Градацията на реинкарнацията: след Живков и Георги Димитров наред е Сталин

Корнелия Нинова започна преди две години кариерата си на нов социалистически вожд с поклонение пред паметника на вожда й Тодор Живков в Правец, където заведе за колективно обвързваща снимка   ( по метода на мафията всички да са “окървавени”)  за също така колективна реваншистка употреба своята лична преторианска нова червена гвардия.

Unknown-1

 

 

Фотографираха се и се разпространиха за реваншистка употреба – прави ( според тях самите) или клекнали, като др. Илияна Йотова пред полковника от КГБ Гундяев, днешен генералисимус на Руската православна църква.

Този път другарите и другарките задълбаха още по-назад в историята. Явно няма с какво друго да слепват отломките си  в днешно време. Реставрираха обичая си да се кланят на съветския си родоначалник Георги Димитров в родното му село Ковачевци по повод годишнина от раждането му ( снимка от Клуб Z )

Георги Димитров Драгомир Стойнев

 

 

 

 

 

Нинова не е присъствала. Но новоизлюпената “консерваторка”, родееща се като боркиня срещу “джендерите” с останалите путинофилски фракции в управленско-опозиционния ни парламентарен пейзаж, изпратила послание до участниците в поредното сборище на носталгици по прекрасното ( за тях) тоталитарно време. В него тя казва, че Георги Димитров е “един от най-обругаваните политици за тези 28 години, един от политиците, чието дело се опитват да заличат. Но то е незаличимо”.

Делото на Георги Димитров наистина е незаличимо ( с позора на позьора от Лайпциг, възползвал се от правото на правосъдие в една тоталитарна нацистка Германия, каквото самият той отказва в болшевишка България, доказвайки, че болшевизмът е екстремна форма на националсоциализма). 

Най-видимото доказателство, че Георги Димитров е незаличим ( в това отношение)  е самата Нинова. Защото тя вади от мавзолейния формалин спомена за един диктатор и наместник на чуждия окупатор. Тъкмо при управлението на БСП от началото на 90-те години на миналия век “незаличимият” беше заличен от хилядите официални портрети, паметници и дори от чаршафите на профсъюзните почивни станции, на които образът му беше отпечатан ( авторът на тези редове разполага с такъв “експонат”, взет от вилата на близки, която е била “национализирана”). 

Както често става сред натегачите на началството обаче, упълномощеният от Нинова да надзирава реинкарнацията на тоталитарния съветски светец е надминал шефката си. Председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев е заявил на мястото на поклонението в Кавачевци:

“Благодаря ви, че пазите в сърцата си делото на Георги Димитров, защото малко останаха българите, които могат да се сравнят с него”.

Дали Стойнев си дава сметка, че ни съобщава добра новина? Защото е облекчаващо да чуем от него, че подобията на националния предател Георги Димитров, съветският гражданин, назначен да съветизира насилствено България, са останали малко в днешна България. Дано да е прав др. Стойнев.

Колкото до факта, че са малко българите, чието име е записано в световната история, не мога да не се съглася. Все пак не всеки слуга на Сталин е успял да изкласи до негов заместник по въпросите на разправата с мнимите или реалните знайни и незнайни комунисти по света, репресирани от вожда му.  

За сведение на Стойнев и подобията му, да си сред най-известните представители на един народ е съмнителен комплимент. Известно е и на други народи – като онзи, чийто син е Адолф Шикългрубер. Изключително известен е като Хитлер.

 

В помощ на безпомощните да скрият истината ( освен чрез гузно премълчаване) реваншисти – социалисти, повтарям: основателите на българския социализъм Димитър Благоев и младият му следовник  Георги Димитров  ( преди да бъде болшевизиран от руснаците) са били антиподи на днешните путинофилстващи другарки и другари, припомням фактите.

 

Димитър Благоев:

 

„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“ ( „Принос към историята на социализма в България“, София, 1976 г.)

И не само Димитър Благоев като отделна, па макар и основополагаща за корените на социализма в България фигура, е бил убеден във вредата от русофилството и лъжата за “освобождението” на руска имперска цел. Това е била позицията на самата Работническа партия, ръководена от Георги Димитров преди да го превърнат в болшевик и слуга та Сталин, “преоткрил” руския национализъм едва пред лицето на германската заплаха след юни 1941 г. 12299192_1012509045488555_6541512807979601991_n

Уводна статия в “Работнически вестник” от 19.11. 1915 г., цитирана по – късно от Никола Петков в книгата му “През България за Дарданелите. При царска Русия и съветите” ( стр. 54), громи русофилщината не по-малко от самия Благоев:

“Но и когато искаше Сан Стефанска България ,Русия изхождаше не от желание да създаде една голяма и силна държава на Балканите, а с твърдото намерение да тури ръка на новата балканска държава и тъй да се доближи до Проливите!”

13 мнения за “Градацията на реинкарнацията: след Живков и Георги Димитров наред е Сталин”

 1. “Защото е облекчаващо да чуем от него, че подобията на националния предател Георги Димитров,…., са останали малко в днешна България. Дано да е прав др. Стойнев.”

  А дано, ама надали…

 2. От горе до днес – Сталински боклуци.

  Какво ги четкате, г-н Инджев? Тези са за проветрение.

  Хайде, хуманност да проявим – до живот!

 3. По Закона за Комунистическите Престъпления от 05.05.2000. всички тези трябваше да отговарят.

  Не е късно.

 4. …Ний сме народът, който знай да мре!

  Ти пазиш ли ни?

 5. Рублите и водката не прощават на никой , и на нищо.
  Явно преди да стане рублошевик, преди 1919г., тарабата е нямал достъп до империалистическите рубли на Азиатският департамент , което му е позволявало да има и периоди на просветление за рублофилството в България. Но след 1919г., когато тарабата става един от рублошевишките водачи на БКП, той е вече основното “сляпо и послушно оръдие в ръцете на рублошевишката завоевателна политика на Балканите”. А след като Сталин го назначава и за политкомисар на коминтерна, тарабата става “сляпо и послушно оръдие в ръцете на рублошевишката завоевателна политика”, и на “вождь” Сталин, НЕ само на Балканите, но и по целият останал свят.
  А сега вече и “новата генерация” рублошевици от БКП, следват стриктно рублошевишките “завети” на тарабата, и сега те са “сляпото и послушното оръдие в ръцете на путлеристката завоевателна политика на Балканите”, слуги на същите РУБЛИ ,и на същите гасудари, както и техният “партиен” “вождь” – тарабата …. преди това…….

 6. Осемнайста година е най-бляскавата за БА – рамо до рамо с германците, австрийците и турците сме помляли казачоците и сме ги накарали да подпишат Брест-Литовския договор, с което сме помогнали за създаването на Полша!

 7. Една от днешните национални катастрофи на България е свързана именно с Георги Димитров, който предаде българските македонци на Тито.
  ГД трябва посмъртно да бъде съден за национално предателство, а символите свързани с него да бъдат забранени.
  Друг е въпроса, че “Плана Решетников” е свързан с реинкарнирането на съветски и комунистически символи, за което се дават грантове в рубли.

 8. Поздравлявам др.Стойнев с историческото прозрение относно най страшният национален предател Георги Димитров.Малко останаха заблудените български овце .Верен слуга на Сталин,надживя съратниците си,които смениха немските затвори с не по малко страшни съветски.А него го развяваха по света като знаме,обвит в станиол.За утвърждаване на сталинската пропаганда.Накрая ,пропил се ,изхабен дойде и неговият ред.Руснаците го отровиха,не им беше нужен повече.Нека др.Стойнев припомни тези неща на днешните верни путинисти.Накрая това ги очаква ,отрова или куршум от господарите.

 9. БЕЗСРАМИЕ!!
  ПОЗОР!!
  Като няма за какво да се “хванат”, и се хващат за техните ИЗМИШЛьОТИНИ. Уж отправни точки в историята били – моменти, събития, статуи. Да вземат да се хванат за моя. Или на кучето ми. (става въпрос за гердан)
  Отделно от това, “български” и социалисти. Няма такова нещо. Пълна еклектика. Взъимнотблъскващи се магнити. Като с “български” куманизъм и куманисти. Да не говорим и за идеологиите им. Милиони трупове, милиони литри кръв. Милионни армии на труда, милиони за управляваща “партия”, т.е. червендалеста клика, заграбила властта в определен удобен исторически момент. Провалила се ВДЪН ЗЕМЯ. ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ПРОВАЛЯ ОЩЕ, ДО ПЪЛЕН КРАЙ!
  НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА. Както конкретно и ясно го каза РОНАЛД РЕЙГЪН, ако си спомняте. СЛАВА МУ!
  Така и в русията. Като няма за какво да се “хванат”, за национална гордост и достойнство, и правят само “велики” паради на 9-и май. Уш бил ден на победа, “освобождаване”. Всъщност, германците си се предават на американците, по собственто желание (справка – чети по-добре историята, НЕ от руски източници). А всъщност е ДЕН НА РАЗЦЕВАНЕТО НА ЕВРОПА НА ДВЕ. С източна окупирана част, от русия, и направена червена. Та после трябваше истинското ОСВОБОЖДАВАНЕ, 1989-те, от русия.

  Междувременно:

  “Вагнер”.
  И подобни частни войскарски неща, руски да. “Частни”, по-точно притежание на кремъл и сегашната олигархия. (Не на мен, я)
  Та такива като тях, разправят, се шумкарили из Сирията (докато ги НАБУХАХА американците, добре). А пък сега вардили световното по футбол.
  Нещо общо да се усеща – единна политика…
  https://www.reuters.com/article/us-soccer-worldcup-russia-cossacks/militias-guarding-world-cup-have-links-to-kremlins-foreign-wars-idUSKBN1J928P
  https://www.middleeastmonitor.com/20180614-russia-world-cup-security-guards-served-in-syria/

 10. И Делян Пеевски – като е толкова чист – защо още не е Министър на МВР? Избран с 240 гласа в Народното събрание.

  Защо вместо пенсии на бабите и закуски в детските градини направо не се раздават талончета за триене?

  И който не иска да яде талончета – направо на Цацаров да се дава. За клатене на стабиУнастта. По чл. чл. 108 и 109 от НПК. Ама верно са ги махнали? Ей, какви загубени! Нищо, пак ще ги въведем.

  Който говори против талончетата – по чл. 108 от НПК. За уронване на престижа на Русия, на Сталин, на Чаушеску, на канибалите от МПЛА, на Живков и на Борисов – от една да пет години.

  А ако някой прави група – да не купуват талончета – това вече е дебело. Това трябва да се наказва сериозно. Направо по чл. 109 от НПК. От 5 до 12 години.

  Не за Цацаров – такъв направо е за Чайка, да е.а неговата майка!

  ——————–

  Извинете за пародията, но натам отива работата.

  Пак да кажа: Скъсване с Русия!

  И с талончетата!

 11. “Седемдесета година беше юбилейна за Владимир Илич. Едно столетие от рождението му и Русия бе обзета от жестока юбилейна треска. Повечето хора по света не могат да живеят без да обожествяват някого или нещо. И понеже на руснаците отдавна бе внушено да не се прекланят пред батюшка царя, после пред господа бога Исуса Христа, после да не се прекланят пред Йосиф Висарьонович, остана им само Владимир Илич. Така през юбилейната година обожествяването достигна библейски размери.Всичко което се правеше беше юбилейно, всичко което се произвеждаше беше юбилейно, юбилейни марки, юбилейни торти, юбилейни…
  И дори:
  Юбилейна съпружеска спалня с три легла и надпис:
  “Ленин всегда с нами!”
  Юбилейные часы – Кремлевская башня, вот такая маленькая. Открываются двери и выходит броневик – вот такой маленький, откривается люк и выходит Владимир Илич, вот такой маленкий, и говорит: ” Ку-ку!”
  Из “Доколкото си спомням”
  Георги Данаилов.

 12. До Васил Милев

  А аз помня един виц за 50 годишнината от болшевишкия метеж през 1917.

  “Двама братя – единият се спасил и избягал в Америка, другият не успял и останал да живее в СССР. След 50 години – през 1967 – този в Америка решил да види брата си. Вземал жена си, самолета и – Москва, Шереметиево, чакалнята с 1 000 посрещачи. Веднага се спуснал към един да го прегръща и целува – брат му.

  Жена му го питала:
  “Тук има 1 000 души, ти 50 години не си виждал брат си – как така веднага го позна?”

  “По палтото”, отговорил човекът.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.