Доживяхме американски президент да имитира българския премиер

Не знам как е “по света” ( поне не навсякъде), но у нас сред харесващите Тръмп негови последователи има и искрено вярващи в позитивни страни от неговото поведение, без да са повлияни от руската пропаганда. Няма статистика по въпроса, но е сигурно, че те са абсолютно малцинство сред тръпмопаните, огромната част от който в България страдат от потомствен рашизъм и виждат в лицето на червенокосия наистина много полезен идиот, който разбива западното единство.

За малцинството тръмписти, убедени, че той е реформатор и консерватор, което е полезно за Амерка, всяка новина за продължаване на американските санкции срещу шайката на Путин е доказателство за тяхната правота. Сигурно и съобщението, че САЩ отпускат 200 милиона за Украйна, която да използва средствата за военни цели, е прозвучала като пореден отпор на “слуховете” за руската връзка на американския президент и на “приказките”, че той е зависим от Путин и се държи с него сервилно.

Щеше да бъде добре това да е вярно, но за съжаление става дума за фалшива надежда, ако не и за фалшива новина. Защото и най-лаконичният прочит  на списъка от военния американски трансфер за Украйна предвиден някъде в неопределеното бъдеще, показва точно обратното: Тръмп пак много е внимавал да не дразни Путин с предоставяне на ефективни оръжия на Украйна, с които да застраши руската военна намеса.

Американското финансиране ще бъде използвано за “ екипировка, която да подпомага настоящите тренировъчни програми и оперативни нужди, включително възможности за засилването на командването и контрола на Украйна, разполагането на системи за сигнализация, секретна комуникация, военна мобилност, нощно виждане и военно медицинско лечение“, гласи съобщението на Пентагона, цитирано от БГНЕС.

Няма нужда човек да е военен експерт, за да схване от беглия прочит на тази информация, че става дума за символичен жест, който с нищо не променя факта, че Украйна се сблъсква с най-бързо милитаризиращата се ядрена държава в света, струпала огромни военни арсенали срещу своята жертва – особено в отхапания за целта Кримски полуостров, превърнат вече в една огромна руска база с многократно увеличен флот, срещу който украинските въоръжени сили нямат шанс за реално противопоставяне. Когато Путин повтори пред Тръмп “ Крим наш” , а американският президент “пропусна” да му опонира, кремълският агресор имаше точно това предвид: украинците не могат да си го вземат вече и щом Америка  мълчи, това е свършен факт.

Така че отпуснатата “капка в морето” от 200 милиона долара за украинската армия не само не опровергава основателните подозрения за заиграването на Тръмп с Путин, но на практика го потвърждава. Ако към този факт добавим и изблика на Тръмп по адрес на Черна гора, която можела да се превърне в повод за Трета световна война след присъединяването й към НАТО, цялата миниатюрност на черногорския пример, даден от стопанина на Белия дом, подчертава какво си мисли той в действителност за огромната Украйна и опасността тя да въвлече САЩ в конфликт с Русия в случай, че не бъде спазен ултиматумът на Путин алиансът да не интегрира украинците, напомнен от Владимир Владимирович отново ден преди новината за американските 200 милиона долара, отпуснати на Киев.  

В рамките на не особено смешната шега може да се каже, че Тръмп имитира нашия премиер Борисов, който на думи е натовец, но на практика много внимава да не дразни Путин с каквото и да било. В този смисъл онези, които величаят Борисов като “геополитик” , определено го понижават. Той направо е законодател на геополитическата мода в самия Вашингтон!  

 

30 мнения за “Доживяхме американски президент да имитира българския премиер”

 1. Нещата са ЯСНИ. За поведението на Тръмп е повляло най-вероятно видеото, че той има незаконно дете в Барцелона и е скрил новината от Мелания. Путин се е добрал до тази новина чрез старите ченгета – Аспарух Бригов, Решетник Леонидов и Гоце Гоцев. И е започнала акция пречупване – чупене на клони покрай язовири и реки за едни ПАРИ. И ДОКАТО си плаща чрез бюджета – Тръмп е несменяем. Освен на избори.

 2. Страхотен и разобличителен анализ! Изпревари всички световни анализатори. Хвала!

 3. Тръмп не е луд, той е само предател; Путин обаче положително е луд. Не знам кое е от двете е по-опасното, май по-скоро е второто…

 4. Малка е възможността сред тръмпистите в НРБ да има наистина нерублофилни полезни идиоти, които наистина да вярват в “консерватизъма” на Тръмп, и които вярват, че той е единственият “спасител” на САЩ от “социал-либералните” соросоиди.
  Все пак те не трябва да забравят ,че “успешният” “бизмесмем” Тръмп е богат “по наследство”, но също така още по-важното е да не ЗАБРАВЯТ, ….. че ако в САЩ имаше наистина мракобесен “консерватизъм”, за какъвто “апологет” се обявява техният “КОНСЕРВАтивен фундаменталист” Тръмп, то той досега щеше да е много далеч от обществената сцена ,в някоя затънтена каторжническа колония , или , НАЙ-много, в някое далечно предградие на мегаполисите, защото Тръмп е фалирал близо 10 пъти до сега, а освен това все още….. ВСЕ още не е предоставил своята “данъчна” декларация, дори пред своите “консервативни” апологети, които “гласуваха” за него. Защото в “КОНСЕРВАтивните” и мракобесни “общества” такива “слободии” са НЕвъзможни , и Тръмп щеше да е много, ………МНОГО далеч дори от мисълта ,че ще може да се кандидатира ,дори, за президент на САЩ.
  А пък, колкото до помощта за Украйна, то тя винаги ще е необходима ,срещу алфа-терористическият бандит -Путлер. Без значение ,какво съдържа.
  От друга страна, все пак, Укрйна има доста развит оръжеен комплекс, с доста възможности.
  Само да спомена ,че самата Украйна изнася оръжие, и сега.
  Помощта от САЩ е преди всичко в по-съвременни системи и екипировка, които не се произвеждат в самата Украйна. Те са много необходими и за тренировката и за бойните действия срещу путлеристките военнопрестъпници ,които обстрелват Донбас.
  Добре подготвените украински войници са също толкова важни , колкото е и най-съвременното оръжие. За тях също трябват средства и екипировка.
  Но това е инициатива на Пентагона , а не на пропутинският Тръмп, същото важи и за санкциите, които са наложени не от него, а от Конгреса. Той даже иска да ги отмени. Но не може.
  Той и до сега не е изпълнил санкциите, които бяха наложени преди година. Спря изпълнението им в края на месец януари тази година, когато прие едновременно тримата главатари на путлеристките “служби”, за тайни задкулисни договорки с тях, зад гърба на Конгреса.
  Тръмп не е направил нищо срещу своят “благодетел” Путлер, до сега.
  Всички санкции, цялата военна помощ за Украйна и Сирия , се дължат само на Конгреса и Пентагона.
  Все пак Тръмп е зависим от Путлер , защото най-малкото той го е финансирал , чрез покупки на имоти , и то по време на кризата преди 10 години, предизвикана от строителният балон. Без това “субсидиране” от страна на Путлер и неговите бандити и чиновници, които така си изпират откраднатите трилиони, Тръмп вероятно пак щеше да фалира, за пореден път, както и много строителни предприемачи, по време на кризата. Но Тръмп ,като “по чудо” не фалира……. по точно заради “путлеристкото чудо”……..
  Като по същият “изненадващ” начин Тръмп “спечели” и президентските избори 8 години ,след това………
  А ,……. да не забравяме ,че 15 години преди Тръмп , в НРБ по СЪЩИЯТ “изненадващ” начин беше монтиран и Кобурга и неговият “наследник” – мутромилицинеропитека – байхуй, ….. от СЪЩИЯТ начальник, от СЪЩИЯТ гасудар…. от СЪЩИЯТ “сюзерен”.
  За това просто няма как да има “разлика” между Тръмп и задунайският му “колега”- вождь винету, след като техният гасудар е ЕДИН и СЪЩ – БАШхуйЛО.

 5. Да, наистина, има нещо общо между Тръмп и боко.
  И двамата „не дразнят” русия. Това е достатъчно.
  Обаче, има общо между Меркел и Макрон. Но Тръмп и боко са Диаметрално противоположни на тях.

  А Украйна, тя заслужава 200 пъти по 200 милиона, ЩОМ МОЖЕ С ОРЪЖИЕ В РЪКА, ДА СЕ БИЕ СРЕЩУ СВЕТОВНА ЗАПЛАХА ЗА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ, ЗА НАТО И ЕС!!

  Междувременно:

  От една седмица, около Бял дом и Конгреса има Пищисване от каквито ги върши Тръмп…
  Депутати републиканци предупреждават, Тръмп да не прави Соло-срещи, защото е Опасно и Туря много Американски неща в Залог!
  Бива манипулиран от такива като Путин, и не трябва да отива да се среща еднолично!
  https://www.nytimes.com/2018/07/19/opinion/trump-russia-putin-republican-congress.html
  https://edition.cnn.com/2018/07/17/politics/will-hurd-donald-trump-meetings-cnntv/index.html

  Американските и Английските тайни служби предупреждават, че след световното, Русия засилва агресивни операции срещу западни страни, т.е. Включително такива от НАТО:
  https://www.click2houston.com/news/politics/intel-agencies-russia-to-ramp-up-aggression-after-world-cup

  Руските шпионски централи станали още повече много активни, допълват други, като ГРУ в момента изпъквало, като най-авантюристично и амбициозно:
  https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-07-17/russia-why-putin-s-military-spy-agencies-are-fierce-rivals

  Още един от великите генерали, на великата освободителка, суровов, в Беларус хора са го посочили какъвто си е! В Беларус, но не тук.
  Руският генерал суровов, освободител за едни, е всъщност основен окупатор на Полша, и прегазва жестоко „по пътя” Беларус.
  Същото е и тук, с генерали като толбухин или тимошенко… само да се знае какво са правили в други страни… да де, за нас е по-важно тук, в Българията, където първият „бил” „освобождавал”….
  ПАЛАЧИ и ВАРВАРИ !!… ВАРВАРИ И ПАЧАЛИ!!, изпълняващи доктрината на своя кремъл и държава

  https://lenta.ru/news/2018/07/17/pala4/

  Нещо чувствам… Липсват ми няколко човека тук:
  СТАМБО, ОТБЕЛЯЗВАМ, АНТИКОМУНИСТ, КЛЮКАР.
  Да, знаем, СТАМБО го няма вече.
  Другите бяха също със стойностни коментари, но ги няма от месеци. Имаха погледи върху нещата, включително върху света, комунизма, състоянието у нас. Верни и точни оценки. Никога не подлъгали се, не подлъгващи. А и Никога не Плещещи на руски, мислейки си като мнозина, че това е нормално, и дори „нещо” („Езикът е един от основните фактори за оформянето на една нация, да бъде каквато е”, т.е. вкл. да не се поддава да става „друга”).
  Например, че основното при комунистическата власт се съсоеше от компартията, с властта й, и от държавна сигурност, с репресията си. (Не случайно имаше вицове, генерирани и разпространявани от отдели в шесто, че виновни при комунизма са само полицаите-простаци, докато Нито един виц за комуняти и десе-сари). Както и да е.
  Не знам дали споменатите Трима по-горе, нещо са обидени, или сами се обидиха. Не знам защо така изчезнаха. Но и бяха нападани, неоснователно повечето пъти смятам. Просто, някои си имаха свои начини на изказване.
  Надявам се да са добре, да четат тук… или пък… навярно да участват с други псевдоними.

 6. Тогава следва един друг въпрос. А защо само Тръмп ще дава пари за Украйна? Франция, Англия и т.н. всички…. нямат ли милиарди? Още повече, че Украйна не е в Америка а в Европа. Бях чел, че Италия е подарила 200 военни джипа Ивеко. А какво чакат останалите европейски сили? Утре Украйна няма да бъде американски щат а част от Европа. Не случайно европейските лидери допуснаха Европа да бъде лесно атакувана. Според мен те забравят какво е Европа и кои са ценностите и и кой ги носи. Прекалено много чужда култура се допуска, защото на едни безхаберни бизнесмени им трябва работна сила. Обаче това насищане с чужди цивилизации не може да става така екстремно. Много от чуждите за Европа нации не са подготвени да бъдат европейци и едва ли някога ще бъдат. Тяхната култура не е възникнала на европейския континент и затова те трябва да живеят на родните си места, за да са всички спокойни и мирни. Но за съжаление на бизнеса не му трябват хора а роботещи правоъгълници, които да си ги мести по фабриките като маси и столове.

 7. Опитвам се да закръгля ,т.е.,да допълня аргументите стоящи зад заглавието на поста.Приликата между Борисов и Тръмп не се ограничава само до сервилничето пред Путин .И двамата са в състояние за единица време да сменят позициите си по редица въпроси и теми,по коит са имали твърдост да отстояват.Това ги прави непредсказуеми,което особено в политиката:локална или глобална,ги прави опасни.

 8. Не е по темата.
  В началото на 70-те години непосредствено след разпадането на легендарната ливърпулска четворка-Битълс което автоматично истреля самотно на върха първите им конкуренти-Ролинг стоунс на въпрос на журналист защо ходят с плътно прилепнали панталони, лидерът Мик Джагър лаконично отсече: “Това е нашият отговор на жените които ходят без сутиен”.
  https://ic.pics.livejournal.com/el_murid/16552936/984296/984296_original.jpg
  Кой разбрал-разбрал!

 9. Първата ми мисла по повод “сензационната” покана на Тръмп към ввХ-владимир владимирович ХУЙЛО да го посети в Белият дом, лично и начело през септември т.г. бе еднозначна. Готвят се кремълският гном, доколкото има обосновани очаквания, че докладът на комисията на Робърт Милюр ще е готов тогава да го “изтемарят курвенската”. Намерих за себе си и своебразни потвърждения. Дори в меката пропутинска медия газета.ру преобладаващите коментари под съответните статии са, че лилипут.ин с встъпването на обетованата земя ще го задържат и под ключ. Има за какво. Убеден съм, че кремльовци “елегантно” ще откажат поканата.
  Ще да видим.
  п.с. На мен, ЗАСЕГА, ми стига обстоятелството, че толкова масово, па било и под формата-донякъде, на черен хуумор се допуска тази възможност. Много мина, мъничко остана.

 10. Като стана въпрос за Тръмп и Черна гора..Българското гражданско общество е още в пелени, каквo да говорим за опит и осъзнаване ,но в CАЩ определено мнозинството смята, че сегашния президент е лична обида към тях.Почти сигурно e, че съответните поуки ще бъдат взети под внимание в бъдеще.

 11. КАК Е БИЛА ОСЪЩЕСТВЕНА РУСКАТА 30-ЧАСОВА ОПЕРАЦИЯ НА ГРУ С НОВИЧОК СРЕЩУ СЕРГЕЙ СКРИПАЛ

  Разкрития на МИ6, английска разузнавателна служба:

  – екип от навярно 4 офицери от гру, от тях една жена, е получил задачата да го отрови и е подготвен;
  – през март 2018 г. екипът е снабден и отлита със самолет от Русия за Англия;
  – достига Солзбъри, намазва входната врата на Сергей Скрипал с газа, двамата с дъщеря му се отравят;
  – английска подслушвателна станция хваща тайни съобщения с кодирани думи, изпратени до русия, потвърждаващи извършеното;
  – самолет на аерофлот взема обратно групата извършители;
  – хиляди часове заснети видеокадри, с участието на Сергей и чрез компютърна технология за разпознаване на лица, помагат идентифициране и разкриване на извършители, въпреки използвани от тях фалшиви имена;
  – след използването на контейнерите с отровния газ, те са изхвърлени от групата настрани в Солзбъри, но мъж и жена по-късно случайно попадат на тях и се тровят, тя умира, той е още в болница;
  – и т.н.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5973953/How-Putins-spy-agency-hit-squad-including-woman-carried-whirlwind-30-hour-Novichok-mission.html

 12. г-н АМАДЖАРОВ, трябва да сме все пак справедливи спрямо Тръмп. Въпреки че не е казал нищо против Путлер , и въпреки че има дългогодишни зависимости от него, Тръмп държи на своите предизборни обещания, колкото и да са безсмислени и да са против американските интереси.
  Той наложи мита и изкара САЩ от няколко дългогодишни споразумения, без да може да предвиди последиците от това ,защото няма никакъв опит в сложните международни отношения,а същото се отнася и за някои вътршнополитически му решения.
  Но Тръмп от друга страна няма как да не изпълнява предизборните си обещания , защото той не е с неограничена и безсрочна власт , защото в САЩ има разделение на властите и реални политически партии, които имат реални ПОЛИТИКИ.
  В същото време Тръмп не е и чекист , като Путлер и мутромилиционер ,като Боко. Те никога не са изразявали някакви политически идеи и политически действия , за тях единствената “политика” е “властта”. Това е единствената им цел. Тяхната “кариера” е започнала от ниските нива на властта ,и тяхната цел е да се докопат до върха ѝ.
  Има и разлика в институциите в путлеристкият рай(Х) и НРБ, защото в тях НЯМА разделението на властите ,както е в САЩ. Което е и причината за да няма ограничение на тяхната власт, и ма ежедневните им лъжи.
  Така че Путлер е алфа-лъжечът, той излъга и не изпълни никое от обещанията ,които е дал преди 20 години, излъга за Крим и Украйна, излъга и за Грузия и Сирия, сега лъже за хибридните атаки срещу САЩ, Англия ,Македония, Черна гора , и най-вече е здаунайският бандитустан НРБ. Той е алфа-хибридният лъжец. Но и Боко не изостава много от него.
  А на Тръмп просто няма да му дадат да достигне техните нива на арогантна хибридна наглост. И той за сега той си изпълнява предизборните обещания , които понякога са безсмислени и вредни.

 13. Нека все пак да видим истинските факти.

  Обама помогна на Украйна, като им изпрати топли одеала и още по-топли думи.

  При Тръмп Украйна напълно реално получи така нужните и противоканкови “Джавелин”-и.

  При Обама санкциите бяха само на хартия. При Тръмп удариха богатството на най-близките до Путин олигарси.

  В Крим при Тръмп, не работи ни една щатска компания. Но холандски компании работиха на кримския мост, а Германия продаде турбини “Сименс”, които сега се монтират в Крим.

  Изобщо, САЩ при Обама и днешна Европа са големи приятели на Украйна, а Тръмп е голям приятел на Путин. Но кой знае как става – полза за Украйна има само от управлението на Тръмп.

 14. „Путин финансирал Тръмп чрез покупка на имоти”. Те това е прозрението заради което половината ЦРУ ще излезе в оставка, а другата половина ще се запише на курс по изучаване на българското народно творчество. Говорите за САЩ, а не за Суринам.

 15. до Рада:

  Аз нямам “прозрения”. Синът на Тръмп казва ,че от Русия са идвали повечето от купувачите в одиозната – “Тръмп-тауър” , а повечето от тези купувачи имат връзки с организираната престъпност или са чиновници , назначени от Путин. Тръмп е продавал и имоти във Флорида на завишени цени на хора от обкръжението на Путин, и то когато цените на всички имоти паднаха рязко заради кризата. Тръмп е продавал и други по-евтини имоти на руснаци , като повечето от тях няма как да не са свързани с Путин и службите, както става и със заселващите се по нашето Черноморие.
  Повечето имоти , които е продал Тръмп на руснаци, особено по-скъпите със завишени цени, служат за изпирането на парите които са изнесени от Русия.
  И след като само в САЩ има изнесени над 1 трилион долара , то не виждам защо се учудвате ,че част от тях са минали през Тръмп? Има още 1 трилион изнесен през Великобритания , Кипър, Панама и други офшорни зони.
  И да ви припомня, все пак ,че ЦРУ обикновено действа извън границите на САЩ, а ФБР и финансовото министерство действат на територията на САЩ, и изпълняват наложените срещу Путин санкции.

 16. За първи път, може би, не съм съгласен с Иво.
  Тръмп иска цялата скапана военна руска техника от Източна европа да бъде сменена с американска. Как това го прави зависим от Путин?

 17. Към Iancho Bogdanov Ianchev:

  Ваше право на несъгласие, но и мое също да посоча отново, че Путин няма какво да губи от подобен жест на Тръмп – нито пари, нито ( загубени отдавна) позиции на съветското оръжие в новите страни от НАТО. Тръмп просто се присламчва към неизбежното – към изхвърлянето на боклука на едни реликви от съветско време и представя това като някаква форма на несъгласие с днешна Русия.
  Така че Тръмп отново прави премерен ход на символично разграничаване от нещо, за което на Путин не му пука. Това- първо.
  Второ, лобирайки за продажби на американско оръжие, Тръмп не прави нищо, с което да блесне като борец срещу Путин.
  Трето: ваденето пред скоби на нещо толкова дребно, като пожеланието за неизбежна и без това раздяла със съветските железа не може да компенсира по никакъв начин съглашателството на Тръмп с Путин чрез премълчаването на агресията на Русия в Крим. Щеше да е мощно послание към целия свят ако Тръмп беше порицал тази агресия в присъствието на Путин, но вместо това грубиянинът Тръмп, обичащ да обижда наред, направи поредното и най-важно по своя смисъл изключение именно за Путин.

 18. Предвид джендърните ни разлики и стереотипи съкръщавам псевдонима Ви до ММ. Имах предвид, че разузнавателни данни за лицата близки до Путин се събират от ЦРУ. Въпросните имотни сделки: През 2008 руски олигарх купува от Д. Тръмп имот за 95 милиона, т. е с 13 млн. по-скъп от от най-скъпата собственост в Палм Бийч за момента на продажбата. Мен лично тези 13 млн. не ме шокират. Този имот му харесал, платил 13 млн. повече-бълха го ухапала. По-късно го продал. Искал 125 милиона, къндисал на 95. най-вероятно не е отчел свиването на пазара за луксозни имоти след 2008. ЛИНК: Why did a Russian pay $95M to buy Trump’s Palm Beach mansion? Другите имоти: няма доказателства за какато Вие казвате, скрита форма на спонсориране, нито лицата под въпрос са от близкото обкръжение на Путин. ЛИНК: Reuters Investigates: Russian elite invested nearly $100 million in Trump buildings. Надявам се , че няма да ми окачите етикет „тръмпист”/„тръмпистка”. За мен е по-важен контекста в който глобалистите, т. е демократите загубиха изборите от Тръмп, който пък представя вид икономически национализъм. До 2016г. милиони обикновени американски работници се раочароваха от глобалистите. В Европа много обикновени европейски работници дезертираха от социал-демократите и дадоха гласовете си за крайно-десни националистически партии. Причината е в известна доза късогледство на глобалистите както по отношение на Китай така и по отношение на трудещите се. Но това е тема на друга дискусия. A Brexit какво е? Икономически патриотизъм. Великобритания беше най-суверенната държава в изтеглящия суверенността ЕС.

 19. До ММ – Като казвам „вид икономически национализъм”, имам предвид разбиранията на Д. Тръмп по въпроса.

 20. Не обичам да хваля хората но…! Иво не знаеш колко се радвам че има хора с отворени очи като теб! Това е един от най-добрите блогове на който съм попадал някога! Журналист с главно Ж!!! БРАВО!!!

 21. Към Цветан Найденов:

  И аз не обичам да отговарям на похвалите (суетата никому не е чужда, но тя трябва да бъде държана под контрол ) , поради което използвам случая да отговоря на онези, които смятат за свое право да нападат грубо и да обиждат авторството ми, след което злобеят, че им отхвърлям коментарите, смятайки че съм длъжен да разгласявам всякакви глупости и нападки.
  Не са познали.
  Това е личният ми блог и имам право на самозащита на личността си. Ако ставаше дума за опониране на някакъв друг терен, там щях да бъда принуден да отговарям, за да не оставям агресорите с впечатлението, че премълчаването ми е знак на съгласие с тях. Но на моя тертория просто почиствам боклука в името на личната си хигиена със съзнанието, че съм извършил добро дело и по отношение на останалите коментатори.
  Който иска да ми рисува портрет по свой ( извратен) вкус, да си направи блог и да сяда да пише.Но а не очаква проява на мазохизъм от моя страна.Имам близо 40 години опит в журналистката във всевъзможноите й измерения и съм наясно къде е границата между правото на сводобно слово и употребата на словото срещу свободата на личността (ми).
  Ето защо не позволявам да бъда поучаван по темата за цензурата, която се привижда на желаещите да се възползват от евентуалната ми глупост – лаская се от мисълта, че ми е присъща.

 22. до Рада:
  Хайде да не се обиждаме на джендъри.
  И какво като ЦРУ събира данни за Тръмп? ЦРУ може да събира данни и за вас , например?!?
  ЦРУ събира данни и за съюзниците в НАТО.
  Но на територията на САЩ , контраразузнаването и противодействието на агентите и пропутинските лобистки и нелегални банди е в ръцете на ФБР, и на финансовите служби.
  И да ви припомня ,че “икономическият национализъм” не е нищо друго освен “икономически” ИЗОЛАЦИОНИЗЪМ. Имало е и преди такива периоди на изолационизъм в историята на САЩ ,които не са довели до полза както за САЩ , така и за останалият свят.
  Ако САЩ искат да са глобална сила , то трябва те да стимулират глобализма, иначе могат да повторят грешките на Британската империя ,и другите империи, и крахът им, в опит да се наложат собственият си “икономически национализъм”, на останалият свят.

  Освен това аз ви казвам, че синът на Тръмп, повтарям – синът на Тръмп , е казвал, че голяма част от техните сделки са минали през руски олигарси , мафиоти и висши чиновници. Но освен тях ,Тръмп е продавал и по-евтини имоти на цени около по милион долара, в строени от него селища от закрит тип , на други руснаци ,от по-нисшите етажи на службите и путинската номенклатура.
  А колкото до сделката във Флорида , то не ви ли учудва ,че по време на кризата “случаен” путински олигарх ще купува точно от Тръмп имот ,който тогава е струвал поне 2 пъти по-евтино? Защо не го е куппил за 50 милиона, а?
  Има и едно разследване на Ю.Фелштинский, точно за тази сделка ,и как след това този путински олигарх е следвал Тръмп , вече и като президент, в опит да му повлияе и да търси някакви дивиденти от него:
  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/kak-kartinata-na-leonardo-spasitelyat-na-sveta-pomogna-na-amerikanskiya-prezident-parva-chast

  Ето и втората част:
  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/-450-312-500-izprani-chrez-spasitelya-na-sveta-skrepiha-druzhbata-mezhdu-tramp-i-putin-vtora-chast

  Ако имате време ги прочетете!

  Разбира се, че САЩ трябва да намаляват ,доколкото могат пречките пред бизнеса , за да може той да инвестира повече ,и да открива нови работни места.
  Също така трябва и да търси равнопоставени търговски отношения , преди всичко с Китай. Но това не може да стане по начина на Тръмп. Международните отношения не са на нивото на строителният предприемач и шоумен Тръмп. И търговията е само част от отношенията между САЩ и останалият свят. Има и съюзнически договор с НАТО. Има и договор с Канада ,и с Мексико.
  И ,накрая, срещу помощниците на Тръмп има вече събрани доказателства за техните връзки със путинските служби.
  По времето на предизборната кампания Путин помагаше на Тръмп ,като изнесе електронните писма на демократите. Ето само преди седмица Мюлер поиска екстрадиране на 12 разузнавачи от ГРУ.
  Всичко това показва ,че Путин е помагнал на Тръмп и е имало договорки между тях. А освен това е много учудващо ,защо Тръмп все още не е въвел изцяло санкциите срещу Путин ,Иран и КНДР ,които бяха гласувани от Конгреса преди цяла година?

 23. Към AWACS:
  Awacs, явно не познаваш нас БЪЛГАРИТЕ щом разчиташ на руско/турското внушение, че имаме къса памет, в опита си да направиш невъзможното: Да изравниш неравенството СТАМБО >клюкар+антикомунист+(awacs)+… Напразни усилия. СВЕТЛИНАТА НЕ СЕ ИЗМЕРВА С КИЛОГРАМИ!

 24. Тервел, всуе се мориш приятелю. Такъв турлю гювеч с коментатори е спретнал AWACS, при това на двама от тях бяха показани пред “строя” повторни червени картони от Стопанинът на БЛОГА НИ заради злоупотреба многократно с търпението да налагат менторски позициите си, както неговото, така и на останалите тук. Всичко си има предел. Колкото до самият ти “опонент”, няколкократно му е обяснено с думи прости, от кого ли не, вкл. и Иво, че ползването на руски източници е изключително или само от опозиционни автори и сайтове или от украинският рускоезичен ресурс. Защото там има много често показателно инфо което не стига, няма да гадая защо до западните медии, още по-малко до българските. Два характерни примера напоследък. Футболистът Вида, оня със “Слава Украина” е бил заплащен от ФИФА, че ако не се извини, ФСБ снемала отговорноста по сигурноста му. И второто инфо. Ден след като Франция стана световен шампион, тя закри търговско-икономическото си представителство в Раззия. Това са новини с многопластов ефект които по друг начин не биха стигнали до публичното ни пространство вкл. и тук.
  Кой разбрал-разбрал.

 25. Украйна получи джавелините от Тръмп като награда за това, че прекрати разследването в страната на Манафорд и неговите далавери с Янукович и хората на Путин, с което сериозно затрудни разседването на Мълър в Щатите. Това ако не е извиване на ръцете….

  Тръм настоява за смяна на съветското отъжие и увеличаване на националните разходи за въоръжаване единствено защото разчита, че европейските страни ще пазаруват оръжия от САЩ. Повторение на саудитската сделка. Сега,когато стана ясно, че на Щатите не може да се разчита повече, страните от ЕС членки на НАТО трябва наистина да си повишат разходите но само за развитие на европейски военно промишнен комплекс.

 26. Към GEORGI NIKOLOV:
  Не, не е напразно, побратиме. Не всеки различава Дявола, пък и сърце ми не дава безучастно да гледам как българофоби-русофили тъпчат и подиграват бащино ми огнище.

  Жив и здрав! Доскоро!

 27. Към AWACS
  Далеч сте от истината ,че хората ,които сте цитирали са наши единомишленици.За общи приказки стават ,но когато става дума за реални действия на политици от дясно са първити унижтожители.Важно е да се зарази сктатуквото и се изтикат хсрата на действието.Това е задачата.Иначе за приказки за подвеждане са готови.То и Георги Жеков е най големият*антикомунист*,но при реавни действия и първи оплювател.
  Не се додвежяйте,освен ако не сте един от тях.Но те лесно се разпознават.Вредят обаче много на България.Защото се прикриват умело.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.