По(г)лед над русофилско медийно кукувиче гнездо

По някакво съвпадение днес си помислих откъде ли едно крайно ляво издание има пари да разполага със собствен автомобилен транспорт, брандиран с логото на медията. Левите не трябваше ли да са знаменосци на “правдата” на бедните и онеправданите? Или русофилщината му е обяснението за произхода на парите за(д) него, макар в самата Русия крайно левите отдавна да не се радват на финансовото ухажване на държавата на дивия капитализъм в Путиновата империя?

images-1

 

 

 

Запитах се по повод на това, че видях автомобил със съответния надпис. Бил съм директор на БТА, главен редактор на два национални всекидневника и знам какво означава да си позволиш разкоша да имаш собствен автомобилен парк, който генерира само разходи. Освен ако нямаш богати спонсори…

Същата мисъл ми е минавала нееднократно през препатилата глава всеки път, когато виждам огромното светещо заглавие на същото русофилско издание, монтирано на покрива на модерна стъклена сграда срещу хотел “Хилтън”  на кръстовището на булевардите “България” и “Черни връх”. Какво ли искат да ни кажат с тази демонстрация чичковците с дебелите портфейли, които конкурират и дори надцакват околните рекламни демонстрации на гиганти в световния бизнес  от рода на омразната на антиглобалистите американска верига за бързо хранене “Макдоналодс”?

От светлините в нощта, кореспондиращи с тази реклама на покрива, се подразбираше, че последният етаж, с цялата гледка над столицата ( виждал съм я веднъж, когато същото място се обитаваше от една друга медия), е територия на въпросното издание. Скъпо и натруфено, особено като за маргинален медиен продукт. 

Не щеш ли, приказката свършила, както стана ясно днес. Фалирали. Пито- платено. Излъчиха от същото място началник на на кабинета на президента Румен Радев. Рапорт даден, Радев приет.

Едно гнездо на свадливи свраки е изоставено. Къде ли ще си снесат яйцата руските кукувици в рамките на тяхната вътрешна миграция под бащински затворените очи на Борисов и компания?

 https://faktor.bg/bg/articles/volgin-obyavi-che-spirat-izdavenoto-na-rusofilskoto-a-specto-prechili-im-ot-edno-posolstvo

25 мнения за “По(г)лед над русофилско медийно кукувиче гнездо”

 1. Така е, все един ден парите на другите свършват. Това “а-specto” много дълго го финансираха, четири години сладък живот….но колкото-толкова. Аз можде и да дочакам да видя колко ще да им е русофилията на рублофилите като им ги спрат. Никъде няма толкова отявлени русофилски организации колкото има в България. Голям майтап ще падне да гледаме вътрешно-рублофилските боричкания като им спрат финансирането. А на ШАренкова кога? Предполагам, че вече има затворени кранчета, за които не знаем. Вижте само как се старае Сидеров.

 2. Ха ха ха…
  Тиа били за “политическа” “култура”, бе… бре бре!…
  Това ли било култура?
  Каква политическа, и каква култура??
  Какви ценности изповядват.. сякаш червено-руска карикатура??
  Т.е., още една руска резидентура…
  Айде да не се фащам за масура…
  Че и да им се изпикаеш не заслужават да си изразходвам ресур/c/а…

 3. Ето я известната реплика на Медведев в Крим “Денег нет, но вы держитесь!”:

  https://www.youtube.com/watch?v=WSq7oxM_fyo

  Вероятно същото е казал и посланик Макаров на Андролова и Волгин.

  Както се казва – честито и една по една до една да спират радиоточките на Кремъл!

  🙂 🙂 🙂

 4. Ето какво пише в Уикипедия за “а-specto”:

  “Главен редактор на „A-specto“ е Калина Андролова, а автори са още Петър Волгин, Иво Христов, Валери Найденов и др. Първият брой на списанието излиза през март 2014 година. „A-specto“ е на цена от 10 лева и в обем от около 200 страници. Въпреки че списанието напада неправителствените организации, уебсайтът му принадлежи на фондация „Урманов“. … По данни на Търговския регистър фирмата „Урманов“ ЕООД е свързана с чуждестранното юридическо лице ДЕЙВЪНПОРТ ИНДЪСТРИС ЛИМИТЕД от Британските Вирджински острови, регистрирано под номер 401260.”

  Потърсих и коя е Калина Андролова. И ето на какъв обобщаващ коментар попаднах:

  “КАлинка 11 Февруари 2012, 2:16 Статията е АБСОЛЮТНО ПЪЛНА ЛЪЖА и ГРОЗНА ИНСИНУАЦИЯ. Просто думи нямам… Андролова била открила Карбовски за журналистиката? Боже и смях, да падне човек. По времето, когато Карбовски вече беше име в журналистиката Калинчето беше още дребна сива мишчица – обикновено журналистче, радиоводеща в някакво си радийце, нищо повече. Добре, че изч..а Дилов син и още една камара други, та въпросните я пробутаха да пише коментарчета тук – там за някой лев още. И между другото, Бургас не е и никога не е бил роден град на Калинчето. Андролова е родом от Кърджали. А какво е правила в Бургас, тя може да си каже. Както и да разкаже за бившия си мъж в Поморие, който и би шута след като я хвана да му изневерява под път и над път или за дъщеря си Камелия, която мама Калинка тръсна на експоловинката си да я гледа и повече не си я потърси. Толкова за Калинчето А за Карбовски? Той никога не е бил влюбен в Калина, напротив – гнусеше се от нея и меркантилноста и, както и от мераците и да си пробива пътя с п…та си”

  Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/article/28729

  Вярно – гнусно е, но какво да ги прави човек – истински русофили…

 5. Финансовия отдел на КГБ минава на пазарен принцип – Ако агентите-русофили-депутати и други не осигурят вътрешно финансиране чрез държавни гаранции за руски проекти – няма заплатка, няма Варадеро, няма люксозен живот.
  С нашите пари – по нашите троянски глави.

 6. Eдин по един-до един.
  Басирам се, едва ли и няколко хиляди са разбрали, че ги има. Хроника на един предизвестен фалит описва майсторски Иво. “а-спекто”, Збогом, туй по набеденият политик, рублофил-петоколонец-полезен идиот, три в едно, Ламбо, няма да липсвате на никого.

 7. Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.

 8. Дойде моментът за представянето на новата книга на Иво “Измамата Сан Стефано”.

  Насрочено е за 6-ти юли, петък, от 18.30 в градината на хотел “Маринела” ( запомнен от мнозина българи като “японския”).

 9. И какво да ни пука за Аспекто? Както не ми пука за Медиапул, Капитал, Дневник, Блиц, КлубЗ, Монитор и т.н., така не ми дреме и за Аспекто. Това, че журналистите се въртят като пумпали, спрямо който им плаща, не е проблем на Борисов. Това си е техен личен проблем – или имат достойнство, или го нямат.

 10. КАТО Видя тавариш волгин ми става ясно до колко може да стигне един Русофил в своя Идиотизъм по московски.Според нашите-разбирай петоколонници,други Виновници освен американците и Запада няма-на крива ракета-космоса и пречи, до там стигат тия малоумници-с каменни глави,олигофрени-РУБЛОФИЛИ.

 11. По определение русофилите са хора с… алтернативна интелигентност. Те не могат да схванат как така Русия се бори за справедливост, а най-голямото разслоение между бедни и свръх-богати е именно в Русия. Братята Ротенберг, Векселберг, Дерипаска, Абрамович, Милер, Сечин, Греф, Алишер Усманов и останалите приятели на Путин, който са или евреи или мюсюлмани, почти няма руснаци сред тях, тия всичките са мулти-милиардери в долари. Как точно тези хора се “борят за справедливост” – никой не знае, дори и русофилите.

 12. Даниел,

  Харесва ми как сложихте Медияпул, Капитал и Дневник в една група с Блиц и Монитор. Явно не ги четете.

 13. СКЪСВАНЕ С РУСИЯ,

  Не мога да повярвам че има хора които искат скъсване с Русия а четат Блитц. Просто не си заслужава споменаване на името му. А големият “журналист” Карбовски е ченге – започва кариерата си при едно друго ченге – Кеворкян. В днешно време Карбовски наводнява Фейсбук с анти-Европейски статии за да си оправдава хонорара.

 14. Още един хубав ден за БГ медийната среда!
  Пресъхна един адски поток тровещ с лъжите си съзнанието на неориентираните люде!
  Надявам се да го последват и други.

 15. Много е смешно, когато тукашните русофили по руски маниер се подиграват на “Гейропата”. Нищо, че децата им са там. Като че ли “Гейропа” роди и възпита Чавдар Драгойчев, а не старата —– Цола Драгойчева. Цола -голямата почитателка на Ленин, когото Надежда Крупская няколко пъти хващала на калъп със съидейника му Зиновиев. И на когото тукашните русофили още ходят да целуват сифилистичната мърша на Червения площад.

  Съжалявам, но човек няма как да е деликатен, когато става дума за русофилите и техните кумири.

 16. Драги GG2,

  Естествено, че не чета Блиц. Просто исках да видя коя е Калина Андролова – от търсачката това излезе и няколко подобни. Ченгета и леки жени, да кажем. Това излиза, това е положението. Бъдете здрав!

 17. Разбирам че този, на онази снимка, имал име като една лека кола, руска лимузина, и се явявал политически и културен коментиращ.
  А тази до него на снимката, със засмукващите сочни устни, знае ли некой, коя ли е, за какво я използват, “в рамките” на “българските” социалисти, или където и да е из петата колона??
  (Ох на дедовото…)

 18. Едно хибридно гнездо (от стотиците нацвъкани) по-малко.
  Хаирлия да е, както се казва!

 19. КРАСЕН СТАНЧЕВ, енергиен експерт:
  “Рестарт на Белене, как ще препъне България по пътя към еврозоната”… и др…

 20. Към Стефанко.
  За съжаление денят не е много хубав, защото, наред с добрите, се случват и лоши неща.
  “БНТ отстрани Мария Чернева от ресора ѝ. Тя напуска: НЯМАМ ИЗБОР”
  https://clubz.bg/69707-mariq_cherneva_ot_bnt_povqrvajte_mi_nqmam_izbor

  ….. и коментарът на Илияна Василев –

  “Когато преди няколко месеца алармирах, че трябва протест пред БНТ, защото сегашната ситуация на отстрелване на журналисти бавно и методично не ражда реакция на гражданското общество, видях десетина човека. Стойте в къщи и ще изчистят БНТ и ще формират с държавни пари ключов пропаганден канал, който ще пази и утвърждава модела на Кой?. Помните ли каква роля изигра БНТ и нейните журналисти за гражданската активност и протести през 90-те и нулевите години?
  Да не протестирате днес е ваш избор.Изгониха Роберт, изгониха Васко, сега гонят Мария и го представят като реформа!? Булшит, но не им пука.
  Трябва да съзнавате, че увереността им да го правят безнаказано идва от това че не протестираме. БНТ са вашите пари – с тях ви упояват, с вашите пари ви манипулират.”

 21. Юри Безменов (бивш агент работил като журналист в и извън СССР) обяснява много подробно технологията на дезинформацията и превземането на една държава “отвътре” чрез нея. Моля който се интересува да види неговите интервюта и лекции в тубата. Това което той излага като стратегия за създаване на дезинформация още през 80-те години на миналия век е повече от актуално днес!

  https://www.youtube.com/watch?v=y3qkf3bajd4&t=284s

 22. Парите за списание не са им проблем. Повече няма нужда от това издание.
  За тия дето страдат за “стойностното нещо” – спокойно – напират нови русофилски инициативи, е, не са haute couture, но пък чертаят ‘нова карта на хилядолетните (си) братски отношения’. Излюпили са и едно (в парадигмата на тяхното говорене) международно твърдение за международното русофилско положение, ДРЪЖТЕ СЕ ЗДРАВО:

  “Русофилите са за международното право, за демокрацията, за правата на човека, за духовните ценности, за православието…”

  https://bit.ly/2Iynuqb

  Ама защо чак сега казват…

 23. @GG2

  Чета всичко. Все вярвам, че един ден ще разбера защо съседът ми си изхвърля боклука в моя контейнер, при положение, че има свой. Апропо, той чете нещо като ‘blitz’.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.