Казуса с козите – почти като “Кози фан туте”

Unknown-1

 

 

 

Управляващите бяха застигнати от бумеранга на популизма и след вцепенението си пред ефекта от масовата зараза с тази болест по хората ( защото е като глупостта, която не ходи “по гората”), най-после намериха отдушник и си подсвиркват в гората. На всички стана ясно, че без умъртвяване на дребен рогат добитък няма да бъде предотвратена по-голяма трагедия от разпространяването на животинската чумна епидемия и властите си показаха рогата – този път на терена на т.н. свеж селски хумор.

Тон за неуместни шегички даде самият премиер слънце, пребивавал близо десетилетие в сянката на канцлера Меркел. Предугаждайки залеза й, той реши да направи връзка между нейната мигрантска политика и чумавите кози в България. Което е “бисер” от онези, които свинете ядат, както се казва. Защото напомня на неговия цинизъм от времето, когато се шегуваше с оповестяването на разкритата смърт на едно момиче, препоръчвайки с усмивка, предизвикана от съзнанието му за проявеното чувство за хумор, на полицейското куче, което свърши тази работа по откриването на трупа ( вместо любимото му МВР) да бъдат дадени за награда едни телешки пържолки.

Вицепремиерът Томислав Дончев, който също обича ефектните сравнения, и този път беше по-сдържан в подигравките. Всички вкупом се превърнаха във ветеринари, подхвърли той с явно облекчение след спада на вълната от истерия около казуса с умъртвяването на няколко хиляди животни с цел спасяването на десетки пъти повече добичета.

Да, превърнаха се ( почти) всички в коментатори по тази тема, точно както и по другите специфични въпроси, по които властта не си върши работата, а се ослушва откъде идва народният ропот, за да си настрои локаторите на тази вълна и да започне да угажда на мнозинството. По същата логика масовата публика може да бъде обвинена също, че се е превърнала в народ от ловци на мигранти или  в народ от сексолози, специализирали тясно в областта на джендерофобията, плъзнала от опозиционно-управляващата каста по хората.

Фактът, че политически недоразумения, като Нинова, се опитват да имитират и дори да изпреварват популизма на управляващите, за да им вземат хляба на това поприще, подтичвайки пред всеки протест на селското ни общество ( без онзи протест на гражданите срещу руския проект АЕЦ “Белене”), не прави герберокрацията да изглежда по-адекватна по своята несериозност. Защото е легитимно да попитаме: а вие на какво и на кого заприличахте, че смятате за свое право да се подигравате вече и на Меркел. Да не говорим за нотките на надменност спрямо народа от “ветеринари”.

Отговорът на този въпрос за самия Борисов, имитатор на царя от Мадрид и на пъдаря от Правец, беше ясен и досега. Но днес той вече прилича все повече и на онези, с които се е събрал, и с които западните му колеги по налагане на статуквото на стабилността у нас вече изглеждат примирени. В началото Европа беше шокирана да види Сидеров и компания под крилото на своето балканско дете с широкия гръб, мерен шегаджийски от Берлускони с педи при откриването на паметника на Гарибалди в София. После Западът свикна и заложи на добре познатото популистко зло пред евентуално разклащане на установеното от него политическо господство в България. Той се оказа по-скоро модел за подражание и в т.н. стари демокрация ( (вижте например лигавенето на Северната лига с Путин в Италия ). 

Не е толкова зле да претендираш да си ветеринар ( без да си такъв), колкото да се нагодиш по мерките на Сидеров и компания, макар и те вече да изглеждат мълчаливо “преглътнати” не само от западните политици, но и от медиите в страните, които бяха основателно възмутени от нахлуването им във властта в България, но след това бяха принудени да позаглушат децибелите на своята гнусливост поради факта, че заразата с проруски вирус порази и техните западни общества. Как да критикуваш източните й измерения, след като тя се разклони с подобен националистически щам и плам на Запад?

Борисов и коалиционните ваятелите на неговия образ на съглашател с антиевропейците и откровените рашизоиди, инкорпорирани във властта заради властта му, днес доволно регистрират, че не само те се хранят с бисерите в политическата кочина. Веднъж направил това откритие, интуитивният Борисов вече се подиграва на Меркел, а приближените му се надсмиват вече и над народеца, казвайки му на практика, че той наистина си заслужава управниците.

Само се питам дали народът от ветеринари няма да реши да лекува от евтиния популизъм прасетата от управленската ферма ( по Оруел) чрез евтаназия. Защото по нашите земи това обикновено се прави с нож и по Коледа.

 

Отминаваща истерия с козичките по нещо напомня на “Кози фан туте” – “Така правят всички(жени)”, според веселата опера на Моцарт, в която едни персонажи си разменят ролите ( доста джендърско, признавам) почти като нашите парламентарни парламентета. Ние обаче не сме “като всички”, ние сме “друга опера”. Това се изтъква в един социологичски анализ от тази седмица.

Не се очаква бунт в България защото българите си нямат доверие. Така е, разделението между прозападните българи и рашизоидите е дълбоко, дългогодишната инвестиция в проруска пропаганда постигна целта си. Прозападната рашизоидност управлява тук и тушира недоволствата чрез ментална евтаназия на всяко негодувание, застрашаващо статуквото. От заглушаването на недоволството вадят дивиденти негодниците, които се поздравяват в парламента за взаимната си подкрепа, постигайки заветната мечта на популизма – обединението на опозицията и властта, обезсмисляйки основната идея на демокрацията. Нарича се плурализъм, но е подменена от вездесъщия им популизъм.

12 мнения за “Казуса с козите – почти като “Кози фан туте””

 1. Боко по собствените му внушения е човек от народа. Филийката с мас,футбола,простонародния хумор, на който всички трябва да се смеят и съпричастност във народните терзания му подсигуряват /според самия него/ единството с обикновения,да не кажем простия,народ.
  Последната му проява в този смисъл е,когато в народното събрание се изповяда: “Разбирам ги добре стопаните с ефтанизираните овце и козички,защото и аз гледам животни”. Уникален случай-наш Бойко има време за всичко.И с Путин да си говори,и с Меркел да се прегръща,папи да го галят по главата,народ да оправя,и животни да гледа.

 2. Нашите политически кози и са ясни – пасат и тук, в ЕС, а ги доят в Кремъл. Не стават за друго, освен за тенджерата – сготвени на бавен огън. Или за пастърма. Скоро “мъдрият” и търпелив български стопанин – като му опоскат цялата къща и като няма какво да яде – ще им тегли ножа на избори.

  Обаче покрай Моцарт се замислих за друго.
  Но първо – няколко думи за гениалния Моцарт. Преди години – снимайки се пред паметника му във Виена – поисках да отида и на гроба му. Оказа се, че Моцарт няма гроб. В края на живота си така се е пропил, че за няколко години е пропил всичко, което е имал. За него е анекдотът, че като си като си плащал сметката една вечер в кръчмата, кръчмарят му поискал пари за 11 бутилки вино. “Невъзможно, отговорил Моцарт, моят стомах събира точно 10 бутилки. Е, г-н Моцарт, единайстата е видимо в главата Ви, отговорил кръчмарят”. Това е част от виенския хумор. Та една вечер като се прибирал пиян, някъде е паднал и умрял. Тогава – в края на XVIII век – няколко общински каруци сутрин са обикаляли улиците, събирали са умрялите и са ги погребвали в общ безименен гроб – по 10-15 души всеки ден. Затова и не се знае къде е погребан Моцарт.

  Сега – за другото. Какво остава от великата световна сила Авсроунгария – от Варшава и Киев до Милано и от Цюрих до Белград? Остава днешна Австрия с територия 97 000 кв км. Sic trnnsit glora mundi. Така ще стане и с Русия – от 1/6 от сушата обратно в Кремъл до Околовръстното на Москва. Така е справедливо и така ще стане. Просто история.

 3. Допълнение за империите.

  Преди двайсетина години в кръчмата на Швейк в Прага пих бира на една голяма маса в компанията на местни младежи. Седнах, когато всички вкупом ругаеха Австрия, че ги е владяла. В един момент се намесих в разговора на англиийски и им казах да благодарят на Австрия, че ги е запазила, защото другото е било да ги завладее Русия. И че едно е да те управлява управлява цивилизован австриец, а съвсем друго да те краде руснак и да му вдигаш паметници за благодарност. Постигнахме споразумение.

 4. В целия този медиен хаос-клоака има 4 новини: къщата на ББ в Барселона, откупа на къщата в Барселона от 500 милиона за язовири на ДПС-Путин, 58 милиона подарък за Гела и Радио Свободна Европа.
  Живеем в клоаката на ББ Шиши Гоце Златев и Доган. И пионките на ДС разбира се

 5. Първо бих искал да се извиня на Уважаемия ни домакин. Бесен съм! БЕСЕН! 44-та дойдоха москвичите и ни изклаха водачите и ни казаха, че системата ни била фашистка за това ще я сменяваме. 45 години по-късно, като се видя, че системата им е пълен боклук наредиха на убийците на водачите ни да ни кажат, че системата не ставала и трябвало пак да я сменим, ама с мирен преход и те да си останат да ни управляват. Днес 30 години след като се разбра, че и тая няма да я бъде /защото са си пак същите от 44-та насам/ техните отрочета и внучета живеещи в чужбина и в България започват пак да ни убеждават, как системата не работела и трябвало да се смени. Ама така да се смени, че да се вземат парите и имотите а защо не и живота на тия дето не им харесват, пък тия дето са с тях – пак във власта. АМАН! АМАН! АМАН!!! Нарочно не казвам кои са тия блудни “българи”, но виждам, че днес курнелка започва да приглася тяхната песен. При тях са и шумкарите, дето ДАНС не ги вижда докато ходят по горите да се учат да стрелят и да ловят бежанци със свински опашки. А най-много ме е бяс, за това че лекето, дето си живее в Германия днес ще дойде и ще омърси най-светлия български празник – Съединението в Пловдив.
  Извинявайте за емоциите и грешките ми, но съ БЕСЕН!!!!
  ДО КОГА????

 6. До Скъсване с Русия. “На 20 ноември с.г. Моцарт е прикован на легло. Той страда от подуване, болки и повръщане. Симптомите са описани като подуване на ръцете и краката[9], които стават почти неподвижни, последвано от внезапно повръщане. Моцарт е в съзнание почти до последните часове преди смъртта си. Тялото му се подува до такава степен, че не може да седне в леглото, да се обърне и дори да се движи.” Цитатът е от “Уикипедия”. Как в това състояние Моцарт е отишъл до кръчмата на 04.12.1791г.напил се и в един часа на 05.е умирал на улицата?

 7. Ето едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно, с цялото си сърце и душа-България да бъде едно много
  по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 8. Първо да отбележим още една от отличителните статии на г-н Инджев , и в допълнение и да благодарим на JEEP PATRIOT, за напомнянето му за последната поредната милиардна “язовирна” ПОРЦИЯ, която вождь БАЙхуй на своят кукловод – “хидрофилософът” доган , “опозиционните милардери” от ДПС и на техният “бизмесмем”-пеевски.
  То няма какво друго да се очаква от един доживотен милиционеропитек ,като – БАШхуй! Нищо друго ,освен да слугува на своите началници и кукловоди.
  А сега да видим и как неговият начальник Путлер е решил по подобен начин да открадне още няколко ТРИЛИОНА долара от повишаването на пенсионната възраст в путлеристкият рай(Х):
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B521B79674C4
  Всеки може да сравни дали има някаква “разлика” между прането на трилиони от Путлер и ПОРЦИИТЕ ,които неговият лакей БАШхуй “усвоява”, заедно с герберокожите му “шамани”, като дончев, в задунайската колония НРБ!
  Няма никаква разлика между “братушките” и в путлеристкият рай(Х) ,и в задунайският бандитустан. Всичките действат на принципЪТ – КОЗИ фан Путлер!….
  А, особено показателното в изказването на Путлер относно “пенсионната” му “реформа” е, че той сам показва собствената си НЕсъстоятелност, тоталната си НЕкадърност, собстеният си провал и саморазобличение, като накрая казва – “”Всё может лопнуть!””
  Въпреки пороят от 5-те трилиона долара от петрола , през последните 18 години през които той е “президент” на путлеристкият рай”Х”?!?!?!..
  П.П. А сега – ВНИМАНИЕ!!!
  Предоставям един линк към поредната БЕЗупречна статия на А.Илларионов , в която определя 7 ОСНОВНИ принципа на Западната цивилизация :
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B522BD58CEA9
  Статията е написана след ДИСКУСИЯ между А.Илларионов и коментатори в неговият личен блог. Ето и линк ,към неговият блог:
  https://aillarionov.livejournal.com/1073322.html?thread=94962090

 9. До СТЕФАН:
  Мисля, че не сте разбрал премиера /както обикновено и той сам себе си/. Мисля, че когато каза: “…защото и аз гледам животни.”, той имаше предвид стадото, което го е избрало и преизбира за кой ли път с кравешки възторг…
  🙂

 10. България въобще не се е “справяла” с мигрантски пролбем. Правителството няма политика за такова “справяне” при поначало идване на мигранти и тяхно ИНТЕГРИРАНЕ в обществото ни. Да ги изгониш или просто с бариера не ги приемаш, това не е “справяне”. Нормалното е да идват, да си привлекателен, като Европа и Америка (а и наистина да отсяваш, ако трябва) и така също са градиш бъдеще, а не като ни умира нацията, от 9 на 7 на 5 милиона, да се фалиш, че фактически си чист и прочиствал. Една глуповатост.
  Иначе, “заплахата” от мигранти ще продължи да носи на крилата на властта и боковци, и “патриоте” и “националисте”, социалисте тоже. Може би с дълги години още. Е, като има кой да вярва, подкрепя, и ГЛАСУВА.

  Междувременно:

  Украйна ТУРЯ ураново гориво УЕСТИНГХАУС на своя ядрена централа, и ПРЕКРАТЯВА зависимост от внос от русия.
  Значи МОЖЕ. Като в Гърция с руските “дипломати” – тоже МОЖЕ.
  Та УКРАЙНА, както и ПОЛША, са били с ВЕКОВЕ ВЪТРЕ В РУСИЯ, не окупирани или превзети, а просто НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ, направени части от русия. Но не са станали проруски. Полша има проект за централа (каквато няма досега въобще), включващ преговори с Уестинхауз – Америка, Арева и ЕДФ – Франция, СНЦ – Канада. НО НЕ С РУСИЯ.
  РУСИЯ – НЕ!
  А ние тук русия и пак русия, и все някой ДРУГ ни е виновен, нещо ДРУГО пречи, включително че и това е ТАКА. Две централи, и двете руски. И 12 (дванайсет) ако може, всичките ще станат руски. (като с рафинерия)
  РОБСТВОТО е не само заробване, а и ПРЕДВАРИТЕЛНА ГОТОВНОСТ да станеш РОБ, да се подчиниш. Та дори и да харесаш поробителя за “освободител”, докато други ти отварят очите (напразно). На мен 45 години ми приказваха на руски и ме русифицираха. Аз ОБАЧЕ единствено НАМРАЗИХ това и русия – научих руски ОТЛИЧНО, но НЕ ЩА да кажа и израз на него. На други само 45 дни им приказваха, и веднага от “клисурци станаха московци”. А трети, те направо се родиха с такава психика.
  Никъде по света няма такова русофилие и готовност за него, като в милата ни татковина, за съжаление!

  https://www.japantimes.co.jp/news/2018/07/20/business/ukrainian-nuclear-reactor-now-using-non-russian-fuel-first-time/#.W1NLidIzbyM

  Как гангстерският свят, подземна русия, се сдобива с нужната власт по време на “съветско” време (т.е. комунистичес), а по-късно става ПРИЯТЕЛ-СЪЮЗНИК НА ПУТИН & ОЛИГАРХИЯ, и все още държи положението, в същата мила “освободителка”:

  https://www.theguardian.com/news/2018/mar/23/how-organised-crime-took-over-russia-vory-super-mafia

  Ваш. пост:
  ЧУДЯТ се и питат, все повече американци, тази там Републиканска партия – абе нима се превръща в агентурна група на русията!?!
  Затова и се увеличават призивите здравите в разума американци да гласуват за Демократическата, на изборите през 2020 г.!

  https://wapo.st/2Lq55RV

 11. До Васил Милев

  Ne sutor crepidam. С Уикипедията не се трупа обща култура. Идете и питайте в Музея на Моцарт.

 12. Да, изказването да се купят пържоли на кучето беше ужасно. Не влиза дори в диапазона липса на такт – дебелашки хумор.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.