Малкият Сидеров се плези на батко си Цветанов зад гърба на татко Борисов – чудно управляващо семейство

Колко външни политики има в момента на власт в България?

Този въпрос отново се открои след вчерашното изказване на втория по влияние в управляващата партия ГЕРБ Цветан Цветанов по адрес на Русия и Китай като заплаха за световния мир. Прозвуча дисидентско защото е самотно изявление спрямо утвърденото проруско статукво в държавата и най-вече поради факта, че властелинът Борисов никога дори с намек не е заемал публично подобна позиция. 

На пръв поглед звучи добре да знаем, че поне един фактор сред управляващите в държавата се придържа към съюзническото поведение, каквото би трябвало да е българското изобщо. Но е точно обратното: мнението на Цветанов откроява съществуващото статукво заради своята самотност. 

Ако не беше така, намеците на Цветанов, че би трябвало да проявяваме солидарност със съюзниците ( по случая с отровения от руски агенти Скрипал в Англия) нямаше да си останат намеци. Вместо това категорично надделя обратната позиция на патриотарите и лично на техния парламентарен вожд Сидеров, който отиде чак в окупирания от Русия Крим да се хвали, че се е наложил на Борисов по темата за прозападната солидарност. 

Парламентарният председател на патриотарите  днес отново се изяви като саркастичен коректив на мъждукащата прозападна позиция на Цветанов с говорене от позицията на чувството за превъзходство и с пълното съзнание, че има основание за това. Нахока шефа на най-голямата парламентарна група по Нова телевизия буквално часове по-късно след като се беше одързостил да направи изявлението си по адрес на Русия и Китай. И не за първи път му предложи да му преподава уроци по външна политика – този път в рамките на “неделно училище”, за да изглежда по-смешно в неделния ден. Още един “специалист международник” във властта, редом с премиера Борисов, който в движение се преквалифицира в такъв, пазейки обаче неутралитет в този спор, с което на практика застава на страната на атакаджията срещу собствения си заместник в партията!

В началото на коалиционно съглашателство в 44 -тото Народно събрание Сидеров обикаляше пропагандните трибуни в държавата с новата си проповед на уж променен и “помъдрял” политик, който едва ли не се разкайва за крайното си провокативно минало ( което включва какво ли не – от голи пози за мъжко списание, през антисемитски битки с “бумеранга на злото”, до улични акции с пистолет на кръста и нахлувания в редакции и учебни заведения). 

Как ли трябва да се нарича сега завръщането му към временно позагърбената от него  роля на говорител на руския интерес, която определено е обратна на “помъдряването”? Нека да измислят точната дума журналистите, които безкритично му тикат микрофона. Те са тези, които трябва  да формулират термин с обратно значение на “помъдряването”, след като кимаха в съгласие с атакиста като кичозни тигърчета на стъклата на съветски автомобил по време на интервютата им с “помъдрелия”  и много бързо “помилван” в това качество от медиите вожд на проруската партия. 

Едно е ясно: говорител на статуквото е тъкмо ехидният Сидеров. Което няма как да се случи, ако зад гърба му не стоеше Борисов като жива илюстрация на старото ми твърдение, че мълчанието е злото. 

24 мнения за “Малкият Сидеров се плези на батко си Цветанов зад гърба на татко Борисов – чудно управляващо семейство”

 1. Като Премиер трети мандат по ред Борисов е виновен и следва да носи /наказателна/ отговорност за:

  1. Вилнеещата корупция в държавната и общинска администрация от горе до долу.
  2. Заселването на над 500 000 руснаци и създаването на руски анклави на територията на РБългария.
  3. Рестартирането на АЕЦ Белене и предаването на българските национални интереси за сметка на руските за всичко. От забраната за добив на собствен газ, през цените на руския нефт и газ до неплащането на данъци от руските фирми тук.
  4. Бездействието на Службите за сигурност в активната хибридна война, която вражеска Русия води срещу България.
  5. Жалкото 111-то място в света, което България заема по свобода на словото/медиите.

 2. Премиерата на книгата на Иво “Измамата Сан Стефано” ще се състои от 18:30 часа на 9 юли 2018 г. в бар Street Lounge в хотел „Маринела”. Самият автор ще разкаже повече за работата си с документите от архивите.

  Входът е свободен. Заповядайте!

 3. Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.

 4. Не е далеч денят когато цялата пасмина от “силните на деня” действаща по отношение на осите-евроатлантическа солидарност-келепир и евразийски мераци, подпряни от компромати, всички до един ги държат за топките, плюс прословутото “московско злато”, каквото и да означава това в наше време, ще се самоизтемарат курвенската. Не може и това в онова и душата в рая.
  ДГД от една долна,мръсна гад!

 5. Закона МАГНИТСКИ ще оправи тази корумпирана ПАСМЕНА начело с МУТРОПИТЕКА!IIC…..oIL.

 6. А мен ме притеснява едно нещо.
  Всички знаем властта и силата, с която ЦЦ управлява и държи структурите в ГЕРП.
  И сега, изведнъж, неговото по принцип правилно и заслужаващо похвала мнение…остава толкова самотно!
  Та си задавам въпроса, защо това е така?
  Дали защото това мнение не е съвсем искрено?

 7. Като гледам вицето-президент на НРБ как се кланя на велика русия и ми става зле,че съм се родил в такава робска държава.То бива наглост,това е позор,срам ми е да се нарека БЪЛГАРИН,тези помияри-петоколонници-русоблюдци нямат край в своята измекярщина,да това е ВАШИЯТ ПАТРИОТИЗЪМ-ТАВАРИЩИ-ДРУГАРИ.

 8. Съветската армия е страж на мира”-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия” Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.
  За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”.
  Логично и закономерно беше това разтурване.Както логично е логично и закономерно това, че нито един съветски войник не участва във войната срещу Саддам. И как иначе – нали отсреща стрелят със съветски калашници. Не върви да се биеш срещу една армия , която е твоя рожба. За залива не заминаха и български кинтексаджиии, които години наред продаваха оръжие на иракския фюрер, след което се връщаха и купуваха от българския Кореком “Лада” и кожено палто за своята другарка.
  Срам ме е, че нито един български войник не замина за Кувейт. Срам ме е за тези, които нападнаха Желю Желев, когато стана дума за българското военно присъствие в залива, пък макар и символично. Това са хората, които издигат паметници на своите агресори. За тях Альоша винаги е бил страж на собственото им дебелашко благополучие.
  Войната в залива потвърди истината, че в края на двайсти век велика сила не е тази държава, която има голяма армия, а тази, която има голяма икономика и висока култура.. За да гарантираш нечия свобода, собствената ти държава трябва да се състои от свободни хора и да е що-годе цивилизована. Тези две качества липсват в съветската империя. Нейната армия беше страж на мира през четиредесет и пета година, когато трябваше да се изолира половин Европа от цивилизацията. Тя беше страж на мира и през 56-а в Унгария, през 69-а в Чехословакия, през 79-та-а в Афганистан, през 91–а в Литва…Не е ли време вече да го освободим вече от този наряд този верен страж…Да изуе най-после мужишките си ботуши и да си гледа работата.
  Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това.

  4 март 1991 г.

  в. Демокрация

  ВОЛЕН СИДЕРОВ

 9. Приятели, днес всички трябва да бъдем Испанци!(hearteyes)

  За Краля, за Единна Испания, за Обединена Европа!

 10. Няма как да се освободиме от мечешката прегръдка когато начело на службите, на финансовите потоци, на прокуратурата са или русофили или руски агенти.

 11. В парламента русофилите имат мнозинство, в президентството имат мнозинство, в правителството имат агенти, в бизнеса контролират Виваком, Лукойл………. това е робство по всички параграфи.

 12. Към Kostadin Nikolov:
  „срам ми е да се нарека БЪЛГАРИН“

  Г-н Николов, сигурен съм, че едва ли бихте изрекли такава простотия, ако знаехте произхода на ПАИСИЙ и ЛЕВСКИ.

 13. Ето един истински УЧИТЕЛ по ДНЕШНИТЕ , СЕГАШНИТЕ путлеристко-китайските реалии – Андрей Пионтковский, а не рублоядският путлериот -()олен ()ИДЕРов , с неговите комплексарски “напъни” относно Китай и путлеристкият бандитустан , които СРИЧА в неговото “неделно КИЛИЙНО училище”:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B38077278EB7
  П.П. А ето какво е писал Андрей Пионтковский преди 10 години за вековните “напъни” на рАЗИЙската империя за “модернизация” – от Петър 1, до днешният му чекистки подражател – Путлер:
  https://graniru.org/Politics/Russia/m.172784.html
  Може би това е и ОБЯСНЕНИЕТО, защо според Меркел Путлер обитава някаква НЕреална и ПРАЛЕЛНА “реалность”?!?!?!
  П.П.П. А същото се отнася и за задунайският КРАСНОкалинкокож “вождь” – винету, който следва дословно всяка стъпка и действие на своят кремълски начальник и гасудар , още повече – винету се е “учИл” в пожарникарската милиционерска “академия”, и от своите “политически” предшественици – тато ди тути каскети и Кобурга…..

 14. Цветанов като Цветанов май наистина има такова мнение, то е негово собствено и навярно откровено. Но, в крайна сметка, като обща политика, на правителство и парламент, и в случая на парии в парламент, това става една ИГРА. Т.е., той е само ИЗПОЛЗВАН, най-вече от ръководството на “евро”-“гражданите” и техните ортаци, “патреоте” и останале, да размият малко собствената, обща червено-лайняна политическа боя и МИРИС, с нещо звучащо, миришещо, повече европейски, а и евро-атлантически.

  Подобни трикове правят и в други страни, други парламенти и правителства, по съответни въпроси. Уж има някаква опозиция, уж има различни мнения, или пък уж наистина всички мислим както трябва и един, ето го, той ни ИЗРАЗЯВА, най-точно, да бе, слушайте го: така е, и ние всинца мислим като него, като ЕДНО ЦЯЛО. А пък в действителност, там зад кьошетата и вечер под юрганчетата, НИЕ СИ ЗНАЕМ НАШАТА ИСТИНА. В случая русия та русия.

  Двуличието, триличието, е нашенска отдавнашна черта, най-вече при политики, и особено при демонстриране на “правилната” позиция.

 15. Напълно съм съгласен с БЪЛГАРИН, че е важно дали едно мнение е искрено или не. Особено ако се чудиш дали да гласуваш за някой политик. За мен, тъй като не се чудя дали да гласувам за Ц.Ц., остава задоволството, че го е казал (щото можеше и да не го каже), та дори и само за това, че подчертава пълната путинофилщина сред управляващите.
  А ако говорим сериозно, сигурно е прах в очите на партньорите.
  И още по въпроса за искреността: Чудя се дали украинските военни на предната линия се чудят дали Тръмп е бил искрен, като им е изпратил противотанковите ракети? (добре де, не е попречил)

 16. @ ТИРАНОУЧЕНИЕ:
  Изключително съм благодарна за двата линка, научих много неща, за които дор не съм помисляла. В българския политически анализ, доколкото го има, отношенията Русия-Китай отсъстват. А там ставали интересни неща. Но си спомням баща ми да казва, че Мао Дзедун бил по-голям “бандит” от Сталин. Впечатли ме употребата на същата дума – баща ми съм сигурна, че не е чел Андрей Пионтковский.
  Още веднъж блгодаря за линка. Интересен анаализ и ми липсват много познания в тази област, но ще попълваме празнините. Горещо препоръчвам четивото на ползващите руски език. Не знам дали ще се наеме някой да я преведе, аз лично не се наемам, доста е дълга и много специфична, но ми беше полезна. Ако се отдаде случай, питието е от мен.

  Иво, не си спомням да си вземал
  отношение по вектора Русия-Китай. Изглежда, че не е само ниша, а цяла пропаст. Или на мен така ми изглежда. Преди години един журналист предсказваше как всеки момент, буквално следващата седмица, Китай щеше стане първа икономическа сила и измести Щатите от лидерската позиция. Спомина се човекът, не го дочака този момент. Много народ се упражнява по темата за икономиката на Китай, но аз има предвид отношенията Русия-Китай и то най-новата история. Нали се сещаш какво искам да ти кажа.

 17. Към КАРАИВАНОВ, украинците постъпиха като истински европейци в този случай. Знаейки много добре положението на Тръмп и че при него всичко е въпрос на лична изгода предпочетоха да прекратят сътрудничество с американското разследване за намесата на Русия в президентските избори в замяна на получаването на ракетите им. Тоест предпочетоха личната изгода пред разкриването на истината.

 18. Да, утрото е по-мъдро от вечерта….
  Снощи си мислех, че Цветанов само хвърля прах в очите на партньорите, а сутринта осъзнах, че прави неоценима услуга на Путин – поставя го редом с Китай, а не с КНДР, Иран и Хизбула, където му е мястото. Дано да е било лапсус…

 19. Като стана дума за лапсуси се сетих за нещо, което не беше лапсус. Един руски депутат говореше за дружбата между българския и русийския народ (россиянский народ). И се сетих, защото не мога да обясня на английски разликата русский – росиянский.
  AWACS, help please!

 20. “защото не мога да обясня на английски разликата русский – росиянский.”

  Вероятно идва от месиански…
  нали са втората Византия, трети Рим, петия нам к’во си…

 21. По отношение получените от украинските военни на първа линия противотанкови ракети, важи правилото “По-добре късно, отколкото никога!”
  Личното ми мнение, че те трябваше доста по-рано да получат подобно въоръжение, което би спасило живота на доста украински герои, защитаващи не само родната си земя, а и източната граница на свободна Европа!
  Както нерешителността на Обама в случая, така и зависимостите на Тръмп от Русия допринесоха за това, но пак да кажа “По-добре късно, отколкото никога!” и Господ здраве да дава на конгресмените и от двете партии (РП и ДП!), които настояваха за това решение!

 22. Към TERVEL,не сте разбрали,в тази комунистическа държава НРБ аз не искам да съм БЪЛГАРИН.

 23. Към Kostadin Nikolov:

  Г-н Николов,Вие защо мислите, че сте БЪЛГАРИН? БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е КОНЮНКТУРНО ЯВЛЕНИЕ! БЪГАРИНЪТ си остава БЪЛГАРИН, независимо от превратностите, които му поднася съдбата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.