Отчет за един продължващ успех, който не е само авторски

IMG_9563

 

 

Опасенията, че разгарът на лятото не е най-добрия сезон за дебют на книга в България, все по-категорично се разсейват. Три седмици след появата по книжарниците “Измамата “Сан Стефано” запазва водещата си позиция сред най-търсените книги в големите вериги книжарници, като “Хеликон” и СИЕЛА”.

IMG_9577

 

 

 

 

Освен търговската статистика за подобна популярност говорят и серия от лични наблюдения на автора ( на тези редове и на книгата). “Измамата “Сан Стефано” се оказа популярна и черноморските плажове като “лятно четиво,” както се вижда от снимките.

IMG_3525

 

 

 

Наблюденията може да са лични и да не са представителен алгоритъм за настроенията на целокупното население, отглеждано в лъжа от десетилетия, но все пак говорят, че една пропаганда може да може да излъже много хора за дълго време, но да излъже всички завинаги не може ( по Абрахам Линкълн).

 

НА ДВЕТЕ СНИМКИ: Непознати читатели на “Измамата “Сан Стефано” на плажа.

 

 

IMG_9582

20 мнения за “Отчет за един продължващ успех, който не е само авторски”

 1. “You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.” A. Lincoln

 2. Здравей Иво, и аз да се “оплача” – с голям зор се сдобих с книгата. Отидох до голяма книжарница в столичен мол, преди около две седмици. Оказа се че книгата ти е изчерпана. Поръчах една която ми казаха че ще ми я пазят до седмица. След няколко дни отидох да си взема поръчката и станах свидетел как един господин спореше със продавачката че иска да купи единственото копие което запазено за мен. Естествено със съжаление му обясних че копието е за мен, а той ще трябва да почака. Междувременно и баща ми иска да му купя едно копие, но то ще от второто издание. Поздрави за успеха!!! Страхотно четиво за отпускарското време!

 3. Без съмнение успехът на г-н Инджев ще промени настроенията на голяма част от гласоподавателите. Макар че, ТИКВОкожият вождь винету винаги е фалшифицирал и манипулирал “изборите” в НРБ! Но докато не се ликвидират ОПГ-ДАНС, ОПГ-УБО, “цацаратурата” и другите ОПГ на винету, няма да има осъдени за фалшификациите.
  Ето , и днес, един от НАЙ-ЛОЙалните му “коалиционнни партньори” – ПСЕВДО-путлериотът ванЮЮ каракчАНСКИ , днес се беше изтъпанил , пак в едно от КАЗИОНните “телевизионни” студия,за да ръси ПСЕВДОдемагогската си “патриотична” ПРОПАГАДНОСТ.
  Той пак обвини някакви НЕсъществуващи “псевдоАТЛАНТИЦИ” ,които ,уж, са виновниТЕ за това БНА все още да не е модернизирана с НОВА НАТО-вска техника?!?!!?…..??!?!?!….!??!!?
  И това го казва един откровен мошеник, използвач и лакейски нагаждач на ОБРЪЧгархията, като ванЮ каракачАНСКИ?!?!?
  В НРБ няма ДРУГИ ПСЕВДОатлантици, освен НЕГО и неговият ПОРЦИОНнен “начальник” – ПСЕВДОвождь-винету.
  Първо нека НАЙ-ЛОЙалният лакей на “българската” ОБРЪЧгархия-ванЮЮ каракачАНСКИ, си припомни КОЙ(?) беше ()резидент, КОЙ(?) беше премиер, и от ЧИЯ(?) “партийна” квота бяха военните “министри” през ПОСЛЕДНИТЕ 20 години , през които БНА трябваше да бъде МОДЕРНИЗИРАНА и направо ПРЕвъоръжена по НАТО-вски стандарти??????
  Аз поне не се сещам да е има серд тях НИТО един НАТОвец, нито един ПРОнатовец, нито един “псевдоАТЛАНТИК”, нито един “ПОЛУатлантик”, нито еди ЦЯЛ атлантик……. НЯМА! Няма такъв!
  Имаше само един двама НАТОвци в служебните кабинети , за по 2-3 месеца , и Ненчев ,който положи някакви усилия за ПРЕвъоръжаването на армията преди 2 години, но сега копоите на БАШхуй от вишинската “цацаратура” искат да го обвинят за това негово желание за придобиването на нова техника за БНА!!!
  Да припомня на ПСЕВДОпатриотарскиЯТ ПУТЛЕРиотит – ванЮЮ каракачАНСКИ,че през последните 20 години се отделиха, пари за модернизация и ПРЕвъоръжаване , само през мандатите на ()резидентите – ПСЕВДОатлантика-гоцье и при сегашният хибриден решетников запасен парашутист, който преди това беше и “шеФ” на ВВС, когато се купиха и няколкото европейски хеликоптера. които сега са на въоръжение в БНА……
  А премиери през това време бяха – ПСЕВДОатлантиците станишев, БАШхуй и Кобурга.
  Ето това са всички ПСЕВДОатлантици през последните 20 години ,за които говори с надменността си НАЙ-ПСЕВДОатлантическият “военен” “министър” – ванЮ каракачАНСКИ, НАЙ-ЛОЙалният путлериот сред ТЯХ!
  И най-накрая , на журналистическият въпрос – дали би си подал ОСТАВКАТА , заради загубата на 2 хеликоптера и 2-ма пилоти по време на неговият ПСЕВДОмандат, на което ПСЕВДОминистъра – ванЮ каракачАНСКИ най-арогантно отговори ,че ТОЙ не носи някаква вина за тези големи загуби на малобройната българска авиация, въпреки че те се случиха тъкмо по време на неговият ПСЕВДОмандат, а БНА и ВВС са в НАЙ-ПРЕКИТЕ ОТГОВОРНОСТИ на ПСЕВДОминистърът и ПСЕВДОатлантикът – ванЮ каракачАНСКИ!!!!!!
  Ето това го казва НАЙ-ЛОЙалният ПСЕВДОминистър на винету, който 30 години обслужва лакейски ПОРЦИОНната ОБРЪЧгархия в НРБ, като преди 4 години получи и цял евроДУПЕТАТ и от фалираната ОБРЪЧна КТБ. А ванЮ каракачАНСКИ не си е върнал поне последните “усвоени” милиони от КТБ, без да броим и предишните от предишните обслужвания на ОБРЪЧгархията …. и сегашната си ЛОЙалност към МУТРОмилиционерокожият вождь -винету……
  На какъвто е ПСЕВДОвождь винету – такива са и неговите ПОРЦИНни ПСЕВДОминистри и ПСЕВДОатлантици, които нито знаят ,нито могат да ПРЕвъоръжат БНА, и най-много да “усвоят” тези 5-10 милиарда отделени за това, чрез путлериотските комисионни и путлериотският ЛОБИзъм, както бяха “усвоени” и другите милиарди преди 10 години, по времето на ()лемоносниЯТ ()резидент – гоцье…..

 4. На първата снимка

  Много готино сте се сетили да позирате до книгата на Беър Грилс ( на първия ред). Човека е известен с оцеляването в екстремни ситуации, най-вече в дивата природа. Вие пък сте абсолютен пример за оцеляването в дивата и свирепа българска действителност.

  Поздрави!

 5. Аз пък, да се похваля, се оказах с цели две книги “Измамата Сан Стефано”. Едната си я купих, а другата ми я подари малката ми дъщеря!

 6. Страхотно!
  Поздравления за ИВО само !
  Нека да е лято! Такова лято – с много “вървене” на книгата, и още повече ПРОЯСНЯВАНЕ В ГЛАВИ!

 7. Eто едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно-с цялото си сърце и душа-България да бъде несравнимо по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 8. ПРАСЕ-ШнеНбето каракачанско, наречен от дс-данс “македонец”, офицер от държавна сигурност със задача да ПРОВАЛЯ АТЛАНТИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НА АРМИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, се изказа отново Гени/т/ално!
  “Загуба на рефлекс!”
  Това била вината за падането на хеликоптера “ми” – нашенската РУСКА БРЪКМА – и смъртта на пилотите.
  Не СЪСТОЯНИЕТО НА ТЕХНИКАТА, НЕ ПОДДРЪЖКАТА Й, НЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ПРОЦЕСА, ЗА КОЙТО Е ПРЯКО ОТГОВОРТО ОВЕНННОТО МИНИСТЕРСТВО, Т.Е. и ПРЯКО ТОЙ – ДРУГАРЯ МИСТЪР ОТ МВР-дс.

  ВСИЧКИ, всички подобни аварии, катастрофи , сблъсъци, смърти и тъй нататък, от 1944-а досега, на овенни и милиционерски и граждански хвърчила из въздуха, десе има навика да извинява ВИНАГИ С УМРЕЛИТЕ. Фърли фината върху тях и толкоз – готово бе – кво искаш повече!.
  Винаги е или “рефлекс” или “самонадеяност” или “лоша професионалност” И ВСЕ ОТ ТОЯ ДОЛ СЪС ДРЕНКИ.
  ДА НЕ ПАДНЕ ВИНАТА върху ръководството. Върху винаги НЕВИННИТЕ “партия” и “десе”, министри и ръководни екипи (т.е. пак партия и десе). Пренесено до днес. Манталитет, стереотип. Куха глава не може да ИЗМИСЛИ ПОВЕЧЕ, НИТО ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ.
  ТЪПИ ШКЕНБЕТА, червени петоколонници, измъкващи се ВИНАГИ БЕЗ ВИНА… но уверено продължаващи да упражняват задачката да си живеем във варшавския още 100 години напред…

 9. Искрено се радвам за успеха на книгата. Той означава, че има надежда за България, означава, че жадните да научат истината хора са много, означава, че всички ние не сме се предали!!! Копнея да дойде ден, когато такива като Иво и всички негови съмишленици ще направим така, че да не даваме съвети на децата си да заминават в чужбина, за да се спасят от тази (руска) кочина !!!

 10. Иво,
  Поздравления за написаното от теб и в тази книга и за неуморния труд който полагаш да събудиш този заспал народ.
  Това което доказваш /години неуморен труд/ е основната позиция на всеки български патриот, който милее за България.
  Като Захари Стоянов.
  Чета я с удоволствие. Скоро четох добавъчните томове на Симеон Радев и съм впечатлен от огромната измама /точно в руско-комунистчески стил/ върху българите години наред и сега.София е пълна с имена на убийци и мошеници и зложелатели на България.
  Насред тях стърчи бетонния монумент на МОЧА.
  Трудно се издържа на тази плява, която потиска всичко българско.
  Благодаря ти за усилията и енергията да го правиш.

 11. Поздрави. Искрено се радвам за успеха на книгата Ви.
  “При разпределянето на плячката в Ньойския договор, определена от В. Златарски за русите, Тракия се даде на гърците. Хората си мислеха, че не може да се даде на победените българи една земя, която българските учени считаха за гръцка. Че дипломатите са се ръководили по картите на проф. В. Н. Златарски, това може да се види, като се сравни картата на Златарски в неговата „Geschichte der Bulgaren“ за времето на цар Борис, с картата на България по Ньойския договор, и ще се окаже, че те съвпадат.

  Че същите карти са лежали на масата на онези, които в Ньой решаваха съдбата на българското племе, се свидетелства и от тогавашния гръцки министър-председател Венезилос. Когато българският министър-председател Стамболийски помоли Венизелос да се забрави миналото и да не се откъсва България от Егейско море, „да не се взема българска Тракия, която и географски, и стопански не спада към Гърция“ и пр., Венизелос му отговорил: „Вие, г-н министре, като искате тая земя, гледахте ли картите на Вашите учени и дипломати, от които се вижда, че тая земя никога не е била българска?“

  Същото щеше да каже и Русия, ако тя би завзела Дарданелите, както се предполагаше. От този факт се вижда кому услужи Златарски, като фалшифицираше историческата истина, че Тракия никога не е била българска. Той услужи на чужди народи. Без „науката“ на В. Златарски България нямаше да бъде откъсната от Егейско море.

  Но това не са единствените „заслуги“ на проф. В. Златарски и неговите ученици за българския народ.”
  Ганчо Ценов
  Ето до какво доведе фалшифицирането на нашата история.

 12. Поздравления ,искренно се радвам за успеха на книгата ви г–н Инджев ! Какво да е вие май ще продадете един вагон с книги ,както казва веждичката … Жив и здрав и всичко най хубаво ви желая ,все пак вие сте нашият будител …

 13. Книгата се разграби като топъл хляб в Бургас, няма я в най-голямата книжарница Хеликон, нито в Po!nt, чакаме ново издание.

 14. към ново:

  Направи ми впечатление, че някои книжарници май по някаква причина не я слагат на витрината, макар на касата да казват, че се търси много…Например във варненския Гранд мол в “Ориндж” книгата е подредена между бестселърите, но не е на витрината. Каква е логиката при това положение да не е изложена на витрината, мога само да гадая.

 15. Предстои да се даде пълна оценка на книгата “Измамата Сан Стефано” от истински честни специалисти. Не се съмнявам,че тя няма да противоречи на впечатленията на непредубедения читател.
  Без да искам сравнявам тази книга с “История Славянобългарска” на Отец Паисий. И двете се борят с митове. В книгата си Паисий възкликва: “О,неразумни юроде,защо се срамуваш да се наречеш българин”? Съвременният автор индиректно пита: ……,защо нямаш сили да приемеш истината”?
  В книгата си,с измерим труд като този на Паисий, Иво Инджев показва историята България и българската държава от началото на 19-я век. Тя е изградена върху автентични държавни документи,най вече руски,и наблюдения на немски и руски съвременници,скрити до сега от българската публика.
  Научаваме неща,различни от налаганите ни клишета с русофилско съдържание. Това са живота на българите през 19-я век и ролята на Русия в нашата история.За съжаление те не са такива,каквито са представени от официалната продажна пропаганда.
  Всичкото това ще се разбере след прочитането на книгата.

 16. Сутринта в КАЗИОНното свърталище бТВ, отново бяха самопоканили пак един от лакеите на МУТРОмилиционеропитека -БАШхуй.
  Но както може да се очаква от КАЗИОНни “медии”, те могат САМО да разпространяват КАЗИОНнна пропагадност от КАЗИОНни “учЕни”, като психоучЕнЪт, д-р на КАЗИОНните наУки – михайлов.
  Та михайлов се опита да замаже ПЪЛНАТА НЕкадърност, НЕграмотност и милиционерска ТЪПотия на своят сегашен “спонсор” -винету.
  Първо КАЗИОНният “учЕн” се съгласи с “дежндърското” “тълк-увание” на “джендърският” КАЗИОНституционен “съд на НРБотносно ратификацията на Истанбулската конвенция.
  И от всичко се видя ,че нито в Конституцията , нито в Истанбулската конвенция НЯМА ясно дефинирани РАЗЛИКИ между “мъжкият ГЕНдър” и “женският ГЕНдър”!!! Истанбулската конвенция не определя “ГЕНдъри” и “джендъри”, тя само защитава правата на жените ,когато биват нарушавани от религиозни,социални и “ГЕНдърните” предразсъдци “традиции”, тя не дава някакви допълнителни права на жените!
  Което само показва,че НЯМА “конституционно основание” за отхвърляне на Истанбулската конвенция, тъй като и в Конституцията на НРБ НЯМА ясно определени ПОЛОви(ГЕНдърни) РАЗЛИЧИЯ. Както твърдят 5-те “джендъри” от КАЗИОНституционният “съд” на НРБ ,и които повтаря като КАЗИОНен папагал психоучЕнЪТ-михайлов. И след като няма ясно дефинирани подробно разписани в Конституцията “ГЕНдърни” и “джендърни” разлики , то няма дори формално основание за това “джендърско” решение
  на КАЗИОНституционният “съд” на НРБ.
  Но ясно се вижда ,че това “конституционно тълкувание” е КАЗИОНно в услуга на вождь на НРБ- винету и на неговите
  И за да го “оправдае” , психоучЕнът-михайлов пак започна да търси дежурните си “джендърни” “ВРАГОВЕ” в лицето на “джендъра” Сорос и ЛГБТ-общностите!!!
  Не видя някакви други “врагове” ,а само тези които са му посочени от “начальниците”, които са го НАЗНАЧИЛИ на поредната синекурна службица, за да го използват като полезен идиот срещу политическите противници на влстта.
  А още повече КАЗИОНната зависимост на КАЗИОНият учЕн михайлов от вождь БАШхуй се видя, след като той започна да напада само Симеонов и “джендъра” ниновна от БСП, които не се подчиняват на винету,и не “усвояват” толкова послушно ,както другите – ()олен ()ИДЕРов и ванЮ каракачАНСКИ. И всичко това психоучЕнът михайлов го прави само , за да угоди максимално на своят “начальник” БАШхуй и неговите задкулисни кукловоди.

 17. Господин Инджев подариха ми книгата ви невероятна е! Бих се радвал ако и МУТРОПИТЕКА си я купи за да му бъде втората прочетена книга в живота. Това пожелавам и на останалата ПАСМЕНА в това правителство а също и ()РЕЗИДЕНТА и неговата ласкателка КУРВЕЛИЯ. Поздравявам ви!IIC…..oIL.

 18. Извинявайте за ГРЕШКАТА. Става въпрос за КОРНЕЛИЯ!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.