С(ъ)вети Влас

 

 

showImage-1

 

 

 

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е наградил с орден “Стара планина”  Йордан Динев, бизнесмен и съсобственик на курорта Свети Влас, един от най- русифицираните напоследък анклави в България, който мери своята русификация само със съседния град Поморие и със защитения от ЮНЕСКО Несебър. Защитен от друго, но не и от руското нашествие.  http://clubz.bg/69808-karakachanov_za_o_r_polk_dinev_ot_sv_vlas_toj_e_istinski_vyzrojdenec

Министърът на отбраната Каракачанов е извършил ритуала по награждаването на корпоративната територия, владение на неговия домакин. 

По отношение на по-малко важни персони от Динев това отдавна обезценено  свещенодействие обикновено се прави в столицата. Но за началник, като брат Динев, се налага вицепремиерът да отиде на крака. Под претекст, че уважава откриването на паметник на Хан Тервел, чиято заслуга в една битка срещу арабските нашественици пред стените на Константинопол напоследък се превърна в любима хипербола в рамките на пропагандната офанзива на патриотарите срещу митичната заплаха от мигрантите пред портите на нашата европейска България. 

IvoIndjev-pokana - nova

Каракачанов не е единственият, когото  братята Диневи, собственици на превзетия от руски мигранти курорт, включват в сценария си по изграждане на публичен имидж на меценати – демократи. 

Диневи награждават на същата своя територия и журналисти. Пазаруват си  за тази цел престижно в очите на непретенциозната аудитория ( чрез известни имена в неговия състав) жури, което не може да откаже на такива щедри спонсори изкушението да участва в пошли церемонии с яхти и прочее атрибути на “свободната журналистика”.

Кой кого и с колко награждава другия в този сюжет е въпрос, който може да заинтересува само някоя прокуратура от румънски тип.  Или от римски. Защото даже в древния Рим е имало повече критичност към подобно сливане на бизнеса с политиката, отколкото в днешна България. 

Че и от ромски – ромското мешере май е повече меродавно в раздаването на някакво племенно правосъдие. 

Желаещите да научат какво родее родолюбивите  сродени друзя от ВМРО с братята им Диневи, трябва да питат музикантите, които ги обслужват. В този курорт гърми “жива” руска музика в заведенията, а почетните певци на микрофоните на баш съветските изпълнения са въпросните братя Диневи. Пеят с пълно гърло и със съветски плам. Знаят наизуст всеки съветски марш и държат всички посетители на кръчмите им да научат този факт лично от тях . 

“Пусть всегда будет солнце”, се казваше в една съветска детска песничка. Сигурно е любима на един от най бруталните клонове на руската мафия, известен като Солнцевская.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Украинските деца, които са били на лагер в България в Свети Влас, са били накарани скандално да свалят националните си носии. Това станало по в деня, в който лагерниците на всяка една държава трябвало да отбележат деня на националното им знаме.

Учениците били облечени в носии. Тогава главният аниматор на лагера Игор Абессинов накарал да свалят националните носии и предупредил да говорят и пеят или на руски език, или на английски, съобщава faragency.bg.

8EBA615D-8557-4266-BB4F-48B8A17699F7 

21 мнения за “С(ъ)вети Влас”

 1. По темата.
  Навремето, стефан гецов, току що удостоен от Партията и правителството за народен артист след като изиграва в киното Гощо Тарабата, известен още и като Дамаджаната с характерният си басов глас разбирайки, че и клоуна Тошко Козарев е удостоен със същото звание коментира: “Девалвираха званията тяхната мама. Циркаджия-народен артист”.
  Та и за горният награждач и награден какво друго ми остава освен фирменото: ДГД от една долна, мръсна гад.

 2. Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.

 3. Дойде моментът за представянето на новата книга на Иво “Измамата Сан Стефано”.
  Насрочено е за 9-ти юли, понеделник, от 18.30 в градината на хотел “Маринела” ( запомнен от мнозина българи като “японския”).
  https://ivo.bg/2018/06/28/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd/

 4. Те, двамата ,са продукт на ДС, при това единият са го назначили за “водач” на МВРО , а другият е един от поредицата назначени бизмесмеми на ДС, след 1989г.
  Това е една най-обикновена среща между двама “служители” на ДС, които си раздават тенекийки помежду си.
  Те се възползват от лумпенизираните ватници ,които се заселват по Черноморието , с помощта на путлеристкиат райХ, който наредил на задунайският си генерал-губернатор винету да подпомага по всякакъв начин това колониално нашествие от матрополията. Още повече ,че ОПГ-ДАНС е наследник ОПГ-ДС, която е задунайският клон на ОПГ-КГБ. И след като и винету и подчинената му ОПГ-ДАНС подпомагат колониалната политика на заселване ватниците на Путлер в НРБ , то няма какво да очакваме от каракачаски и Динев(и), които са (с)вързани за ОПГ-ДС……

 5. Това е разпад на българската държавност.

  Орденът “Стара планина” беше девалвиран още от агент Гоце, който го раздаваше с килограми. Но Йордан Динев – полковник? При положение, че през 1989 е бил на 21 години и след това се е занимавал с …хотелиерство, да кажем. В цитираната от SMS статия от Медиапул се споменава, че е бил произведен в чин “полковник” /така де – по руски – не си човек, ако не си поне полковник/ през 2009 заедно с Лили Иванова/???/ и Емел Етем/???/ от тогавашния Военен министър Николай Цонев. Като последната е получила офицерско звание “заради бойкия си дух”.

  Голямо чистене на Авгиевите обори предстои!

 6. За Диневи: един местен рибар от село Влас разправяше, как мама Динева е била кмет на селото и е започнала да изкупува парцели и места от стари хора във Влас и околностите. После е започнала продажба и застрояване. Същия рибар говореше, че Диневи са били местния дистрибутор на “бяло брашно” на известен бизнесмен гръмнат със снайпер на морето в хотел във Слънчев бряг. Това е началния капитал на двамата братя с майхбасите.
  За вицето: известен е с любовта си към щедрите бизнесмени, които спонсорират патреотизма. Парите се въртят около него, я от рушвети за българско гражданство, я от сделки с комисионни, я от откраднати имоти на старото ВМРО.
  За руското влияние и скандала с украинските деца: русофилството и рублолепието са строго контролирани от руски кагебисти и дипломати.
  За изхода АКО имаше политическо желание: два телефона до Данс и прокуратурата и всички щяха да поемат към съдебните зали с по един тон доказателства, които сега отлежават по папките.

 7. Мернах нейде в нета фотото на “паметника”. Нещо бутуресто, накитено с къстове, увенчано с капа и пак кръст /може би сгъваем като на полк. гундяев/, в една ръка огромен меч, в друга кълбото, пак с кръст и всичко това положено на лъскава тепсия. Заприлича ми на кънкьор, който ще изпълни волно съчетание с мечове и кълбета, но е забравил да си тури кънките, може би, поради прекомерна употреба на бояришник? Apropos, каква е носията на детето, което асистира, мяза ми на савецка.

 8. България си остава най-русофилската страна, в света навярно (не знам точно за Беларус само).
  И правителство, и население.
  Не случайно, само в България бяха “разрешени” екскурзии на руски групи по съветско време, и омъжвания на рускини, за БУДАЛИ БЪЛГАРИ.
  Не случайно сега се отива да 2 (ДВЕ) руски ядрени централи, в малка страна със 7 (СЕДЕМ) милиона население.
  Объркани понятия, объркани ценности, объркани представи, по-точно ОБЪРНАТИ НА 180 ГРАДУКСА: кое е добро, кое е лошо, кой ни е приятел, кой ни е враг, кой ни е (може да е) съюзник

 9. кой противник, от коя култура сме, и т.н.
  Може да има реалисти, сред правителства и население, но те са малко, ТВЪРДЕ МАЛКО, МЪЧЕНИЦИ НА ОБЩИЯ ФОН, ДА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ СТОГЛАВ ЗМЕЙ, още повече, срещу изграден манталитет.

  РАЗБИРА СЕ, БОРБАТА ТРЯБВА САМО ДА ПРОДЪЛЖАВА!!

  Междувременно:

  МАРТИН ВЛАДИМИРОВ:
  НЯМА как Белене да стане печеливш проект в следващите 30 години!!
  ЗАЩО България не иска от Газпром промяна в договора за цената, както разреши ЕК??
  ЗАЩО защо няма дори и първа копка на интерконектора с Гърция??
  ЗАЩО тихомълком се подготвя почвата за нов газопровод в България а знак към русия и за изпълнение от близки до властта и Пеевски!???!

 10. Великобритания дава на Украйна 5 МЛН. ПАУНДА (не “лири”, няма такова нещо там, никога не е имало) за БОРБАТА НА УКРАЙНА СРЕЩУ ДЕЗИНФОМАЦИЯТА НА РУСИЯ.
  Ние просто БЛАНКЕТНО си я цункаме, тази, гушкайкия я като “информация”, и си лягаме и ставаме с нея… Дори и ИЗБРАНОТО ни правителсво се репчи, дали русия прави “дез”, дали е противник, и тъй нататък…

  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/velikobritaniya-vydelit-ukraine-66-mln-dollarov-dlya-borby-s-rossiyskoy-dezinformaciey

 11. Рублофилските блядове в НРБ все повтарят ,че е “по-добре” да ни изкупят от руските ОРДИ на бовият чекистки (Пут)ингис-хан, вместо “чалмалиите” от Близкият Изток. А неговият дупетат – П.толстой ,каза че вече са изкупили половината НРБ благодарение на приятелският васален герберокож “вожд” винету , и остава да изкупят и останалата част от задунайският бандитустан, за да се присъедини цялата НРБ към путлеристкият “рускиий мирь”.
  А ето какво е сегашното положение в окупираният от путлеристката ПЛЕМЕННА ОРДА Донбас:
  https://bit.ly/2MyH8Vw
  путлериската ОРДА вече е опоскала и “ОСТРОВ” Крим!!!
  Токова ще и “бъдещето” на задунайският
  бандитустан – НРБ, щедро ИЗТЪРГУВАН от братушковият вожд на КРАСНОкожите калинки – винету! Който прeз последните 20 години във властть шедро пуши “лулата на мира” със своите братушкови племена от НОВАТА путлеристка Злат(н)а ОРДА. Защото вождь винету винаги е бил верен слугински васал на своят ЕДИНСТВЕН гасудар (Пу)тингис-хан, чекисткият владетель на “братушковата” путлеристка ОРДА…….

 12. П.П. една малка корекция в първият ред на горният ми коментар:

  Рублофилските блядове в НРБ все повтарят ,че е “по-добре” да ни изкупят от руските ОРДИ на НОВИЯТ чекистки (Пут)ингис-хан, вместо “чалмалиите” от Близкият Изток……………………….

 13. Вчера в Свети Влас и в присъствието на вицепремиера Каракачанов, кмета на Несебър и „дарителите” Диневи тържествено беше открит паметник на Хан Тервел. Няма лошо, но защо точно в Свети Влас и защо точно на този български хан питайте лъжеисторика Божидар Димитров!
  В столицата на всеки уважаващ се народ има паметник на Основателя на държавата му. И българската държава си има основател, великият Кан Аспарух, но в пренаселената с натруфени руски паметници българска столица София парадоксално не се намери място и няма паметник на Основателя на България. Голям срам!
  Преди 2-3 дена по БНТ 2 излъчиха документален филм за световно известния (само не и у нас!) скулптор, българина от Севлиево Асен Пейков, на когото са позирали великият Фелини, художника Де Керико, папата, звезди като София Лорен и стотици представители на световния културен и политически елит. Кметството на италианската столица, където е живял и творил Асен Пейков, е кръстило на неговото име Ларгото до Колизеума, в самото сърце на Рим!
  Въпреки световната слава и признание в Италия, Асен Пейков не забравя родината си и до края на живота си мечтае да подари на България и българския народ най- прекрасния дар, шедьовърът на творчеството си. По време на подготовката за честванията на 1300-годишнинана от основаването на Българската държава е обявен конкурс за паметник на Кан Аспарух и Асен Пейков участва с проект, скулптурна група на аспаруховата конница, предвождана от Аспарух. Проектът е наистина изумителен- летящата българска конница, замръзвала в полет! (Проектът за паметник на тази конница е бил до ковчега и на опелото му в църквата Сан Клементе.) Но… конкурсът, както се е очаквало предварително, печели друг проект, защото не може да има паметник на българин в България по-величествен от паметниците, възхваляващи освободителката!
  Мисля, че днес би било прекрасно за въздигане на смачкания от руския кален ботуш български дух и исторически справедливо както към Основателя на Българската държава, така и към твореца на паметника му, днешните властимащи, макар и със закъснение, да наберат кураж , да преодолеят робското си малодушие и да вземат родолюбивото решение на мястото на МОЧА да се издигне паметник на Основателя на България Кан Аспахух по вдъхновяващия проект на световно известния скулптор, българина Асен Пейков!

 14. Пресен случай от варненското ежедневие: Във супермаркет рускиня на средна възраст говори на руски на младежа зад щанда за риба. Той я гледа с безпомощен поглед, в който се преплитат желанието да я обслужи и неразбирането на това, което му говорят. На моята реплика, че младите българи не разбират руски получих отговор: “Това не е мой проблем.“, изречен с тона на господар към крепостен селянин..

 15. Нищо ново , както и друг път е писал г-н Инджев за своите спомени от преди 40 години при пребиваването си в мАсква .
  И днес, сега, продължава и плътското нашествие на ОРДИнските “баришни” по света, за границей:
  https://bit.ly/2yXlU1y
  Наследството от Златната ОРДА е основното и определящото за днешната , според – унилата лошадь, външният “димитър” и главен “дипломат” в четвъртият “мандать” на “великият” ЧЕКИСТ-хан, “новият” гасударь и владетель на ОРДОазийският рай(Х)…………

 16. “….тържествено беше открит паметник на Хан Тервел. Няма лошо, но защо точно в Свети Влас и защо точно на този български хан…”
  На Тервел, защото този на Александър II са го запазили за пред входа на “Белене”. А във Влас, за да ги пази от мигрантите – арабите много се страхували от него (виж, за афганистанците не знам).

 17. Агент Иван и о.з полковник Динев познават Българската история толкова, колкото и направения от тях паметник отговаря на владетеля на България ТЕРВЕЛ. И в това няма нищо чудно, защото те са толкова Българи, колкото Българите са имали за владетели ханове.

 18. МАРТИН ВЛАДИМИРОВ
  Завършил е икономика в университета ”Аделфи” в Ню Йорк и магистратура в университета ”Джонс Хопкинс”, където е бил асистент в департамента по международните отношения.
  Работи в The Oil & Gas Year!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.