Орбанизирането на Борисов под мотото “по-близо до Матушката, по-далеч от Мути”

 

Нашият премиер Борисов, за чиято първична политическа интуиция ласкателите му хълцат от възторг редовно, се опита да се разграничи за първи път категорично от Мути ( както в германия наричат фамилиарно “мама” Меркел). Явно смяташ, че няма да я бъде като канцлер и до края на седмицата коалицията й ще се разпадне, поради което геополитикът от Банкя побърза да се разграничи от нея.

Не щеш ли, тя пак си стъпи на коалиционните крака. Разбра се снощи с коалиционните си партньори по въпроса за приема на бежанци и поредните пророкувания за нейното политическо погребение отново се оказаха преждевременни. А разграничаването на Борисов потвърди някои прогнози ( на автора на тези редове), че той ще предаде и най-ухажваните западни съюзници стига да сметне това за изгодно за собственото си оцеляване във властта.

Ето два цитата, от които е видно, че Борисов няма да се поколебае да избере Матушката пред Мути, присламчвайки се към популистката вълна в Европа, на която в Москва гледат като с умилението на загорял от жажда казак към шише водка.

“Много съм европеец, но българите са ми на първо място”, изрече в странство нашият премиер, плагиатствайки от прословутата реплика на президента Петър Стоянов на руски журналист за любовта му към Русия, казвайки, че я обича, но обича повече България. Сега Борисов казва на практика, че обича Меркел, но повече обича собственото си оцеляване във властта, яхвайки вълната на т.н. консерватизъм, аплодирана от Кремъл.

За да подчертае, че не става дума за изпусната реплика, Борисов доразви мисълта си по следния начин:

“Ако някой има нужда от тези мигранти и ги заяви, ние сме ги регистрирали, да ги вземе. Ако не, защо ние без да бъде решен въпросът с платформите, с външните центрове, трябва да бъдем наказани? Парите не са изобщо проблем. Биха дали и милиарди, който се съгласи да ги издържа. Не са проблем парите в случая, а политическата криза на тази тема в Европа“.

Както се вижда, за Борисов не парите ( на ЕС), а политиката, която му осигурява дълголетието на управляващ, е по-важното. Ето защо той е готов да се орбанизира – да е по-близо до Орбан и неговия модел на “консервативно” властване, отдалечавайки се от либералната Меркел. Защото смята, че в момента печелившата тактика е “по-близо до Матушката, по далеч от Мути”.

НА СНИМКАТА: Преди- Борисов с Мути.

Bulgaria EU Western Balkans Summit

 

 

 

 

 

НА СНИМКАТА: Сега – Борисов в процес на орбанизацията си покрай Орбан.

phpes39ry_800x*

12 мнения за “Орбанизирането на Борисов под мотото “по-близо до Матушката, по-далеч от Мути””

 1. Борисов силно (колко тайно, е друг въпрос) люби Орбан, но може ли да се каже същото по отношение на поляците и Качински?
  Мисля, че не.
  Жокер – отношението на Полша към матушката (Му).

 2. Дойде моментът за представянето на новата книга на Иво “Измамата Сан Стефано”.
  Насрочено е за 9-ти юли, понеделник, от 18.30 в градината на хотел “Маринела” ( запомнен от мнозина българи като “японския”).
  https://ivo.bg/2018/07/02/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b6/

 3. Баце- “консерва”? Много смешно, почти като паметник в с/ъ/вети влас. Дали да не повикаме дедо Кольо Пловдивски да го помаже със съответното мазило?

 4. орбан е НАЙ-големият срам за унгарците, и на европейска Унгария.
  Той не е никакъв националист , нито пък е патриот , дори НЕ е унгарски ФАШИСТ….. орбан е бандит…..корумпиран БАНДИТ , назначен от путлеристката ОПГ-КГБ в унгарският колониален бандитустан.
  Ето и няколко разследвания за орбан публикувани от INSIDER:
  https://theins.ru/korrupciya/43801
  А който има време може да продължи и със следващите:
  https://theins.ru/korrupciya/84407
  https://theins.ru/news/47276
  П.П. Малко допълнение и за “големият” “бизмесмем” Тръмп, който стана резидент на САЩ със денгите и лобистите на Путлер, вместо да има импийчмънт срещу него…. СРАМ за републиканците …. даже НЕ … НЕ е СРАМ – ПОЗОР е за тях!…:
  https://theins.ru/korrupciya/97595
  А ето го и най-путлеристкият шпионин на Путлер от “вишеградската ЧЕТВОРКА”:
  https://theins.ru/korrupciya/88736
  СРАМ и ПОЗОР и за “демократите” от Чехия, които отново станаха васалните ПОДЛИЗУРКОВЦИ на Путлер във Европа, и този чешки ПОЗОР не може да бъде “изчистен” дори от “пра(ж)ката им пролет”, защото са само по пра(Ш)ки пред чекисткият бандит – Путлер….
  Вероятно същото е положението и със другите НАЦИстки премиери от “вишеградската ЧЕТВОРКА” – на Польша, и Словакия……
  А в задунайският бандитустан НРБ няма смисъл дори да говорим за криминалните зависимости от Путлер по “върховете” на власть, както е при “вишеградските демокраДции”,….. защото тук, в НРБ, Путлер си има директен ПАСОЛ-губернатор и решетников “парламент” и ()резидент, а пък калинковоКРАСНОцветният “вождь”- винету е получил своето путлеристко “назначение” още преди 20 години , още назначеното етно-монархо-болшевишко “правителството” на Кобурга ……
  …………………
  П.П. Всички разследвания имат и АНГЛИЙСКА версия, както е отбелязано в началото на всеки материал в INSIDER……”приятно” четене!

 5. Логиката на Бай Ху и тази на Бай Ганьо не се различава по нищо. Келепир да има! Както казала проститутката в оня стар виц, “Have money – love story, no money – I’m sorry”. Само че Ангела Меркел е като оловено човече и нейните почти 16 години управление на най-голямата европейска икономика са всичко друго, но не и случайност. Едно е ясно за всеки, който я познава, тя не държи нелоялни хора и конкуренти около себе си. Няма да изброявам, списъкът е дълъг и … недовършен. Елегантното засилване по надолнището може да застигне без време и “мъдрата” Мутра, решила да направи курвенски ляв завой (на немски-linke Kurve)без да спазва европейските пътни знаци. Бих и(на мутрата)пожелал, добра инерция!

 6. ББ-БАЦЕ ИГРАЕ НА ТУКА ИМА,ТУКА НЕМА,ГРЕШКА ОТ РАЗ.БАНКЯНСКИЯ ОРАКУЛ НЕ ПОЗНА ОТ ТРИ ПЪТИ, МУТИ Е В ИГРАТА,ТАВАРИЩ РЕШЕТНИКОВ ГУБИ ПО ТОЧКИ ОТ ЕС, ПОДЛЪГА НАШЕГО ПРЕМИЕРУ,ПЕТОКОЛОННИЦИТЕ СИЯЕТ, КАТО ПЕТОЛЪЧКАТА НА КРЕМЪЛ.ЕХ МЕЧТИ, ЕДИН НЕСБЪДНАТ СЪН НА ВИНЕТУ,ОРБАНЕ ПОМАГАЙ БРАТ.

 7. Боко и Виктор (на орбан прякорът му бил “виктатор” – виктор диктатора)

 8. в още сърдечни атмосферки и прегръдки:
  (абе, гласувай с меркел, иначе гушкай виктор, а пък и акъла си е с него.. и, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, с русия…)
  https://bit.ly/2lTmSTo
  https://bit.ly/2lNEqQC
  https://bit.ly/2tSsX6L
  https://bit.ly/2KJKJ2C
  https://bit.ly/2No0VIn
  https://bit.ly/2MHujIu
  https://bit.ly/2tR5a7p

  Междувременно:

  Мадлин ОЛБРАЙТ:
  “Доналд Тръмп е НАЙ-НЕДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА АМЕРИКА В НОВАТА Й ИСТОРИЯ”
  Това май го СПЕСТЯВАТ нашите “медии” (червени служинажни рупори, до една…)
  С една дума, тръмпизъм продължава да цъфти у нас..
  https://edition.cnn.com/videos/tv/2018/04/16/lead-madeleine-albright-live-jake-tapper.cnn

 9. Без да коментирам Орбан в детайл, защото не го познавам, както го знаят унгарците, но ми се струва, че той най-малкото казва, каквото му е на душата. И затова му е толкова висок рейтинга. Някои го наричат популист, но това е много евтино и удобно обяснение. Просто популист и всичко си идва на място.

  Затова поне за мен терминът “орбанизиран” не носи лош привкус.

  Бих искал в тази връзка да коментирам поведението на Меркел. Тя е типичен представител на държавния немски егоизъм. В момента Германия силно се нуждае от нова голяма вълна гастарбайтери (след турците, които поеха да извършат най-тежката и мръсна работа в следвоенна Германия, за което немците са им много благодарни). Новите гастарбайтери трябва да са щастливи, че ще им плащат жълти стотинки, и че ще им позволят да изкупуват купищата трето качество храна и дрехи.

  Разбира се, имигрантите ще бъдат пресявани и ще останат само най-читавите. Останалите ще бъдат разположени в лагери в съседните страни, а и т.н. квотен принцип е също много удобен.

  Затова Меркел казва да бъдем човечни, и си позволява да дава оценки на несъгласни да бъдат будалкани. Австрийският канцлер е само последния от групата новораздразнени и нежелаещи да бъдат правени на глупаци.

 10. До многоуважаемият Йордан Тасев.
  Искате да научите повече за Орбан. Майката му е познанието. Вярно, никой не може да обхване необхватното, това по Козма Прутков, но с помощта на чичко Гугъл стига да се интересувате ще попаднете на прелюбопитни четива за ВО. Ето едно от тях. Приятно четене.
  https://theins.ru/korrupciya/43801

 11. др. йордан тасев, вие ГЕРБЕРОКОЖИТЕ ДЕбили дте тръгнали да говорите за “държавен егоизъм”?!? От вас няма по големи милиционерски ПАРЗИТИ, защото цял живот сте на държавна “издръжка” и ПАРАЗИТИРАНЕ!
  И не, НЕ , Меркел НЕ е “егоист” , защото въпреки че ви дава на вас – герберокожите по над 5 МИЛИАРДА годишно , за да ги “усвоите” , вие не можете да си пазите дори “границата”, а освен това ОГРАБВАТЕ и самите бежанци и мигранти, като ги прекарвате КОНТРАБАНДНО през границите на НРБ,и от тях вземате още стотици милиони евро, а после и Меркел била “виновната”.
  А , ако Меркел си затвори границите???
  Тогава всичките мигранти ще останат в корумпираните държави ,като вашата гербррастка НРБ, и тогава ще трябва сами да се грижите за тях!
  И пак повтарям, за такива “интелектуални” герберокожи, като теб – Меркел не стига че дава десетки милиарди годишно в бюджета на ЕС, които се крадат в Южна и Източна Европа, от такива мафиотски ПРЕДАТЕЛИ ,като орбан, и в боковската НРБ, но освен това Меркел прие от добра воля и мигрантите ,които заливаха Гърция и Италия през 2015 година, а също и тези мигранти ,които минаваха контрабандно през НРБ, ….а ако не беше ги приела ???
  Тогава всичките бежанци оставаха или в Италия и Гърция , или във всички държави от НРБ до Унгария и Австрия…
  Но Меркел ги прие ,и облекчи положението на всички “държави” , между Турция и Австрия, като похарчи за тези бежанци десетки милиарди. С това Меркел помогна и на орбан. И пак повтарям орбан не е дори унгарски фашист, орбан е – чуждестранен криминален предател на Унгария, той е предал Унгария по всички възможни начини на Путлер.
  И това че ти, като герберокож, не можеш да видиш истината зад действията на орбан ,и на Меркел , само показва герберасткият манталитет и деградация.
  Още повече ,Меркел е подпомагала дори такива ПАРАЗИТНИ “партии” ,като ГЕРБ.
  Това е – Меркел едновременно дава пари за диктаторите ,като орбан, а след това трябва да се грижи и за мигрантите ,които си преминават през угарската и българската “””ГРАНИЦИ”””…………

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.