Зло(ко)бни реакции за смъртта на Маккейн в Русия и в нейната покор(е)на България

В ден за национален траур, когато цяла България се чуди каква ли е този път причината да загинат 16 и да бъдат ранени още повече невинни български граждани  във войната на оцеляване на един убийствено неадекватен на изискванията за безопасност път в България, е трудно да подбереш отделно име за поднасяне на съболезнования.

——————————————————————————————————————

Следва изборът на политическия комента(то)р с международен акцент.

——————————————————————————————————————-

Почина, спирайки животоподдържащите процедури в борбата си с рака, един голям приятел на демокрацията в САЩ, по света и у нас. И в смъртта си американският сенатор Джон Маккейн ( на снимката през 1973 г.) не остави безразлични хората, пожелали да реагират на  кончината му. 

1024px-Interview_with_Lt._Comdr._John_S._McCain

 

 

 

 

 

 

 

Информация за това, кой е Маккейн, изобилства. Въпросът е в нейната интерпретация.

В САЩ дори и президентът Доналд Тръмп, най-пострадалият политик от “приятелския огън” на републиканския авторитет № 1 в САЩ, какъвто беше сенаторът от Аризона, отдаде дължимото на покойника с уважителни думи към неговата ( безспорна, нарицателна за патриотизма) памет.

С извинение за сравнението, в България нищо подобно не се случва. Защо? Ами защото Москва ликува! 

Руският тв канал “Россия 24” анонсира новината за края на жизнения път на Маккейн с неприличния за нормалните хора ( и държави) радостен акцент, според който се е споминал  “ главния символ на русофобията”. https://www.youtube.com/watch?v=P-2dGpWdQfw

На(р)цистикият символ на съвременния руския шовизизъм Владимир Жириновский, вечен вечен дубльор на Путин в шоуто по имитация на избори за вожд в държавата,  изригна в социалните мрежи с радостното възклицание, че си е отишъл “един фашист”  и това е проява на божията справедливост:

«  На одного ФАШИСТА СТАЛО МЕНЬШЕ !!!!  »»»»———— Алилууууууяяя есть на свете бог, есть справедливость  !!!”

В това виртуално пространство ( създадено от ЦРУ, според самодържеца Путин) поразеното от омраза към всичко американско – и особено към автентичните защитници на американските , западните ценности, гъмжи от възторжени пожелания какво да му се случи на Маккейн в ада.

Руският сенатор Константин Косачев, цитиран от РИА Новости, обяви Джон Маккейн за „огледало от епохата на Студената война“.

“Единственото мерило за него бе лоялността към Америка и американските интереси, а не критериите на мира, доброто и справедливостта“, подписа се под злобната си епитафия Косачев в духа на лоялността си към съветско-руската традиция да се приписва на твърдия опонент собствения комплекс на лоялност към лоясалата от неадекватността си в ценностно отношение империя.

Защо руските комплексари мразят толкова много Маккейн , а техните български протежета във властта не смеят да кажа една дума за сбогом с него?

Ето две причини, две негови изказвания, които се превърнаха в сентенции по адрес на руската действителност. 

1. Маккейн бе кандидатът за президент, който в дискусия с опонента си Барак Обама каза през 2008 г., че в очите на Путин не вижда нищо друго, освен три букви ( КГБ)

2. Маккейн беше сенаторът, който оприличи Русия на бензиностанция, която се прави на държава.

Генерал Джордж Патън, друг любимец на американските войници, кален в тежки битки ( но по време на Втората световна война и загинал мистериозно в нейния край в Германия след първо по рода си публично изказване на американски висш военен срещу дружбата на САЩ със СССР), е отсъдил като за Джон Маккейн:

“Глупаво и неправилно е да се оплакват хора, които са загинали. По-скоро трябва да бъдем благодарни на Бога, че е имало такива хора”.

НА СНИМКАТА: Джон Маккейн в Белия дом през 1987 г. с президента Рейгън в навечерието на побе
дата над империята на злото СССР.

 

 

 

Reagans_with_John_McCain_1987

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/poslednata-evropeyska-rech-na-makkeyn-otkazvam-da-priema-kraya-na-zapada-otkazvam-da-priema-smartta-na-nashiya-svetoven-red

26 мнения за “Зло(ко)бни реакции за смъртта на Маккейн в Русия и в нейната покор(е)на България”

 1. Бог да прости Джон Маккейн и да накаже враговете му!

 2. Отиде си един достоен – ДОСТОЕН – човек!
  А комплексарите от империята на злото нямат край – тях ги чака същото, което пожелават на този почтен американец – там в ада!

 3. Поклон пред Джон Маккейн.Бог да го прости.Ще остане в сърцата ни като най непримиримият борец за демокрация и справедливост.Беше с нашите надежди в борбата с агресорката Русия.Направи само добро на България,като участваше дейно срещу поробването и разоряването ни от Русия.Няма да го забравим никога.Даже Орешарски го призна и изпълни препоръките му.
  Не се отчаиваите и не униваите.Идеите на Маккейн ще ги подемат други.Той е светъл пример.

 4. Пак трябва да си припомним КЪДЕ купуват имоти с ОТКРАДНАТИТЕ трилиони и къде обучават наследниците си пулеристките чекистки бандити:
  https://bit.ly/2PFRVQ7
  А пък от Жирик няма смисъл да търси “фашагите” извън путлеристкият бадитустан, защото той е най-типичният “представител” на рашистки блядь.
  Като преди 20 години Жирик задаваше съвсем други въпроси към чекиста Патрушев , за терористичните взриве в Москва , с които Путлер започна “предизборната кампания” за “президент” през 1999г..
  А сега Жирик е само поредната казионна сукка и шлюха на Путлер.
  Заради това ,сега, “евреина” Жирик даже не може да се представя за великоруски шовинист, както преди да дойде Путлер.
  Такива са и другите путлеристки лакеи, които са изнесли откраднатите трилиони , имоти и семействата си във “вражеският” Запад.
  А и техните колониални слуги в задунайският бандитустан НРБ – също!
  Когато всичките , заедно, се заселят в “исконният” им Сибирь, само тогава може някой да им повярва ,че наистина са истински арийски рашисти и “патриоти”.

 5. Благодаря на Иво за статията.
  Ето какво казва “символът на русофобията” в статия-отговор на ввХ-владимир владимирович ХУЙЛО в Ньо Йорк Таймс една седмица по -късно в електронното издание на pravda.ru .
  Посланието е еднозначно:
  “Аз не съм русофоб. Аз по- проросийски отколкото сегашният режим”.
  https://www.pravda.ru/news/world/northamerica/usacanada/19-09-2013/1174849-McCain_for_pravda_ru-0/

  https://www.svoboda.org/a/25110925.html

 6. Един малко известен факт. Джон Маккейн е син и внук на американски адмирали. Когато пленилите го във Виетнам виенкогци разбират това му предлагат да го пуснат. ДМ се съгласява при едно условие. Заедно с него на свобода да излязат всички пленници. Отказват. И така, 5,5 години в нечовешки условия в местните концлагери вкл. и “наказван” в прословутите тигрови клетки.

 7. минджев , такив акато макейн и тебе ва чакатакава мъчителна смърт а путин ще ви сера на гроба

 8. Фигура Маккейна вполне однозначна и в ней, наверное, даже нет полутонов. Он – порождение Холодной войны и поэтому любовь к Америке для него целиком и полностью совмещалась с ненавистью к ее врагу – СССР, а затем и России. При этом ненависть к России не была его профессией, он вкладывал ее составной частью в свое понимание любви к Америке. Когда его принципы шли вразрез с партийной дисциплиной, он всегда выбирал принципы. Представить Маккейна в нынешнем российском бомонде, торгующем совестью, совершенно невозможно.
  Сам Маккейн, вне всякого сомнения, был человеком принципов и идеалов. Честно, как понимал, служил своей стране, не спрятал, а отправил сына на войну в Ираке, был предельно жестким в отстаивании своих убеждений, но при этом не твердолобым и упертым.
  Парадокс заключается в том, что Маккейн с его предельно отрицательным отношением к новой российской “элите” последовательно выступал против любых попыток интегрировать ее в западный мир и западную политическую элиту. Позиция Маккейна в этом вопросе была абсолютно однозначной – никогда и ни при каких обстоятельствах эти люди не могут войти в круг принимающих решения. В каком-то смысле по этому вопросу Маккейн был целиком и полностью на стороне российского народа, если понимать, что нынешняя российская элита абсолютно антинародна и является трупным червем на теле страны, пожирающем ее насквозь.
  Будучи совершенно неглупым человеком (опыт и образование Маккейна с лихвой перекрывает весь суммарный интеллект всей кремлевской братвы с её подворотными университетами), Маккейн довольно четко отделял управляющее сословие России от ее народа и никогда не смешивал эти два принципиально разных явления.
  Вне всякого сомнения, что для любой России Маккейн оставался бы ее недоброжелателем и врагом. Однако как враг он был на порядки более честным, чем многие ее “друзья”. Такой враг вызывает только уважение, и его смерть – это смерть достойного человека. Пусть и врага.

  Анатолий Несмиян

 9. Какви нормални реакции може да се очакват от кремльоската върхушка и 86% зомбита-население. Вижте долната петиция. Иска се официално пътуващите редови ватници в страни наложили санкции на раззийският бомонд и компаниите им да бъдат лишени от реферийско граждансто. Семейстата им също. Докатились.
  https://alex-197.livejournal.com/46016.html

 10. “«Путин — враг Америки. Не потому, что мы этого захотели, а потому, что он сам принял такое решение. Он решил вторгнуться в Украину и оккупировать Крым. Он решил помочь режиму Асада в уничтожении сирийского народа. Он решил вмешаться в выборы в Америке и подорвать демократические институты во всем мире и в самой России.»

  Джон Маккейн

 11. Тази реакция на сибирската джамахирия е съвсем в реда на нейните вековни порядки.За тези типично руски бесове са се изказвали и писали малкото(за съжаление)просветени,светли и честни умове като Пушкин,Лермонтов,Достоевски,Л.Н.Толстой,Алексей Толстой.Подобна вакханалия на най-низки страсти,нечовешка злоба към паметта на починал,безмерен цинизъм,неописуема мизерия на духа(тази подличка,мръсна,мерзка руска душа дето,мамицата й,била трудна за разбиране),това катастрофално падение на нравите,моралните устои и почтеността,всичките тези неща са шокиращи,недопустими и трудни за разбиране и възприемане от всеки нормално мислещ човек,но не и за тази робска,алкохолизирана и идиотизирана от кремълската пропаганда аморфна мужишка пасмина.За тази азиатска дегенерирала популация си има точно определение на немски от Фридрих Ницше-Untermenschen.Сякаш нея е визирал великият философ.И понеже блога на нашия любезен домакин стръвно-стръвнишки се следи денонощно от тролещите тролетарии,кремълски подлоги и ибрикчии-балалайкокавали,а и за да не бъдем по правило заклеймени от нашите комунистически безродници и обявени за русофоби(дреме ми на дядовия!),ще им цитирам нещо показателно и автентично,написано от един от малкото честни руски интелектуалци:”Политическата и гражданска свинщина винаги е била нашата отличителна черта.”(Михаил Верешчагин)
  А за великия човек с несломим свободолюбив дух,воля за победа и справедливост и железен характер Джон Маккейн-шапки долу!RIP and God bless USA!

 12. Джон МакКейн бе победен при президентските надпревари от Барак Обама, демократ, и Джордж Буш, републиканец, като него. Но МакКейн поиска още приживе Обама и Буш да присъстват на погребението му. И те ще присъстват. Но не поиска Доналд Тръмп да присъства. И той няма да присъства. Съпругата Барбара, на Джордж Буш баща, също не поиска Доналд да присъства на погребението й.
  Тълпата нападнали МакКейн виетнамци иска да го ликвидира, когато е паднал с парашут в езерото в Ханой, свален със самолета си, а и куршумите все още стрелят по него и падналия самолет. Но един от виетнамците се оказва по-нормален, рискува хуквайки напред, и го спасява от смърт – така той отива в затвора. След години, като сенатор (30 години е такъв), МакКейн се среща и поздравява със същия виетнамец.
  Помислете за секунда какъв ЧОВЕК е ДЖОН.
  И КОЙ е като него, особено в русия, и също особено ТУК, в татковината?

  Още малко за Джон МакКейн:

  “Всички сме в дълг към него”
  https://bit.ly/2BOUmwJ
  Живот и кариера в снимки
  https://politi.co/2BOIVVN
  С Джон МакКейн отива ли си и изкуството на благоприличието?
  https://bit.ly/2NpaBCk
  Основните моменти в живота на Джон МакКейн
  https://bbc.in/2MSh6jX

 13. Радостта в Москва от смъртта на Джон Маккейн за сетен път показва на света, че кочината не подлежи на цивилизоване. Диваци. “Прощай, немытая Россия…” – като че ли за говорителката на Външното им министерство е писано. Какво да говорим повече.

 14. Отиде си един истински американски патриот, който трябваше да бъде избран за президент на САЩ и който със сигурност щеше да промени световната история към по-добро, но политкоректните американци предпочетоха безличния обама!

  Между другото: една новина, която не беше отразена в българските медии:
  https://mir24.tv/news/16319616/most-v-peterburge-razvelsya-sam-po-sebe-cherez-sutki-posle-remonta

 15. Бог да прости ДЖОН МАККЕЙН един истински патриот на света,човек който можеше да промени света към по добро, ако беше станал президент на САЩ.А за злобата на РАССИЯ,жириновски и ко, е това е истинската РУСИЯ,истината казана от сенатора МАККЕЙН-боли.

 16. Русофобите умират.Русофобията остава.И за това не сме виновни ние.
  Бог да прости Джон Маккейн.

 17. Бих казал, че сенатор Маккейн беше последният човек, който би имал фобия от русия. Така че руското “сми” Россия 24 да си гледа работата.

 18. Г-н Инджев, моля хвърлете още едно око но заглавието:
  Зло(ко)бони – Зло(ко)бни
  поко(ре)на – покор(е)на

 19. Към chose:

  Благодаря, че ми обърнахте внимание. Оправих играта на думи.
  За свое оправдание мога само да кажа, че имах доста стресиращ ден с пътуване и неуспешна битка с правилата на една самолетна компания, която отказа да транспортира малката ми дъщеря сама обратно до София от чужбина при изрядни документи, но поради липса на еднодневно предупреждение от наша страна, че е дете и ще пътува само ( билетът беше закупен от нас онлайн и нямаше как да знаем за специалните им изисквания, написани само на хартиения носител).

 20. Към иво кавала
  veslecec@abv.bg
  87.227.174.195:

  Чудесно си показал що за опоненти имам(е). Няма какво да добавя тук и засега към автопортрета на истинския путинист като нечовешки злобна неграмотна твар, която в същото време е толкова тъпа, че ми прави комплимента да ме сравнява с Маккейн.

 21. Пoклoн прeд cвeтлaтa пaмeт нa Джон Маккейн!

 22. Към ИВО КАВАЛА! За да си с този НИК значи си СВИРИЛ с на ПУТЛЕР КАВАЛА – ПЕДАЛ!IIC…..oIL.

 23. Поклон пред паметта на ГЕРОЯ МАККЕЙН! IIC…..oIL.

 24. Много харесвах Джон МкКейн.Всякак.И най-много- като политик.Ще го помня до живот със съжаление, че не съм имала възможност за близост.Да почива в мир! Светла да му е паметта и Бог да го прости!

 25. Бог да го прости сенатора и човека Джон Маккейн!
  Не знаех много за него. Благодаря на г-н Инджев за достойната статия, на AWACS за ликовете и на всички коментатори отдаващи почит към героя Маккейн.
  Помня през 2013 г, как той с още други двама американски сенатори посетиха тогавашния ни премиер Орешарски, удостоиха го с вниманието им, а на другия ден нашия се отказа от изграждането на Руския поток.
  Така човека Маккейн ни помогна да се откачим от руския синджир тогава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.