Далеч от Путин, Тръмп се опитва да се измъкне от унизителната му хватка

Доналд Тръмп започна да се оправдава за стореното от него в Хелзинки или казано на казармен жаргон , “обяснява се”. Защото схвана, че е виновен и на практика косвено го признава.

Рядко му се случва да си признае, че не е казал онова, което е трябвало да каже. Сега заявява вече, че е трябвало да каже обратното, а не да твърди “ не виждам защо Русия да се е намесвала” в изборите в САЩ. Бил пропуснал една дума и така не му се получило правилното изречение.

Рязкото неодобрение, с което в самите Съединени щати беше посрещнато съглашателството му с Путин, злополучно съвпадна с другата глупост, която сътвори: да намекне тъкмо в контекста на това съглашателство намерението си да се кандидатира за нов мандат през 2020 г.Това на практика може да се разчете като заявка да се повтори играта му с руската карта, която нечестно беше употребена в предизборната му кампания през 2016 г.

Интересното в българския контекст на реакциите у нас е, че  тръпмистите тук не могат да прикрият радостта си от успеха на Путин да използва Тръмп като оръжие за масово поразяване на съюзническите връзки на САЩ с ЕС и НАТО. Някои тръпмисти наистина вярват в своя кумир каквото и да направи, позовавайки се на икономическия подем в Америка като доказателство за неговата правота. Макар да е знайно, че тъкмо Америка е световен еталон за свободна икономика, която не се командва централно. Тръмпистите “просто забравят”, че моментната тенденция в това отношение се развива въпреки Тръмп, а не благодарение на него. 

Но да оставим специалистите да спорят доколко данъчната политика и  лозунгът “Америка преди всичко” се факторите, обуславящи положителния тренд в американската икономика и дали инициативата на Тръмп да пали търговски войни няма да доведе до обрат в тази тенденция. 

Ако икономиката беше главният показател, по който да се оценява политиката на Тръмп, той той изобщо не би трябвало да с среща с Путин на тепиха на политиката, на която изглеждаше джудже пред джудиста. За какво му е на гиганта ( от икономическа гледна точка) Тръмп да се бори с лилипута Путин, вожд на държава, чиито дял в световната икономика е пренебрежимо малък в рамките на 2-3 процента от общия й обем?

Няма логика, нали. Дори изборът на място за легитимирането на Путин от страна на Тръмп беше реверанс към самодържеца от Кремъл. За целта Тръмп пропътува огромно разстояние, за да може да си поговори с Путин на границата с Русия в столицата на бившата колония, в която руският колониализъм е оставил своя виден архитектурно-монументален имперски отпечатък. На този фон Путин вече изглеждаше като победител в един несъстоял се сблъсък. И няма разумен аргумент, който може да обясни  защо Тръмп може да обижда съюзниците си, да ги напада, да удря по масата при преговорите с тях, а към Путин се държи направо сервилно – не само в Хелзинки, а по принцип и винаги.

Обяснението може да бъде само едно: Тръмп е принуден да  се държи уважително към човека, който е в състояние да го придърпва към себе си с мазна усмивка и с покана за прегръдка, на която шоуменът от Белия дом не може да откаже. Не защото му харесва, а защото нямам как иначе. 

Цялата истина за принудата, която кара Тръмп да сервилничи пред джуджето на глинени крака ( което ласкае като равен на себе си колос  заради ядрените му оръжия- намерил е все пак някакво основание да обоснове поклона си) вероятно няма да научим никога. Самият Путин няма проблем да отрече какво и да било, дори и документи с неговия подпис да се появят на показ. Остава да видим все пак, от какво още ще бъде принуден да се отметне Тръмп и доколко Путин ще му позволи да го направи. 

41 мнения за “Далеч от Путин, Тръмп се опитва да се измъкне от унизителната му хватка”

 1. Пожизнен диктатор ли е Путин? Пожизнен.
  Крадец ли е? Крадец е.
  Нападна ли съседите си Чечения, Молдова, Грузия и Украйна? Нападна ги.
  Свали ли малайзийския самолет? Свали го.
  Разпали ли война в Сирия чрез Асад и изпрати ли войски? Да.
  Избива ли опонентите си в Русия и навън? Избива ги.
  Води ли хибридна война със света? Води.
  Влияе ли върху чужди политически избори? И още как!
  Използва ли РПЦ като тояга? Използва я.
  Корумпира ли европейски политици? Корумпира.
  Издържа ли цели европейски недемократични партии? Издържа.
  Заплашва ли света с нови оръжия? Заплашва го.

  И Тръмп като Президент на САЩ легитимира този престъпник, като се среща с него и се държи като с равен.
  Импийчмънт!

 2. По-унизително за един милиардер, не може да бъде,а за президент на най-великата държава е просто престъпно-убийствено.Путин-КГБ,хакерите на кремъл ,Тръмп е на гости в ПЕТЕРБУРГ,квалитетни проститутки,видео и капанът за кандидатът за президент на САЩ е налице-компроматът е факт.Този президент е уникален в своята простота,играе срещу ЕС ,за сметка на кремъл и путин и т.н.

 3. Петър Волгин:
  “Либералите искат руско-американските отношения да са ужасни и побесняват, когато някой се опита да ги подобри”
  На това зализано момченце не му ли минава през ум, че искаме само Путин да не напада съседни страни. Дори сме вдигнали ръце и нямаме претенции да не краде народа си, да не убива журналистите си, да не фалшифицира изборите си… Само да остави другите държави на мира…
  Волгин, Волгин, толкова е просто за разбиране…

 4. Да, нощното гърненце Петьо Волгин се търколи и си намери похлупачето Вальо Вацев. Беше истински шедьовър…
  Сигурно френските монархисти след Ватерло така са потривали ръце, че този свят на либерални идеи си отива и никога няма да се завърне…
  ех, момченца, момченца, дано да ви плащат, че ще е жалко ако бадева ставате за резил..

 5. ТОЧНО, точно така.
  ЧАК като отиде ДАЛЕЧ от путин, и след огромния обществен НАТИСК в САЩ, тогава Тръмп взе да се прави, че се съгласява, че американските служби КАЗВАЛИ ПРАВИЛНО за руското МЕШАНЕ в изборите 2016-а, а и не само тогава.
  Пфу!!
  ГАМЕН!

  “Тръмп надминава Дрордж Оруел в ролята си на агент на Москва Agent Orange” !!
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/16/trump-putin-orwell-moscow-agent-orange?CMP=Share_iOSApp_Other

  Обама за Тръмп, без да споменава името му дори…:
  “СИЛОВАК; ВЪРХОВНО ЗАГУБИЛ ЧУВСТВО ЗА СРАМ; ПРАВИТЕЛСТВОТО СЛУЖИ НА ХОРАТА, А НЕ ОБРАТНОТО; ОПАСНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ КЪМ БРУТАЛЕН НАЧИН НА ВЪРШЕНЕ НА НЕЩАТА…”
  https://www.msnbc.com/brian-williams/watch/obama-takes-on-trump-in-speech-without-ever-saying-his-name-1279912003776
  https://www.politico.com/story/2018/07/17/barack-obama-trump-criticism-725977

 6. Към КАРАиванов: „Дори сме вдигнали ръце и нямаме претенции да не краде народа си, да не убива журналистите си, да не фалшифицира изборите си… Само да остави другите държави на мира…“

  Г-н КАРАиванов,с написаното от Вас давате пълната си подкрепа за режима на путин и насърчавате продължаването на кражбите, убийствата и фалшификациите , само и само да не дойде до Вас. Според мен обаче, е много по-правилно Вие да се преместите при него. По този начин хем ще се освободите от „тревогите за другите държави“, и хем ще живеете в средата, към която нямате претенции.

 7. Мисля, че Тръмп няма да изкара целия си мандат. Нито един американски президент не се е държал толкова грубо и безпардонно към Европа, и така унизително и слугински към русия. И колкото е по-кратък този негов мандат, толкова по-добре ще бъде и за САЩ, и за света. За него ще остане само определението, което му дадоха журналистите: „ ПУДЕЛЪТ НА ПУТИН“

 8. Плащат им,плащат и още как.Когато намират на Антон Иванов в задния джоб на панталоните 1800 долара,една двуетажна къща в Сфия струва по малко от 1000 долара.

 9. Тръмп в люта схватка с Шрьодер за приза “Пуделът на Путин”!

 10. Руско-американските отношения няма да бъдат “ужасни”, защото когато американските ракети ударят Москва и Петербург, след това няма да има изобщо никакви отношения – нито ужасни, нито приятни, нито никакви.

 11. До TERVEL
  Радвам се, че подхванахте шегата ми…
  Който трябва, ме е разбрал, а който е с еднопластово мислене…е, не мога да мисля за всички…

 12. Колко истин е г-Инджев в коментара си.Към казаното от него и в другите коментарии по темата искам да отбележа:1.Дста преди срещата с Путин,мнозина коментатори прогнозираха гафове на Тръмп.2.От досегашните публични прояви на Тръмп,особено в последно време,превъртането в мнението или позициите му го правят в известен смисъл уникален по отношение на предшестениците си.3.Не ми е обяснимо как този голям бизнесмен,при подобно поведение като политик,намира допирни точки и печеливши позиции с братята по бизнес.Или в света на бизнеса,голям или малък,съществуват различни законо от обичайните за културните хора.4Не желая да коментирам Путин и Русия по обясними за моят мироглед причини.

 13. Днес вацев при волгин обяви края на глобализма, края на либерализма, края на соросоидите, а също и на Иво Инджев, както и връщането на Източна Европа на Русия. Дали ще се осъществят мечтанията на тираните и мракобесите от москва ще решат обаче народите, които са избрали свободата.

 14. ПИСМО,
  От група сенатори демократи до Тръмп, НАСТОЯВАЩО той да даде подробности за срещата си с путин:

  Госин президент,

  Вчера бе ЗАШЕМЕТЯВАЩ ден за Американската демокрация…
  Американските граждани и цял свят гледаха как лидерът на свободния свят се съешва с един авторитарен лидер, оркестриращ атаки срещу нашата демокрация…
  Чудим се като нация какво сте обсъждали??…

  1. Дайте пълен списък на обсъжданите теми.
  2. Какви “предложения” до вас направи путин.
  3. Обсъждахте ли някакви промени в международни споразумения по сигурност.
  4. …

  Ох ох ох… настъпване по мазола…

  https://www.foreign.senate.gov/press/ranking/release/national-security-democratic-senate-leaders-pen-letter-to-trump-demanding-details-on-putin-summit

 15. Интересно е и, че никой държавник в България не коментира световните събития. И никой не пита ни Борисов, ни Борисовица. Цяла седмица основното занимание на правителството и държавата са няколкостотин болни овце, ха-ха. И новина №1 по всички телевизии пак са овцете. И 111-то място е много.

 16. Не бих се учудил ако се окаже че руснаците нямат компромат за Тръмп но той си мисли че имат (той най-добре знае какви ги е вършил докато е бил в масква). Но той не може да нареди на собствените си служби да разберат дали руснаците имат компромат по обясними причини.

 17. Към КАРАиванов:

  Не, не е шега написаното от Вас, г-н КАРАиванов, а и с огъня шега не бива. Вие се смятате за човек с многопластово мислене и не би трябвало да не знаете това, но дори да не го знаете, то със сигурност ще го почувствате, когато му дойде времето-влажността се променя на определено място. Това г-н КАРАиванов си е 100% пълноценна хибридка и Вие отлично го знаете, защото всичките Ви писания досега постоянно и еднопластово доказват тезата, която защитавате: „Вината на жертвите на събитията е толкова голяма, колкото е голяма и вината на причинителите на тези събития.”

 18. Иво, съжалявам, но икономическия бум на Щатите е заради Тръмп, защото той премахна десетки ограничения на бизнеса, направени от Обама в социалистически стил и разреши разкриването на работни места. Така че не си прав за това. Силно подкрепям твоите страхотни усилия да разбуждаш гражданското съзнание на българите. Но за Тръмп нещата стоят по друг начин.
  Аз подкрепям Тръмп, но не мога да понасям кагебиста Путин и подлогата Волгин и руските мекерета социалисти /бивши и настоящи/ които съсипват България.
  Срещата на Тръмп с Путин не ми е ясна, но вярвам на Тръмп, защото зад него стои Джон Болтън и Помпео.
  Защото зад нея стоят проблемите със Иран, Сирия, Северна Корея.
  Тръмп никога няма да продаде Щатите на Русия, както са правили в миналото Рузвелт, Картър, Обама, Хилари.
  Да си жив и здрав и искрено те подкрепям.

 19. Врещяващото не е, че американски президент е изпаднал под пълния контрол на Путлер, а че Републиканската Партия е като омагьосана от оранжевия павиан и не е склонна да се откачи от него. Тъкмо напротив – той я превзе и преформатира тотално. По телевизиите постоянно се въртят републиканци, които му се кълнат във вярност и повтарят като идиоти, че не им пука какво е казал, защото ТОЙ знае какво е най-добре за Америка. Тази сапунка ще свърши много зле. За всички.

 20. МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ИНДЖЕВ, ЗА СМЕЛАТА ВИ ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ, КОЯТО ТАКА УПОРИТО ОТСТОЯВАТЕ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, НЕЩАТА У НАС ЗАТЪНАХА СЪВСЕМ И ПРОСТО МЕ Е СРАМ, ЧЕ ЖИВЕЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА. СРАМНО Е, ЧЕ ТЪРПИМ ТОВА ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ И СЕ ПРИМИРЯВАМЕ С НЕРАДОСТНАТА СИ СЪДБА.
  ПРАВ СТЕ ЗА РУСИЯ! НАШИТЕ БЪЛГАРИ НЕ МОГАТ ДА РАЗДЕЛЯТ НЕЩАТА – РУСКАТА КУЛТУРА И НАРОД ОТ РУСКАТА ИМПЕРСКА ИДЕЯ. “ВСЯКОГА РУСИЯ НИ Е ЛЪГАЛА”, КАЗА ВЕЛИКИЯТ РАКОВСКИ.
  БЪДЕТЕ ЗДРАВ И ВДЪХНОВЕН!

 21. Все пак да не съдим много строго Дончо Трампата. Ами човекът вече работи за втория си мандат, знаейки отлично, че само Путин ще му помогне. Ако устиска да си изкара докрай първия де. А иначе руските говорители тук -Волгов, Христов, Симов – сякаш логорея ги е хванала. Надпреварват се в апологетиката си на презокеанския си приятел, даже пишман професорът и революционер го нарече. ОТВРАТ!

 22. За Трумп само мога да кажа:
  Бедни ми бедни Македонски, защо не умря при Гредетинн…

 23. г-н В.АНТОНОВ, няма смисъл от толкова възторжени хвалби за икономическият “бум” на Тръмп. Тръмп не прави нищо друго освен да върне старите и по-нискоквалифицираните производства в САЩ. Които произвеждат стоки с минимално международно участие , за разлика от най-съвременните производства, които са и с най-високата добавена стойност. Тръмп просто си припомня икономиката от времето на Рейгън , и промишлеността от тогава, но сега много неща са променени. Например по времето на Рейгън и първоначалните сделки на Тръмп, ги нямаше много от днешните стоки и производства. И всеки опит на Тръмп за връщане към икономическите производства от 80-те години, ще доведе до изоставане на САЩ. Най-добре е тези производства да се оставят на по-малко развитите и развиващите се държави, а САЩ да продължат напред ,като технологичен лидер с много нови професии и производства, и да не се връщат назад в своето развитие и да влагат излишни ресурси в тези ретроиндустрии.
  Същото е било положението и преди век ,когато например транспорта преминава от животинска тяга към двигателите със вътрешно горене, и всички развити държави , особено САЩ, влагат капиталите си в автомобилостроенето , а не в производството на карети.
  И да не забравяме ,че по времето на Обама имаше огромна криза, която доведе до по-голяма безработица, и която продължи по времето на мандатите му , и той трябваше да минимизира, доколкото може, нейните последици. По това време имаше разходи за войските в Ирак и Афганистан.
  Но, сега положението е много по-различно от тогава. И въпреки това дефицита расте със същите темпове.
  Също така Обама искаше да се развиват и алтернативните източници , а не само петролно-газовите енергийни източници.
  Докато Тръмп е слуга на на петролното лоби. И за това цените на петрола се покачиха двойно ,след края на мандатите на Обама. Което само подпомага петролните износители ,като Путин.
  Така че не е никак безспорен опитът на Тръмп да се върне към ретропроизводствата от неговата младост, защото все пак …. Земята все още не спряла, и не спира да се върти…. и светът е съвсем различен от тогава.

 24. Встрани от темата, попаднах на любопитен документ с подписите на Сталин, Ворошилов, Каганович – в точка 3 се предлага “погром” от страна на НКВД над пребиваващите в СССР българи и македонци по време на Сталиновите репресии от 1938 г.: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/74/Great_Purge_Resolution_of_Central_Committee.jpg

 25. Драги В.АНТОНОВ,

  Тук мисля акцентът не е това, което казвате.
  Тръмп е със сигурност бизнесмен, и този му подход определено помага бизнеси в Америка, има внесена динамика. За него също така гласуваха много бедни и безработни, да, вярвайки той да постигне повече просперитет и разкрие повече работни места, и той го прави. Някои президенти преди него, и най-вече Обама, направиха някои неща, които имат “социалистически” измерения, да.
  Погледът от Америка към света, включително към Източна Европа и България, е различен, от това, което тук обществото си мисли (или е занимавано, като седмици с ОВЦЕ, както казва СКЪСВАНЕ С РУСИЯ, или пък чувам от месец слухове за боко подкупен от Меркел с 2 млрд. евро да прави гранична зона за хиляди бежанци, както и да е). Но и за това не става въпрос. Това, че „зад” Тръмп са Болтън и Помпео, също има малко значение в случая (зад РОНАЛД РЕЙГЪН стояха Дж. Шулц и К. Уайнбъргър, и това имаше повече значение). Това, че с Тръмп са въпросите Иран, Сирия, Северна Корея, също не е съвсем това, за което става въпрос.
  Тук става въпрос за друго, НЕДОПУСТИМО, И ТО НАЙ-ВЕЧЕ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е ТРЪМП. НИКОЙ ДРУГ ПРЕЗИДЕНТ В АМЕРИКАНСКАТА ИСТОРИЯ НЕ ГИ Е ИЗВЪРШВАЛ ТАКИВА НЕЩА КАТО ПРЕЗИДЕНТ, включително и тези, които посочвате.
  Тръмп е РУСКА ПИОНКА. За това става въпрос най-вече. Дори може да е бил вербуван преди 30-ина години от КГБ, включитено заради ходенията му в русия, силния му интерес да развива бизнес с русия, рускоговорящите му Жени-Курволяк, посещенията му в москва и ленинград, срещите с руски представители да се покаже колко охотен е по такива отношения и т.н. Това всичко е забелязано от Кгб и най-верятно използвано. Ето тук има как най-вероятно са подходили към него / https://bit.ly/2uK8UHf /, когато е бил там (включително как КГБ-ФСБ използва Курви, сводници и секс за КОМПРОМАТИ И ПРИТИСКАНЕ). Бидейки такава ПОДЛОГА, това просто е измяна на националните интереси. Това се доказва по начин като и на срещата в Хелзинки. Той си се държи като техен агент, а путин, като управляващ го. И то не само „думи” или „външно поведение”, а и решения. Ако не е притискането спрямо него в Конгрес, Сенат, Държавен департамент, и Общественост, Тръмп дори може и да не приложи санкции срещу русия. Дори той вярва повече на путин и русия, а не на службите си: та ТОЙ НЕ ИСКА ДА ПРИЗНАЕ, че КГБ е влязло в двора на Америка и си играе играта, лови риба в мръсна вода, МЕША се в избори, та дори СЕДИ В НЕГОВО ЛИЦЕ В САМИЯ БЯЛ ДОМ…
  Тръмп се държи със съюзнически страни от НАТО като с говеда. А и с ЕС.
  Той онзи ден обиди дори Черна гора като „опасно агресивна страна”.
  Тръмп няма представа принципно от външна политика и принципи, колкото от бизнес.
  С Китай и ЕС той може да доведе нови напрежения, което и вече става.
  По отношение на Северна Корея, просто американската нарастваща сила от години си казва работата, но отношението му към Ким е нескопосано. Той вече го обяви за приятел и дори КОЗИРУВА на генералите му, без комунистическото им правителство да е направило някаква стъпка – това стана поредна ПАРОДИЯ пак. Рейгън правеше обратното – ной настояваше, и постигаше – промени във варшавски договор и русия, и след това подхождаше положително към тях, да покаже каквото трябва. Включително настояваше за СРИВАНЕ НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА. Тръмп подхожда към русия като пръв приятел. А тя е ОСНОВЕН ПРОТИВНИК НА САЩ И НАТО. ЕДИНСТВОТО В НАТО при РЕЙГЪН бе ПОСТИГНАТО ТОГАВА, и бе едно от ГАРАНТИТЕ РУСИЯ ДА ОТСЪПИ НАЙ-НАКРАЯ, вкл. например руските агресивно разположени ракети в Източна Европа да бъдат изтеглени (“Нулевото решение”, Zero option). Докато сега, да вземем германските коментари само, те хулят всеки ден Тръмп, обиждащ германското съюзничетво.
  Така, че мисля “нещата стоят” в случая както ИВО ги анализира и подрежда.

  Иначе, да, съгласен съм и Германия да бъде притискана да увеличава военните си разходи, а не като с другата пионка Шрьодер, да прави неща в изгода на Москва.
  Също съгласен съм с Тръмп, че по отношение на НАТО той дори може да допринесе ПОВЕЧЕ от всички други президенти. Включително България трябва да бъде настъпена, по-точно червено-кафяво управляващата тайфа на боко и „патриоти”, да превъоръжава, увеличава разходи, и извършва съвместимост, защото иначе сигурността, най-деликатният сектор, си остава свързана със сферата на русия. Т.е. и ние ставаме тръмписти, в полза на кремъл.
  В Америка има вече едно разделение в обществото, на едната страна на което е изразител Тръмп. Тя съдържа някакъв консерватизъм, но това въобще не е консерватизмът на Рейгън и тези, които бяха зад него. Другата, обвиняваната страна, са Сандърс, Обама и разни левичари. Да не продължавам, но това общесвено разкъсване, при което едните си мислят, че другите не са прави, също е в полза на русия.

  Поздрави!

 26. https://www.faktor.bg/bg/articles/tramp-cherna-gora-mozhe-da-vkara-sveta-v-treta-svetovna-voyna

  Това да не е поредният “лапсус” на многоуважавания приятел на Путин?
  Явно след спещата с водещия офицер е настъпило пришпорване, бълзат, бързат ребятата…да не ИМПИЙЧНАТ техния инсталиран челавек…че тогаз “изгаря” скъпата им инвестиция!

 27. Извинявам се за неволните грешки.

  Това да не е поредният “лапсус” на многоуважавания приятел на Путин?
  Явно след срещата с водещия офицер е настъпило пришпорване, бързат, бързат ребятата…да не ИМПИЙЧНАТ техния инсталиран челавек…че тогаз “изгаря” скъпата им инвестиция!

 28. Фалшифицирането на историята е едно от основните занимания на Кремъл през последните три века. Знаете ли, че до Петър I Московлука е бил турско-арабска държава като наследство от монголите? Затова днес Путин днес заявява, че православието е по-близо до исляма, от колкото до католицизма.

  Отделете 15 минути, струва си:

 29. Още малко за ТРЪМП-ПРЕДАТЕЛ:

  ОЩЕ ПРЕДИ СРЕЩАТА в Хелзинки, Американските ЦеРеУта са представили на п”резидента” Тръмп конфиденциален доклад, че РУСИЯ СЕ Е НАМЕСИЛА В ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2016 г., и ЧЕ ДОРИ ПРЯКО ПУТИН Е ИЗДАЛ ЗАПОВЕДТА ГРУ ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНО ЗА НАМЕСАТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО 12-ТЕ ОФИЦЕРИ ОТ ГРУ, СЕГА С ПОВДИГНАТИ В АМЕРИКА ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ ТЯХ.
  Т.е., отивайки в Хелзинки, ТРЪМП Е ЗНАЕЛ какво е положението (но не го е възприел, понеже се оказва май РУСКО ЛАЙНО, вече излизащо отзад).
  А СЛЕД СРЕЩАТА ТОЙ ПАК ТВЪРДИ, ЧЕ НЯМА РУСКА НАМЕСА!!

  ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕДАТЕЛСТВО, както казаха няколко видни американци.
  ПОВЕЧЕ ОТ КОЩУНСТВО, ако аз се направя тук на малко морален.
  НЕПРОСТИМО, НЕДОПУСТИМО, НЕВИЖДАНО !!

  http://thehill.com/homenews/administration/397789-trump-shown-highly-classified-intel-in-2017-proving-putin-personally

 30. Ето и една от възможните теми ,които вероятно са обсъждали Тръмп и Путлер на четири очи в Хелзинки: https://tinyurl.com/yaup9npp
  И…. в допълнение – още малко подробности около путлеристките хибридни войни срещу Израел и Гърция: https://tinyurl.com/yb5uw23x
  По-точно това не са толкова хибридни войни, колкото са поредните терористични действия на различните бандитски военнопрестъпници ,които са на подчинения на альфа-терористЪТ Путлер!

 31. Благодаря за изчерпателният отговор на моето мнение. Проблемът е че срещу Тръмп, стоят соц.либералите, които съсипват Щатите от години, а от там основната подкрепа на свободния свят.
  Хилари, Обама и техните поддръжници са допринесли за сегашното мачистко нахалство на Путин и объркана Европа.
  Със всичките си дивотии, Тръмп върши повече полезна работа отколкото всеки друг президент, от времето на Рейгън насам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.