България е все по-самотна в отказа си от самозащита срещу руската хибридна война

Гърция, която получи аплодисменти от Москва за отказа си от солидарност  по случая “Скрипал”, изгони двама руски дипломати и забрани на други двама да се завръщат в страната. На практика така 4 руски шпиони станаха “персона нон грата” в южната ни съседка, която българските рашисти обичат да дават за пример като образец на лоялност към Кремъл сред нашите съюзници по ЕС и НАТО.

В предоставената на гръцките медии информация властите надхвърлят обичайните рамки на дипломатическата куртоазия, характерна понякога в такива случаи, обосновавайки доста конкретно причините за експулсирането на руските шпиони под дипломатическо прикритие. По този начин Атина парира в зародиш очакваните руски реакции, давайки да се разбере, че чашата на търпението й е преляла. Нещото повече, Гърция предупреди, че при реципрочни мерки от руска страна това ще доведе до задълбочаване на кризата между двете страни, заявявайки, че гръцките дипломати в Русия не се занимават с нищо подобно на онова, което са вършели прогонените руснаци.

Беглият прочит на разобличените действия на руските шпиони в Гърция включва опит за подкупване на държавни служители. Взимането на подкуп е престъпление навсякъде по света, а че руснаците са били готови да документират  престъплението, с което на практика да вербуват подкупените, можем да не се съмняваме.

От руските шпиони може да се очаква да събират данни от военно-стратегически характер в една враждебна според руската доктрина натовска държава, данни за това обаче са “спестени” в гръцките медии. Те посочват, че руснаците са се опитвали чрез подкупи да придобият влияние в общини, сред митрополити в гръцката православна йерархия.

Особено интересна за България би трябвало би трябвало да бъде разкритата от гръцките служби руска намеса в опитите за налагане на руско влияние на полуостров Света гора, където монашеската република Атон приютява 20 манастира.  Християнинът от КГБ Владимир Путин обича да се прави на хрисим православен в тази обител. 

НА СНИМКТА: Путин в Атон, откъдето посещението му се предава на живо от руските телевизии в Русия

Vladimir Putin visits Byzantine and Christian museum in Athens

 

 

 

Неговите хора са настъпили също гръцката чувствителност и по темата за името на Македония – как точно, не знаем, но знаем, че този въпрос е приоритетен и за България като пряко заинтересована държава съседката ни да не бъде дестабилизирана. Русия вече беше уличена в цитирана от “Вашингтон пост” информация на ФБР в подклаждане на вътрешното разделение в Македония. Явно не само в самата Македония  руските “дипломати” наливат масло в този огън.

Разпространената през юни 2017 г. информация на американския вестник  посочваше София като център на руския шпионаж, действащ за дестабилизирането на Македония. Българските власти мълчаливо се съгласиха с този факт, който така и не беше коментиран у нас на институционално ниво. 

След като президентът Радев и премиерът Борисов се състезават да се извиняват на Путин за недостатъчното, според тях, старание на България в ухажването на руските интереси, не можем да очакваме “ентусиазъм” в съпротивата надолу по веригата от страна на институциите, призвани да охраняват националната ни независимост. Това което виждаме, е тяхното затваряне на очите пред руската намеса и отваряне на вратите пред нея.

 

13 мнения за “България е все по-самотна в отказа си от самозащита срещу руската хибридна война”

 1. Един “призрак” броди из милицинеропитековата губерния -НРБ, “призракЪТ” на СУДЖУКОВАТА “власть”….
  Защото суджуковокожият “вождь”винету е решил най-накрая да проведе своята “реформа” ……. той е нардил на своите парламентарни менТИ и путлериотските ЛОБИстки”партньори”, като “ревизоро”, да проведат СУДЖУКОВАТА му “реформа”.
  Ако се чудите какво представлява същността на ЕДИНСТВЕНАТА СУДЖУКова ТИКВОкожа реформа на винету, тя е – ПОРЦИОНното “пълнене” на ПОРЦИОНният “бюджет”.
  Винету иска да “напълни” суджуковият “бюджет”, …….ето това е!
  винету не иска да РЕформира номерклатурата и да СЪКРАЩАВА “партийните” си калинки от “министерствата”,”агенциите”, “комисиите”, “кметствата” и милицията……НЕ, винету иска даже да УВЕЛИЧАВА суджуковата бюрокраДция, и за да това иска да “реформира” НРБ ,като “напълни бюджета”!!!
  Това е единствената “реформа” за винету!…… “ПЪЛНЕНЕТО” на бюджета!
  За това винету ПОВИШИ още от началото на годината осигуровките и данъците с 10-20%, а сега винету прие и поредното лобистко повишаване на еленергията.
  Което води и до повишаване на цебите за стоките.
  А сега винету заедно със “парламента” приема ЛОБИСТКИТЕ “закони” на ПОРЦИОНните си обръчи, с които да “напълни бюджета” , за да има какво да “усвояват” , и разплутата суджукова “администрация” на “вожда”, и неговите ЛОБИСТКИ ОБРЪЧИ. Ето за това винету ще проведе своята “реформа” – за “напълването” на бюджета.
  Няма смисъл да изброяваме всичко – и за ЛОБИСТКИТЕ АНТИконституционни “закони” на “успелият бизмесмем”- пеевски и ментаТА, и “закона за хазарта”, ……и за обръчният “туризъм”, …..за акцизите за цигарите,….. а сега и т.нар. НАЙ-голям “експерт” по митническо ЛОБИРАНЕ – ревизоро, е решил съвсем “безкористно” да “помогне” на МОНОполиста – ЛУКойл-бургас, …..само че ревизоро не споменава ,че за последните десет години ЛУКойл е “изнасял” самолетно гориво за …Гибралтар ,а сега и за Сингапур, ВСЯКА година, за 1 милиард долара…. ВСЯКА година!
  Ето такива ЛОБИСТИ провеждат ПОРЦИОНната СУДЖУКова “реформа” – за “НАпълването на бюджета”.
  П.П. За това, докато винету е “вождь” на НРБ, нека ВСЕКИ прецени – колко и какви акцизи, данъци и осигуровки иска да плаща или да НЕ плаща на НАП , с които винету да раздава своите ПОРЦИИ…. ???…..
  Дали си заслужават стотиците милиони за НАПЪЛНО ПОРЦИОННИЯТ “парламент” на винету…???………
  Дали си заслужават милиардите калинковите “министерства” и бутафорни “агенции”???………..
  Дали си заслужават милиардите за изцяло мутрокалинковата “местна администрация” и напълно корупционните “кметове” на мутромилиционерският “вождь” – винету…???…
  Дали си заслужава милиардите в “бюджета” за “обществените поръчки” , с които винету раздава ПОРЦИИТЕ си…..???……..
  Дали си заслужават , стотиците милиони за “службите” – ОПГ-ДАНС, ОПГ-УБО, ДАТО , РУМНО , ПГУ …????…
  Дали си заслужават бюджетните милиарди от КОНПИ, КФН, КБН, БНБ, КЗК, Сметната палата, КФН, КБН, ….. ????……
  Дали си заслужават милиардите за милицията, и нейните чантаджии , които вземат по няколко хиляди лева заплати и “експертизи”,и ,освен това очакват и рушвети, уж за да ти “свършат работата”…….. ????……..
  Дали си заслужава стотиците милиони за вишинската “цацаратура” и съдебната власт , които имат само 2 пъти по-малък бюджет от милицията, но са около 10 пъти по-малко от милиционерите, т.е. получават 5-6 пъти повече бюджетни средства от милицията спрямо числеността си , и която има 5-6 пъти повече “прокурори”, но въпреки това разликата със румънските се вижда дори от Луната…., или пък НАПЪЛНО зависимият “партийно”-ОБРЪЧен ВСС и ВАС……, а и напълно НЕадекватният “министър” на милицията, о.з.-фатмаков……. ????………
  А още повече….. дали си струват ДЕСЕТКИТЕ милиарди за образУванието , НОИ и НЗОК,…… какво получаваш за социалните и здравните осигуровки……. ????…..…
  Да не забравяме и за стотиците милиони за БНТ, БНР, където начальник е “журналиста” – кошлуков……….
  За това….. нека всеки си прецени , какви акцизи, осигуровки и данъци да внася, и ОЩЕ повече – какви акцизи,данъци и осигуровки – да НЕ внася!….. в ПОРЦИОННИЯТ “бюджет” на “евроразвитият” вождь винету, …
  Дали си заслужават милиардите и всички други “службички”, “службици”,”служби” и “СЛУЖБИЩА” , които са на ПОРЦИОННАТА хранилка на винету, и за които се прахосват ВСИЧКИ данъци и осигуровки……. ????……
  Всичко това показва КОИ са “приоритетите” на калинкоТИКВОкожият “вождь” , и дали въобще си заслужава да му се даде дори една стотинка за ПОРЦИОННИЯТ му личен “бюджет”, който “усвоява” с ИЗЦЯЛО вредната си РАЗПЛУТА ченгесарско-милиционерска и калинкова “администрация”!!!
  Защото единствената възможна “РЕформа” при Тиквокожият мутромилиционер винету е…….. “НАпълването на бюджета” с УВЕЛИЧАВАНЕТО на данъците и осигуровките , ….който да се усвои от РАЗПЛУТАТА му СУДЖУКова бюрокраДция и ПОРЦИОНните му ЛОБИСТКИ ОБРЪЧИ……..

 2. 100 % от българският истаблишмънт е купен от Руся!
  Как да гонят дипломати като си СИКат по 50 000 000 долара рушвет!

 3. Всички, и леви и десни, гонят рашките като чумави, само в България тия същества се разполагат като у дома си. Още малко така и много хора ще позагубят доста властчица.

 4. П.П.П. Ето и малко допълнение от Г.Котев, който диказва че цените на еленергията трябваше да ПАДНАТ с до 10% , от 1 юли, ….а вместо това ТИКВОкожият вождь винету ги повиши с 2%:
  https://bit.ly/2L0uGkh
  От тези данни се вижда също така,че само 15% от ЦЯЛАТА електроенергия от сега действащата АЕЦ-Козлодуй отива за битовите потербители, от което следва че ОГРОМНА част от по-евтината еленергия от атомната централа се изнася от “приближени другари”, и те печелят от това.
  Това също така показва ,че НЯМА нужда от НОВА ядрена централа, след като само 15% от АЕЦ-Козлодуй се ползва от българите, а другата част се изнася….

  А, сега, още данни от Г.Котев, които показват защо цената на еленергията в НРБ се повиши:
  https://bit.ly/2NJ9cHk

  Както се вижда, ТИКВОкожият мутромилиционер е повишил цената на еленергията от слънчевите и вятърните централи, макар че в световен мащаб цените от слънчевите и ветроцентралите са под 10ст./кВтч .
  Докато в НРБ слънчевите централи получават “дотации” от 41ст./кВтч. , а вятърните от около 20ст./кВтч. И “дотациите” са се повишили спрямо миналата година. Явно няма смисъл да гадаем , защо винету все още раздава “дотации” за слънчевите и вятърните централи, и защо тези “дотации” са 2-4 пъти по-високи от нормалните световни цени!
  Може би обяснението за такава щедрост на МУТРОкожият “вождь”(какъвто е и случаят със гинкиният ЧЕЗ!) е, че само ЛУКойл притежава слънчеви и вятърни централи ,които получават 20-30% от всичките дотации за слънчевите и вятърните централи , или над 200-300 милиона “дотации”. Явно ЛУКойл не само е ТОТАЛен МОНОполист в производството на петролни горива , но вече е окупирал и повечето от възобновяемите източници, особено тези които се “дотират” от винету.
  Но освен десетките милиарди от МОНОполното производство на горива ,и още няколкостотин милиона от слънчева и вятърна еленергия, …….сега лобисткият “войвода” – ревизоро, е решил да помогне на “губещите” МОНОполисти ,като добави още 1 милиард приходи за ЛУКойл, от фалираНите малки бензиностанции….
  И въпреки всичко това ЛУКойл няма никакви печалби за 10 години, но за сметка на това “изнася” над 1 милион тона самолетно гориво към Гибралтар, и то все на “загуба”!
  В мутромилиционерският колониален бандитустан НРБ е така – ЛУКойл си има “вождь”, а в съседна Румъния е – обратното, и ЛУКойл се изнася от там…

  С всичко тези данни Г.Котев показва,че няма никаква нужда нито от беленският гьол, защото и сега само 15% от ядрената енергия се използва от българските потребители, а освен това Г.Котев показва и ,че чрез ПОВИШАВАНЕТО на “дотациите” за слънчевата и вятърната еленергия , винету ПОВИШИ и цената еленергия от 1 юли. Въпреки че цените на тези източници в световен мащаб са паднали , и продължават да падат!

 5. От Дир.бг:
  “чрез Императорското православно палестинско общество са направени опити да бъдат подкупени под формата на възнаграждения представители на гръцката православна църква очевидно с цел тя да се обяви срещу споразумението за новото име на Македония и така да промени политиката на кабинета на Ципрас.”

  Сега познайте разликата между Гърция и България… В България, БПЦ одавна да са се облажили от подкупчето (пардон православното дарение) и да са направили всичко, което е поискано в замяна от Руките господари. Примери много – от Сидеров до Радев…

 6. Статията ми напомни, че поради проруското си поведение българският Свети синод ще допусне големия позор македонската църква да получи автокефалност от Вселенската патриаршия. Гавра с паметта на всички борци за църковна независимост и Българска екзархия.

 7. Гърция ПРОГОНВА двама руски “дипломати”
  https://www.bbc.com/news/world-europe-44792714
  Гърция гони двама русняшки “дипломати” основно заради намесата в Македония
  http://www.euronews.com/2018/07/11/greece-to-expel-russian-diplomats-over-fyr-macedonia-deal
  Гърция гони двамата основно заради намеса по името “Македония” (нали и тук се изказа велико един от петата колона, елизар венчев, че нещо не е наред.. да де, щом не е по повик на москва…)
  https://www.telegraph.co.uk/news/2018/07/11/greece-expel-russian-diplomats-allegations-interference-macedonia/
  Гърция изфърля двама руски пратеници
  https://www.reuters.com/article/us-greece-russia-diplomats/greece-to-expel-two-russian-envoys-moscow-to-respond-in-kind-russia-lawmaker-idUSKBN1K10PU
  Гърция гони двама, забранява други двама
  https://www.dw.com/en/greece-to-expel-two-russian-diplomats-ban-two-others-newspaper/a-44628127
  Гърция – двама руски “дипломати”
  https://abcnews.go.com/International/wireStory/greece-hints-russian-diplomats-expulsion-56504545
  ГЪРЦИЯ ГОНИ, ЗАБРАНЯВА
  https://www.rferl.org/a/greece-to-expel-ban-russian-diplomats-macedonia/29356882.html

  БРАВО, ГЪРЦИЯ, БРАВО!

  Това се вика страна! Правителство! Нация! Интереси!
  НЯМА “ОБИЧАМ”! НЯМА “ОСВОБОЖДЕНИЕ”!
  (та гърция е много повече подпомагана и “освобожадвана” от русия, включително преди края на османското й време, а и включително до днес – справка, ВИЖ ИСТОРИЯТА, не през руски сайтове и източници)

  ПИКАЯ на румко и боко… всъщност, не… ценно си ми е всичко мое…

 8. ПРИ ТОВА, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ГЪРЦИЯ ПРАВИ (ОБЯВЯВА) ГОНЕНЕТО В ПЪРВИЯ ДЕН НА СРЕЩАТА НА НАТО В БРЮКСЕЛ (11-12 ЮЛИ)!

  ТОВА СЕ ВИКА И АТЛАНТИЧЕСКА СОЛИДАРНОСТ.
  ТОГАВА, ТА СИ ЗАТРАЯ, след случая със СЕРГО СКРИПАЛ, но сега НЕ. НЕ. Οχι!
  ДВОЕН СИГНАЛ. DOUBLE SIGN. ПОДКРЕПА ЗА НАТО СЕГА, И ПОДКРЕПА СЪС ЗАДНА ДАТА.

  БРАВО ОЩЕ ВЕДНЪЖ НА ГЪРЦИЯ!
  BRAVO, GREECE!
  Μπράβο, Ελλάδα!

 9. Гърция реагира този път защото Русия се опитва да торпилира Вселенската патриаршия и да я измести като фактор. Тук не става дума за защита на евроатлантически ценности, а за настъпване по мазола на шовинизма.

 10. Понякога интересите на шовинизма съвпадат с евроатлантическите ценности. Това, разбира се, не говори добре за шовинизма, но е добре за ценностите. Без помощта на украинския шовинизъм, на украинския патриотизъм щеше да е по-трудно да спре “Руския свят”. Лошото е, че нашия “шовинизъм” хич не се интересува от интересите на България. Какъвто ни беше социализЪма, такъв ни е капитализма, такъв ни е и шовинизма…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.