Македония получи покана за НАТО, а Кремъл и говорителите му у нас получиха спазми в гълото

Руските подкупи не винаги постигат целта си. Това се вижда от факта, че Путин се опита да подкупи македонците с подмазваческото си твърдение за кирилицата, която идвала от “македонските земи”. Но не можа да умилостиви мнозинството от тях, които делегираха политическа воля на своите управници да направят всичко възможно Македония да получи покана за членство в НАТО.

Ето, че поканата беше отправена на дългоочакваната среща на високо ниво на НАТО. Македония се превръща в поредния ( за да не кажа почти последния) беглец от руската орбита в Европа. След приемането на Черна Гора, историческият любимец на Русия в региона, македонското бягство от руската опека е не по – малко болезнен удар за амбициите на Москва да използва обилно натореното с историческа митология свое влияние за целите на съвременния руски експанзионизъм. 

Македония (беше)е много удобен полигон за руската хибридна война, в който, за разлика от Черна гора, е заровен и динамита на етническото противопоставяне с потенциален албански детоНАТОр, който обаче изигра ролята на спойката между гражданите на републиката, които виждат бъдещето си сред богатия Запад и не желаят да кретат повече в руския заден двор като заложници на Кремъл. 

Сбърканият български национализъм, заразен фатално с рашизъм, зяпа със затворена уста как един по един балканците се изнизват от руската мечешка прегръдка. Какво да каже на това един толкова виден ( под масата на своите страхове) вожд на т.н. националисти, като Сидеров? Ако беше български, а не руски националист, трябваше с пълно гърло да изкрещи, както реве по митингите с развети руски знамена, “добре дошли, братя”. Той обаче си води личните войни за оцеляване с поглед към следващите избори, борейки се за първенство в тройната коалиция на патриотарите и “няма коментар” за крачката на Македония към алианса, която вбесява неговите кремълски началници.

Когато Сидеров не желае да коментира нещо, понеже иначе коментаторската му логорея е денонощна в медиите, това е сигурен белег за голямо притеснение в лагера на рашизоидите у нас.

Никога преди в кратката си история на изкуствено създадена (федерална) република Македония не се е доближавала толкова до България в рамките на една общност, която гарантира общата ни сигурност. Мълчанието на московската пета колона е издайническо. То само подчертава, че приоритетите й са наистина московски и нямат нищо общо с претенцията, че тъкмо по патриотични подбуди русофилите у нас обичат Матушката си. Точно обратното, вижда се ясно, че смирено са навели глава пред разсърдения техен Батюшка и не могат, не искат, не им е позволено да кажат една добра дума за развалената схизма между народите на България и Македония, противопоставени и насъскани тъкмо от Коминтерна по начин, подобен на схизмата, наложена на българската православна църква от руската, продължила десетилетия.

Самата Москва дава тон за това премълчаване, опитвайки се да си “подсвирква в гората” с подхвърляне на неуместни мечешки шеги по адрес на форума на НАТО, на който се взе също решение участниците в алианса да се освободят от наследените съветски оръжия – още един шамар по самолюбието на русолюбието сред остатъчните съветофили у нас и в чужбина. 

Руското външно министерство, вярно на наложения в него хашлашки стил на изразяване, се опита да се присмее, че на срещата на върха на НАТО се било видяло колко  безполезна била тази организация без…Русия. Ако я нямало Русия, атлантическият пакт нямало с какво да се занимава, но на Русия това й било безразлично защото била заета да гледа футбол. 

Ха,ха, ха, “адски смешно” свирукане в гората от страна на държава, която счупи всички световни рекорди по  темпове на милитаризиране ( сравними само с германските, японските и съветските между двете световни войни), прахосвайки лесно спечелените милиарди от златното десетилетие на баснословните си приходи от продажбите на петрол и газ – нещо, за което обедняващите руснаци рано или късно ще поискат улично обяснение на режима. Той се бои от подобен сценарий сто пъти повече отколкото от отбранителния съюз НАТО, в който няма нито един луд стратег, замислящ агресия срещу манталитетно замръзналата в 19 век огромна по територия и миниатюрна като икономически фактор Русия.  

Вкопчени в копчето на телевизора, от руснаците в момента се изисква да си гледат работата, т.е. футбола. Като илюстрация до каква налудничавост е доведена футболнта мания руски медии разпространиха молбата за отпуск на министъра на пропагандата ( какъвто по същество в Русия е министъра на културата, надзираващ медиите) Мединский.

54667_600

 

 

В молбата си до премиера Медведев той моли да му бъде разрешено да отскочи до Атон в Гърция, за да се моли за руския футболен успех, който говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сравни с …”победата над фашизма” по своя емоционалн заряд.  

Този отдушник обаче изживява последните си дни. Предстои руснаците да напуснат мача и да се върнат в реалността. На форума на НАТО има я напомниха на геополитическо равнище: никакви отстъпки пред агресивната руска политика.

Как това ще се отрази на прегорелите от футболна гордост в рамките на лимитираните пет седмици руски граждани, предстои да видим много скоро. Защото футболното шоу не можа да заглуши надигащия се в Русия ропот срещу замислената от Путин пенсионна реформа и този негов автогол тепърва ще го приземява, както вече срина рейтинга му на нива, сравними с времето, когато измами избирателите с рокадата си с Медведев през 2012- 2013 г. и предизвика протестите на стотици хиляди руснаци по улиците на големите градове в Русия. 

8 мнения за “Македония получи покана за НАТО, а Кремъл и говорителите му у нас получиха спазми в гълото”

 1. Поздравления за ИВО, отново за чудесно и уместно засегнатата тема, и професионалното перо!

  Като някои казват Хърватия, и а – БРАВО ХЪРВАТИЯ!
  ДОБАВЯМ – БРАВО, МАКЕДОНИЯ!!
  ТОВА Е ТО!
  “НАТО ОФИЦИАЛНО ПОКАНИ МАКЕДОНИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО”
  https://www.rferl.org/a/nato-invites-macedonia-membership-talks/29357531.html
  “ЗОРАН ЗАЕВ Е ОПТИМИСТИЧЕН И ЗА НАТО, И ЗА ЕС”
  https://www.bbc.com/news/av/world-europe-44781905/zoran-zaev-optimistic-over-eu-and-nato-membership

  ДОЛУ РУСИЯ!!
  Долу проклетата, колониална, окупаторска, шовинистична, античовешка политика на русия, ВИНАГИ ПРЪТ В КОЛЕЛАТА НА НАЦИОНАЛНИ РАЗВИТИЯ, НА СВЕТОВНА ИСТОРИЯ!

  Само да добавя за Хърватия, след срещата на НАТО там кацва Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис. Да поразгледат СОЛИДНЯ принос на Хърватия за НАТО, включително самолетчетата Ф-16 (бръкми” по боко БРЪКМАТА), които тя ще си купи (да де, от Израел) и ще настани в двора си включително като общо-натовски.
  https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/americki-ministar-obrane-james-mattis-u-posjetu-hrvatskoj—523137.html

  А тук, и преди срещата на НАТО, и след нея, ще дойдат руски генерали от Кагебе, като решетката, и ще се срешнат с нашите управляващи, живеещи още във “варшавския” “договор”, да обсъдят как може това да продължи БЕЗКРАЙ.

  Иначе.. и румко, данчето даже, говоряти и пишат на английски, не на руски… да де,… нали са “от НАТО” и даже “от ЕС”…
  Колко велико и розово е всичко… според тях… в милата ни татковина…
  боко: https://twitter.com/BoykoBorissov
  данче: https://twitter.com/FandakovaY?lang=en

 2. Кирилицата идва от македонските земи, а сега в македонските земи ще дойде натовското оръжие. Тъй стоят работите.

 3. Македония може и да е получила покана за членство в НАТО, но мутромиционерската колония НРБ, начело с ТИКВОкожият си вождь, прие да увеличи МОНОпола на руската контрабандна “рафинерия” -ЛУКойл.
  ГлавениЯТ контрабанден ЛОБИст -“ревизоро”, вече си е получил 30 сребърни копейки за своята “служба” на МОНОполните си гасудари, то и неговият главен “войвода” – ванЮ каракачаНСКИ, е НАЙ-всеядният лакей на българо-руската “дружба”, през 30-годишният “прИход”, и това се вижда дори с “невъоръжено око”.
  Та “ревизоро” тръгнал да търси “контрабандата” навсякъде другаде , но не и при МОНОполният петролен КОНТРАБАНДИСТ – ЛУКойл-бургас?!?!?!?
  Уж “ревизоро” е главен “МИТНИЧАР” на НРБ,пък да НЕ знае ,че ЛУКойл-бургас НЯМА монтирани КОНТРОЛНИ измерватели – нито на входните тръбопроводи при пристанище Росененц, нито на изходните терминали на рафинерията. Само един Ваньо Танов се опита на 2 пъти да монтира такива уреди , но ТИКВОкожият мутромилиционерски “вождь” не му даде да ги монтира, защото си цака картите със златев и компания.
  Ето такъв “борец” дрещу контрабандата е “ревизоро”, той не може дори да се доближи до Ваньо Танов, който поне знаеше ,че без монтирането на елементарни измервателни уреди в ЛУКойл-бургас и Росенец, контрабандното гориво в НРБ няма да се намали , а ще се увеличава, както ще се увеличава и “износа” на ОГРОМНИ количества горива към Гибралтар и Сингапур от ЛУКойл, и че няма да плати нито стотинка данъци в НРБ…..
  Но все пак “ревизоро” не е Ваньо Танов, нали, а е само … путлериот, и за това путлериотски ще помогне на ЛУКойл-бургас да доставя поне 101% от горивата в НРБ, без значение дали са контрабандни или “неКОНТРАБАНДНИ”,…. Защото все пак не е путлериотично да се слагат разходомери в ЛУКойл,….путлериотичноТО е да има разходомери само във варелните селски “бензиностанции”, които са НАЙ-големите “контрабандисти” в НРБ, така че трябва да се следят и измерват дори бензиновите изпарения от тях, за да е съвсем сигурно ,че дори тези изпарения да не са “контрабандни”, и така да се “губят” милиардиТЕ, с които се “ощетява” ПОРЦИОНният “бюджет” на СУДЖУКовокожият “вождь”.
  Ето такава е вече цивилизационната разлика между НАТОвска Македония и НЕФТоразвитият бадитустан НРБ ,
  начело с НЕФТоразвитият миционеропитекски ТИКВОкож “вождь” – винету….

 4. А нашият любим президент пак се занимава с антипутинска дейност. Приема декларации, кани Македония…ей, ще ни вкара това момче във война с Русия без време. Сигурно голям кураж се иска за тази работа. При този путинофирски парламент може и някой импийчмънт да си навлече… и тогава ще трябва да обикаляме по жълтите павета и да скандираме “Ра-дев-НА-ТО-Сол-тен-берг!”
  Добре, че патреотете си имат други грижи…

 5. Няма народ,няма държава по света която иска да прилича на ВЕЛИКА русия,защо е така,нека сами си отговорят руснаците- нашата МАТУШКА.Защото тази държавност е на един император-путин,човекът който няма равен на себи си,велик,неповторим и недосегаем, какво можем друго да кажем за този гений на света, освен да се кланят нашите ПЕТОКОЛОННИЦИ,ЛИДЕРОВ,бсп,каракачанки и останалата ПОМИЯ в парламента.Ще дойде ден всички балкански народи ще влезнат в ЕС-там където им е мястото,а РУСИЯ-МАЩЕХАТА ще гледа тъжно,тъжно и мрачно,че е вярвала на поредния владетел-ИМРЕРАТОР.

 6. към KOSTADIN NIKOLOV:

  Г-н NIKOLOV, като заговорихте за “величие”, си спомних за Ч.Чаплин и неговият филм – “Великият диктатор”. Аналогията с Путлер е пълна, а пък от друга страна самият филм окарикатурява инфантилните комплекси на Хитлер.
  Може би ще е добре ако повечето путлеристки “телевизии” в путлеристкият рай(Х) започнат да го излъчват, вместо да заливат мужиците с примитивната КАЗИОНна пропагадност на чекисткият бандит – Путлер!
  Най-добре ще е ,ако “различните” путлеристки “телевизии” започнат да си прехвърлят щафетата, и всяка “телевизия” да го излъчва по различно време и на различни дати!
  Вярвам ,че путлеристките лумпени могат все пак и да се “досетят” каква е основната идея на филма на Ч.Чаплин?!?!!? И след това да започнат да правят СРАВНЕНИЯ и АНАЛОГИИ между днешният си (ра)ШИСТКИ “вождь” – Путлер и националсоциалистическият фюрер(ВОЖД!) – Хитлер,от преди 80 години?!?!
  А …. сега се сещам, също ,че “Великият диктатор” ИЗЧЕЗНА и от екраните на “българските” “телевизии” и “МЕДИИ”,а да не говорим за кошлуковата пародия в БНТ и БНР!
  А дали пък ИЗЧЕЗВАНЕТО на филми ,като “Великият диктатор” от българските екрани, през последните години , по времето на “мандатите” на мутромилиционерският “вождь” – БАЙхуй,
  не е ли ПРИЧИНА за падането на мутромиционерската колония НРБ в класацията на Репортери без граници, спадането е с над 100(СТО!!!) МЕСТА , само за 10 години?!?!!?
  М-да, много “странно”, дали пък няма някаква връзка между липсата на “Великият диктатор” в “телевизиите” и кината, и свличането на НРБ със 100(СТО!) МЕСТА при “медиите”?!??!..
  А същото е положението и в путлеристката метрополия , и ОГЛЕДАЛНО, и в задунайската колония НРБ!…..
  П.П. А накрая ето и един линк от Каспаров.ру:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B47CA1CE6D4A
  Ясно се виждат и инфантилният лаишки империализъм на “бизмесмема” -Тръмп,особено в международните отношения и връзките със съюзниците, ……. явно и той НИКОГА не е гледал “Великият диктатор” на Ч.Чаплин, също както комплесираният чекист Путлер и васалният му милиционеропитекски “вождь” винету…..?!?!?…..
  За Хитлер е сигурно че поне го е гледал ,защото в Третият райх е имало цензура върху него!…….

 7. @НЕФТоразвитият губерниястань

  Koмeнтapът ви e пpaвo в дeceткaтa!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.