Електронен шантаж с твърдения за секс компромати залива България и автора на този блог също

Главна дирекция за борба с (кибер)престъпността предупреди тази сутрин чрез Нова телевизия, че потребителите на интернет в България са залети от хиляди изнудвачески мейли, в които неизвестни рекетьори искат откуп от адресата с твърдения, че разполагат с компромати за него на сексуална основа, т.е. , че могат да разпратят компрометиращи видеоматериали за своите жертви, ползвали съответни сайтове. https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/gdbop-preduprezhdava-za-opasni-mejli-s-cel-iznudvane-6084941

Авторът на този блог също получи подобен мейл, в който откупът на рекетьорите срещу обещание да изтрият онова, което твърдят, че притежават като компрометиращи видематериали, е определен на 7 хиляди долара.

Дотук – един от хилядите съм, когото се опитват да рекетират. 

Веднага възниква въпросът дали имам основание да се опасявам, че действително могат да разполагат с материал за шантаж, т.е. влизал ли съм в подобни сайтове.

Веднага обяснявам: в сайтове, в които се комуникира с “дами”, не съм влизал. Но на  сцени от областта на еротиката и порното съм се натъквал многократно. “Коментатори” в блога от години ме атакуват с линкове, които с течение на времето съм се научил да не отварям. Освен това в руски сайтове, каквито проверявам при сърфирането в мрежата, гъмжи от линкове и от директни включвания на порносцени.

Нещо повече, в ivo.bg не веднъж са се появявали натрапнически реклами от такова естество. Да се избяга напълно от подобна атака, поне за човек, който определено не е “технически гений”, е много малка, за да не кажа изключена. А един извратеняк, който ме тормози с гнусни коментари ( спестявани от мен на публиката, разбира се) дори си е направил мейл, който при опит за обратна връзка с него отваря автоматично порнографски видеа.

Може някому да се стори параноично, но отказвам да вярвам, че в моя случай опитите за шантаж са случайни. Иначе мнозина, както и моя милост, получаваме всякакви “хитроумни” предложения да платим за нещо, да вземем нежелан от нас “изгоден” кредит или спешно да платим някаква сума, ако не искаме да ни закрият банкова сметка ( в банка, в която нямаме вложени пари, както ми се е случвало). Но не всеки е както моя милост и бива тормозен систематично с комбинация от заплахи за убийство, плюс всичко, изброено по-горе.

Знам, че преча на сили, готови на всичко, за да ме “накажат”. Но и те трябва да знаят, че дори и наистина да разполагат с най-интимни подробности от личния ми живот и да ги изложат на показ, това няма да спре изявите ми в рамките на обществения ми ангажимент. 

17 мнения за “Електронен шантаж с твърдения за секс компромати залива България и автора на този блог също”

 1. Не съм учуден,но така действат обикновено руските сайтове,тролове които търсят компромати на хора, под път и над път,на недосегаемите като ИВО,който не могат да компрометират с друго, освен със секс придружен с мръсни игрички.Няма човек по земята, който да не е срещал руска красавая девочка, която се предлага за определена сума-не малка,знае си цената в РАССИЯ-която е бедна и не става,а на запад е окей.

 2. Иво, не са сътворили още и никакъв шанс да измислят средство с което да те пречупят и откажат от мисията на Будител.
  Междувременно, четиво за тримата събрали се тук, няма да им правят реклама. Колко са близки манталитетно двамата им любимци. Само дето и единият и другият, по различни причини, си остават у ръце сал с “от трите, най-дългото”. Каквото и да означава това в нашият случай.

 3. Надали има някой, който не е получавал съобщения, закотвени по един или друг начин в „порнографско съдържание”. В най-„невинния” вариант с предложение за покупка на програма. Но злоумишлениците често се опитват да свият и банковата инфо. Смешното тук е, че за потребителите „порнографско съдържание” звучи зловещо като „психиатър” и те предпочитат да си мълчат. Но аз смятам, че трябва да се прави точно обратното-да се говори. Потребителите са най-неуязвими, когато действат колективно – обменят си информация, включително и как да покажат среден пръст на Интернет-тарикатите. Схемите от този род трябва да бъдат криминализирани и наказвани по закона като опит за присвояване, измама, нанасяне на морални щети и пр. А това може да бъде постигнато само когато гражданите започнат да защитават активно правата си на потребители. Интернет не е безплатен, а подобни схеми са като гнил зарзават. На пазара такъв не купуваш, но в Интернет това се случва.

 4. Става страшно. Америка пак я закриха. Този път, лично и начело от самият ввХ-владимир владимирович ХУЙЛО. Намерил му е цаката. Вкарва заместил на американският долар-вездесъщата рубла. Обратното броене за ония отвъд голямата вода започна. Да, ама НЕ! Надай се вдово на пиян … .
  https://newsland.com/user/4297846467/content/putin-prizval-sozdat-alternativu-dollaru/6423799#/comment-95661612

 5. Темата за порнографията-Интернет. Тук определено същесттвува някакъв двоен стандарт. Има порнографски ТВ канали. Има порнографска индустрия. Има дори труженици от тази сфера, които започват политическа кариера. Това е нормално за обществото. Но ако някой разглежда Интернет порнографски сайт или копи-пейст такова съдържание на компа си, то това вече мирише лошо и има потенциал за съсипване на политически кариери. Каква е разликата между задник/предник в порнографски ТВ канал и и съответните анатомични области позиционирани в Интернет? Питам именно за тази разлика защото всички тези дейности-покупка на касета, включване на канал в ТВ абонамента, ровене из Интернет – минават легално през пазара. Какви изводи тогава следват от това?
  По принцип съм против легалната порнография. И порно-филмите, и порно-сайтовете водят до психологическа зависимост и като резултат от нея до до физиологични и психологически нарушения в сексуалната активност. Докато на пръв поглед потребителят е все повече обгрижван, то в действителност злочестините му получени в резултат на обгрижването са също източник на печалба. Ядем вкусна, но нездравословна храна-носим печалба, след това се лекуваме от последствията – пак носим печалба. Но като се лекуваме изтощаваме обществения ресурс за лечение. Това аз го наричам – прехвърляне от втори вид – на тежестта на пазара върху потребителя

 6. Най-мразеният в Раззия футболист, хърватинът Вида с неговото: Слава Украина в далечната 1976г. има своят неизвестен предщественик. Toзи път със знамето на Украина на мач между ссср и гдр.
  https://www.facebook.com/kontraprop/videos/679851669033124/

 7. “откупът на рекетьорите срещу обещание да изтрият онова, което твърдят, че притежават като компрометиращи [секс] видематериали, е определен на 7 хиляди долара”

  ха-ха-ха, това е най-големия майтап, на който съм се натъквал, имам предвид отчаяното изнудване на горките изнудвачи. Тия ще трябва да ми заплатят на мене 70 хиляди долара, само за да се престоря на обиден когато публикуват секс-материали с мое участие. 😉

 8. Преди няколко дни и аз получих имейл с точно такива характеристики каквито Иво описва.

 9. Стихия танца, столь же древняя, что и само человечество, редко кого в молодости оставляла равнодушным. Даже те, кто говорил, что не хочет терять время на «дрыганье ногами», просто таким образом скрывали свою стеснительность. А танцевать в молодости хочется всем. Ибо где ещё в период перехода из количества в качество юные тела разного пола могут слиться в экстазе друг с другом? Только в танце. Другое дело, что в разные времена и в разных обществах эта ритмическая сексуальная прелюдия обставлялась по разному. В советском обществе, естественно, была своя специфика. Связана она была вовсе не с тем, что секса в СССР не было. Ответственно заявляю, что секс в СССР был, да ещё какой! В какой другой стране бешеные сперматозоиды могли заставить юного советского Ромео, с риском сломать себе шею лезть (с бутылкой портвейна в кармане пиджака) по балконам закрытого на ночь общежития на какой-нибудь восьмой этаж, где ожидала его трепещущая Дездемона, разгорячённая перевыполнением дневного плана на комвольно-суконном кобмбинате. Вместе с Дездемоной в той же комнате сидело ещё несколько дездемоновых подруг, которые чинно отпивали свою долю портвейна, а потом отчаливали спать, делая вид, что не слышат яростного скрипа раъзёбанной в смерть общажной койки и дикого сопения Ромео и Джульетты. Был в СССР секс, был, не сомневайтесь. Сейчас такого нету. Но если бы секс, то должны были организовываться и танцы, на которых сговаривались между собой юные советские строители коммунизма.

  Germanich

 10. Такива сексове, секс-атаки, обикновено в началното им дъно стои руски мозък, там някъде еее.. от североизток… Ясеново, Гризодубовой, трол-фабриките (за по-запознати, от книгите) или подобно от другаде, но пак техни филиали … а по-просто и обединяващо.. Лубянка (почти Любляна, нали…)…
  И знаят винаги как да ги насочат, и къде, и срещу кого.
  Е, има винаги и посредници. В НАТО-вска България, тоже, колкото щеш. Русоблизие – с лопати да ринеш, със зилове да извозваш, черното ни море няма никога да се напълни…

  Междувременно:

  GOP – “Правителство/то на путин” !!
  Така вече стои в очите на мнозина Републиканската партия на Америка (Great Old Party). Спечелила заедно с Доналд, държаща Конгреса в ръце.
  Съединила се с Тръмп да го подкрепя даже и по външнополитическите му, ПРЕДАТЕЛСКИ, изцепки даже и по русия, ДАЖЕ и по путя и по службите американски (онези служби де), турени от него откъм ЗАДНИКА на путя и русия…

  КЪДЕ СИ, РОНАЛД, РЕЙГЪН, КЪДЕ СИ… В ЧЕРНАТА ЗЕМЯ… ИЛИ ГОРЕ НА НЕБЕСАТА!!! КАКВО СТАВА С АМЕРИКА… КАКЪВ Е ТОЗИ “ПРЕЗИДЕНТ”… КАКВА Е ТАЗИ “ТВОЯ” РЕПУБЛИКАНСКА !?!?…
  ДОКОГА!?!?

  https://twitter.com/TheRickyDavila/status/1023369018818756608

 11. Здравейте г-н Инджев.
  Такива атаки са насочени най-вече към хора, които технически не са в крак с новите технологии. Това са изнудващи имейли. Аз също получих няколко такива писма, като в тях още в първото изречение се цитира моя стара парола, неизползвана от поне година. Разбира се, целта е да бъда стреснат и да преведа парите час по-скоро. Това на първи прочит. На втори прочит всъщност започва да си личи, как заплахата е по-скоро “универсална”. Няма някаква конкретика и приложени истински доказателства, че наистина някой, някъде по света разполага с компрометираща информация точно за мен. От гледна точка на психологическото въздействие, писмото е много добре написано и обосновано (но без сериозни доказателства), въздействащо директно без ненужни обяснения, създаващо лесно страх и паника (ефекти, които лесно могат да подтикнат някой да плати без да му мисли).
  Не съм компютърен администратор занимаващ се със сигурността на дадена мрежа, но все пак мога да ви дам някои съвети, помогнали ми на мен да се предпазя:
  1. Запознайте се с различните видове заплахи и опити за атака, които може да получите чрез електронната Ви поща или блога който списвате. Това със сигурност ще Ви направи още по-мнителни и внимателни къде влизате.
  2. Сменяйте паролите на всичко на определен период от време – на два или три месеца. Досадно е, но в името на безопасността си заслужава.
  3. Не използвайте една и съща парола за всичко или дори и за част от сайтовете, където имате регистрация.
  4. Не записвайте паролите на някой файл, който стои на компютъра Ви. Например, аз съм записал всички пароли на тефтерче, като то самото не стои на бюрото ми, а е прибрано така, че ако някой открадне компютъра, да не може да го вземе и него.
  5. Когато получавате линкове към “статии”, за да сте сигурен, че няма да Ви навредят на компютъра и няма да пробият сигурността Ви, може да използвате TOR Browser. Не се изискват кой знае какви познания за работа с него, но за сметка на това Ви дава една добра защита от проследяване, хакване и кражба на информация.

  Има и други методи за защита, но тези за мен са основни и ги спазвам.
  Желая Ви успех!

 12. Г-н/Г-жо АWACS,

  Тръмп се освободи от всички съмнителни и заемащи високи постове администратори. И назначи личности, които са известни като “ястреби” – Матис, Помпео, съветника по нац. сигурност, новия върховен съдия, и т.н.

  Така че да се нарича правителството на САЩ, че е на Путин, е голяма и вредна глупост.

 13. Един път и аз да се съглася с Йордан Тасев. Сам, тук съм го казвал няколко пъти. Екипът сега на Тръмп е страхотен. Вкл. и вицето Майк Пенс който при задаващото се отстраняване от власт на ДТ ще покаже на дело какъв трябва да бъде истинският Президент на Великите САЩ.
  А Джеймс Матис ако се размине по някакъв начин шефа с горната перспектива и се задълбочат заигравките с кремъският гном като нищо може, спасявайки вековните ценности на Америка да направи Прецедентът на прецедентите-танковете на тревата пред Белият дом. Монахът-войн известен и с прякоря бясното куче не си поплюва. Въпреки че, от друга страна се води най-големият интелектуал-философ в историята на страната сред висшите военни.
  Ще да видим.

 14. Отново трябва да си повтаряме ,че Тръмп искаше и назначи в началото на мандата си съвсем други хора – Банън, Флин, Манафорт, Тилърсън …. и т.н. Те бяха отстранени след корупционни и шпионски скандали. Дори сега адвоката на Тръмп също е отстранен и ще натопи шефа си Тръмппред специалният , повтарям – СПЕЦИАЛНИЯТ прокурор Мюлер, за да избегне присъди.
  А в същото време Тръмп уволни – Коми, МакМастер и много други членове на неговата администрация, и поне половината административни постове в президентската администрация са вакантни ,защото няма много желаещи да обслугват лаишките прищевки на Тръмп.
  Наистина сега има и доста добри назначения , но те са направени въпреки Тръмп , а не по неговата воля, просто републиканците са взели някои ключови длъжности ,за да не рухне мандата на Тръмо предсрочно. Но това не е заслуга на Тръмп. Той си има собствени приоритети , пред държавните, и иска лични контакти с диктаторите и тираните по света…….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.