Мигрантът Борисов се завръща в родината си. Какво да очаква(ме)

 

Старият евреин питал на смъртния си одър дали наблизо са Моше, Аврам и всички останали синове. Когато се оказало са там до един, той възкликнал за последно: “който тогава, по дяволите, е в магазина”!

Та и с Борисов е така: кой, по дяволите, управлява държавата, при положение, че той не се свърта в нея, вживявайки се в новата си любима роля на совалка, международен фактор и регионален миротворец. Освен всичко друго се оказва, че държавата върви на сомотек. Уж без Борисов не може(м), а той направи възможното да ни убеди в обратното. 

В един друг стар виц ( с главен герой Тодор Живков или дъщеря му Людмила, все едно) се казваше: “прелитайки над България той\тя изпрати поздравителна телеграма до българския народ”. Сарказмът беше породен от усещането на хората, че вождовете се скъсват да пътуват, докато държавата затъва. 

По-интересното е какво предстои да се случва в България, когато Борисов се приземи обратно в нея. Какво ли ще открие, какви ли паяжини са изплетени в негово отсъствие?

Както вече е ставало дума, вместо да заприличат на него, имитирайки привързаност към европейския път на развитие, колизионните му партньори си тъкат своите мрежи за лов на избиратели с такова усърдие, че приличат на мравки, които бързат към мравуняка преди дъжд, по което може да се направи прогноза за бремето. Нещо повече, надпреварват се да потупват шефа си по рамото с похвали, че все повече приличал на тях. 

Борисов, както е известно, страда от нагона да го тупат по пагона, но досега не беше показвал, че търпи подобни подигравки от страна да дребосъци. Едно е Юнкер да го гали по главата пред телевизионните камери в пристъп на закачливост от позицията на негов шеф, друго е дейци на Атака и ВМРО да го хвалят иронично, че е заприличал на тях. 

Ясно е, че в отсъствието на Борисов са се развили процеси в неговото царство, които тепърва ще генерират новини. Че разединените патриотари гонят поотделно свои цели и гласове, е видно и с очите на простите, с които Борисов така добре се разбира на реципрочна основа. Въпросът е какво крои самият премиер.

Нека предложа една хипотеза.

Борисов нито за миг не е изоставял мечтата си за голяма коалиция. Нинова успя да я попари временно, разбирайки, че за нейното лидерство подобен сговор с ГЕРБ би бил смъртна присъда на следващи избори. Обаче на Нинова й се клатят позициите в самата БСП. Там има откровени привърженици на дружбата с Борисов – по-малко откровени в лагера на лобито на Румен Овчаров ( чийто Желю Бойчев, близък човек от близкото обкръжение на Нинова току, – що я напусна без гръм и трясък, но като тласък на свлачището под нейния авторитет) и открито възторжени привърженици на властовото присламчване към ГЕРБ, каквото е крилото на уязвения от Нинова почетен консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  

Да си представим, че усилията по прогонването на Нинова се увенчаят с успех и партията й попадне в орбитата на центробежните сили ( спрямо Борисов като центрист, за какъвто го определят придворните социолози и политолози). Нима той не би опитал ( отново) да се възползва, за да поднови усилията си да съблазни старите си съзаклятници от времето на близките му отношения с Първанов, с когото се опитваше да имитира измислени противоречия за пред публиката?

Ако това се случи, дните на патриотарите във властта ще бъдат преброени, а дружбата между ГЕРБ и БСП ще е “бой последен” за Борисов, който да елиминира по този начин и съпротивата от ляво срещу лелеяното му кандидатиране за президент срещу Румен Радев.  

С други думи, на мигранта Борисов му предстои да се завърне в родината и да се погрижи как да употреби остатъка от своя мандат, престиж и властови ресурс за целите на своето политическо дълголетие. Като знаем, че той не е приключвал нито един свой мандат – от МВР и кметуването, до премиерстването си досега, нямаме основание да смятаме, че за първи път ще изневери на себе си и ще доведе до край точно този опит да управлява с досадните подигравчии от Атака и ВМРО и с вицепремиер като Симеонов, който заплашва с прокуратурата министър Ангелкова, споделяща с Борисов особено силното си влечение към руските туристи ( макар те да са едва на пето място по важност в рамките на този отрасъл в България). 

НА СНИМКИТЕ: Борисов може да предава председателството, но навиците си – не. Щом има девици, задължително трябва да ги “приобщи” чрез езика на тялото си.

20180630_d645920e395fedad7bbbed0eca3fe2e0_42986

 

 

А на какъв език си говори с Туск и с Курц в кабинката на алпийския лифта и в едно барче, където наоколо не се вижда преводач, е задача с повишена чудност за учудените потребители на тези илюстрации, разпространени от мястото на събитието.

20180630_d645920e395fedad7bbbed0eca3fe2e0_4298320180630_d645920e395fedad7bbbed0eca3fe2e0_42984_152x110

 

 

 

16 мнения за “Мигрантът Борисов се завръща в родината си. Какво да очаква(ме)”

 1. На някогашния Рапон от бандата на бай Миле, днес Международен фактор, посвещавам две епиграми от Змей Горянин.

  Блатото

  На живота в блатото
  все така си става:
  все потъва златото,
  а боклукът плава.
  1950

  Разговор

  -Кариера той направи
  някак бързо и загадъчно.
  -Да, със яростна ненавист
  към това, що е порядъчно.
  1954

 2. Какво да очакваме ли?Ами и най-кошмарното, и най-неочакваното.Най-вече поради следното и закономерно обстоятелство:неспирно гастролиращият из цяла Европа овластен политически екскремент,мутропитекът pompier,и цялата солидарно управляваща с него патриотарско-балалайкокремълска,ибрикчийско-подгъзуркваща пасмина,която услужливо-угоднически хорово му подаква и бойкослави(зер властта е сладко нещо,а и следващ път едва ли ще имат възможност да се облажат,отърквайки се о шлифера на банкянското недоразумение)е срамна,нетърпима и позорна окарикатурена картина-пасквил,еманация на случващото през последните 10 години на нашата нещастна България.Това е позорът на т.нар.”мъдър”и “непогрешим”български избирател,политически просветен,зрял,врял и кипял гласоподавател,негово Величество суверена български-назаобиколим фактор,неустрашим,несистемен и оригинален в деня за размисъл и в самия изборен ден,Андрешко Настъпимотиков сиреч,за да сме кристално и недвусмислено ясни.Та същият този величав “титан”на мисълта,безподобен в прилагането на дребнотарикатското житейско-пинизчийско изкуство “Лов,риболов и военни хитрости”юнак Балкански с безгранично тъпа,възвратнопостъпателна и настъпателна и нетърпяща възражение упоритост и магарешки инат винаги и неизменно гласува за комунистическата кочина.Нея тачи и милее,към нея си го тегли изотвътре душичката дребна.Срамът обаче и голямото унижение пред цивилизования свят,уви,остават за нас-истинските българи.
  А иначе наспорила нашата мутренско-комунистическа действителност “достойни”посрещачи за дон Мутроне:това са вечните жалки човекоподобни политически проститутки-нагаждачи,безскрупулни кариеристи,службогонци и натегачи,чизмолизачи и кавалосвирачи.

 3. Като гледам борисов.. боко.. като го гледам… гледам ли гледам… та той излъчва… а и навярно говори на тия fellow европейчете… ЕДИНСТВЕНО НА ЕЗИКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА МЪДРОСТ!
  (на какъв друг де?)

 4. “А на какъв език си говори с Туск и с Курц в кабинката на алпийския лифт…”
  На “европейски” език си говорят, както тетка Цачева, драги Иво!!…

 5. На какъв език си говори с Туск и Курц ли? На езика на гларусите от морето, на какъв друг? Даже имаше и виц едно време по къмпингите – “Днес имам мускулна треска и на двете ръце – снощи цяла вечер си говорих с две чужденки”.

 6. До Емил Илиев:
  Кратко, ясно, точно, с отлично чувство за хумор: “Андрешко Настъпимотиков – дребен тарикат с магарешки инат!”
  Поздравления!!!

 7. Но за ученика на Тодор Живков няма опасност от мускулна треска даже и след дълги, няколкодневни разговори с европейски и световни лидери, защото той редовно усъвършенства полиглотските си умения във фитнес залата с вдигане на щанги.

 8. Баце е ненадминат ухажор,това го е наследил от ТАТО, който си остава негов кумир-по простотия,дебелашки хумор.Да кажем и сваляч, особено там, където не всеки рискова-прокуратурата.Като Турист обича да обикаля света,особено ЗАПАДА,в РАССИЯ-не там господаря путин го хока.

 9. Михаил Ходорковски:
  “Убеден съм, путин може да се промени; времето му може да свърши”
  Аз пък не съм нещо убеден…

  http://www.spiegel.de/international/world/mikhail-khodorkovsky-i-believe-putin-is-capable-of-change-a-1215799.html
  (написано на английски, не на руски, дето и тук все още десетки плещят на него.. и си го мислят за нормално…)

 10. “Лидер на ЕС”
  “Изключително успешно председателство”
  Виждаш само как му стои костюма.
  Точно като на лидер на ЕС… Сигурно и така приказва… и такива неща казва… Европеец но костите на мозъка си…
  С Белене за финал…

  http://bnr.bg/horizont/post/100990212/tusk-rano-e-da-se-govori-za-uspeh-s-migrantskata-sdelka

 11. Защо трябва да се завръща в родината наш баце. В момента, чети по-долу, най-вероятно, ТОЙ разиграва многоходовка-туй по любимият МУ вожд на световната консервативна революция ввп къде и какъв остров да си купи бочко. Га му омръзне, туй пък по Николай-Стефан, да ни управлява. А че му писва вече има сериозни индикации. Изнервен е на мах, непрекъснато го опровергават отвън и отвътре колко велик Кисинджър на планета е с днешна дата. Досега, няма и няма от зор заман поне една дописка признаваща МУ приноса на гълъбче на мира в черноморският басейн, оправач на Балканите и защитник на Европа от мигрантите.
  http://www.reduta.bg/%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b0%d0%b4%d0%b0/

 12. Човек трябва да знае езика на врага си. Руските военнопленници кой ще ги разпитва ако се наложи някой ден?

 13. До до AWACS:

  Разминаването ни с нашия приятел AWACS е тактическо. Той има основание да се дразни ( стига да не заклеймява съмишлениците си), но пък в същото време най – ефективният ни съюзник в опитите ни да се освободим от путинизма са съпротивяващите се срещу Путин неговите вътрешни противници. А те говорят и пишат на руски, какво да се прави. Колкото и да е тъжно, без ерозия отвътре в Русия, няма да се отслабим сами хватката на Кремъл у нас. А Западът не се е втурнал да върши нашата работа по освобождаването от нея. Презрението към милионите антиболевишки настроени руснаци и украинци, които Хитлер отказва да използва във войната срещу СССР, е сред най-големите му “пропуснати ползи”. Това е поучително…

  Онова, което отличава новата ми книга “Измамата “Сан “Стефано” от историческите изследвания по темата на неколцина достойни български историци, е че доказателственият материал за тази измама в “Измамата “Сан Стефано” се базира предимно на руски източници със стотици цитати. Как да ги наречеш “русофобски”, по подобие на етикетите, които автоматично лепят русофилите на шепата достойни български историци, дръзнали да оспорят руските лъжи за “освобождението”, върху които се крепи цялата паяжина на русофилството у нас и в наши дни?!

  Но специално за AWACS споменавам, че в новата ми книга има голяма секция на английски език,двойно по-голяма от руското приложение, каквото също съм включил специално за жадните за познание русофили, които могат да четат на руски, ако има такива. Помествам на английски самите антисемитски закони на Николай Игнатиев, с които чуждият читател ще може да се запознае от първа ръка. Тягостно се четат като юридическа казуистика, но са документ, който не търпи възражения относно фактологията.

 14. Мутропитека въобще не трябва да се завръща а да имигрира деректно за любимата му ЕВРАЗИЯ защото го грози закона МАГНИТСКИ него и останалите две ПРАСЕТА!IIC…..oIL.

 15. Днес се появи и един от “посрещачите” на тъпокожата банкянска ТИКВА. ()олен ()ИДЕРов беше “на гости” в НТВ. И там поговори и за бежанският “проблем” на Европата. Спомена също ,че САЩ са виновни за войните в Близкият Изток и Северана Африка?!?! Явно рублите и денгите са направили от ()олен ()ИДЕРов доста “късопаметен” щом ,като е “ЗАБРАВИЛ”, какво е писал само преди 20 години за ПРЕМАХВАНЕТО на МОЧА, и за кувейтската ОСВОБОДИТЕЛНА война през 1991г., както и за ОСВОБОДИТЕЛНИТЕ войски на САЩ ,които КРЕПЯТ световната ДЕМОКРАЦИЯ?!? Но… явно РУБЛОфренията и ДЕНГОпатията са НЕизлечими и ТОТАЛно прогресиращи и …. и даже ТОТАЛно заразни патологии , а при ()олен ()ИДЕРов имаме случай с НАЙ-тоталната патология от този вид, ….. поне на ТЕРИТОРИЯТА на задунайският бандитустан – НРБ?!?!?!?
  Само преди 20 години ()олен ()ИДЕРов “възхвалява” американските “войничета” ,че крепят демокрацията на своите щикове, а днес вече….()олен ()ИДЕРов вече “случайно” казва ТОЧНО обратното – САЩ вече са “унищожителиТЕ” на “великата” “тиранична” “реСпублика” на Саддам?!?!?
  Все пак ()олен ()ИДЕРов се води “журналист” и би трябвало да си спомня как тирана Саддам не позволи на МАГАТЕ да си завърши мисията по контрола на ядрената му програма, както и за контрола на другите оръжия за масово поразяване?!?
  Щом като “миролюбивият” ТИРАН Саддам нямаше никакви оръжия за масово поразяване, то тогава ЗАЩО не позволи свободен достъп на международните инспектори?!?!?
  И ЗАЩО след свалянето на Саддам , и либийският ТИРАН-Кадафи се споразумя да предаде ВСИЧКИ ядрени материали и технологии, които уж НИКОГА не са били в Либия?!?!? Защо чак след падането на неговият “братушка” Саддам , Кадафи беше принуден да предаде ядрените си оръжия?!?
  Има руски журналисти които изнасят разузнавателни данни ,че всички видове оръжия за масово поразяване на Саддам са изнесени от чекиста Примаков през сирийското пристанище Тартус, малко преди навлизането на американските войски в Ирак, но рублите действат напълно журналистофобски на “журналистЪТ”-()олен ()ИДЕРов….
  Но освен Ирак ()олен ()ИДЕРов , иска НРБ да признае КРИМ?!?! Но не уточни какво трябва да се разбира под признаването на Крим?!?
  Защото Крим не е отделна република или автономия, явно ()олен ()ИДЕРов е забравил че неговият “спонсор” -Путлер , извърши агресия срещу Независима Украйна и АНЕКСИРА Крим?!?
  А още по-смешна е причната за “признаването” на Крим , която ()олен ()ИДЕРов посочи. Според него ,ако “признаем” Крим , то тогава сме щели да получим достъп до “огромният” кримски пазар, от само 2 милиона потребители.
  Но в същото време този “титан на мисълта” и рублоядството съвсем забрави ,че това веднага ще доведе до загубата на 40-50 милионният пазар на Украйна! А след това могат да последват и санкции от САЩ и ЕС ,които да ограничат достъпа на НРБ до европейският и световният пазар.
  Ето така днес “посрещна” винету , неговият ПОРЦИОНЕН партньор – ()олен ()ИДЕРов……..
  А в същото време ОПГ-ДАНС ….. “слушка” и “папка”, заедно и с “вождь”, и с неговият ПОРЦИОНЕН лакей – ()олен ()ИДЕРов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.