Живков целуваше Брежнев в устата, Борисов мачка китайския си гост по подобен начин

Сайтове като “Дневник” имат рубрики под надслов “снимка на деня” и публикуват находки, които говорят повече от надути коментари на издишащи коментатори.

Предлагам разпространена днес от Ройтерс “снимка на века”.

zx620y349_3231414zx860y484_3231161

 

 

”На века” –  като хипербола със саркастичен подтекст, разбира се. Най-малкото защото векът тепърва прохожда. Но се познава от “сутринта” и то с вчерашна дата в нашия малък български контекст. 

Премиерът на оставачите в ЕС, каквито за огромно съжаление продължаваме сме ние след близо 9 годишното ръководство на Борисов от общо 11 години членство в този клуб на напредналите държави и общества, притиска към себе си “колегата” си от Китай, който чрез езика на тялото си показва доколко това фамилиарно насилие му е противно.

 

Това по някакъв начин ми прилича на случая с американския актьор Ричард Гиър. Той награби и нацелува на 20 април 2007 г. боливудската звезда Шилпа Шети по време на церемония на анти- СПИН кампания в Ню Делхи и предизвика бурни протести в Индия до степен, че един съдия в щата Раджастан издаде заповед за арест на двамата заради неморално ( по мерките да Индия) поведение.

Unknown-1

За един холивудски актьор и една боливудска актриса това е по – скоро допълнителна реклама. Особено след като година по-късно Върховният съд  в Индия прекрати съдебното преследване срещу тях. 

По-екзотично е да се запитаме защо нашият неспособен на собствена вербална комуникация с чужденци премиер продължава да “гушка”, прегръща и дори да мачка в лапите си гиганти, като пратеника на втората по големина икономика и първата по население държава в света. 

И защо Борисов не си позволи нещо, ама направо нищо подобно с Путин? Нима Путин не е също дребничък от гледна точка на сравнението на туловищата между джудиста Владимир и каратиста Бойко?

Нашият Борисов едва ли ще предизвика протести в Китай. Там властва спойката между конфуцианството, пледиращо за ред и подчинение в подредената държава, каращисано с еднопартийния комунизъм.

Коментарите относно същината на тази доста насилствено изразена “дружба”  ( както я разбира нашият премиер) между Председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян и Бойко Борисов тепърва предстоят.

Само ще му напомня, че Бор(и)совият му  приятел Георги Първанов беше осмян от руски журналисти, че се е превъзбудил ( и зачервил дори) в присъствието на Путин на 18 януари 2008 г. в София, когато обяви пред телевизионните камери, че е осъществил тройния си шлем, подписвайки с руския си началник три договора за все по – голяма дружба с руските другари, провалени до един, както знаем днес.

Скандалното фамилиарничене на нашия невеж премиер не е прецедент.

Борисов-целува-ръка-на-Ердоган-e1490201315734

 

При едно посещение в Турция той налетя да целува и съпругата на президента Ердоган, което предизвика шок сред турските медии поради драстичното нарушаване на добрите нрави ( да не говорим за протокола).  Но турците го премълчаха. Защото Борисов беше готов да целува каквото му подадат.

Това ,че се излагаме в чужбина пред чужденците, не е най-големият ни проблем. По – лошото е, че сме абонирани да изглеждаме така с такъв началник на държавата. Дали ни се смеят или ни презират, няма значение. Дотам сме се докарали.  

 

И понеже гербаджийските умници непременно ще ми опонират, че е важно прегръдките да носят инвестиции ( т.е. котката трябва да лови мишки, без значение каква е на цвят, по Конфуций), ще им припомня, че този филм вече сме го гледали. Тодор Живков, прототипът на Борисов, целуваше страстно в устата Леонид Брежнев, когато си просеше петрол за препродаване на по-високи цени на свободния световен пазар. Крайният резултат от тази сделка “целувки срещу петрол” е известен.

Unknown-1

 

20 мнения за “Живков целуваше Брежнев в устата, Борисов мачка китайския си гост по подобен начин”

 1. Това е то мутренското поведение. То е нелечимо.

  Но последната снимка – как се смучат Брежнев и Живков под завистливия поглед на Ленин – ми напомни виц от 70-те:

  “На корицата на първото на порнографско списание в СССР бил Ленин без каскет”.

 2. Преди време в интернет пространството намерих един анализ на целувките и прегръдките. Има социалистическа братска целувка (Sozialistischer Bruderkuss), има и френска целувка (как звучи на руски – французский поцелуй). Прегръдките може да са мутренски, но и бащински.
  Всъщност на човек са необходими 3 (три!) секунди за да установи контакт и да оцени човека срещу него. За да се оценят някои наши властимащи и това време е много – ходят като мърди, кланят се на императори, целуват ръце. Поздравяват с „парле ву франсе“ и „конгратулейшн“. Снимат с телефона си пристигането на френския президент. А след това се фукат, че някой ги е галил по главата. Колко време ви бе необходимо да оцените такъв човек?

 3. Дойде моментът за представянето на новата книга на Иво “Измамата Сан Стефано”.
  Насрочено е за 9-ти юли, понеделник, от 18.30 в градината на хотел “Маринела” ( запомнен от мнозина българи като “японския”).
  https://ivo.bg/2018/07/02/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b6/

 4. По времето на престъпния комунистически режим /1944-1989/ в Университетите официално и задължително по съветски се изучаваше “научната” дисциплина /какъв пошъл русизъм!/ “Научен комунизъм”. И всеки, за да се дипломира, трябваше да вземе този изпит.

  Какво представляваше тази “наука”?
  Безумия. Например че “диктатурата на пролетариата” осъществявала “социалистическата демокрация”. За въпроса “Съвместими ли са понятията диктатура и демокрация?” направо изключваха от Университета без право на работа. Бил съм свидетел.

  От там е и вица, че “Нормалната демокрация приличала на социалистическата, колкото обикновения стол на електрическия”. За такива вицове, “подриващи устоите на Народната власт”, даваха две години в Стара Загора.

  Но вече не е така. Вече другарите “са” натовци, европейци и прочие измамници. Вижте крайния продукт – Бойко Борисов.

 5. Към Георги Николов

  Ако сте в Пловдив, защо не звъннете да се запознаем? Иво ще Ви даде телефона ми.

 6. винету наистина достига все по-голям и ПО-голям “прогрес” в мутренскиЯТ си регрес.
  Така е … деволюцията се развива пред очите НИ, и не само пред нашите – вече целият свят наблюдава “удивен” нашите “постижения”. Никъде не са срещали такава “комбинация” от пожарникар, милиционер, мутра, главсек и “генераль” на милицията , “кмет” на НРБ, “вождь” на НРБ и “вождь” на ЕС….. а сега и “домакин” на първият заместник-император на Поднебесната империя….
  Явно и китайците са се хванали на бутафорната пропагадност на клакьорите около винету, и са “повервали”, че винету вече е “същинскиЯТ вождь” на ЕС,….макар и само за 6 месеца?!?!?
  А , ето, вече от няколко дни винету вече се “раздели” с един от “престижните” си “постове” , като “върховният” и “евроРАЗВИТ” “вождь” на целият ЕС…..и….и сега си остана само със “скромната титла” – “вождь” на “евроразвитият” путлеристки бандитустан – НРБ!
  И вече няма да се “отърква” толкова често около евробюрократите в “европейската” СИ “столица”, а сега трябва той да им ходи ,на крака, на “посещение” в Брюксел.
  А освен това Мути и Макрон съвсем скоро ще го забравят , даже и по физиономия, защото ще ходят до другите европредседателстващи , за да се договарят с тях….. и вече няма да има -“ВСИЧКИ сме ….парле ву франсе ” … по боковски……
  Сега мутропитеците в НРБ трябва да започнат да се обучават на мандаринските йероглифи, защото вече – “ВСИЧКИ са парле ву йероглифСКИ”……..

 7. До Скъсване с русия.
  Докторе, още ми е рано за Пловдив. Щом си дойда в България на линия съм.

 8. Флиртът и натискането на Борисов с китайския другар са не по-малко опасни от флиртуването му с другаря Путин.

  Защото у нас все се забравя да се спомене, че Китай все още е КНР – Китайска народна република, комунистическа държава. С публични разстрели и прочие екзотики.

  За мен “китайски инвестиции” тук означава пране на пари по комунистически.

  Обаче “Каквото падне”, казва мутрата. Ние сме посредници.

 9. Бойко Борисов е пезевенк на България.

 10. Простаци. Цялото Народно събрание днес се състои от простаци. Правителството и Президентството също. Народна власт като през 1948.

  Комунистическа измет. Без окупацията от Червената армия днес всичките тези 240 плюс до един още щяха да пасат овцете и патките по родните си села. И най-много жените им щяха да бъдат слугини и курви по градовете. Като например Лиляна Павлова или Мая Манолова Общата. Или Фандъкова. Измет.

  На 9.9.1944. крадливите изпълзяха от затворите и дупките в земята /землянките/ и Червената армия ги сложи на власт. Като другарите и другарките не бяха се къпали по 2-3 години /щото в шумата няма душове/ и миришеха на добитък. И имаха въшки навсякъде. И заразни болести.

  И тези човешки подобия създадоха подобни поколения и ги поставиха на власт. Крадлива потомствена измет – като онази посланичка в Уашингтън, която краде по летищата не от нужда, а защото така е възпитана.

  Това е положението за сега.

 11. За руснаците – с презрение!

  Имам идна теория за изродеността на руския народ.

  И тя е чисто биологична. Кръвосмешение. При завладяване на 1/6 от сушата извън Московието руските селца и градчета са на по няколкостотин км едно от друго. И до какво води това? До това, че в дългата сибирска зима синовете правят секс с майките и бабите си. Понеже бащите са вечно пияни. Резултатът е уроди.

  Това е описано в съветската медицинска книжнина от 20-те години. И затова съветската наука през 1934 на драго сърце приема хитлеристката евгеника. В Москва има Институт по евгеника до 1954.

 12. Г-н Инджев,
  Ако обичате ,без манипулации, моля!

 13. Защо мразя комунизма – по лични причини.

  Уволних се от казармата през дек. 1974. Не ме приеха да следвам за пет стотни. Започнах да работя като стругар на на дървен струг – четири години. И всяко лято кандидатствах – пак не ме приемаха за малко. През тези 4 години всички отрепки от квартала ги приеха по различни букви.

  Както и да е – през 1978 ме приеха за студент. Да кажа нещо от стругарството. Като започнах да работя през дек. 1974 едни детайли ги плащаха на бройка по 27.3 стотинки да ги изработиш на струга. Като напуснах лятото на 1978 ги плащаха по 9.3 стотинки. Същата стругарска бригада от 10 души, същите стругове, същото работно време.

  Приемат ме студент и учим по история на БКП и Диамат, че при капитализма е ужасна експлоатация, а при социализма нивото се повишава. Един ден седнах на първия ред на лекцията по политикономия и питах що така от 27 стотинки на 9 за 4 години тук и тоя ме топна. После ДС и т.н. 1979.

  И после – 1986 – “Въпреки направените предупреждения, лицето продължава за отправя злостни хули против българските и съветски партийни и държавни ръководители.”

 14. Целуфките, прегръдките и цялото Фамилиарничене на боко е типичен израз на неграмотност и простащина… всъщност, отличителна черта на цялата управляваща тайфа.

  ДАНИЕЛ КАДИК (“Фр. Науман”):
  – протеста и подкрепата за БОСИЯ;
  – корупцията н България;
  – “закона” за “медиите” у нас;
  – българското председателство;
  – “българските” нацоналисти;
  – Тръмп към Европа, Китай и др.

 15. После, през декември 1986 ме арестуваха. С обвинение по 108 и 109. Но най-ме яд, че при обиските вземаха три чанти със семейни документи. Така се унищожава паметта. Това бяха снимки на пленени руснаци на Битолския фронт 1916. Три чанти отмъкнаха мръсните съветушки.

  После си търсих документите в Архива на ДС -нищо.

 16. Към Моля,моля!

  Виж какво, Диване, както сам се наричаш, когато не се опитваш да ме заблудиш…

  По-нагъл досадник като коментатор от теб не е имало в този блог за всичките 10 годни.

  Това, че по цели нощи будуваш, за да ми изпращаш своите обиди по мой адрес и да пускаш десетки т.н. коментари, които няма да видят бял свят, но само с идеята да ме тормозиш, те прави наглец номер едно сред себеподобните ти тук. Тази класация ли искаш да оглавиш? Ок, имаш я. И се прегледай на лекар за фиксацията си върху моята личност. Намери си друго тяло, в което да се впиеш като паразит. Отхвърлил съм те и нямаш шанс при мен.

  Щом търсиш скандал, ела на представянето на книгата, за да ти кажа в очите пред всички, че си подла гад, която сменя ласкателствата по мой адрес с оплюванията и се натрапва от години в блога, промъквайки се под какви ли не тъпи никове. Нищо няма да постигнеш.
  Наглецо, вече нападаш и настоящото ми семейство, освен че събираш търкалящия се боклук, свързан с името ми, и ми го сервираш непрекъснато. С каква цел, да ме информираш за самия себе си или просто си платен “инквизитор”, който се опитва да ме ядосва системно?

  Намесването на семейството ми вече ми идва в повече и не се чувствам длъжен нито да те търпя, нито да бъда вежлив с теб.
  За сведение на останалите читатели: тази нощ си “захранил” коментарната част на блога с толкова боклук, че ми отне ценни минути от живота да изтрия делото на много часове лудост, които си ми посветил, за да изпишеш всичко това. То бива липса на достойнство, но да те пъдят като въшливо псе, а ти да продължаваш да се умилкваш и да се зъбиш, е уникала форма на лудост. Лекувай се, но другаде.

  И не се надявай на друг контакт.

 17. Смях!
  Чудесен отговор.
  Началника на съответното РПУ трябва да бъде уведомен, че при продължаващо нахалство този трябва да бъде вкарат в ареста за три дни.

  Дълги години разяснявам на полицаите, че им плащам заплатите, за да ме пазят.

 18. Цуни-гуни “личностния” подходът е смятан за нещо топло-сърдечно от комунизма, комунистическата политика и “дипломация”, тоже: от техния свят, тяхната вселена в собствен сос. Да се покаже общокомуняжка дружба и сплотеност, в контраст със “студеното” “капиталистическо” ръкостискане между представители и делегации, с някакви цилиндри върху глави и тъй нататък.
  И оттам е останало, за което попито в много глави (като изразяването на руски, дори и тук) включително в тикви като на боко и сие. Такива като последните, както знаем, си обичат бекапето (но не бесепето – “гадни предатели” нищожества пред компартията), възхваляват вътрешно великия т.живков, още главозамаяни от него. Нещо като изпразване от кеф, еякулация от удоволствие (пак подобно е изразяването на руски), че стискаш мишци на политически брат, да не говорим, ако този брат е голяма и мощна държава, тогава това те напълва със сила по невидима връзка между вас.
  А относно Китай, това е нещо от рода на сурогат-заместител на русия, включително в очите на боко. Т.е., русия пропадна, особено като комунистическа, но ето, китай сега, един вид пак комунистически, поддържа комунизма и доказва, че може така, включително да напредва. И ние ги разбираме тия неща, затова прегръжаме Китай, а пък бръкмите да си гледат там работата с техните критерии и стандарти, те заслужават само от време навреме нашето вдигане на ръчички в Брюксел, и в останалите западни столици, дето са измислили тия цилиндри. (е, да де, от Китай може да дойдат по-евтини вагони за метрото и други неща)
  А иначе казано, колкото по-малко интелигентност, толкова налице повече такива разбирания и убеждения от такъв тип, а и че практикуването им е нещо важно и представително…

 19. Към Скъсване с Русия:

  Имам молба: не коментирайте Диване. Само му подклаждате лудостта да продължава да се опитва да ме тормози със злобните си глупости- сега вече се изживява като “жертва”, което е типично за хората без самопреценка, проявяващи агресия, след което се оплакват, че са им обърнали внимание по подобаващ начин, предизвикан от тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.