За “Измамата “Сан Стефано” вече се чу и се видя в предаването на Милен Цветков по Нова ТВ

Print

Читателите на ivo.bg знаят, че като автор нямам навика да преразказвам собствени участия в телевизионни предавания. Този път използвам възможността да спомена за предаването на Милен Цветков по Нова ТВ с мое участие, защото то дава допълнителна информация за съдържанието на книгата. https://nova.bg/news/view/2018/06/30/220248/измамата-сан-стефано-новата-книга-на-журналиста-иво-инджев/

IMG_9429

 

 

 

 

 

 

Казаното казано, но в бързината и в желанието да поместя в броените минути колкото се може повече факти, успявам и да направя цели три лапсуса. Само един от тях поправям , коригирайки себе си, че граф Игнатиев е бил назначен за министър на вътрешните, а не на външните работи. 

За да не давам възможност останалите два лапсуса да бъдат използвани срещу цялостната ми теза, посочвам и тях.

Когато говоря за системното обезбългаряване на български земи след всеки руски военен поход към Проливите по суша, имам предвид онези около 300 километра на Запад от Черно море, а не на Изток. това се подразбира от логиката, но все пак …

И още нещо, руският посланик поднася цветя на паметника на граф Игнатиев в София на ул. “Граф Игнатиев” всяка година ( през февруари, на измисления наскоро празник на руската дипломация), а не всеки месец.

За верността на останалото, казано от мен, се подписвам отново. И каня желаещите да присъстват на представянето на книгата на 9 юли от 18.30 в хотел “Маринела”, входа откъм бул. “Джеймс Баучер”.

IvoIndjev-pokana - nova

21 мнения за “За “Измамата “Сан Стефано” вече се чу и се видя в предаването на Милен Цветков по Нова ТВ”

 1. Иво, честно казано съм шокиран, че са позволили да промоутираш книгата си в национален ефир пък било то и посред нощ. Особено на фона на русофилските медии и политици.

  Пожелавам ти успех на книгата, да има много продажби, но най-вече дано отвориш много очи. Понеже българския народ е толкова оглупял от тая 140-годишна пропаганда, че и на хиляда човека да промениш мнението, пак ще е успех. Успех не какъвто всички се надяваме, но… И все пак, дано да отвори очите на много повече хора.

  Успех.

 2. Към 123

  Цензурата има ефект само тогава, когато е 100 процента. Всеки процеп в нея позволява на свободата да си пробива път като вода, която си намира пътя. Пример: Горбачов си мислеше, че като позволи малко повече свобода ще успее да я удържи в желаните рамки. В моя случай си мислеха, че като ме отстранят от екран, ще ми запушат устата. И т.н.
  Снощи коментирахме с един таксиджия, че няма нужда да си специалист от строителството, за да знаеш, че когато в метрото вали дъжд, това е резултат от краденето при строежа му. Което става възможно с плащане по веригата. Нарича се корупция. Повсеместна. Хората знаят това и рано или късно натрупаното напрежение срещу овластените лъжци и крадци ще избухне. Но това е като земетресението, не може да се предвиди кога, къде точно и от каква степен ще бъде.
  Лошата новина е, че земетресенията обикновено не водят до по-добро. Но така е устроен светът – особено този, в който живеем под евразийския корупционен натиск.

 3. Добре е в “Маринела” да бъдат поканени телевизионен и видео екипи, поне по един, да речем от някоя по-“приятелска” телевизия и радио.
  Или, осигурено собствено видео и звуково записване. Но пълноценно, по възможност на всяка минута.
  И, независимо от публикации в телевизи и медии, ТАКОВА ДА СЕ ПОЯВИ ТУК, В БЛОГА.

 4. Г-н Цветков никак не бе подготвен с въпроси, като непрекъснато разперваше ръце. Но такова му е предаването. А г-н Инджев искаше да каже максимум факти за заделени минути. Накрая успя да включи покана за представяне на книгата,. Приятно ми бе да гледам предаване без да има някой игнатиевец (или по-точно наглец) в студиото, който да е „контрапункт“ да автора.
  Разбира ще присъствам на представянето на „Измамата …“. Не мисля, че за хубавите и цените неща трябва да се търси подходящ момент. Пада се в отпускарски период, но какво по-хубаво от това?;– да се демонстрира на претенциозните ни съграждани, които по време на избори са за гъби. Да не кажа, че и от доста време цялата ни държава е в отпуск.
  Хубаво е и това, че представянето на книгата ще е в понеделник. Фактите са в книгата – който е ангажиран, ще имат цяла седмица да ги намери, осмисли и коментира. Ако някоя, считаща себе си за „важни особа“, не вземе отношение по фактите, сама ще покаже „отпускарщина“ или зависимост. Било то журналист, историк, политик и най-паче патрЕотар.

 5. Книгата *Измамата Сан Стефано* е крайно наложителна да се появи на пазара.Още повече ,че според автора тя се основава на документалистика от времето на събитието.С изявите на участващите в това действие,водещо до заблуди вече век и половина.
  Заедно със *Строителите ….*на Сим.Радев и *Записките …*на Зах.Стоянов,тя трябва да я има във всяка българска библиотека.Да боде очите на *незрящите*белким ги отворят/това по Крал Лир/,подсказано ми от една приятелка с молба да го напиша.
  Все пак написаха за излизане на книгата и някои вестници,като *24 часа*.
  Днес прочетох.че Вице президентката Йотова открива паметник на Княз Павел,най малкият син на Александър 2,сигурно 15-16 г. по време на Руско-турската война,като участник в нея.
  А бе, малко ли й беше излагането на тази жена за клечането пред ченгето Гудяев.
  Апелирам към мъжа й,известен лекар ,да я узапти тази жена. Излага българките.Като иска да заминава за Русия и да поляга на когото си ще.Да не го прави в България,че ме е срам от нея.
  Подкрепям AWACS да се направи филмче от събитието в *Маринела* и се публикува в блога за тези,които не могат да присъствуват.Това е нашият живот.

 6. Не знам доколко г-н Инджев е следил предаването на М. Цветков и е бил подготвен за стила му, но при него единственият начин да не те прекъсва, е да не си поемаш въздух.
  Добре се получи!

 7. Гледах предаването на М.Ц.на повторение.Г-н Инджев успя за малкото време ,без прекъсване да каже много неща.
  Милен Цветков беше добронамерен и гледаше с респект към г-н Инджев.Искаше да се даде мах. за представяне на книгата.Получи се.

 8. Погрешно пуснах това допълнение към споменатото от г-жа Савова под предишна публикация, но мястото му е тук:

  http://www.zakazanlak.bg/ot-denya-20/pametnik-na-knyaz-pavel-romanov-otkriha-v-pavel-banya-7514

  “‘Никой няма право да пренаписва българската история’, категорична бе Илияна Йотова.”

  Майтапчийка йотова. Ами нали точно това прави – ПРЕНАПИСВА ИСТОРИЯ. Символично изравя скелета на захвърления в масов гроб труп на Павел Романов, и от графА ‘враг’ го вписва в графА ‘герой’. И материализира героя от масовия гроб с 360 кг. бронз. Пренаписване на болшевишката история, йотова.

 9. Великобритания се съгласява бързо с русия за “малка България” поради една много проста причина.
  Защото “Малка България” е вече “руска България”. Тя НЕ Е България от картата на Цариградската конференция, изготвена от Великобритания е Европейските сили – България без руски войски и без силно руско влияние. Защото тази карта и конференция е ПРОВАЛЕНА от руско-турската война.
  А и защото “Сан-стефанска България” не е “България”, а е ГОЛЯМА руска окупационна зона, с МНОГО войски. Т.е., Великобритания избира ПО-МАЛКОТО ЗЛО, или по-малка България, като ще е ПАК с руски войски: по-малка руска военна заплаха, на Балканите и до Босфора. Дори Великобритания отначало не иска Варна да влезе в нова, “Малка България”, защо се опасява Варна русия да не я поддържа за предмостие за НАХЛУВАНЕ отново на Балканите.
  ВСИЧКО ТОВА ГО Е ЗНАЕЛА РУСИЯ, то е една много ПРОСТА ЛОГИКА, ЗАТОВА се е подготвила, ОЩЕ ПРЕДИ ЦАРИГРАДСКАТА, с договарянето и разкъсването от РАЙХЩАД.
  ПАК И ПАК, РЕАЛНИЯТ ЗАМИСЪЛ НА РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ВОЙНАТА – ТОВА Е РАЙХЩАД, НЕ Е САН СТЕФАНО!
  “Сан стефано” е руска окупационна зона, доколкото са снизходителни към нея европейските сили – я година, я две, ЗАЩО ПЪК да не опитаме ДЕСЕТИНА И ПОВЕЧЕ, АКО МОЖЕ…

  Между другото, УСЕЩАМ, КАК САЛОНЪТ В “МАРИНЕЛА” ЩЕ Е ПРЕТЪПКАН!
  Представям си, какво се върти вече в главите на гениалните ни “български” “историци” – пантата на андрей и маркович георги. ЗАКЛЕЛИ се във вярност на капе-ес-ес (Капе$$), кагебе и русия, те само обмислят какви ИЗВРЪНКУЛКИ да кажат, но пак и пак да защитят добричката русия. Сто процента след представянето на книгата някоя услужлива медия ще им завре микрофон в устите да се изкажат по нещо, и естествено, да опитат да отричат КАКВОТО ИВО ИНДЖЕВ СТАРАТЕЛНО Е СЪБРАЛ И ПУБЛИКУВАЛ.

 10. Гледах предаването на М. Цветков с Иво Инджев в реално време, в момента на излъчването и не можех да повярвам, че това ми се случва. Слушах много внимателно и забелязах само един лапсус – този, дето поднасяли цветя на паметника всеки месец. честно, не го приех като грешка, само си казах, че вече съвсем са изкукуригали. Но знае ли, може и да тръгнат.
  Пожелавам успех на конигата. надявам се, че между вас има любители/фотографи и всеки да направи снимка или кратко видео ще се получи невероятна хроника. Ще бъде по-ценна документалистика от най/скъпата професионална камера. Просто снимайте с телефоните. Това е единственият начин да се бори цензурата. Важното е да се улови мига и емоцията.
  Тук във форума се изразява мнение, че всички трябва да я прочетат тази книга. Не се заблуждавайте, хора, не искат хората да знаят истината. Миналата година седнахме на кафе с приятели във Варна и си говорим, като на кафе. Един разказваше за последното си ходене в Англия. Беше поизучил историята на някакви замъци и крепости в околността на градчето, където живее едно от децата му. Разказваше за самия град и много ме впечатли разказът за детската градина, където ходеше вукът. Традицията беше червената нишка и естествено се вмъкна и политиката, Искат ли англичаните Брекзит или не искат. Тогава бях започнала да чета “България, военният трофей на Сталин” и се вмъкнха в разговора със съвсем кратък коментар, напълно свързан с темата коментар. Елате да видите какво стана. Смени се дори тона на разговора, дори имах усещането, че са готови да ме набият. Това е, стане ли дума за Русия, става страшно. Аз и досега не мога да разбера откъде идва тази заслепеност. Този човек е ходил повече на Запад, отколкото в Русия; чете и пише на английски повече, отколкото на руски, но не позволява да се споменат исторически факти, които, не да оспорят, да поставят под съмнение могъществото на Русия. За него, загиналите руснаци 200 000 и това е.
  Стана длъжко, но исках да кажа, че който иска да научи истината ще намери начин. Благодаря на Иво, че с книгите си прокарва пътечка на истината да стигне до нас. И иначе, който има очи да гледа, който има уши – да слуша. Още веднъж, успех на книгата, каквото и да означава това!

 11. Милен покани Иво, защото се опитва да измие резилното си мълчание след спряното предаване. Иначе книгата и фактите в нея слабо го интересуват.

 12. До Николай Поляков:
  Както би казал Чърчил (или китайският мъдрец) “Не е важно какви са мотивите на котката…”
  Фактът, че Милен покани Иво си остава едно от малкото достойни събития в медийното поле. Затова му
  свалям шапка. Да не забравяме достойната му реакция на гундяевската изцепка. А че си има трески за дялане, то кой ли няма (дори Волгин, понякога)?

 13. @Николай Поляков
  Ако мислите, че книгата и фактите в нея слабо интересуват Милен Цветков, по всяка вероятност никога не сте гледал предаването му.

 14. Господин Инджев нали книгата ви ще се продава на всякъде – или ще се намерят БОКЛУЦИ да я покрият за да угодят на господа ВАТНИЦИТЕ. Изгледах интервюто ви по нова тв с милен цветков! Голямо удоволствие беше че не му дадахте ДУМАТА а и този слушаше с отворена уста. Дано повече Българи да я прочетат за да се знаяе истината за този срамен договор и влиянието на ЕВРАЗИЯ и до сега в България а и нашите гъзомийници (ибрикчий) РУБЛО поклонници от ГЕРББСПАТАКИ и тем подобни да си седнат на посраните задници. Стига възвеличаване на на тази КРЕПОСНА БУРЛАШКА зган, дано нашите управници се вземат в ръце а не да гледат към ЕВРАЗИЯ а да говорят какви Европейци сме!IIC…..oIL.

 15. Сия,този човек за когото разказвате е дълбоко нещастен.Според мен болен.Той не иска да признае реалността.Напомнете му за Хитлер.Какво ще каже той на внуците си за които са избрали за втора родина Великобритания.Защо не е любимата Русия?Какво му пречи.
  Утре внуците ще се подхилват и намигат зад гърба му,че дядо им не е в ред.От там ще получи ударите,не от нас.А от там най боли.

 16. Триметров паметник на Васил Левски бе открит в Чикаго
  Идеята за паметника е на строителя Милчо Томов, а основаната от него фондация “Ние, българите по света” поверява изработката му на млади български скулптори
  Триметров паметник на Васил Левски бе открит в Чикаго
  Идеята за паметника е на строителя Милчо Томов, а основаната от него фондация “Ние, българите по света” поверява изработката му на млади български скулптори.

 17. Даа,някъде в “омразната”Америка,наши сънародници откриват паметник на Левски ,а у нас се открива на княз Павел…

 18. Даааа Килиева! У нас в Чикаго пред Българската църква св. Иван Рилски е поставен паметник на Васил Иванов Кунчев – ЛЕВСКИ така признателните Българи тачат нашите герои. А тук в родината ни се тачат чужди (ГЕРОИ) и се откриват и досега паметници и монументи на (ГЕРОИ от ЕВРАЗИЯ)които се пазят ревностно от нашите РУБЛОФИЛИ – а на тези паметници мястото им е за скраб.IIC…..oIL

 19. Иска ми се повече хора като Иво Инджиев да излезнат и да образоват Българският народ за истината и за миналото ти. Руското освобождение е един голям мит, никой не ни е освободил, сами сме си извоювали свободата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.