Нинова ще раздава награди на името на русофобите Димитър Благоев и Георги Кирков

Не знам за какви заслуги, но на утрешния събор на БСП на Бузлуджа партийният шеф Корнелия Нинова ще раздава награди на името на Димитър Благоев и Георги Кирков, основатели на българския социализъм.

Двамата прародители на днешното изтърсаче БСП биха се обърнали в гроба, ако можеха да видят и чуят гаврата с техните идеи. Няма да правя идеен анализ на отказа от борба срещу капитализма на днешните червени бизнесмени, за които Нинова е представителна. Да си го направят самите жертви на лявата пропаганда. 

Те трябва обаче да си зададат въпроса защо от масовия социалист, мобилизиран да демонстрира с участието си в този събор колко много са последователите на социализма в България, се очаква да не знае нещо много съществено: че българският социализъм, както и всеки друг в Европа, е заченат в обстановка на естественото му противопоставяне на руското мракобесие.

По мерките на днешните русофилстващи другари и другарки бащите на социализма в България са “яростни русофоби” ( както Маркс и Енгелс). Паметта за позициите на Дядото и на работническия вожд Кирков е поругана в това отношение от Нинова и компания със самия факт, че на форумите и сборищата на партията е табу да се споменава истината за въпросната тяхна “русофобия”.

За желаещите да мислят със собствената си глава и в помощ на безпомощните да отрекат истината съвременни манипулатори на историята, припомням какво са писали и говорили употребяваните избирателно в наши дни авторитети на българския социализъм преди той да бъде изнасилен по болшевишки от Москва през 1919 г.

Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси:политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа.Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”. ( „Принос към историята на социализма в България”-1906г. Д. Благоев )

Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи-създаването на независима държава Украйна, която да бъде буфер, между руската империя и европейските държави”. (Георги Кирков в Брошурата „Руският народ, тиранията на руския царизъм и завоевателните авантюри-България и интригите на Русия”-1914 г.)

Цитатът от Георги Киров е особено изобличителен спрямо руската пропагандна опорна точка, папагалски повтаряна от рашизоидите у нас, според която държавата Украйна е измислица, станала реалност благодарение на болшевиките. “Оказва се”, че получилата на 3 март 1918 г. независимост от руската империя Украйна, призната незабавно от България същият ден с подписа на българската делегация при удостоверяването на капитулацията на Русия в Брест-Литовск, е била известна като отделна държава на българския социалист Кирков ( поне) 4 години по-рано. Той дори я препоръчва като средство за възпиране на руската агресивност срещу България – наивно, както знаем, защото през 1916 г. руските войски нахлуват в Добруджа със самочувствието, че българските земи са им бащиния, но са разгромени от защитниците на българската независимост в рамките на пълномащабна руско-българска война, продължила близо 3 месеца. Тази тема също  е омразна на онези, които се катерят на Бузлуджа за да си разменят лъжи.

Понеже за другарите и другарките характерно, че обичат да мразят, не е лошо на първо място да се научат да мразят лъжите, с които ги покръстват в тяхното “свещено дело”.

 

13 мнения за “Нинова ще раздава награди на името на русофобите Димитър Благоев и Георги Кирков”

 1. 1. Димитър Благоев: “Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси:политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа.”

  2. На събор на БСП на Бузлуджа партийният шеф Корнелия Нинова ще раздава награди на името на Димитър Благоев

  3. Хахаха, Нинова яко троли малоумния си електорат и цялата русофилщина, браво.

 2. О ! Какво се оказва сега ? Ми те Кирков и Благоев направо са били читави кадри в сравнение със сегашната червена паплач , която е със тежки мозъчни деформации предизвикани от русовируса.

 3. А ето как се действа в Гърция с русофили и цялата руска измет:
  Как гръцката преса коментира изгонването на руски дипломати заради купуване на влияние в Църквата
  https://dveri.bg/uxyh8

 4. Благоев и Кирков са били социалдемократи т.нар. “широки” социалисти. От момента, от който се разцепват и т.нар. “тесни социалисти” влизат в Комитерна тази пратия става терористична организация под командването на Москва, нещо като ИДИЛ.
  Та в този смисъл БСП нямат моралното право да почитат по какъвто и да било начин Димитър Благоев.

 5. Ето едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно, с цялото си сърце и душа-България да бъде едно много
  по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 6. Днес се видя , че тиквокожата банкянска ТИКВА е унищожила и конституционният””съд”, вече, но то няма какво друго и да се “очаква” от хибридноМУТРясалиЯТ милционеропитек-БАШхуй, …….
  То и всичкиТЕ други “кадри” от милиционеропитековата “академия” в Симеоново са на неговото “ниво”. Само че проблема е това , че не си дослужват ЦЕЛИЯТ “стаж” в милицията, както би трябвало да са професионално ЗАДЪЛЖЕНИ, а отиват да стават директно “началници” в “парламенТа”, в “министерствата”, в съдилищата, в “ЦАЦАратурата”, а сега се видя че и КАЗИО(н)ституционният “съд” е натъпкан само със симеоновските ченгесаропитеци и милиционерокантропи, които вместо да си отслужват в редовете на (на)родната милиция и да предават “безценният” си опит на новите генерации полицаи, докато ГИ “пенсионират”, са “плъзнали” НАВСЯКЪДЕ, където могат да се докопат, но винаги и САМО “начальнически” постове.
  От което може да се направи ИЗВОДЪТ ,че в “академията” в Симеоново не обучават милиционери , а директно -“начальници” и “директори”.
  От което следва ,че в НРБ има САМО “академични” “началници”, вместо “нормални” милиционерски “полицаи”?!?!?
  А и решението на КАЗИО(н)ституционният “съд” по Истанбулската конвенция го потвърждава напълно!
  Това означава ,че Конституцията на НРБ не позволява и членството на НРБ в ЕС, най-малкото. Защото във всички други страни от ЕС, нямат проблем между техните КОнституции и Истанбулската конвенция!!!

 7. И тия, социалисти ли са, няма за какво да се хванат… събитие в историята си, някакъв техен “вожд” или “човек” (то човеци там няма, има “леви”, “социалист” или “железа” – не човек, а..), за някакво тяхно постижение ли, някаква светла дата, нещо нещо… просто да е съществено… но измерено като такова с общочовешки и универсален аршин, включително чрез мерки “свобода”, “демокрация”, а не измишльотините да е “партийно”, “ляво”, “социално”, НЕ – НИКОГА!
  Та това НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ по смисъла на думата, и по-важно по история и традиция! Социалистическата партия в България, както и в Източна Европа и в други страни, са основани основана като социалистически / социалдемократически партии.
  1981 г., Янко Сакъзов става видния социалистически водач, и тъй нататък.
  Това, което сега се ПРЕСТРУВА на социалистическа партия, си е КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ, преименувала се, пребоядисваща се, ПРЕСТРУВАЩА се в поведение да е малко повече към социалдемокрация, но ОСТАВАЩА СИ С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЖАЛОНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ПЪПНАТА ВРЪЗКА С РУСИЯ, ВКл. русия като комунистическа.
  Социалистическите и социалдемократическите партии, в България и Европа, ТА ТЕ СА ВИНАГИ КРИТИЧНИ КЪМ РУСИЯ ВКЛЮЧИТЕЛНО, НЯМА ВЗАИМНО ПОНАСЯНЕ!

  ЮЛИЯНА МЕТОДИЕВА:
  Решението на българския Конституционен съд ОЩЕ ПОВЕЧЕ СВАЛЯ РЕЙТИНГА НА БЪЛГАРИЯ В ОЧИТЕ НА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!!

  ДОКОГА БРЕ, ДОКОГА !?!?

 8. https://www.faktor.bg/bg/articles/publikuvano-vav-fakti-bg-mahat-sarbiya-ot-spisaka-s-riskovite-darzhavi

  “Махат Сърбия от списъка с рисковите държави” – в заглавието.
  По-долу, в текста – “Сърбия би могла в скоро време да бъде премахната от списъка на високо рисковите държави, когато става въпрос за пране на пари и сигурността на бизнеса…”

  Ето как действа хибридната пропаганда!
  Целта на внушението – Сърбия (ключов съюзник на Русия (и Китай) на Балканите) вече не е рискова държава.
  Ваш (…от “десния” Фактор)

 9. При комунистите няма значение кой от техните идоли какво е казал, а как ще го позиционират. Историята постоянно се пренаписва и натъкмява според текущите обстоятелства. Идолът отдавна е мъртъв и няма как да се защити или изкаже мнение. Ще го префасонират както си искат. Не забравяйте шеговитата истина за това какво е перфектно права линия при комунистите – “всяка линия, която криволичи успоредно на партийната”

 10. До Rock Интересна статия. Борбата за сфери на влияние в света набира скорост като влак излизащ от гара. Мен лично най-много ме интересува влиянието на Турция (с неоосманизма и) и на новите ни приятели от Близкия Изток върху българските мюсюлмани. Всяка диаспора в определена политическа ситауация започва да клони към държавата-майка (за наш късмет въпросната в момента е затънала в проблеми)
  . В този контекст нашият политически елит е клинично-безгрижен,
  вождът на националистите-вреден вирус, културният ни елит – импотентен, а икономическият-самовлюбен, фокусиран на добруването си и неспособен да разбере, че мантрата „давам хляб на…” в един момент спира да работи.

 11. До Рада,смятам че сферите на влияние са вече очертани. Ние сме в най-голямата планетарна сфера на влияние – Евро-Атлантическата. Това че някой се мъчи да ни извади от тази сфера не трябва да ни плаши.
  А Ердоган ще си намери майстора, дали Тръмп или Путин, да сме живи и здрави да видим.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.