Посланик Макаров хвали охранителите на “руските войнишки паметници”

Няма новина във факта, че “Атака”, най-откровеният руски политически проект в България, получава периодично публична подкрепа от Кремъл чрез руския посланик в София. За Москва е важно да маркира ориентирите на своето имперско присъствие в българската политика и залага на изпитаното през последните десетилетия средство: похвалата към онези в България, които се грижат за монументалната съветска символика, обявена за руска.

makarov_todorov

 

 

 

Това е в резюме посланието от срещата “ в непринудена и приятелска атмосфера” между областния управител на София Илиян Тодоров от партия “Атака” ( в средата на снимката, разпространена от сайта) и руския посланик в София анатолий Макаров, за която съобщава рускоезичен сайт.  https://rus.bg/bg/obschestvo/obschestvo/23950-oblastniyat-upravitel-ilian-todorov-se-sreshchna-s-n-pr-anatolij-makarov

 

Интересна е обаче частта от съобщението, според която Илиян Тодор е получил благодарността на руския посланик за “ангажираността му при провеждане на националната политика за опазване на войнишките паметници, голяма част от които са на загинали руски войници и военачалници.”

От тази информация научаваме, че Тодоров има заслуги за “националната политика” ( значи има у нас “национална политика” в защита на съветските паметници – интересно е да го чуем от руския посланик и да зададем въпроси на изпълнителите на тази съветска доктрина), а не за регионалните й измерения. 

Освен това Макаров говори за “войнишки паметници”, каквито съветските монументи не са – още по-малко пък могат да претендират да са издигнати в памет на загинали “руски войници и военачалници”. Такива жертви няма на българска територия при налагането на съветската окупация, уникална по своята безкръвност в рамките на съветското настъпление където и да било през Втората световна война. Тази спестена кръв би трябвало да честват днешните руснаци като послание към днешна България. Те  са тези, които трябва да благодарят за нея, а не да вменяват на българите грижи за съветски жертви, каквито няма тук. 

Да не би огромният Альоша, доминиращ над Пловдив,  един от най-древните градове в света (и над миниатюрния паметник на Левски под ботушите му в същия парк), да е издигнат в памет на загинал руски войник или военачалник? Позиралият за случая окупатор Скуратов си е заминал жив и здрав за СССР от покорената България.

Тези истини обаче са “подробности от пейзажа” за назначените да пазят съветското наследство български охранители на проруското статукво у нас. 

Припомням: похваленият от руския посланик софийски областен управител Илиян Тодоров се опита да осъди автора на тези редове за общо 120 000 лева, обиден заради статии в ivo.bg. Загуби делото по първата си жалба на първа инстанция в съда. Следващата му съдебна атака е насрочена за 10 септември, за когато е насрочено второ заседание по втората му жалба срещу моя милост. 

 

НО СНИМКАТА: Илиян Тодоров в акция пред НАТФИЗ в София с яке с надпис “РОССИЯ” преди да бъде  издигнат от премиера Борисов за управител на най-голямата област в България.

18698345_10212965220306799_7548957078366220661_n

 

20 мнения за “Посланик Макаров хвали охранителите на “руските войнишки паметници””

 1. илиан тодоров и ко са маши на руската хибридна война срещу евроатлантическите ценности декларативно възприети от властта.
  В България няма нито един изстрелян куршум срещу войници и военноначалници на РККА. Ерго, за загинали и лаф не може да се обели.
  Докато не се премахнат тотемите на окупацията България никога няма да отлепи в посока Европа.

 2. Снимката говори много.Петимата са доволни кат добичета (изразът е на покойния ми баща и е доста точен в случая) , а шестият е с надменния вид на началник сред подчинените си. И тази сбирщина пред портрета на Апостола. ПОЗОР!

 3. Тези позорни паметници са паметници на 45-годишно съветско робство 1944-1989. Което робство започна с българския геноцид – избиването по заповед на Сталин и прислужника му Георги Димитров по руски без съд и присъда /”Забивайте ножа по-дълбоко!”/ на няколко десетки хиляди невинни българи. Геноцид, извършен в присъствието и под контрола на Червената армия от местни отрепки и убийци като Тодор Живков и Лев Главинчев, набързо обявили се за “Народна милиция”. В “Славянска беседа” и в цялата страна. Какво по-тежко от това военно престъпление?

  Русия се извини на Полша за Катин. Нека посланик Макаров знае, че България също очаква извинение за невинните си жертви.

  И къде са паметниците на тези избити десетки хиляди българи? Няма ги. Вместо тях продължават да стърчат чучелата на поробителите, които през 1944 ни освободиха единствено от свободата. А посланикът им благодари на националните предатели-русофили, че ги опазвали.

 4. Война, которую начал Путин за Турецкий поток (плевать он хотел на эту вашу целостность Сирии и уж тем более на какой-то ИГИЛ. Его военные и через три-четыре месяца продолжали путаться, кого они там на самом деле бомбят) – эта война закончилась 24 ноября 15 года, когда турки сбили российский самолет и перед Кремлем в полный рост встал вопрос – признавать поражение или воевать с Турцией уже не “гибридно”, а всерьез и прямо. В итоге Путин принял решение, которое решением являться не могло по определению. И именно поэтому “завис”. А если добавить к этому сугубо субъективные обстоятельства – личную трусость и нерешительность главнокомандующего, бегающего, как заяц, от любых кризисных ситуаций, прячущегося в кусты и тянущего с решением до момента, когда проблема вырастает до неразрешимых размеров – то исход этой войны был предопределен. Боишься – не делай, делаешь – не бойся, сделал – не сожалей. Простое и вполне рабочее правило, которое недоступно выпускнику подворотен, интеллектуально неспособному подняться выше уровня завклубом и надзирателя за институтскими стукачами. Увы, но такому человеку доверено руководить страной и командовать армией. Никакого удивления результат этого руководства вызвать не может.

  Анатолий Несмиян

 5. Видими резултати от SiC – аджийското управление през последните години:
  – Разбиване на старото дясно
  – Расте и укрепва влиянието на първичните партийни организации по места и централно на т.нар. “патриоти”
  Гарантирано, от ГРОП!

 6. Областните “губернатори” в НРБ се назначават ДИРЕКТНО от калинковоКРАСНОкожият “вождь” винету!
  Той е отговорен за своите “назначения”!
  И нека софиянци си спомнят за това ,когато гласуват за кмет на София!
  Защото голямата част от вината за сегашното положение в задунайският бандитустан се дължи именно на “гласоподавателите” на София. Защото още когато нямаше “партияТА” ГЕРБ, преди 13 години, софиянци “избраха” за “кмет” на София милиционеропитека Боко Тиквата!
  И не само тогава! На всички местни “избори” за “кмет” на София, софиянци избират само герберокожите КАЛИНКИ на винету за собствени “градоначальници” на София. Отдавна коментираме ,че без кметството на София , бокоТИКВАТА и неговата “партия” ГЕРБ, много бързо ще се сринат ,както техният предшественик и НДСВ и Кобурга , чийто “охранник” е бокоТИКВАТА!
  Това е отговорността на софиянците , през последните 13 години, не само за избора на техен кмет и СОС, но и за посоката на НРБ!!!
  А колкото до атакисткият КАЛИНКОВ “губернатор” на София, то е било най-добре и за него , а още повече и за нас , ако въобще не беше се връщал в НРБ, а си беше останал “на гости” на пАсол-губернатора макаров в Ленинград.
  чЕмодан-вАкзал-Ленинградь!
  Нека там си опазва “паметниците” на своите “братушки”! Безкористно! Макар че нито неговият “вожд” ()олен ()ИДЕРов , нито някой друг от “партията” им НИКОГА не са обслужвали гасударите си “безплатно”. Само за “рубли”, за зелени “рубли”!
  Но ,пак да повторим, че основната причина за назначаването на атакистите и в София , и в министерствата е на техният ПОРЦИОНнен раздавач – ТИКВОкожият “вождь” винету!
  А неговият избор за “вождь” на НРБ се дължи основно на софиянците, които още преди 13 години го избраха за “кмет” на София, а и на неговите КАЛИНКИ след него!
  И сега пАсол-губернаторът на Путлер използва това ,за да си назначава непрекъснато “дипломатически” ШПИОНИ в пАсолството, и скоро даже ще си търси някой небостъргач или “препран” мол , за да може да ги настанява , защото в старата сграда вече няма място!
  Но при бокоТИКВАТА няма как да очакваме да бъде изгонен дори един тези путлеристки “дипломати”. Те са “братушки” за винету, НАЛИ!

 7. “Министерство на отбраната обяви нова скандална обществена поръчка за ремонт на бомбардировачите СУ-25. Процедурата е стартирана с Решение №108, от 17 август тази година, но вчера бе официално обявена…” Четете:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/mo-pusna-nova-porachka-za-remont-na-bombardirovachi-ot-ruski-firmi-nalivame-nad-50-mln-lv

  Като казвам, че Борисов е опасен и за България, и за ЕС, и за НАТО ей тези подробности от пейзажа имам предвид. Едно не мога да разбера – Русия непрекъснато повтаря, че НАТО ѝ е основен враг, ти си член на НАТО и даваш на врага си да ти поправя въоръжението! Как се нарича това?

 8. Член 8 (осми) забранява враг на НАТО да извършва ремонт на военна техника на страна членка. Да идват американски прокурори и служби и да арестуват наред нашите предатели.
  До скъсване с русия по горе за жертвите има паметник до НДК но червена армия, окупация и такива подобни няма. То ссср то няма връзка, ама няма нищо общо с това. На паметника на който повечето от имената вече не се четат, пише ЖЕРТВИТЕ НА ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ НАРОДЕН СЪД.

 9. ДО СКЪСВАНЕ С РУСИЯ:
  Нарича се
  НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

 10. Ремонтът на летателна техника в Русия си е чиста проба предателство-при ремонта могат да се сложат радиоуправляеми взривни устройства на неразглобяеми и визуално неконтролируеми места.Това ли целите продажни гербаджии?

 11. Наистина, както е писала Vladimirova най-гнусното на тая снимка е как тия безсрамници са се изтъпанчили пред портрета на Левски. Как е възможно да има такива продажни твари, как е възможно, след като ясно е казано, че страните от НАТО трябва да се изчистят от съветската техника , тоя тулум , който необяснимо защо заема поста Министър на отбраната , да сключва поредния продажен договор с най -злостните врагове на българския род.
  God save the Queen and the RAF, добре че са в Румъния и пазят Черно море. Ех… Дано дойде време пак да се шегуваме с английските летци, когато Путя и Империята на злото ще са само мрачен спомен и пришка на лицето на историята . Да същите тези летци / не льотчики като клепоухия резидент/ с които един велик народ може и да се шегува в “Ало, Ало” но и които са изписани във витражите на Устмининстърската катедрала.

 12. Да излезем извън кадъра.
  Атака, ДПС, БСП, Герб, МВРО като зависими от руското посолство и Русия – чети КГБ, навсякъде инсталират свои кадри удобни и верни на русофилията.
  Руските агенти в българските служби и министерства докладват на своите български босове, а те от своя страна си откупват политическото бъдеще пред руските служби.
  ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР !!!!

 13. На днешна дата през 1939 е подписан Пакта Молотов – Рибентроп, който декларира военния съюз между СССР и Третия райх. Няколко дни по-късно Хитлер и Сталин започват заедно Втората световна война с нападение над Полша и последваща ѝ подялба.

  Затова днешният ден е избран за Ден на памет на жертвите на нацизма, фашизма и комунизма с Пражката декларация от 2008.

 14. Не само ()олен ()ИДЕРови неговите атакистки КАЛИНКИ, но и лоЙалният “министър” ванЮ каракачАНСКИ има “седенки” със своят водещ офицер от КГБ – путлеристкият пАсол макаров, даже ги има снимани на “раздумка”!
  И двамата путлериоти – ()олен ()ИДЕРов и ванЮ каракачАНСКИ, през последните 30 години обслужват САМО путлеристките интереси, като се започне с лакейниченето на Мутригруп и се стигне до “усвояването” на МИЛИАРДИТЕ от фалираната КТБ. Във всички случаи на МИЛИАРДЕН ГРАБЕЖ , винаги УЧАСТВАТ и путлериотите – ()олен ()ИДЕРов и ванЮ каракачАНСКИ!!!
  Но все пак , сега, те влезаха във парламенТа и във властть само и единствено благодарение на МУТРОмилиционерският “вождь” – винету.
  Той за всички други не дава пари от “бюджета” , но за путлеристките си начальници винаги ще намери 5-10 МИЛИАРДА, а ако трябват и много повече!
  Ето само преди година бокоТИКВАТА даде 1,5 милиарда за радиоактивните тенекиените отпадъци от Росатом ,и там са си повишили “заплатите” до 200 000 ДОЛАРА(!),….. за сега….., но бокоТИКВАТА ще има даде още , понеже 200 000 ДОЛАРА, МЕСЕЧНО, са си “малко”, НАЛИ!
  Същото е и с Лукойл-бургас и Газпром, където вземат по над 500 000 долара месечно! Но бокоТИКВАТА няма да ги остави само с тези “мизерни” 500 000 ДОЛАРА “заплата”, месечно, защото са му начальнически “братушки”. А боко без начальниците си не може и за това, заедно със своят лоЙален “министър” ванЮ каракачАНСКИ гласуваха и за ТОТАЛния МОНОпол на Лукойл и Газпром в НРБ!
  Сега бокоТИКВАТА е приготвил над 200 милиона, само за тази година(!), и за ръждясалите музейни “летящи” експонати МиГ-29 и Су-25, от които няма да има никаква полза ,защото те са само 10(ДЕСЕТ!) бройки в НАТО, и нямат никаква комуникация и СЪВМЕСТИМОСТ с НАТО. И бокоТИКВАТА и неговият лоЙален “министър” каракачАНСКИ искат да налеят още 200 мииона , прибавени към другите милиарди за Путлер! Макар че с тези 200 милиона могат да се купят поне 3-4 Ф-16, или да се дадат за гориво и поддръжката на всичките други хеликоптери и самолети, които поради малкото пари не могат да тренират , и само за 1(ЕДНА!) година, откакто ванЮ каракачАНСКИ е “министър” паднаха 2 хеликоптера и има 3 жертви!!!
  Но за тяхната тренировка няма пари, а само путлеристките “братушки”ма бокоТИКВАТА и неговият лоЙален “министър” ванЮ каракачАНСКИ!!!
  Никой в НАТО не поддържа такива ЕДИНИЧНИ бройки, защото те не са ефективни, и не могат да се интегрират в НАТО. Единствената им “ценност” е като “парадни звезди” и за СВРЪХскъпи “учебни” самолети,и за НИЩО друго. Даже не стават и за военна подготовка ,защото никой в НАТО няма да промени
  военните си тактики заради единичните бройки от МиГ-29 и Су-25 , които на всичко отгоре не са СЪВМЕСТИМИ с НАТО! Просто “бутикови” музейни експонати, които нямат и съвременно оръжие и оборудване, и са конструирани за друг тип военни действия и логистика, а както казахме няма и минимален брой от тях в НАТО, за да участват в някакво военно и оперативно “планиране” в НАТО!
  Но тези 200 милиона няма да стигнат , те са само за пребоядисването и позакърпаването на тези МиГ-29 и Су-25!Защото дори едно минимално преоборудване , и замяната на дефектните стари части с по-нови ще струват между 5-10 милона ДОЛАРА на самолет!
  Самолетите са около 30, или над 300 милиона ДОЛАРА, или над 500 милиона лева.
  А в това време няма пари за поддръжката и тренировъчните полетите с хеликоптерите и те падат ,и има жертви!
  Хеликоптерите се използват и за евакуации и при бедствия , а няма пари за тях! Но за сАвеЦките самльоти МиГ-29 и Су-25 бокоТИКВАТА и лоЙалният му ванЮ каракачАНСКИ ще дадат за резервни части над 500 милиона!
  А за да “летят” музейните МиГ-29 и Су-25 до 2030 година ,само за горивото и частите за тях ще трябват още по 300-400 милиона ГОДИШНО, или ОБЩО за 10 години до 2030г. ще станат 3-4 МИЛИАРДА! Но и докато ги пребоядисат ще трябват поне 5 години, или за да ОСТАВАЩИТЕ им 5-6 години “експлоатация” ,след пребоядисването, за МиГ-29 и Су-25 ще се дадат 3-4 милиарда!
  А толкова струват 16 НОВИ Ф-16 със НОВО оръжие и логистика, СЪВМЕСТИМИ с НАТО!
  Това показва, че бокоТИКВАТА и лоЙалният ванЮ каракачАНСКИ ще дадат още 3-4 милиарда на Путлер, за да имат по 10 “бутикови” музейни експоната, които да се използват само за “летателна” подготовка на пилоти!
  Вместо да купят боеспособни Ф-16 срещу техният начальник Путлер!

 15. Тези български мърши во главе с недоразумението Илиян Тодоров застанали под портрета на Апостола бих искала да го попитам
  1.Къде са паметниците на българският елит избит по нареждане на Съветската армия окупаторка.Хиляди избити без съд и захвърлени.Как ще просим това нещо.
  2.Къде са паметниците на 30 хил.жертви войници и офицери участвали в чужда война,под чуждо командване.Кой ще плати кръвнина за тях.Или с лека ръка ги отписваме като жертви.
  3.След всичко това руснаците ни обявяват за победени и окупирани за да ни ограбят.
  4.Спомням си като дете всяко домакинство трябваше да плати данък на победителите.Тези,които нямаха пари даваха животни.Така наречената *реквизиция*Товареха животните на големи зелени камиони и баща ми като ветеринарен лекар издаваше *пътен лист*,че животните са здрави и могат да пътуват.Хората плачеха тихо,защото наоколо стояха милиции с оръжие.Казваха .че ги карат в Гърция и Сърбия,като*репарации*.
  От тогава намразих руснаците.

 16. Пловдивчани си харесват Альоша, от години не дават да бъде премахнат. Това за какво говори?

 17. До Деница Стоянова

  Мисля, че въпросът Ви е провокативен, но въпреки това ще си направя труда да Ви отговоря.

  Пловдивчани мразят Альошата. И му се подиграват. Самото име е презрително-подигравателно. Така са наричали хората в Пловдив крадливите окупатори от Червената армия – альошите. Другият им прякор е бил “сдавай часы”, защото това е бил един от любимите им изрази – “Давай часовника!” Окъсани и въшливи, но с по 2-3 часовника на всяка ръка. До към 1970 това чучело /построено е през 1956/ се наричаше Паметник на Освободителя, но не съм чувал някой да го нарича така. Альошата и толкова. И властта се принуди да официализира това име. Даже написаха и една блудкава песен, която пускаха непрекъснато по радиото – “Стои на тепето Альоша – великият съветски войник…” или нещо подобно.

  През 1991 имаше решение на Общинския съвет Альошата да се събори, но тогава лично посланикът на поробителите протестира и събарянето се отложи. Нищо – това решение все ще бъде изпълнено някой ден! Никоя тирания не е вечна. Още повече, че и на самата Русия ѝ наближава разпада.

 18. Още малко до Деница Стоянова

  Преди години възрастен пловдивчанин ми разказа следната случка, на която бил свидетел. Пловдив, лятото на 1946. На ул. “В.Търново”, на която живеел, се спукала канализацията и няколко дни улицата била наводнена с обратни води. По обед от прозореца видял пиян офицер червеноармеец, седнал по средата на улицата във водата между фекалиите да пляска с ръце по водата и да пее “Волга, Волга, мать радная…” Освободител. 🙂

 19. Ако разровите дълбоко биографията на областното управителче,ще видите непременно червеното комунистическо задниче.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.