Борисов се приземи от геополитиката в гасенето на местни политически пожари

Една катастрофа с много жертви на престъпно (не)поддържан път в българската провинция приземи “геополитика” Борисов обратно в центъра на истинските проблеми в държавата. Медените му месеци на международна совалка, западнобалкански помирител, посредник между Евразия и Европа ( и прочее приписвани му велики роли) приключиха не само и не просто заради края на европейското председателство в София, а по най-естествени причини: стопанинът трябва да се грижи за къщата си дори и да е в дълга ваканция по широкия свят в рамките на скъп тур за овации от страна на други нации.

Вместо да гледаме репортажите от българските и международните летища с посрещане и изпращане на Борисов на път за поредната му международна среща, определяна от неговите апологети като “историческа”, се завърнахме към “битовизмите” на управлението му. Той отново е принуден да се занимава с всичко, що клати властта му. А напоследък това са нещастията, свързани с престъпната немарливост на властите, които си прехвърлят отговорностите за човешките трагедии.

Приземилият се Борисов сега е принуден да дава публични обещания за подробности от рода на коланите з автобусите, превозващи хора. В реч пред младежкия актив на ГЕРБ във Варна премиерът се закани, че няма да има вече компромиси: от 3 септември в парламента трябва да започне обсъждане на мерки, които да принудят превозвачите да сложат колани в автобусите. 

Тази закъсняла загриженост, която е далеч от решението на въпроса за престъпната немарливост на взаимно обвиняващите се институции и строители за трагедията край Своге, не изключи обаче от репертоара на Борисов обичайното му самохвалство по темата за построените в периода на управлението му пътища. Нали той не отговаря за нещастията, а само за построените ( с каквото и да е качество) километри асфалт!

Този човек явно никога няма да се отучи от навика си да натяква на “децата си”, че като техен родител изпълнява родителските си задължения. Иска всеки ден да му целуват ръка, че харчи европейските и българските обществени средства, но ако може да не му търсят сметка когато нещо се обърка и цената за това е масово убийство на невинни хора. Този манталитет буквално се родее с руския по отношение на московската претенция да бъдем вечно благодарни за 1878 г., но да не повдигаме въпроса за 1944-та.

Като стана дума за последното, Борисов не пропусна да се произнесе като “международник” в речта си във Варна. Изрази загриженост, че наоколо се правят учения, но не спомена, че става дума за най-голяма военна демонстрация на Русия, включваща района на Средиземноморието, от времето на СССР насам. 

С други думи Борисов за пореден път се прояви като пожарникар, който гаси останките от изгорялата къща, а на бушуващия в съседство руски огън  дори не смее  да посочи подпалвача.  Мила (междуна)родна картинка!

7 мнения за “Борисов се приземи от геополитиката в гасенето на местни политически пожари”

 1. Гони ме предчувствие, че баце вече е с изтекла срок на годност за тав. решетников. Писна им да следят неконтролирани лупинги по всички азимути. За това никак няма да се изненадам ако и на него МУ поднесат бокалче с каквото си требе кат на вселенският патриарх Вартоломей който обаче е от стара коза яре. Повече във видеото долу и придружителният текст.
  https://www.facebook.com/uppc.kp/videos/275859713031845/

  http://rusjev.net/2018/09/01/vselenskogo-patriarha-pyitalis-otravit-svyashhenniki-rpts-video/

 2. винету си може само толкова , и той си следва единствено ПОРЦИОНният си МУТРОмилиционерски манталитет и “управленският” си принцип – аз съм проЗД , и вие сте прости , и ше съ разберем….
  Ето вчера неговата “финансова” КАЛИНКА – горанов , бодро му е “рапортувала” , че “бюджетният” ПОРЦИОНнен “излишък” на НРБ е над 2,5 милиарда!!! А в същото време само в НОИ и НЗОК има дефицити от 10 милиарда лева, всяка година!!! И голямата част от тези дефицити се дължат на “излишъците” , които калинковоКРАСНОкожият “вождь” бокоТИКВАТА и неговата КАЛИНКА горанов “усвояват” БЕЗконтролно в края на годината. Вместо със тези “излишъци” да се платят поне реалните задължения на боковската “държава” към НЗОК и НОИ!
  Или вместо да ТРУПАТ НЕзаконниТЕ “излишъци” , които не дават за реалните си дългове към НЗОК и НОИ, бокоТИКВАТА и КАЛИНКАТА горанов НЕ намалят и ОГРОМНИЯТ ДДС върху лекарствата ,храните и книгите, от които прибират няколко милиарда. И така и данъците са прекомерно високи , а въпреки това има дефицит в НЗОК и НОИ!!! Което е причината за ДОПЛАЩАНЕТО в болниците по 3-4 милиарда годишно, и за ниските пенсии на “обикновените” пенсионери!!!
  Но пък има боковски “ИЗЛИШЪЦИ” , които се “усвояват” от РАЗПЛУТАТА му КАЛИНКОВА бюрокраДция и за ПОРЦИИТЕ
  ЛОБИстките му ОБРЪЧи!
  Но винету вместо да поиска точно заради това оставката на “финансовата” КАЛИНКА – горанов, той одобрява всяка година неговите милиардни ПОРЦИОНни “бюджетни” излишъци”, заради които които ДДС и осигуровките не се намаляват, и се ТРУПАТ още по-големите дефицити в НОИ и НЗОК.
  И друг боковски “министър” отдавна трябваше да е уволнен , заради ЛОБИсткото му обвързване с енергийните грабежи на путлеристките монополисти в НРБ. Защото само за последната година боковският енергиен “министър” се намеси в ГьОЛ-гейт и ЧЕЗ-гейт, а също и в Лукойл-гейт. Като само от заровените в беленският гьол над 3 милиарда, боко можеше да построи ВСИЧКИТЕ си магистрали в НРБ , без да търси европейско финансиране и без да въвежда ПОРЦИОНната си “тол-система”.
  Без да броим и ежегодните далавери на Лукойл и Газпром. А и сега и ЧЕЗ.
  Но въпреки всичко това , винету не е поискал , и няма да поиска оставките нито на “финансовия” , нито на енергийният “министри”! Въпреки ,че техните ПОРЦИОНни “излишъци” и ЛОБИстки ПОРЦИИ носят по десетки милиарди загуби за българските граждани, ежегодно.
  И , освен тях, боко си назначи и поредният “партиен” “министър” на КРИВОсъдието , заради който НРБ няма да влезне в Шенген и еврозоната.
  Но за бокоТИКВАТА това не е важно. А да има еврофондове и милиардни “бюджетни” “ИЗЛИШЪЦИ” , за да раздава и усвоява ПОРЦИИТЕ на КАЛИНКОВАТА бюрокраДция, ЛОБИстките ОБРЪЧи путлеристките монополи на кремълските МУ начальници!

 3. ХА ХА ХА ХА ХА !!!

  Генерал Гундяев (“патриарх” “Кирил”) отива в Цариград да “спаси” украинската църква да ОСТАНЕ в руска орбита.
  Но получава Вселенски Член!
  Политически и дипломатически руски ПРОВАЛ!!
  ДА ГО ДУХА САМО.
  ДОЛУ РУСИЯ!
  ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМАТА УКРАИНСКА ЦЪРКВА И ДУХ!

  СМЪРТ НА РУСИЯ!
  СВОБОДА И НА БЪЛГАРИЯ!

  https://www.novayagazeta.ru/articles/2018/08/31/77675-reshenie-prinyato-ukrainskaya-tserkov-budet-avtokefalnoy

 4. Да се абстрахираме от времето, когато бяхме соц. държава. Все едно, че не е било. Интересно какво бихме били сега. Освен Швейцария на Балканите. мисля, че един вариант е Гърция. В момента и ние бихме могли да сме на гръцката вълна със затегнати колани. Или не?
  Бихте ли споделили Вашето мнение, г-н Инджев.

 5. Брей , брей , бреей !

  Пита момичето най-любознателно , ама и посоката дава – да не земе да се обърка някой и да заразправя за Японията на Европа .

  Е , малко дръвено , но тука старанието е важно . Дето се вика – има желание .

  И е но упорита , ей – няма отказване .

 6. @рада
  В Гърция толкова много са “загегнали коланиге”, че у нас и най-големите шкембелии биха се чуствали отлично! 8-): Да не говорим за нашите нещастни пенсионери!

 7. До СЕЕДНО и инж. Симеонов: Господа, вие не сте единствените, които се затрудняват да дадат конкретен отговор. Пробвайте с приятелите и познатите си. Ако сравнението с Гърция ви се струва под хипотетичните възможности на България, то бих искала да напомня, че Гърция е посещавана от милиони туристи и има най-големия търговски флот във света.
  Що се касае до митологичните възможности на гръцките пенсионери. Пенсиите са по-високи, но и цените са по-високи. Жизненият минимум в двете страни има различни монетарни еквиваленти, така че въпросът е не как нашите пенсионери биха живяли с гръцките пенсии у нас, а как през периода на затягане на коланите (повишаване на цените и орязване на бюджетните разходи) живееха гръцките пенсионери в Гърция.
  В началото на 2013 безработицата сред младите хора в Гърция достига 63%, а общото ниво на безработица- 27%, т. .е повече от два пъти по-високо от нивото на безработица в еврозоната за същия период. Тази статистика дори сама по себе си обезсмисля аргумента за пенсиите. Ккато можеше и да с еочаква настъпи и демографска криза – броят на родените намаля годишно с 30000, а още 45000 напускат страната в посока на европейския трудов пазар. Това имаше за резултат годишно намаляване на населението с 0.7 процента.
  Но у нас през цялото време на „затягането на коланите” (2009-2018) в социалните мрежи, се ширеше твърдението, че дори в този период гърците живеят по-добре от нас. Не може да не се съгласите, че е странно. Човек остава с впечатлението, че това твърдение беше „имплантирано”. Може би от партийните тролове?
  Предполагам, че всеки от нас запазва мнението си. Според мен, в хипотетичната ситуация България също щеше да затяга коланите, но не до такава степен като Гърция по причина, че щеше да има по-малка икономика от гръцката и по малък дълг. Моето мнение също е, че гръцката криза беше осветявана избирателно от нашите медии.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.