Нашето минало в днешното китайско комунистическо огледало за обратно виждане

Ако някой е забравил, трябва да му се припомни що за чудо беше комунизмът, практикуван като държавна религия и в НРБ. 

Онези, които не знаят нищо по въпроса, поради своята възраст, също могат да се запознаят с теорията и практиката на комунистическата диктатура в днешен Китай. Там нашето минало продължава и в наши дни.  “Отстъпките” пред производствените принципи на частната инициатива, впрегната в услуга на еднопартийния режим, с нищо не променят същината на китайската форма на тоталитаризъм. https://www.mediapool.bg/kitaiskata-kompartiya-revizira-pravilnika-za-povedenie-na-chlenovete-si-news283215.html

Забраната да се критикува властта, канонизирана като партийно задължение, както и изключването от компартията като висша форма на наказание за провинилите се партийци, са неделима част от правилата, налагани от официален Пекин. За късопаметните у нас  е полезно също да видят в китайското огледало за обратно виждане корените на борбата с религиозното възпитание и влияние в огромната държава. Така беше и у нас!

А всичко започна в любимата на българските другари и другарки Русия, както се вижда от снимката, на която митингуващи привърженици на болшевизма заклеймяват религиозното възпитание на децата в Русия – същата онази матушка и за нашите русолюбци, която днес  се домогва до ролята на пазителка на православния фундаментализъм и и “традиционните ценности” направо с световен мащаб!

DdPr3_UW4AY2bxR

9 мнения за “Нашето минало в днешното китайско комунистическо огледало за обратно виждане”

 1. Според мен точно липсата на религиозно възпитание на няколко поколения доведе до процъфтяващата днес престъпност – насилия, убийства, повсеместни кражби в бита и от горе до долу в държавата, наричани корупция /но “Аз суджук не ям!”/, нагли лъжи в медиите и т.н. Когато човек порасне, той може да вярва или да не вярва в Бог, но ако е израснал с Десетте Божи заповеди и е възпитаван в състрадание и любов към ближния, то това оставя добър отпечатък за цял живот върху него.

  А за това как живеехме през комунизма, свидетелства Георги Марков в “Задочните репортажи”, глава “Съветският феодализъм”:

  “…Но нека хвърлим око на обществената структура у нас, каквато тя е установена десет години след навлизането на Червената армия в България. Начело стои главният български феодал, който е назначен от СССР, за да управлява от негово име страната. Българският произход на феодала е въпрос на елементарна куртоазия. … По същество феодалът е висш съветски държавен чиновник и неговата лоялност е към съветската държава. Той притежава властта на абсолютен монарх по отношение на всичко, което не засяга съветските интереси. Той не е длъжен да се отчита пред никого, освен пред тези, които са го назначили. След него в йерархията идват феодалите – членове на Политбюро. Всички те, без изключение, са назначени от СССР, често пъти против волята на първия феодал. … Тази група образува най-висшата каста. Тя живее по съветски образец – затворен, изолиран и високопривилегирован живот. … Те са над законите на страната. Нито един член на висшата каста, нито членовете на неговото семейство могат да бъдат съдени по законите за крепостниците…”

  След това се изброява цялата комунистическа номенклатура със съответните права и стремежът всеки да се изкачи по-нагоре за по-големи привилегии.

  “…На дъното на тази типична феодална стълба стои крепостният народ. Онзи народ, който по законите на феодализма е прикрепен завинаги към дадено място и дадена работа и който няма право:

  да не харесва режима,
  да се съмнява във феодалната идеология,
  да има свое мнение и да го изказва,
  да критикува феодалите,
  да се организира свободно,
  да избира свободно,
  да пътува свободно,
  да сменя работа свободно,
  да разполага с продуктите на труда си,
  да се ползва от справедлив съд,
  да има своя религия,
  да бъде третиран човешки от милицията,
  да слуша чужди радиостанции,
  да чете книги, неодобрени от феодалите,
  да не служи във феодалната армия,
  да бъде себе си.

  Единственото право, което крепостния народ има, е безропотно и усърдно да произвежда блага за феодалните касти…
  Това е структурата на съветския феодализъм, която е гръбнакът на режима у нас и във всички източноевропейски страни под съветски контрол.”

 2. Фурнаджийската лопата на соца е напълно актуална и днес. Докато към днешна дата десните партии са в достлук с раззийската политика, нищо не гарантира че няма да бъдат отстранени като мръсни котета в бъдеще от същата. В диктатурата на Орбан се случи именно това, с цел прилапване на пространството вдясно, където остана силна опозиционна нагласа без промяна във времето. И вероятно грехът на тези “десни” там се свеждаше единствено до следването на националните интереси дори и когато Орбан ги потъпка.

 3. Комунисти разрушават черкви в съветската (комунистическата) руска мила страна, освобождаваща дори

  крал мас:

  “Религията е опиум за народите”
  “Die Religion ist das Opium des Volkes”

  Т.е., РЕЛИГИЯТА трябва да бъде ИЗЧЕГЪРТАНА, и на нейно място НАСТАНЕНА комунистическата религия, с нейните “БОГОВЕ” маркс и енгелс, и “ПРОРОЦИ” ленин, сталин, брежнев, мяо, т. живков, пол пот, кастро… , поради което за истинската религия МЯСТО НЕ МОЖЕ ДА ИМА, а само за поставената под котрол на компартията, чрез нейното де-се (основно шесто) та досега “светия” РЕЗИДЕНТУРЕН подчинен на кагебе синод…

 4. Преди малко пак погледнах в другото огледало за обратно виждане. И какво – в Московията продължават да съдят за вицове против властта в интернет. Това се окачествява като “екстремизъм”. Вижте и вие:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/v-rusiya-sadyat-za-ekstremizam-zaradi-vitsove-v-internet

 5. И за да продължи истината, цялата истина, само истината да триумфира най-сетне, рецептата е една.
  Eто едно от средствата да постигнем целта която всички тук желаем силно-с цялото си сърце и душа-България да бъде несравнимо по-добро място за живеене. Книгата на Иво да стигне до всеки български дом в който евроатлантическите ценности не са дъвка както е за сите “силни на деня” у нас днес. Нима има по-чудесен подарък от “Измамата Сан Стефано”.
  И още!
  Светли примери!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36
  Д. Савова-тя и две нейни приятелки, т.е, 3Х20лв и Роберт Алтънов пък са използвали услугите на Райфазен Банк. Там, превод до 20 лева с уточнение “попълване на сметка” е без таксата от 3 лева.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 6. Направо е невероятно как болшевиките успяха да направят двойния лупинг – от интернационалисти станаха националисти и от атеисти станаха носители на православните ценности – и им се размина. Колко трябва да е безпаметно местното население да им се върже на евтините номера.

 7. @Скъсване с Русия!
  Само да отбележа, че същото е публикувано и в dnevnik.bg, но по-късно:
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/08/27/3302208_rusiia_kudeto_edin_vic_struva_do_shest_godini_zatvor/?ref=rss

  като е посочен източник: Тео Мерц, Франс прес.

  Надявам се това да се разпространи и в други интернет издания.
  Но в печатните – едва ли!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.