Колегата от Атака на Борисов във властта обвини със задна дата Запада за Втората световна война

На 31 май премиерът Борисов обеща на Путин в Москва да се грижи за съветското монументално наследство в България и ето, че на 21 -ви юни коалиционният му партньор Сидеров премина към действие с поредното зрелище, организирано пред Монумента на окупационната червената армия ( МОЧА) в центъра на София. 

Ако не беше съобщението на пресцентъра на Атака, можеше и да не разберем, че в 4 сутринта, подобно на това как др. Шаренкова нареди посред нощ да бъде чистен МОЧА от оцветяването му като американски комикс с цел да бъдат финтирани медиите, Сидеров и компания, плюс руски другари, са решили да поднасят цветя в най-малките часове на денонощието. Досущ в стила на техния кумир Сталин, любител на среднощните акции – както по арестуването на политически жертви на режима, така и по запои с тесния му кръг съучастници в престъпното управление на огромната държава.

phprwnrmn_800x*Screen Shot 2018-06-22 at 1.02.31 PMphptzexta_559x*phpsrqp8q_559x*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В търсене на скандала с цел съживяване помръкналия образ на управленския съглашенец, Сидеров използвал случая да призове за реабилитиране на Сталин, научаваме от преразказа на пресцентъра му. И заедно с това прехвърлил със задна дата вината за войната на Запада. Не Хитлер и Сталин, които се прегръщат през август 1939 г. и започват да си другаруват интензивно в изграждането на германската военна машина ( с помощта на огромни съветски суровинни доставки, с предоставяне на съветски полигони за обучение – самият Гьоринг тренира с германски пилоти там), а Западът бил виновен за всичко, кълне се Сидеров пред съветския тотем в София.

Освен това Западът не се биел достатъчно сериозно срещу Германия, повтаря папагалски Сидеров старата мантра на съветската пропагандна на нов глас.

Възраждането на най- мракобесната съветска версия за причината за Втората световна война, която стоварва вината на “капиталистите”, вади от контекста действителни факти за оперирането на чужди фирми на германския довоенен пазар, за да запуши голямата пробойна в съветската интерпретация на истината: без Сталин да му гарантира гърба, Хитлер не би се осмелил да се разправи с Европа, срещу която Москва го насъсква с надежда буржоата да се омаломощят взаимно и след това СССР да се намеси с гигантската си армия, дебнеща подходящия момент на границата с Германия, вкл. по средата на взаимно поделената с нацистите Полша. 

Ясно е едно: след кратка мимикрия  в позата  на “улегнал политик” Сидеров отново се бори за водещото място в състезанието по скандализираща русофилщина в България. В случая е намерил ниша да изпъкне. Иначе се губи някак си в многотията от негови подобия при поклоненията на петата колона пред МОЧА. Този път се е изхитрил да осъществи солова акция и да се открои. Решетников сигурно пак ще похвали своя питомец.

Ами Борисов, който го играе прозападен политик? Той пак ли ще се прави на умрял лисугер на финала на прозападното си председателстване?

Чудно политическо семейство ни управлява: може да се скарат по всякави вътрешни въпроси, но спрямо Матушката синовно са се прегърнали и разбрали да я обичат безрезервно, за да не ги напляска за пореден път, когато не слушкат ( достатъчно). 

Ето как бившият офицер от съветското военно разузнаване Владимир Богданович Резун, подписващ се като Виктор Суворов в книгите си, описва в “Денят “М” фактическата ситуация около  взаимното надхитряване между Хитлер и Сталин кой първи да нападне “другарчето” си през 1941 г. Читателят Васил Милев припомня цитата от книгата в ivo.bg:

През 1927 г. Сталин твърдо застава на върха на властта в СССР и започва подготовката за предстоящата война. Започва създаването на индустриална база за производство на оръжие, планирана и управлявана от петилетни планове. В началото на първата петилетка Червената армия е имала 92 танка , а в края – 4000. През 1933 г. полковник Хайнц Гудериан, след посещението си в Харковския локомотивен завода казва, че като странична продукция се правят 22 танка всеки ден. По същото време Германия не е произвеждала танкове.

“Хитлер ударил пръв и затова Сталиновата подготовка за войната се превърнала за Сталин в катастрофа. В резултат от войната Сталин получил само Полша. Източна Германия, Унгария, Югославия, Румъния, България, Чехословакия, Китай, половин Корея, половин Виетнам. На толкова скромен резултат ли се е надявал Сталин?

* * *

Да направим равносметка.

Началото на тайната мобилизация било фактическо включване във Втората световна война. Сталин разбирал това и съзнателно дал заповедта за започване на тайната мобилизация на 19 август 1939 година. От този ден при всякакъв развой на събитията войната не можела да бъде спряна.

Затова 19 АВГУСТ 1939 ГОДИНА Е ДЕНЯТ, КОГАТО СТАЛИН ЗАПОЧНАЛ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

Тайната мобилизация трябвало да завърши с нападение срещу Германия и Румъния на 6 юли 1941 година. Едновременно в Съветския съюз трябвало да бъде обявен Денят „М“ — денят, когато мобилизацията се превръща от тайна в открита и всеобща.

Тайната мобилизация била насочена към подготовка на агресия, за отбраната на страната не се правело нищо. Тайната мобилизация била толкова колосална, че нямало как да бъде скрита. На Хитлер му оставал само един шанс — да се спасява с превантивен удар. Хитлер изпреварил Сталин с две седмици.

Ето защо Денят „М“ не настъпил.”

Виктор Суворов

“Денят “М”

ПОСЛЕСЛОВ: Борисов, който вярва, че България е обявила война на СССР, а не обратното, каквато е истината, няма основание да се възмути, че колегата му по управление Сидеров е още по – брутален в демонстрацията си на невежество по въпроса за вината за избухването на самата Втората световна война.

Единствената разлика е, че Сидеров го прави нарочно, а Борисов – без да иска.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/22/3204605_ne_otvrushtaite_na_provokacii_-_rusiia_razsekreti/?ref=home_main_news

23 мнения за “Колегата от Атака на Борисов във властта обвини със задна дата Запада за Втората световна война”

 1. Карта за размишление за Болен Лидеров и ака.
  https://ic.pics.livejournal.com/max_andriyahov/52964443/955014/955014_900.jpg

  Това са контурите на окупирана Франция през ВСВ нанесени върху тогавашната карта на ссср. Кампанията на Вермахта приключва за 43 дни в посока на “западният фронт нищо ново”. Същата по размер територия в съветска русия е завладяна за около седмица. Плюс огромна горница. Правете му сметка доколко са се съпротивлявали войниците и офицерите от огромните пълчища на РККА. Както мъдро заключава Марк Солонин, разбил след Виктор Суворов не един мит за вов, в прекрасният си аналитичен труд-22 юни Анатомия на катастрофата на практика действията или по-скоро бездействията на червеноармейците по бойните полета са били своебразни бунтове срещу властта на болшевиките. В много интересни таблици е показано, че в графите МТЧ и тежко въоръжение, най-малки са загубите на … камиони. Сетете се сами защо е било така.
  Давам и връзка към сайта на Марк Солонин.
  http://www.solonin.org/

 2. Агенция Франс Прес ,в 1939 носеща името Agence Havas по името на създателя си Charles-Louis Havas ,на 28 ноември същата година цитира реч на Сталин пред Политбюро oт 19 август 1939.
  Много западноевропейски вестници я препубликуват.

  “«Мир или война.

  Этот вопрос вступил в критическую фазу. Его решение целиком и полностью зависит от позиции, которую займёт Советский Союз.
  Мы совершенно убеждены, что, если мы заключим договор о союзе с Францией и Великобританией, Германия будет вынуждена отказаться от Польши и искать modus vivendi с западными державами. Таким образом, войны удастся избежать, и тогда последующее развитие событий примет опасный для нас характер.

  С другой стороны, если мы примем известное вам предложение Германии о заключении с ней пакта о ненападении, она, несомненно, нападёт на Польшу, и тогда вступление Англии и Франции в эту войну станет неизбежным.

  При таких обстоятельствах у нас будут хорошие шансы остаться в стороне от конфликта, и мы сможем, находясь в выгодном положении, выжидать, когда наступит наша очередь. Именно этого требуют наши интересы.

  Итак, наш выбор ясен: мы должны принять немецкое предложение, а английской и французской делегациям ответить вежливым отказом и отправить их домой. ….”

  Естествено, достоверността се оспорва ,но eдва ли нацистите са пропуснали да обърнат внимание точно на тази новина. Великобритания и Франция обявяват война на Германия нa 3 септември 1939.
  Може би към 28 ноември са имали нужда от съюзник или втори фронт.Операция “Барбароса” е подготвен и одобрен година по късно.
  Днес и без подобни новини (фалшиви или не) е ясно -, при параноиди с абсолютна власт като Сталин и Xитлер и усилено превъоръжаване , сблъска е бил неизбежeн.Катастрофа от която се роди EC.

  Изводите са поне двa.Kолкото за по умен cе имаш,толкова си по глупав и който се опитва да упражни право на собственост върху историята, лъже само себе си ,временните си избиратели и приятели.

 3. Затова излизането на България от НАТО наред с негативите, има едно основно предимство – ще може да бъде НАПАДАНА от НАТО и ОСВОБОЖДАВАНА, което върви заедно с премахване на ТОТАЛИТАРНИЯ МИЛИЦИОНЕРСКО-МУТРЕНСКИ РЕЖИМ и заключването на типове като гореизброените от постановката “Когато КУКЛИТЕ (на Кремъл) не СПЯТ”.

 4. На такива доживотни КАЗИОННИ простит.тки на ДС и олигархията , като – ()олен ()ИДЕРов, трябва постоянно да им припомняме излиянията им във вестник “Демокрация” относно ДЕМОНТИРАНЕТО на МОЧА, от преди над 25 години.
  Тогава… ()олен ()ИДЕРов даже е “възхвалявал” американските войници , без които нямало да я има демокрация. Ето такива неща е писал за МОЧА и американските войници във в.”Демокрация” ()олен ()ИДЕРов, преди 25 години.
  Но това си е лично негов избор да е доносник на ДС , а сега и на КГБ , на директно подчинение на Решетников. И едновременно с това и получаващ рубли и от Мутригруп ,а след това и от другите предатавители на ОБРЪЧгархията , като пеевски.
  Освен това, сега, ()олен ()ИДЕРов получи “индулгенции” и от “вождь” винету, преди миналогодишните предсрочните “избори”, за да може да го използва за “златен пръст” в поредната си порционна “коалиция”. винету си “избра” ()олен ()ИДЕРов , а не обратното. Сегашното присъствие на ()олен ()ИДЕРов във властть се дължи изцяло на “вождь” винету. Без винету , едва ли шпионската путлеристка шайка-атака щеше да влезне дори в парламента.

 5. Поздравления на ИВО, шамар на сидера е това.
  Въпросният линк пак не се отваря.

  Междувременно:

  В Киев, правителствената Комисия по имена/наименуване, взема решение площадът до посолството на русия да му се даде името на БОРИС НЕМЦОВ.
  Никой не е гласувал “против”!
  А ние, ние тук сме все още с ВЛАСТТА в русия, не с ОПОЗИЦИЯТА, която Е ИСТИНСКАТА РУСИЯ. ДЕМОКТРАТИЧНА, СВОБОДНА такава, НЕВИДИМ ПРОДЪЛЖИТЕЛ НА ФЕВРУАРИ 1917-а, но не на ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ тогава, на което е продължител не само ленин-сталин и т.н. горбачов, ами путин и тоже преди и след него…

  https://www.unian.net/politics/10162757-v-kieve-podderzhali-naimenovanie-skvera-vozle-posolstva-rf-v-chest-oppozicionera-nemcova.html

 6. Очковтирательство в 4 сутринта? Не можеше ли по-рано? Началството не спи, сидеров, не спи.
  Сталин работил 24 часа в денонощието. Недоумяващи московчани питали: ‘Как е възможно физически?’. Просветените отговорили: ‘Много просто, осем часа работи под собственото си име, и още шестнайсет часа – под псевдонимите Молотов и Каганович’.

 7. http://militera.lib.ru/research/pravda_vs-2/11.html
  В този сайт съм в ролята на читател, но се изкуших да поствам една реч на Хитлер от руски сайт. Надявам се да е интересна както за г-н Инджев, така и за коментиращите.

 8. Хилъри Клинтън:
  “Владимир Путин е заел позиция на водач на авторитарно, бяло супремасистко и ксенофобско движение, което иска да разбие ЕС, да отслаби традиционните съюзи на САЩ и да подкопае демокрацията,виждаме как това авторитарно движение извира от Кремъл и достига до Европа и отвъд нея.
  То одързостява десни националисти, сепаратисти, расисти и дори неонацисти. Живеем във време, когато основните права, гражданските добродетели, дори фактите и разумът са атакувани като никога досега”.

 9. Партията на БОЛЕН ЛИДЕРОВ е събрана от ченгета-тавариши-другари близки до кремъл и сие.Няма да се учудя,тези физиономии на какво да ги оприличи човек-руски МУжик-твори В БЪЛГАРИЯ-БЛАГА от ГАДОСТИ.Това може само една ГАДИНА която е АНТИПАТРИОТ, обича друга държава+КУБА и останалия комунистически свят.

 10. Виктор СУВОРОВ.
  БЫЛ ЛИ ГИТЛЕР УЧАСТНИКОМ ВЕЛИКОЙ
  ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ВОЙНЫ?
  «Священная» война СССР против Гитлера
  была всего-навсего душераздирающей борьбой
  за право сидеть не в чужеземном, а в собственном
  концлагере, питая надежды расширить именно его
  на весть мир.
  Анатолий Кузнецов
  «Бабий яр».
  Детство мое прошло на дальних окраинах великой империи, там, откуда Владивосток представлялся сказочным, но, увы, недосягаемым очагом цивилизации. В те славные времена всех нас, от Москвы до самых до окраин, с южных гор до северных морей, воспитывали в духе патриотизма. Примеры черпали из недавно отгремевшей Великой отечественной. Моя первая учительница Аннна Ивановна доходчиво объяснила, что участников Великой отечественной надо любить и уважать, уступать им место в трамвае. Я тут же попытался ее вернуть в нашу печальную действительность: рад бы место в трамвае уступать, но у нас в поселке Славянка Хасанского района Приморского края нет трамваев. Ни одного.
  На это она решительно отрезала: Будут! И как только первую трамвайную линию вдоль океана проложат, будешь место участникам Великой отечественной уступать!
  С этим спорить не стал. Но у меня еще вопрос: а Гитлер – участник Великой отечественной или не участник?
  В то время не церемонились, учительница ухватила мое правое ухо, вывернула его, как поворачивают ключ в замке, и потащила меня к директору школы. Сразу же в кабинет директора сбежалось человек десять учителей. Последовал ужасный скандал. Я в то время был не очень высокого роста, стою, сжался в комочек. А они орут. Но вдруг понимаю, что в стане моих врагов – спасительные для меня противоречия. Они орут не на меня, а ругаются между собой. И все яростнее. Когда события в директорском кабинете явно развернуло в сторону мордобоя, я тихонько выскользнул, и меня больше никто туда не звал.
  В то время не понял: почему ругаются?
  Понимание пришло через много лет. Всех учителей возмутил мой вопрос.
  Но одни озверели потому, что я посмел предположить, что Гитлер был участником Великой отечественной.
  А другие озверели оттого, что я посмел предположить, что Гитлер не был участником Великой отечественной.
  И они сцепились. Не знаю, чем завершился тот научный диспут. Просто потом кто-то из учителей сказал мне, что этот вопрос задавать нельзя. А у меня снова вопрос: почему?
  Теперь-то понимаю, что даже самый простой вопрос о том, кто был участником Великой отечественной войны задавать нельзя потому, что один только вопрос разрушает всю, казалось бы, нерушимую конструкцию, а любой ответ ведет в тупик.
  Давайте предположим, что Гитлер и все гитлеровцы не были участниками Великой отечественной. Тогда получается чепуха: Красная Армия воюет, к примеру, под Сталинградом, но гитлеровцев под Сталинградом нет, ибо они в той войне участия не принимали. Выходит, что Красная Армия воевала одна, как на учениях, не имея противников.
  Или, быть может, советские войска воевали на одной войне, а гитлеровцы – на другой?
  Теперь предположим, что Гитлер и гитлеровцы были участниками Великой отечественной. Тогда – еще хуже. Представьте объявление в мае 1945 года:
  «Вчера в Берлине покончил самоубийством главный злодей всех времен и народов, изверг рода человеческого, участник Великой отечественной войны Адольф Гитлер».
  Или в октябре 1946 года:
  «В Нюрнберге повешен один из самых мерзких участников Великой отечественной войны Иоахим фон Риббентроп».
  Если предположить, что гитлеровцы были участниками Великой отечественной, тогда выходит, что дело их было правым, что недобитых гитлеровцев надо уважать, любить, оказывать почет, награждать орденами, давать квартиры, уступать место в трамвае и в очереди за керосином.
  Так вот: никакой «великой отечественной» никогда не было. Название это надо писать со строчной буквы и брать в кавычки.
  Один только вопрос об участниках «великой отечественной» тянет за собой множество других вопросов.
  Пример, Соединенные Штаты Америки – участник «великой отечественной» или нет? В феврале 1945 года стратегическая авиация США и Великобритании нанесла сверхмощный бомбовый удар по германскому городу Дрезден, – это один из эпизодов Второй мировой войны. Вскоре этот разбитый город захватили советские воины-освободители. И это, по заверениям кремлевских агитаторов, один из эпизодов «великой отечественной». Красной Армии было легко брать Дрезден – в нем одни развалины. И как прикажете считать: помогли американцы и британцы Красной Армии или не помогли? Участвовали они в «великой отечественной» или не участвовали? Или, может быть, бомбили американцы и британцы Дрезден в ходе одной войны, а Красная Армия захватывала тот же Дрезден в ходе другой?
  Или вот: советские воины обнимают американских солдат на реке Эльбе. Вместе гитлеровцев били, разгромили и встретились посреди Германии, вместе за победу водку пьют. У нас одна победа? Или водку пили за две разных победы в разных войнах?
  А вот советские, американские, британские и французские маршалы и генералы принимают капитуляцию гитлеровской Германии. Один документ подписывают. Как это понимать: Германия капитулировала во Второй мировой войне или в «великой отечественной»? Или Германия одновременно две разных войны просадила?
  Если считать, что война между Советским Союзом и Германией, это отдельная война, которая требует особого названия, то тогда давайте считать, что и война Германии с Люксембургом тоже отдельная.
  Если пойдем по этому пути, то вместо Второй мировой войны у нас получится более двухсот разных войн, которые происходили одновременно: Япония против Австралии, Индия против Германии, Италия против Албании… А вот британская авиация бомбит нефтяные промыслы в Румынии. Это тоже отдельная война? Румынско-британская, или как?
  Еще момент: с аэродромов в районе Полтавы поднимались американские стратегические бомбардировщики Б-17 и шли бомбить Германию. Их взлет прикрывали советские истребители и сопровождали на глубину своего радиуса. А в это время из Британии шли другие волны американских бомбардировщиков. Высыпав бомбы на германские города и заводы, эти бомбардировщики садились на аэродромы Полтавы. Их встречали советские истребители и прикрывали посадку. Как это квалифицировать? Выходит, советские истребители в «великой отечественной» воюют, а американские бомбардировщики из другой войны прилетели?
  Или, может быть, так: они вчера были в Британии, во Второй мировой войне, сегодня прилетели в «великую отечественную», а завтра снова улетят во Вторую мировую?
  Но если Америку считать участником «великой отечественной» войны, то тогда и Британию сюда же запишем. И всех союзников Америки. И противников. Тогда получается, что война между Америкой и Японией на Тихом океане, это тоже «великая отечественная». Или, может быть, те американские летчики, которые воевали против Германии и Италии, – те в «великой отечественной», а которые против Японии, те – не в великой.
  А были ли участниками «великой отечественной» войны Эстония, Литва и Латвия? Один из множества примеров. В ночь с 9 на 10 марта 1944 года советская авиация нанесла чудовищный удар по столице Эстонии Таллину. Таллин бомбили так, как бомбят логово врага, бомбили со злым намерением стереть с лица замли. Как эстонскому народу после этого относиться к термину «великая отечественная», если эта война велась с целью уничтожения эстонского народа и его культуры.
  То же самое повторилось в Литве и Латвии. Всех, кто в этих странах выступал за свое отечество, Красная Армия и НКВД истребляли беспощадно. А потом на полвека эти страны попали под советскую оккупацию. Если бы Советский Союз не сгнил, то они оставались бы в рабстве навечно. Народы этих стран в результате «великой отечественной» лишились своего отечества и против своего желания стали гражданами Советского Союза. Сталин навязали им свое тюремное отечество.
  А была ли Болгария участником «великой отечественной»? Если, нет, зачем Красная Армия в Болгарию полезла? Ведь Болгария не причинила Советскому Союзу никакого вреда. Зачем сталинские комиссары устанавливали в Болгарии и в половине оккупированной Европы свои порядки? Это тоже из разряда защиты НАШЕГО отечества?
  Вот Украина. На ее территории Вторая мировая война бушевала с чудовищным размахом. Тут погибло огромное количество людей, включая ни в чем не повинных. Но народ Украины, который так любит песни, почему-то не сложил ни одной песни о так называемой «великой отечественной» войне. О каком отечестве петь? О том, которое в урожайные 1930-е годы искусственно организовывало голод и уничтожило в мирное время больше людей, чем их погибло во всех странах мира за все годы Первой мировой войны? Или о том отечестве петь, которое под руководством Жукова и Берии в 1943 году намеревалось вывезти всех украинцев в Сибирь?
  Однажды выступаю в Америке перед бывшими соотечественниками, говорю: отгремела великая война, а украинский народ о ней сложил всего одну песню – «Ой, Днепро, Днепро, ты могуч, силен». Встает библейского вида старец с белой бородой до пояса, возражает: ошибаетесь, молодой человек, песню эту сочинили два московских еврея.
  И попробуй возрази. Пришлось признать, что ошибся, чепуху сморозил. Но от признания той ошибки добавилось ясности: народ Украину песен о той войне не сложил ни одной, ибо ту войну ни великой, ни отечественной не признавал и не признает.
  И народ соседней Польши о «великой отечественной» имеет такое же мнение. Кстати, Польша – участник «великой отечественной» или нет? С одной стороны, польские дивизии, корпуса и даже две польских армии вместе с советскими дивизиями, корпусами и армиями в 1945 году штурмовали Берлин, по единому плану, в одном боевом порядке, плечом к плечу.
  Могло ли такое быть: Красная Армия в ходе «великой отечественной» войны Берлин штурмуют, а поляки в одном строю с советскими дивизиями, корпусами и армиями под руководством Жукова и Сталина штурмуют тот же Берлин, но на другой войне?
  С другой стороны, 17 сентября 1939 года Красная Армия ударила топором в спину истекающей кровью Польше. Это как понимать? Это для Польши уже началась «великая отечественная», или это пока «освободительный поход» Красной Армии?
  В 1939 году Красная Армия взяла в плен сотни тысяч польских солдат и более 15 тысяч офицеров. Офицеров почти полностью истребили, а солдаты сидели в советских концлагерях. Это как называть? Грянула «великая отечественная» или она пока не очень великая?
  Название – «великая отечественная» не имеет смысла. Одно из двух:
  – или надо считать, что Советский Союз в этой войне воевал один без противников и союзников;
  – или надо всех участников войны, начиная с Гитлера, считать участниками так называемой «великой отечественной».
  И то, и другое противоречит человеческой логике.
  Зачем же мы употребляем столь абсурдное название? Почему мы говорим о «великой отечественной», если невозможно установить, кто был участником, а кто не был?
  Кто же придумал это дурацкое название?
  Придумал товарищ Сталин.
  Понимал ли он, что название это усложняет и запутывает ситуацию?
  Он это понимал. Затем и придумал.
  Советский Союз вступил во Вторую мировую войну агрессором и оккупантом. Все западные соседи Советского Союза попали под гусеницы сталинских танков: Польша, Финляндия, Румыния, Эстония, Латвия. И даже Литва, которая до начала Второй мировой войны общих границ с Советским Союзом не имела.
  Советский Союз завершил Вторую мировую войну агрессором и оккупантом, загнав пол-Европы за колючую проволоку.
  Война велась не ради освобождения народов Европы от «коричневой чумы», а ради закабаления этих народов. Вопрос стоял так: Европа – это единый концлагерь под красным флагом Гитлера или Европа – единый концлагерь под красным флагом Сталина.
  Дикое название «великая отечественная» было придумана Сталиным затем, чтобы навечно, навсегда оправдать оккупацию Европы.
  Так называемая «великая отечественная» придумана затем, чтобы скрыть цель войны: Советский Союз рвался к мировому господству. Это господство планировалось обеспечить чужими руками. Гитлер, по замыслу Сталина, должен был сокрушить Европу, а Сталин – внезапным ударом ее «освободить» от Гитлера.
  Ради этого Сталин готовил немецких танкистов и летчиков в Советском Союзе.
  Ради этого Сталин привел Гитлера к власти.
  Ради этого Сталин делил Польшу.
  Ради этого Сталин обеспечивал германские танки и самолеты топливом, когда они громили Францию, Бельгию, Голландию, Грецию, Югославию…
  Сталин снабжал Гитлера… и точил топор для внезапного удара в гитлеровскую спину. Гитлер это понял и ударил первым. Вот только тогда Сталин и вспомнил о защите отечества.
  Так называемая «великая отечественная» придумана Сталиным затем, чтобы искусственно вычленить совершенно неожиданный для него оборонительный период из общей истории Второй мировой войны.
  Это название придумано затем, чтобы грязь, кровь и блевотину советско-нацистских маршей по Европе и совместных военных парадов оставить за кадром.
  Это название придумано затем, чтобы оставить в кадре наше благородство, наши страдания, наши жертвы, но вышвырнуть из него позор и подлость сговора с Гитлером, совместный разгром и раздел Европы.

 11. ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАПОЧВА: ПОРАДИ ПРИЧИНА, ПОРАДИ ПОВОД, ПОРАДИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ЦЕЛИ И ЗАМИСЪЛ:
  “НАНОВО ПОДЕЛЯНЕ, МЕЖДУ РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ, НА /ЧАСТИ ОТ/ ИЗТОЧНА ЕВРОПА, КОИТО ТЕ СА ИЗГУБИЛИ ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА, И СА СЕ ‘СДУШИЛИ’ ДА ГО НАПРАВЯТ”, както вече точно се изрази колега тук, а и “ВКЛЮЧИТЕЛНО ВЪВ ВРЕДА НА Т.НАР. АНГЛО-АМЕРИКАНСКИ ИМПЕРИАЛИЗЪМ”.
  Двете страни са победени през Първата световна, съвземат се за около 20 години, и ПРЕМИНАВАТ В РЕВАНШ.
  КАКВО СТАВА ПО-НАТАТЪК, И КАКВО СТАВА НА 1-И СЕПТЕМВРИ 1939-ѝ, Е САМО ЧАСТ ОТ ТЯХНАТА КОМБИНА-ИГРА (“земай за теб половин Полша, но за мен остави другата половина”, и тъй тъй нататък)
  САМО ГЛУПАЦИ ВЯРВАТ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА, РАЗПРОСТРАНЯВАНА ВКЛЮЧИТЕЛНО НА/ЧРЕЗ РУСКИ ЕЗИК ОТ КРЕМЪЛ….

 12. История России как впрочем и история ее преемницы СССР – это сплошной непроходимый миф, громаднейшее нагромождение многовековой лжи.
  ————————————————
  http://fakeoff.org/history/pyat-glavnykh-sovetskikh-mifov-o-vtoroy-mirovoy-voyne

 13. Ето видеоклип с цялата реч на хитлер на 3 октомври 1941г. когато се обяснява защо е нападнал ссср.
  Това като илюстрация на пуснато от ББ в 5,00 ч. на 23 юни. Със субтитри на български. Намесва и заплахата за България от Кремъл.

 14. Към georgi nikolov:

  В тази реч, която съм публикувал с български субтитри на видео, Хитлер благодари на всички съюзници, които воюват с Германия срещу СССР. Изброява ги и прави пауза за аплодисментите на публиката за всяка една съвоюваща страна. Не споменава между тях България – за сведение на всички нашенци, които смятат за основателно издигането на съветски паметници в чест на някакво “освобождение” на България.

 15. Иво, претенциите на Масква към Царство България се споменават И като още една причина да се “разочарова” фюрера от дружока сталин. Конкретно, иде реч за искането на кремъл да им се позволи да имат гарнизони в България което впоследствие “плавно” да доведе до анексирането ѝ по примера на Естония, Литва и Латвия. България е спомената само в този аспект в горната реч.

 16. Колеги!
  Има три варианта човек да стане в 2 сутринта за да отиде да Моча: простатата да алармира, резидента да го алармира или просто да е луд.
  Гениалното в случая че малкият страда и от трите.

 17. Целенасоченото държане на българите в неведение по историческите въпроси води до оценката на ьйва хрьйстав, че 80% били дебили. Когато проявяваш цинизма да правиш хората на дебили, е логичен и цинизмът да ги обявяваш за такива. Нашата мисия е да отваряме очите на сънародниците по тези въпроси и тя ще приключи, когато броят на невежите българи се спихне до кръжоците около курнелия и волэн. (Пиша “нашата мисия” не защото имам и троха от знанията на любезния ни домакин по въпроса, а защото не бива да го оставяме сам в тежката му битка с масовото невежество и с наглите му подстрекатели).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.