Има ли мафия в България е въпрос само за ( информационно ) изостанали

Бившият полицейски началник от Бургас Иван Владимиров обясни днес в интервю за БТВ как и защо е назначил във фирмата си доказания престъпен бос Димитър Желязков – Очите. Нямало нищо нередно в това, причините били да се използват … бизнес контактите на Желязков, който също така трябвало по този начин да се социализира след излежаната присъда ( и стрелбата по него през 2016 г.).

Ето така България лъсна в истинското си качество на полицейска държава, но не точно в онзи смисъл на думата, който влагаме, когато говорим за Куба или Северна Корея.  Видя се от абсурда, произтекъл и тази сутрин от обясненията на бившия полицейски шеф, който се предполага да е сред най-осведомените хора на света относно това кой точно е Митьо Очите. Някогашният криминалист и шеф на няколко полицейски управления в черноморския град е назначил в охранителната си фирма най-известния престъпен бос по южното Черноморие, докато същият твърди пред съда, че всъщност той е взел на работа същия този бивш полицейски началник. 

Припомнете ми как се наричаше преплитането на властта с престъпния свят? Или в случая не става дума за мафия защото все пак Владимиров първо се е уволнил, а после е назначил бивш свои “клиент”?

С извинение пред читателите, но смятам това “разкритие” за безинтересно. Публичните тайни не могат да бъдат новина. 

В България, на власт е бивш охранител и бивш висш полицай, който управлява близо 10 години страната като своя фирма. Назначава и уволнява когото и както си иска. Възникне ли проблем, просителите просто отиват и му целуват ръката, която решава дали да даде едни 150 милиона, за да не му мътят водата. Точно като вица от началото на “прехода” за мутрата, която с досада дала банкнота на една старица в черквата, за да не безпокои с дреболии в молитвите си Господа.

24 мнения за “Има ли мафия в България е въпрос само за ( информационно ) изостанали”

 1. Помните ли скандиранията по митингите от 1990 “БКП е Мафия”? Така е, Мафия е. Срастване на престъпността с държавната власт.

  Ще опитам кратък анализ.
  Ако разгледаме Мафията като пирамида, то първото най-широко ниво е изградено от криминалните елементи – обикновено бивши спортисти. До 1989 престъпният комунистически режим хвърляше луди пари за спорта като за собствена реклама пред света. Пътувания в забранената чужбина, след това – контрабанда, хубави хотели, добра храна и хиляди левове премия при спечелен медал. Да не говорим, че покрай спорта добре се прехранваха и хиляди пенсионирани партийни функционери и кадесари. И като спряха субсидиите за спорта, тези прости момчета-спортисти се насочиха към най-лесното – да набият някого и да му вземат парите. За отбелязване е, че всички криминални босове бяха и сътрудници на службите.

  Второто ниво на пирамидата Мафия са бивши и работещи кадесари и милиционери/полицаи. Помните ли, че през 1991 Министърът на МВР Христо Данов уволни 20 000 /!/ служители на ДС? И къде отидоха те – повечето там отидоха. Защото в тях беше информацията – кой е работил в чужбина и държи повечко пари в къщи, кой подлежи на изнудване с еди-какъв си компромат и т.н. За продължаващото подслушване да не говорим.

  Третото ниво на пирамидата е корумпираната съдебната система – основната ѝ функция и да пази Мафията.

  И най-отгоре е върхът на пирамидата – Партията. В началото БКП, после произлезлите от нея БСП, ДПС, МВРО, НДСВ, Атака, ГЕРБ, Обединени руски патриоти…

  Това е Мафията, изградена по руски модел. Основата ѝ задача е да тероризира и ограбва населението и в негово име да краде колкото може повече за себе си на нивото, на което е.

  Разбира се, всичко е съвсем схематично. Ще бъда благодарен на всеки, който допълни картинката.

 2. В страната в която премиер (при това за трети път) е мутра, какво може да се очаква за властта (и властимащите) надолу в йерархията?!!?

 3. Винаги, винаги, като опре яйцето до отзаде, или цивилизовано “ножа о реброто”, тогава става: “няма виновни”, “не съм аз”, “така се наложи”, “вината е другаде”, “действаме само с чисти намерения”, “нещо пречи, но то не е в нас”, “друг е виновен”…
  Да не говорим и за мафиотския характер на всичко това, в което са замесените. Мафиотски или “мутренски”, всъщност прикрива точно хора, свързани с десе-служби, поли-милиция, бекапе, охранители, застрахофчици, спортяги и подобни типове с тъмно из битието.

  Отделно, България е навярно най-полиц-милиционерската държава не само в ЕС и Европа, но и на първо място в света. На 100 хил. души население, както се прави “тази бройка” изчисление, се падат Огромно количество униформени полицаи. Та полицията е над 60 хил. души (при армия – наполовина), при население 7 млн.
  Само изчислете, и вижте другие полиции и населения, на други страни, толкоз лесно се намира из нета. А пък толкос лесно се лъже у назе, че населението е повече, а пък полицията по-малко.

  Междувременно:

  Америка налага санкции, по-сурови, на русия заради новичока заради Серго Скрипал.
  Веднага се сещаме, великите коментари на велики титани на мисълта, от гореспоменатото потекло, плюс на боко и сие, тайфата управляваща. Включително такива от неговите мевере, как професионално отричаха. Отричаха и отричаха, няма такова нещо, не е русия, не е ясно, може да е грешка, няма такива газове и химикали по територията на освободителката. Излиза, че глупава Америка си измисля виновен, и наказва ли наказва.
  Неее, ние Няма да се присъединим към санкциите.
  Ние ще правим копринки и вечеринки, начело с румко, да казваме колко велика е русия, да паднан санкции, да остане Крим там.
  Ние Няма Да Дразним!

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-08/u-s-sanctions-russia-over-nerve-agent-attack-on-ex-spy-in-u-k

 4. В “Ипон”-а на ДОН “Буда” не е ли същото? И там беше нает на работа топ полицаят, който по-рано разработваше Бойко Методиев Борисов. Нивото дори е по-високо, защото Буда е трижди премиер, а “Ипон”-ът му охранява Лукойл-Нефтохим с руския им анклав Росенец!

 5. Погледнато реално не сме република, а сме нещо между клептокрацията, олигархията и плутокрацията.

 6. Нещо повече,в България мафията си има държава. Моля за извинение,че повтарям всеизвестна истина с признат от всички статут.

 7. Всеизвестно е ,че когато бюрокраДцията в една държава е разплута, то тя в повечето време е НЕзаета, и бездейства. Освен това РАЗПЛУТАТА бюрокраДция изисква ОГРОМЕН бюджетен ресурс, за “заплати”! А когато няма достатъчно за синекурните заплати, бюрокраДцията използва огромното си свободно време ,за да си “увеличава” заплатите , чрез нерегламентирано и незаконно притискане на данъкоплатците и бизнеса, или предлага “съдружие” с “частният бизнес”!
  За това, бюрокраДцията винаги трябва да е “оптимизирана”, за да има максимално “уплътнено” работно време, а и при по-малката бюрокраДция ще има достатъчно високи заплати за нея!А и няма да прекарва цялото си време в “законов” рекет над данъкоплатците и предприемачите!
  Същото важи и за милицията на НРБ!
  Защото само преди 30 години , по времето на така ЛЮБИМИЯТ им соц, милиционерите на “тато ди тути каскети” работеха и до след 55-60 години!
  А сега , при така “омразната” на милиционерите демокрация, след 1989г., милиционерите вече ги “пенсионират” на по 45-50 години!
  И след като си толкова много си искат соца, нека първо милиционерите започнат да ги пенсионират след 55 години, както беше при тато ди тути каскети!
  Така ще се използва МАКСИМАЛНО “професионалният опит” на милиционерите, още повече че ги обучават и ПРИВИЛЕГИРОВАНО в симеоновската “академия”, и заради това привилегировано обучение те трябва да са задължени да изкарат целият си стаж САМО в милицията, и НИКЪДЕ другаде. Ако са искали да не работят в милицията до пенсионирането си, то тогава не трябва въобще да се записват и използват привилегиите на симеоновската “академия”! А сега, те са плъзнали НАВСЯКЪДЕ , за да заедат всички директорски и началнически длъжности в НРБ – в Министерски съвет, в парламенТА, в РАЗПЛУТИТЕ “цацаратура” и съдилищата, в “комисии” и агенции. Така много по-малко хора ще преминават през системата на милицията, и техният милиционерски опит и поверителна информация с която работят, ще се използва максимално до тяхното по-късно пенсиониране. А няма да ги използват частните “охранители” , когато многото милиционери се “пенсионират” след 45 години. И когато би трябвало да предадат своят опит на другите милиционери , а не от техният опит , придобит с държавно финансиране и информация, да се възползват само т.нар. частни “охранители”! Така няма да става “преплитането” между “държавните” милиционери и частните “охранители”!
  Което поставя и въпроса за ТОТАЛно орязване на обучението в симеоновската “академия”, след като от нея излизат толкова много ИЗЛИШНИ милиционери, които даже не искат да работят по преките си милиционерски “професии”, но са използвали всички привилегии докато ги обучавали за милиционери!
  А от друга страна пенсионната възраст на всички други се повишава,и това изисква същото и за милиционерите.
  Например в Гърция е така , а освен това ако някой гръцки полицай бъде уличен в корупция , след това …… той губи целият си трудов стаж в гръцката полиция, а това води и до загуба и на пенсията му!
  Но в НРБ е съвсем различно , тук “премиер” е милиционеропитека БАШхуй, негов заместник , и “парламентАлист” е цвъки Умното, в парламенТА е и кирилов и други подобни дупетати.
  А какво остава и за “министъра”, и за генсека на милицията?!?!?!?!
  Същото е положението “кадрите” в “службите”, и с МНО и т.н..
  Такава е цялата калинкова РАЗПЛУТА “партийна” бюрокраДция на суджуковоКРАСНОкожият вождь винету.
  И след като целият “бюджет” на винету е калинков, то му остава само да раздава ПОРЦИИ ,за да се “закърпят” някои дефицити, макар че в края на всяка година винету и главната му “финансова” КАЛИНКА-горанов да отчитат “ИЗЛИШЪЦИ”, за да могат да ги “усвоят” ,чрез многомилиардни ПОРЦИИ, които да раздават на своите си ЛОБИсти, калинки и ОБРЪЧи.
  Вместо да намалят ДДС, акцизите, осигуровките и другите данъци, които ПОВИШАВАТ през последните години.
  За това нека всеки си отговори на въпроса дали си заслужава суджуковоКРАСНОкожият вождь да си “усвоява” десетки милиарди, през калинковите министерства, парламенТа и РАЗПЛУТИТЕ милиция, “служби”, “цацаратурата”, “комисии” , агенции ЛОБИстки ОБРЪЧи…….. дали всичко това си заслужава 20% ДДС върху граните ,книгите и лекарствата? А също така дали РАЗПЛУТАТА “партийна” бюрокраДция на МУТРОмилиционерският вождь винету си заслужава плащането в НАП на повишените осигуровки и данъци???………….

 8. Скъсване с русия. Приятелю пишеш най- отгоре ” партията”. Поправка най- отгоре масква. Както каза бай тошо в едно интервю за френска медия” те ми я дадоха, те ми я взеха (властта)”
  И така много ги устройва кремъл да ни противопоставят Българи на Българи. А т.н. нашенски супер мафиоти са едни послушни пионки в окупационната политика на кремъл. И Мафията у нас си има име.

 9. В НРБ в последните години военната продукция се повиши няколко пъти. Като повечето оръжие и от “държавните”, и от частните заводи отивше за Ирак,Сирия, Йемен ….и дори за ИДИЛ!!!
  Също така повишените приходи от продажбата на оръжие “събудиха апетита” на ОБРЪЧите около ПОРЦИОНният вождь винету. Но сега конфликта в Сирия и Ирак поутихна, и вероятно ще спаднат и приходите от продажба на оръжие в НРБ, което може да “поуспокои” и оръжейният бизнес в НРБ?!?!
  Но въпреки това МУТРОмилиционера винету иска да “национализира” всички военни заводи, като плати за тях милиарди от бюджета! Милиарди! за да ги “национализира”, както беше при неговият “партиен” ментор и “житейски идеолог” – правешкият каскетлия!
  Но въпреки ,че през последните години вождь БАШхуй и НРБ продаваха оръжие на всеки и на всички в Сирия, и по света, има една държава , на която винету НЕ иска да продава оръжие. Тази държава е Украйна , която е жертва на хибридна военна агресия и води националноосвободителна война срещу Путлер, “начальник” и сюзерен на задунайският васал БАШхуй!
  И щом като Путлер е заповядал на своят васален калниковоКРАСНОкож племенен “вождь” винету, то той е наложил табу върху продажбата на оръжие от НРБ за Украйна:
  https://tinyurl.com/y9ghw3eg
  Сега украинците сами ще си произведат тези снаряди, и няма да ги купуват от НРБ, и това ще намали още повече поръчките за “национализираните” военни заводи на суджукоКРАСНОкожият милиционеропитек винету……

 10. Когато мафията овладее държавата, тя престава да бъде държава. Стига с тия игри на думи.

 11. За мафията в Несебър и околностите – 2018

  Тук предизборният PR и подгряване за предстоящите местни избори вече започна с “висока топка”. Рамо на кмета удариха даже космонавтите от МКС, които поздравиха “с праздником” в централната новинарска емисия на БНТ город Нэсебр, побратимен със Звездното ИМ градче. Колко ли пари струва подобна „топка”, вдигната в праймтайма на БНТ и кой точно ги е дал ?! Сигурно като символ на това “побратимяване” (между нощните сибирски вълци и блеещите местни овце) в началото на града е забоден един ръждясал и пребоядисан МИГ -21. Предизборното подгряване на гражданството включва изкореняването на високите розови храсти в центъра на града и една 50-годишна смокиня, които досега пазеха от жаркото слънце насядалите по пейките несебърлии и туристи. Сега и собствениците на магазинчетата за сувенири, и туристите “пекат рога” на 30- градусовата жега и благославят кмета. На тези “неблагодарници” -несебърлии не им допада и новата архитектурна забележителност на града – Културният дом “Артиум”, по-известен като “Автогарата”, не им харесва и неграмотно положената паважната настилка в самото начало на Стария град, както и бетонирания древен амфитеатър. Иначе, улиците на Стария Несебър са все така покрити с изронен и кърпен “античен” асфалт, чудо невиждано за изумените туристи, дошли да видят древния град-музей, част от световното културно наследство, които едва сега виждат, че уличният асфалт и бетонът, тези “върхови” достижения на съвременната цивилизация, в Стария Несебър са били познати още от древността :), когато светът е ползвал само дялан камък и чакъл ! Въпреки съпротивата на местните мутроиди, сновящи с черните си джипове по тесните улички на града-музей, които си искат асфалта и не се притесняват да газят слепи туристи, дано павирането не спре само до след крепостнитие стени!
  Все още не е върнат на публично място след завършването на строежа на културния дом и паметникът на загиналите във войните български воини от Несебър. Сигурно продължава да тъне в прах, захвърлен в някой общински склад.
  Минавам край Клуба на русофила в новия Несебър и се зачитам в програмата с “патриотичните” братски мероприятия, обявите за безплатно обучение в руски университети и обяви за продажби на “недвижимость от застройшчика” или “вторички”, след което се насочвам към Стария град. Пренебрегвам знакът “забранено снимането” и снимам сергията с руските ушанки, каски с червени петолъчки, която се намира в близост до Конферентния център, носещ, кой знае защо (?!), името на руския град СОЧИ , подминавам множество магазинчета, където рекламата на стоките е само на руски език и се насочвам към единствения действащ храм “Успение на Света Богородица”. Търговците са си още там , в храма, продават си светена вода за 1 лв, джинджифилови питиета – 9 лв, лъскави икони и жития, предимно на руски светци под светлините на дарените от северните “данайци” нови полилеи, покрити с бронз и декорирани с безброй двуглави мутантчета. Но за пръв път (чудо невиждано !) Църковният музей е отворен. Пазителката на входа е рускиня, която ми откъсва “дарение” във формата на билет от 2 лв. и ме пуска на втория етаж. Там са арестувани централният иконостас на храма, построен през 1883 г, част от църковната утвар и голям брой български старинни икони. Някои от тях, като Свети Георги и св.св Ана, Иоаким и Богородица, са от 16 и 17-ти век!!! И цялото това безценно духовно богатство, дело на талантливите ръце на средновековни български зографи, десетки години стои заключено, недостъпно за очите на българите и чуждестранните туристи! Разхождам се в музея без надзор, не виждам и камери, снимам иконите и си мисля, че ако съм някой злонамерен субект, спокойно мога да надраскам и унищожа тези безценни творби, мога даже да си “свия” някоя от по-маломерните в раницата и да си изляза. Музеен каталог, разбира се, няма! На излизане питам рускинята – пазителка на входа долу, защо оригиналните икони и църковна утвар са махнати от храма и тя ми отговаря, че е за да се направи място за многото нови дарения. Сигурно става въпрос за паноптикума от кичозни “позлатени” икони, бронзирана руска утвар и руска православна литература, ОКУПИРАЛИ българския храм. Със “спонтаннното” заселване на Черноморието ни с руски собственици на имоти изведнъж са се пръкнали и голям брой щедри прасославни руски мафиоти (в законе), които масово са били обхванати от желанието “да даряват”, подпомагани от кохорта продажни български свещеници ! Бронзираните дарове на “данайците” от Север са изместили българските икони и църковна литература и човек вече няма усещането, че влиза в български православен храм.

  А братята Диневи, отрочетата на бившата кметица на Свети Влас и „благодетели” на града, собственици на ферарита, безброй елитни имоти и частно яхтено пристанище, пък са обявили идеята си да построят още няколко православни манастира, църкви и параклиси уж върху техни останки от древността като се започне от Свети Влас, та чак до нос Емине. Тези “възстановени” манастири със сигурност ще се превърнат в удобни руски бази , както стана в Атон, Гърция, откъдето братушките пробваха да дестабилизират цялата страна, организирайки протести, за да осуетят двустранното споразумение за името на Македония, та даже и направили опит да свалят правителството на Ципрас за тази цел.
  Ето какво споделя единят „дарител” Йордан Динев за тези си намерения: “Започваме строителство на нов храм “Свети Андрей Първозвани” в планината (става въпрос за Стара планина, част от Натура 2000!) над Свети Влас, има запазена абсида на манастри от Средновековието, имаме си и мощи на Свети Андрей, дарени от Вселенския патриарх Вартоломей. През Средновековието в Стара планина от Свети Влас до нос Емине е имало множество православни манастири, църкви и параклиси, нещо като духовна лаборатория към близката метрополия Несебър. Искаме да възстановим тези храмове”. От досегашния си опит вече знаем, че всеки, който се прехласва по “православие” и “славянство” (путиновите окупационни опорки), не му е чиста работата !!! Слугува срещу заплащане на чужди интереси, не на български.
  Като нищо може да се повтори и тук, около нос Емине, (доскоро централна радио-релейна станция за противовъздушна отбрана на МО) ситуацията със Зографския ни манастир в Света гора. И в тези “възстановени”, измислени православни манастири ще се реализира окупационен десант на руски поклонници и руски православни “монаси” (предимно алкохолици и хомосексуалисти). След време, постепенно ще се ограничи достъпа на българи до манастирите или до части от тях, където, също както в Камчия и пристанище Росенец, няма да се знае какво точно става там, какво се внася или изнася, т.е.ще се пръкне поредният руски анклав на българска територия!
  Да не забравяме че Стара планина, където братята искат да строят “православни” манастири, е част от “Натура 2000” , а нос Емине е защитена зона и там също не може да се строи! Затова напоследък по тази територия често стават пожари с неустановен произход. Какво съвпадение! Да не би самият Господ да помага на “богоугодното” дело? 🙂

  В Поморие пък се говори, че заселилите се там хиляди руснаци, които след 5 години “постоянно пребиваване” вече са получили и българско гражданство, искали да сменят на следващите местни избори-2019 г. кмета на Поморие Иван Алексиев с руснак. Дошло му било времето. Така му се пада на бившия чейнджаджия, който давал почти всички обществени поръчки на бившия си чейнджаджийски шеф и с умишлено бездействие, де факто, харизвал (срещу какво?) 2000 декара общински терен в Поморие на офшорка, собственост на международни измамници!
  Всеки, който пренебрегва народа и родината си, за да слугува на чужди интереси, рано или късно получава миризливия сапог (ботуш) в мордата, ( като пример посеченият от руснаците страстен русофил Драган Цанков).

  Хората в Несебър разказват с негодувание за още много ненужни “придобивки” за града и разточителни ПОКАЗНИ МЕРОПРИЯТИЯ като няколкото, уж “международни”, детски конкурси, на които всички участници говорят само на руски език , концерти на виещи като вълчици разиатски групи, фестивалът “Несебър без граници”, за хора с увреждания, пристигнали пак от Русия и Казахстан, където председателят на журито, членове на журито и организаторът на фестивала са рускини, езикът на фестивала също е руски, с превод на български (!), а община Несебър, естествено, поема разходите. Несебърлии споменават и за решението на общинското ръководство преди година да бъде заплатено с пари от общинския бюджет ( 80 000 лв!) пребиваването на руски летовници в България, тъй като руската фирма, която ги изпратила на летуване у нас била фалирала. С тези средства би могло да се финансират неотложни ремонти в града като оформилото се свлачище по крайбрежната улица Изгрев” в новия Несебър. Тук често казват: “Всички кметове досега са крали, но е оставало нещо и за града, а тоя краде само за себе си!” А как да наречем общинския съвет, където най- маститите, някои по наследство общинари, като обявения за издирване Пейко Янков, син на убития със седем куршума преди години шеф на общинския съвет, които са ортаци с Митьо Очите? Вместо общинският съвет да бъде рупор на законността, като в сицилиански мафиотски сериал, там се е стреляло в миналото и сега се стреля „на месо”!

  Задавам логичния въпрос защо, след като не харесват кмета си и общинското си ръководство, години наред избират все същите хора?
  Тук ми обясняват с подробности хитрата изборна “схема”: кметът си бил назначил за нуждите на едва 7 000- ния Несебър около 1000 човека (!?) общинска администрация с “прилични” заплати, все хора предимно от околните села. Тези 1000 души общинска администрация, заедно със семействата и роднините си, на практика били неговият “твърд” електорат. Като се прибави една солидна бройка цигани, които винаги се съгласяват да гласуват „правилно” срещу заплащане и възрастни хора, които пък “не знаят на кой свят се намират и гласуват за този, който им посочат”… и ето ти спечелена поредната изборна победа! Казват, че с този “номер” кметът винаги щял да бъде избиран, но не от гражданите на града, а с гласовете от околните села. Т.е гласовете на тези около 7 000 несебърлии, които гласуват за кмет на града СИ, практически нямат значение! Това прилича на вариант на т.н. контролиран корпоративен вот, приложен успешно от партия “Лидер” (БДЦ) на бобовдолския “бизнесмен” Ковачки (в случая “контролиран общински вот”).

  Същата схема се прилагала в повечето от малките ни черноморски градчета с несменяеми кметове бивши чейнджаджии, футболисти, „атаманки”, местни “гларуси”, и всякаква друга неграмотна (и поради тази причина) продажна черноморска фауна с купени дипроми “на кило”. Колкото по-неграмотен и прост, толкова по-голям русофил Зависимостта винаги е била право пропорционална и е описана подробно още от Захари Стоянов и по-късно от Симеон Радев. И никакво евразийско масонство, „тамплиерски” циркове и маймунджалъци (с участието на деца?!) не може да прикрие този факт!

  Но за големите черноморски градове като Варна и Бургас “схемата” била друга!

  Спомних си предизборния плакат на една от стотиците партии, разлепен обилно по централните столични булеварди. На него пишеше (със запазен правопис): “Вашта СИЛА!”, а от плаката заплашително се взираше в потенциалния избирател някаква дебеловрата, костюмирана мутра , чиито поглед по-скоро казваше:”Ваш’та мама!”

  Очевидно е наболяла необходимостта от НОВО АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНО ДЕЛЕНИЕ на страната и ПРОМЯНА НА ИЗБОРНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО (с публичнно обявена институциална и лична отговорност на авторите на новото законодатерство) за предстоящите местни избори 2019 г., с въвеждане на задължителни референдуми, обществени допитвания до гражданите за всяка предложена от общинското им ръководство промяна, за да се премахне този скандален парадокс кметовете на малките черноморски градчета практически да не бъдат избирани от гражданите си и да не могат да бъдат контролирани от тях. С гласуването на новия антикорупционен закон, свързан с функционирането на местната власт, се забранява на общинските съветници да бъдат едновременно и еднолични търговци, съдружници, акционери, членове на управителни, надзорни или контролни съвети на търговски дружества, които имат сключени договори със съответната община, както и с търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия. Това значи, че сегашните общински съветници трябва или да прекратят мандата си преди изборите догодина, или да закрият бизнеса си, което ,със сигурност, ще предизвика напрежение и оставки в доста несменяеми общински съвети.

  Но който и да стане кмет на Несебър (както и на останалите малки черноморски градчета) първото му, неотложно и съдбоносно задължение трябва да бъде изтръгването на града от ноктите на грабливия двуглав мутант и подставените му братлета, за да може градчето и хората, които живеят там, да си поемат дъх, да останат средства в общинсдкия бюджет за нуждите на града, а не да се изсипват в бездънните джобове на руски мафиоти и на българските им наемници.

  https://preview.ibb.co/hwq2Zy/1.jpg

  https://preview.ibb.co/byVEgd/2.jpg

  https://preview.ibb.co/nD2S1d/3.jpg

  https://preview.ibb.co/ciQfMd/4_16.jpg

  https://preview.ibb.co/feQKEy/5_16.jpg

  https://preview.ibb.co/kiWgSJ/6_1830.jpg

  https://preview.ibb.co/cAyjgd/7.jpg

  https://preview.ibb.co/hbFanJ/8.jpg

 12. Приятелю Веселин Станев,

  Ама аз като пиша Партията БКП разбирам точно Москва. Защото БКП /и днешните и производни/ не е нито българска, нито комунистическа, нито е партия в европейски смисъл. От официалното ѝ съветизиране през 1919 и влизането ѝ в Коминтерна същата година до днес БКП/БСП е кремълски инструмент за упражняване на терор над българския народ. Без значение дали е в нелегалност или на на власт, това е нейната основна задача. Вчера си купих една чудесна книга по темата, която скоро излезе – “История на БКП. 1919-1989”, Никола Алтънков, изд. Сиела, 861 стр, 39 лв. В момента я чета и я препоръчвам на всички съмишленици. Между другото, питах в книжарницата дали имат “Измамата “Сан Стефано” – показаха ми я на видно място, но бяха останали само 4 бройки. Казаха, че много се купува – до момента били продали над 130 от нея и чакали ново зареждане. Това е голяма книжарница в МОЛ.
  Бъди жив и здрав!

 13. Отново добър ден от социалистическа венецуела, привет!
  Махат петте нули. От банкнотите. Нещо инфлацията отивала към1 (един) милион… Две нули ли беше кенефа. Или два пъти звука “о-о..” – като се напъваш да снесеш нещо… то пък няма какво…
  И за отчайващото положение в социалистическите им болници…
  Позната картинка
  Включително и за онези, които искат да изгорят книгите на ИВО, нали ?? Или не. А

  https://www.weforum.org/agenda/2018/07/with-1-000-000-inflation-venezuela-is-slashing-five-zeroes-from-its-currency
  http://www.spiegel.de/international/world/the-country-of-hunger-inside-the-deep-suffering-in-venezuela-s-hospitals-a-1221061.html

 14. В крайна сметка има ли някъде документ на колко руски граждани е дадено българско гражданство и на какво основание,не са жители на ЕС.Ако някой може да публикува колко руски детски градини,училища вече има в България.Говори се за 500 000 та и повече руско-говорящи в България с постоянен статут.Моля за точна информация.

 15. А ето как в Гърция процедират с наглите руски агенти на РПЦ:
  Русия поиска от Гърция обяснение за отказани визи на свещеници
  Русия се обърна към Гърция с молба да обясни отказа на шенгенски визи за свещеници на Руската православна църква. Това съобщи официалният представител на МВнР на РФ Мария Захарова. “Изпратихме нота в посолството на гръцката република в Москва с молба да разясни ситуацията – да потвърди или опровергае, или да даде някакви обяснения”. Според нея “всяка дискриминация при издаването на визи – било по национален, професионален, религиозен признак е недопустима”.

  През последната седмица руските медии публикуваха разказа на протойерей Владимир Вигилянский, предстоятел на храма “Св. Татяна” към Московския държавен университет и бивш прес-секретар на Руския патриарх, който се оплака, че досега винаги е получавал дългосрочни шенгенски визи, но през тази година жена му получила тригодишна виза, а той само едномесечна. О. Владимир се обърнал към гръцкия посланик в Русия с молба да му бъде обяснен отказът за дългосрочна виза.

  “Ние получихме във визовия център паспорта с визите – на жена ми са дали три години, а на мен само месец. Попитах момичето, което ми даваше паспорта, каква е причината. А тя отговори: “Напразно сте написали, че сте свещеник. Ако бяхте написали пенсионер, щяхте да получите за три години”, разказва о. Владимир Вигилянский. Според него такива случаи има и с други руски свещеници.

  Тригодишна шенгенска виза е отказана и на сътрудника на мисионерския отдел към Московска патриаршия игумен Агатангел (Белых), вместо нея той също е получил еднократна месечна виза. Прот. Василий Биксей разказва за РИА Новости, че е искал да прекара отпуската си в Гърция със съпругата си. Всички членове на семейството му са получили виза, а той самият не.
  https://dveri.bg/u9p4y

 16. България през 2016 г. е на 11 място в ЕС по брой на полицаи на 100 000 души население. На този линк желаещите могат да се запознаят с материята.
  https://www.pordata.pt/en/Europe/Police+officers+per+100+thousand+inhabitants-3356
  В България ние често наричаме статистиката „стъкмистика”, но все пак трябва да се придържаме към нея. Прави впечатление, че във форумите гражданите клонят повече към „стъкмистиката”.

 17. П.П. Може би няма смисъл от специално уточняване , но все пак бих допълнил предишният си пост. И така, други начини за “повишаване” на синекурните заплати за РАЗПЛУТАТА калинкова “партийна” бюрокрадЦия са не само незаконното допълнително изнудване на данъкоплатците и предприемачите, но …… но също така и предлагането на “допълнителни услуги” срещу “скромно заплащане”, за путлеристките заселници, за путлеристките ШПИОНИ и путлеристките ОПГ, ……..както и за всички други “палатежоспособни” шпиони и агенти на съседни и по-далечни държави.
  Да не забравяме и “допълнителните услуги”, които РАЗПЛУТАТА калинкова бюрокраДция на вождь винету предоставят и туземните ЛОБИстки ОБРЪЧи и туземните ОПГ, срещу съответните “откати”……
  И НАВСЯКЪДЕ , където има РАЗПЛУТА бюрокраДция , тя е зависима в голяма степен от “страничните доходи”, които получава “допълнително” и от чуждите и местните ОПГ, както и от “братушковите” разузнавания , също!
  Без да броим милиардите от другата корупция и “допълнителният” натиск върху данъкоплатците и предприемачите…..

 18. До Крумов: Oколо хиляда руски граждани са получили българско гражданство до Септември 2017. Чрез проекта Golden visas, който предлага гражданство чрез инвестиции и чрез сключване на брак.
  Parliamentary investigators found a number of highly suspicious approvals, most of them involving Russian applicants. Among the “new Bulgarians” was wealthy Russian businessman Sergei Adoniev, reportedly close to Putin’s circle, who was granted citizenship in 2008. A Bivol investigation published in January found Adoniev never carried through on his promise to invest €10 million in the country.
  This story was produced as part of the Global Anti-Corruption Consortium, a partnership between OCCRP and Transparency International.
  OCCRP-Organized Crime and Corruption Reporting Project

  Bulgaria’s Golden Visas: Missed Targets and a Banking Loophole
  https://www.occrp.org/en/goldforvisas/bulgarias-golden-visas-missed-targets-and-a-banking-loophole

 19. пояснение: сключването на брак не е част от Golden Visas/ малко неясно съм го нписала.

 20. Рада, трябва да се постараете повече , а не да ни подхвърляте СЪКМИСТИКИ за броя на милиционерите!
  Дори официозната статистика на МВР показва,че броят е около 3(ТРИ!) пъти по-голям ,от този във вашата СТЪКМИСТИКА!
  – Търсете ПОВЕЧЕ “статистики”!

 21. 400 000 прочетох в Варна бяхме на гости предимно руска реч.Не съм добре запознат с закона за имоти за граждани който не са от ЕС да могат да имат имоти в страна от ЕС,логично е при тази бройка да си направят партия и да поискат автономия.Просто нямам думи за тяхната наглост и нахалство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.