Някои прилики между Хенри Тюдор и Бойко, наследника на Тодор

Когато английският крал Хенри VIII решава да се отърве след 24 години брак ( и 6 деца, все момичета обаче, което не му осигурявало престолонаследник)   от своята съпруга Катрин от Арагон, за да се ожени за Ан Болейн , подчинените му тълкуватели на църковния закон намерили по негова заповед “основание” да бъде преодоляна забраната за развода, валидна за всички католици. 

НА РЕПРОДУКЦИЯТА: Хенри Тюдор и Ан Болейн

Istoria_Broi-79-1

 

 

 

 

Макар и папата да отказал да направи изключение за краля, придворните богослови в Кентърбери измислили причина Хенри да се отърве от брачните окови. Подшушнали му да се усъмни изведнъж в девствеността на съпругата си с близо четвърт век давност. Просто трябвало да каже, че Катрин е била вече съпруга на неговия по-възрастен покоен брат и че тя е консумирала брака си предварително. Следователно той имал основание да се освободи от нея.

Както знаем, това довело до скъсване на отношенията на Хенри  VIII с папата през 1534 г.и до специфичната английска реформация чрез възникването на Англиканската църква с провъзгласяването на върховенството на монарха над нея ( нещо като хибриден вариант между католицизма и възникващото в онзи момент протестантство в Европа, защото кралят приел протестанството, но продължавал да посещава католическите свещенодействия) . 

Напразно Катрин се клела пред Хенри, че не е изпълнила  брачния си дълг с брат му поради неспособността на баткото да направи необходимото ( ще да е бил проклет джендър, ако се вярвало на думите й). Хенри останал непреклонен в удобното си прозрение за нейната вина и Катрин била разкарана в манастир, за да легне в леглото й младата Ан.

———————————————————————————————————————

Тази аналогия ми хрумна във връзка с едно решение на днешните български тълкуватели на конституцията , мнозинството от които дължат пребиваването си в Конституционния съд на дългото управление на не особено образования, но много напорист в преследването на властта и целите си Бойко Борисов.

Мнозинството от тях, които го превъзхождат не просто интелектуално, но и професионално по своя капацитет да преценяват смисъла на който и да е документ, решиха да се принизят до нивото му и да откликнат на зададения от руската пета колона тон срещу приемането на т.н. Истанбулска конвенция, към чието отхвърляне Борисов се присламчи, за да се хареса на отровеното от съответната пропаганда большинство от негови подобия в България.

Ролята на Ан Болейн, която прелъстила Хенри, но му обещала консумация на връзката им само при законен брак, изигра в тази ситуационна трагикомедия  Корнелия Нинова. Тя прелъсти Борисов, придърпа го към себе си. Врътна му номера с “консервативния” завой на партийното кормило срещу течението на европейското левичарство и либералните европейски възгледи и се оказа “по-консерва” ( по Бай Ганьо) от него.

Нинова провокира ГЕРБ да търси вратички за бягство от себе си и да нагоди европейските препоръки за защита правата на жените и децата към собственото си герберско малодушие. Подобно на Атака, БСП и прочее консервирани на нивото на общия им произход сиамски тризнаци, Борисовата партия на конформизма се обяви “консервативно” срещу наклеветената Истанбулска конвенция – точно така,  както онзи ден премиерът бързо се присъедини и към ветото на президента Радев срещу поправка в закона, лобистки заложена в угода на приближен до властта олигарх.

В нашия случай обаче нашият Бойко Първи, когото трима папи са го галИли по главата ( по собствената му статистика и стилистика на изразяване) няма опасност да бъде отлъчен от неговия папа в Кремъл. 

Напротив, неговият папа ще благоволи да позволи на още български велможи да целуват крайниците на полковник Гундяев от КГБ, предрешен като руски патриарх. Той може да ръкоположи самия Бойко Първи за пожизнен победител на всякакви изброи с Божията ( кремълската) благословия, за да си гарантира безметежното маршируване на своята пета колона в бившата 16-та съветска република, в каквато предишните московски папуняци бяха превърнали на практика НРБ. 

Както Хенри VIII обаче, Бойко Първи също реформира поверената му църква\партия. Но си прави с нея каквото му се ще без никаква вътрешна съпротива. При това много по-категорично и безкръвно от Хенри, на когото се наложило да избие яростно съпротивяващите се верни на папата католици, а след това да отреже главата дори и на най-верния си сводник Томас Мор ( да не се бърка с онзи мечтател- утопист със същото име), който всъщност уредил да разтрогнат брака му с испанката. 

Повтарям, за разлика от английския крал, нашичкият нагаждач не среща никаква съпротива сред придворните и паството си. Ако им беше казал, че трябва да се гласува за някакъв измислен третия пол, открит от дебелата лупа на Каракачанов, микроскопа на Сидеров и двойно-стандартния телескоп на Нинова нейде между редовете на Истанбулската конвенция, те с радост биха вдигнали ръце или каквото още трябва там в подкрепа на общата им консервативна религия, към която вкупом се кълнат. 

На българската Ан Болейн\Нинова в момента й плетат интриги за партийно обезглавяване. Но Бойко Първи продължава да седи стабилно на трона си именно поради това, че не само не се решава на разрив със своя папа в Кремъл. С действията и бездействието си той се е доказал на поверения му пост, на който стана по-католик от папата – вече и мама Меркел е готов да подиграе , само да го оставят в играта. 

Такива като Ан Болейн\Нинова тук с лопата да ги ринеш ( и зариваш след обезглавяване) – чакат на опашка да бъдат употребени, но Бойко Първи е уникален и незаменим за своя папа!

Ако горните аналогии ви се виждат недостатъчни, обърнете внимание на факта, че Хенри  VIII слага началото на династията на Тюдорите от Лондон, а Бойко Първи е продължител на династичната простотия на Тодорите от Правец. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://clubz.bg/71137-oficialno_istanbulskata_konvenciq_e_protivokonstitucionna

15 мнения за “Някои прилики между Хенри Тюдор и Бойко, наследника на Тодор”

 1. Сега се вижда че 5 от “конституционните съдии” са ТРАНСджендърни, те са от “десарският ПОЛ” на червената номенклатура, а заедно с тях е и “КРИВОсъдният министър” Цачев!
  И тези ТРАНСджендъри вместо да си стоят в кухнята, и да си гледат “акушерските” “конституционни” “права” са тръгнали да “тълкуват” Конституцията и КРИВОсъдието на НРБ?!?!
  Ето в “конституционно” джендърско ПРОТИВОРЕЧИЕ тези 5 “конституционни” ТРАНСджендъри , уж се водят от “женски ПОЛ”, и даже сами си определят ,че като “жени” те ТРЯБВА да се занимават само с “акушерство”, НО …НО в ПРОТИВОРЕЧИЕ , ШИЗФРЕНИЧНО ПРОТИВОРЕЧИЕ , със себе си , и с написаните от тях нечленоразделни писания, те се занимават с ……… с “тълкувание” на Конституцията?!?!
  Самите тези 5 ТРАНСджендъра “тълкуват” ,че тяхно “конституционно” задължение е да се занимават само с “акушерство” ,а пък в същото време те не изпълняват това си ОСНОВНО “конституционно задължение”, а в ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ със собствените си “конституционни решения” те заемат постовете в “НЕакушерскиЯТ” “конституционен съд” на НРБ , и правят ТРАНСджендърни “НЕакушерски” тълкувания на конституцията на НРБ, а заедно с тях и тяхната КОЛЕГА – ЦАЧЕВ-“министър” на КРИВОсъдието в НРБ!?!?!?!…..
  Но няма защо да се учудваме на ТРАНСджендърокожи КАЛИНКИ на “вождь” на ТРНСджендърокожите – БАШхуй! Нали и той си е проЗт, а и те са проЗти ….. и ще се “разберат”!
  От един и същ джендърски “пол” са! ВСИЧКИТЕ са от ТРАНС-ПОРЦИОНниЯТ джендърски “ПОЛь” на МУТРОмилиционеропитека БАШхуй!

 2. Съвършена сатира-есе-анализ с една дребна забележка, ако Иво позволи. Изразът на баце за тримата папи за протокола и оттук за историята е: “Три папи са ме галили за главата”. Банкянският император-слънце явно си пада по други членове. Каквото и да означава това.

 3. Пак България…
  Пак ние единствени (сред други, които правят различно)…
  Пак ли нещата са НЕИЗМЕННА ДАДЕНОСТ за нас… (включително освобождаване, дружба, ми какво да се прави)…
  Пак ли друг ни е виновен…
  Ако има “друг виновен”… ЗАЩО веднага попиваме… свеждаме се… прекланяме се, подчиняваме се, наГЪЗВАМЕ се….. !?!?…. НЯМА ЛИ ДА ИМА КРАЙ…..
  Пак ли ПРАВИЛНО МИСЛЕЩИТЕ СА САМО ЕДНО МАЛЦИНСТВО… СИЗИФИ, МЪЧЕНИЦИ…
  А и филип димитров….тоже целуна боко по задника… (да де, по подметката) и стана съдия….

 4. Иначе северните на Европа, те винаги са искали да бъдат повече културно и особено религиозно самостоятелни, а не командвани от южните. Намирането на девственици и бракове става търсене на поводи.
  Северните, начело с Англия, за едни от тях, и Германия, други от тях, виждат в католицизма на юга една задръстеност, докато южните, начело с такива като Франция, искаща понякога да е водач на целия континент, а и Испания, бастион на католицизма, се смятат за правата вяра.
  Затова и водачи на реформация и протестанство стават Германия и Великобритания, подхващайки отдавнашно желание сред общества за по-малко централна и църковна бюрокрация и администрация, по-малко църкви и свещеници в случая, а повече, смятано за достатъчно, присътвие и участие на индивидуалния човек и само светото писание (Sola Scriptura), Библията.
  Такива населения правят реформации… ние си оставаме с нашите галимации….

  Филип димитров:
  Боко направи повече от мен…
  (като боко: тодор живков направи повече от мен… т.е. остава и ненадминат… Omg…)
  https://btvnovinite.bg/bulgaria/politika/filip-dimitrov-bojko-borisov-napravi-neshta-koito-az-ne-uspjah.html

 5. Г-н Инджев е разгледал “приликите” между Хенри VIII и винету – милиционерският “вождь” от “династията” на “тодорите”.
  Но ОЩЕ по добре е да се разгледат и КОИ са РАЗЛИКИТЕ между двамата?
  Особено голяма е разликата с наследниците на Хенри VIII , които го НАСЛЕДЯВАТ на английският престол. Защото английските династии са ярък , НАЙ-яркият, пример за “джендърството” сред монарсите!
  Още наследника на Хенри VIII е “джендърЪТ” Елизабет I, а след това – през последните 200 години има още повече английски монархически “джендърИ” – Виктория I и Елизабет II. Но освен това , много от днешните западноевропейски монархии СЪЩО са “джендърски” – НАЛИ! Но все пак най-ярко “джендърството” присъства в английският “джендърски” двор. Имало го е и преди ТОТАЛният монарх -Хенри VIII, но ……но особено много те са след него, и до ДНЕС, ВКЛЮЧИТЕЛНО!
  Дори в “класическата” Източноримска ИМПЕРИЯ – Бизантия е имало “джендърски” ИМПЕРАТРИЦИ, а и в нашата история ,преди османското иго, царският престол често е ставал заложник на “джендърски” царици.
  Да не изброяваме примери от античността, “джендърите” – Хатшепсут,Клеопатра, Зенобия ……и т.н……
  Но ако се върнем на Хенри VIII, той като ТОТАЛен монарх е бил ТОТАЛно против “джендърски” наследник, но както знаем ТОЧНО такъв “джендър” го е наследил, все пак!!!!
  А и сегашният “вождь” на НРБ – БАШхуй , също трябва да очаква нещо подобно! След като дори един Хенри VIII не е успял да се пребори с “джендърите” си, то “нашиЯТ” “династически” вождь – БАШхуй, ли ще го може?!?!?!?.
  Още по-малко пък и с “джендърският” си КАЗИОНституционен “съд”?!?!?!?!?…

 6. Ето едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно, с цялото си сърце и душа-България да бъде едно много
  по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 7. ДОЛУ ГЕРБЕРАСТКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА АТАКА ЗА ПРАВА И СВОБОДИ!!!
  ДОЛУ ГЕРБСП!!!
  А колкото по темата за Истанбулската Конвенция съм сигурен че ако беше наречена ,примерно Московска или Петербургска,то нашите рублоблизци първи щяха да я подпишат ,и то без никакви възражения или дискусии…!!!

 8. Горчивата инстина е, че когато една идея – дори да и най-светлата, най-прогресивната – се институционализира, то тя става обект на човешките/социалните отношения, а те винаги включват и борба за доминиране.

 9. Струва ми се, че най-накрая разбрах защо гражданинът, чийто псевдоним съкратих до ММ ми беше написал да не се обиждаме (или нещо подобно) на „джендър”. „Гендърен” касае стереотип, поведение характерно за даден пол. Това, че съпругата иска в неделя да правят зимнина, а съпругът предпочита да отиде за риба са гендърни стериотипи. А някои явно употребяват думат в смисъл, който не и е присъщ.
  Що се касае до отношенията между Северна и Южна Европа засегнати в коментарите, то искам да добавя, че религиозната и културната самостоятелност са винаги ефимизъм за политическа самостоятелност.

 10. Можем да търсим приликите между средновековните тирани и МУТРОкожият “вождь” винету.
  И тогава ,и сега, религията също има своята роля за това. Има много виждания и за сегашното положение на православието. А някои автори се опитват да посочват някои не много познати причини , които са довели до появата на различните “генерации” църковни клирове в руската църква, през последните векове:
  http://defence-line.org/2018/07/cerkovnyj-perfomans-v-dvux-otdelnyx-chastyax/
  А и в българската история и литература също има такива примери, като Хр.Ботев който ,както знаем не е бил от “най-ревностните” православни вярващи, заради личните и политически причини.
  Но от друга страна след вчерашното решение на конституционният съд на винету , е повече от ясно ,че вече сме ДАЛЕЧ назад, след Путлер и путлеристкият рай(Х), във всички възможни класации, далеч след 150 място по “свободата на медиите”, корупцията и “прозрачността” на “институциите”.
  Защото поне Путлер , все още не е обявил формално Истанбулската конвенция за “противоКОНСТИТУЦИОННА”,и никой по света НЕ го е направил. Но рублоядската пета колона в НРБ и нейният МУТРОмилиционерски “вождь” БАШхуй , поставиха “конституционен рекорд”, и вече “изпревариха” в мракобесието си, и в регреса си ,и в деградацията си своят петоколонен гасудар – Путлер!
  И в своята последна статия А.Илларионов дава обяснение за този хибриден регрес:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B5B28AAB3CDE
  Особено показателни за рублоядският регрес в задунайският бандитустан НРБ ,са последните редове , които е написал А.Илларионов!!! Той обяснява и причините за “конституционното” отхвърлянето на защитата на човешките права и свободи, които предоставя Истанбулската конвенция!
  И , накрая , и една малка бележка по темата от Игорь Эйдман:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B5B6B3255AE5
  Той казва буквално следното:
  “”Людям с РАБСКОЙ,… с РАБСКОЙ(!!!) психологией чужой БАРИН,….ЧУЖОЙ(!)… БАРИН(!).. всегда кажется лучше своего.””
  Което напълно обяснява състоянието до което е стигнала путлериската хибридна пропагадность в задунайският колониален бандитустан – НРБ, благодарение на ТРАНСкраснокожият васален “вождь” БАШхуй!

 11. “ТРИ папи са ме галИли!” по тиквата-това е точният цитат на Тюдор Банкянски!? Познайте от кой род са “галещите” и “галеника”? Може би всички те са “джендери” неразкрити или скрити?? 8-:)

 12. Подлизурковските ЛАКЕИ от “конСТИТУЦИонният съд” максимално ОБСЛУЖИХА своят вождь и неговата ПОРЦИОНна “коалиция” с фашистката му патерица от обединените ИДИОТИ. По пълнаТА ПОРЦИОНна програма на своят КРАСНОкож сводник.
  И тъй като те трябваше да се произнесат много по-отдавана за “неКОНСТИТУЦИОНОСТТА” на Истанбулската ковенция, все пак изчакаха края на “УСПЕШНОТО” евроПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ,за да не може техният кукловод – БАШхуй, да
  трябва да обяснява пред ЦЯЛА Европа, на която уж е “върховен” ПРЕДСЕДАТЕЛь, защо задунайският бандитустан единствен в света е отхвърлил една конвенция ,която е приета в ЦЯЛА Европа, и даже в Турция!!! Тази конвенция защитава човешките права и свободи.
  И така след всичката порнография в “конституционният съд” е видно ,че в НРБ не само не си изпълнява предприсъединителните договори с ЕС, но и НЯМА защита на човешките права и свободи, че даже няма и правосъдие, щом като “конституционният съд” е само за поредната политическа и лична УПОТРЕБА от поредният “партиен” вождь на НРБ!!!
  Но най-показателно е че 12-те пионки на БАШхуй не му “развалиха” “УСПЕШНОТО” евроПРЕДСЕДАТЕЛСТВО , защото ИЗЧАКАХА то “успешно” да завърши, макар и БЕЗ никакъв видим, или дори “НЕвидим” резИлтат за задунайският бандтустан НРБ. Но важното е ,че техният кукловод винету си направи личен пиар, за 1 милиардот данъците потрошени за НДКгейт и другите еврогейтове и ПОРЦИИ около посрещането и изпращането на еврочиновниците.
  Но макар и да помогнаха ,засега на БАШхуй да закрепи бутафорната си ПОРЦИОНна “коалиция” с путлериотите, тези 12 ТРАНСакушерски лакеи НЕ могат да помогнат на винету през следващите месеци ,защото предстои МНОГО гореща зима за техният ТИКВОкож начальник.
  Първо , те не могат да му намерят 30-40 милиарда за “беленският гьол”, а и той едва ли ще ги намери.
  Второ, цените на “еФтиният” путлеристки газ ще скочат с 30-40%, и прибавени към лятното повишение от над 20%, ще предизвикат повишаване на парното с над 50-60%, а и отделно БАШхуй започна повишение на цените на електроенергията без никаква обяснима причина, за сравнение цените в Румъния паднаха преди месец с над 5%.
  И така само повишените сметки за газ,парно и електроенергия ще са около два пъти по-високи спрямо миналогодишните.
  И това без да броим милиардите за “беленският гьол” и повишаващите са данъци и осигуровки, които отиват за ЛОБИстките ОБРЪЧИ на БАШхуй и путлериотите , и за едноМИЛИОННАТА РАЗПЛУТА ,КАЛИНКОВА бюрокраДция, за която се отделят над 10(ДЕСЕТ!) милиарда САМО за “заплати”, без да броим милиардите за рушвети и “почерпки”.
  И БАШхуй за да крепи тази 1 милон КАЛИНКИ, им ПОВИШАВА всяка година заплатите , но НЕ им внася необходимите здравни и пенсионни осигуровки и данъци. Което също би изисквало допълнително ОЩЕ 10 МИЛИАРДА за НОИ и НЗОК, но тях винету НЕ ги плаща ,а остават за сметка на “частните” данъкоплатци, които имат и по-ниски пенсии и отделно заплащат ОЩЕ един път в болниците, т.е. заплащат ДВОЙНО за болниците и лекарствата, защото БАШхуй не си плаща за РАЗПЛУТАТА бюрокраДция , милицията и “службите”!
  Но най-гнусното е ,че винету не само не плаща още 3-4 милиарда в НЗОК , а освен това той ПЕЧЕЛИ от високият ДДС за здравеопазването. Защото в НРБ за здраве се дават над 8 милиарда всяка година, плащани поравно от НЗОК и частното доплащане в болниците, но върху тези 8 милиарда има 1,5 милиарда ДДС!!! Което показва ,че само заради ДДС, болниците губят 1,5 милиарда , и вместо всичките над 8 милиарда да отиват за здраве, остават само под 6,5милиарда ,защото над 1,5 милиарда са за ДДС.
  Т.е. 1,5 милиарда за здраве , отиват за “НАпълването” на ПОРЦИОНният “бюджет на винету и неговите фашистки патерици. Но вместо БАШхуй да връща поне тези 1,5 милиарда, обратно в здравеопазването ,и така да компенсира поне част от НЕвнесените от него 3 милиарда за РЕАЛНИЯТ размер на здравни осигуровки за РАЗПЛУТАТА му КАЛИНКОВА бюрокраДция, той си ги прибира за “усвояване”!
  Още по-добре ще е ако се махне ДДС за здраве, което ще понижи и здравните услуги в болниците с 20%.
  Същото важи и за пенсионните осигуровки за НОИ , където БАШхуй пак внася само под половината от реалният размер за РАЗПЛУТАТА му бюрокраДция, и за това има дефицит в НОИ от над 5 милиарда.
  Ето такава е “паралената държава” и СИВАТА “икономика” в НРБ, но и КАЗИОНните синдикати не ги “виждат”!!!
  За това нека всеки си отговори на въпросЪТ – Заслужава ли си да се плащат данъците, акцизите и осигуровките за ПОРЦИОНният “бюджет” на БАШхуй и неговите “бюджетни” ЛОБИсти, дали си заслужават десетките милиарди за “бюджетните” ПОРЦИИ, коит се усвояват и от лакеите в КАЗИОНституционният “съд” на БАШхуй!!!……..
  И тази зима , след скоковото повишение за енергията ,парното и стоките през тази зима, ще се види , доколко “успешно” е бил евроПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО на БАШхуй, и дали си заслужавало сегашната бурафорна защита против разпадането на неговата ПОРЦИОНна “коалиция” от КАЗИОНституционният “съд”!!!…

 13. П.П. Ще внеса малко пояснение , за да стане НАПЪЛНО ясно и на всички “обединени” ИДИОТИ , които са ПОРЦИОНни “партньори” на ТИКВОкожият “вождь” – БАШхуй.
  За да влезна в “тональностть” и на ()олен ()ИДЕРов, и на Симеонов от НФСБ , които се обвиняваха ВЗАИМНО, че единият е за “спасяването на редник-цеко” , а другият е за “спасяването на редник-киро”……. Ще кажа ,че НАЙ-накрая се видя че ВСИЧКИ бюрокраДски ЛАКЕИ в НРБ, включительно – ()олен ()ИДЕРов и НФСБ, …..ВСИЧКИТЕ ,те, “работят” за …… за “СПАСЯВАНЕТО” на “генераль”-редникЪТ на НРБ, ТИКВОмилиционерският “РЕДови” “вождь” – винету.
  Ето за това беше и организирана цялата бутафорна “операция” ,около ратификацията на Истанбулската конвенция в НРБ . ВСИЧКО и ВСИЧКИ в разплутаТА, КАЛИНКОВА, ченгесарско-милиционерска бюрокраДция , за да ….”спасят” редник-винету,…… завършвайки с последната “спасителна акция” на КАЗИОНституционният “съд” на НРБ!………………

 14. Иво, изразявай се “правилно”. Не “трима” папи, а “три папи са ме галИли по главата”. Има разлика 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.