От днес България прави стъпка към Шенген – ще бъдат ли допускани пак “руски вълци” от списъка със санкции срещу тях

 

От днес в България влизат в сила ограничения за влизане в страната на граждани извън ЕС, на които е забранено пребиваването в европейската безвизова зона. Мерките са свързани с кандидатстването на страната ни за Шенгенското пространство.

 

Сред очевидните “кандидати” от списъка на чужденците, към които тази мярка ( би трябвало! да ) се отнася, са посочените в списъка от санкции на ЕС руски граждани. Например това са Залдостанов – хирурга и неговите моторизирани “нощни вълци”, които и тази година се промъкнаха в България без никакви ограничения от страна на властите независимо от факта, че т.н. хирург е обявен за “раково образование” на путинизма, чийто достъп до страните от ЕС ( би трябвало да) е забранен.

нощни вълци-софия3_cr

 

 

 

 

Нарушителите подлежат на депортиране ( или “непоканване” поне, което е важно за напъните на родните русофили да пледират за посещения в страната ни на руснаци от забранителните списъци със санкциите).

Интересното е, че въпреки демонстративната гостоприемност на българските власти, моторизираната глутница на Путин очевидно не възприема България като център на своите евразийски набези американско-японските си мотори в Европа. Тя премина през наша територия тази година без много шум. Но се настанява все по-скандално в страна, като Словакия, която също минава за русофилска, но има управление, което явно не е съгласно страната му да се превръща в развъдник на руския озъбен пропаганден вой.

Словашките власти изразиха тревога във връзка с окопаването на руските моторизирани вълци в своя база в Долна Крупа, само на 70 километра от столицата Братислава, в която складират “музейни експонати” от рода на танкове и бронетранспортьори ( на снимката по-долу). Базата се определя от Кремъл като музей, свързан с Втората световна война, но на практика се превръща в притегателен център на руската пропаганда и местните й адепти.

slovakia-night wolves_cr

 

 

 

 

 

Президентът на Словакия Андрей Киска я определи като риск за сигурността, Би Би Си цитира говорител на външното министерство да заявява, че властите следят внимателно дейността на руската база.

Словашкото правителство изразява тревога от опитите на Русия да пренаписва историята в полза на руския шовинизъм и да го налага чрез набезите на “Нощните вълци” сред словашки паравоенни групи. 

Защо Русия избира обаче Словакия за европейски щаб за разпространение на тази особено агресивна форма на своите хибридни войни на континента, а не България?

В Словакия властите се тревожат и възразяват, а в България нищо подобно не с случва. За какво им е на руските вълци да превземат гора, която и без това е село без кучета? 

Не само централното географско разположение на Словакия е причина за избора на Москва да заселва вълчата си пропаганда там. България е периферна по-скоро в друго отношение: няма как да служи за достоверен щаб за руско военна гордост от времето на Втората световна война, защо единственият “подвиг” на Червената армия по нашите земи е свързан с безкръвното окупиране на единствената европейска държава, отказала съпротива. Сталин е наредил след нахлуването на окупационните войски във всеки голям български град в Подмосковието да  бъдат изстрелвани победни артилерийски залпове, но тяхното ехо и днес кънти толкова кухо, че на руската пропаганда се налага да се връща още десетки години назад в историята, за да полива претенцията за българската благодарност ( и вина заради недостатъчните прояви на благодарност, според Кремъл) с кръвта на руски поданици през Руско-турската война. 

 

Иначе казано, в самия Кремъл разбират и признават косвено абсурдът България да бъде представяна като костница на червеноармейци, върху която да градят своята пропагандна конструкция в наши дни. А и, както вече отбелязах, българската крепост отново е превзета без бой от руската инвазия. Тук, както в НРБ, не се налага пряко присъствие на руски вълци. Има кой да пази стадото от прекомерна враждебност към колониалните господари. 

За разлика от словашкия държавен глава Андрей Киска, нашият президент може само да се изкиска на забележки от рода на тази, че моторизираните руски шовинисти са заплаха за българската национална сигурност.

Истинският гарант за допускането на руските вълци в разградения ни двор е нашият Бойко, който, казано на руски, се държи като “киска” ( котенце) спрямо зъбатите си началните от Москва. 

Ако заиграването с имената някому се стори “ниска топка”, вината не е в автора. Езиковите недоразумения живеят собствен живот. Както в случая с Путин и аналогиите на етимологията в българския език – за онези, които смеят да му се надсмеят на български. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Статия на Митко Новков в сайта Debati., в която оприличава Путин на жандарма на Европа, руския император Николай I. Това е същият руски император, който дотолкова е бил обсебен от задачата да задуши всякаква проява на прогресивност, че застава на страната на турския султан Махмуд II . Спасява го с 30 000 руска армия от бунта на египетския му васал Мехмед Али, проявяващ симпатия към реформи в духа на европейските. Нищо, че само година-две по-рано Николай I е пратил своя фаворит генерал Дибич, издигнат от него за награда за предателството му спрямо офицерите декабристи,  да громи Турция в прословутия му “забалкански поход”, завършил с арестуването на руския офицер от Български произход Георги Мамарчев, предаден на турските власти заради опитите му да вдигне на въстание българите срещу Турция. Защото не само българската, а всякаква свобода на народите, е била смърт за руското самодържие. Така е и днес в рамките на съвременната имитация на демокрация в Русия.  https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-rusia-vodi-aziatska-politika/

 

10 мнения за “От днес България прави стъпка към Шенген – ще бъдат ли допускани пак “руски вълци” от списъка със санкции срещу тях”

 1. И НА ГЕРМАНЦИТЕ ИМ ПИСВА ВЕЧЕ !
  ВКЛЮЧИТЕЛНО, ЧЕ “РОКЕРИТЕ” ОТ ЧЕРВЕНАТА ПОДВИЖНА РЕЗИДЕНТУРА НА КГБ-ГРЕМЪЛ СА ИНСТАЛИРАЛИ СВОЯТА ЩАБ-КВАРТИРА НЕДАЛЕЧ ОТ БРАТИСЛАВА ! – недалеч от Германия !!

  АМАН ОТ РУСКАТА НАПАСТ!

  (Но, “да не дразним”, не е само боковско лаф-мухаметче. Още по-лошо. Това е манталитет. Политическо отношение и въобще разбиране и убеждение. На цяла “управляваща класа”. Елит – ПФУ.. На служби тоже… ЗАТОВА като гръмна бомбата в рейса в Бургас преди 6 години, те “приеха” не “версия” на европейски, американски и израелски приятели, т.е. ВЯРНОТО, а на руските, че НЕ може да е Хизбула да гърми така, “да не дразнят русия”, защото те двете са “задник-и-памперс”…
  Не закачай, остави ги, НЕ БЪРКАЙ НА МЕЧКАТА В ЗАДНИКА, че…)

  Н.Ц. Цайтунг:
  https://www.nzz.ch/international/russische-nachtwoelfe-hinter-slowakischem-stacheldraht-ld.1405331
  Шпигел:
  http://www.spiegel.de/politik/ausland/nachtwoelfe-putin-rocker-eroeffnen-zentrale-in-slowakei-a-1221097.html

 2. И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:

  ГЕРБЪТ НА ЗНАМЕТО НА “МОТОРИСТИТЕ” Е ПОЛОВИНАТА СЪВЕТСКИ ГЕРБ!
  ПОКАЗАТЕЛНО ЗА НАМЕРЕНИЯТА, НА ТЯХ, И НА ТЕЗИ ДЕТО СА ГИ ПРАТИЛИ, ОТ КРЕМЪЛ!!

 3. Аз също бих се изкискал на твърдението, че шепата клоуни, наричащи се “Нощни вълци” са заплаха за националната сигурност. Или поне са пренебрежимо малка заплаха в сравнение с нашата си пета колона начело с …. дори не знам кой-точно я оглавява… по-скоро си ги представям в редица, хванати ръка за ръка, като на първомайска манифестация – Румен, Бойко, Волен, Корнелия, Гоце….последният да затвори вратата. Дори и названието “пета колона” ми се струва доста неточно – те са си направо и петте колони на управлението на страната. Дори не мога да се зарадвам, че но БНТ в централно време показаха обективен филм за малайзийския Боинг – направо капка истина в хибридното путинофирско море… Добре де, излъгах – зарадвах се. По-добре отколкото хич…

 4. по-скоро ЗАЕДНО с другото):

  ДОБРЕ ДОШЛИ В СЪВЕТСКИ СЪЮЗ № 2 (2.0)

  В руската армия, другарите от кремъл правят ново главно управление, наследник на зам-политическото (т.е. прикрито “комунистическото”), връщайки зам-политите, наречени сега “патриоти”.

  Настава час сидер, курлелка, патреоте, националисти – всичките нашенски първи РУСИСТИ – ДА ЯХНАТ всинца бузлужшката (БУКЛУШКА) бетонна чиния и литнат нататък… нее, не към Америка, дето учи нейното синче… а към русията, пак нататък, и получат нови подпорни точки и по този въпрос…

  https://www.businessinsider.com/r-in-soviet-echo-putin-gives-russian-army-a-political-wing-2018-7

 5. Комично е да рекламираш разкапания ссср от Щатски мотор! А нашите дневни вълци на Путин и мотори не истат – предпочитат министерски кресла и места в парламента! Да се смееш ли, да плачеш ли?

 6. До 1999 г. в Русия са наричали леките жени “путани” . След идването на Путин във властта думата изчезва от всенародна употреба, няма такава дума.

 7. Относно думата „путана”. „Забранена” след 1999? „Eдна жена от входа каза..”? Идете в Гугъл- половин милион линкове на руски. Вие кога добавихте думата в речника си? През прехода – филми и жълта преса. Същото е и в Русия. Използва се за колорит или да се избегне думата проститутка.
  Ако с такива измишльотини водите борба с про-руските настроения – никога няма да я спечелите.

 8. Съжлявам, че вероятно бих обидила някого с мнението си, но оставам с впечатлението, че половината коментатори са от онова поколение, което все още казва „цар Борис” с ударение на О. Не конкретно за писалите по този материал, а въобще.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.