Започва ли Западът да признава двуличието на Борисов?

В статията си от вчера, 15 август 2018 г. в ivo.bg, застъпих тези, които са повторени часове по-късно ( поне спрямо появата им в български превод ) в коментар на Никола Тензе за онлайн изданието EUobserver, цитиран от “Дневник” (  в 19:19 ч. ).  https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/08/15/3296748_borisov_vodi_dvoina_igra_bulgarite_ne_izlizat_na/?ref=home_layer2

Заглавието на автора на статията е синтезиран преразказ на същината на моя коментар:

“Борисов води двойна игра, българите не излизат на протести и защото медиите им са в това състояние”

Авторът се аргументира също така с абсолютно същите аналогии относно протестите в три други европейски страни, като Румъния, Полша и Унгария, изтъквайки антагонизма  с българската действителност.

“Непрозрачният медиен пейзаж е една от причините защо – за разлика от Румъния, Полша или Унгария – българите рядко излизат на улиците, за да се противопоставят на повредената им правораздавателна система, непрекъснатата корупция и повсеместното влияние на чуждестранни сили във външната политика”,  се отбелязва в статията .

Накъде бия?

Не, не подозирам колегата в плагиат. Не страдам от налудна мания за величие. Съвпаденията са наистина “поразителни”, но е по – важно да се отбележи, че ставаме все повече “прогледналите”.

От известно време насам забелязвам нова тенденция в отношението на западни събеседници в оценката за Борисов и неговото управление. От години пиша и говоря за неговата двулична политика с една проевроатлантическа физиономия за през евроатлантическата публика и с евразийска за пред евразийците ( турци и руснаци). Той нарича тази хамелеонщина “дипломация”.

Западняците обикновено мълчат с нюанси на разбиране, когато говоря за нея, но рядко изразяваха съгласие. Вече не само кимат, а направо ми довършват изреченията. В частни разговори. Засега.  

 

31 мнения за “Започва ли Западът да признава двуличието на Борисов?”

 1. С този скапан БГ народ,едва ли ще настъпи прелом в поведението му скоро.Унгария,Полша Румъния,Чехия имаха своите революции произлезли от съответните народи.В БГ друсат хорце във водите на Рилското езеро,а Фесбук се пълни с патриотични снимки на мъже,жени ,деца и семейства облечени в народни носии,които почти съм сигурен,че се предоставят от някого не без задни подбуди….

 2. Така е, г-н Инджев.

  Двуличието и демагогията са едни от най-неприятните черти на Борисов. Наред с простотията, страхливостта и отмъстителността. Просто няма как на надмине милиционерско-мутренското си ниво. Някога да е поел отговорност на нещо? Не, той не ядял суджук.

  Добре, че в Европа започват да осъзнават това – крайно време е. Крайно време е и да спрат да го легитимират като европейски “десен” политик. Десен, ама каквото му каже Путин, това прави. Смешник. Лошото е, че всичко е на наш гръб.

 3. Медиите не са виновни че не ходя на протести, организирани от бившите коалиционни пратньори и министри на комунистическата мутра.

 4. Към mika:

  Така е,когато човек не иска да прави нищо винаги може да си намери оправдание.
  Решението във Вашия случай е да си организирате собственокрачно протест, но не анонимно, а като Босия, Едвин и т.н. Винаги е достойно да се дава личен пример със собствена физиономия, дори и няма голямо практическа полза от това.
  А че ( почти) всички са грешни, в това спор няма. Въпросът е безгрешните да вземат инициативата и да поправят грешките им.

 5. Към пиарчикът на баце, “отговорник” за БЛОГА НИ. Проследете Фнимателно първо клипа после вижте свидетелството за средно образование на персоната възнаградена с характерни прякори-не ще да е случайно-Фаса и Молец. И наберете всичкият кураж и докладвайте на шефа. Па да видим дали нещо ще му просветне, че коленопреклонното МУ поведение пред ввХ-владимир владимирович ХУЙЛО е кауза пердута.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=48&v=d8BHIR3QnSc

  introvertum.com/shkolnyiy-attestat-vladimira-putina-foto/

 6. MIKA, мутрата е в коалиция с всички едновременно! Кажете точно КОИ(?) от неговите коалиционни партньори, и сегашните, и бившите, са “пречката” за да не ходите на протестите срещу него???
  Формално само БСП и ДПС не са били коалиционни партньори с Боко мутрата, и така те са единствените с които можете да се обедините , и да си правите съвместни си протести, заедно!
  Но все пак трябва да не забравяте , че БСП и ДПС са тези които крепят реално Боко мутрата на власт, те са му истинските съмишленици и задкулисните коалиционни партньори. Но като за вас стават, след като досега официално никога не са имали обща коалиционна програма.

 7. Конкретните въпроси са от къде и как се финансира създаването на партия ГЕРБ и защо европейски политици я легитимираха чрез приемането й в ЕНП.

 8. Браво на CHOSS!!!
  Този закон на Конгреса се издига като цунами върху путинистите, путин, шиши, русофилите, атакистите и боко!
  Отброяването на закона Магнитски назад е започнало!!! Скоро ще порази българските бандити!!!

 9. За Борисов вече всичко е казано и доказано и от самият него.Ще се повтори,потрети,с нови примери и нови нелепици.С това ще се срива все повече животът на българина и средата ще става все по нетърпима,без чувство на справедливост и ред.
  Но за такива като Мика не всичко е ясно.Те са тези,които *мътят водата* и създават впечатление за безизходност.Те са най вредни в момента,защото задачата им е да объркат.Че няма изход,защото всички са маскари.
  Те ми приличат на онези неистови защитници на Вапцаров,които непрекъснат искат да докажат .че освен голям поет е и и достоен българин.Доказват обаче,че стихът му *разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова*важи с пълна сила за неговият живот.
  Книгата *Измамата Сан Стефано….*
  и тази седмица е на първо място по продажби в *Сиела*.
  След отпуските през септември да подпомогнем блога ,за да има къде да споделяме.

 10. Добър ден! Бях миналата седмица в Банско на джаз фест. Направи ми впечатление, че всичко важно се казва Никола Вапцар.-площада, читалището и т.н. А освободителят на Банско от османска власт заедно с войводата Баньо Маринов е Великият български поет и революционер Пейо Яворов! Но, той не се харчи, нали не е борец за съветска власт в България.

 11. За съжаление, придаденият фокус И върху България в европубликацията на Тензе е повече защото стават ТАКИВА неща в няколко страни в Източна Европа едновременно, а не точно заради нашата страна.
  Говорил съм с по-нагорешни представители в ЕС, НАТА, “началници” няккви там, и съм изтъквал, “а бе дайте малко рамо, дайте НАТИСК върху правителства като “нашето” (не моето), организирайте по някакъв начин в ЦЕНТРАЛИТЕ в Брюксел СТРИКТНИ И ЗАДЪЛЖАВАЩИ ИЗИСКВАНИЯ, такива в документи, които да са НАЛОЖИТЕЛНИ ЗА ИЗПЪЛНЯВАНЕ, СЪС СРОКОВЕ И КОНКРЕТНИ ПОКАЗАТЕЛИ”. Често са ми отговаряли, “а бе ти не виждаш ли, то Турция и Гърция са много по-критични, а при вас не е така критично и опасно”. Контрирал съм веднага с “как така, бре, та ние тук си живеем още във варшавския договор, земете критериите на ЕС, дали са изпълнени”???, “земете критериите на НАТО, изпълнени ли са???”. “Та в Турция и Гърция критерии са изпълнени, разбира се в различни степени, а пък пушкалата във войските им са над 90% западни, а тук са над 95% русняшки, само някак да се обърнат нещата, и русия е готова, вече “въоръжила” НАТО-вска българия с руско оръжие”. “Пъпната връзка остава силна, дълбока, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНЕ, МАХНЕ, ЗАМЕСТИ С ЕВРО- и ЗАПАДНА ВРЪЗКА”. Разбира се, знам, че ние сме си виновни, и само си лежим и чакаме, основно, друг да ни свърши работата. Никой не ни е виновен, кто преобладава желание за връзка с русия и една такава обща пасивност. ВМЕСТО ОБЩА, ПРЕОБЛАДАВАЩО МАСОВО НЕДОВОЛНОСТ И ПРОТЕСТ И РЕЗУЛТАТИ.

  А и , разбира се, ДОБРЕ Е, че и нашата страна е споменавана, включена в такава публикация. И че още повече и повече трябва да бъде включена и ПРИТИСКАНА. И ЧЕ ТАКИВА КАТО ИВО, СЕ БОРЯТ КАТО МЪЧЕНИЦИ.
  СИЗИФИ НА 21-И ВЕК В БЪЛГАРИЯ!
  БОРБАТА НЕ ТРЯБВА ДА СПИРА!
  ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ЗАЧЕКВАНЕ НА ТЕМАТИКАТА, ОТИВАНЕ КЪМ ПОВЕЧЕ ГРАЖДАНСКО СЪЗНАНИЕ, ПОВЕЧЕ ПРОТЕСТ И НЕДОВОЛСТВО.
  ПРАВЕНЕ НА ПРОМЯНА!

  Междувременно:

  Въпреки налагането на нови и нови санкции от САЩ на Русия (т.е. от Белия дом и Доналд, включително), кремъл ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАЛАГА НА ТРЪМП (!)
  Повече от показателно, нали!…
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-16/even-with-new-u-s-sanctions-kremlin-still-betting-on-trump

 12. Част от „Закона за санкции от Ада” – S.3336:Президентът трябва публично да призове правителството на Руската федерация да върне Крим под контрола на правителството на Украйна, да прекрати подкрепата си за сепаратистко насилие в източна Украйна, да сложи край на окупацията и подкрепата за сепаратистите на територията на Грузия и Молдова, и престава да дава възможност на бруталния режим на Башар ал-Асад в Сирия да извърши военни престъпления;

 13. Боко и боковизмът, това е вече не само управляващата тайфа, боковисти, уж европейци, уж българи социалисти, уж патриоти и националисти, а пък русняшки. Това е манталитет.
  Вече е легнато на туй охо.
  Боко добре вижда, че Юнкер, Туск или други евроначалници, из парламент и комисии там, а и Натовски тоже, не са НИКАКВИ страшилища, никакви взискатели дори. Те взаимно се галят. И бого вижда колко е лабаво. И си развява байрака. И не му пука. И използва ситуацията, непрекъснато да изтъква, че е ЕДИНСТВЕНО ПРАВ, ВЪВ ВСЯКА СИ ПОСТЪПКА И РЕШЕНИЕ. Това изисквания и критерии, въобще не го болят. А те са най-важните – за което и ИВО пледира тук. Начело, още веднъж, със свобода на медии, правосъдна реформа, и още рояк навързани за тях.
  Отделно от тях, боковизмът запазва нагласа и “да не дразни”.
  А също така, боко и боковизмът имат изключително простовато материално гледане на нещата (повече от Sancta Simplicitas!”, дори). Откъдето другото отива на Кино. Ако др. т. живков е построил 300 км някакви магистрали, то боко ще построи 500 км, и ТОВА ОЗНАЧАВА ПО-ДОБРО ОТ КОМУНИЗМА. По-добро за джипове, а и по-добро като се открие някоя сграда, с рязане на лентичка. ТОВА Е.
  В допълнение също, антиимиграционната “патриотична” реторика, ще спасяваме нацията, докато сините, те ще я предадат, включително и в ръце на джендъри.
  За съжаление, всичко това се харесва преобладаващо. Сигурен съм, че тайфата, с боко и боковизъм начело, ще бъде преизбрана, 4-и път, а и повече… So Sad and Pity…
  Последните две седмици се случи да пътувам в няколко градчета и села, из страната. Срещнах много хора, приказвахме, естествено и по политика. Дълги маси, приказки. И всички, всички там бяха УБЕДЕНИ в джендърската заплах – мантрата на днешния ден. Опитах се да противореча – “ей, недейта бре, това е само пропаганда за печелене на популярност”, “няма такива неща”, “истината е друго нещо”, “та даже и мюсюлманска Турция ратифицира документа от Цариград!”. Не не не, и не. Не съм прав, не. Те всички са прави. “Ти остави тия приказки”…
  БЪЛГАРИНО !!!!
  БЪЛГАРИНО !!!!
  СТРЕСНИ СЕ ПЛЕМЕ ЗАКЪСНЯЛО !!! (ИВАН ВАЗОВ)

  Междувременно:

  В Русия има нови групи политически затворници. А и веднага има други, русняци, тутакси хукнали, СЪВЕСТНИ граждани, да се разправят с тях, да СЛУЖАТ на държавата, да се притечат на правителството, което МИСЛИ за народа, да отидат там, в затвори и лагери, да помагат на путя, ДА БИЯТ И НАЛАГАТ, защото той и за това е преобладаващо “прав”…

  https://imrussia.org/en/news/2113-russia%E2%80%99s-political-prisoners-the-updated-list
  https://www.newyorker.com/news/our-columnists/russias-indifference-to-two-political-prisoners-sends-a-strong-and-familiar-message

 14. Никола Тензе е анализатор, не е политик нали? Вид независим, който има свободата да казва истината, защото от него нищо не зависи! Хубавото би било, ако повече авторитетни западни издания го цитират, белким това промени електоралните нагласи и съответно външно политическия наклон на западните политици. До тогава ще остана реалистично песимистичен заради гушкането и целуването на Борисов с Меркел, Макрон и Юнкер, по изпитаното ръководството от Живков за общуването с ръководителите на КПСС.
  България е жалко смешен пазар, на който значителна част западни търговски марки са местни франчайзингови или независими местни представителства, които пък са собственост на местната червена мутро-олигархия, а БСП, ГЕРБ и ДПС са политическото им представителство. Пак ще кажа, медия която не им е в угода не може да разчита на издръжка от реклама, а потреблението на медийно съдържание като парично измерение е мизерно заради ниските доходи. Следователно различна(свободна) медийна среда може да се формира само със спонсориране(Свободна Европа) или национална паневропейска медия, финансирана от ЕС. Вариантът инвестиции -> свободни пари-> потребителско търсене е много по-рисков, бавен и непредвидим на пазар като нашия, с основни играчи монополи, картели и “другарски” спогодби.
  По-добре да не разчитаме на западняците, когато става дума за харчене на пари заради “черните ни очи”, а да помислим какво можем да направим сами, дори и за без пари!
  @ MIKA,
  Когато липсва осъзнато гражданско общество, а “материалът” е с брутално селящки манталитет и интелект в огромното си мнозинство, точно медиите чрез манипулации формират обществените нагласи, а когато те обслужват червената мутро-олигархия “материалът” трудно може да направи вярна и обективна оценка, което е онагледено очевадно с пример вашият коментар!
  Сложно ли се изразих?

 15. Тезата за двуличието на комуниста Бойко Борисов бе развита многократно на този сайт поне преди 8 години. Тогава отчайващо призовавах на запад да четат този сайт, изглежда чак сега са го започнали да четат

 16. ЕС са напълно наясно с пируетите на Тиквата, но той не им е сред приоритетните проблеми. Генерира им “стабилност” и спокойствие за разлика от Полша и Унгария и са го оставили на мира докато му дойде времето. А то може да не е съвсем скоро. Българите не трябва да чакат на ЕС. Още по-малко на Щатите.

 17. Едвин Сугарев отдавна ми е паднал в очите,особено като се продаде на ГЕРБ.

 18. Боко-тъпото е общо взето прославян, сред голама част от населението. 30+ процента. Да не е като да е 50-60 процента и нагоре. Но никой друг и 25 процента няма.
  СТЕФАН СТАМБОЛОВ, навярно най-голям български държавник, не знам точно как е възприеман сред населението, но със сигурност не така (“държавник”, не “политик”, Роналд Рейгън дори не каза за себе си да е политик, тук всеки се кръщава ТАКА, кръщаван и от медии така).
  В сума ти селски гаражи и магазинчета, и не само селски и не само там, е лепнат портрета на боко.
  Главата на СТАМБОЛОВ е единствена, не е лепната тук и там, при това е РАЗЦЕПЕНА НА ДВЕ, НА ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.
  Нямам думи за това БЕЗОБРАЗИЕ, ПОДЛОСТ, ИЗЛАГАЦИЯ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА – особено ако говорим за национални ценности, гордост, ДОСТОЙНСТВО – което продължава да “краси” столицата на демократичната страна, и за което чужденци питат, българи отговарят.
  100%, проектът-паметник е поръчан от комунисти, проектиран от комунисти, изпълнен от комунист/и.
  Иде ми някой ден да зема една кофа цимент, или нещо по-гладко и финно, да напълня пукнатата му от РУСИЯ ЧРЕЗ РУСОФИЛИ глава, и я загладя да ЗАПРИЛИЧА НА ЧОВЕК. Да не говоря, че ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКАВА ГЛАВА, ТАКЪВ ПАМЕТНИК.

  ТОВА ЛИ ЗАСЛУЖАВА СТЕФАН СТАМБОЛОВ ???
  Това ли заслужава тъпото боко ???
  Та двамата са ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНИ !!!
  Включително като разбирания и като ДЕЙСТВИЯ, за БЪЛГАРИЯ, за РУСИЯ, за СВЕТА И ЕВРОПА!!

 19. Има нещо вярно в използвания от Тензе израз “българите не излизат на протести и защото медиите им са в това състояние”.
  Аз го схващам като взаимно преливане: медиите са такива и такива, но и мнозина “граждани” са такива и такива. Сред такива от населението има предостатъчно “гледане на изток”, както и сред такива медии има достатъчно “гледане на изток”. Остава пасването, и то просто се случва. Скачени съдове, преливането е по време на четене, “осмисляне”, очакване, “протестиране” и други техни свързани сложни мисловни процеси, у едните мозъци, и у другите мозъци..
  Иначе, разбира се, то не дава пояснение на цялата картина.

  Някой тук, би ли обяснил ясно и просто, КАКВО Е ТОВА МУТРА/И?
  Аз мисля знам какво е мафия, олигархия, организирана, посткомунистическа и т.н.
  Но “мутра”?
  Кое по-точно, измежду другите? Какъв тип, как изглежда, какви общи същностни черти има, та да го различават от останалото?

 20. Вчера гледах по свободна зона извънредно интервю с заминаващият си от България ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ МИКОЛА БАЛТАДЖИ. Посланникът на Украйна говори на много добър Български език и накрая завърши с” Пожелавам крепко здраве и добруване на всички Българи”
  За статията по-горе искам да кажа че се подчертава и от чужди медии водещата роля на медиите, Българите да не излизат на улицата. Първо трябва да се посочи проблемът а после трябват ДЕЙСТВИЯ. Трябва непрекъснато да призоваваме развитите държави да си свършат работата в България. А това е медия (БНТ, и още една , радио и ежедневен вестник) работещи за ограмотяване на обърканият ни народ. Защото ако има обширни и добре направени предавания за вапцаров, площад и други неща няма да са кръстени на негово име. Паметници на поробителите ни няма да стърчат в центъра на София, а костницата на Батенберг да не се чете . Войнишкият мемориал да се крие до ден днешен, надписът на жертвите на комунизма да пише ” тъй нареченият народен съд”. А защо да не е жертвите на съветската окупация на България.

 21. И какво излезе накрая – “кучият син” не бил “наш кучи син”, ами си бил чиста проба СОБАКА!
  Ех, AWACS, прав си братко! Де да беше само паметникът с разцепената глава… Ами, че единственото сдружение/дружество “Стефан Стамболов” в България е оглавявано от митьо ГЕСТАПОТО – бивш шеф на комунистическата политическа милиция и съпруг на емблематичната русофилистичка светлана ШАРЕНКОВА!
  Да се сещаш за по-чудовищна гавра?!
  Но те са такива червените изверги – като мухите – щом налазят нещо и тутакси го “наплюят”/серат и снасят червеите си/. Няма светиня, до която да не са се докоснали комунягите и да не са я осквернили!

 22. Тъй като Вие Господине се изказвате винаги назидателно и поучително в постовете си с озадачаващо самочувствие и не много културен маниер, да Ви попитам, какво толкова пречеше на СДС да бъде водеща партия? Знам, че нарочно не публикувате тези въпроси, защото сте толкова слаби, че всяка критика ви отвява като сламка от летен бриз, което разбира се показва, колко сте демократи по душа и култура. Да не говорим за останалите ценности, като честност и доблест, които винаги изисквате от враговете си но никога от себе си. А точно те биха ви извели на правия път. Защото народа не е стадо крави, да му размахвате червен парцал и да го плашите, за да ви избере. Народа ви избра много пъти но вие профукахте доверието му, много безгрижно, за да освободите място за маневри на други партии като Герб. Колкото и злоба да пръскате в нечий блог, това няма да ви помогне! Още по-малко път опитите да лъскате имиджа на Костов. Когато вие сте хилави и слаби, не ревете, че противника ви бил лош!

 23. AWACH, напълно съгласен съм за паметника на великия Стамболов. Това направо е подигравка с нас като народ. Паметниците пренаписват (узаконяват) лъжата в историята ни. Какво значение тогава имат фактите. Ето това много ясно показва че властимащите са едни слуги на русия и най-големите предатели за България, което ще рече че сме под невидима окупация от масква. Господа русофили, маските са ви паднали.

 24. MIKA, няма смисъл да манипулирате и демагогствате ,тук!
  Първо “омразният” ви Костов имаше само 1(ЕДИН!), повтарям , само за вас – 1(ЕДИН!) мандат!
  Никога не е имало много мандати! НЕ ЛЪЖЕТЕ, като комунистическите лумпени, с които сте близки идейни другари!
  Освен това тук не ставаше въпрос никъде за “омразният” ви Костов! Никой не си е поставял за цел неговата защита! Той няма нужда от нея!
  И да ви припомням ли , че ако десарските бандити не бяха докарали Кобурга, СДС щеше да спечели изборите през 2001г.!
  Но както и да е , след като Кобурга спечели изборите , той не направи коалиция тъкмо със СДС, а с ДПС и БСП, което съвсем ясно показва КОЙ го докара в НРБ. Може би, като не особено “подготвен” , Кобурга си е представял,че ще остане единствен и основен претендент за премиер , но само след 4 години десарите го смениха с ДПС и БСП. А и неговата “партия” изчезна. Няма я! Няма дори колкото “десните”, а имаше над половината гласове!
  И така през последните 20 години те си менкат властта с неговият пазвантин Боко мутрата!
  И тук никой не говори за Костов, вие започнахте!
  Костов постигна повечето си цели! НРБ е в ЕС и НАТО, започна реформите в НОИ и НЗОК, и бюрокрацията!
  Но след това, след 2001г. ДПС, БСП и Боко мутрата ги спряха и даже ги върнаха назад. За това , сега, НРБ е на всички последни места в ЕС и извън ЕС.
  А свободата на словото падна със 100 места само за последните 10 години , при управлението на Боко мутрата.
  При това Боко мутрата е вече 20 години във властта от генсек на милицията , кмет на София , и след това премиер. А Костов имаше само един мандат.
  Оставям на вас да си сравнявате резултатите от единственият мандат на Костов и непрекъснатите мандати на Боко мутрата, през последните 20 години!

 25. към DO MIKA

  Бъркате ме с някой друг. Написаното от мен винаги е POSTED BY MIKA.

 26. Към AWACS:
  „Сигурен съм, че тайфата, с боко и боковизъм начело, ще бъде преизбрана, 4-и път, а и повече… So Sad and Pity…“
  „Срещнах много хора, приказвахме, естествено и по политика. Дълги маси, приказки. И всички, всички там бяха УБЕДЕНИ в джендърската заплах“

  И извода:

  БЪЛГАРИНО !!!!
  БЪЛГАРИНО !!!!
  СТРЕСНИ СЕ ПЛЕМЕ ЗАКЪСНЯЛО !!! (ИВАН ВАЗОВ)

  Сигурен сте, че „тайфата, с боко“ ще бъде преизбирана многократно. Срещнали сте „много хора… УБЕДЕНИ в джендърската заплах“ ( къде сред изброените от Вас видяхте БЪЛГАРИН ) и накрая съвсем неоснователно и нелогично се обръщате към БЪЛГАРИНА, като главен виновник за пленената ни държава. Изглежда неограничената Ви, и в повечето случаи подвеждаща логорея е отнела възможността Ви да научите и да разберете нещо изключително характерно за нас БЪЛГАРИТЕ: СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНАТА ЗАЩИТА ВИНАГИ Е БИЛО ДЕЛО НА БЪЛГАРИТЕ, и на никой друг. Така ще бъде и днес. ХО!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.