Протестът на Босия и подкрепата (ми) за него

СНИМКА от Клуб Z : Протестът на Босия пред парламента днес

 

1530772442605

 

 

 

 

Съгласен съм упрека, че отговорът чрез премълчаване на отговора не е най-добрата форма за изясняване на моята позиция по въпроса за гладната стачка на Николай Колев – Босия. Дали го подкрепям, питат някои читатели.

Разбира се, че го подкрепям. Но това, което ме кара да не афиширам този факт, е пълната непредсказуемост на неговата реакция. Просто не знам дали няма да се окажа в позицията на натрапник или “присламчил” се към моралния му протест. За съжаление поводът да се опасявам от подобна негова позиция са развалените ни от години отношения, за което инициативата не беше моя, макар с реакциите си след това да съм допринесъл вероятно за това ( меко казано) охладняване.

По някакво съвпадение се оказахме с Босия в “един отбор” сред онези, на които самопровъзгласилия се за антикомунист номер едно в републиката Георги Жеков се заканва със съд. В тъжбата си срещу мен, в която по изумително нахален начин извърта собствената  си агресия срещу моя милост и 10 годишната ми дъщеря, изригнала без никакво предизвикателство от моя страна на публично място,  Жеков се опитва да ме изкара виновен за това, че съм цитирал Босия в блога си да твърди, че Жеков е агент Върбан и отявлен доносник на 6-то управление на ДС. Повтарям, това го твърди Босия, а аз го цитирам. Което не пречи на Жеков да включи цитата като моя вина, заплашвайки в тъжбата  си срещу мен…друг човек със съд ( Босия).

Винаги съм се чудил защо някои хора, които не разполагат с нито един аргумент срещу мен по отношение на моята 30 ( и малко повече дори) политическа (о)позиция спрямо комунизма, много държат да ме удавят в капка вода, ако могат, вместо да ме имат за съюзник в собствените си акции срещу неговите метастази. И понеже това личностно противопоставяне е пълен абсурд, предпочитам да не го анализирам. Приемам го като някакво паранормално яление, което може да бъде обяснено само от онези , които имат съответните видения ( относно явяване на духове и прочее фантазми).

14 мнения за “Протестът на Босия и подкрепата (ми) за него”

 1. Моето скремно нмение е, че ДС умело е вклинило недоверие между вас, за да сте разделени а не обединени. Защото ДС по своята същност е глутница слабаци и може да побеждава силните само в глутница. Ако силните се обединят глутницата ще бъде победена.

 2. Босия заслужава нашата подкрепа. Корупцията в България е Руска.

 3. Спорна личност е Босия. Налудничав за някои, улучващ злободневни теми, странен, своеволен, политически неопределен, с вид на опозиционер, на хипи или на суетник без стил… все едно много хора, включително и аз, когато е на отчаяно упорита, но точна позиция са на негова страна. В случая транспортното министерство чрез няколко саморазобличителни акта признава че е в период на” голямото плюскане”, мълчаливо или хитро незабелязано в и от Министерския съвет.

 4. Дойде моментът за представянето на новата книга на Иво “Измамата Сан Стефано”.
  Насрочено е за 9-ти юли, понеделник, от 18.30 в градината на хотел “Маринела” ( запомнен от мнозина българи като “японския”).
  https://ivo.bg/2018/07/02/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b6/

 5. Всички трябва подкрепим Босия , за това, докато винету е “вождь” на НРБ, нека ВСЕКИ прецени – колко и какви данъци и осигуровки иска да плаща или да НЕ плаща на НАП , с които винету да раздава своите ПОРЦИИ…. ???…..
  Дали си заслужават стотиците милиони за НАПЪЛНО ПОРЦИОННИЯТ “парламент” на винету…???………
  Дали си заслужават милиардите калинковите “министерства” и бутафорни “агенции”???………..
  Дали си заслужава милиардите в “бюджета” за “обществените поръчки” , с които винету раздава ПОРЦИИТЕ си…..???……..
  Дали си заслужават , стотиците милиони за “службите” – ОПГ-ДАНС, ОПГ-УБО, ДАТО , РУМНО , ПГУ …????…
  Дали си заслужават бюджетните милиарди от КОНПИ, КФН, КФН, БНБ, КЗК, Сметната палата,….. ????……
  Дали си заслужава милиардите за милицията, и нейните чантаджии , които вземат по няколко хиляди лева заплати и “експертизи”,и ,освен това очакват и рушвети, уж за да ти “свършат работата”…….. ????……..
  Дали си заслужава стотиците милиони за вишинската “цацаратура” и съдебната власт , които имат само 2 пъти по-малък бюджет от милицията, но са около 10 пъти по-малко от милиционерите, т.е. получават 5-6 пъти повече бюджетни средства от милицията спрямо числеността си , и която има 5-6 пъти повече “прокурори”, но въпреки това разликата със румънските се вижда дори от Луната…., или пък НАПЪЛНО зависимият “партийно”-ОБРЪЧен ВСС и ВАС……, и ли пък напълно НЕадекватният “министър” на милицията, о.з.-фатмаков……. ????………
  А още повече….. дали си струват милиардите за образУванието , НОИ и НЗОК,…… какво получаваш за социалните и здравните осигуровки……. ????…..…
  За това….. нека всеки си прецени , какви осигуровки и данъци да внася, и ОЩЕ повече – какви данъци и осигуровки да НЕ внася!, в ПОРЦИОННИЯТ “бюджет” на “евроразвитият” вождь винету, …
  Дали си заслужават милиардите и всички други “службички”, “службици”,”служби” и “СЛУЖБИЩА” , които са на ПОРЦИОННАТА хранилка на винету, и за които се прахосват ВСИЧКИ данъци и осигуровки……. ????……
  П.П. А ,ето и вчера ТИКВОкожата мутра поиска да повиши акцизите върху един много по-здравословен и съвременен продукт, … за да си “закърпи””бюджета”, за да има още ПОРЦИИ за раздаване…..
  Сякаш здравето на данъкоплатците е последната “грижа” за ТИКВОкожият “вождь”???,…. важното е само да пълнят ПОРЦИОННИЯТ “бюджет” , с още по-високи данъци и акцизи ,докато се тровят…… ????……
  Всичко това показва КОИ са “приоритетите” на калинкоТИКВОкожият “вождь” , и дали въобще си заслужава да му се даде дори една стотинка за ПОРЦИОННИЯТ му личен “бюджет”, който “усвоява” с ИЗЦЯЛО вредната си РАЗПЛУТА милиционерска и калинкова “администрация”!!!

 6. Днес Цветанка Ризова беше поканила в предаването си онова жалко психокуку, което с театрално изтормозено изражение се силеше да постави “психодиагноза” на родните политически животни, чудеше се как да намери теле под вола на Борисов, но страхливо се пазеше да не изпусне нещо критично (Сакън!) за свещена рублофилска крава на президента.
  Психясалият богослов през цялото време се опияняваше от факта, че му искат мнението за българското председателство, чието значение путинопоръчково се опитваше да омаловажи и иронизира, че в един момент даже Борисов започна да ми става симпатичен, след като високомерното(на какво отгоре?) путинофилско психокуку толкова упорито го неглижираше.

 7. П.П.П. И ,докато сме на темата за “данъците”, да припомня на всеки ,който си е купил НОВАТА книга на г-н Инджев – “Измамата Сан Стефано”……., която е на цената от 16 лева,…… и така от тези 16 лева ДДС-то е 3 лева, т.е. от ВСЯКА книга ТИКВОкожият “прибира” 3(ТРИ!!!) лева,…
  Никъде няма ДДС по 20% за книгите и медицината, но в НРБ НАЙ-ниски “данъци” плащат само ПОРЦИОННИЯТ “туризъм” и ХАЗАРТ и т.н., ето такъв е целият ПОРЦИОНЕН “бюджет” на “евроразвитият” ТИКВОкож “вождь” – байхуй……..

 8. Личното ми мнение е, че Босия трябва да бъде подкрепен в каузата, за която прави гладна стачка. Какво е било преди, няма никакво значение. Лудост е да се коментира личността на Босия, трябва да се обърне внимание на ставащото в държавата, да се търси отговорност от натоварените с тези отговорности. Опитват се да неглижират протеста на Босия по стар нашенски обичай.
  Пожелавам му да излезе жив и здрав от протеста и да не е вече толкова самотен в тази битка.

 9. ДА.
  Босият ЗАСЛУЖАВА ПОДКРЕПА.
  Иначе, малко се влияе от различни мнения; не е съвсем последователен, като ИВО, или ИЛИЯН, или ТРАЙЧО. Да приказва едно и също, системно, и прицелено В ЕДНА ТОЧКА.
  Но това е НИЩО. Дребно. По-важното е, че той е носител на ДОБРОНАМЕРЕНА И НЕОБХОДИМА КРИТИКА.

 10. Аз съм човека, който преди два дни призова Иво да коментира стачката на Босия. Не знаех за предишните неразбирателства между тях двамата, но само мога да кажа : Респект за позицията на Иво и за загърбването на дребните проблеми в името на голямата цел-превръщането на България в нормална държава.

 11. Към Rex:

  Давате ми повод да кажа, че бих предложил подобно загърбване на кого ли не, но за подобен танц винаги са нужни ( поне) двама.

 12. Босият трябва да бъде подкрепен. Но хората около Босия трябва да си отварят очите защото сред тях обезателно има манипулатори, волни или неволни. Хора които омесват истина с лъжа и накрая след всичко това излиза една разединена опозиция. И преди и сега манипулирането се върти най-вече около: ВНИМАНИЕ! КОРУПЦИЯ, МАФИЯ, ЛИПСА НА СПРАВЕДЛИВОСТ,ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ.
  И КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА? Някакви нашенски хорица които са алчни, глупави,…..
  НЕ! ЗАД ТОВА СТОИ МАСКВА, А ТУК СА ЕДНИ ХОРИЦА КОИТО ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН СА ПОДЧИНЕНИ НА ссср2. Това трябва да се изясни от протестиращата общност за да има истинско обединение.

 13. Г-н Инджев, може би и дори и Босият не осъзнава колко е прав и какъв е ефектът от неговата гладна стачка. Чрез протеста си срещу подкупите при издаване на книжки, той неосъзнато насочва общественото внимание към един сериозен проблем. И, това е корупцията в транспортния сектор. Сектор, който изцяло е обсебен от олигарси и мафиоти и “благодарение” на който България все още е разглеждана като проблемна и затворена страна. Влиянието, което имат “тираджийските” транспортни фирми сред управляващата класа е покъртителен. Но, това не е достатъчно, същите тези фирми са подкрепяни от Лукойл, като компания, която има интерес да се харчат горива и по този начин България да се държи в тотална зависимост от Русия. Та, този престъпен кръг не позволява да се случи каквото и да е в България без негова санкция. Виждаме постоянното нарастване на броя превозни средства, замърсяването на въздуха, отношението към природата и не на последно място опитите и малкото останали здравомислещи хора да бъдат изкарани като лумпени, ненормални, соросоиди и т.н. само и само горивата, хазарта и контрабандата да върви. Препоръчвам ви, ако можете да започнете да пишете по тези проблеми, тъй като са много сериозни. Оказва се, че България все още остава най-затворената и изолирана страна в Източна Европа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.