ТРЪМП НАПРАВИ РЕШИТЕЛНА КРАЧКА КЪМ СОБСТВЕНИЯ СИ ИМПИЙЧМЪНТ ЗАРАДИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО

 

Състоялата се вчера пресконференция на президентите Тръмп и Путин в Хелзинки ще остане в учебниците по политология като христоматиен пример в подкрепа на  твърденията, че политиката е мръсна работа, основана на лъжи. Защото президентите на двете ядрени свръхсили най-безцеремонно и солидарно отрекоха в синхрон очевидни за целия свят истини, на първо място сред които е руският интерес да бъде “помогнато” на политически невежия, егоистичен и ексцентричен американски шоумен Доналд Тръмп да спечели през 2016 г. изборите в САЩ.

Че Путин лъже, когато отрича руската намеса в американската президентска кампания, беше вече многократно констатирано от сенатски комисии, прокурорски разследвания и доклади на 17-те разузнавателни агенции на САЩ. Нищо ново няма в поредната лъжа на Путин, който се “обосновава” с презумпцията за невинност просто защото, по думите му, нямало как от руска територия да се организира подобна намеса. Това е “аргумент” от рода на репликата му, че Русия е невинна за отравянето на Скрипал в Англия защото бившият руски шпионин не би оживял ако бившите му колеги са искали да го убият.

Тръмп направи обаче нещо повече, нещо невиждано в история на САЩ: подкрепата му за лъжите на Путин се възприема сред споменатата американска разузнавателна общност като откровено предателство. За много, много по-малко провинение, всеки един от американските участници в разследването на руската връзка, независимо от позицията му в йерархията, би бил изправен пред съда.

Допълнително утежняващо вината на Тръмп в съюзяването му с Путин е обстоятелството, че това се случи сред демонстрацията на враждебност от страна на американския президент към западните съюзници. В навечерието на срещата си с “добия конкурент” Путин президентът на САЩ обяви ЕС за враг и предизвика комисаря по външната политика Федерика Могерини да поиска публично той да назове кои са приятелите му в такъв случай. И ето че той, прегръщайки Путин, спомена  още един “общ приятел”- китайския президент Си Дзипин.

 

Два дни преди да угоди на Путин в Хелзинки, където не му се противопостави по нито един въпрос, включително чрез мълчанието си по време на изявлението на руския президент за анексирането на Крим от Русия като свършен факт, Тръмп се държа на срещата на върха на НАТО като шеф на корпорация, който залага невъзможни за изпълнение параметри, за да може да измъкне по-висока цена на края на сделката. Както и стана – макар да не получи исканите 4 процента увеличение на военните бюджети на страните от алианса, той се похвали, че е получил обещание за повече от 30 милиарда долара увеличение на разходите. Това му било достатъчно, за да не вади САЩ от НАТО, от него да мине…

Нищо подобно на този хазартен подход не се видя в поведението на Тръмп спрямо Путин и Русия. От публичната му проява подозрително отсъстваха дори критиките срещу изграждането на “Северен поток”, с които той нападна пред няколко дни Германия, сякаш в тази ( антиукраинска по геостратегически замисъл) сделка няма две страни, едната от които доста очевидно е Русия.

Застанал до дребничкия си домакин на високите токове лидерът на най-могъщата в икономическо, технологично и военно отношение държава изглеждаше като политически дребосък спрямо едноличния стопанин на икономическото джудже Русия. Тя обаче по “някаква” причина респектира бруталния в поведението си спрямо далеч до-значими субекти ( като ЕС) необичайно смирения в Хелзинки бизнесмен, обитаващ Белия дом. Как ли ли дресьорът Путин е обуздал невъздържания нрав на своя събеседник, ако не с камшика на  личната зависимост?

В отговор на журналистически въпрос за наличието на такава зависимост от компромати Путин  подхвърли един от своите кокали за глозгане от публиката с твърде съмнителното твърдение, че Тръмп не бил интересен за Русия преди да стане президент. На подобна лъжа могат да повярват само онези, които не виждат в очите на Путин трите букви ( КГБ). Колкото за самия Доналд, той какво да каже: изнудват ме и затова си мълча! Или да си признае, че е станал президент с помощта на полковника, поради което ще се оттегли от президентския пост? Тъкмо обратното, Тръмп за първи път даде да се разбере тъкмо в хелзинкския контекст, че смята да се кандидатира за нов мандат през 2020 г.

Поучително е да се види как веднъж попаднал в капана на компромиса ( най-меко казано) “обработеният” обект няма ход назад. Това вещае занапред още необичайни събития, каквито по върховете на американската политика никога не са се случвали. Като импийчмънт заради национално предателство.

НА СНИМКАТА:  Британският “Мирър: “Тръмп е предател и пудел на Путин”

путин пудел тръмп 1

 

58 мнения за “ТРЪМП НАПРАВИ РЕШИТЕЛНА КРАЧКА КЪМ СОБСТВЕНИЯ СИ ИМПИЙЧМЪНТ ЗАРАДИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО”

 1. Долу на снимката в превода има механична грешка. Тръмп вместо Путин
  Ако няма такива статии като тази ще ми е трудно да получа информация за срещата между Тръмп и Путин, камо ли някакъв анализ. От медийния картел у нас по скоро трябва да обръщаме новините наобратно.

 2. Светът е сит на думи. По делата им ще познаете когото и да е, п било то и Президентът на единственат супер сила. Да мине срещата му с Конгрес където трябва да се “обясни” за горното и да видим какви ще са практи

 3. … и да видим какви ще са пратическите последии от н-та историческа среща на върха в Хелзинки вчера. Моите очаквания са, че Путя го чакат още далеч по-зорлийски дни.
  Ще да видим.

 4. Нищо нередно няма в отношенията между Тръмп и Путин. И единият, и другият защитават интереса на собствената си даржава. И не, поведението на шоумена не е предателство, а разумен дипломатически ход.. Колкото до ЕС – недоносеният нов СССР – не е нужно да си президент, за да разбереш, че е вредна и разрушаваща традициите на Европа организация.

 5. В последното изречение имате предвид: “Тръмп е предател и …”?

 6. Надявам се че сте прав, г-н Инджев. И това да е началото на края и на импийчмънта на оранжевия клоун. Гледах пресконференцията в реално време online вчера и беше смайващо.
  Едновременно с това избирането му и Brexit (който също все още може да бъде обратим) показва сериозната неподготвеност на либералния свят към методите на авторитарните азиатски империи и също, че след като нещата се стабилизират (дано по-скоро и за добро), англосаксонските демокрации трябва да адресират вътрешните си проблеми за да няма remake на същия сериал.

 7. Към Свободен:

  В дЪржавата, която е собственост на мафията от КГБ, всичко е възможно.
  Но Тръмп ще пати, защото защитава само личния си интерес. А в държава, като САЩ, това е недопустимо и рано или късно узурпаторът Тръмп ще плати също толкова лично, колкото лично насажда антиамерикански решения в полза на вражеска държава, като Русия.

 8. @Свободен: сегашният либерален свят може и да не е идеален, но дава голяма лична свобода на който знае какво да прави с нея и носи в себи си потенциала на развитие.
  А за разлика от това евразиатската империя и полезните идиоти, които и сътудничат (Тръмп, Brexit-исти, популистите в Италия и Централна и Източна Европа) предлагат единствено път назад в най-мрачните страници на миналото в един разделен, тоталитарен и шовинистичен свят. Това е обречена борба срещу естествения ход на историята, но проблема е, че преди да падне в гроба на историята тази група хора може да предизвика криза (или нещо по-лошо) от която на света да му трябват 50-100 години да се съвземе.

 9. Реално погледнато тръмп нямаше никаква ПРИЧИНА и , дори ПОВОД, за тази “среща” със чекисткият бандит!
  Нито Путлер има какво да му “предложи”, нито пък тръмп може да “преговаря” с него! Тази “среща” сам послужи и на двамата за ЛИЧЕН пиар …. и НИЩО друго.
  Т.е. тръмп ИЗПОЛЗВА цялата държавна машина на САЩ за ЛИЧНИ “цели”. Ето така тръмп разбира своят лозУнг – “Америка над всичко”, за него това означава “тръмп над ВСИЧКО!”.
  И, сега , след като видя ,че няма НИКАКВИ резИлтати от “срещаТА” му с Путлер, тръмп започна да си търси оправдание за своята пълна НЕсъстоятелност, като президент на САЩ.
  От 20 години на всеки ОБРАЗОВАН американец му е известно ,че с Путлер НЕ може да се преговаря, още от президентството на Дж. Буш-младши , а след това и при Обама. И след тях няма как още по-голям лаик,като Тръмп, да започне да “преговаря” с Путлер. НЕ!
  И всичко това е без да отчитаме и личните зависимости и финансови далавери на тръмп със бандитите и чекистите на Путлер , през последните 20-30 години.
  Може би някакво обяснение за тази “среща” е договорките между тръмп и израелският премиер Нетаняху , който също има много , ама МНОГО подозрителни задкулисни “договорки” и с Путлер. Повечето от които са за лично негови “цели”.
  Но след като Путлер е станал заложник на изроди като тиранЪТ Асад и ИСЛЯМИСТКИТЕ аятоласи от Иран, просто няма начин да успее да направи нещо повече по въпроса за Сирия , освен още повече геноцид , бежанци и унищожения , след като е затънал безизходно в сирийското блато. И той просто не може да е някакъв сериозен “фактор” в разрешаването на сирийският конфликт, на който и тръмп , и Натаняху да могат да имат някакво МИНИМАЛНО “доверие”.НЕ!
  Единственото решение е изхвърлянето на Путлер по-бързо от Сирия , и след това унищожение и геноцид над иранските “съветници” и ВСИЧКИТЕ военнопрестъпници от алавитските племена ,около изрода Асад. Но първо ТРЯБВА ТОТАЛНИ санкции за унищожение на путлеристкият режим от страна на САЩ, ако трябва да наложат санкции на “северен пАток” в Германия.
  Но това не може да стане ,докато тръмп не бъде отстранен , поради некомпетентност и зависимости…….а подобно е положението и със суфльора тръмп – Нетаняху……

 10. П.П. има една малка неточност в последното изречение на моят коментар:
  …………Но това не може да стане ,докато тръмп не бъде отстранен , поради некомпетентност и зависимости…….а подобно е положението и със суфльорЪТ НА тръмп – Нетаняху……

 11. За нас българите твърдението на Путин,че липсва “лична зависимост” от страна на Тръмп, тъй като той не бил интересен за Русия преди да стане президент,е истинско откровение.
  Ражда се асоциация с кобурга Симеон. Как Симеончо,още като дете,е бил интересен за КГБ и ДС за да го докарат, вече на солидна възраст,в България за да разруши нейния път на развитие?
  КГБ знае не само да убива и трови,то създава и слуги и полезни идиоти.
  Тръмп многократно,още по времето на Горбачов,е посещавал СССР и Русия. Най-практикувано по онова време е било на такива любители на екзотика и приключения,не много уравновесени политици,бизнесмени и тем подобни личности да подхвърлят /по точно-да назначат/ някоя хубава “компаньонка”,да ги заснемат и….после-елате ни вижте. За задоволяването на финансови и други нужди да не говорим.
  За това време,както се указа,на умопромачителни събития,защо да не приемем подобна хипотеза,която при това е изключително много правоподобна.

 12. Много жалка картина. И то при условие, че си на среща с един нарушител на международното право(Путин). Навремето Чембърлейн е можело и да бъде извинен след Мюнхен, но за Тръмп няма извинение.

 13. СВОБОДНИЯ,
  бихте ли се аргументирал как, приклякайки на путлер и обявявяйки Европа за враг, шоуменът защитава интересите на USA? Особено в дългосрочен план?

 14. Ето как се процедира с ввх(владимир владимирович хуйло)

 15. До Павел Тинков
  Long time no see
  Павле, здравей! Радвам се, че пак си на линия.
  Жорж

 16. Голяма грешка на Тръмп. Голяма!

  Наруши основно правило: “С терористи не се преговаря”. Държат се гладни и изолирани, докато се предадат и разоръжат.

  Скромното ми мнение е, че на терористична Русия /която не спазва елементарни правни норми както спрямо собствените си граждани, така и спрямо външния свят/ трябва да бъдат налагани икономически и административни санкции до пълен банкрут и фалит. И пак рязане на самолети, ракети и подводници като преди 25-30 години, но този път – докрай. До пълно разоръжаване и разпад. Защото с цялата си история /царизъм, комунизъм, путлеризъм/ Русия е доказала, не трябва да ѝ се вярва. “Договор с Русия не струва и хартията, на която е подписан” е казал Бисмарк още през XIX век. Нещо ново от тогава до днес?

  Затова също мисля, че Тръмп ще плати скъпо за флирта си с Путин и ще бъде отстранен от Белия дом.

 17. За Тръмп-лудият си е луд.Макар и агресивен и опасен,как да го съдиш? Но цяла една партия-републиканската-в името на властта да предизвика такова бедствие…Има нещо гнило най-малкото в тази партия.Ако беше независим кандидат,нямаше да успее.Тръмп ще опере пешкира.Но вината за вилнеенето на руската напаст е на републиканците.

 18. На срещата между Тръмп и путин е присъствал само един прерводач.
  (познайте от 3 пъти кой? (на коя от двете страни))
  https://bit.ly/2NWcXcs

  Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън: “Путин може да има компрометираща информация за Тръмп” (т.е. да го притиска с “компромат”)
  https://www.nytimes.com/2018/03/21/us/politics/john-brennan-trump-putin.html

  Републиканската партия на САЩ: “Пресконференцията на путин бе класическо разпространяване на Дезинформация”
  http://thehill.com/homenews/house/397377-gop-rep-putin-delivered-classic-disinformation-in-conference-with-trump

  Джон МакКейн, председател на сенатската комисия по въоръжените сили: “Позорно представяне на президент на Америка; вредата от наивността, егоизма, фалшивостта на Тръмп и симпатията му към Путин е трудно да бъде изчислена”
  http://www.scoop.co.nz/stories/WO1807/S00060/sasc-chairman-john-mccain-on-trump-putin-meeting.htm

 19. Преди години когато и тук излезе книжката му Изкуството на сделката,се разбра що за копеле е. Какви бяха скрупулите на онези, които го избутаха напред. Отговорност за предателство на Америка и на тях трябва да им търсят.

 20. Подкрепям с 2 (две) ръце мненията на ИВО ИНДЖЕВ, G_G, ПАВЕЛ ТИНКОВ, в отговор на СВОБОДЕН, чието мнение считам за абсолютно неоснователно, базирано на произволни, несистемни аргументи.

 21. Трамп просыпается посреди ночи в холодном поту. Его жена спрашивает:

  — Донни, что случилось?

  — Дорогая, кошмар мне приснился. Будто идет очередной съезд КПСС, на трибуне Путин говорит: «Дорогие товарищи, мы заслушали доклады о положении дел на Брянщине и Орловщине. Теперь хотелось бы услышать, как дела на Вашингтонщине. Слово предоставляется первому секретарю Вашингтонского обкома КПСС товарищу Трампу». А я сижу и чувствую — не готов. ВОТ НЕ ГОТОВ — и ВСЁ!

 22. Добър вечер! Съжалявам Иво, ще ти противореча! Отдавна чета български бомбастични публикации с ясното съзнание, че чета очевидни лъжи. Та Тръмп бил казал, че ЕС е враг се оказа една бомбастична лъжа. Моля , драги приятели, да се пазим от публикации, които целят да ни направят съучастници в ежедневните манипулации. Ние , възрастните имаме опит в отсяването на злокачествени публикации от миналото в “Труд” и Раб.дело”…. Както се вижда ще е необходимо да си отваряме очите на четири, защото сме отговорни пред нашите млади приятели. Приятна вечер!

 23. На ДТ съм му свикнал. Изтряска нещо одиозно по ранина и още не слънцето не залязло се врътва на 180 градуса.
  Та, тръммпетисти, лъвове, титани, рано е да вадите пак тапите на шампанското и да “палите фаМфарите”, туй по бившият чорбаджия на пловдивският Ботев-Селския.
  https://www.reuters.com/article/us-usa-russia-summit-trump/trump-says-he-has-confidence-in-u-s-agencies-on-russia-misspoke-in-helsinki-idUSKBN1K72FL?il=0

 24. Тръмп ще натисне червения бутон когато му дойде времето, в това нито един русофилистик не бива да се съмнява, както и нито един русофилистик не бива да се съмнява, че това време ще дойде.

 25. За току-що приключилата пресконферения на Тръмп която мекият пропутински сайт следеше на живо с дълбоко огорчение заключи, че американският президент е свел на НЕТ практически всички вчерашните “договорености” с ввх.
  Що ли не съм изненадан.

 26. “Тръмп се държи все повече като контролиран шпионин” – май ще рече, “като управляван чужд агент, на Кгб”.
  Това го говорят из Америката.

  ИМПИЙЧМЪНТ НАБЛИЖАВА…

  И един ден, от АМЕРИКАТА, ще попитат нашата любима данс, КАКВА Е ТАЗИ ТРЪМП-КОМБИНА В БЪЛГАРИЯ бе, съставена от ОФИЦЕРИ ОТ ДС-ДАНС, КАКВО Е ТОВА “ОБЩЕСТВО”, каква е тази МАНИЯ ЗА ТРЪМПИЗЪМ… ЗА КОГО РАБОТИ БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРСКАТА СИГУРНОСТ И ТАКИВА РАЗНЕ ОФЕЦЕРЕ, ЗА РУСИЯ ПАК ЛИ !?!?!? ЗА КАГЕБЕ ЛИ ПАК БРЕ !?!?
  ДОКОГА БРЕ!?!?
  И ПРЕЗ 22-И ВЕК ЛИ ЧАК!?!?

  АМАН ОТ БЪЛГАРИ, ПРОДАЛИ ЗАДНИКА СИ НА РУСИЯ, И РАБОТЕЩИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!!

  http://www.businessinsider.com/trump-acting-like-russian-asset-experts-say-2018-7

 27. Другари, браво! Единогласие като на партийно събрание. А нещо да сме пропуснали? В Републиканската партия Тръмп има 87% рейтинг за 500 дни управление, на второ място за периода след Втората Световна война след Буш след 9/11. Яростната критика идва от политическите му конкуренти. 2. Тръмп смята (и не само той), че Тихоокеанският регион става приоритетен за Съединените Щати, което определя периферийно място за Европа в американската политика. Това обяснява европейското недоволство. Добавяме митата и искането да се увеличат разходите за НАТО. 3. Главната угроза за Тръмп, а и не само за него, е Китай, а не Русия. Американската външна политика в сферата на двустранните отношения с Китай и Русия трябва винаги да се разглежда в този триъгълник. 4.Външната политика е продължение на вътрешната. Америка в момента е в икономически подем, много инвестиции се връщат обратно и пр. 5. Глобалният контекст- светът става многополярен. Следователно, външната политика на САЩ трябва да отрази тази тенденция. 6. Не може да анализирате политиката на президента Тръмп без да имате представа за политическата шахматна дъска в САЩ. Например, Държавният Департамент към кои клони – Демократите или Републиканците. А академичните кръгове? Ами нали те създават теоретичната база на доктрините, т. е политиките…А големите вестници? 7.През последните години в медиите има ескалация на художествения елемент – епитети, сравнения, хиперболи и пр. Факторите са няколко, но голяма роля играе и „таблоидното мислене” на масите. 8. Снимката от Мирър- Между САЩ и Великобритания има здрава връзка и тя беше добре илюстрирана по времето на Бил Клинтън. А сега не е ли по-слаба? И британските медии реагират. Освен това Мирър е таблоид! Импийчмънт няма да има. Президентът Тръмп не е „продал” американските интереси и няма и намерение да ги загърбва. НАТО увеличава присъствието си в Европа, Грузия и Украина са потенциални членове. САЩ настояват Турция да не купува руска противоракетна система, Законът Магницки ще стане част от международното право. Санкциите срещу Русия си стоят, позицията на САЩ по отношение на Крим и Донбас не е променена. Ама някой тук гледал онлайн срещата…Съвместно изявление на двамата президенти има ли? Няма. Обменени са само мнения. С появата на Гугъл, Уикипедиа и социалните медии се зароди анти-експертизмът. Всеки е експерт. Ама ходи доктор да му отреже апандисита-щото нали..

 28. Драги РОБЕРТ АЛТЪНОВ,

  Във връзка с изказването ви:
  Не знам какво четете.. и се надявам да не сте затънали доживотно само в руски сайтове, обичкани от милиони у нас….

  “Тръмп нарича ЕС “враг”, преди да нарече по същия начин Русия и Китай”.

  https://www.theguardian.com/us-news/2018/jul/15/donald-trump-vladimir-putin-helsinki-russia-indictments

  Поздрави!
  (и четете каквото трябва..)

 29. ОТКРИТО ПРЕДАТЕЛСТВО!
  Тръмп подкрепя врага Путин, вместо разузнаването на Америка
  https://bit.ly/2JxUIq6

  Джеймс Коми, бивш директор на ФБР:
  “ПАТРИОТИТЕ НА АМЕРИКА ДА СТАНАТ И ОТРЕКАТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ТРЪМП” !!
  “В деня в Хелзинки, Американският президент застана в чужда земя на страната на един УБИЕЦ и ЛЪЖЕЦ РАЗБОЙНИК, докато ОТКАЗА ДА ПОДКРЕПИ СВОЯТА СОБСТВЕНА СТРАНА”. !!
  (става въпрос патриоти “истински” и “американски”, както се разбира, има ги там достатъчно, а не като нашете – ГЪЗОВЕ на русия)
  https://talkingpointsmemo.com/livewire/comey-reject-trump

 30. Към Свободен :Не си свободен, платен си.

 31. Здравей, ЖОРЖ!
  Здравейте приятели!
  Лични проблеми. Но винаги съм бил с вас. И ще бъда!
  Колкото до коментираното събитие – разочарованието ми е огромно!
  Категорично не споделям мнението на Р. Алтънов. Срещу “злокачествени публикации” в стил труд и раб.дело притежавам непробиваем имунитет. Но… умея внимателно да наблюдавам и слушам и придпочитам да градя мнение сам.
  1.Путин беше безапелационен и ултимативно заяви: “За мен темата Крим е приключена. Точка!”, а в този момент Тръмп гледаше като бито куче и не продума!
  2.Путин с тънка /ку…..ска – бм/ усмивка съобщи, че с тръмпи са се разбрали съвместно да се борят срещу ИДИЛ /разбирай – срещу сирийските бунтовници – бм/, на което не последва никаква реакция от страна на тръмпи /нито в момента, нито по-късно/.
  3. Путин поучително разясни, колко недопустимо, вредно и неизгодно е понижаването цената на брента, в т.ч. и за САЩ, “дори и за американския шистов петрол”, а в това време с идиотско изражение на лицето тръмпи кимаше в съгласие…
  Ами, мисля, че това е достатъчно!
  Не ни остава нищо друго, освен да чакаме Америка да се събуди!

 32. Прося извинение! В горния текст да се чете “прЕдпочитам”.

 33. Мили приятели, В неделя бях на протест пред областта срещу правителството. Там никой не каза една дума за Босия. Ще сме сменяли системата!!! Имаше дори изказвания от един от организаторите, че преди прокурорите имали мандат, а сега е по-лошо!? А днес написах на паус два призива, които ще поставя на стъклата на колата си.
  “ Босия умира за да живеем ние “ и
  “ ПОДКРЕПА ЗА БОСИЯ “
  Ако смятате, че Николай Колев-Босия се бори за нас, намерете начин да го подкрепите.Благодаря Ви!

 34. Към Рада:

  Не, не всеки е експерт, но и наистина няма нужда да си експерт, за да “схванеш”, че Тръмп обявява приятелите на Америка за врагове, а враговете за “добри конкуренти” ( че и за нещо повече, като Ким, когото превърна от боксоова круша в плюшено мече ).
  Не само Мирър смята Търмп за предател. И не само политическите му опоненти, и не само възмутените са англичани протестират срещу онова, което виждат виждат и което Тръмп демонстрира. Като става дума за рейтинг, Тръмп има най-ниския рейтинг от времето на Никсън по време на процедурата по неговия импийчмънт. И да, той наистина стана президент с малко преднина и с много руска намеса. Самият Тръмп вече признава хакването на мейлите на своя опонент Хилари Клинтън, но вини за това Обама и ФБР, вместо да си посипе главата с пепел, че е спечелил нечестно и с руска намеса.
  А опорната точка за многополюсния свят и приритета на Тихоокеанския регион е любимата дъвка на Кремъл и проруската пропаганда само и само да няма здрав съюз на евроатлантическа основа.
  Колкокто до “угрозата” от Китай за Америка, за която пишете, то тя също е “рубеж” ( да използвам друг русизъм ) за отвличане на вниманието от факта, че Тръмп не оспори руската окупация на Крим и на практика я легитимира и без да декларира това в “съвместно изявление”.

  И не обиждайте на “другари” и на “партийно събрание”, защото и речникът и опорните точки, които употребявате, издават точно партийно-другарската окраска на претенцията за “експертност”, която високомерно предлагате като коректив на очевидните факти, подменени с надеждата да няма импийчмънт на пудела на Путин, наречен предател (всъщност) , не от таблоида Мирър, а от бившия директор на ЦРУ Бренън, изразяващ явно мнението на шокираната разузнавателна общност на САЩ, предадена от Тръмп пред очите на целия свят.

 35. Изобщо не разбирам хората които защитават Тръмп като се опитват да му вменяват някакви грандиозни стратегически ходове. Вече мисля че и на децата е ясно че Тръмп е патологичен лъжец, измамник, женкар, були и разбира се глупак. Единствените две неща които му помогнаха да стане президент са:
  -Високото самочувсвие (заради наследените милиони от баща си и армията от адвокати която е наел)
  -Необразованата и недоволна част от Америка която страда най-много от глобалната конкуренция и която чакаше някой да и каже кой е виновен за това. Ами намери си този някой – лъжецът Тръмп!
  Проблемът е че се намират и умни хора които подкрепят Тръмп които се опитват да открият гранд план в ходовете му. Драги, такъв няма! Но докато вие се усетите за това може да е много късно.
  Между другото, има много общи неща между Тръмп и Борисов и в това е трагедията на хората с малко мозък в главата които следят политиката в България и Америка. И двамата са лъжци, и двамата са способни да сменят мнението си по 3 пъти на ден, и при двамата срам и морал липсват. Списъка може да се допълни..

 36. Другарю РАДА, браво и на вас!
  Явно не сме като на “партийно събрание”, щото ако бяхме, гласове като нашите не само нямаше да се чуват, а щяха да бъдат невъзможни!
  Така беше по времето на партийните събрания, вЕрвайте ми, помня ги добре със слонската си памет!
  А ето и мнението н агения Гари Каспаров, и той ли е “на партийно събрание”?
  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/gari-kasparov-kade-ste-glupatsi-koito-predadohte-stranata-si-i-sveta-na-tozi-predatel

 37. “другарко”-“тръмпист”, САЩ може и да си имат собствени интререси, но не трябва да се измества основната тема от словоблудството на Тръмп! Той ,вчера, не критикуваше нито ЕС , нито НАТО, нито дори Китай. Тръмп директно обяви , пред целият свят, че американските служби са ИЗЛИШНИ, и те просто харчат десетки милиарди долари, които могат да бъдат “спестени”. Точно това каза Тръмп!
  И според него американските служби не само са излишни ,но и работят против интересите на САЩ!
  Тук не става нито за ЕС , нито за “многоМИНУСният свят” на чекистЪТ Путлер , който изнудва Тръмп.
  Тук става въпрос не толкова и за службите на САЩ. Основният въпрос е за политическото устройство и институции в САЩ!
  И не трябва да се забравя ,че в крайна сметка Х.Клинтън имаше с 3-4 милиона повече гласове от Тръмп, въпреки лобистите ,които го монтираха в Белият дом, и въпреки хибридната намеса на Путлер в изборите.
  И , накрая, САЩ трябва да имат съюзници ,ако искат да постигат своите цели по отношение на Китай, и Източна Азия. Без съюзници САЩ изпадат винаги в ИЗОЛАЦИОНИЗЪМ , както е ставало и до сега. Което няма да помогне никак на политическите и икономическите интереси на САЩ в “многоМИНУСният” ПАРАЛЕЛЕН свят на Путлер.
  Това се вижда и от примерът с нищожните “санкции” срещу режима на Путлер, който въпреки това се опитва да пробие международната си изолация с такива безполезни срещи с Тръмп.

 38. @Рада: Академичните кръгове в САЩ са тотално с Демократичната партия и АнтиТръмп. Това ви го казвам като first hand knowledge. В момента в САЩ се сблъскват две фракции богати хора: – едни които искат да поддържат курса на либерализма (във всичките му аспекти, включително и тези, които не се коментират открито)
  – друга фракция, чиито интереси са свързани с протекционизма и изолационизма. Интересите на тази група съвпадат частично с тези на Русия и те си сътрудничат. Проблема при тях е, че те ще доведат до загуба на статута на суперсила, и прекрояване на света, което б близък план е лошо за ЕС, а в дългосрочен- за целия западен свят.
  Опорната точка на тази последна фракция е социалното разслоение в САЩ, и факта че там има твърде много работещи бедни (за това вече открито се пише от много западни аналитици).

  Проблема е, че изолационисткото лекарство е по-лошо от заболяването. А Тръмп, очевидо има и по-сериозни зависимости от Кремъл, извън частичното съвпадение на интереси.

 39. Г-н Инджев,благодаря ви за написването на книгата *Измамата *Сан Стефано*.Особено актуална и днес.Някои може да ме обвинат в параноя,но сближаването на Тръмп и Лутин е особено опасно за нас.При разговорите на военните им министри не се знае дали Путин няма да поиска разполагане на бази по Черноморието за опазване на руски фирми,граждани и руска собственост.Под претекст,че българите нямат ресурс да ги опазв
  ат.Бяло море е наблизо.Бургас Александрополис се възтановява .Руските мечти са реалност.
  Приятели,да додкрепим блога,за да има от къде да черпим информация и обменяме мисли.
  Горе вдясно се кликва върху *подрепи блога* и си получава нужната информация.Кой колкото може и когато може.

 40. РАДКЕ, РАДКЕ,
  много ти личи!
  Толкова нескопосано си го сглобила, че не си струва времето, мястото и старанието да го разнищя.
  Голяма боза от марксически абсурди, полуистини и откровенни заблуди си пробутала в блога. Смекчаващо вината обстоятелство е обстоятелството, че не ти си ѝ автора.
  Само ще подметна /в движение/:
  1. като споменаваш “пролитическата шахматна дъска”, вземи та попрочети Бжежински – дъската не е “в САЩ”, дъската е Евразия, а САЩ е гросмайстора; пък ти продължавай да си бленуваш за многополюсен шахмат;
  2. Обърни находчивия си пример към себе си – като не си доктор, от какъв зор се натискаш да режеш апендикси?
  А това, че се опитваш да обиждаш на “другар” и “партийно събрание” е дори похвално и вдъхва оптимистичното допускане, че дори мисленето на “марксистките концептуалисти” със сърпочукова псевдофункционалност на мозъка, търпи развитие.

 41. ДъмпиТръмпи е прав ,когато казва:
  Егати Специалните тайни служби щом ме допуснаха да стана президент!
  Май е време за ОСНОВЕН РЕМОНТ!

 42. Към AWACS:
  „АМАН ОТ БЪЛГАРИ, ПРОДАЛИ ЗАДНИКА СИ НА РУСИЯ, И РАБОТЕЩИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!!“

  Това е Оксиморон драги AWACS. БЪЛГАРИНЪТ НЕ ЛЪЖЕ, НЕ КРАДЕ И НЕ ПРОДАВА ДУШАТА СИ ЗА ПЕЧЕНА КОКОШКА! А това за което пишеш се нарича булгарлък, или с други думи „помаците“ на русия.

 43. Преди последните парламентарни избори в Германия миналата година по най-оживената търговска улица в града, в който живея, бяха налепени плакати, които на руски език призоваваха да се гласува за AfD.

 44. Гн. Инджев,
  Имате малка фактическа грешка в статията.

  Когато попитаха Тръпм за намесата в изборите, той каза че Путин е отрекъл и той му вярва.

  Но когато попитаха Путин, дали той е искал Тръмп да спечели и дали е давал нареждане да му се помага, Путин отговори с “Да, Аз исках той да спечели…”

  https://youtu.be/MP2zt_buXNk?t=21m26s

  Някои се опитват да замажат положението, с оправданието че Путин е отговорил на първата част на въпроса и не е чул/разбрал втората част. Но Путин е демонстрирал перфектен английски…
  Той знае какво говори.

 45. До ИВАН
  Бихте ли бил така добър да укажете къде точно ввХ(владимир владимирович ХУЙЛО)е “демонстрирал перфектен английски”.
  Благодаря Ви в аванс.

 46. Сайта нещо ми изяде отговора с линковете, първо даде грешка за прекъсната връзка, а после че не мога да пускам същия коментар повторно, но не виждам първият коментар да чака за модерация…

  Както и да е, пишеш в google
  “Putin speaking English”
  и още първите резултати дават подходящи линкове.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.