“Планът Решетников” върви, но май не съвсем гладко

Месец след появата си “ Измамата “Сан Стефано” продължава да оглавява класацията по продажби на Сиела, най-голямото издателство у нас. http://ciela.bg/books/bestsellers/

Какво показва това в нашата държава, в която по безпрецедентен за последните 30 години начин се осъществява “Плана Решетников” за чистка на противници на руското влияние в политиката и изобщо в публичното пространство?

Очевидно е, че обслужването на руските интереси, което доведе до пълното подчинение на тази задача на българския парламент и излъченото от него правителство, се натъква на ( пасивна засега) съпротива сред значителна част от българската публика. Умишлено използвам думата публика, а не общество. Защото е видно, че хората са се настанили пред медийните екрани, зяпат претоплените измами и все по-малко им вярват. А измамата за добрата Русия и лошия Запад е сред най-перверзните от всички.  Резултатът от нея е видим в материалното битие на всеки българин и единственото, с което “руският свят” се опитва да компенсира западната реалност в България е измамната митология за добрините, които руската империя била сторила в края на 19 век за българите.

Чистката в крак с “Плана Решетников” е толкова всеобхватна по върховете на българската политика, че единственото изключение е промъкналият се през нейните решетки Валерий Симеонов, превръщайки го в куриоз. Той се оказа единственият в това качество не само сред управляващите, но и на фона на опозицията, който си позволява да се изказва неуважително за Русия. Направи го по адрес на полковника от КГБ Гундяев, маскиран като руски патриарх и си “позволи” да участва, включително с лични средства, в изграждането на паметник на българския герой генерал Иван Колев, разгромил руските агресори в Добруджа през 1916 г. 

Същевременно Симеонов е първият български “русофоб” от оцелелите политици на прехода, който не може да бъде заподозрян в преклонение пред евроатлантическите ценности и по този начин няма как да стане лидер на съпротивата срещу руския постколониализъм сред проевропейските българи. Това обстоятелство устройва статуквото. Неутрализира Симеонов като евентуален обединител на недоволните от русификацията на българската политика.

И въпреки относителната “безобидност” на Симеонов проруските остриета не мирясват. Сидеров, който е единица мярка за маневрите на руските кукловоди у нас, атакува в най-добрите традиции на руския проект “Атака” провинилия се на фронта на раболепието пред Москва свой коалиционен партньор. Готви поредния развод с него и собствената си легитимация на самостоятелен танцьор ( по руската свирка), без обаче за момента да гори мостовете с удобния за Кремъл премиер Борисов.  

Нещо повече, Сидеров и Борисов говорят в един глас срещу общия враг. Привижда им се …Костов. Атакистът директно обвини Симеонов, че заговорничел с “костовистите”, вадейки от нафталина любимото плашило на кремълските пудели. Борисов се включва “само” с отровни подмятания по адрес на “онези хейтъри от жълтите павета”. Пеят дуета на клеветата срещу несъществуваща за техния тандем опасност не само по навик, но и поради невъзможност да запеят друга песен срещу някаква опозиция, от която все по-трудно могат да бъдат различени по общите им фундаменталистки “консервативни” каузи.

Апропо, прогонването на Милен Цветков от екрана на Нова телевизия, изглежда също като продължение на чистката в рамките на “Плана Решетников”. Правя уговорката “изглежда”, защото това би проличало най – вече от мнението на самия Милен Цветков, ако той реши да го сподели публично. Това, обаче, е малко вероятно да се случи по адрес на медия, която е доказала умението си да впримчва своите журналисти с договори, които автоматично им затварят устата при “раздяла по взаимно съгласие”. Съгласие от моя страна има най-вече по официално обявения мотив на телевизията – мащеха, която се позовава на желанието на зрителите да гледат развлекателни програми и филми, вместо Милен Цветков ( който ги кара да мислят, мизерникът му с нещастник!).

Че кой се съмнява в предпочитанията на масовия зрителски вкус? Това е все едно да се усъмним, че войниците в която и да е казарма биха предпочели да слушат лекции по философия пред възможността да им уредят шоу със стриптийз на знойни красавици. 

Шоуто на матушката на пилона продължава. 

 

12 мнения за ““Планът Решетников” върви, но май не съвсем гладко”

 1. Защо ба(л)кянският милиционеропитек винету е против Костов?!? Аз поне не виждам да е имало някакъв личен конфликт между тях, преди 2001г.?!?
  Същото важи и за ()олен ()ИДЕРов ,който едва ли някога е имал някакви лични взаимоотношения с Костов?!?! При управлението на Костов атакисткият лакей обслужваше Мутригруп, и даже все още не е бил “партиен” вожд на атака?!?!?
  А от друга страна МУТРОмилицинерският “вожд” няма защо да сипе ТЪПОумните си подмятания срещу “жълтите павета”, защото ……. защото самият милиционеропитек бокоТИКВАТА ВСЕКИ ден преминава по жълтите павета.
  И всичката му НЕграмотна злъч срещу “жълтите павета” , важи НАЙ-много за него, и за останалите КАЛИНКИ около него – в “парламенТа” и “министерски сОвет” и другите му ПОРЦИОНни “съседи” ,като се започне от ЦУМ ,покрай ()резидента, покрай БНБ, покрай ББР, покрай чекистката “църква”, покрай клуба на БНА и чак до МОЧА. ВСИЧКИТЕ ,те , са върху “жълтите павета”!!!
  Всички ПОРЦИОНни и ЛОБИстки ортаци и ОБРЪЧи на МУТРОмилиционера винету са на “жълтите павета”!!!
  Но явно от многото мачлета бокоТИКВАТА даже не помни на какъв адрес се намира “местоработата” му??!?! И , къде се намират и “партийните” , и “коалиционните” му КАЛИНКИ ???
  Нека бокоТИКВАТА се огледа около себе си! Ще види ,че при замерянето му с ЖЪЛТИ павета, НАЙ-много от тях ще паднат върху собствената му ЖЪЛТА ТИКВА , и върху ЖЪЛТИТЕ ТИКВИ на ЖЪЛТОпаветните му КАЛИНКИ , накацали в градинките и сградите – от ЦУМ , до МОЧА!
  П.П. НРБ поЖЪЛТяваше още след монтирането на ЖЪЛТото правителство на Кобурга, но при неговият “охранник” – винету , ЖЪЛТокожите му КАЛИНКИ накацаха и по цялата София , а след това и по НРБ.
  Но, остава отворен и въпросът – дали в НРБ пък само ТИКВИТЕ са ЖЪЛТИ??? Или пък и КАЛИНКИТЕ , и тигрите , също са ЖЪЛТИ?!?!?………
  А , и още – дали са синоними думите – “КАЛИНКИ” и “ТИКВИ”….?!?!?

 2. Както е отбелязано в статията тук „Борисов е удобен за Кремъл”. Обяснението на това удобство са интересите на българския енергиен бизнес- газ, Белене. И БСП е там – в интересите. В интервю за ТАСС Борисов представи участието на България в санкциите като резултат от натиск, по подразбиране европейски. Забрави, явно, че когато ГЕРБ стана управляваща партия той винаги подчертаваше одобрението
  /подкрепата на Вашингтон и Брюксел. Скоро ще му бъде казано в прав текст, че излага на риск европейската енергийна сигурност.

 3. Страхът от “жълтите павета” е страхът на ШАЙКАТА (по Антон Тодоров, макар че вече открито е част от обслужващия й персонал) от народа. ШАЙКАТА много добре знае колко малка част от народа представлява и съответно колко голям потенциал имат жълтите павета. Oт устата на байхyй бълва този страх, макар и вероятно подсъзнателно, по фройдистки. За мен е чест, че с банкянското човекоподобие (по Стамбо, светла му памет!) сме с противоположни отношения към големия българин Иван Костов.

 4. ВОЖДЬ ДЮ ЕВРОЖЪЛТОКОЖИЙ |
  Питате и сам си отговаряте.Личен конфликт между Костов и Борисов не е имало,но имаше конфликт за пътят на Решетников/Кремъл/ и този на България.Ето това не могат да простят на Костов.Доведоха агента на КГБ /Симеон/ и с мутрите,охранителите,дс агентите публично управляваха и мафиотизираха България.А отзад висшата номенклатура на БКП,генералите от ДС,руските агенти тържествуват.Погледнете само престижните места в дипломацията и финансовите институции в ЕС и по света от кои българи са заети.Там са дамо *ТЕ*За парите не говорим.Пътят на ЕС и НАТО не ги спира.Вечно благодарни ще са на Б.Борисов.
  Вижте го само с каква перфидност мачка медии и журналисти.Смаза толкова политици от дясното поле в това число и Костов,та някакъв Симеонов ще му се опре.Ще го смачка като дървеница,но още не е дошъл момента.Има време.А другарите ще помогнат.Важното е Путин да е доволен.

 5. Отново и отново: след 1990 г., у нас общото оцветяване се предвижва от синкаво (или с шансове да стане такова) към избледняващо такова към жълтеникаво към розово към кафяво-червеникаво. Но обратен шанс за отиване към повече синьо, с повече евро-атлантизъм, остава отдалечен или труден, независимо от членствата ни. Аз искам да кажа преди всичко за духа на населението, за обществената нагласа включително, както и партийността, тоже.
  След 1991 г. русия за съжаление продължава да се засилва, то толкоз продажби на газ и нефт и оръжие, и да увеличава сили да влияе в страни, най-вече като България, където има лесна податливост, а и останки колкото щеш.
  Боко, който уж “не се даваше”, все повече се затвърждава като СТРАХЛИВЕЦ, държащ се вече за ТАШАКА на сидер, уплашен от неговия бликъз контакт с КГБ.

  Междувременно:
  (къде са нашите “сми”-та, пак ги няма нещо…)

  12 бивши директори на ЦРУ, въстават срещу Тръмп, заради отнемането на разрешителното за информация по националната сигурност (допуск ли пу викат все още тук, по руски, да де..).
  12 (ДВАНАЙСЕТ) !
  Критикуват го, че Е РАБОТЕЛ, А И ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ С РУСНАЦИТЕ, ЗАТОВА СЕГА ГУ Е СТРАХ ОТ РАЗКРИВАНЕ НА ТАЙНИ
  Война на живот и смърт!
  Русия залага до последно!
  Тръмп та Тръмп!
  Тръмпизъм тоже, у нас тоже
  https://slate.com/news-and-politics/2018/08/the-nations-top-former-intelligence-officials-issue-a-stunning-rebuke-to-trump.html

  Турците на Ердоган, след горене на Долари и трошене на телефони, изливат Кока Кола в канавки по улиците и къде ли не…
  Заради пастора, американски гражданин, за КОЙТО ОБАЧЕ АМЕРИКА ДЪРЖИ ЗДРАВО!!
  (Трудно е да си Америка….)

 6. Защо Бойко Борисов е по-удобен за Кремъл или както Решетников публично каза в студиото на Г. Коритаров – “Не знам дали е по-надежден, но е по-искрен.”
  Един чудесен анализ на Илиян Василев – “Статуквото у нас устройва Москва и Нинова няма шанс пред Борисов”

  http://clubz.bg/71892-statukvoto_u_nas_ustrojva_moskva_i_ninova_nqma_shans_pred_borisov

  Този анализ напълно кореспондира със статията на г-н Инджев – “Европейската фасада ГЕРБ е спирачка на проевропейското обществено недоволство в България”

 7. Вярно е написаното от Иво,че Валери Симеонов участва с лични средства за изграждане на паметника на националния ни герой ген . Колев в Добрич.Но вярно е също, че той прие предложението на сдружението за построяване на паметника върху една от трите плочи монтирани на постамента да бъде изписано лаконичното слово на ген. Колев, произнесено преди първото му сражение с някогашните ни освободители: ” Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признатаелен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега руснаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!” Дори само за това Валери Симеонов заслужава адмирации.
  И един куриоз по време на откриването на паметника на 7-и септември 2016г. Няколко минути след церемонията, заради по-горе цитирания надпис върху постамента, партия АБВ си взе обратно поднесения вече венец.

 8. „Измамата „Сан Стефано“ е последния пирон в ковчега на любимия „дядо иван“. В момента текат процеси уточняващи най-скорошната дата за погребението на тази “любов”.

  „Една любов“
  -От Добруджа гърмеж топовен
  Пристига мамо като зов
  За плач, ох, тьй е той тъжовен!
  Мъртвец един заравят нов.
  -Ах, кой ще бъде там заровен
  -Една любов!

  Иван Вазов

 9. Интересно -част от “Плана Решетников” ли е последователното блокиране на сайтовете на Търговския регистър, на Министерството на правосъдието, на ГРАО и на Изпълнителната агенция по околната среда или е част от хибридната война, която вражеска Русия води и с България? Защото е смешно да се говори за случайно съвпадение, нали?

  И защо Президентът, Премиерът и Военният министър в случая се правят на трите маймунки – глухи, слепи и неми?

 10. И за да продължи истината, цялата истина, само истината да триумфира най-сетне, рецептата е една.
  Eто едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно-с цялото си сърце и душа-България да бъде несравнимо по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 11. Евроатлантическите ценности по принцип са разтегливо понятие. Вземете зa пример Б.Б. Лидера на “Граждани за европейско развитие на България”, съкратено ПП ГЕРБ .
  Ами ако Бойко не е баш демократ и борец за евро ценности,къде се намираме ние…
  Б.Б много обича да дава пари, особенo на църковни празници и особенo по телевизията.
  Eдинствения принцип е паритe дa ca на данъкоплатеца,а нe лични.
  Зрителя и гласоподавател, търпеливo приема тoя полуфабрикат, грижливо приготвен в редакциите на покорните медии.
  Тия медии популяризират про-руски ,про-турски ,про-европейски и какви ли не интереси.
  По навик ,какви що да са предизборни, уж про-народни интереси в България ,на власт обикновено се преобразяват в про-лични.
  Пробългарски не съществува даже и като като дума.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.