“Малките” партньори на Борисов във властта вече му се подиграват, че успешно го превъзпитават

Print

Избраният в коалиция с ББЦ на Николай Бареков ( http://infomreja.bg/angel-djambazki—№2-v-listata-na-koaliciq-bbc-vmro-zns-i-gergyovden-16735.html) евродепутат Ангел Джамбазки каза днес по една телевизия една истина: че Борисов говори като почетен член на ВМРО ( която е нежелан събеседник на западните посолства, да не кажа нещо повече).

Чуден комплимент като за вожд на партия, претендираща да е проевропейска!

8EBA615D-8557-4266-BB4F-48B8A17699F7

Това обаче не е първото потапяне главата на Борисов в блатото на антиевропейската действителност у нас насред европредседателството на България. Колегата им Сидеров също редовно хвали Борисов и особено се гордее с това, че са го накарали да не гони руски дипломат(и) във връзка с аферата Срипал. Сидеров се удари в гърдите по този повод чак в Крим, където присъства в демонстративно нарушение на международния бойкот срещу анексирането на полуострова от Русия.

Излиза, че докато Борисов брани границите на Европа от мигрантите, Сидеров брани Русия от евентуално прозападно залитане на Борисов. 

Валят подобни похвали върху Борисов, а той – нищо, все едно че дъжд го вали. Съгласява се мълчаливо. Къде ще ходи? Няма как да възрази на истината, че се е превърнал все повече в онова, което са гордите с еврофобските си позиции  негови съуправляващи колеги, наричани в западните медии крайни националисти и ксенофоби.

Приказката “ с какъвто се събереш, такъв ставаш” е вярна, но парадоксът в случая с Борисов е в това, че той има претенцията да е големият фактор, който е привлякъл към себе си малките си коалиционни партньори. Те обаче все по- радикално го обсебват и превръщат в себе си. И е факт, че вече говори по начин, по който не може да бъде различен от стилистиката на “малките” му коалиционни партньори.  

Нещо повече, Борисов говори на един език и с т.н. опозиция. Някой може ли да схване нюансите в хоровото мърморене на управляващи и явни путинофили по отношение на санкциите срещу списъка с руснаци, приближени на Путин? Също се отнася до факта, че не опозицията следва Борисов, а Борисов копира приоритетите й по теми, като Истанбулската конвенция и АЕЦ “Белене” – да отбележа само най-едрите от тях.

Понеже в природата на Борисов е да мачка малките и слабите ( така е в джунглата, в природата изобщо), изниква въпросът: защо не го прави с малките си партньори, а се оставя те буквално да му се подиграват, че го превръщат в свое подобие. Отговорът се таи във все по-трудната за прикриване тайна, че те нито са малки, нито са слаби, а играят ролята на заека от вица, който дразнел другите животни в купето и ги предизвиквал на бой в коридора, където ги чакала мечката  ( руската , в случая с ББ) да се разправи с тях. 

4 мнения за ““Малките” партньори на Борисов във властта вече му се подиграват, че успешно го превъзпитават”

 1. Сетих се за един виц от преди 50 години:

  “Хасан циганина щяли да го приемат в Партията и от квартала му дали следната положителна характеристика: “Хасан ще бъде истински комунист – от малък много краде и много лъже.”

  Та и Бойковата е такава – истински комунист! Сигурно от малък. Беше и си остана. НАТО-то и Европа-та са само пари да падат.

 2. Голям “мачо”.
  Масивен мъжкар, ужким.
  “Големият гардероб е празен”, обаче, както казва приказката.
  Само кухина.
  Напикаващ се пред путин, та дори и пред дребни “македонски” и “патриотрски” мекерета…

 3. винету си ги “избра” путлериотите , още преди последните избори. Даже винету “помогна” и на маГарешки , за да влезне и той в парламента, и да крепи ПОРЦИОННАТА му “коалиция” с путлериотите. От което следва ,че винету вкарал и путлериотите и маГарешки, които са зависими от него.
  Към това се добавят и ПОРЦИОННИТЕ договори и Зделки с ОПГ-ДПС ,и с части от БСП.
  При такъв “вождь” на ПОРЦИИТЕ, като винету, не е чудно че в сегашният “парламент” ВСИЧКИ “партии”са ПОРЦИОННИ.
  П.П. М-да, а няКОЙ дали си спомня че думата-“ПАРТия”, произлиза от думата – ПАРТ(част, частица)?!?!?
  А ….сега нека си ПРИПОМНИМ ,че думата -“ПОРЦИЯ”, също означава “част от нещо” …по-голямо?!?!
  И така вече НЯМА смисъл да търсим СИНОНИМ на думата “ПАРТия” , защото винету ВЕЧЕ е намерил такъв “синоним”!
  На БАНКЯнскиЯТ му “диалект”…думите “ПАРТия” и “ПОРЦИЯ” са ЕДИНСТВЕНИТЕ….ТЪЖДЕСТВЕНИТЕ…..”синоними”……
  винету НИКОГА не е различавал “ПАРТия” от “ПОРЦИЯ”, и за това никога НЕ е правил КОАЛИЦИИ,…… защото коалиции има само между партии,…. а между “ПОРЦИИТЕ” има само “усвояването” им….

 4. Думата “партия” наистина идва от латинското “pars, partis” – част. Част от обществото. От тук е и “парче”. За съжаление положението в днешния български парламент /също от лат. – “parla, parlare” – говоря/ ме подсеща, че със същият корен е и думата “парцал” – част.

  Затова спокойно може да се каже, че това не са български партии, а руски парцали.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.