Присъда за партиен бос номер едно в Румъния без обжалване. България подлежи на ожалване

Предполагам знаете, но нека вметна обобщаващо още в първото изречение на кратката си реплика: Румъния се отвори към света и големите инвестиции в резултат на факта, че затвори поредица от фигури, които са недосегаеми в други страни. Като България.

Поводът за тази констатация е този път присъдата над лидера на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня. Той получи три години и половина затвор за ( забележете) “подстрекаване към злоупотреба със служебно положение”.  А колко ли щяха да му дадат за злоупотреба, каквато у нас се наблюдава като за “добър ден” на всякакви властови етажи?

8EBA615D-8557-4266-BB4F-48B8A17699F7

Подстрекаването на Ливиу Драгня е довело , според обвинението, до фиктивно назначаване на две служителки в дирекция за социална помощ в затънтен провинциален град.  Фиктивно назначените получавали заплати, без да работят.

Присъдата му не подлежи на обжалване. Докато България определено подлежи на ожалване, познавайки себе си в сравнението като обречена да бъде най-бедния роднина в ЕС.

За сведение: румънската марка автомобили Дачия надмина по популярност на взискателния германски пазар японската Тойота. Има ли нужда от допълнителни коментари за връзката между политиката, гарантираща средата за бизнеса?

9 мнения за “Присъда за партиен бос номер едно в Румъния без обжалване. България подлежи на ожалване”

 1. А тук кога ще се вдигнем и поставим трите шишита на правилното място???

 2. Писал съм и преди ! В Американският щат Илиной в момента двама губернатора – старият и след него новият лежат в федерален затвор за КОРУПЦИЯ. Кога у нас ще бъдат осъдени всички тези ОТРЕПКИ които ОКРАДАХА държавата и в момента са в управлението и? Свалям шапка на Румъния, това трябваше да стане и у нас но държавата ни се ръководи от ПРЕСТЪПНИЦИ и бивши ЗАТВОРНИЦИ агенти да ДС и БКП, правосъдието е в техни ръце окупирали са всички правораздаващи истанции назначили са си техни хора които да им служат послушно докато те са на власт. И у нас в Америка както и на всякаде по света има КОРУПЦИЯ но тя се наказва с цялата строгост на закона само в България нашите олигарси се ползват с ИМУНИТЕТ който ги защитава какво значи това?IIC…..oIL.

 3. Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.

 4. Ако за горното преследваха у нас, “висшето” чиновничество, одма, на 99,99% щеше досега н-пъти да “оголи” администрацията на всички нива.
  Прав е Деян. Докато тримата шишковци “карат влака”, “командват парада”, “опраскават” които си трЕбЕ, надежда всяка оставете.
  ДГД от една долна, мръсна гад и ОСТАВКИ за тримцата и ко!

 5. Коментар ви е кратък, но “Надежда всяка тука оставете,..”би билo напълно подходящо като заглавие.
  За полтическа корупция се говори само в определени нарочени медии.За масовите не съществува такава, освен в разрешените случаи.Като този с Иванчева.В България, хората които се добират до власт ,забравят думата корупция веднага след изборната нощ.
  Виденов ,кръга “Орион”.Кръга може би е бил фантазия, нo нe и умишленото девалвиране на лева и фалити на банки.
  Костов се разсея , после му се наложи да
  с корупция в собствената си партия Изгони Бисеров и Цонев от СДС.Те се преместиха в ДПС.И пак мълчание.
  Под вещото ръководство на своите финансови съветници, Кобурготски отвори кутията на Белене ,но никой не му задава въпроси. Имотните фокуси и заменки на Tройната коалиция и Първанов също са забравени.
  КТБ e създадена през 1994 , но порасна в периода 2007 – 2014.Методите на Б.Борисов за задържане на власт са ясни на всички.Даже има и записи.
  Правителството на Беров беше най успешно и най истинско.Всички прибираха без да лицемерничат.
  Може да се спори от къде се вмирисва рибата ,но зловонието се носи далеч извън границите на България.
  То гони добросъвестни инвеститори и привлича лешояди като руските държавни енергийни компании ,които винаги са готови да търгуват природни залежи срещу късове територия на влияние.

 6. Лека грешка, но фактът си е факт.
  Костов се разсея , после му се наложи да ce бори с корупция в собствената си партия.

 7. един от най-хубавите ми мигове,за съжаление в сънищата ми,бе когато по телевизии и радиа бе съобщено за Румънски главен прокурор заедно с екипа си, назначени в милата ни Родина…!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.