БСП и сателитите й готвят политически фронт срещу валутното ни приобщаване към Европа

На 23-ти юли изтече законният срок, в който една партия с 1 процент гласове, получени на последните парламентарни избори, трябваше да внесе в народното събрание подписка с искане за референдум “ за или против въвеждане на еврото в България”. По признание на организаторите, направено преди 4 дни, подписката се е провалила заради голям брой подписи, оказали се невалидни поради липсата на Единен граждански номер, който да удостоверява автентичността на подписалия се гражданин. 

Нека проевропейците в България обаче не се радват. Това, че една маргинална и предимно регионална политическа сила не успява да мобилизира 200 000 българи с протестна нагласа срещу въвеждането на единната европейска валута в България, за бъде внесена такава подписка в Народното събрание, както и фактът, че Парламентът би бил задължен да постави на обсъждане темата само при двойно повече легитимно събрани гласове, не означава, че опитите в тази посока няма да продължат. 

Миналата седмица от чешкия икономически всекидневник Hospodarske noviny (ihned.cz) поискаха мой коментар с въпроса дали не става дума за акция, подбудена от руската хибридна война срещу страна от ЕС и неговото единство. Сторило им се е странно, че в страната, с може би най-висока подкрепа за членството й в ЕС, тлее съпротива срещу приобщаването й в еврозоната. 

Как се отговаря на такъв въпрос като за чужда аудитория, която търси логиката за обясняване на шизофренното състояние на определени сегменти от българското общество, което с едната ръка аплодира притока на европейски субсидии ( както и на равни по обмен постъпления в страната от българските емигранти на Запад), а с другата козирува на хибридните инициативи на московската пета колона?

Да сте чували някоя партия у нас да си признава руското финансиране? В страни, като Франция, такива партии биват изобличавани. Не и в България. Така че можем само да “подозираме” очевидното…

Скромната ми прогноза е, че около ( и срещу) въвеждането на еврото предстои да се развихри голяма бутаница на опашката от желаещи да възпалят нови страхове. Ще се изпокарат само за едно “патриоти”, “консерватори”, “леви десничари” и десни леваци: кой да си припише бащинството в подмазването на Матушката ( и по тази линия).

БСП вече се позиционира с тлъст намек от страна на мастития си новоизлюпен говорител по всички теми, бившия журналист от в. “Дума” Александър Симов ( който се докопа най-после до депутатска заплата и спря да пише в родния му в. “Дума” ). Симов, който е част от вътрешния кръг на партийния връх в БСП, даде да се разбере в телевизионно предаване, че било време да се пита народът за нещо важно. Явно в БСП ги тресе гузната ( пред Москва и крайно левия им електорат) съвест, че не са инициирали референдуми за НАТО и ЕС . Този път смятат да “хванат последния влак”.  

Техните сателити от “Възраждане”, чийто лидер Костадин Костадинов напоследък е в първите редици до Нинова по време на митинги и шествия, подозрително лесно и миролюбиво си признаха, че не са сколасали да съберат нужните подписи срещу въвеждането на еврото. На този етап…

Пилотният проект за проучване на нагласите чрез започналото в края на април пробно събиране на подписи срещу влизането на България в еврозоната най-вероятно ще бъде последван  от ескалация на раздухваните опасения, че ни очаква продължение на европейското “иго”, каквото според Сидеров и други адепти на руската пропаганда ни е наложено насила. Към този писък е на път да се присъедини и червеният лидер БСП в левичарското пространство, който ще се опита да обедини около себе си на тази почва “народните маси”. 

152078282886284

 

 

 

 

Дали тези напъни ще се провалят, не може да се предскаже толкова лесно, колкото изглежда по законите на логиката ( но гледана от чужбина), според  която в  членството ни в ЕС се радва на стабилно преобладаваща подкрепа сред иначе силно обърканата ни нация. Някой можеше ли да предвиди, че опитът да бъдат подкрепени правата на жените чрез една европейска конвенция ще бъде извъртян и извратен до степен, че на българите ще им бъде внушена успешно лъжата за узаконяване на третия пол като истинска цел на документа, макар никъде в него да не се говори за нещо подобно?

Прагът на готовността за поддаване на лъжливи новини сред българското общество ( каквото и да означава това обобщение за силно разделените по остта Изток – Запад българи) явно е снижен до непредсказуеми нива. Политическите спекуланти, търговски пътници на московската пропагандна стока, разчитат тъкмо на това. Услади им се победата срещу измислените и невиждани от никого “джендъри” и се канят да приложат методите си на дезинформация и разгаряне на страсти срещу любимия ни български лев.

Както е казал чешкият патриот Юлиус Фучик, преди германските окупатори да го качат на бесилото: “хора, бдете”!

И не подклаждайте огъня на свещената простота, както онази старица е направила, хвърляйки съчки на кладата на първия реформатор в католическа Европа Ян Хус, на което той промълвил: “свещена простота”!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://www.flagman.bg/article/152335

 

20 мнения за “БСП и сателитите й готвят политически фронт срещу валутното ни приобщаване към Европа”

 1. Защо курлелия не прати милото си синче от Америка в русия, там няма западен тип валути, няма долар или евро, там си има рубла!?! Защо и останалите като нея не махнат децата си от Западната Европа, и не ги преселят в русия – ТА И ТЕ ЗАЕДНО С ТЯХ?!? Нали само викат за русия и я подкрепят!?!
  Но само да дойде един ден еврото, и пак комунягите ще са първи ползватели, пак челните капиталисти на България, каквито са си сега.

  Противоречията при тия всички ЛЕВАЦИ само показват какво е състоянието им. Очевидно, едни се натискат да са повече “националисти”, други да са повече “с русия”, трети, да са “европейски социалисти”. ПЪЛНА ЕКЛЕКТИКА. Всъщност, от всичко това по малко, а и всичкото заедно.
  Противоречията също потвърждават, че когато ТИЯ изпадат в противоречие, левачи, соци, коми, те всъщност НАЙ-МНОГО СЕ МРАЗЯТ ПОМЕЖДУ СИ. Единият да седи на стола, да БУТНЕ ДРУГИЯ И ГО ПРЕТРЕПЕ, да не седне той наместо него. Ленин е в противоречие с други в “партията”, сталин с троцки, хитлер с рьом. Бой до смърт.
  ПРОКЛЕТИ да са всички, с всичките им изчадия и измислици. Да се хванат гуша за гуша, изгризат и унищожат!
  ВДЪН ЗЕМЯ! От брадата на маркс, през брадата на ленин и сталин, до безмозъчните кухини на курлелии и ВСИЧКИ КАТО НЕЯ – ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИ И БЪЛГАРИЯ!

 2. Костов въведе валутния борд преди цели 20 години – и мнозина започнаха да забравят какво озчава това.

  Без борда, българската валута моментално ще се обезцени спрямо еврото и долара в рамките на около 200-300 процента.

  Затова, ако не искаме това да се случи, рано или късно трябва да се присъединим към еврозоната.

  Проблемът е, че в момента никой няма да ни пусне в еврозоната, защото не изпълняваме някои от критериите.

  Но щом другарите са против въвеждане на еврото – тогава да развържем лева от еврото – защото лева точно за еврото е “вързан”. И да видим какво ще стане след това – надявам се другарите няма да имат нищо против, нали? 😉

 3. БСП ни подценява.
  Защо ли си мисли,че може да продължава с манипулации и лъжи!
  Надеждата е Европа!
  Критерият е Европа!
  Стремежът е към Европа!
  Удоволствие е,че сме част от Европа!
  А иначе харесвам Русия,но не искам зависимост и……

 4. Мешаницата между Гърция и русия продължава.
  Заради Македония, и останалото.
  Гърция не отстъпва.
  БРАВО

 5. Мешаницата между Гърция и русия продължава.
  Заради Македония, и останалото.
  Гърция не отстъпва!
  БРАВО, ГЪРЦИЯ!

  https://www.nytimes.com/2018/07/23/opinion/athens-moscow-greece-russia-tensions.html

  Междувременно:

  С последните си Тъпизми, да маха инфо-разрешителните на най-високопоставени люде в Америка, заради туй, че го критикуват, Тръмп вкарва Троянския Кон, русия, още повече в дебрите на Белия Дом !
  ПФУ… амат от ТЪПИ ТРЪМПИЗМИ !!
  Само храна за тръмпизъм и от кремъл, и у назе тоже…

  https://twitter.com/MatttDavies/status/864618384922640384

 6. Подтекстът на въпроса “за или против еврото” е очевАден – “за или против рублата”, платежно средство в евразийския съюз!

 7. Въпиюща посредственост с която матРияла отдавна е навикнал.
  Просто, дори да се напъват а то на всичкото отгоре и ги мързи-толкова си могат-НИЩО!

 8. “Явно в БСП ги тресе гузната ( пред Москва и крайно левия им електорат) съвест, че не са инициирали референдуми за НАТО и ЕС . Този път смятат да “хванат последния влак”.”

  Не мисля, че това е вярно. По онова време БСП бяха на власт чрез другаря Цар и президента Гоце и можеха с лекота да дерайлират присъединяването към НАТО и ЕС ако искаха и без референдум. Присъединяването към тези две организации стана със съгласието на господарите им от Москва, на която и трябваше да имплантира верен троянски кон в двете организации, а на нашите комунисти им се привиждаха милиарди за крадене. Част от откраднатото отиде при руснаците. Колкото до референдум, когато Белокаменната спусне заповед за излизане от ЕС и НАТО, другарите няма да се поколебаят да предизвикат съответната криза и да предложат референдум, който да спечелят. Или просто бидейки на власт да извадят страната от тези съюзи по една или друга причина. Населението няма да им се противопостави.

 9. Не е по темата. Понеже, обаче защото долното инфо няма никакъв шанс да се яви по родните “масмедии”, а западните отдавна не се впечатляват, принуден съм да го пусна на съвеЦкий диалект. Моят коментар е малко но от сърце: “Тирани треперете, ще ви победим”. На някой 30-ти февруари, де.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B57242D175A8

 10. Буран-енергия искали да съживяват в русия.
  Може и да може.
  Цените на нефта от няколко месеца се повишиха, може да останат още дълго така – парички падат ли падат.
  Германски глупаци, начело с шрьодер, успяват да прикачат големи проекти за газ към Германия. Пак финансиране.
  Пак мангизи за ракетки.
  Пак и за шпионаж.
  Пак и за енергично перчене…

  https://www.popularmechanics.com/space/rockets/a22515248/russia-super-rocket-energia/

 11. ниновна е просто последната националсоциалистическа селяндурска издънка на БКП, “наследник” и представител на байганЮфщината.
  То трябва да си завършен лумпен и комунист , за да харчиш с комунистическото си денелокожие и гьонсурат, милионите си на Запад, дори и рублевите “партийни” хартийки, и в съшото време да си против еврото?!?
  НРБ и сега е е в еврозоната , но без да се ползват всички възможности на еврозоната. Естествено че от това не печели никой в НРБ , освен КАЗИОНната ,бутафорна ОПГ – БНБ , и нейните “партийни” началници, които “усвояват” милиарди ….без никакъв контрол от БНБ.
  П.П. Може би ще е полезно за ниновна да зачете малко следният линк, от КАспаров.ру, в него А.Илларионов представя своята Втора част от неговата статия за СЕДЕМТЕ основни принципа на Западната цивилизация:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B56BE5CDA02F
  А , в добавка , е добре ниновна да се запознае и с журналистическото разследване в – Daily Mail, за терористите от ГРУх, които извършиха нападение срещу НАТО с оръжия за масово поазяаване във Великобритания. А Игор Мурзин в Каспаров.ру е отделил специално внимание на някои ключови моменти от статиите на Daily Mail:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B560E718C8CB

 12. Немислимо е да се саботира жизненоважно интегриране, което гарантира на нацията временно/поне за 50 години/ стабилен поминък и то с уговорката, че няма нищо стабилно на този свят. Така или иначе всеки ден живот в икономическа стабилност дърпа нацията. Няма нищо чудно, че за някои е важно този народ да мизерства. Лошото е, че Възраждане се опозоряват и ако някога имат разумно предложение никой няма да ги ебава за нищо. Не, че досега стават за нещо. Защо, обаче не се забелязва как К. Костадинов се беше доближил до ББ и беше влязъл в поредния обществен съвет? Нима не говорим за две ребра от едно тяло или просто нещо много съм чел Библията?

 13. Всичко идва от заповедите на Москва.Тя беще против Истамбулската конвенция,против разбирателството между Гърция и Македония,тя всячески се стреми да ни отдели,скара с Европа,тя ни е определила като най слабото животно от стадото и глутницата ни атакува…Аз,като онзи наш съотечественик в Америка поглежда портрета на Т,Живков против носталгията,снощи отново прочетох показанията на Н.Вапцаров пред полицията,за да не забравям какъв родоотстъпник срещу долари е бил.А днес някакво джурналистче /Валери Роев/пише в “Телеграф”,че Вапцаров бил арастуван и на другия ден разстрелян.О свещена простота…

 14. Видеото и статията в Каспаров.ру са просто уникални.

  Руснаците се хвалят с изстреляна ракета през 2018, но се оказва, че са монтирали новото видео от старо видео, направено през 2016 г.

  Обаче и видеото от 2016 г също е фейк – там авиобомбардировка е представена за ракетен удар. Хаха, тия успяват да направят фейк на фейка, просто уникално. За всички, които са пропуснали, ето връзката отново – http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B57242D175A8

 15. БСП открито се връщат към терористичните си национал-социалистически корени. Неуспеха на настоящата им подписка показва нещо важно- дори да могат да манипулират общественото мнение за да саботират НАТО, по отношение на ЕС този подход не работи. Дори и лумпените, които гласуват за тях могат да направят елементарната сметка, че се издържат за сметка на гастербайтерство (тяхно или на роднините им) или социални помощи в Европейски държави. Така, че по този начин няма да стане. Ще се опитат да предизвикат предсрочни избори и да вземат властта, или поне да се намърдат като коалиционен партньор. И вече да саботират отвътре.
  Не мога да преценя, дали ще се решат да клатят борда. От една страна, така би се появила нова вълна кредитни милионери, от друга- матряла, ако хладилника е празен това е единственото, което може да го изкара на бунт. Другарите това вече са го виждали.
  Да стискаме палци оранжевият клоун във Вашингтон да бъде отстранен, или като минимъм Демократите да спечелят midterm изборите. Тогава балансът ще изглежда по-друг начин.

 16. От два часовата срещата вав Хелзинки Оранжевия Клоун разбра че е много по зависим от хитраата лисица в кремъл тои му каза ето ти топка от световното но твоите топки са моите ръце
  А госпожата на която не мога да изписвам името ако парвите три букви не са ГЛАВНИ
  знае много добре от каде се финансира
  и ако наи голямата руска компания лукоил в Българиа която не плаща данаци може да спести още просенти като отпадне необходимоста ненужните левове дасе обращат директо в евро
  Тогава картинката е комплектована
  Нито Luk ял нито лук мирисал

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.