Казашката дипломация на Путин по света и у нас

През септември 2017 г. турски еничари пяха и танцуваха на Червения площад. Представителният турски ансамбъл изпълни еничарски танци и изпя “Катюша” на руски език и предизвика топли чувства сред руските си братушки. https://ivo.bg/2017/09/29/еничари-пеят-на-руски-в-москва-московс/

Пита се защо сега пък руски казаци да не бъдат заведени от Путин да забавляват австрийци на една сватба, на която  Той е благоволил да ги достави като жив подарък за младоженката? Това си е казашка дипломация и Путин показва най-доброто с което разполага: пеещи в хор с руския шовинизъм казаци, известни в наши дни с това, че ги използват да малтретират демонстранти, несъгласни с режима в Кремъл. На сватбата на външния министър на Австрия Карин Кнайсъл, издигната на поста на вълната на австрийския национализъм, казашкото послание на Путин е повече от символично напомняне какво е общото между него и австрийските му домакини.

zx860y484_3298286 Казаци-300x199

 

 

 

 

 

Някога волните казаци, първоначален продукт на монголско-руската генетична дружба (  допринесла за заздравяване на руския генофонд, според статия на Сергей Лавров), днес са крепостни селяни в личната политика на Путин, който ги разхожда със самолет за свой кеф по сватби и националистически кръщенета. Масрафът за кефа плаща руската хазна, което превръща жестът още повече в политическа част от официалната политика на Кремълц

Казаците на Путин са представителни за неговата политика – бият де що има противник на режима, дръзнали да го предизвикат публично! https://offnews.bg/sviat/kazatci-biha-i-bichuvaha-pussy-riot-v-sochi-video-301487.html

И в България казаците на Путин са мобилизирани да демонстрират присъствие като охрана на българския патриарх Неофит. За разлика от приходящите “Нощни вълци”, качени на мотори, тези пратеници на руския “ред” са уседнали и съществуват в българско-руска симбиоза в очакване на заповеди. Засега не е известно да бият лично непослушни българи, но и това може да стане под бащински затворените очи на властта у нас. https://ivo.bg/2015/05/20/руската-пропаганда-употреби-българс/

Казаци-300x199

 

 

Казаците, които бяха създадени като паравоенна организация в България през 2012 г. в нарушение на българската конституция и без грам съпротива от туземните власти, бяха театрално мобилизирани и в София като антураж на руския посланик  Юрий Исаков по време на поднасяне на цветя на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА). 

Всъщност казаците не са истинския проблем. Проблемът е в мишоците у нас, които са готови да танцуват казачок. Както се пееше в една детска песничка “едно време”:

“Внимание, внимание-

всички мишки на събрание!

Най – големият мишок, 

ще танцува казачок”.

Познайте кой е най-големият мишок в родната картинка.

16 мнения за “Казашката дипломация на Путин по света и у нас”

 1. Просто е – ако не пуснат в България казаците и техните производни пропагандни явления, Путин ще разкрие КОИ какво му дължи, КОИ къде има скрити милиони, КОИ се е облажил от корупционни сделки /документирани от КГБ/ и т.н.
  А срещу това трябва да се борят службите, но те са на КОИ.

 2. Абе 68-ма Брежнев използва танкове, сега Путин, казаци.

 3. Трябва да се отбележи, че далеч не всички казаци са русофили. Имало е достойни казаци, които са се борили срещу червената чума:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Предаване_на_казаците_при_Лиенц
  Събитията по-подробно са описани в английската версия:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Repatriation_of_Cossacks_after_World_War_II
  За съжаление тези героични хора не за били подкрепени от западните сили, дори са били предадени. Интересното е, че трагичните събития са се разиграли точно в Австрия (лагера Лиенц е на австрийска територия). Разбира се в СССР трагедията на казаците продължава с още по-голяма сила.

 4. ХУЙЛО “обучава” националсоциалистическата младоженка на путлеристкият си казачОК:
  https://i.gyazo.com/ab403d361b7fd2a30dda8337aad5ae0e.jpg
  https://i.gyazo.com/eb47ddeb5d62fe773d0b972fc31e9205.jpg
  Между другото , вероятно и другите крепостни КАЗАЦи също са играли КАЗАЧок пред своят альфа-чекисткиЙ барин?!?!
  Но няма обяснение ,защо ХУЙЛО отиде ТОЧНО на тази сватба.
  ХУЙЛО не присъства на много по-важни срещи и преговори с западни ръководители , заради санкциите. А тук
  отива на някаква си провинциална сватба ?!?! Нещо не е много реално това!
  А от друга страна австрийската ФАШИСТка не е поканила другите премиери и министри от ЕС, и дори не е поканила Тръмп?!?! Защо е поканила ТОЧНО ХУЙЛО, и САМО ХУЙЛО?!?!?
  Това НЕ е “реклама” нито за нея, нито за него!
  Защото едва ли самотното присъствие на такъв “висок гост”, извършил най-много военни престъпления и агресии, узурпирал НЕзаконно и НЕконституционно властта в путлеристкият бандитустан, може да бъде прието, меко казано, “безкритично” и безпроблемно от западните правителства и от ръководството на ЕС!

 5. За г-жа Карин Кнайсъл мога да използвам думите на Швейк: “Тя и госпожа Мюлерова имаше два ключа за клозета, ама оня ден се насра пред него”.

  Голяма подготовка за австрийското председателство на ЕС, големи срещи и накрая такъв гаф и срам за Австрия! И това не е някоя племенничка на австриеца Хитлер, а Външен министър на държавата!

  Иначе австрийският национализъм е интересен /в различни години и по различни поводи – екскурзия, специализация и гостуване – съм живял по около месец в Грац, Залцбург и Виена/. Защото също е интересен и австрийският народ – той не е единен, а се състои от по около 30% немци, унгарци и славяни /главно словенци, хървати и чехи/ и десетина процента италианци. Спокойно може да се каже, че това е нов народ с много кратка обща история и съответно бих нарекъл национализма му практичен и търговски.
  За отбелязване е и, че Австрия не е член на НАТО.

 6. Този уикенд не само хуйЛО е имал разговори с Меркел.
  И милиционеропитека байхуй също е “разговарял” с Меркел. По….. телефона! За бежанците и мигрантите!
  И след този телефонен “разговор” Мути спокойно може да отсвири тъпокожата банкянска ТИКВА.
  Защото на Меркел отдавана ѝ е известно ,че нито с начальника-хуйЛО, нито с неговият ВАСАЛь-байхуй, може да се водят смислени разговори, защото и двамата се намират винаги в паралелните им “реальности”.
  И въпреки това Меркел продължава да се “опитва” да “раговаря” и с двамата, макар че резИлтата от такива “опити” е винаги ЕДИН и СЪЩ – НУЛЕВ!

 7. Чувам, че за разговори с Масква Борисов в кабинета си продължава да използва телефона на Тодор Живков. Който телефон имал само слушалка.

 8. “Всъщност казаците не са истинския проблем. Проблемът е в мишоците у нас, които са готови да танцуват казачок.”
  Абсолютно вярно!
  Ако “казаците” са естетически проблем, то нашите путинисти са проблем за националната сигурност.

  Версията, че нашите управници се държат като мушмороци, защото Путин ги държи с компромати, ми се струва малко пресилена. Те просто са си мушмороци. От Петрова нива могат да се изрепчат на македонците, ама на летище София ще клекнат пред Гундяев. Нашите избиратели не се впечатляват от компромати. Какъв по-голям компромат за Бойко от това, че е бил охрана на Живков, а след това охранител и ортак с други “охранители”? Някой-друг милион, скътан за черни дни? Ами ще обясни, както Цветанов обясни за апартаментите или Гоце не обясни за мезонетите. Някой помни ли записите от флашките? Когато бях малък имаше един много популярен лаф – “Прост народ – слаба държава”. Сега вече не е актуален, защото никой не трябва да обижда народа и да подценява неговата мъдрост (както каза Жан Виденов, когато спечели изборите… Ние май и това забравихме…).

 9. Не е по темата.
  На 21 август се навършват 50 год. от смазването на Пражката пролет. Вижте как трагикомично страната ни участва в потъпкването на “социализмът с човешко лице”. И после някой да ми реди, че явлението, карикатурата баце били случайно. Да, ама НЕ!
  https://www.dw.com/bg/как-нрб-помогна-да-бъде-смазана-пражката-пролет/a-45134733?maca=bul-mediapool_bg-9749-xml-mrss

 10. Кой печели и кой губи? Печели Путин, чиято цел е да покаже преди срещата с Меркел, че не е изолиран от европейските лидери. На свадбата присъства австрийският канцлер, но не присъства президентът. Дипломатически ход – австрийското ръководство разбира неудобството произтичащо от личната визита.
  Губи Австрия : 1.визитата дава повод за подозрение, че Австрия възможно ще действа като проводник на руски интереси. През юни по време на официалното посещение на Путин в страната, президентът Алексанър ван дер Белен заяви, че Австрия няма намерение да премине от руски газ на американски, защото това не е икономически изгодно, а вице-президентът призова за отмяна на санкциите срещу Русия. 2. Доверието в Австрия (европейското председателство) като посредник в конфликта в Украйна намалява.

 11. Eдин от сигналите за русия е, че националистите на Австрия, новото й правителство, не подкрепя всички санкции, водени от САЩ, или има някакви изказвания и резерви или си замълчава, спрямо тях.
  Отново мед за Кремъл на сърце.
  Преди международните му сдушвания ставаха по комунистическа линия.
  Сега международните стават по “националистическа”… като че ли повече разнообразна и също изгодна.
  Затова има танци с министърката. Казашко-тиролски синтез…
  Колкото повече антиамериканизъм, толкова повече добре за Кремъл.

  Иначе казаците, са основно, като начален техен исторически белег, славянскоговорящи като руснаци украинци, предвижвали се на групи, още с начало около 14-и век, в южните части на днешна Украйна и Европейска русия. Да търсят повече собствена независима общносност, свободност, обособеност, по-встрани от Ужасяващата винаги центрлална власт на московията, и сред по-рядко населени земи, да намерят по-голяма материална собственост и по този начин стабилност. Разбира се, в териториите им търпят още смесвания, а и наименованието им поначало, kozak, означава “човек на воля”, най-вероятно от кумански.
  “Използвани”, атакувани, притискани и т.н. от централната власт.
  А. Солженицин, носи в потеклото си немалко от казашка интелигенция.

 12. И още нещо. Вече е 20-и август.
  20 години от Агресивната Интервенция на русия в БОРЕЩА СЕ ЗА ПОВЕЧЕ СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ – ДА Я ЗАДУШИ, СМАЖЕ И ПАК ВЪРЖЕ С КЪРВАВИТЕ ВЪЖЕТА В ЧЕРВЕНАТА КЛОАКА НА СВОЯТА ОБЩНОСТ НА “БЪДЕЩОТО”.
  Русия, привлякла преданите, начело с българия и други. Но Румъния и Албания отказват. Източната част на Германия, откъсната и окупирана, не иска да създава отново впечатления на разправяне със съседна славянска държава като години назад прези 1945-а. И тъй нататък.
  Да де, знаем ги тия неща…
  После, после, ние служихме “чисто”, простичко изпълнявахме “заповеди”, “нищо виновно”, всичко бе точно, медалите още се държат с гордост в домовете. И в русията. Също като с десето, членство в него, и “само” изпълняване, оставаме си чисти, патриоти…
  Всички са ПИЧОВЕ, всичко е ГОТИНО, всеки и всичко е много ТОЧНО у нас, щом е определено от нас като такова, плод на нашенския типаж на размишление, там, с главата под юграна и възглавницата, сам със себе си, когато за мнозина настава откровено идентифицира пак и пак с русия, вечна и освобождаваща, най-праведната сила на света….
  ПОЗОР!!! ДОЛУ РУСКАТА ШОВИНИСТИЧНА ПОДЛОСТ!!
  СЛАВА НА БОРБАТА И БОРЦИТЕ ПРОТИВ РУСИЯ! ТА ТЕ ВИНАГИ СА СЪВПАДАЛИ С БОРЗИ ЗА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ!

  Русия трябва да се извини на всички страни в Източна Европа. Включително на всяка поотделно. Включително не само на такива като Чехословакия или Унгария, и не само заради 1968-а или 1956-а. А и на България. Та нейното “присъствие” за 45 години доведе до десетки милиони затрити животи в страните ни, семейства, трупове, затвори, лагери, изтезания. ОТКЪСВАНЕ ОТ НОРМАЛНОТО ИМ РАЗВИТИЕ, на нации, ХОРА, изкривяване НА ОБРАТНО на техните нормални пътища.
  И да плати РЕПАРАЦИИ.
  И трябваше да дойде истинското ОСВОБОЖДАВАНЕ – ОТ СЪЩАТА РУСИЯ – постигнато основно чрез АМЕРИКА.

  ДОЛУ РУСИЯ!!
  ВРАГ НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.

 13. Към Рада

  Уважаема, прочетох всичко, което сте написали до тук в блога. Въпреки назидателния тон и бюрократично-номенклатурния си стил, Вие не правите правописни грешки. Освен една в последното си писание. Една, но много издайническа. Написали сте “сваДба”, както се пише на руски. На български се пише “сваТба”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.