Борисов опроверга драстично собствените си внушения за очаквана вълна от ” 8, 10 , 12 милиона” мигранти

Днешното парламентарно – правителствено статукво, както знаем, постигна своята непоклатимост на вълните на лъжите за мигрантската вълна, която била на път направо да ни унищожи. В името на собственото ни достойноство на субекти, към които са насочени лъжите на властта, трябва да се запознаем със сводката от деня за нивото на лъжите и наносите от покачените нива на пропагандната тиня, която се оказа толкова плодородна за политиците, наторяващи с нея умовете на българите. 

От “най-застрашени” на пътя на мигрантската вълна, се оказахме всъщност …”единствените неуязвими”, по думите на премиера Борисов, изречени вчера. Ето какво заяви той някак между другото в рамките на самохвална тирада по друг повод:

“България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след инспекция на състоянието на границата в района на Малко Търново. Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре. Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година. Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло. „Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари“, заяви премиерът Борисов. Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната. „Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е – дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата“, каза още министър-председателят и добави, че най-изявените ще бъдат наградени”.  http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4601501/

А сега да си припомним бегло какви ги говореше предизборно нашият премиер. Да проследим ескалацията на нагнетяването на страховете сред българските граждани, които вкараха в резултат на това най-гласовитите глашатаи на мнимата опасност.

25 Септември 2015

Министър-председателят в интервю за предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви

“7-8 милиона вече се надигат от Сирия да тръгват към Европа. Това, което и службите докладват, че тези, които са били в бежански лагери в Ливан, в Йордания, знаете, там са лагери с по милиони хора, се прибират, продават каквото имат в Сирия, за да вземат един билет за самолет или да вземат някакви малки пари да тръгнат да си търсят нова родина. Нечувана трагедия в човечеството, която се случва. Загрижеността на хората в Европейския съюз (ЕС) е огромна, защото всичко това, както беше отчетено, сега започва.

 

Полагам огромни усилия, но това е вълна. Никой не може да се предпази от нея. Оградите, които правим, загражденията, които правим, полицаите, жандармеристите, които пращаме са мерки, които подпират тази вълна, но ако тя стане 8, 10, 12 милиона, както са прогнозите в следващите месеци, изнесени пред Европейския съвет, действително е много притеснително”.

Година след тези бомбастични “ 8, 10, 12 милиона”, Борисов посмали “малко” очакванията  си за само 2 милиона мигранти, готови да ни прегазят- този път по данни на Турция:

“В Берлин министър-председателят е предупредил, че от Сирия може да се зададе нова вълна от близо 2 милиона бежанци. Разговорите си в Германия Борисов коментира в сливенското село Мечкарево.

Предупреждението за нова вълна от милиони мигранти Борисов получил в Истанбул.

„От Алепо се надигат нови повече от два милиона. Турция вече изнемогва”, заяви премиерът Бойко Борисов. https://nova.bg/news/view/2016/08/28/157621/борисов-българия-няма-да-приема-обратно-мигранти-от-ес

Както всички изпечени блъфьори Борисов вдигаше мизата до абсурдни нива с цел да откаже противника от съпротива и да си прибере печалбата.  “Противникът”, т.е. българският избирател, се предаде. Днес овластеният за пореден път комарджия си играе покера все едно, че не си е играл със страховете на хората. Защо мнозина продължават да му вярват е въпрос към специалисти с познания в областта на народопсихологията, ако не и от областта на народната психиатрия, в която страната ни се превърна в периода на народняшкото му управление.

 

31 мнения за “Борисов опроверга драстично собствените си внушения за очаквана вълна от ” 8, 10 , 12 милиона” мигранти”

 1. Борисов говори като типичен агент за влияние, който трябва да създаде паника и да промени политиката в определена посока.

 2. “Нямам къща в Барцелона, нямам дете там, не купувам ЧЕЗ, не съм заедно с Пеевски”……. да вярваме ли???? Или нещата са като с “милионите” мигранти – лъжа

 3. Из “Нецензурираните,ненаписани и непубликувани (проекто)записки на един (проекто)оптимист”
  За орачите,сеячите,кибиците,балъците и (не)очакваните бъдещи светли житейски бурни несполуки на Андрешко Настъпимотиков в посткомунистическото тресавище,а може би “В очкване на Годо”,а защо пък не “Кой м(у)и с@ра в гащите”
  Феноменът Андрешко Настъпимотиков,aka “мъдър” и “непогрешим” български избитател,си е чисто наш такъв,с който не можем да се гордеем като такъв.А.Н.,този самобитен автокефален пейзан,ментално родеещ се с австралопитека,този назидателно размахващ ни пръст културтрегер-имбецил и то непременно и неизменно в неделимо единство с типичните български червени академични говеда,този недостижим титан на мисълта,достигнал в безкрайните висини на откривателската си мозъчна (без)дейност до дебилното житейско прозрение “Акъл не ща,ти пари ми дай!”,а освен това и понеже обаче,защото е непоклатим в другия си основополагащ принцип-постулат “Най-мразим да мислим!”,та точно поради тези причини животът непрестанно му набива шутове в шортите,макар че файда йок,защото “Да беше х@уй да му го вкараш в чутурата дебела и неувираща,ама то акъл” както дълбокомудрено го е забелязал и отбелязал българинът от предепохата на миризливите каскети.Същите онези малограмотни нехранимайковци,декласирани криминални елементи,терористи и обирджии на мандри,родоотстъпници и национални предатели,същата нискочелеста сган дето “Червеното знаме роди ни”,които се юрнаха,узурпирайки след 09.09.1944г.властта у нас поднесена им на тепсия на щиковете на окупаторската Червена армия,да създават новия съветски человек-строителя на комунизЪма им,носителя на новия морал(щото той,моралът,според гореупоменатите червени академични говеда може да бъде стар и нов),та ето как сега всички нормални българи изпитваме на собствен гръб резултата от соцкомунистическия пръкнал се Франкенщайн:широкоспектърна и многоплстова генноинженерингова кръстоска между учиндолско говедо+перхидролен балалайкокавалстващ кремълски ибрикчия+мутропазвантин,бабаит западнобалкански обединител+съветско-руски затьове(видни ударници-дървосекачи от Коми),чиито промити от комунистическата чума мозъци са по-мъртви и от мъртвите Сибирски полета+вся осталная присъдружна келепиро-нагаждаческа,”ала Бай Ганьо Балкански” паплач.Ето това е матрЯлът на мутропитека pompier:богата амалгама,пъстър калейдоскоп,паноптикум на моралното човешко падение!И всичко това благодарение на червените комунистически бандюги,намерили благодатна почва,на която да засеят,наторят и обилно размножат отровния болшевишки бурен в Родината ни.

 4. Според мен, апокалиптичната картина на 9 балова емигрантска вълна беше презастраховка от евентуален провал и съответно оцеляване в политически смисъл. Борисов се чувства сигурен в свои води, но не мисля, че също толкова уверенt vis-à-vis Брюксел.
  Вълната „не се случи” и негативът беше трансформиран в личен позитив за масова консумация- способен ръководител – обгрижени мигранти- храбри и добре подготвени граничари „напълно обезпечени с необходимото им облекло????”-граждани, които спят спокойно.
  Политическото внушение: Избирате мен-спите спокойно.

 5. Пардон! Да се чете: „застраховка от евентуален провал гарантираща оцеляване в политически смисъл”.

 6. Eто едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно-с цялото си сърце и душа-България да бъде несравнимо по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 7. Нека бъдем по-сериозни. Баце наскоро заяви, по някакъв повод, че нещата са се променили на 360 градуса. Така се работи с матРияла по принципа: “Аз съм проЗт, и вие сте прости, ще се разберем”. С един прослушан за преспиване том на Винету-толкоз.

 8. Реално погледнато няма защо да очакваме от винету да “прогнозира” броят на бежанците. Той не е властта за да прави това. Нито пък да следва някакъв вид политика. -НЕ!
  Той е във властта само за да “усвоява” и раздава ПОРЦИИИ.
  Още повече, че голямата част от нелегално преминалите “границите” на НРБ са прекарани контрабандно от “заслужили” граничари ,и от “партийни” контрабандни канали на властта, за твърд валутен КЕШ.
  И тъкмо такива КОНТРАБАНДНИ канали в Турция, Унгария,Гърция, НРБ ,Сърбия и т.н., са в основата на големият приток на бежанци към Германия, през 2015г..
  А в НРБ няма никакви видими признаци на борба с контрабандата на нелегално преминали бежанци, ето с това ОСНОВНО трябва да се занимава вождь винету , а не с негамотните си изказвания и пропагадност срещу тези бежанците. Все пак винету е генсек и “генерал” от милицията, и това е от сферата на неговите милиционерски “компетенции”, но както се вижда няма особени резИлтати от това!
  И въпреки ,че отдавна няма причини за “присъствието” на винету на границата, ето вчера той пак се е изтъпанил там , за да плещи поредните си тъпотии, вместо да решава много по-реални и основни проблеми в НРБ?!?!?
  Но след като винету НИКОГА не е бил “политик”, то това е НЕвъзможно.
  Остава да очакваме от него само поредните раздадени ПОРЦИИ и МУТРОмилиционерска демагогия!

 9. Колкото и нарочно боко да го е правил, мисля си, също е имал и вдъхновение наистина да идват “вълни бежанци”, както ги приказват сайдер-патриоти, се само в Българията, и той – Велик Охранител с Черна Блуза а Кон Индиански – да ги срещне с милиционерски войски, палки и куршуми, разгроми и върне обратно.
  Нещо такова в неговата “шменти-капели” “и аз съм прост” тиква.

  Междувременно:

  От ИЛИЯН ВАСИЛЕВ:
  Следваща част от “шлема” – мангизки от магистралки:
  http://bulgariaanalytica.org/2018/08/05/toll-system-the-new-grand-slam-design/

 10. Още един велик политолог, визионер, титан на мисълта – елизар венчев.
  Боко бил казал на комшията Зоран:
  “Виж какъв джендър съм! Не само ти признах македонизма, но ще похваля и елините…”
  Но съм почти сигурен, енчо го приказва това от лична омраза и завист. Не че нивото на боко е нещо различно от сочените от енчо приказки.
  Иначе, ЕДИН И СЪЩ КАЛЪП, енчовския, като на всичките останали, като изляни от ендаква формовъчна смес, по калъпа, напревен в москва и внесен тук. Офицер от десе, полковник дори, даже цанен да го играе амбасадор. Дол и дренки.

  НЕ МОЖЕШ ЛИ едно становище да го защитаваш навсякъде, във всякакви страни и всякакви срещи, с всякакви хора и партии, вътре и навън, то е нищо. НИЩО. Става си една НАШЕНСКА ИСТИНА. Само за нашенско ползване. Затова такива неща, включително на енчо, а и на боко, като и на сайдер и курлела, си остават само за нашенско ползване, радваме им се ГЛУПЕНДЕРСКИ, коментираме ги В ОБОРОТ, ПО РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ. Но този техен оборотът си остава само вътрешен. НИКОГА ВЪНКЪШЕН. НИКОЙ няма да им обърне внимание. Просто ще се изхихика, изкудкудяка, махне с ръка и подмине.

  Същото и с божидар динозавъров – приказките му, включително по Македония, се търкалят и търкалят из пространствата ни, но САМО ТУК, САМО у нас. Като опря той да отиде на някаква международна конферпенция в МАКЕДОНИЯ, и да СПОДЕЛИ великите си, титанични мисли-ИСТИНИ – и неговите на полковник от десе – и той веднага измисли, че се БИЛ разболял.
  Да не говорим за отивания в други страни на ВСИЧКИ други да изложат своите велики мисли, или пък по телевизии, БиБиСи или СиЕнЕн, енчо, божо, сайдера, курлела, а и боко и всинцата там – БОЖЕ ОПАЗИ НИ!

  ВИЖ, на ТРАЙЧО, НА СЪБИ, на ХРИСТО, на ИЛИЯН, и РАЗБИРА СЕ, НА ИВО: КАКВОТО Е ВАЛИДНО ТУК – ТО Е ВАЛИДНО НАВСЯКЪДЕ.
  ТО Е ПРОСТО ОБЩОЧОВЕШКО. НОРМАЛНО ПОГЛЕДНАТО – ОТКЪДЕТО И НОРМАЛНАТА ИСТИНА ЗА НЕЩАТА! УНИВЕРСАЛНОСТ.

  https://fakti.bg/mnenia/320621-samo-vav-fakti-ilindensko-preobrajenskoto-vastanie-veche-e-djendar-bunt

 11. “… Защо мнозина продължават да му вярват е въпрос към специалисти с познания в областта на народопсихологията, ако не и от областта на народната психиатрия, в която страната ни се превърна в периода на народняшкото му управление.” – това е същинският въпрос за българите!

  Защо продължават да вярват на този ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ?!? Дали няма нещо общо с така наречения “Стокхолмски синдром”?

 12. Добавка към г-н Николов.
  Обичам този лаф за преобръщането на 360 градуса. За да е по-коректно трябва да се попита дали това са градуси Целзий или Фаренхайт. Обичам и политиците,както и спортистите, които дават 120, дори 200 процента от себе си за да ни ощастливяват.

 13. Това ми напомня за гения на математическата мисъл Росен Карадимов, който в интервю се мъчеше да се сети четири пéти или пет четвърти от бюджет били дадени за нещо си.

 14. Ами защо не; това е любимото садо-мазо на българина сврян в фейк-саниран панелен апартамент, да слуша красиво-тревожния глас на Йоксел и подобните му, със фейк-новините за пълчищата ислямисти напиращи върху крехката ограда по нашата граница и блиц-интервюта с граничарчета, носталгично въздишащи по здравата гранична охрана по Тошово време, когато се стреляше на месо, а в магазините нямаше месо, затова като минавахме покрай такива, баща ми не ми даваше да гледам витрината а ми викаше – виж горе светещия надпис, ако го прочетеш отзад напред става ОСЕМ! И отзад напред ТОШО ОШОТКА ВАШТИ майки и отзад и отпред!

 15. По документите от КОМДОС,В.Енчев не е бил повече от майор,като Митьо Гестапото..

 16. Аз разбирам всичко, освен едно. Добре – Борисов губи изборите, ГЕРБ се маха от властта. Сега може ли да си представим кой ще дойде на тяхно място? Къде е , образно казано, СДС, къде са обединението десни сили, къде е силната им коалиция? Няма такова нещо. Имаме коалиция на НФСБ, Атака, ВМРО, имаме комунофашистите, продадени на на Русия – БСП и турците – ДПС. И кой предпочитате да управлява България? Аз не ща нито БСП, нито ДПС, нито патриотите, макар последните в момента да са във властта. Но кажете ми ясно – кой друг? Къде е демократичната коалицияq за която да гласуваме?

 17. До “КЪДЕ” – всеки ден от десетилетия си задаваме и ние с моите близки СЪЩИЯТ въпрос .

 18. КЪДЕ,вие съвсем сигурни ли сте ,че БСП и ДПС не са във властта?
  Да ви припомням ли за “беленският гьол” и “турски поток” , или за акцизните порции за Лукойл и Булгартабак, и още за други порции ,като ЧЕЗ, санирането и магистралите и другите “обществени поръчки” на Боко Тиквата?
  Банкянската Тиква не иска да управлява с десните сили, и СДС дори! Той сам , по собствен избор, развали коалицията с тях, преди 1 и половина години, за да подкрепи “патриотите” и Марешки да влезнат в парламента,и които да са му патерици, Той предпочита тях , и задкулисните договорки с БСП и ДПС ,за да го крепят във властта. Той раздава порциите , а те го крепят, съвсем “безкористно”, направо са си “Алтруисти”!
  И реално погледнато БСП и ДПС , дори и формално да не са управляващи, са де-факто съуправляващи с Боко Тиквата, даже на моменти те са управляващите , а не Боко Тиквата. Той им дава власт, без те формално да са печелили избори. Итака при Боко Тиквата няма ясно определена опозиция и управляващи.
  Още повече това се вижда и с “патриотите” и тяхното лакейско положение спрямо ДПС. Дори “най-големият патриот” – Сидеров , продаде своите министерски квоти в правителството на ДПС , и сега ДПС си имат “министри” на икономиката и екологията, без да броим “министеството” на храните.
  Така че винету не е “изместил” БСП и ДПС от властта, напротив – той ги вкара във властта без те да са печелили избори, след 2014г.!
  ТАка че ДПС и БСП никога НЕ са излизали от властта, и Боко Тиквата е гарантЪТ за това!

 19. За къде
  Къде сте тръгнали бърже,бърже с бъданарката. Борисов,БСП,ДПС коалиция патриоти и тези,които ги няма според вас-демократична коалиция.
  Какво ни се ще не решава нещата.За избора,който имате пред вид,има време,има и закономерности,за които не може да ви се даде отговор от сега.
  Всеки от нас трябва да отговори за това,което става пред очите му и за това,което иска да стане.
  А вие не го правите и, струва ми се, наивничко питате.

 20. “ДО КЪДЕ”,
  Това, което казвате на “НЪДЕ” не му противоречи, а само допълва мрачността на картината. Напълно сте прав, но според мен (да ме прощават противниците на идеята за “по-малкото зло”) предимството на това, БСП да управлява чрез подставени лица е, че в правителството чат-пат се просмукват адекватни министри (С. Дянков, Т. Трайков, Х. Иванов, външните министри), които (преди да си подадат оставките) все пак създават впечатление, че не сме съвсем евразийско гето. А понякога вършат и полезна работа. Докато когато БСП управлява без посредници…. пу-пу, да не ни е уроки…

 21. Никога не съм се чудила, за кой да гласувам-СДС,ОДС,ДСБ.И сега-ДБ

 22. До КАРАИВАНОВ
  Вече такива адекватни министри, както нареди решетников няма да се допускат. СЪБРАХА СЕ и НЕ СЕ КРИЯТ! Всички крила на БКП (герб, БСП, оп, дпс и марешки) са заедно.
  Единственият начин да се противодейства на това състояние е да се гласува за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Промяната ще дойде много трудно при тази медийната блокада. Аз не виждам друг начин. Гласуването за по-малкото зло, уж да не дойдат комунистите на власт ни доведе до това състояние. Е дойдоха! Какво повече трябва да се случи, за да стане ясно, че са заедно!

 23. Караиванову
  Простено да ти е,чадо. Защото няма по-малко и по-голямо зло.

 24. Прочетох отговорите ви на моя въпрос. С извинение, но повечето то тях не са много адекватни. В България има към 200 партии и всеки може да си гласува до безкрай за някакви маргинални партийки, които никога няма да влязат в Народното събрание и никога нищо няма да решават. Аз попитах – къде е силната дясна коалиция? Тая, дето ще събере много повече гласове от НФСБ-Атака-ВМРО? Къде е тя? Не ми посочвайте някакви организации, които, очеизвадно, на последните избори дори не можаха да прескочат 4 процента – това ли е силното дясно пространство?

 25. До Стефан
  Абсолютно вярно!Злото е едно-няма по-малко и по-голямо!Както няма стар и нов морал!Отбелязал съм го в моя пост.Зло,добро,морал,истина и т.н. са философски категории и там не може да съществува класация по-,по-,най-.Това са си комунистически измишльотини,на които лековерните все още се вързват и кълват като шарани на всеки пореден избор.
  Жив и здрав,приятелю!

 26. Вашата “адекватност” си я задръжте за себе си, и за вашият партиен вожд – Боко Тиквата.
  И ще ви повторя , че Боко Тиквата НЕ иска да управлява с десните, той провали “коалицията” с Реф. блок! Сега вдянахте ли? Или да потретя, само за вас?
  И не ви ли е пределно ясно ,че
  гласовете за десните ще се увеличат , когато започнат да намаляват гласовете за банкянската Тиква. Няма откъде другаде да дойдат!
  Също така ,след като Боко Тиквата се представя за “евродесен” , то е съвсем нормално да се коалира със десните , но той си избра “патриотите”, защото заедно със Сидеров,Каракачанов и Симеонов , и с БСП и ДПС ,гласуваха да НЯМА реформа в прокуратурата и ВСС, през 2015г. И точно тогава банкянската Тиква реши да се коалира с “патриотите” и Марешки ,след като вече имаха голяма антиреформаторска “коалиция”, и за това Боко прекъсна предишният мандат и предизвика предсрочни избори ,за да си направи неговата порционна коалиция.
  Така че търсете на друго място ,и от други ТИКВИ повече от вашата “адекватност”!

 27. @КЪДЕ

  Ако всички освен теб са неадекватни, мога само да те посъветвам да основеш партия и да се постараеш да е толкова масова, колкото ти се иска. Колкото до адекватните и патриотичните политици, то те гравитират около ДСБ. Доказателства за това можеш да намериш в позициите им по всички важни за България въпроси (например за енергийната й независимост), докато масовите партии-клонинги на БКП-ДС са заети да доказват на публиката собствената си несъстоятелност.

 28. За мигрантите от Близкия изток Борисов говори както и за всичко останало. Един път едно, после – точно обратното. И ако случайно му припомнят какво е казал преди, се сърди и отрича като изпечен лъжец. С това сме свикнали – да си правят сметката тези, които гласуват за него.

  Интересното в случая е друго – че за близо десет години като Премиер не е казал /поне аз не помня/ и дума за другите мигранти. За наглата и арогантна половин милионна руска напаст, които купи имоти и се засели тук точно по време на неговото премиерстване. Като че ли не съществуват – нито те, нито неконтролираните им анклави и пристанищата, нито опасността, която представляват. Представяте си какъв вой до небето щеше да е, ако тук бяха се заселили примерно 50 000 араби и не плащаха данъци, нали?

  Това се нарича мутренски гьонсуратлък и работа в полза на Русия против интересите на България.

 29. Във връзка с предишния си коментар за днешната руска напаст тук ще припомня един факт от преди близо век. През април 1922 Ал. Стамболийски /колкото и да не го харесвам/ изгонва в Сърбия около 30 000 руснаци от армията на ген. Пьотр Врангел /1878-1928/. Защото са представлявали опасност за разоръжената в Ньой България.

  А сегашните 500 000 граждани на вражеска и агресивна Русия не представляват ли опасност? С анклавите си, с пристанището си в Росенец /скоро бургазлия ми разказа, че руски кораби там товарят и разтоварват и никой не знае какво/, с паравоенните формирования които създават, с руските си знамена и господарското си държание… Милиардите данъци, които Лукойл не плаща тук, са най-малката беда, както се казва.

  За това трябва да се говори и да се пише! Вън от България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.