Още за “Измамата “Сан стефано”

IMG_9451

 

 

 

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/07/03/izmamata-san-stefano-razbiva-mitovete-okolo-3-mart.381144

Ако представянето на една книга можеше да бъде представително за нагласите ( поне) на медиите в една страна, би могло да се каже , че още близо седмица преди представянето на “Измамата “Сан Стефано” съм “счупил” един рекорд в сравнение с представянето на предишните ми 7 книги.

 

Дали е заради острия глад за теми и събеседници в разгара на отпускарския сезон или има по-сериозни причини, но анонсът за книгата ми вече е излъчен в две телевизии и предстои да се случи в още две. С изключение на БНТ , интерес проявиха най-гледаните телевизии в България. Има вече и запис на интервю по темата в БНР, който ще бъде излъчен по-късно.

ОЩЕ ПО ТЕМАТАhttps://faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/ivo-indzhev-sanstefanskiyat-dogovor-izmami-balgarite-nakara-ni-da-mrazim-i-da-se-strahuvame-ot-evropa

Измамата Сан Стефано_pokana2

18 мнения за “Още за “Измамата “Сан стефано””

 1. Благодаря на колегата Емил Илиев , който спомена за “Хеликон”, преди малко си закупих книгата, и добрe, че тази вечер няма мачове… 🙂

 2. До STEVEN
  Приятно четене!Отлагам удоволствието за утре,защото днес съм на работа.То и от мачовете си има човек нужда да почине.Мен особено моите хора снощи от Албиона за пореден път ми скъсаха нервите.Ама на,пуста футболна болест.
  Жив и здрав!

 3. Eй затова, тъдява се въртят и мотористи от русия:

  Доклад на Институт за изследване на външната политика казва, че Кремъл чрез руското Гру са направили опита за преврт в Черна гора, и да Убият Премиера Мило Джуканович:
  (боко засега нямало да го гърмят… той целува Подметки и ЗАДНИК на путя…)

  http://www.newsweek.com/exclusive-russian-military-spies-backed-attempt-assassinate-leader-montenegro-1007324

 4. Дано тази книга да се превърне в малкото камъче ,което да обърне кремълска имперска каруца ,в която са ни впрегнали нАши и неНаши кочияши !Доста робство и тиранство,братя!

 5. Иво,блестящо представяне при Цветанка Ризова!

 6. Аз купих книгата днес.
  Купете и вие, драги читатели на блога!
  Само 16 лв. е, а съдържа изключитено ценна информация за историята ни.
  Скрита от официалната нАука и “безценните” данни на антон тодоров и подобните нему!

 7. УКРАЙНА възнамерява да ИСКА от Гъзпром Глоба от 172 МИЛИАРДА гривни някакви (пръстени ли са… или пък диаманти?..).
  А пък ПОЛША, и тя си няма работа, взела, че СПЕЧЕЛИЛА СЪДЕБНО дело срещу същия руски “пром”, в Стокхолм.

  А пък ние, България де, начело с румко и боко, цункаме и се РАДВАМЕ ЛИ РАДВАМЕ, че руските цени за милата ни татковина са сума ти ПО-СКЪПИ от други цени на газ и т.н. И ДВОЕН ДА НИ ГО НАВРАТ, ПАК ЩЕ СИ СИЯЕМ. (Това го знаят и виждат добре в московията – полковник макаровци докладват, хиляди собственици на имоти, десетки “рокери с мотори”, и те от Кагебето, и тъй нататък.)
  ДА живей дружбата, Вечна нали е, така де… КАКВО ДРУГО е по-важно??
  Някакви си БЪЛГАРСКИ Архиви, Откраднати от русия през Втората световна, и скатани там, дълбоко някъде..
  МАЙНАТА ИМ на тия хартия.. КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ТОВА, за румко или боко.. целувай, целувай РУСКИ ЗАДНИЦИ, целувай… И ПРОДЪЛЖАВАЙ ВСЕ ТАКА !

  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/ukraina-namerena-vzyskat-s-gazproma-172-mlrd-griven-v-niderlandah-i-velikobritanii

 8. Сан Стефански договор Член 6 : ”България се дефинира (определя) като АВТОНОМНО ТРИБУТАРНО КНЯЖЕСТВО с християнско правителство и национална милиция” Какво е това??? Ами aвтономна област в рамките на Османската империя , задължена да плаща годишен данък на султана !!! И по-нататък – за подпомагане създаването на управленски механизми в АВТОНОМНОТО Княжество се предвижда пребиваване на 50-хиляден руски окупационен корпус за не повече от 2 години като разноските по издръжката му се поемат от Княжеството !
  Обърнете внимание и на т.т. 2 ,3 и 5 , където се казва ,че Османската империя признава за НЕЗАВИСИМИ Монтенегро , Сърбия и Румъния за разлика от дадената на България АВТОНОМИЯ. За читателите, които все пак биха казали “” че то къде е разликата ?”” давам пример от съвременността с автономната Каталуния в рамките на Испанската държава.И още за тези , които се питат има ли думата България в договора ? – да има я , има ли думата окупационен – да има я , има ли думата НЕЗАВИСИМОСТ – НЕ, НЯМА Я !!!
  Ето линк към договора в превода му на английски – http://pages.uoregon.edu/kimball/1878mr17.SanStef.trt.htm#bulgaria

 9. Днес си купих книгата Ви. Благословен да сте, че казвате истината!България има нужда от творци като Вас.

 10. ДАВАЙ, ИВО, ДАВАЙ!
  НАПРЕД!
  ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ, ДА, ТОВА СА – дето казваш, “глад” и тъй нататък.
  Но, най-важното според мен: АМАЛГАМА, от ГОЛЯМО ШУБЕ по русия, ГОЛЯМА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ по русия, ГОЛЯМА НЕГРАМОТНОСТ по въпроса и тъй нататък. ТОВА СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРИЧИНИ, ВСИЧКИ ДА ТИ ДАВАТ ПЪТ – ДАНО Е ТАКА – И ДА СИ ТРАЯТ.
  АМИ, ЧЕ КОЙ, КОЙ ЗНАЕ ПОВЕЧЕ РЕАЛНО НЕЩАТА ОТ ТЕБ!? КОЙ – НИКОЙ!.
  НИМА ПАНТАТА НА АНДРЕЙ, ИЛИ БОЖИДАР ДИНОЗАВЪРА, ИЛИ АКАДЕМИК ЛИЛьОВ, ИЛИ ПЪК НЯКОЙ ДРУГ ГЕНИ/Т/АЛЕН ГЕНИЙ, ОТ ГЕРБЕРИ, ПАТРЕОТЕ, И ТЪЙ НАТАТЪК. ВСЕКИ СИ МЪЛЧИ, ЗАЩОТО ЗНАЕ САМО “ДА ЖИВЕЙ РУСИЯ”, “ДА ЖИВЕЙ САН-СТЕФАНО”, “ДА ЖИВЕЙ ‘ОСВОБОЖДЕНИЕ'” – БОКЛУК ЗА КЕНЕФА НА ИСТОРИЯТА.
  НИКОЙ КОМПЕТЕНТЕН НЯМА, ПРОСТО НЯМА В ТАЯ ДЪРЖАВА. ДОРИ РУМКО, ДОРИ БОКО… да не продължавам

 11. Тази книга трябва да стои във всяка българска библиотека редом с книгите на Раковски, Ботев, Захари Стоянов, Симеон Радев и Георги Марков!

  Пак пожелавам много издания на книгата!

 12. Няма да оценявам книга, която още не съм прочел. Ще коментирам само това, че по ТВ Европа беше представена книгата на г-н Инджев. Жалкото е, че на фона на ежедневно присъстващите в медиите кънчевци и други подлизурковци, г-н Инджев и хората като него липсват в медиите. Истината за българите е затворена в архивите на КГБ и техните маши в България ревностно я пазят от българите. Дано тази книга разбие митовете на Кремъл и българите-предатели на рода си.
  Успех г-н Инджев.

 13. Поздравления за новата Ви книга. За съжаление трябва да Ви информирам, че издателят Ви се опитва да саботира разпространението. В Пловдив, днес не можах да си купя книгата Ви от официалната книжарница на Сиела в МОЛ Пловдив, понеже били получили 6 (шест) бройки и били изчерпани. В тази връзка искам да попитам ще излезне ли и електронно издание?

 14. Купих си книгата на Иво “Измамата Сан Стефано” от книжарницата на CIELA в подлеза пред Софийския университет. Попитах имат ли още бройки, казаха че имат достатъчно.
  Мисля си, че ако все още имаме инстинкт за самосъхранение като нация (и властимащи, и народ) би трябвало тази книга да стане задължително помагало, неразделно от учебника по Българска история. Сегашното издание е скромно от полиграфическа гледна точка, въпреки ефектната корица, защото, може би, стремежът е бил да бъде достъпно като цена за по-широка читателска ауидитория, но едно ученическо помагало задължително би трябвало да бъде по-атрактивно, макар че това би го оскъпило, допълнено с цветни илюстрации, географски карти, факсимилета на цитираните документи и снимки на споменатите в книгата лица. То дори самото посредствено и хитро лице на т.н. “граф” говори ясно за духовната му същност и морал и няма нищо общо с величавите паметници, които са му издигнали руските слуги у нас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.