Борисов сбъдва и китайската мечта на своите стари другари и другарки

Премиерът Борисов сбъдва една мечта на посткомунизма. И то не каква да е, а “спасителната” за неговото остатъчно реноме кауза, според която комунизмът не е загинал, а само е бил временно препънат поради неправилното му прилагане върху нас.

Сламката, за която привържениците на тази теза от години се хващат, е икономическият успех на Китай. Но не защото е капиталистически по форма, а заради фактът, че е постигнат в една държава, ръководена от комунистическа партия. И у нас можеше да е така, ако бяхме възприели китайския модел”, е “намекът” на носталгиците.

Сега тяхната носталгия е обслужена от Борисов до степен, че те не могат да сдържат аплодисментите си по същия начин, както го аплодираха за отказа му от солидарност със запада по случая “Скрипал”, при решението му да реанимира уж погребания от него руски атомен проект в Белене и при поклоните му пред Путин миналия месец.

Ядреният реваншизъм на основата на влиятелния рашизъм у нас получава в момента обещания за китайско ( комунистическо) финансиране. Това води направо до наси…от кеф в редиците на реваншистите. И кой им сбъдва този идеал? Как кой, всеядният Борисов, който по никакъв начин вече не може да бъде различен от Сидеров и Нинова, които са за същото, като него. 

В момент, когато западни анализатори предупреждават, че Китай се опитва да заиграва с ЕС срещу САЩ и че дори се опитва да разцепва ЕС, стъпвайки именно в Източна Европа все по- настоятелно с придобитите от капиталистическото си развитие финансови излишъци, придобити от експлоатирането на робски евтиното море от работна ръка в условията на конфуцианско китайско примирение, Борисов се изявява като говорител на китайските интереси. “Китай не разделя Европа, а помага на бедните страни да настигат богатите”, заяви той в София.

Как да не го обичат все повече “защитниците на  бедните” от БСП !?

СНИМКА: Хванал се е като удавник за китайска сламка…

zx620y349_3231414

7 мнения за “Борисов сбъдва и китайската мечта на своите стари другари и другарки”

 1. Вероятно миционеропитеците от БКП, и на техниЯТ последен клонинг – ГЕРБ, не си представят дори, че НЯМА смисъл толкова “милеят” за китайският ДИВ комунокапитализъм , защото АКО в НРБ имаше подобен вид РЕЖИМ ,като китайският, то най-малкото те щяха да са разстреляни отдавна, заради милиционерско-ченгесарската си корупция, през целият 30-годишен “прИход”.
  Защото в КНР такива паразитни “партийци” , като тях , ги разстрелват с десетки хиляди ….. ВСЯКА година.
  Няма смисъл да говорим за това ,че в КНР няма “задграничните дружества”, държавният ФАЛИТ през 1989г., “пирамидите”, банковият ФАЛИТ през 1997г., “куфарчетата”, назначените “капиталисти” и “фараони”, мутренските “охранители” и мутренските групировки,
  заменките и приватизациите, нямаше да има КТБ и Булгартабак, нямаше да има мутромилиционер за “премиер”, нито пък царски популизъм и демагогия…..
  ВСИЧКО това го няма в така “желаният” от милиционеропитеците китайски “социализъм”, нито пък щяха да идват “свежи” рублопотоците от Путлер, защото в КНР това е ДЪРЖАВНА измяна …… и…. и следва директен разстрел пред “партийните редици”, за НАЗИДАНИЕ!
  И нямаше “отрочетата” на всички милиционеропитеци от БКП и ГЕРБ да се обучават в “упадъчните” западни университети, и нямаше да има офшорни сметки с пари откраднати от НРБ.
  Така че милиционеропитеците и партийните секретари от БКП и ГЕРБ не трябва толкова да възхваляват китайският “социализъм”, защото повечето от тях щяха отдавна да са “на гости” в мъртвите сибирски полета….. без офшорите и без ДИВИЯТ милиционерски мутрокапитализъм в ДИВИЯТ ИЗТОЧен бандитустан – НРБ……..

 2. NEVER AGAIN – КРАТЪК ПЪТЕПИС ЗА КАЛИНИНГРАД

  https://a1different6world2.wordpress.com/2018/06/21/never-again-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BA-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-i-%D1%87%D0%B0%D1%81/

  Интересен пътепис, потвърждаващ факта, че там, където е стъпил руски крак друго, освен мизерия и безчовечност няма, няма и да има.

 3. Поздрави на ИВО!
  Много вярно казано.
  Това е призмата на боко. И на останалите от тайфата управници, червено-кафявите типове (е, както населението си я е избрало).
  “Комунизмът продължава да живее, правилно разбран и прилаган от Китай”. И ние ги разбираме тия неща, бре, да да, забелязваме и ползваме.
  “Комунизмът си е добър, само грешно приложен, и отделни хора са грешили, нищо че ръководители, но като система и идеология, си остава Шес-плюс”.
  Това витае в тиквите им, имащи вид на глави.

  Иначе:

  “Китай увеличава (опасното си) влиянието си в Европа”: Ваш. пост
  https://wapo.st/2ucXQCm

  “Меркел предупреждава срещу влиянието на Китай на Балканите”: Д. и отбрана
  https://bit.ly/2uec7i3

 4. Дойде моментът за представянето на новата книга на Иво “Измамата Сан Стефано”.
  Насрочено е за 9-ти юли, понеделник, от 18.30 в градината на хотел “Маринела” ( запомнен от мнозина българи като “японския”).
  https://ivo.bg/2018/07/02/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b6/

 5. Остава само още едно, което ще доведе до пълно „…наси…от кеф в редиците на реваншистите“- признаването на Крим , но това ще задейства системите за самосъхранение на националната ни чистота и ще доведе до автоматично отваряне на шлюзовете за вода водещо до пълното им отмиване и отвеждане в санитарните канализационни системи. В България въздуха никога няма да е бил толкова чист и свеж, колкото в този момент. А защо да чакаме. Можем и сега. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ! ХО!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.