Борецът срещу “гейполитиката” Сидеров се качи на главата на “геополитика” Борисов

Ако сте чужденец и не знаете нищо за българската политика, но попадате на актуалните изяви на Сидеров, вероятно ще си помислите, че това е премиерът на България, който заплашва с уволнение един вицепремиер и се бие в гърдите, че се е явявал на избори, които е печелил и пак ще се яви сам на следващите, т.е. едва ли не ще ги спечели пак, нямало проблем. https://offnews.bg/politika/siderov-e-gotov-da-smeni-vitcepremiera-simeonov-684999.html

Докато Борисов се вживява в ролята на геополитик, Сидеров се върна към обичайното си амплоа си от недалечното минало, когато кълнеше “гейполитиката”, “гейропа” и прочее мишени на кремълската пропаганда. 

Дори и да си посипят сега главата с пепел и тя да им посивее като на “помъдрелия” Сидеров, за какъвто той сам се представяше в началото на това управление, медиите не могат вече да избягат от ролята на солидарни виновници за препирането на неговия образ. Той ги изменти, метна ги, употреби ги и се завърна в основното си амплоа на екстремист, който, макар и осъден за хулиганство, вече плаши наред със съд дори коалиционните си партньори. И в момента, ескалирайки скандалното си поведение, Сидеров си гарантира телевизионното присъствие, превръщайки се в незаобиколим фактор поради своята значимост на джудже, което дава тон в политиката на “великана” Борисов.

Посланието на Сидеров е с московски произход и е предназначено за българския избирател, който да се възхити на неговата решителност в отстояване на опорните точки. Но то съдържа вече и нов елемент: докато в началото на кариерата си на тв пропагандатор и нов политик той се изживяваше като защитник на угнетените, на бедните, на няколкото процента българи, готови да припознаят в театралните му пози и в красноречието му ( т.е. в червеноречието му) по-радикален вариант на левичарството от съглашателската политика на БСП с Европа, то сега вече московското острие си вдига цената. Започва да се изявява като защитник на българския бизнес – или поне на онази част от него, която се чувства застрашена от отделни действия на властта и най-вече на вицепремиера Симеонов. 

Как се стигна до това Сидеров да се държи като началник на правителството и парламентарното мнозинство от висотата на премиерската глава, върху която се е покатерил и раздава присъди и квалификации на сродните си съуправленци?

Отговорът е в издайническото мълчание на Борисов. То е зелен семафор конкретно за галеника на централата от Червения площад, но и спрямо марша на московската пета колона в България изобщо. 

В съседните Румъния, Македония, Черна гора и в Гърция дори политиката на Путин търпи поражение след поражение на терена на вътрешната им политика с проекции върху провала на руската хибридна вълна в преобладаващата част от Балканите. В същото време “повелителят на помирението” в Западните Балкани, за какъвто ласкателите се опитват да ни представят Борисов, предоставя чрез абсолютната си пасивност територията на евроатлантическа България като плацдарм на руската мечка и тя съответно се възползва, показвайки нокти и зъби. Това се вижда от все по-озъбеното и провокативно поведение на Сидеров. Той беше вече “златен пръст” на управлението Орешарски, сега вече е “златен зъб” в мълчаливата уста на Борисов.

Борисов премълча твърденията му, че имено той му е внушил да не гони руски дипломати около скандала “Скрипал”. Премиерът се въздържа от възражения и по този начин даде знак на съгласие, когато Сидеров се похвали с този свои успех пред руски телевизии в окупирания от Русия полуостров Крим, където от позицията на коалиционен партньор в управлението на България демонстративно наруши с присъствието си евроатлантическите ангажименти на българската държава, оглавяване ( все пак) от друг.

Както е известно, Борисов позволява да бъде доминиран само от онези, които са му “началници” ( обикновено това се отнася за Господ, по собствените му думи, както и за Путин, по подразбиране). На шефа си от Европейската комисия Борисов позволява да го гали унизително по главата пред телевизионните камери – точно като пуделче. Борисов се направи, че не е схванал дебелашката шега и на другия си началник на европейска линия  Туск, който в речта си при откриването на българското председателство на ЕС в София го оприличи по външни белези на страшен тракийски воин ( направо “мамата си трака”), който можел да победи всекиго – комплимент на ръба на подигравката за един политик, претендиращ да работи с главата си, а не с юмруците си.

Както виждаме сега, в категорията на началниците, на които Борисов не смее нито да се обиди, нито да противоречи, вече съвсем явно дефилира и Сидеров, който щял да препоръча на ГЕРБ ( т.е. на Борисов), да съди собствения си вицепремиер. 

Не искайте от мен да предсказвам кога ще има извънредни избори или преструктуриране на парламентарното пространство, в което очевидно повече не могат да съжителстват заедно Ор(у)ел ( Сидеров), рака ( Борисов, готов винаги да даде заден ход)  и щуката ( Симеонов, който е подгонил някои едри риби от подмолите на рака ) . За подобни предсказания си има оракул, който пише сценария на тази басня по сценария на Кремъл, а не на Крилов. Защото в баснята на Крилов за орела, рака и щуката орелът е само с една глава, а в баснята на Путин, разказвана в момента от Сидеров, орелът е двуглав.

32 мнения за “Борецът срещу “гейполитиката” Сидеров се качи на главата на “геополитика” Борисов”

 1. ()олен ()ИДЕРов е в сегашният “парламенТ” ,защото вождь винету си го “избра” за……коалицио….. ПАРДОН! – не , НЕ за “коалиционен”, а за ПОРЦИОНЕН “партньорь”.
  ()олен ()ИДЕРов е ПОРЦИОНЕН “партньорь” на властта още от времето на Мутригруп, а след това си смени няколко сводници, като започне от доносничеството за ДС , за да стигне накрая и до баш-вождь байхуй.
  И след като всички “мандати” на винету са ПОРЦИОНни, то няма как последният да не е ТОТАЛно ПОРЦИОНен, в който единствената причина за “усвояването” на властта е самото ….. УСВОЯВАНЕ……
  И от байхуй ,и от неговият “златен пръст”, не може нищо друго да се очаква , и както досега са “усвоявали” …..ПОРЦИИТЕ, то и от сега нататък , може само да се очаква да повишават “ефективността” на порционното “усвояване”! И както в “обикновените” олимпийски игри може да има само ЕДИН победител, то и в ПОРЦИОНните “олимпийски игри” организирани от Путлер в задунайският му путлеристки бандитустан в НРБ, “печелившите” рублояди също се борят за “златният” порционен медал в НАЙ-“престижната дисциплина” – рублоядскиЯТ “десетобой”.
  А ,колкото до ()олен ()ИДЕРов , то той никога не е “защитавал” българският бизнес, защото винаги е бил на КАЗИОнна “издръжка” от “държавата” и КАЗИОНната “българска” ОБРЪЧгархия в НРБ.
  Това се видя и от последният му ЛОБИстки “закон” за приватизацията.
  Уж ()олен ()ИДЕРов е “АРХИврагЪТ” на ВСЯКА приватизация, а сега “изненадващо” ()олен ()ИДЕРов се ОБЯВИ за НАЙ-големиЯТ АПОЛОГЕТ на “приватизацията”, ………САМО на ОБРЪЧната “приватизация” , разбира се! ……и съвсем “безКОРИСТНО”………..
  То и баШхуй не е приватизирал нищо, откакто стана “вождь” на НРБ, освен няколкото ОБРЪЧни “приватизации” , около Булгартабак и КТБ. И това също го сближава с ()олен ()ИДЕРов – ОБРЪЧната “приватизация”!
  Но все пак баШхуй си го “избра” ()олен ()ИДЕРов , а обратното! Даже му даде “индулгенции” ,за да може да влезне в сегашният му изцяло ПОРЦИОНнен “парламенТ.”

 2. Добър ден!Преди да говоря по моята тема, да кажа едно “отлично” на новата публикация!Приятно е да надникнеш в събитията от опъката им страна и да получиш ведно с автора прозрение за опростачената политическа конюнктура на неслучващата се промяна….И нещо ведро:бях в библиотеката днес и попитах за Книгата-казаха,че са я получили и я обработват. Сега като се замислих, какво има да й обработват, съм малко разколебан.И все пак:Приятен ден, приятели!

 3. Нормално е лидеров да поиска скалпа на валери ,БМБ ,защото е с най-голямо лоби в масква.Неговата талавизия бълва руски,проруски бълвочи,все едно си в КРЕМЛЕ до тавариш ПУТИН-така се прави реклама,твърд и неустоим е той,пример за всички русофили наши,горд, че служи на ВЕЛИКА РАССИЯ -истински КОМУНИСТ,твърд като скала.

 4. Както и да се пъчи главният атакист, калибърът му си остава пренебрежимо малък. Едва ли Цар ПУ-шка гърми у нас с този тапешник. Мисля си, че ракурсът е друг- премиерът ни е якото оръжие на Кремъл, а дребният го пускат колкото да пушляви наоколо. “Редник Киро” временно държи късата клечка, ще му оправят положението по-нататък и по по-друг начин. Обаче на Лукойл му раздадоха цяло тесте с белязани карти. Всички видяха измамата, но реагира единствено “Мунчо енд къмпани”; това Корнели, Бели Златки, воеводи и патреоти с беневреци най-дълбоководно запазиха пълно радиомълчание. Нещо кънти откъм Банкя, ‘ма и това кънтене е бая на кухо.

 5. Цялата тая история показва колко зле е работата.
  Преди година Симеонов упорито настояваше МС да отпусне 2,4 млн. лв за да обжалва решение на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата за приватизцацията на Български морски флот. По това време pазбута и трупани c години нечисти интереси в Слънчев бряг.

  Решението на Арбитражния съд вече е факт.Факт e и унизителния закон със задна дата който се опитаха да прoкарат Сидеров и Данаил Кирилов (ПП ГЕРБ).Фокус с който тия “народни представители” се опитват да надхитрят съда и да отпишат за сметка на всички нас, още незнайно колко милиона.Kато си помисли човек, че и за тях са гласували демократично…

  Преди година БСП, ДПС ,извън парламентарни партии и две големи медии искаxa оставката на вицепремиера заради измислен скандал с Николаев от Нова TB.
  После ВМРО и Атака доста настойчиво настояваxa, Симеонов да се извини че каза истината за Гундяев, безцеремонния руски КГБ полковник преоблечен в расо.
  Сега Сидеров направо иска оставката на Симеонов и плаши със съд .Причините са ясни само на него,спонсорите му и на лекуващия го доктор.Всичко това е направо за сериал и има не един интересен извод.
  Оказа се че лидера на Атака e доста удобен на големите партии и държавнo захранвани олигарси.Затварят си очите че е открит проводник на Путин и Кремъл. Да не говорим за параноичните му изстъпления.Щом обаче може да бъде купен, проблем няма.

 6. Казваш, че ЛУКОЙЛ не плаща данъци и 5-тата колона побеснява.

 7. Сидеров е политически клоун. Поведението му е арогантно, присъствието му в политическото проостранство – скандално, театрално и мегаломанско. Политическите комплименти които Борисов получава за балканските си изяви са протоколни. Югоизточна Европа няма политическа роля в ЕС, такава роля имат други държави. Комплиментите замазват това положение.

 8. Борисов е един слабак и страхливец. Само се перчи на слаби и на такива, които е сигурно, че нищо няма да му направят. Никога не взема позиция по Русия, още по-малко реалистична и стабилна.
  Сидеров е просто едно ЛАЙНО, подбрано чрез операция на кгб още преди 1989 г., с ръцете на нашата Десе, сега данс, да се вмести в бъдеща България като “националист”, след като комунизмът се проваля, и е “заместен” с “национализъм”, “православие”, “семейни ценности”, “дугинизъм” тоже. Но пък точно сидеров си успява да му седне на врата и го командва. А страхливецът само си трае, та и гледа да не дразни и тогова!

  Аман руски подлоги в България!!

  Междувременно:

  “Нощните вълци” на путин (“Путински ангели”), тази подвижно-неподвижна резидентура на кремъл, си направили офис в Словакия. Да бе, Словакия. Можем да отбележим, че освен България, май Словакия и Беларус са още там такива страни, дето подобни номера Минават.
  Минавали с моторетките, пак минавали, разузнавали и проучвали, накрая се изтърсили в едно село в Словакия и там си направили офиса. Разбира се, и в Словакия има доста заселили се (заселени по поръчка) русняци.
  Кметът бил изненадан, не знаел. Ама те си се разбрали с разни хорица, и се установили в някаква къщица.
  Започнала словашка петиция, горката петиция, да бъдат ПРОГОНЕНИ.
  Двеста словаци вече настоявали Президентът и Премиерът да се Опълчат срещу досадните нахалници и ГИ ПРОГОНЯТ!
  Полша вече ги ЗАБРАНИ!

  Представям си, че ЕДИН ДЕН И У БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОИСКАТ ДА СИ НАПРАВЯТ ОФИС – Т.Е. РЕЗИДЕНТУРА.

  АКО НЕ СА ВЕЧЕ ПОИСКАЛИ??

  https://www.rferl.org/a/night-wolves-putin-bikers-slovakia-military-camp-/29385437.html
  http://enrsi.rtvs.sk/articles/topical-issue/170440/strong-reactions-to-russian-motorcycle-gang-storing-armaments-in-slovakia

 9. Tъпо е да защитаваш политици, понеже са конюнктурни, но това e….По човешки е нелепо.
  Kакво спечели В. Симеонов?Нищо.Бтв и Нова и без това не го обичат откакто ги обвини в политическо брокерство.За какво му се сърдят,като ca ясни и на децата…
  Симеонов си спечели истеричнитe пристъпи на Cидеров,фалшивото одобрение на Нинова и Борисов,обиди в кретенизъм от страна на Радан Кънев , малко потенциални избиратели и много проблеми.Москва би взела главата, специално на този вицепремиер без колебание.
  Kънев може и да е прав, но истински кретенизъм е да потъваш и да се радваш на давещия се по бързо от теб.

 10. Помиярът Сидеров е безспорно и несъмнено изкристализиран образ на рафинирания “говноядец”(по Виктор Суворов),т.е.доброволно поставил се в услуга на кремълските си господари български национален предател,винаги готов в поза партер да лиже охотно азиатския миризлив ботуш и да суче кавали в захлас.Подобни отрепки,изчадия адови,не само се раждат такива-при тях цялата мерзост и низост им идва отвътре.Това е труднообясним природен феномен,защото(все пак)всяка подлост,човешко падение,гьонсуратлък и плюене по собствената физиономия си има някакви морални граници.Явно този негодник владее до съвършенство изкуството на човешката деградация.Дори и за това-да си такъв дегенерат,помияр и мерзавец,се изисква висша форма на себепрезиране.За такива мръсници дядо ми(лека му пръст!)казваше:”Не го искам комшия и на гроба ми!”

 11. След поредното постижение на ИВО в журналистиката (ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТНОВО!) още едно и от ИЛИЯН, пак за нашето положение.

  Пеевски-Домусчиев, кратка история на олигархията, все същата пирамида на властта, какво сега и тъй нататък…

  http://bulgariaanalytica.org/2018/07/25/peevski-domuschiev-amendment-the-line-beyond-which-bulgaria-becomes-the-land-of-the-oligarchs/

 12. Сидеров се опитва да помага на най-най-едрия, недопустимо огромен, срамно придобит и арогантен капитал. Тоя, дет се бие в гърдите колко е социален и милее за българите, опита да помага на милиардерите. И ако си мисли, че никой от неговия електорат не е разбрал, то е изпаднал в много голяма грешка. Тук не е Русия и ние не сме руснаците, които не разбират какви са Ротенберг, Абрамович и компания и кой им помага.

 13. Кънев, Кунева, Лукарски.
  Сидеров, Симеонов, Каракачанов.

  Не може да се отрече, че комунистическата мутра има талант в намиренето на политически отрепки, които да го даржат на власт.

 14. Сидеров ще направи всичко за пари. Не разбирам защо отдавате толкова голямо значение на уличница, важен е сводникът!
  Много по-интересен е цялостния подход на Борисов спрямо Домусчиев(а вероятно и други): Първо натиск от държавни институции, в случая следствие, прокуратура, съд, а после покровителстване. Явен рекет!

 15. Един малко известен факт е, че при покупката на едно от ключовите за холдинга предприятия на Домусчиев през 2000 г, платежното нареждане за внасяне на депозита за участие в приватизацията му е направено лично от Манджуков в Уникердит Булбанк.
  Друг е въпросът,че преди това бе развален първоначалния договор за приватизация с американски инвеститор ,кото загуби при това депозита си от 1,3 мл долара.
  Този факт може да даде отговор на въпроса в кое поделение служи “редник” Киро и кой е неговия водещ офицер.

 16. DOBREV
  Много от вътре знаете нещата.Кой подписал,кой рязрешил,кой водещ офицер.Изяснете ги.Или просто Костов е виновен.
  Като Мика,ако не каже нещо лошо за Кънев,няма да е жива.
  Ето за това ще тънем в блатото.Защото мачкаме хората,които искат да се променят нещата.

 17. D SAVOVA

  Контрол по сделката тогава след молби от тогавашното ръководство на въпросното държавното дружество осъществи Петър Жотев.Малко по късно се разбра ,че негов роднина е станал член на един от управителните съвети на ПФ Холдинг Напредък.
  Относно въпросът за Костов – Нямам данни за да правя квалификаци ня Костов като виновен или невиновен за сулачая с това държавно тогава дружество, но в един мой постинг в блога на Иво преди години разказах една дълга приказка за един мерцедес,собственост на това дружество , който след много митарствания между държавната фирма и министерството на икономиката бе продадено на “наш “човек, а парите от продажбата бяха преведени на тогава неизвествната все още фондация “Бъдеще за България”.

 18. D Savova.

  Едно допълнеие – Тази приватизационна сделка през 2000 година получи Приза за Най добра приватизацианна сделка №1 за годината в България / имаше такъв формат по тв тогава/. Факт е че фирмата бе закупена за близо 10 мил долара, а бързоликвидните средства – пари по депозити на дружеството в банки и сумата на фактури за продажби надвишаваха тази сума.Данни очевидни и за по-слаби икономисти….
  След това последваха сделките за пазара “ИЛИЕНЦИ”, част от Пластхим Ботевград и БМФ.Всяка година по една сделка….

 19. DOBREV, сигурно имаш предвид някоя друга сделка, а не БМФ?
  Защото БМФ е приватизирано през 2008г., а не през 2000г.!
  Или си някой от примитивните тролове и хибридни тролове на петата колона на Путлер в НРБ – ГЕРБ,БСП,ДПС АТАКА ,МВРО…….?!?!
  Ако пък толкова не знаеш кога е приватизиран БМФ , можеш да отидеш да питаш лично Домусчиев ,кога е купил БМФ!
  И ако не ни покажеш регистрационният номер на мерцедеса , който уж е продаден от Костов, ще те смятам за поредният казионен трол на властта.
  Чакаме!

 20. DO DOBREV

  Не, фирмата за която става е Биовет АД, а не БМФ кояото разбира се бе купена по-късно, впрочем това съм посочил в един от горните постове.

  Въпросния Мерцедес е закупен в края на 1995 тодина и е продаден през лятото на 1997 г. Не мога да кажа кой е номерът на колата ,твърде много време мина от тогава.

  Относно обвиненинята за тролене, мисля ,че с моето ненатрапчиво ,предполагам присъстмие в блога на Иво/ от 2013 година/е било само когато съм имал факти които да споделя с вас.

 21. Добрев,Добрев,не били компютри, а компоти.Просто се излагате.Бъркате фирми,дати,имена с една цел ,да очерните правителството на ОДС.И прокуратурата така мислеше,но след проверки се отказа от мераците.Откажете се и вие и се занимавайте с по сериозни нарушения в приватизацията.Особено към днешна дата.
  Книгата на г-н Инджев *Измамата Сан Стефано* отново е на първо място по продажби според в.*24 часа*от днес.

 22. ПП
  Добрев,препоръчвам ви да се заемете с разследване на приватизацията на Тютюневият холдинг.Там унищожиха целият отрасъл.Затвориха фабриките,лишиха държавата от постъпления от данъци и акциз.Уволниха работници.Продадоха търговски марки.Има ли го това в договора за приватизация.България е оцеляла след войните благодарение на тютюна,а те го ликвидираха за една година.

 23. Към DOBREV
  Не ми стана ясно какво точно имате против парите от продажбата на една кола да се дадат на фондацията, която подпомагаше доколкото е възможно домовете за изоставени деца.
  Да ви припомня, че в посочената година България едвам излизаше от ужасната комунистическа дупка и не бяхме членове нито на НАТО, нито на ЕС.
  За мен фондациите не са лоша дума. Те са различни. Конкретно за “Бъдеще за България” лоша дума не мога да кажа. В тези тежки времена тя е помогнала на много нуждаещи се деца. Спомням си още нещо, че Елена Костова след идването на сакскобурга на власт беше разтакавана години в съда за “неправилно осчетоводени” около 8000 лв. Типично по чекистки. Години на ред медиите заливаха обществото и постигнаха целта си в охулването на Костов и семейството му.

 24. Днес генераль-МУТРОмаршаль байхуй е сбрал своята ПОРЦИОНна “коалиция” , за да разпредели бъдещите ПОРЦИИ за “усвояване” между него и ПОРЦИОНните му путлериоти – ()олен ()ИДЕРов , ванЮ каракачАНСКИ и НФСБ. Но винету има не само ПРЦИОНна “коалиция”, винету си има и ПОРЦИОНна “опозиция” – БСП и ДПС, и за тях също има “опозиционни” ПОРЦИИ, …………МИЛИАРДНИ “опозиционни” ПОРЦИИ……
  А ,след “коалиционното” си сборище, калинкоКРАСНОкожият милиционеропитек винету се “похвали” ,че всичко в НРБ е станало още по-прекрасно и най-розово?!!?
  Нямало безработица,имало инвестиции ……. а в същото време НРБ е след 120 място по “медийна свобода”.
  “Ивестициите” са на най-ниското възможно ниво , за последните 20 години. Няма квалифицирани работници , а само ГЕРБерокожи КАЛИНКИ, които са “назначени” в едноМИЛИОНната РАЗПЛУТА “администрация” на калинковият им “вождь”, а сега се “допълват” и от хиляди атакисти и “войводи” ,като софийският “губернаторь” – илиян тодоров.
  Всеки ден има по НЯКОЛКО ОБРЪЧни скандала и гейтове – СУДЖУКгейт,КТБгейт,ЦУМгейт,ЧЕЗгейт,НДКгейт,КУМгейт,ЦУМгейт,ЧУМгейт,КОНПИгейт,ПИРИНгейт,ЛУКойлгейт,АКЦИЗгейт……. всеки ДЕН винету и калинките му прахосват стотици милиони , и ги “усвояват”, заедно с ЛОБИстките си ОБРЪЧи и бюрокраДция, и …..след всички това БАШхуй нагло казва ,че и евроПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО му е НАЙ-“успешното” от всички , а в същото време каза в Австрия, че е “усвоил” над 1 милиард само от “успешното” си потьомкинско еврозалъгване през последните 6 месеца, като “вождь” на ЕС……
  И е чудно ,след толкова “успехи” ,защо в НРБ се повишиха данъците и осигуровките от началото на 2018г., защо се повишиха цените на електроенергията и природният газ, а също и бензина? Защо “инвестициите” са спаднали ,дори спрямо предишната година?
  И защо гастарбайтерите се увеличават , а пък винету се “хвали” ,че безработицата “спаднала”?
  И след като всичко е “О’кей”, то защо се увеличават и акцизите на безвредните цигари?
  А и защо каликокожият “финансов” “министър”-горанов
  , не финансира пълният размер на данъците и осигуровките на “министерствата”, РАЗПЛУТАТА “ЦАЦАратура”, милиционеропитеците от народната милиция , ОПГ-ДАНС ,УБО, и другите “служби”?
  И не е ли цинично горанов да си пълни ПОРЦИОНният “бюджет” с над 1,5 милиарда
  ДДС от парите в здравеопазването, а в същото време да внася само около 1 милиард “осигуровки” в НЗОК??? Вместо да плаща реалните 3-4 милиарда!
  Така само от високото ДДС за здравеопазването, винету прибира над 500 милиона , за сметка на здравето и лекарствата на болните!
  А сега винету назначи и поредният неквалифициран “професор” да прави “реформата” в НЗОК?!?
  За последните 20 години се видя ,че в НРБ НЯМА нито един, НИТО ЕДИН лекар ,който да направи реалнаТА реформа с НЗОК! И въпреки това винету си назначи поредният “доктор” в НЗОК….. СЛЕД всичките прахосани около 200 милиарда в здравеопазването през последните 20 години. На всички в НРБ вече е ясно , но не и на милиционеропитекокожият “вождь”, че лекар не може да направи това, защото тяхната мисия е съвсем друга , тяхната квалификация е съвсем различна от “реформирането” на НЗОК, и заради това ще продължи с прахосването на още стотици милиарди , както до сега, заради назначаването на лекари за най-високите постове в НЗОК и за “здравни” министри. Но основният проблем е високото ДДС за здравеопазването, от който се губят над 1,5 милиарда годишно, от всичките 7-8 милиарда, които се отделят от НЗОК, и от частното доплащане.
  А освен това от тези 1,5 милиарда ДДС, винету връща само 1 милиард ,като здравни “осигуровки” в НЗОК.
  Така ,ако винету е плащал в НЗОК по 1 милиард за всяка от последните 20 години, той е отделил само 20 милиарда.
  А в същото време винету прибира , за “усвояване”, по 1,5 милиарда ДДС, или 30 милиарда за последните 20 години.
  И така само от ниските “осигуровки” от винету , и високото ДДС, загубите за болните са над 10 милиарда за последните 20 години.
  Т.е. вместо винету да влага пари за здравеопазването, чрез 3-4 ПЪТИ по-ВИСОКИ ,реални, осигуровки в НЗОК за всички “държавноосигурени”, той най-НАГЛО си “пълни бюджета” с по над 500 милиона за сметка на болните, ВСЯКА година!!!
  За да има за “усвояване” от каликовоКРАСНОкожата “партийна” бюрокраДция и ЛОБИстките ОБРЪЧи на “вождь”………и за раздаването на ПОРЦИИТЕ ……..

 25. Do Savova, Do E. Gavrailov,

  Не бих искал да ставам център на внимание тук в този блог който много уважам, така както и Вашето участие в него.Ето защо ще си позволя едно последно уточнение по въпроса.
  Днес сутринта/ нямам възможността да съм непекъснато пред компютъра си/ прочетох Вашите бележки по моите постове и разбирам вашето недоверие към мен и това което съм написал.
  Поради това ,че Ви уважам Може би сте прави да ме попитате от къде зная за тези събития.
  Няма и немож да има противоречия в дадената от мен информация ,защото като личен участник в тях аз дълго време работих с управленския екип на Биовет като държавно предприятие, а след това и с неговите купувачи в лицето на Домусчиев и Нейков.
  Преживях първия опит за приватизация на Биовет от американския инвеститор – ICN …
  В последствие ми се наложи да работя с фамилията Домусчиеви – син, баща майка и неговия екип от Напредък холдинг и в последващи техни приватизации.
  През този период рзбрах,че колкото по нависоко се качваш в тази структура , толкова по мръсни неща трябва да виждаш. Ето защо преди доста време взех решение да напусна тази структура,което ми отне доста време защото може би някой от вас знаят ,че от такива структури не се излиза лесно и безболезнено.
  В последствие чрез ,прочетеното в книгите на Викотор Суворов / касаещи системата на ГРУ/разбах в каква ситуация съм бил въвлечен да бъда част и ,че съм взел правилно решение да напусна навреме тази струкура.
  Тук е мястото да благодаря и на г-н Инджев затова, че чрез неговото будителство успях Да си отговоря на много въпроси , които през онзи период от моя живот възникваха в ежедневието ми.

  Относно прдложението на г-жа Савова да участвам в разследване на други приватизационни сделки мога да отговоря,че имаме за щастие много добри изследователи в лицето на Христо Христов, който направи това в книгите му за Задграничните дружества и Корупционната България.

  За тютюновия и алкохолен бизнес имам не малко вътрешна информация , но това е тема, която може да застраши много сериозно моята съпруга, която работеше там и напусна тази система ,така както направих и аз от моята.

  Относно фондацията Бъдеще за България нямам нищо против освен едно ,което касаеше конкретния описан от мен случай – Те трябваше да прецизират от кого и защо получават пари… Помним случая , когато бяха върнати пари на Мултигруп, които бяха дадени за кандидат президентска кампания в САЩ.

  Моля, още един път да бъда извинен от стопанина на този блог за това ,че си позволих да ви занимавам с моята личност толкова дълго време.

 26. “Борисов се направи, че не е схванал дебелашката шега и на другия си началник на европейска линия Туск, който в речта си при откриването на българското председателство на ЕС в София го оприличи по външни белези на страшен тракийски воин”

  А трябваше само да каже
  Здрав и як като бик и почти толкова умен

  Аз сам прост вие сте прости
  и затова се разбираме

  налеи малко ракия
  а наздраве

 27. DOBREV
  Прекарала съм срамно много години в производсвото.А и още съм там.Социализмът беше най несправедливият строй,който познавам.Бяхме равни само в бедността с най жестоката експлоатация толерирана от държавата.Никаква възможност за развитие ако не е наредено от *където трябва*.Затова се и срути.
  Пазарната икономика дава шанс за развитие,но там борбата е жестока.
  Домусчиев ми изглежда алчен и нагъл и не бих работила в негова фирма,нищо ,че преуспяват..Трябва много доверие и единомислие.
  Трябва силна държава,справедливи закони и свобода на действие.
  Костов тръгна по този път,след като разчисти авгиевите обори.Да не цитирам персонално.Сигурно има грешки,сигурно има и залитания.Но пътят беше правилен и тря,бваше още малко време България да тръгне истински.Но крадците,ченгетата,руското лоби направиха всичко възможно да сринат нещата и отклонът България.
  Ч

 28. пп
  Направиха безпрецедентна атака срещу Костов и народът се подведе.За да стигнем до това безвремие.Лобистки закони,поръакови проекти и крадене,крадене.СЪмнявам се след цялата помия,която се изля и излива срещу Костов,някой да се наеме да оправя държавата.Не ви ли прави впечатление ,че вие се присъединявате към настоящите крадци,които смъртно мразят Костов.
  Задайте си въпросът *Защо*.

 29. Савова, култа към лидерите вече не е на мода в Европа. Идолопоклонничеството е стара и вредна болест. С агресия и тоталитарен пламък действаха едновремешните бригадири на социализъма и е време да си отидат. А ти още носиш този дух в сърцето си и май не го схващаш. Да се преклоним пред лидера, да смачкаме критиката и да я наврем в миша дупка, за да вървим напред. Супер но нещо объркахте посоката!

 30. Do Savova

  Много отдавна съм приел вашите констатации за социализма. Баща ми беше стругар с 45 годишен стаж, а майка ми бе инвалид по болест и работеше надомна работа до пенсионирането . Така че по този въпрос мога да кажа ,че сме на едно мнение. Мога да кажа и още нещо – През онзи период от живота ни с моята съпруга ние бяхме млади икономисти, които искрено желаеха да променят системата и вярваха в това. Но за съжаление липсата на лустрация и запазването на сталинската прокуратура даде възможност новите собственици на ключовите фирми да са потомците на червената буржоазия и дори нещо повече зависими от тайните служби.

  Не знам защо ме припознавате за враг на Костов. Моят зет имаше лични контакти с него,когато Костов беше финансов министър и той имаше положително мнение за него. Аз самия и до днес следя неговите публикации от лабораторията.

  Пожелавам ви приятен ден и се надявам някой ден да се запознаем лично .

 31. SIMEON
  Нищо не сте разбрали.Залпът на Аврора още трещи в главата в.Говоря за политика.а не за личности.Решителни политици с визия за бъдеще.Освен Костов,мога да посоча и редица политици с решителни действия дали тласък на България,но и допуснали грешки.Но не са се подчинили на чумата на века -комунистите.Не са замазвали положението и не са само служили на кланове като сега.Стамболов,Ал.Цанков,Богдан Филов.А не като Борисов да им бъде слуга.България при горните е била на шесто място в Европа,а сега къде сме.Не ме обвинявате в еротични подбуди или насилствени действия.Терористите са други и са избили хиляди невинни българи.Списъкът е дълъг,а в него е включен и таченият до днес Вапцаров.Но жертвите са си жертви и те не се забравят.Цанков бил кръволок.А кой почна терора.За кеф на Москва 500 убити само в *СВ.НЕДЕЛЯ*.Цанков им отговаря подобаващо.АМА НЕ БИЛИ ТЕРОРИСТИ,А СИМПАНТИЗАНТИ.СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЯМА ДА СИМПАТИЗИРАТЕ.ПОГЛЕДНЕТЕ ГЪРЦИЯ ДНЕС ПАК СА СЪЩИТЕ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.