“Калашников” и Горан ( Брегович ) , алтернатива на Горяните

Изразът “ ако не се занимаваш с политиката, тя се занимава с теб” важи напълно за БСП. Тя се занимава с всеки от нас, включително с онези на които не им се занимава с БСП.

Това е впечатлението от поредната демонстрация на многотия, демонстрирана като присъствие на бузлуджанския събор на БСП вчера. Каквито и лозунги да сменя през годините, за партията основното внушение, чрез което продължава да събира подкрепа, си остава “много сме”. Това импонира на ( с извинение към обидените) тълпата или казано с думите на често коментирания тези дни поет Вапцаров “ какво тук значи някаква си личност! “.

Там е работата обаче, че насреща си БСП има една личност, която на прав поглед много й пречи, но всъщност бетонира легитимността на столетната партия като единствена алтернатива. Ударението в уравнението пада върху думата “единствена”. Защото това постижение е колективно дело на въпросната личност, изкласила с изградения й образ на алтернатива на БСП  от една страна и самата БСП- от другата, далеч не алтернативна страна.

В разбиването на т.н. двуполюсен модел новият “човек от народа” Бойко Борисов, въплатил в себе си образа на модифицирания за целта Бай Тошо, двата фактора са през целия период на това разбивачество рамо до рамо, буза до буза. Борисов къртеше дясното, а БСП лявото. Чуден тандем, след чиято кавгаджийска на повърхностно ниво дружба наистина осъмнахме с еднополюсния модел на гербаджийската несменяемост във властта.

За БСП, както за всяка властостремителна партия, участието в управлението е важно, но по – важно от всичко е до нея да не бъде допусната истинска прозападна демократична алтернатива на ГЕРБ, с която да не могат да се разберат по банкянски. Ето защо БСП се репчи на своя генетичен близнак ГЕРБ, но много внимава да не му причини прекалено голямото неудобство и той да изостави юздите на общата им каруца в либералната кал, от която толкова много се страхуват андрешковците от опозиционно-управляващия тандем.

Охранителят вече е изпълнил “историческата си мисия”, охранявайки пътя към овластяването на безкомпромисна алтернатива с прозападна ориентация. Въпрос на време е охранителят и охранените му спътници в това пътуване към личното забогатяване да се амортизират и да намерят предлог да си починат. На хоризонта не се вижда друга партия или дори коалиция, която е способна да вдигне захвърлената царска корона и при евентуални предсрочни избори единственият реален кандидат за нея е столетната принцеса.

Много популярна е приказката, че за това положение са си виновни скараните либерали, които не се усетили навреме да се превърнат в консерватори, като БСП на Нинова. Хак им е, пустосват всякакви врачки и прочее разочаровани деца на демокрацията, оказала се състезание между два клона на БКП, върху които преходът седи и не бърза да ги реже. Истината е обаче, че на “либералчетата” , както солидарните участници в това състезание наричат с презрение упорито придържащите се към западния либерализъм български граждани, много им помогнаха задружните “консерватори” на Бойко и Корнелия.

Ето защо вчерашното тържество на многотията на Бузлуджа под звуците на “Калашников”  само на пръв поглед е социалистичество. Изборът на Горан Брегович пред Горяните е манталитетен, общ за ГЕРБ и БСП. 

10 мнения за ““Калашников” и Горан ( Брегович ) , алтернатива на Горяните”

 1. Г-н Инджев много точно е обрисувал „задружните консерватори”. А защо няма политическа сила с про-западна ориентация, която да е алтернатива на ГЕРБ и БКП е въпрос, чийто отговор с течение на времето става все по-сложен. Политическото пространств не е изолирано, а е свързано с куп други „пространства” – икономическо, социално, културно, образователно, географско, религиозно, гео-политическо, гео-икономическо.. И тези пространства не са статични, а всяко от тях има и собствена динамика, която изпитва и влияние на външни фактори. Ние, например, се интегрирахме в капиталистическата икономика, но не сме интегрирани в глобалната. ( И скоро няма да сме). А това оказва влияние на нашата икономика. А икономическото пространство е свързано с политическото. Моето мнение е че мейнстримното (пардон за чуждицата) обяснение което се фокусира, най-общо казано, върху наследството на комунизма не е изчерпателно. Реалността е по-сложна.

 2. Ще си позволя да се опитам да кажа направо. Двете наследнички на БКП – ГЕРБ и БСП запазиха властта за наследниците на старите комунистически кадри.За целта наложиха политика,че те са алтернатива една на друга.
  БСП използва стари социалистически лозунги – да се върнем по пътя на светлото комунистическо бъдеще /но в нови одежди/.
  ГЕРБ се противопоставя и говори за път към Европа.
  Резултата го носим на гърба си – по който и път да тръгнем стигаме до едно и също място – днешното статукво.Това не е за учудване,защото управниците от ГЕРБ и БСП и тяхните кадри произлизат от едно и също котило- БКП.
  Вярно е,че личността /по Вапцаров/ не е доволна,но какво тук значи някаква си личност. “Калашников”,Горан Брегович и други /да не ги изброявам/ са употребени за да помогнат при заглушаването на гласовете на “либералчетата” и идеалите на Горяните. Обслужват ги още мистификациите за “соросоиди”,джендъри,патриоти,православие и братската дружба.

 3. Докато патриотите-социалисти ядат кебапчета и друсат хорца на Бузлуджа, братушките мишкуват по морето ни:

  След като нощните вълци на Путин вилняха необезпокоявани от никого в разградения български двор, сега имаме “честта” да бъдем посетени и от Московския кадетски корпус, който първо обиколи “местата на руската бойна слава”, изнесе концерт в центъра на Плевен и после продължи окупационното нахъсване на постоянно пребиваващите руснаци и руски туристи в СОК “Камчия”, Несебър и останалите руски анклави по Българското черноморие.
  В центъра на Несебър кадетите – путинчета във военни униформи, свириха съветски бойни машове и завършиха с традиционната “Калинка” под аплодисментите на сънародниците си. “Културното” събитие, подобно на други от този вид, не фигурираше в официалния културен календар на общината и едва ли изпълнителите са имали официално разрешение за патриотичното си мероприятие, както го изисва законът за публичните изяви у нас, но полиция, общинска или друга, не се появи, за да разгони нарушителите на закона. Така се тества степента на търпимост на българите по морето към подобни патриотични мероприятия на “асвабадительите” ни, както и готовността на пазещите обществения ни ред органи (които хрантутим с данъците си) да си вършат служебните задължения и чиито служители, от простотия или продажност, по празници обичат да се кичат с колорадски панделки и други чужди имперски символи.
  Сигурно е констатирано, че степента на търпимост е висока и засега граници на българското унижение не се долавят. Затова следващият път може да се организират и по- “хард” сборища с искания за втори официален език по морето ни, руски училища на гърба на българския бюджет, официално обособени руски анклави и т.н. Полицията сигурно пак ще си затрае по премиерския почин. Следват протести с искания за референдум за административно присъединяване на анклавите към великата ИМ родина, ще се появят, слезли от частни яхтени или лукойлски пристанища, вежливите зелени човечета, за да защитят протестиращите сънародници и като нищо може да се повтори и у нас изпитаният в бой кримски сценарий. Какво като сме още в НАТО?! Нали народът ни, во главе с управляващите, бил русофилски! И, докато се усетим, хайде пак обратно в евразийския концлагер! И ние, и децата ни, защото те ще плащат с унижения и кръв цената за проявеното малодущие и безотговорност на майките и бащите си!

  https://preview.ibb.co/c5FB9T/viber_image.jpg

  https://www.faktor.bg/bg/articles/rusiya-tam-kadeto-chovekat-se-prevrashta-v-rob

 4. Откакто ниновна “възседна” стогодишната ТЕРОРИСТична клетка БКП, клон на международната ТЕРОРИСТична организация Коминтерна, все по-ясно се вижда че БКП се обезличава, дори в сравнение с предшественика ѝ – станишев.
  Явно защото ниновна е “КОНСЕРВАторка”?!?!
  Едва ли има нещо по-джендърско и НЕконсервативно от КОМУНИСТ-КАПИТАЛИСТ и заедно с това и “вожд/КА” на комунистическа “партия”- НАЛИ! Нещо като “дървено желязо”!
  Ето това е един от ГЛАВНИТЕ “КОНСЕРВАтивни” “джендъри” на НРБ-ниновна, а заедно с нея и другите 5 “джендър/ки” от “конституционният съд”, и придворните “джендър/ки” на вождь-БАШхуй, които той е монтирал начело на “парламенТа” и “министерството” на КРИВОсъдието!
  Но все пак явно “консервативната” “джендър/ка” ниновна е НАЙ-джендърският “джендър/ка” сред всички други “джедър/ки” в НРБ?!?!?
  Нещо като ПРИВАТИЗАТОР-вождь на БКП, на който “отрочетата” се “развръщават” в “джендърският” Запад, вместо да отидат по “партийнаТА” повеля в “пуританският” Сибирь,……… или пък на посещение на “КОНСЕРВАтивното” комунистическо сборище на “КОНСЕРВАтивният” връх Бузлуджа, за да слушат “КОНСЕРВАтивна” сръбска чалга и да плюскат “КОСЕРВАтивна” скара-бира , платени с “КОНСЕРВАтивните” “партийни” вноски, от “джендърските” червени милиардери-комунисти и “КОНСЕРВАтивните” рублоядски рубли на альфа-“КОСЕРВАтивният” таваришт-чекист Путлер………….

 5. А как иначе.Целият финансов ресурс и пост комунистически експертен елит беше впрегнат срещу*двуполюсен модел* и то основно в разбиване на дясното пространство.И Москва не си поплюваше,трябваха и верни слуги.Кой по *убеждение*,кой за пари,а някой и от невежество/като онази старица и Ян Хус.
  Успяха,намериха подходящият човек и мирясаха.Сега си подхвърлят анекдоти и се кефят,
  Но най ценният човек и за управляващи и опозиция е Бойко Борисов.Него не заменят за нищо. .Смачкаха медии,журналисти и затънахме в блатото на тодор живкова България
  от 80-г на миналия век.
  Останахме единици,които не се предаваме.Но и единомислещи се опитват да ни изритат.

 6. Eто от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно-с цялото си сърце и душа-България да бъде несравнимо по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 7. Към georgi nikolov:

  Жоро, благодаря ти, приятелю, че ме отменяш в призивите за дарения, каквито аз НИКОГА не си позволявам. Смятам , че не е редно да приканвам хората да ме подкрепят по какъвто и да било начин. Това е въпрос на свободна воля.

  Само дано някой не остане с впечатление за някакви непрекъснати преводи в рамките на посочените левове, които споменаваш като пример как ( трябва да) се прави това…

  Нали знаеш как се гледа на “забогателите” от страна на някои “доброжелатели”

 8. Иво, няма да бъда оригинален. Прави каквото трябва, па да става каквото ще.

 9. Преди две или най-много три седмици виден социолог се изпусна в ефир, че БСП наброява няколко десетки хиляди души, така че нищо чудно “многотията”, която онзи ден видяхме по телевизора, да представлява цялата членска и симпатизантска маса на БСП. А падението на Горан Брегович, чийто музикален талант винаги съм уважавал/а, е пълно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.