“Файненшъл таймс” се изуми от Борисов за обрата му за Белене и възпитано го нарече “флирт”

8EBA615D-8557-4266-BB4F-48B8A17699F7

Съгласен съм с всичко написано от “Файненшъл таймс” относно “смайващият обратен завой” на “същия този Борисов”, който преди 6 години определи АЕЦ “Белене” като корупционен проект, а сега го възражда. Само с едно съм готов да споря: с написаното в заглавието, че става дума за “флирт с Русия”.

“Bulgaria’s flirtation with Russia revives costly power project”

Статията може да се види в превод на български в Клуб Z. http://clubz.bg/69449-fajnenshyl_tajms_flirtyt_na_bylgariq_s_rusiq_syjivqva_belene

Възпитаният автор на един от най-влиятелните вестници в света е спестил цялата истина, определяйки зависимостта на Борисов от Москва като “флирт”. За флирт, както знаем, трябват двама ( поне). Ако единият прави мили очички, другият отвръща със сладки муцунки.  В случая става дума за премиер на повикване, комуто Путин не спести унижението да му свирне от Москва по време на аудиенция на президента Румен Радев, друг привикан ( в Сочи) и навикан през март в София от пратеника на Кремъл Гундяев български политик.

Припомням, че (само)унижението на Борисов продължи на самия разговор с Путин, на който самодържецът отвърна на неговото умилкване с опакото на ръката си, която българският премиер беше готов да целува по почина на вицепрезидента Илияна Йотова, коленичила пред Гундяев на софийското летище. Беше всичко друго, но не и флирт.

За да стане ( още веднъж) ясно на какво се е подложил Борисов е хубаво да се види злорадството на сайта “Поглед инфо”, зад който стои Румен Петков, старият съзаклятник на Бойко по линия на техните много или по-малко явни отношения с московската пета колона в България. Другарската критика в този сайт е ехидна подигравка по повод опита за “дипломатически плонж” на Борисов.

Борисов в Москва: Путин винаги ми е казвал, че аз съм виновен

31.05.2018

/Поглед.инфо/ От Русия Бойко Борисов призна, че Владимир Путин го обвинява за лошите отношения между Москва и София. “Още през март сме си говорили и независимо от отношенията винаги аз съм бил този, който е създавал напрежение. И винаги Путин ми е казвал “Не съм аз виновен, ти си виновен”. Но винаги сме имали добър контакт”, омота се българският премиер.

“Виждаме, че България съжалява за провала на “Южен поток”. Никой не се съмнява, че реализацията му щеше да е изгодна за България”, натърти руският президент. Според Борисов към страната ни било проявено “по-особено отношение”. Ние сме най-дисциплинираната държава в ЕС и НАТО и ни заобиколиха всички газопроводи. За да сме принципни, отказахме всичко. Тогава бяха най-тежките ни отношения с Русия, но благодаря на Путин, че не ми държи карез. По-големият прощава”, опита дипломатичен плонж премиерът. “Приказките за по-големия ме смущават, защото по-големия обикновено го подтикват да плати сметката”, полушеговито го отряза обаче руският президент и добави “Надявам се да няма повторение на някои конфликти”.

180531082805-660x371

 

 

 

 

 

Два пъти Бойко Борисов пожела на Русия успех със Световното по футбол, а при разговора си с руския премиер Дмитрий Медведев изненадващо благодари на шефа на “ЛУКойл” Вагит Алекперов за “възможността да се срещне с руския си колега”.

Ще бъде подписано специално споразумение за опазване на руските и съветските военни мемориали в България, съобщи руският президент Владимир Путин.

Вицепремиерът Томислав Дончев така и не се раздели с раницата си, въпреки протоколните снимки. Макар да бе включен в делегацията, финансовият министър Владислав Горанов остана извън срещата с Путин.

0304_tn(10)

 

 

 

 

 

снимка kremlin.ru

 

16 мнения за ““Файненшъл таймс” се изуми от Борисов за обрата му за Белене и възпитано го нарече “флирт””

 1. Русофилите в България започват да си мислят, че всичко, каквото им скимне, може “да мине”. Има обаче неща, които не могат и няма “да минат”, независимо кой какво желае и кой какво си мисли. И ще се намери кой да ги спре, независимо от всички малки и големи мераци.

 2. Шопаци в Москва – по Илия Бешков.

 3. ПЪЛЕН ТАШАК!
  ПЪЛЕН
  НА РОЯК!
  Как спонтанни избликват простотиите на боко. Като е на тясно положение българинът-русоблиз, и веднага се хваща за тъпизми, в които е убеден че вършат работа, и то в полза на русия – усмиряване, снизходяване. А всъщност, ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ, НИЗ/СКО ПАДАНЕ, ВЪРХОВНО ИЗПРОСТЯВАНЕ. Какво още, освен ЛИПСА НА ДОСТОЙНСТВО, НИКАКВО САМОЧУВСТВИЕ, ПЪЛНА КОЛЕНОПРЕКЛОННОСТ ПРЕД “ГОЛЯМ БРАТ”. (но никога пред западните, щото те са наистина толерантните, но пък си ги мразим)
  Аман бре, аман бре.. ДОКОГА, ЕЙ, ДОКОГА!?!?!?!??!?

  Такова лягане.
  Пълна (готовност за) подчинение.
  Друг да ни плати сметката, и да сме горди от това, като го “постигнем” (като за екстрадирането на исканите от Американския Прокурор нашенци, а и за какво ли не още).
  РУСНАЦИТЕ СА ВСЕ НЕВИНОВНИ, НИЕ И БЕЗ ВИНА СИ “ПРИЗНАВАМЕ”, ЧЕ СМЕ “ВИНОВНИ”
  А ПЪК ВИНОВНИ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, ИЛИ ЗА НАПЪХВАНЕТО Й В СИТУАЦИИ, СА ПАК ЛОШИТЕ ЗАПАДНИ, НИКОГА ДОБРИТЕ РУСНЯЦИ.
  АМАН ОТ ТЪПАНАРСКИ СТЕРЕОТИПИ АМАН! КОИТО СА И ПЕТОКОЛОННИ-РУСКИ ТАКИВА!

  (Що се отнася до “флирт”, напълно цивилизован, дипломатичен език.. фсе пак, това е Ф. Таймс, не е боковската ритни-топка глава, търкаляща се по банкенски улици…безсъдържателна… но харесана и подбрана… и оттам право в Германски парламент, Брюкселска Натовска или друга комисия.. и не знам къде си още, да НИ ПРАВИ ЗА ПАРОДИЯ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ!!)

 4. Припомням. Каскадата от дела срещу Иво в момента е лятно-“замразена”.
  Второто заседание по воденото от гж ндчх е отложено за 27 септември т.г.
  Третото заседание по второто дело от същият характер на атакиста ит е насрочено за 31 октомври 2018г.
  Като наближат датите, пак ще пусна съобщение.

 5. Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова и Роберт Алтънов пък използват услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.

 6. ivo.bg/wp-content/uploads/2018/06/8EBA615D-8557-4266-BB4F-48B8A17699F7.jpeg

 7. Ако ми позволите да се изразя възпитано, с едно изречение, “Файненшъл таймс” откриха топлата вода!

 8. Лойко на чии разноски ходи при килера Пютин?
  Черпили ли са Го с боктан кафе?

 9. Пълна гаргара на одиозният дмитрий кисельов с България след посещението на баце в масква.
  20:25 | 03.06.2018 #
  “Болгария поняла, что ЕС и США думали лишь о себе”. Так озаглавлен в “Вестях недели” сюжет о российско-болгарских отношениях. Поняли болгары – и устремились в объятия России: она-то о себе никогда не думает.

 10. Нека да повторя още веднаж за Южен поток и разликата му с Турски.Русия си построява газопровод,който сама финансира и получава преносни такси,които определя.И всичко това на българска територия от край до край на Дунавската равнина.Там ще има компресорни станции,които ще се охраняват от руснаци.И след мин.50 години.след като се изплати съоръжението /а дано ама надали/ ние ще получаваме 50% от таксите.До тогава ще загубим тези такси ,които събираме сега.Защото газът вече ще тече по руските тръби, а не по българските.
  При турците газът щом стъпи на турска територия става турски и Турция определя /получава/ газопреносните такси.
  Така,че освен загуби с Южен поток,ще допуснем и руски войски да го охраняват.Превземат ни от вътре.Добре ,че не стана.
  Бойко Борисов освен чудовищно *не компетентен* е и страхлив.На фамилията му им викали *зайците*.
  Жоро ,аз внесох в Райф.банк за трима по 20 лв.,общо 60.Другият път ще видим какво ще направим.Може би по отделно.

 11. Лакей е Борисов, и колкото и пъти да го монтират за премиер на България, такъв и ще си остане – ЛАКЕЙ!!!
  Безкрайно жалък!
  Срамно е да гледа човек такова падение.

 12. Наглостта на руснаците няма граница. На къде повече трябва да се подобряват отношенията ни с тях!
  Монопол в енергетиката. Държат около 35-40% от икономиката ни. Данъци не плащат. Нито една система в държавата не работи като хората. Системите за сигурност са атракционни групи на подчинение на тяхно подчинение. Кипи една масова имитация на дейност. Половината от Черноморието е тяхна собственост и т. н. Всичко това ги устройва идеално, но претенциите им нямат граница. Знаят много добре как се държи в подчинение.
  Всичко, което ни се случва е резултат на срамния ни провал на изборите 2001 г. и от тогава свличането на долу не спира. Начело с тези дебили, които ни управляват опозоряването ни ще продължи.

  Към г-жа D.SAVOVA
  Моля посочете ми клона на Райфайзен банк, където сте успели да направите това, тъй като пробвах в два клона в София, в Младост и на бул. Хр. Ботев и не успях по този начин.

 13. “London-listed ContourGlobal operate modern power plants using local fuel at Maritza East that generate one-fifth of Bulgaria’s electricity.”
  Kато изключим “модерни” и стачките на миньоритe с мизерни заплати, това е такa.Договорите с които държавата се задължава да изкупува на всяка цена, са меко казано изненадващи.
  Чий продукт и замисъл са тези договори,все ще стане ясно в бъдеще.
  Днес е ясно,че всеки който се докопа до власт,смята всички останали назад, за балами.Може би с право.
  Ината на Костов ,интригите на Доган,наивнаглостта на Kобурготски,мeгаломанията на Първанов ,инертността на Станишев,пируетите на Борисов…Проекта АЕЦ Белене, по един или друг начин върви по процедура

 14. E.GAVRILOV
  Във всеки клон на Райф.б. може да направите това.Ние го направихме на Руски паметник.Видях скоро и клон на банката на бул.Прага до 5-те кюшета.Преписвате ай-бана на сметката от блога/където пеше дарение за блога/ и го давате на гишето с имито на титуляра.Тасата е 3 лв. ,мисля до 1000лв.Някой казват ,че до 20лв.няма такса,но ние обединихме рарите и дадохме 3лв.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.