Путин като Хрушчов : плаши американските “гарги”

Светът драстично се е променил в технологично отношение през последните 50-60 години чрез компютърните и телекомуникационните технологии, но в технологията на стратегическото блъфирането днешна Русия никак не изостава от СССР, управляван от авантюриста Никита Хрушчов и неговия геронтофилски отбор от слабо образовани другари. Путин е негов истински последовател в областта на блъфовете за сплашване на света и на първо място –  на толкова привлекателната и плашеща “руския свят” едновременно с това Америка.

През 2012 г. писателят Владимир Резун (с псевдоним Виктор Суворов ) описва в книгата си “Майката на дявола. Хроника на едно велико десетилетие” хазартните заплахи на Москва към САЩ, довели света до ръба на ядрена война през Карибската криза през есента на 1962 г. Кулминацията на шоуто на Хрушчов е в нейното навечерие в самия Ню Йорк по време на годишната сесия на Общото събрание на ООН. Пред жадните за сензации журналисти съветският вожд плещи глупости за това как в СССР се произвеждали на конвейр “като салами” балистични ракети , способни да пренасят ядрени глави до всяка точка на американската територия. Както се оказва от разузнавателни данни, предадени на САЩ и Великобритания от полковника от съветското военно разузнаване Олег Пенковски, СССР е разполагал по същото време само с една подобна ракета, при това е било съмнително, че тя е можела да изпълни реална мисия. Научавайки този факт американският президент Кенеди отказва да се “върже” на лъжите на Хрушчов и го убеждава да се откаже от ядрения шантаж.

В днешно време Путин се изявява като истински последовател на Хрушчов, рекламирайки нови и нови руски оръжия за масово поразяване, опитвайки се да порази въображението на масовата публика най-вече в собствената си страна. Защото не може да поддържа високия градус на шовинизма само с измишльотини като “георгиевските лентички” и със спомени за съветската кръв, пролята през втората половина на Втората световна война, наричана пропагандно и в днешна Русия “Великата отечествена война” – сякаш тя може да бъде разглеждана като отделно явление от световната война, чийто детонатор става сговорът между Сталин и Хитлер от август 1939 г. 

Дали в самите САЩ обаче са “поразени” от речите на Путин, като онази от 1 март тази година, в които той разказва за хиперзвукови и какви ли още не ракетно-космически придобивки за руската армия по суша, въздух и (под) вода? Не, не му се връзват на заплахите. Отговорът дава началникът на Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ генерал Джон Хайтън в реч, цитирана от световните информационни средства.

“Всички ядрени възможности, за които говори Русия – ядрени хиперзвукови ракети, ядрени торпеда, ядрени крилати ракети и така нататък …  Знаете ли какво? Вие, както и преди, не може да откриете стратегическите ни подводници, вие не можете да премахнете около 400 ракетни пускови площадки по цялата територия на САЩ, вие нищо не можете да им направите. Ето защо нашата възпираща способност не подлежи на съмнение. Ние можем да доминираме и да отговорим на всякаква атака, независимо откъде идва тя”.

Хрушчов обещаваше да унищожи капиталистическия свят, включително и с оръжие за масово поразяване ( но най-вече с “превъзходството” на своята икономика, която щяла да построи комунизма към 1980-та година?!). Да ви напомня тази комбинация от военни хиперболи и раздуване на гордостта от “превъзходството на руския свят” на  днешното перчене на Путин?

Бившият офицер от съветското военно разузнаване Виктор Суворов споменава в книгата си абсурдното разминаване между претенциите за огромен военен потенциал и невъзможността на империята да изхрани и задоволи елементарни потребности на собственото си население. Може днес ситуацията в Русия да не е толкова драматична в това отношение, но приликите с “могъщия СССР” в това отношение си остават и подчертават от факта на многомилионното бягство на руски граждани на Запад, включително към победената Германия – една разлика от времето на Хрушчов, но не и единствена. 

Ако има наистина сдържащ фактор за евентуална московска лудост, водеща до ядрена катастрофа, това е отрезвяващият ефект от пълната зависимост от Запада на забогателия от съвременната корупция руски елит. Той е складирал награбеното в неговите банки и е инвестирал голяма част от него в недвижимости, които никак не би искал да бъдат изпепелени. 

Поне в това престъпление Хрушчов и компанията му от примитивни комунисти не можеха да бъдат заподозрени. В този смисъл кухите им закани все пак изглеждаха  по – реалистично от блъфовете на Путин, който при никакви обстоятелства не би “самоубил” ползите от гигантския грабеж, осъществен при неговото управление и пренесен на Запад далеч от евентуално събудения гняв на самите руснаци. Те имат устойчивия навик да вдигат опустошителни за Русия бунтове след поредната нейна икономическа катастрофа: през 1905 г. след унизителното поражения на Русия от Япония; през 1917 г. след поражението й в Първата световна война; през 1989 г. след самоубийство на СССР под тежестта на собствената си стопанска неадекватност.

Виктор Суворов припомня: “Свръхдържавата СССР раздава на целия свят безплатно танкове Т-54, картечници “Владимиров” и автомати “Калашников”, ракети С-75 и гранатомети РПГ-7, но не може да се изхрани.

Свръхдържавата помага на всички, от Ангола и Етиопия до Мозамбик и Либия. Но не е способна да даде жилища на офицерите си.

Свръхдържавата първа излиза в Космоса, но не може да осигури на училищата си вътрешни тоалетни и топла вода в родилните домове.

Свръхдържавата прави колхозниците, които я изхранват, роби, като същевременно води упорита борба за освобождаването на потиснатите народи в Азия и Африка.”

34 мнения за “Путин като Хрушчов : плаши американските “гарги””

 1. Вчера, на едно друго място, по подобен повод, написах следното:

  “Путин и Медведев предупредиха НАТО да не приема Грузия, защото ще последва “страшен конфликт””

  Страшен, страшен, колко да е страшен?
  По-страшен ли ще е от онова, хрушчовското “Ние ще ви погребеме.”? Което се превърна в “Ние се самопогребахме.”
  Пъчене и дуене от недорасляци.
  Като нямат какво друго да сторят, сипят закани и клетви.
  Прожектират филмчета.
  И стават за смях и подигравка по форумите и сред нормалните хорица.

  Аз не зареждам в Лукойл.

 2. Бизантия отвръща на путлеристкият рай(Х):
  https://tinyurl.com/yae2xjff
  Ето как ултракомунистическият русофил Ципрас се държи с путлеристките шпиони!
  А в задунайският бандитустан вождь винету , и неговата ОПГ-ДАНС , не са изгонили дори един чистач/ка от путлериското пАсолство!!!
  Напротив путлеристкият пАсол-губернатор назначава още повече “служители”, и така путлеристката резидентура в НРБ, и във фандъковата сАфия , вече е толкова РАЗПЛУТА , че Путлер вече без никакви ограничения си прави диверсии и преврати във ВСИЧКИ балкански, ЗАПАДНОбалкански, държави.
  Ето такава е РАЗЛИКАТА между “таваришт” Ципрас-Бизантийски и СУДЖУКоКРАСНОкожият “братушка” винетУ-западнобаЛКАНСКИЙ!!!

 3. Ще припомня определението на Сталин “Кибернетиката е буржоазна лъженаука.” Мисля, че го е казал на XIX конгрес на КПСС през 1952.

  В Уикипедията пише: “При появяването на съвременното ѝ понятие по времето на социализма в СССР кибернетиката е обявена за буржоазна и милитаристична, реакционна наука, но по-късно, през 60-те и 70-те години отношението се променя. Започва да се обръща много по-голямо внимание на кибернетиката, особено на техническата.”

  Всъщност хилядите Научни институти в СССР се занимават не с наука, а с разгадаване на това как работят откраднатите от Запад предмети /от оръжия до самобръсначки и всичко останало/ и научно-техническа документация. С последващо копиране и производство.
  Ако тези хиляди Научни институти наистина се занимаваха с наука, то все нещо щяха да открият за няколко десетилетия и да проглушат света. За радост няма такова нещо.

  Затова и днес Русия е на този хал – бедна, гладна и както винаги – с око в чуждото. “Горна Волта с ракети” казваше Бжежински.

 4. “Ако има наистина сдържащ фактор за евентуална московска лудост, водеща до ядрена катастрофа, това е отрезвяващият ефект от пълната зависимост от Запада на забогателия от съвременната корупция руски елит. Той е складирал награбеното в неговите банки и е инвестирал голяма част от него в недвижимости, които никак не би искал да бъдат изпепелени. ”
  Напълно съм съгласен! Въз основа на същите доводи в началото на 2014 бях готов да се обзаложа, че путиновата върхушка няма да анексира Крим, защото за разлика от хитлеровата има банкови сметки на запад. Тогава Путин по-добре от мен прецени пасивността на Запада, но не съвсем (сигурно се е надявал, че ще стане както с Грузия).
  Путин и бандата му знаят, че ако паднат от власт, ще свършат ако не като Мусолини, по поне като Чаушеску (или поне имат сериозни съмнения за това) и могат в изблик на малодушие да решат да се самоубият (и няма да им е до съхраняване на награбеното или на живота на съпруги, деца и любовници). Моята надежда за оцеляването на света е в това, че между ядрената куфарче и ракетите все още има живи хора, със своите семейства (а дано и любовници), които не са забъркани в престъпленията на хунтата и нямат причина да се самоубиват. Макар че, знаел ли човек какво им е под фуражките? Поживем – увидем…

 5. Всъщност ситуацията на Путин и хората около него е ужасна, даже повече от ужасна – те всички не могат да се махнат от властта, защото мигом ще бъдат обвинени за престъпленията си и съдени. Затова на всички тях им се налага да се държат за властта като удавник за сламка. Няма мърдане. Но рано или късно, както при СССР, развръзката ще дойде. Те го знаят и това ги ужасява. Затова е цялото това перчене и дрънкане на оръжие – като дете, което си свирука и пее, защото го е страх от тъмното.

 6. Забавно видео (пародия) свързано с Тесла.
  https://www.youtube.com/watch?v=wxEClGh6Mus

  Миналия месец продажбите на Модел 3 електромобила на Тесла отидоха в небесата. Продадоха повече отколкото Audi А3, Mercedes C klass, BMW 3-series взети заедно. И това е само началото. Предричам, че до 2025г. ще започне спад в продажбите на петрол. Бавно но достатъчно за да разбие картела на горивата.

 7. Караиванов, много вода изтече от 2014, когато Русия нападна Украйна. И ако мислите, че Украйна не е на финалната права да стане отново ядрена държава – в грешка сте. Да, вече никой не се съобразява с ООН и всякакви глупости – видя се, че предадеш ли ядреното си оръжие, както направи Украйна – гориш. Затова Украйна отново ще го придобие. Скоро всички, които се възторгваха от Русия и нейните войни, ще заплачат с кървави сълзи. Но ще е късно.

 8. Към СКЪСВАНЕ С РУСИЯ:
  Много бяха по онова време “буржоазните лъженауки”, будещи присмех у маститите академици на всезнаещите рашки:
  – генетика;
  – кибернетика и роботика;
  – вълнова теория и физика на вакуума;
  – психология на труда и ергономика;
  – теория на управлението /мениджмънт;
  – психология на пазара /маркетинг и т.н.
  С половинвековно закъснение смутолявиха някаква самокритична преоценка и се юрнаха да крадат и да “догонват и изпреварват”. По този повод излезе веселият виц-предупреждение: “Задоволете се с догонването – не изпреварвайте, че щи ви видят голия задник.”
  Разбира се от тогава и до днес за вътрешна употреба /като за пред зомбираните мужици/ продължава да върви рефренът “нас не догонят”.

 9. Ан.Илларионов припомня своята хронология , от 5 части, за 20-годишната военна агресия на роSSийската ФЕЙКдерация срещу НЕзависима Грузия:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B69D05E28527
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B69D7FA77BD3
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B69DA1AB2A2C
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B69DD0B3BD93
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B69DED5BF14C
  Основата послужила за тази агресивна хронология на колониалната война на Путлер срещу Грузия са сводките от предишен МАТЕРИАЛ писан от Ан.Илларионов, в крайните части има даже препратки към историята на Грузия и заселването на осетинците на грузинската територия, и части от Кючук-Канарджийският мирен договор , отнасящи се до разпределението на грузинските земи между росийската ИМПЕРИЯ и отоманската Империя!!!!!
  Ето линка:
  http://magazines.russ.ru/continent/2009/140/ill16.html
  Тук е разгледан и етническият състав на ,уж, “Негрузинските” Абхазия и Южна Осетия, в които по-голямата част от населнието е грузинско ,преди етническият геноцид извършен по заповед на кремълските военнопрестъпници и “арийци”!
  П.П. И един последен материал от Ан.Илларионов за НЕзавършилата руска агресия срещу Суверенна Грузия :
  https://aillarionov.livejournal.com/1078288.html
  Също така не трябва да забравяме , че венните престъпления на Путлер започнаха още с назначаването му за началник на КГБ , и още същата година свали арменският президент с преврат и жертви сред арменското правителство. В същото време започна и геноцида над албанците в Косово.
  След това терористичните актове в Москва , които използва за повторният геноцид срещу чеченците.
  След това в НРБ беше докаран Кобурга и неговият милиционерски “наследник” – винету.
  Започнаха и хибридните войни на Путлер срещу Запада,НАТО ,ЕС , Грузия,Украйна Западните Балкани , Унгария,Полша и т.н..
  Това доведе и до откритите агресии на “зелените човечета” на чекисткият бандит в Грузия, Украйна и Сирия.
  Затова единственото решение е – гибридният КАРТАГЕН ,ТРЯБВА да бъде РАЗРУШЕН!!!

 10. Аз лично не бих подценявал чекистите. Вижте как оцеляха във времето, след като на Запад ги бяха отписали като червени динозаври, приватизираха цяла Русия и инфектираха народа с болшевишки национализъм. Това че са по-слаби икономически и военно не значи че не могат да застрелят заспалия Запад в гръб. Вижте какви поразии направи Agent Orange след като успяха да го инсталират за президент на САЩ. За да разрушиш нещо съвсем не е необходимо да си на същото равнище на технологично и друго развитие. И Рим се е имал за връх на цивилизацията, но варварите му видяха сметката.

 11. И аз не зареждам в лукоил ,,,от 10 години направете го и вие

 12. Към Павел Тинков

  Така беше. И генетиката беше лъженаука. Нямало гени и наследственост – всичко можело да се получи с произволни кръстоски. По лисенковски. Имаше и виц – Лисенко паднал от дървото както берял ягоди като дюли. И още един – 5-годишно негърче пита майка си московчанката: “Мамо, защо с татко сте руси, а аз не съм?” На което майката отговаря: “Те се радвай че не лаеш – знаеш ли колко водка се изпи онази нощ в общежитието!”

 13. И ние със семейството ми не зареждаме в “лукойл”.
  НИКОГА ! Железен принцип !

 14. Agent Orange преди около 2-3 седмици направи коментар в Туитър, който имаше финансови последствия – руската рубла се обезцени повече от процент и половина в рамките само на един ден. Освен това същия агент даде на Украйна оръжието, което украинците искат от 4 години. Но Обама не им го даде. И хиляди подобни примери могат да се дадат, няма да стигне мястото тук. Така че, да – агента наистина си върши работата превъзходно.

 15. Ако през 2008 г.във Вашингтон не беше Обамка,нямаше днес да се занимаваме нити с Грузия,нито с Крим и Източна Украйна.При РОНИ такова не можеше да се случи.Русия ще върне рано или късно тези чужди територии,дано да дочакам това време,както дочаках да изтеглят войските си от Европа и Афганистан и пр.

 16. Русия изостава драстично от западния свят, от Америка и ЕС, отново и отново.
  Вече няма руски космически пилотирани екипажи. В Америка и частен човек, Теслата, ще пусне такъв, и НАСА ще туй направи.
  Не може русията да надмине по елекрониката в детайли запада, никога! Америка и Европа напредват.
  Не може тя да надмине и в Изкуствения интелект. Виж, в самогон – да.
  По танкове и пушки и ракети, също тоже, както и по газове – подземни и отровни.

 17. Въобще никога не съм и не зареждам в “лукойл”!

 18. НЕзареждането на бензиностанции на Лукойл, НЕ означава че не карате с лукойлско гориво. Всички бензиностанции в БГ проодават руското гориво от Лукойл. Питал съм продавачите на няколко бензиностанции ( ОМВ, Шел и т.н.)и всички се правят на ударени че не знаят откъде са горивата им, въпреки че на видно място са изложени сертификатите от всяка доставка. Единствено в Ромпетрол дизела и бензин А95 са от румънската рафинерия. Дори при тях бензин А98 е на Лукойл. Не искам да правя реклама но от години бойкотирам руското гориво, за съжаление и БГ производството защото се преработва в Бургас, и зареждам само от Ромпетрол.

 19. “ДО QUEST” явно се опитваш да ме имитираш , но никога не можеш четящите блога на г-н Инджев, със своите тролски и бот-имитации. Всички знаят , че аз не покрепям путлеристкият “orange agent” ,защото той е зависим от путлеристките служби. Така че не си прави труда да ме имитираш – не ти се получава! Тук има коментатори ,които са писали и преди мен , а тях можеш още по малко да заблудиш!
  Пиши си под собственият псевдоним – “Рада”, защото всички знаем ,че си “тръмпист/ка”!
  И ако зависеше само от Тръмп , той никога нямаше да подари тези ракети на Украйна. А още повече, сега Украйна има собствени далекобойни ракети , които имат обсег от стотици и хиляди километри, които са много по-голяма опасност за бандитите на Путлер.
  Украйна произвежда и други тежки въоръжения и има и модернизационни програми за своята армия. Тръмп не е основната причина за възраждането на украинската армия.
  И ще ти припомня само един факт от управлението на Обама , който СРИНА наполовина БВП на Русия. При Обама се въведоха първите санкции и освен това се срина цената на суровият петрол до 30$ за барел!!! Това срина 2(ДВА!) пъти цялата руска икономика и доходи.
  Но откакто дойде Тръмп цената на петрола скочи близо 3 пъти, защото Тръмп е проводник на интересите на петролното лоби , което доведе до повишаването на БВП на Русия с до 50%, спрямо спада при Обама!
  Така че , пурво погледни фактите преди да расиш тръмпистката си пропагадност.
  А, освен това Обама НЕ искаше въобще да се среща с Путлер, защото знеше че няма смисъл да преговаря с чекистки бандит!

 20. г-н KRASNOSELSKI , не сте съвсем прав!
  През 2008г. президент на САЩ беше Дж.Буш-мл., а не беше Обама!
  Обама може и да има други недостатъци, но не беше президент по време на путлеристката агресия в Грузия, и тогава дори нямаше никакви санкции за Путлер!
  А и РОНИ си имаше своите ГРЕШКИ , също!
  Не бива да го възвеличаваме за всичко!

 21. QUEST, такава е реалността,много добре предадена от вас. Дано разумът и решителността на Запада надделеят.

 22. През 2014-та имаше коментари, че след началото на нападението срещу Грузия Буш поне изпратил някакъв кораб в Черно море, а Обама само каза, че военна конфронтация е изключена. Не знам дали Буш е оказал възпиращо влияние на Путин, но Обама със сигурност го поощри. А че след това въведе санкции – въведе ги. И за то спасибо (Thanks a lot)

 23. Хей, приятели, не се дърляйте за дребни подробности – кой бил сгрешил, кой бил по-по-най, Рони ли, Буш ли, Обама ли… И какво е оплескало рижото копеле, и какво предстои да оплеска. Тя затова е велика тази страна, защото в сурови условия и и тежки битки сама е изковала правилата на демокрацията си и ограниченията спрямо всеки свой бъдещ кормчия, гарантиращи оцеляването ѝ, и просперитета. Взела е най-доброто от опита на “стария свят” и изключила инфантилните му и синилни издънки, за да бъде днес безспорен световен лидер!
  Всинца ни се иска със светкавични радикални действия от нейна страна да бъде озаптена веднъж-завинаги червената азиатска чума, но уви – затегнатият гордиев възел не може да бъде разсечен, заради урана и плутония, от които е заплетен!Трябва да се действа с отговорността, вещината и железните нерви на неврохирурга, за да бъдат съхранени Земята и човешката популация. На разум и дори на инстинкт за самосъхранение от страна на кремълския МОРДОР не би могло да се разчита.ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ТРЯБВА И ЩЕ БЪДЕ РАЗЯДЕНА ОТВЪТРЕ, ЗА ДА СЕ СГРОМОЛЯСА ПОД БРЕМЕТО НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПОРОЦИ, за да отдъхне човечеството и Планетата.И колкото и да ни се струва мудно, неуверено, криволичещо и дори погрешно понякога, в тази посока и за тази кауза действат всички цивилизовани нации, под лидерството на САЩ!
  А Тръмп – Тръмп е само епизод /от недотам сполучливите/. Епизод, и може би УРОК…
  ЩЕ БЪДЕ!

 24. Във форума има хора, които определено не знаят дали отиват или се връщат. Вече ме обвиняват в плагиатстване на мнения, които категорично НЕ споделям. Първо четете, след това асимилирайте и едва тогава пишете.

 25. Аз също зная, че всички бензиностанции в бг се зареждат от лукоил с изключение на Ромпетрол. Даже питах и гръцката бензиностанция на входа за Младост и там ми казаха, че зареждат от лукоил.

 26. Благодаря за уточнението,така е както казвате,формалния избор на Обама беше на 8 ноември 2008,а встъването в длъжност януари 2009 г.Но сами виждате при последните избори в САЩ руската намеса…Войната в Грузия беше в началото на м.август,но започването и е било “съгласувано’ с очертаващия се бъдещ президент на САЩ.Дж.Буш мл. беше губещият в изборите и ФСБ добре е изчислило нещата.

 27. До не знам си кой.. РАДА е един индивид, а QUEST – друг индивид. Oт мъжки пол. „Ти си тръмпист/тръмпистка” звучи интересно. По подразбиране – републикнец/републиканка. А Вие и останалите Ви съмишленици сте… ? Какво сте Вие – от Демократичната партия? Аха. На българска почва.
  Трябва да Ви разочаровам – безпартийна съм. В национален и глобален мащаб. И едно напомняне: Конституцията ми гарантира свобода на съвестта – включително и в социалните мрежи. А въобще – беше забавно да чета обвинителната реч.

 28. Рада, вие съвсем сиурен/а ли сте ,че Тръмп е “републиканец”?

 29. Може би става въпрос все още за “Вековната Злоба на РОБА”, която се оказа не само пролетарска ярост, ами едно наистина низко чувство на злост на роба към свободните и проспериращи хора и общества. Затова заплахите и блъфовете на дребничкият подлец от Кремъл да унищожи света се радват на такава популярност и му вдигат рейтинга…Интересно е човек да си представи в едно нормално общество, /например Германия, Англия, Швеция/ да се изтъпани премиерът и да заяви, че се е сдобил с еди каква си ядрена ракета, и светът да му мисли, ако не му играе по свирката! Как ли ще реагира “електората” му, питам се аз?! Според мен това ще е последното /или едно от последните/ изказване на този премиер като такъв.

  Но в обиталищата на робите нещата не стоят така. Там най-злият негодяй с най-голямата тояга е най-харесван.
  Руското “общество” /съзнавам, че “Руско общество” е малко нещо оксиморонна конструкция, като “павианско общество”/, се равнява по най-опасният примат, и като гледам, това няма да е просто мимолетна мода./Изключвам 5-те процента цивилизовани руснаци, те НИКОГА не са били определящи/. В този смисъл следващият император пак ще е алфа-павиан, и май пак ще е сходен негодник..

  Като говорим за блъфиране, си мисля, че наистина в областта на самоизмамата, във фалшифицирането на реалността руснаците са ненадминати – не съм чувал други народи да имат неща като Потьомкински села, “показухи” и т.н. Тези работи в Русия са традиция от векове, и според мен за обикновеният мужик реалността не струва пукната парА, важна е илюзията. А и като му люснеш 3-4 стакана водка, виждаш колко струва прехвалената реалност! Така да се налюскаш, че да изкривиш реалността!

  В интерес на истината, в дисциплината “изкривяване/подмяна на реалността” сегашната пропаганда изпреварва в пъти някогашната съветска. Тогава имаше поне вицове, които показваха, че здравият разум на хората не е съвсем изчезнал. Е, направиха огромна крачка напред..Култът към дедите/предците спечелили “Великата отечествена война” достига пароксизъм, и може да се мери със сходни култове в екваториална Африка:) Според Александър Невзоров, най-ироничният русофоб, /май русофоби има само в Русия/, рекламираните от Путин ядрени ракети са пример за типичен “Карго култ” от Полинезийски тип:). Пък и духовете на предците помогнаха, както знаем, да се прогони Германският футболен тим от свещената Руска земя! :):)

  *Към Павел Тинков – съвсем вярно, г-н Тинков, това което не разбират кагебейците е, че дори да сложат за Президент на щатите чист руски риж мужик, а не сегашният риж дебил, то той пак ще бъде вкаран в коловоза на прагматичната американска външна политика, и няма да му се позволи да обслужва интересите на руският шовинизъм/фашизъм в ущърб на Американските интереси. Сложно е за руският политологически фатмак да проумее, че дори и най-овластеният човек в щатите, все пак не е едноличен господар и бащица на робите си, и не може да диктува какво да се случи!

 30. Колко позната московска опорка! “Всички са маскари!” и като добавка “Всички са оплескани в национален и глобален мащаб, само аз съм в бяло и затова ще ме слушате”. Давай Радо, добре питаш, напомняш и развеселяваш! Цяла Мария Захарова си!

 31. Не бих спорил за процентния дял на лукойл в търговията на дребно .
  Знам обаче че в Курило , до каучуковия завод “Зебра” изникна за няколко години , и продължава да се разширява голям горивен склад (не знам дали е акцизен) – “Сакса” май се казва , а слуховете го свързват със самото гоце.

  Та там всеки работен ден влизат по два-три влака от по петнайсетина цистерни от къде ли не . Най-често от Ниш , идват и от Гърция , Румъния и Варна (тия като едното нищо може да са и от “ислямска държава”).
  Излизат всякакви камиони : лук , еко , омв – само “Ромите” още не съм ги засичал . За 98 не знам , но на тях и пропан-бутанът им е от Румъния – помните , че един румънски камион с газ се катурна преди 3-4 години до Г. Богров.

  Лично аз смятам , че сме им “в кърпа вързани”, но заемането и защитата на принципни позиции чрез практически действия като бойкота биха показали най-малко , че още мърдаме .

  Преди десетина години бях закъсал за нафта и се наложи да измина пеш близо седем километра в едната посока , за да прескоча лука . И като минавах покрай него , без капка изкушение или мисъл за отстъпление…Който иска да вярва – абе с три букви -кеф . И то голям . При това с ясното съзнание , че собственикът на малката бензиностанция където после заредих едва ли е цвете за мирисане и че печалбата от надценката на мойте двайсет кила нафта , която му подарих за сметка на руското предприятие най – вероятно съвсем несъзнателно пак ще отиде за русоугодни цели – няма случаен бензинджия .
  Ама кефа си е кеф .

  Лошото е че са изпоабонирали де що има по-големи фирми – държавни , частни и общински .

  А сега и закон за окончателно доодушване на малките обекти ще приемат .

 32. “— А ти какъв ще да станеш, бай Василе, когато се освободим? — попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общи и Сава Младенов.
  — Когато се освободи България, за мене не остава вече работа помежду ви, — отговорил той. — Тогава аз ще да отида в Русия и ще съставям комитети, защото там, макар и да няма чалми, народът е потиснат повече от нас.”

  Цитат от книгата на Захари Стоянов “Васил Левски (Дяконът). Черти из живота му”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.