Промяна в датата: “Измамата “Сан Стефано” ще бъде представена на 9 юли, понеделник

21462474_10155573688152416_1433452591942454837_n-300x198

 

 

Настъпи промяна от три дни в дата за представянето на книгата ми “Измамата “Сан Стефано”. Вместо на 6 -ти юли, сте поканени на премиерата на същото място в хотел “Маринела” на 9 юли, понеделник от 18.30 ч.

Както се вижда, събитието попада в епицентъра на отпускарския сезон, през който обикновено казваме, че София се опразва “все едно, че бомба е паднала”.  Изглежда неразумно като избор на време за представяне на книгата, но пък какво ли е “разумното” изобщо да пише човек по теми, които са погребани от десетилетия под тонове проруска пропаганда? “Разумните” хора, които се хранят от статуквото, постъпват по обратния начин – аплодират старите лъжи на нов глас…

Тъй че не се срамя да бъда “неразумен юрод” и дори си мисля, че е за добро. 

IvoIndjev-pokana - nova

 

 

8EBA615D-8557-4266-BB4F-48B8A17699F7

 

6 мнения за “Промяна в датата: “Измамата “Сан Стефано” ще бъде представена на 9 юли, понеделник”

 1. Към Стефан Пашев:

  Аз не бих делил хората на такива ” от провинцията” и други, но софийският центризъм е факт, който няма как да променя. Дължи се на…Бисморк. Той удря по масата ( почти буквално) и се застъпва на Берлинския конгрес София да остане в рамките на Княжество България ( а не като част от васалната на Турция Източна Румелия, както е било предвидено по настояване на Турция и нейните застъпници на конгреса). След което София е избрана за столица по военно-стратегически съображения, както знаем.
  Иначе разпространението на книгата е работа на издателството, което има интерес да я достави навсякъде, където е възможно.

 2. Ами като е ваканционно време, трябваше да отидете да представите книгата си в някой черномойский курорт, например Свети Влас(т), да застанете там до новооткрития паметник на Хан Тервел, за да може и големият вътрешния македонски революционер Кара Качанов да вземе отношение по въпроса за Сан Стефано, а защо не и неговия ортак Сан Сидерано-Фюрерано, заедно с неговата Сан Бамбино и Сан Атакино. Пък след откриването да седнете в някой Руский ТРАКТИР там в курорта на чаша КВАС и да раздадете аутографи на ци2стите тьотки, а те да си вземат книгата за четиво на плажа докато мъжете им загарают на солнце с пистолетите си пъхнати в плувките и ги сдават на дежурния по плаж тавариш докато се къпят в родното българо-съветско чьорнае море сред салата от българо-съветски доматени люспички. А след това да отидете на банкета, платен от Лукоил и Терминал Раховец в ресторанта на братя Диневи и да поиграете казачок на Очи чьорнъйе и да си поръчате някоя от изложените яхти, но за всичко това книгата ви трябваше да е по-хитра и да се казва нещо като “Путин – новият граф Игнатиев” или “От Сан Стефано до Света Корнелия” или “От Сан Стефано до Свети Белене” или пък по-наци така “Задължителната военна служба – от Сан Стефано до Кара Качанов” и дори пък ултра ляво-дясно “Нощните вълци и Волен в Атака срещу Ньойския договор” но най-добре разбира се ще бъде “На малкия остров в Гърция остана само един бъдещ политзатворник”.

 3. Xa-xa-xa, “От Сан Стефано до Свети Белене”…

 4. От моя страна нищо не се променя , с изключение на правописната (механична) грешка от миналия път .

  Да идем всички и да “увътрим” издателството !

 5. Добавям към споменатото от г-жа Савова:
  http://www.zakazanlak.bg/ot-denya-20/pametnik-na-knyaz-pavel-romanov-otkriha-v-pavel-banya-7514

  “‘Никой няма право да пренаписва българската история’, категорична бе Илияна Йотова.”

  Майтапчийка йотова. Ами нали точно това прави – ПРЕНАПИСВА. Символично изравя скелета на захвърления в масов гроб труп на Павел Романов, и от графА ‘враг’ го вписва в графА ‘герой’. И материализира героя от масовия гроб с 360 кг. бронз. Пренаписване на болшевишката история, йотова.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.