Червендалестият депутат Симов потвърди правилото за невежеството като главно условие да си русофил

85DEC88C-04D5-49C2-9DF6-FF50A23572A8

 

 

 

 

 

Симеон Радев, 1906 г.

За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи, разбира се, главно на факта, че те са тук, в България паразити на руския престиж, с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество. 

 

 

Фанатиците векове наред не приемат, че земята е кръгла и се върти. Нашите русофили са същите, колчем стане дума за критичен прочит на историята на отношенията ни с Русия. Те свято бранят своята свещена простота и смятат непросветеността си за фундаментална ценност “ от векове за векове”.

Депутатът от БСП Александър Симов и ( бивш ?) журналист от червения в. “Дума”  където от близо година вече не пише) взе думата по този въпрос в сайт, стопанисван от Румен Петков, за да потвърди класическия профил на злобния болшевишки инквизитор и защитник на Матушката от моя милост. Не се стърпя отново да съчетае  налудната комбинация от претенцията да не се интересува от моята личност и същевременно да ме превръща в обект на истеричните си коментари.http://alexsimov.blogspot.com/2006/04/20.html

Без да е виждал книгата ми “Измамата “Сан Стефано” Симов декларира гордо, че няма и да я прочете, но въпреки това я запокити на кладата на своето невежество. Бил прочел само някакъв репортаж за нейното представяне и това му било достатъчно, за да й издаде своята смъртна присъда, оправдавайки се същевременно, че не трябвало на Иво Инджев да се обръща внимание, но този път той взел, че написал историческа книга, макар да е журналист и това го правело обществен фактор, та се налагало ( да бъде заклеймен). 

За онзи, който не чете, е нормално да не знае, че съм историк по образование, че това ми е 4-та историческа книга и че много журналисти и писатели пишат знаменити исторически книги – от Анри Троая, до Стефан Цанев. Германският журналист Мелер направи преглед на най-фрапантните митове в човешката история от древността до наши дни, на който малцина професионални историци са способни.  Само че незнанието не е оправдание за никое престъпление.

Демонстрирайки задължителното за един пламенен русофил непознаване на елементарни факти от историята Симов люто кълне личността ми заради “откритието”, че съм си позволил да пиша за някакво европейско влияние в период, когато такова нямало. Не съм Ян Хус на кладата, на която се опитва да ме качи, но той определено прилича на онази старица, която добавила съчки в огъня, на което той възкликнал “Свещена простота”!

Интересно е защо с този аспект така злополучно е решил да се заяде Симов. Защо не се опитва да ме опровергае, че договорът от “Сан Стефано” е съзнателна измама, което е основна теза в книгата ми? Или защо не се възмути от образите на русофилските любимци Николай Игнатиев и Иван Аксаков, които съм описал като върли реакционери, антисемити и българомразци?

Понятието “европейско влияние” не само е съществувало дълго преди Руско-турската война, но и е основен обект на фанатично мразещия Европа и европейските нрави съставител на измамата от Сан Стефано Николай Игнатиев. И не само на него, както може да се види от долните (  долни и по своя смисъл) цитати от записките на Игнатиев. Те гъмжат от обобщения за “европейските държави”,  “европейските съображения” , “западното влияние”, “европейските банки “ и прочее обобщения по адрес на омразната му Европа, каквито нахалният Симов, отричащ нещо, което не е чел, обявява за несъществуващи. 

Николай Игнатиев пише в своите “Записки”:

“Всичките ми действия в Турция и сред славяните от 1861 до 1867 г. бяха вдъхновени от споменатите по-горе мисли и клоняха към това – да може Русия сама да господства на Балканския полуостров и в Черно море; и източните народи, особено славянските, да обръщат погледи изключително към Русия, поставяйки своето бъдеще в зависимост от нея, а не от другите европейски държави”. ( стр. 55)

“… ако въстаналите срещу турците народи не бъдат под наше, а попаднат под западно влияние, тогава неизбежно (infailliblement) нещата на Балканския полуостров така ще се променят, че ще бъдат несравнимо по-вредни за Русия”.( стр. 58)

“Така Русия щеше да получи възможността да реализира в европейските банки заем от триста милиони златни рубли…Българският данък би останал на наше разположение. Така Русия щеше да си осигури претекст от икономическо естество, за да установява своето влияние за дълго време над освободената от нас страна.”( стр. 563)

“Без съмнение войната е голямо зло, обаче не е най-голямото в историческия живот на народите. И без война може да се претъпят редица политически и духовни поражения, които ще се отразят тежко на устройството и бъдещето на държавата. Всяко увлечение от европейски съображения, непроверени от гледна точка на изключително руските интереси, всяко безкористно великодушие в политиката може да нанесе непоправима вреда на Русия”.(стр. 817)

“ За свой съюзник и приятел в Европа можем да смятаме само този, който може в даден случай да ни помогне съзнателно или даже неволно да се доближим до решаването на нашата историческа задача: завладяването на Проливите, установяването на присъствие в Цариград, освобождаване и обединение на славяните под ръководството на Русия върху развалините на Турция и Австрия”. 

“ По – голямата част от европейските държави не случайно , а обосновано е враждебна на Русия по различни причини. Следователно за нас Европа е безопасна само тогава, когато политическото равновесие и съгласие между западноевропейските държави е нарушено”.(стр.818)

Руският посланик в Лондон Шувалов , цитиран от Игнатиев, също разглежда Европа като единен субект на руската дипломация:

“Щом като сме заявили на Европа, че възнамеряваме да действаме безкористно и да не се стремим към никакви изгоди за Русия, войната няма да ни донесе никаква непосредствена полза, а между другото ще наложи грамадни жертви, съпроводени със значителен риск”. 

От такива, като Игнатиев и Шувалов, чийто духовен правнук в опитите за насаждане на руската “правда” у нас е Симов в наши дни, българите са били защитавани от честни руснаци, като военните кореспонденти Данченко и Утин.

Василий Немирович – Данченко:

“Ние обиждахме българите, отнасяхме се към тях като към престъпници и после се чудехме защо не ни се хвърлят на врата. Даже в целомъдрието на техните жени ние намирахме признаци на неразположение към нас. “Моля ви се, дават всичко на турците, а от нас се крият”. ( пак там, стр. 575)

Евгений Утин:

 “Ние сторихме всичко, което зависеше от нас, за да възпрем всенародно въстание на българите”. 

“Вместо да призовем българите към всенародно въстание против омразния враг, ние, напротив, им казвахме, че тяхната „сила и спасение” е да са покорни на руските власти и стриктно да изпълняват техните нареждания”.

Отговорът на казаното от Симов, за когото  различните от него хора вкупом са луди и са за психиатрията, не цели полемика. С глупак не се спори и с куче в торба не се влиза, както казваше моят съсед от първия етаж Йордан Радичков. Това, че Симов ме нарича с изкривена от злоба физиономия “мазен лакей на геополитическото статукво” е всъщност е подсъзнателна огледалната самооценка, свързана с лакейското му отношение към Америка в онова негово есе, в което през 2006 г. ( две години след приемането на България в НАТО и в навечерието на членството ни в ЕС)  се кълне в любов към САЩ така, както сега в рамките на русофилското статукво в България се кланя на Путинова Русия. 

Ако някой може да ми посочи един мой текст от хилядите ми статии ( повече от 6 хиляди само в този блог и в пъти повече за всичките 38 години като журналист), близък до Симовото подмазвачество към Америка, съм готов не само да си призная лакейската мазнота, но и да се обезобразя с пластична операция, за да заприличам и външно на зурлата на Симов. http://alexsimov.blogspot.com/2006/04/20.html

Правя си труда да публикувам тази реплика заради онези, които, за разлика от Симов, четат и се интересуват от истината. Те нямат нужда да бъдат убеждавани в нея допълнително, но си струва да знаят с какви отрепки си имаме работа в лагера на колаборационистите в България. 

 

26 мнения за “Червендалестият депутат Симов потвърди правилото за невежеството като главно условие да си русофил”

 1. Бой по зурлата на комунистическо-рашистката свиня СимАв! Такива боклуци и отрепки заслужават решителен отпор!

 2. Г-н Инджев, поздравления за отличната книга, журналистическата позиция и за просветителската мисия. Преди два дни при вечерна разходка в центъра чух две момчета на около 18-20 години да говорят за имперската политика на Русия спрямо Балканите и за книгата Ви. А това е индикация за сериозен успех и за събуждане на българите. И естествено притеснява рублофилите.

  Интересно е, че напоследък дори и системни медии започват да говорят за руската заплаха. Изглежда, покрай притесненията които предизвиква Тръмп, много рублофили се уплашиха наистина да не вземат да ни харижат на Евразийския съюз. За тях сегашното положение на Европейска и Кремълска хранилка едновременно е най-добро и повечето желаят статуквото в никой случай да не се мени.

 3. Защо ли др. Симов си е кръстил блога “Алекс Симов”, а не “Саша Симов”? Странна работа.

  Заради близостта на Саша-США трябва да е.

 4. Най-добрият отговор на свинебодобний саша симавя и ко за мен в БЛОГА НИ е да действаме.
  Ето едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно, с цялото си сърце и душа-България да бъде едно много
  по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.

 5. Симов е обикновен измекярин. Вчера си е мислил, че е изгодно да се кланя на на САЩ, днес си мисли, че е изгодно да се кланя на Русия, утре пак ще реши, че е изгодно да се кланя на САЩ. Безгръбначно и безмозъчно същество. Не виждам кой и защо чете изобщо тоя нещастен човечец и защо Иво му отделя внимание.

 6. Добър ден! Извън темата, която ни занимава, успокоява и ни дава вяра за бъдещето: Подкрепа за г-н Николай Колев–Босия! Да пожелаем успех в неговата борба срещу транспортната мафия, настанила се в Министерството. Николай, вярваме в твоите усилия против Корупцията и Мафията! Не вярваме да се трогнат от твоите призиви, защото истинският комунист-мафиот е роден крадец. Не виждам как ще се откажат от кражбите назначените в това правителство от руската държавна мафия.

 7. Хора като Симов не се уважават,нито от свои,нито от чужди.Този човек не заслужава внимание,дори не и презрение,просто е едно празно нищо.Желая успех на новата ви книга и дано стигне до повече български домове

 8. Руснаците плащат на доста куци коне: Първанов, Боко, Сидеров, Нинова, Радев, Марешки… Списъкът е доста дълъг.

  саша симав идеално се вписва в този списък: боклук, та дрънка. Жалки русороби!

 9. Тая свинкя Сьимав трябва да бъде осъдена!Дали няма достатъчно данни за това в обидите му към вас,г-н Инджев!

 10. Развеселих се от коментара на Анти ББ – Бой по зурлата… Репликата на г-н Инджев си е удар „с червена тухла“ по зурлата на „червендалестият депутат“.
  Ако пияница се удари в тухлена ограда ще падне, ще се търкаля в праха, по някое време ще стане и ще се опита да продължи да ходи на верев. Като изтрезнее ще измисли как да принизи или да се присмее над случката. Може би ще разкаже, че е в сблъсъка със стената е отстъпил, защото по-умният винаги отстъпва. Представете си какво ще каже рублофил, ако го сблъскаме с цитат на Игнатиев от неговите „Записки“? Нищо или по-скоро ще дезертира от темата. Защото да си знаеш какъв си и да се представяш пред всички за руски роб е по-идиотско от това да си обикновен пияница. Дълго време другарят Сымав се правеше на русидиот, сега вече си е такъв.
  Г-н Инджев,
  Присъствах на премиерата на „Измамата …“, получих от Вас автограф, но вече трети ден ме гложди пропуск. Той е свързан с прочетените от Вас думи на Апостола “Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…” (стр. 101). Трябваше всички да ръкопляскаме или по някакъв друг начин да изразим признанието си пред Апостола. Но пропуснахме момента. Може би съвсем скоро ще започнем истински да награждаваме и почитаме истинските българи, а не лъжебащици на нацията ни.

 11. Недоразумението сымав очевидно не е чувал, че автор на уникалния ИСТОРИЧЕСКИ роман ФАРАОН е Александър Гловацки /Прус/ – учил /и не завършил/ единствено Варшавския физикоматематически факултет и лицея за селско и горско стопанство. Това изключително по рода си ИСТОРИЧЕСКО произведение е плод на 40-годишно обследване на древноегипетски артефакти и писмени източници /папируси/!
  А´пропо Фани Мутафова също не е историк – учи /и не завършва/ единствено Мюнхенската консерватория…
  Фактът, че недоръзумението сымав не е прекалявал с четенето не е в негов минус, тъй като то е завършило журналистика, а както е добре известно „Чукча не чете – чукча – писател, не читател”.
  Колкото до твърденията на някои списващи в блога тук, че сымав имал известно сродство с определен животински вид /scrofa domestika/, те са определено безоснователни и неуместни, защото тъкмо НЕИСТОРИКЪТ Александър Гловацки е установил:
  „ ПРИ ЖИВОТНИТЕ НЯМА ИДИОТИ…”

 12. Ще си позволя един коментар с по-висока степен на реалност.
  Не мисля, че опонентите са толкова прости за да се стигне чак до “свещена простота”
  Те просто са приели тази позиция за своя предпочитайки изгодата пред достойнството, подсигурявайки си някакво комфортно живуркане следвайки принципа “ако една лъжа се каже сто пъти, става истина”.
  Или казано с други думи, типичния образ на мижитурките.
  Такива ги има абсолютно навсякъде, дори сред професори, академици, бранейки някаква наложена теория от неприятни доказателства, защото цял живот им е носила някакви доходи и кариера.
  Така и за самозваните критици на последната книга, напълно вярвам, че не искат да я прочетат не защото не могат да четат, а защото трябва отново да преживеят усещането, че са част от цялата тази измама.

 13. По-добра реклама на книгата и по-достоен отговор към ветропоказателя “социалист” Симов – здраве му кажи!
  Смятах, че ще изтрие неговия “американски период” и отдавна го записах в компютъра.
  За съжаление, не мога да намеря къде в АБВ е написал този пасквил, за да му отговоря.
  Тъй като и аз чета всеки ден този блог, бих искал да помогна.
  В ДСК се иска IBAN и BIC. Сметка не е нужна.
  Чакам да ми дадете връзка с АБВ и IBAN.
  Поздрави!

 14. Нека да бъдеме снизходителни към Симов, той все пак е поел агентурен ангажимент да троли срещу геополитическия избор на България – ЕС и НАТО. Това е негова планова задача и неизпълнението й води до намаляване на гонорарите му и гълчене на водещия го руски офицер.
  По отношение на Русия, спокойно може да говориме за открит империализъм.
  Не е лошо президента Радев да поиска обещетение за съветските политически и икономически зверства срещу България, както поиска това от Анкара.
  Също така препоръчвам книгата за Сан Стефано да бъде екранизирана по Хистори ченъл и да бъде прочетена в президентството и министерски съвет. Интересно какъв би бил коментарът за книгата на воеводите-русофили от МВРО.

 15. Ха ха.. някакъв си с имов там… не заслужава и моята ПРЪДНЯ..
  САМО ПОКАЗАТЕЛНО, КОЛКО ГОЛЯМ Е ПОЛОЖИТЕЛНИЯТ ЕФЕКТ ОТ ИВО И ОТ КНИГАТА МУ !!

  Междувременно:

  Как ГРУ (овенното разузнаване на русията) използва сърби за преврата в ЧЕРНА ГОРА и руската война в УКРАЙНА:
  https://theins.ru/politika/108304

  101 причини ДА ОБИЧАМЕ АМЕРИКА:
  https://savejersey.com/2017/07/101-reasons-to-love-america-july-4th/

 16. ДОЛУ РУСИЯ!!
  ДОЛУ!!
  ДА ЖИВЕЕ АМЕРИКА!!
  ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА!!
  ДА ЖИВЕЕ НАТО!!
  Докато я има Америка и НАТО, ще я има и Европа и ЕС. Иначе, русия само ще я опапа.
  Догато я има, и такива ЛАЙНАРИ като споменятия от ИВО, няма да пребъдат, нито да надмогнат!

 17. Щом като симАв не иска да чете книгите на г-н Инджев – нека тогава да си чете , в оригинал, книгите на рАЗИЙските империалистически слуги ,като – игнатиев, исаков и т.н..
  Нека направи СЪЩОТО, каквото е направил и г-н Инджев – просто да ги ПРОЧЕТЕ….. ТЯХ!
  Вярвам ,че рублите за които се е продал ще му стигнат да си купи техните книги.
  Може да си ги потърси и в “любимият” му – путлеристки бандитустан, на “оригиналният” и “братушков” – рАЗИЙски език.
  Нека ги прочете , пък после – ако иска да ги сравни със съдържанието и ЦИТАТИТЕ в “Измамата Сан Стефано”!!!
  И ако има някакви манипулации от страна на г-н Инджев – нека го покаже на всички , и особено на читателите на неговата последна книга.
  Но едва ли ще му остане време от генетичното му РУБЛОядство, да направи такова сравнение!
  При РУБЛОядите в НРБ има хищническа конкуренция за рубловите “грантове” от техният гасудар, и това на РУБЛОядите не им остава време за други неща ,като четенето на имеприалистическите “класици” ,като игнатиев. Тяхното време стига само за взаимното РУБЛОядско боричкане , докато се докопат (като се изблъскват взаимно със зъби ,нокти и лакти!), до така заветните “честно ЗАСЛУЖЕНИ” рубли, които техните гасудари им подФърлят , сред струпаната РУБЛОядска тълпа в колониалната си губерния – НРБ!
  Но не са виновни те, защото въпреки че са ИЗТОЧНО РУБЛОславни, те харчат ВСИЧКИТЕ свои рубли САМО за стоки и услуги от “прогнилият” ЗАПАД, и след 1944г.,и след 1989г.. Даже симАв и неговият “джурналистически колега” – НАЙ-РУБЛОславният РУБЛОяд в НРБ – ()олен ()ИДЕРов, са писали “оди” и за САЩ, и за Американската Армия!!!…
  Така че съвсем ясно се вижда ,че
  за епидемията от РУБЛОславието и РУБЛОядството в НРБ , се появи след 2001г., когато главсек на милицията беше “генераль-вождь” на НРБ – байхуй, и ченгесарите от НЕреформираната и НЕзаконна шайка – ОПГ-ДАНС. А ,преди 2001г. бяха изгонени 3 шпиона на Путлер, а заедно с тях бяха изгонени допълнително и други путлеристки бандити. Но след това дойде милиционеропитека – байхуй, …. и ОПГ-ДАНС. А едва след тях се появиха и РУБЛОядите – ()олен ()ИДЕРов и симАв…..
  винету за 20 години във власть НЕ е изгонил дори един путлеристки шпион или бандит, напротив – НРБ стана шпионският център на КГБ и ГРУх ,като числеността на “служителите” в путлеристкото пАсолство са повече от числеността на посолствата на ОСНОВНИТЕ ни СЪЮЗНИЦИ от
  от НАТО и ЕС ,….. а за сравнение ултра-комуниста Ципрас е само от 3 години премиер на Гърция и вече изгони 4 руски шпиона, а освен това не се кланя и на султан ердоган , както се кланя “вождь”- байхуй…..
  А наскоро БАЙхуй даже отиде и на васално ПОКЛОНЕНИЕ в мАсква при своят гасудар – БАЙхуйЛО. Което показва степента на РУБЛОблоядството в задунайският бандитустан НРБ и на нейният ТИКВОкож мутромилиционерски “вождь” – БАЙхуй…….

 18. Аленото Симово комунистическо недоклатено говедо.Това “роди”кръстоската между азиатските варвари и българските им червени слуги-миризливите шаяци и шумкарски цървули-новия социалистичвски човек,строителя на комунизЪма.Тъпо,безпросветно добиче,нещастна комунистическа политическа проститутка.Хакам му го в човката,пардон-в мазната зурла!

 19. Господа, не стреляйте срещу пианиста,той така може.

 20. От цитатите описани от вас става пределно ясно,че руската политика не се е променила от 150-200 г.,че до днес.Все същите напъни за чуждото.Все същата алчност в тия диваци.

 21. Не се прави коментар върху писаниците на хора за които мнението на коментиращия е доста негативно. Защо?
  Защото му се прави реклама като опонент, с който може да се спори. Иво не прави тези грешки. Иначе всичко което си писал е вярно.

 22. Всички русолюбци са ОТРЕПКИ, а въпросния симов е от най-миризливите! Такива като него, волгин, коларов, буда, гоце – са лакеите на империята на злото!

 23. Ние долното си го знаем. Понеже, обаче, защото, сашасимава обича оорните точки още от периода на га е бил “юноша бледен”-спомнете си статията в искрена възхвала за омразният МУ днес Пиндостан и знам, че занича редовно тук, неделно четиво за него.
  https://censoru.net/28133-rossiey-pravyat-fashisty-proverte-sami.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.