Българският ексодус е следствие на социалистическия апокалипсис

Китайският комунизъм явно преоткрива европейските си корени ( доколкото НРБ е еталон за европейски комунизъм). Китайски изследователи са предложили да принудят двойки с по-малко от две деца да дават средства на “фонд за размножаване”. Макар то да не се приема и да среща остри критики, все пак предизвиква “некои мисли”, както би казал др. тодор Живков.

Излиза, че с много десетилетия закъснение китайските другари започват да обмислят богатия опит на своите български другари в областта на наказателната политика спрямо индивидите, които не пълнят демографската хазна на държавата с необходимите й деца.

В НРБ наказваха гражданите, които нямат деца, с т.н. “ергенски данък”. И в Пекин, поучени от този пример, обсъждат подобни мерки. https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/08/19/3298025_kitaicite_s_malko_deca_da_plashtat_vnoski_vuv_fond_za/?ref=home_layer2

Както и в НРБ, така и в днешен комунистически Китай управляващите не искат и не могат да проумеят, че климатът, който създават с политиката си е в основата за отказа от раждаемост. Дори и в богатите държави има такива тенденции, макар и по съвсем други причини. Дълго е да се обяснява на бюрократичните кратуни, но е ясно за всеки със своя глава на раменете. 

В комунистически Китай най-напред решиха, че хранят прекалено много гърла и обявиха “политиката на едно дете в семейството”. Сега берат плодовете на тази намеса в плановете на природата в рамките едно “планово стопанство”, което започва да се задъхва от бумеранговия ефект на собствената си глупост.

Колкото до аналогията с България, желаещите да припишат на демокрацията и интегрирането на страна в свободния свят вина за демографската катастрофа, трябва първо да си отговорят на въпроса защо повече от милион българи – предимно във фертилна възраст- избраха доброволно ( а не по натиска на масово прогонване, както при “възродителния процес”) да живеят и да се размножават на Запад. Само у нас има твърде много объркани хора, които бъркат следствието с причината. 

Причината за българския ексодус е в предхождащия го апокалипсис. Именно като апокалипсис беше определено плонжирането на “развития социализъм” у нас.  Признанието беше направено в онзи потулен в наши дни първи ( и последен) откровен анализ на Петър Младенов в края на 1989 г.

В комунистическо-конфуциански Китай, където подчинението на населението е все още цимента във фундамента на неписания обществен договор ( почиващ на правилото “покорство срещу относителен просперитет”) предстои неминуемото преосмисляне на вековните традиции на йерархичните отношения и ролята на индивида като нещо повече от “производителна човекоединица”. 

В България само чудо може да ни помогне за обръщане на демографската ситуация. Защото би било цяло чудо управляващо-опозиционния тандем да бъде изместен от привърженици на истинския европейски просперитет по европейски правила, който да привлече обратно избягалите българи след като тук се повиши жизнения стандарт до нива, които да стимулират хората да планират семейното си развитие без вредната намеса на “плановици” с петолъчки в главите. 

18 мнения за “Българският ексодус е следствие на социалистическия апокалипсис”

 1. Причината за демографския срив в България е окупацията ѝ от Червената армия през 1944 и превръщането ѝ в НРБ – голям концлагер от съветски тип. Със телени съответните огради и минни заграждения, стрелба на месо по всеки, който се опита да избяга от него, с порцион, здравеопазване и почивка за концлагеристите, колкото да са работоспособни. И разбира се – с концлагелни надзиратели в лицето на МВР и ДС, както и ръководители на концлагера, назначавани и сваляни от Москва. За вицове, западна музика, забранени книги или 10 долара в джоба – само неприятности, може и затвор.

  Каква висока раждаемост в такива условия? Не помните ли разпространения през 60-те и 70-те израз “Аз съм роб на комунизма и нови роби няма да му създам!”

 2. И за да продължи истината, цялата истина, само истината да триумфира най-сетне, рецептата е една.
  Eто едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно-с цялото си сърце и душа-България да бъде несравнимо по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36
  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Като пишете, че в НРБ “наказвали” ергените, знаете ли че и в сърцето на Европа, също ги “наказват” днес. В Германия също има ергенски данък. 600
  Евро. Благодаря!

 4. Не е по темата.
  Для того чтобы наладить обратную связь с потребителем, производители «Туалетной бумаги из Набережных Челнов» открыли страницы во «ВКонтакте» и Instagram, пишет Лента.ру.
  «Наш совет директоров принял решение о выходе нашего продукта «Туалетная бумага из Набережных Челнов» в социальные сети. Вот, так сказать, и приводим решение к исполнению», — сообщили представители предприятия в соцсетях.
  В своих первых постах создатели продукта ответили на вопросы о том, как крепить рулон без специальной втулки и сколько нужно оторвать бумаги для успешного похода в туалет.
  «Известно, что размер человеческого сердца можно определить по сжатой в кулак ладони. Вот и мы решили для ясности инструкции взять в ориентир вашу ладошку. Просто выпрямите пальцы и оторвите кусок бумаги размером с длину ладони», — объяснили производители. Чтобы сэкономить, они предложили свернуть бумагу и пожелали юзерам приятного времяпрепровождения.

 5. “Дошли двама мигранти в България, искали да останат тук, да се интегрират, да станат също като българите. Даже се обзаложили кой ще стане по-българин за една година. Срещнали се след една година на уговорената дата и единият от тях казал: „Снощи играхме „Пайдушкото“, пихме ракия, тази сутрин изядох една шкембе и сега отивам да разучавам „Чичовото“, че то по-трудно“ – рекъл първият и бил готов да продължи с впечатленията си от „Дайчовото“, обаче вторият го прекъснал: „Какво ме занимаваш със себе си бе, мангал.“

 6. Към ciao:

  Чудя се дали сте от тролската фабрика за производство на фалшиви новини или просто сте прост(а) и бързате да се изявите в това качество. Във всички случаи лъжете. Напомняте на един турски министър който взриви Германия с лъжата, че там трябва да си кажеш егенето при някаква рутинна процедура.
  В Германия има данъчни облекчения за женените, с което се поощрява бракът и семейството. Но данъчно наказание от 600 евро, каквото си измисляте, няма и няма как да има при различните доходи на различните хора, като имаше еднакво такова парично наказание върху всички, които не са женени до определена възраст.

 7. Ергенският данък в концлагера НРБ беше 10% от месечния доход и се налагаше след навършване на 30 години. При брутна заплата от 200 лв това са 240 лв годишно. За 30 години до навършване на 60 и пенсиониране това прави 6 200 лв. Толкова струваше среден апартамент.

  А най-голямата гавра беше, че този данък се налагаше и на семейните, които нямаха деца.

  https://www.capital.bg/k_2014_2015/predi_25_godini/2014/12/31/2444488_ded_moroz_sreshtu_diado_koleda/

  Точка 3 от статията.

 8. ТерористическаТА шайка БКП , съставена от неграмотни бандити и лумпени назначени от кремълската им метрополия, унищожи българското село и селско стопанство, които бяха и основата за нарастване на българското население, преди 1944г.
  А след това с “пролетарската” им “урбанизация” и “индустриализация” принудиха милиони селяни да наводнят и неподготвените за това градове в НРБ.
  Всичко това е следствие от най-големият обир на частна собственост от “държавата”, социалистическата “държава”!
  И така селата обезлюдяват , а градовете нямаше как да приемат толкова много неквалифицирани или малообразовани “пролетарски работници”.
  И така селата изведнъж се изправят пред гигантски недостиг на квалифицирани селскостопански работници, а градовете се изправят пред милиони неквалифицирани “пролетарии”, голямата част от които отиват и в огромната “управленска” бюрокраДция по времето на соца.
  Отделно и самите социалистически заводи са морално остарели , или използват контрабандни технологии ,откраднати или изхвърлени от западните производители!
  Но основният проблем винаги е бил в предаването на селскостопанската и “промишлената” продукция много под себестойността в СССР и СИВ, което не позволява да се инвестира за подобряването на производствата в НРБ.
  Дори самите комунистически главатари изнасяха милиарди от НРБ, за да ги влагат в задграничните “производства”, което показва ,че дори те са виждали изоставането си от Запада.
  А след фалита през 1989г. , продължи същото “отговорно” ограбване от същите “отговорни другари”, както и в през 1944-89г.. Те просто нищо друго не могат! Това се вижда и от фалитите на банките в НРБ продължил от 1989г. , до СЕГА, до 2018г.! В добавка имаше и заменки, “приватизации”, концесии и т.н.. от същите “отговорни другари” останали от соца! Така НРБ фалира 4-5 пъти преди 1989г., а след това, по времето на “прИходЪТ” НРБ фалира , или беше близко до фалит , още 2-3 пъти!
  Това показва ,че почти всяка “петилетка”, или през вссяка втора петилетка, след 1944г., НРБ или е ФАЛИРАЛА, или е била близко до фалит.
  А и сега е така, още повече. Само членството в ЕС и НАТО спасява , за сега, НРБ от пълен фалит и колонизация!
  И всичко това е предизвикано от полуграмотните и неграмотни демагози, шумкари, каскети, лумпени , милиционери и десари, които бяха начело на НРБ преди 1989г., и които продължават и сега да следват същата “партийна линия”, в лицето на милиционеропитека бокоТИКВАТА.
  А , сега , едно малко напомняне, до какво води СЪЩИЯТ неграмотен популизъм и демагогия в Италия:
  http://defence-line.org/2018/08/otvetstvennost-ili-cena-populizma-chast-2/
  Повтарям ,че ВСИЧКИ прилики и “разлики” между ПРИЧИНИТЕ за рухването на италианският мост, и причините за изоставането на НРБ са съвсем “случайни”. Особено след идването на Кобурга и НЕсменяемият му пазвантин – бокоТИКВАТА, и установяването на етно-милиционеро-монархизЪма в НРБ, след 2001г.
  Остава да видим дали и в Италия , ще има толкова продължително “присъствие” на НЕграмотният популизъм и демагогия във “властта”, както в НРБ, започнало след идването на Кобурга и неговите пазвантски “юпита” , “успелите” етно-бизмесмеми и КРАСНОкожите ()резиденти от БКП?!?!?!

 9. ТерористическаТА шайка БКП , съставена от неграмотни бандити и лумпени назначени от кремълската им метрополия, унищожи българското село и селско стопанство, които бяха и основата за нарастване на българското население, преди 1944г…….
  А след това с “пролетарската” им “урбанизация” и “индустриализация” принудиха милиони селяни да наводнят и неподготвените за това градове в НРБ.
  Всичко това е следствие от най-големият обир на частна собственост от “държавата”, социалистическата “държава”!
  И така селата обезлюдяваха , а градовете нямаше как да приемат толкова много неквалифицирани или малообразовани “пролетарски работници”.
  И така селата изведнъж се изправят пред гигантски недостиг на квалифицирани селскостопански работници, а градовете се изправят пред милиони неквалифицирани “пролетарии”, голямата част от които отиват и в огромната “управленска” бюрокраДция по времето на соца.
  Отделно и самите социалистически заводи са морално остарели , или използват контрабандни технологии ,откраднати или изхвърлени от западните производители!
  Но основният проблем винаги е бил в предаването на селскостопанската и “промишлената” продукция много под себестойността в СССР и СИВ, което не позволява да се инвестира за подобряването на производствата в НРБ.
  Дори самите комунистически главатари изнасяха милиарди от НРБ, за да ги влагат в задграничните “производства”, което показва ,че дори те са виждали изоставането си от Запада.
  А след фалита през 1989г. , продължи същото “отговорно” ограбване от същите “отговорни другари”, както и в през 1944-89г.. Те просто нищо друго не могат! Това се вижда и от фалитите на банките в НРБ продължил от 1989г. , до СЕГА, до 2018г.! В добавка имаше и заменки, “приватизации”, концесии и т.н.. от същите “отговорни другари” останали от соца! Така НРБ фалира 4-5 пъти преди 1989г., а след това, по времето на “прИходЪТ” НРБ фалира , или беше близко до фалит , още 2-3 пъти!
  Това показва ,че почти всяка “петилетка”, или през вссяка втора петилетка, след 1944г., НРБ или е ФАЛИРАЛА, или е била близко до фалит.
  А и сега е така, още повече. Само членството в ЕС и НАТО спасява , за сега, НРБ от пълен фалит и колонизация!
  И всичко това е предизвикано от полуграмотните и неграмотни демагози, шумкари, каскети, лумпени , милиционери и десари, които бяха начело на НРБ преди 1989г., и които продължават и сега да следват същата “партийна линия”, в лицето на милиционеропитека бокоТИКВАТА….
  А , сега , едно малко напомняне, до какво води СЪЩИЯТ неграмотен популизъм и демагогия в Италия:
  http://defence-line.org/2018/08/otvetstvennost-ili-cena-populizma-chast-2/
  Повтарям ,че ВСИЧКИ прилики и “разлики” между ПРИЧИНИТЕ за рухването на италианският мост, и причините за изоставането на НРБ са съвсем “случайни”. Особено след идването на Кобурга и НЕсменяемият му пазвантин – бокоТИКВАТА, и установяването на етно-милиционеро-монархизЪма в НРБ, след 2001г.
  Остава да видим дали и в Италия , ще има толкова продължително “присъствие” на НЕграмотният популизъм и демагогия във “властта”, както в НРБ, започнало след идването на Кобурга и неговите пазвантски “юпита” , “успелите” етно-бизмесмеми и КРАСНОкожите ()резиденти от БКП?!?!?!

 10. Исках да пиша моето виждане по проблемите довели до демографския срив,но ДЕМАГОГНАЦИОНАЛПОПУЛИЗЪМ ме превари.

 11. Ако ББ управлява РБ още 20-30 год. ББ и РБ заедно ще се поминат.

 12. ДО НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО
  Г-Н АНАТОЛИЙ МАКАРОВ
  Извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация
  в Република България

  Ваше Превъзходителство,
  С настоящето писмо отправяме към Вас като извънреден и пълномощен представител на Руската федерация в Република България настоятелно искане от името на Атлантическия съвет на България за освобождаване от затвора на украинския режисьор Олег Сенцов. Според нас това е единствената възможност в момента за спасяване на неговия живот. Настояваме да бъдат освободени и останалите 80 украински политически затворници, които се намират в затвори и психиатрични клиники или се «радват» на «грижите» на руските следствени органи.
  Информираме Ви, че вече близо 100 дни украинският творец и родолюбец Олег Синцов провежда гладна стачка. Намираме за несправедливо неговото осъждане на 20 години строг тъмничен затвор по фалшиво, според нас, обвинение в тероризъм. Такова «правосъдие» и подобна «политика»на правораздаване не правят чест на държава, претендираща да е наследник на вековна култура, на хуманистични и демократични традиции. С неудоволствие констатираме, че от 2 000-та година целенасочено и последователно ръководството на представляваната от вас страна се отдалечава от демократичните идеали, ценности и принципи, присъщи за европейската цивилизация днес, каквито са и трябва винаги да бъдат върховенството на закона, защитата на правата на човека, зачитането на международното право, суверенитета и териториалната цялост на съседни и по-далечни държави.
  С огорчение наблюдаваме възраждане във Вашата страна на практики, познати от епохата на комунистическата диктатура и от времето на сталинизма. Прилагането на двойни стандарти във вътрешната и във външната политика, използването на правото на силата, а не на силата на правото, не е от полза за развитието на двустранните отношения, особено когато става дума за отношения между традиционно приятелски страни и народи.
  Всяка държава без истински съюзници и приятели рано или късно се оказва в международна изолация. Причината днес на Вашата страна да бъдат наложени санкции от международната общност се крият в политиката, която провеждате като държава след 2014 г., когато незаконно и в нарушение на международното право окупирахте украинска територия и подпомогнахте разгръщането на сепаратистки и терористични организации на територията на приятелска вам в миналото Украйна.
  Ваше превъзходителство,
  Настоявайки още веднъж за освобождаването на Олег Сенцов, бихме желали същевременно в България по-рядко да гастролират неканени гости като паравоенната формация „Нощни вълци”, дипломати под прикритие да не участват в разузнавателни операции срещу съседни и приятелски държави от Балканския полуостров. И най-учтиво Ви обръщаме внимание да се въздържате с повод и без повод да ни напомняте за „благодарността”. България е държава, която отлично знае на кого, кога и как да благодари. „Благодарността” ни към Вас отдавна е изчерпана. На Руската федерация не дължим благодарност за нищо. Нещо повече. Доколкото Вашата страна разглежда себе си като правоприемник на изчезнала през ХХ век държава, очакваме да се извините на българския народ за осъществената окупация на страната ни от Съветския съюз през 1944 г., както и за дирижираните от Москва репресии срещу български граждани непосредствено след тази агресия, и за наложения от вас със сила комунистически тоталитарен строй в България.
  Убедени сме, че у нас винаги ще има искрени приятели на руския народ, българи, които ценят и уважават руската култура и традициите на руските революционни демократи. Българи, които дълбоко са преживявали и преживяват трагедията на хората в Русия по време на болшевишкия терор, които знаят истината за концлагерите ГУЛаг, за масовия ГЛАДОМОР, истината за зловещата роля на НКВД и КГБ в руската история.
  Ваше Превъзходителство,
  Разчитаме, че ще предадете в Москва този български глас в подкрепа на справедлива кауза – свободата на един човек. Защото няма политика, която да стои по-високо от живота.
  Господин Посланик,
  Помогнете да спасим един достоен човешки живот!

  Атлантически съвет на България

 13. Майка ми е родена 1930 г. и е сама,баща ми роден 1929 г .има само една сестра.Аз имам една сестра.И как тогава това е впоследствие на демокрацията?Жена ми казваше навремето че не иска да ражда нещастници.Всъщност живота на българите е бил доста тежък през целият 20 век,но определено не е демокрацията виновна!

 14. От Доклада на ПЕТЪР МЛАДЕНОВ пред Политбюро на ЦК на БКП, от 11,12,1989:

  “ /…/ … – Прогресиращ икономически спад;
  – Остри диспропорции в икономиката;
  – 40-45 на сто от производствените фондове са амортизирани;
  – Нарушени са основни народно-стопански баланси;
  – Стремително е нараснал външният дълг – над 10 милиарда долара;
  – Нараства пропастта между паричните средства на населението и стоките и услугите;
  – Абсолютно намаляване на конкурентоспособността на българската икономика;
  – Мощности, които тежат като воденичен камък на националната икономика – обекти, които издържа цялото общество;
  – Замразени и унищожени милиони декари земя – от традиционален износител България стана ежегоден вносител на картофи, фасул, зеле, лук, фуражи и други селскостопански продукти, струващи стотици милиони долари;
  – Замърсени с химикали плодородни полета;
  – Бистри води са отровени и черни, а въздухът в много градове е направо опасен за здравето.
  Ето такава е в най-общи линии социално-икономическата ситуация в България в края на 80-те години, която образно можем да характеризираме като прединфарктно състояние…”

  От изказване на Андрей Луканов, направено на 03,01,1990, по време на първата среща от подготвителните преговори между БКП и новосъздаващата се опозиция, за организиране на “Кръглата маса”. Луканов все още не е избран за премиер на РБ. Току-що регистрираният СДС е от шепа хора водени от Ф. Димитров и в програмата й изобщо отсъстват планове за домогване до властта. Идеята стига до реформиране на БКП и изграждане на “демократичен социализъм”. Още тогава самият Луканов /безспорен лидер в БКП/ дава ясна и категорична оценка за състоянието на българското земеделие, вече доведено на прага на тоталната си разруха от комунистическото управление.

  “ /…/ Аз съм свидетел, както и всички, на многото постановления по селския въпрос до сега. Какви резултати дадоха те? Никакви. Защо? Защото поражението е вече толкова дълбоко, че аз самият не мога да си представя как ще бъде полезно едно решение и какви полезни мерки могат да се приемат сега.
  /…/ Но, другари, защо тогава една идея, едни хора, които с цената на много неща са отстоявали тези неща и които преди години са казвали: недейте по този път да разсипвате селото и селското стопанство, защо да не им се даде заслуженото,не друго, а да им се даде гласност кой е бил на правилния път тогава и кой е бил на погрешния път. Аз съм от тези, които не са се борили за никаква власт. Аз съм посветил живота си да не стигнем до това положение, до тази безизходица.
  /…/ Аграрният въпрос, не само сега, но и в цялата човешка история е бил най-трудният. Имаме селски войни. И в болшевишка Русия се сблъскаха най-напред с него и затова днес плодородната украинска земя и т.н. не може да изхрани съветкия народ. Защо? Защото се тръгна по погрешен път.
  /…/ Все пак основата си остава нашата плодородна земя, която е занемарена, унищожена екологически и за която никой до сега не мисли какво става с нея и да я спасим от отравяне, а хората от отчуждение от тази земя. /…/”

 15. “Няма по-жалка гледка от ампутирания (български!) дух. За него няма протези.
  Цитат от филм…

 16. Макар да не е по темата но има връзка според мен-През 30 години до 1956 г България е един от най богатите ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ в света,а най богатия на Балканите.С “освобождаването” ни през 44 г от “великия брат” и идване на власт на комунягите те ОПАПАХА пеенсиония фонд и сега ни “увеличават” всяка година по Швейцарското правило с 3,8% -да ама не казваше П.Бочаров,моя позната бивш шеф в НОИ ми каза,че ги изчисляват по два начина и взимат по малкото увеличение.Поздрави на наивниците.

 17. Комунистите, голяма част от които са мангусти просто изгониха българите, за да останат на власт и да ползват националното богатство като дори го връщат на вторични суровини, защото не знаят какво да го правят. Но само те да са. И успяха.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.