“Измамата “Сан Стефано” изпревари изобличаващо руския опит за нова измама на българите

ОБНОВЕНА НА 15 юли в 11.15 ч.

 

85DEC88C-04D5-49C2-9DF6-FF50A23572A8

Премиерата на “ Измамата “Сан Стефано” се състоя хибридно – част от нея протече на закрито ( поради опасения, че небето пак ще протече), а на финала и в градината на хотела, който предостави територията си за целта.

 

 

IMG_9479

Залата с 200 седящи места се оказа прекалено тясна и атмосферата поради тази причина беше не само задушевна, но и задушаващо топла…Горещ комплимент за автора под формата на многобройно присъствие на стотици читатели!

 

 

IMG_9507

 

 

Изглежда нито летният отпускарски сезон, нито небесните капризи не успяха да помрачат празника.

“Измамата “Сан Стефано” направи прощъпулника си пред публика. Остава да видим как прохождането й ще се отрази на обществения дебат по въпроса за преосмислянето на манипулираната ни история в полза на руската интерпретация, според която българите трябва да знаят само онова, което на руските пропагандатори и българските им помагачи искат да извадят от контекста на събитията преди 140 години и да го представят като повод и в днешно време Кремъл да изисква от България безпрекословно подчинение и преклонение.

Едно е сигурно на този ранен етап: “Измамата “Сан Стефано” изпревари замислената от Руския институт за стратегически изследвания ( РИСИ) книга, в която бившият служител на тази руска шпионска централа Сергей Пинчук се кани да представи като “баща на българската нация” руския посланик в Цариград Николай Игнатиев, автор на преднамерено скалъпената измама от Сан Стефано, върл враг на всякакво свободолюбие и прононсиран антисемит, баща на първото в света антисемитско законодателство, изпреварило нацисткото с половин век, създадено от него като министър на вътрешните работи на Русия през 1882 г.

 

Както е прието да се казва след завършването на една творба, авторът благодари на всички, които помогнаха за нейното раждане. И най-вече на съпругата си за търпението и такта!

IMG_9512phparrirt_559x*

https://offnews.bg/knigi/izmamata-san-stefano-diado-ivan-e-podkrepial-turskia-iatagan-684086.html

36 мнения за ““Измамата “Сан Стефано” изпревари изобличаващо руския опит за нова измама на българите”

 1. Докато Иво Инджев даваше последните автографи, един паун от време на време доста силно крякаше. Не знам защо се сетих за Андрей Пантев? Сигурно ми липсва неговия коментар. И на бругите като него…
  Предполагам, че ще бъде „Ам чи това си го знаем“. И дежурното пренебрежение на „професионалния“ историк към „любителя“ (дори във воюваща Украйна историците съскат срещу В. Суворов). В интерес на истината професионалните историци (когато не играят по свирката на петата колона) наистина си го знаят. И, например, в „История.bg“ се говори същото, което казва и Иво Инджев. Но в учебниците по история и в медийното пространство го няма. Затова книгата е много ценна, че хвърля камък в блатото.
  Докато чаках за автограф, си дадох сметка, че заглавието е много точно подбрано. Ако беше, например, „Истината за Сан Стефано“ можеше да мине незабелязано. Но „Измамата „Сан Стефано“ шиба като камшик – камшикът от корицата. Художникът сигурно е имал предвид руският камшик, готвен за „освободените“, но аз го виждам като камшикът, който ще събуди заспалото обществено съзнание. А и да не го събуди съвсем, това, че здраво ще нашиба петоколонниците, пак беркят версим.
  Максимата „Прави каквото трябва, пък да става каквото ще“ в случая звучи така: „Авторът си е свършил работата, пък да чете който ще“.

  Поздравления, г-н Инджев!

 2. Много интересно четиво наистина 🙂
  Продължавайте да осветлявате руските лъжи, г-н Инджев.

 3. Забравих да спомена, кое ми направи впечатление в снимките – не виждам млади хора, а мен, като млад човек, това ме притеснява….

 4. ОЩЕ ПОЗДРАВИ! ЗА КНИГАТА
  ОЩЕ ПРЕДСТАВЯНИЯ (и в други градове, защо не)
  ОЩЕ УСПЕХИ!

  Междувременно:

  “ЧУВСТВАМ СЕ СМАЗАН, УНИЗЕН, ОПУСТОШЕН!”
  От използването на интернет от русия.. по такива ГАДНИ начини.. във фейсбук.. намеса на изборите в САЩ през 2016 г. .. тролове.. фалшиви ‘новини’.. Кембридж Аналитика..”
  “Интернет трябва да стане нещо добро, да служи на човечеството.. иначе, в лоши ръце, става друго (КАТО НА РУСИЯ) ..”

  Това го казва изобретателят на “www.”, Тим Бърнърс-Лий, който го представи на света през 1989 г.
  И не случайно, годината стана и на падане на комунизма, поне в Източна Европа, ЗАЩОТО ИСТИНАТА ПРОСТО ЗАПОЧВАШЕ ДА ВЛИЗА, НЕЗАВИСИМА И НЕЗАВИСИМО, ВЪВ ВСЕКИ ДОМ, а не през спуснатото “инфо”, по комунистическо-държавните радиа, телевизии, вестници, книги, преси и тъй нататък.

  Но и тази новина, от Тим, отново я избягват нашите “медии”… продължаващи да ЛИЖАТ ЗАКРЪГЛЕНИТЕ КОСМАТО-ТЛЪСТИ ЗАДНИ ДЕЛЯНСКИ ЧАСТИ И ДЕЛЕНИЯ…

  https://www.vanityfair.com/news/2018/07/the-man-who-created-the-world-wide-web-has-some-regrets

 5. Много се радвам за излизането на книгата! Благодаря в лично качество на Иво! Купих две-за мой приятел и за мен. Дори той ме изпревари-вече я чете!…Надявям се, да ни направи поне малко по-свободни!Още веднаж, благодаря!

 6. БРАВО!
  Най-хубавият подарък за себе си, за близък, роднина, приятел. Не е необходимо дори да се чака конкретен повод.
  Снимките са чудесни!

 7. Моето запознанство с книгата на Иво Инджев “Измамата Сан Стефано” започна с проучване как да стигна до “Японския хотел”. Сега този хотел се казва “Маринела”,ако не греша,но аз си го знам-“Японския”.
  Хотела е разположен в паркова доста екзотична среда, но близката построена в руски стил църква те кара да си мислиш някои неща.
  Отидох в залата,където се представяше книгата,15 минути по рано и бях изумен-тя беше претъпкана от стотици хора.Направи ми впечатление,че липсваше хаоса и блъсканицата,ха

 8. Нещо се случи ипродължавам. …липсваше хаоса и блъсканицата характерни за такива събития. После си обясних – там бяха хора наясно с култура,възпитание и съзнание защо са там.
  До мен стояха прави Янко Гочев и Евгени Михайлов.По късно зърнах Елена Поптодорова,дошла за книгата и автограф.В навалицата ми се губят други имена.
  Асен Агов откри представято на книгата.Който не е бил там може само да съжалява дето не е чул краткото му експозе.От него научих защо голяма част от улиците на София са с руски имена. Когато Фердинант решил да се именува Цар,за да умилостови,руския цар-бащицата,от когото зависило това,кръстил улиците на руски генерали.
  Иво Инджев представи книгата си в познатия неповторим стил,който ни беше събрал тук.Разказа как се е родила идеята му да напише тази книга и съобщи материалите,които е ползвал. Всичко друго го има в книгата.
  И нещо много мило.Домакини на срещата бяха семейството на Иво Инджев,прекрасни млади хора – съпруга и дъщерите-които създадоха непринудена и приятна атмосвера.
  За тези,които не успяха да се доберят до залата раздаването на книгата и автографи продължи извън хотела в градината.
  Оказа се,че имало и друго превозно средство автобус 10Т,който ме прекара през множество улици с руски имена и тогава си спомних думите на Асен Агов.

 9. Вярвам че г-н Инджев ще продължи и с други книги ,които да опровергаят и другите ИЗМАМНИ митове на рублоядското рублофилство ,което е само бутафорната фасада на ордоазийският московитски ИМПЕРИАЛИЗЪМ.
  И за допълнение – един материал от А.Илларионов, който раглежда събитията около ОСВОБОЖДЕНИЕТО на Холандия от испанската ИМПЕРИЯ, 3 ВЕКА преди нашето “освобождение” от “царят-АсвАбАдитель”:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B445F4EE76AD
  Особено внимание заслужават изводите на А.Илларионов , в края на неговата статия!!!
  Може би това е част от обяснението за Летящите холандци?!? , които са ИЗПРЕВАРИЛИ и задунайската губерния НРБ с най-малко 3 ВЕКА , преди нейното “АсвАбАждение”…….
  А дали въобще досега е имало някакво “АсвАбАждение”?!? ….. Отговорът на този въпрос може да се потърси в – “Измамата Сан Стефано”……..

 10. Купих си книгата веднага щом излязох от болницата,за мен е ЧЕСТ да имам това което ИВО ИНДЖЕВ казва в прав текст-истината,истината и само истината,да му мислят нашите душмани-петоколонници,патриоти,комунисти-социалисти,атакисти и вся останала сволач-ура другари-таварищи.

 11. Поздравления, г-н Инджев!
  На следващо представяне на книгата пожелавам да е в зала за 2000 човека – сигурен съм, че ще се напълни отново!

 12. Честито, Будителю! Съжалявам, че не бях /не мога/, но книгата я имам от деня, когато се е появила на пазара. Един от синовете ми се погрижи, за моя радост.

 13. Г-н Инджев,

  Благодаря ви за тази книга. България трябва да стъпи на здрава основа ако иска да прогресира и мисля че тази книга е стъпка в правилната посока.
  Имам един въпрос – предполагам че сте използвали руски архиви за цитатите на Игнатиев та се чудя те как не са ги затрили или направили недостъпни така че да не подкопават собсвената си изкривена версия за историята от този период?
  Чета също че много български архиви са откраднати от руснаците по времето на втората световна война и те отказват да ги върнат. Някак си не мога да повярвам че руснаците ще се оставят толкова уязвими с отворен достъп до бележките на Игнатиев.

 14. Г-н Инджев планирате ли да представите книгата си и в други градове, освен София?

 15. Измамата Русия
  Кат Русия няма втора,
  тъй коварна на света,
  тя е нашата зла прокоба,
  тя е равна с низостта!

  Кат Вусия няма втора,
  тъй коварна на света,
  тя с русизъм зарази ни,
  до цинизъм разврати ни!

  Кат Русия няма втора,
  тъй коварна на света,
  с русофилство покварини,
  но с комунизма унищожи ни!

 16. Поздравления за г-н Инджев,
  книгата ми пристигна днес 🙂

 17. Щастлива съм, че в хосписа, където се възстановявам след много тежка операция, куриер ми достави книгата ” Измамата ” Сан Стефано “. Очаквах я с нетърпение. Надявам се, както навярно и други варненски родолюбци,да дойде за представяне на книгата.

 18. Към Васил Милославов

  Желая Ви от сърце много здраве!

 19. “Сергей Пинчук се кани да представи като “баща на българската нация” руския посланик в Цариград Николай Игнатиев”

  Ха, ха… Понякога баща се става и без да искаш. България извади луд късмет с “освобождението” от Русия, която окупира българските земи с намерението да си изгради плацдарм за последваща атака към проливите, но беше принудена да се изтегли от другите Велики Сили. Извадихме късмет, че Русия ни отърва от Турция, а след това самата тя беше накарана да се махне. В този смисъл 3 Март трябва да се празнува като Ден на късмета, защото след провала на Априлското въстание и последвалия погром не се знае кога и как щяхме да се освободим.

 20. ЧЕСТИТА ДА НИ Е ТАЗИ КНИГА – ПРОЗОРЕЦ за малко свеж въздух в отново окупираната ни от Русия Родина!
  Поздрав от най-русофилския град в страната – Търново, където поданиците на Путлер се кипрят с щампованите си тениски, за да не би някой да ги сбърка с местната селения!
  БОГ ДА ВИ ПАЗИ Г-Н ИНДЖЕВ!
  САМО ИСТИНАТА ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИТЕ!

 21. VECHER, Желая ВИ бързо и пълно възстановявяне.

 22. Гърция ГОНИ двама руски “дипломати”, двама други забранява.
  От посолството в Атина. Колеги на полковник Макаров, и на подчинените на полковник Макаров (РЕЗИДЕНТУРАТА в София – до телевизионната кула, УВИШЛЕНО, до х-л Москва, умишлено, на ул. цанков, умишлено)
  Опитвали се, руските “дипломати”, в Атина и Гърция за изсмукват някаква там ИНФОРМАЦИЯ, и ВЕРБУВАТ, някакви там гърци, държавни високи служители, и тъй нататък… както по романите.. да, ама наистина…
  Освен това, отбелязват гърците, русия от години се МЕШАЛА във вътрешните работи на Гърция, Пречкала също из регионални дела и проблеми, а пък и в работата на Гръцката Праволавна Църква и Патриаршия. Опитвала, русията, чрез мангизи някакви, малутни денги ли им викат, да Влияе и в Атос, и разни подразделения на партриаршията, уж да ги подпомага.
  Също се опитвала, русията, да се Пречка на Гърция, из въпроса по Македонията.
  Единствено русията била виновната страна, казват гърците… те деликатно си затраяли след случая с ОТРАВЯНЕТО НА СКРИПАЛ, но сега вече НЕ СЕ ПОНАСЯЛО !!

  ОТ ГОДИНИ ГЪРЦИТЕ СЛЕДЕЛИ РУСНЯЦИТЕ..

  Картина ПОЗНАТА?… или “непозната” за милата татковина ?? ..

  http://www.ekathimerini.com/230551/article/ekathimerini/news/greece-decides-to-expel-russian-diplomats

 23. С поредицата книги и публикации, визиращи истината, Иво Инджев си спечели признанието-БУДИТЕЛ.Бъди здрав будителю!!!

 24. QUEST, вие сякаш не сте чели другите статии на г-н Инджев? Все пак да ви припомня че руската империя е водила 12 войни със османската империя преди войната от 1877-78г. И никога преди тази война руските императори не са искали да “освобождават” България.
  Освен това г-н Инджев на няколко пъти се е спирал на темата за военната помощ, която е оказал “жандармът на Европа” – Николай I , на своят отомански съюзник през 1833г. , когато египетските васали на султана напредват през Сирия към Анадола и Истанбул. Без тази помощ на Николай I , османската империя щеше да се разпадне още през 1833г..
  И не само това още по времето на Наполеоновите войни ,и след тях, руската империя води много по-продължителни войни с персите, и и в Централна Азия. Ако руските императори искаха да “освобождават” България , можеха да го сторят много преди 1877-78г., а вместо това те водят войни далече на изток, вместо да “освободят” , своите “славянски братя”. -НЕ!
  Кримската война се води заради не заради “освобождението” на българите, а заради дребен спор за светините в Йерусалим.
  Даже “царят-освободител” Александър II води войни по границите на Афганистан и британска Индия, но не и на Балканите.
  Освен това Александър II “присъединява” 1-2млн. кв.км от исконните територии на Китай в Монголия и Приморието на северозападното крайбрежие на Тихият океан, срещу Аляска и Япония. Т.е. вместо “царят-освободител” Александър II да освободи “славянските братя” от османско иго, той завладяв и ПОРОБВА територии от Китай и Афганистан.
  Това само показава ,доколко “царят-освободител” е иска да “освобождава” България.
  Така че -НЕ! , 3 март НЕ е датата на “освобождението” на България…. ни най-малко. И последната книга на г-н Инджев го потвърждава напълно, чрез цитати от кореспонденциите на “граф” игнатиев и другите руски военни кореспонденти и руски “дипломати”. – НЕ!!!

 25. Към EVERIONE ELSE благодаря Ви. Два от екземплярите вече са в Германия, при децата.

 26. “Така че -НЕ! , 3 март НЕ е датата на “освобождението” на България…. ни най-малко.”

  Никога не съм казвал или писал горното.Просто написах, че България извади късмет, че Великите сили объркаха плановете на Русия.

 27. GEORGI NIKOLOV Сърдечно Ви благодаря за пожеланието!

 28. Защо тогава Българската православна църква провъзгласява Вечна памет на руският император Алексанъдр ІІ и на всички православни бойци, загинали за свободата на нашия народ? По-добре ли щеше да бъдем по-нататък под османско владичество? Ако г-н Инджев се противопоставя на православието като мироглед, то той е богохулник, достоен за анатема, докато не се покае!

 29. Към Димитър Димитров:

  Тя руската църква канонизира ( столетия по -късно, с надежда да се забрави) Александър Невски и без да е православен, а мюсюлманин в края на живота си. Така че провъзгласяването по православен признак от страна на църкви, като руската, не е никакъв критерии за праведност.
  Понеже ме замеряте с “ако”, трябва да знаете, че би трябвало да се позасрамите от собственото невежество, вместо да кълнете като суеверна бабичка хипотетичното ми “богохулство”. Защото БПЦ е изтърпяла от Русия и църквата й не само яростна съпротива срещу своята независимост, но и веднага след това десетилетна схизма, наложена от московците като друга форма на опит за унищожаване на тази придобита вече независимост – същите тези, православните.Едва Сталин, когато осъществява старите руски имперски планове за смазване на българската независимост, нарежда схизмата да бъде вдигната.
  Колкото до това дали е щяло да бъде по-добре да продължаваме да сме под османско, отколкото под руско господство, образовайте се малко. На този въпрос дават отговор и Стамболов и Захарий Стоянов с горчивите си констатации, че прогнозите на Левски и Раковски са се сбъднали относно руската нагайка като заместител на ятагана.
  Тъкмо възстановяване на османското владичество в Източна Румелия, най-изстрадалата част от България от него е искала Русия като наказание за Съединението. Петербург поставя този въпрос пред европейските държави с аргумента , че България се е обединила в нарушение на Берлинския конгрес и договора, под който Русия си е сложила подписа. Руското предложение е провалено от Лондон, някогашния вечен поддръжник на османците.
  Сега какво, да се покръстя в англиканската вяра ли, по вашата сбъркана логика?
  А да ме плашите с анатема е толкова смешно, че не си струва да отвръщам и на тази глупост.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.