И “опозицията” от БСП тръгна по стъпките на управляващия Сидеров с провокация в Крим

Фактът, че в България има сговор между управляващи и опозиция на проруска основа, се потвърждава отново от посещение на делегация от български социалисти в окупирания от Русия Крим в нарушение на западните санкции. Управляващите в София, представяни от коалиционния им партньор “Атака”,  се “разписаха” тази година в руската присъствена книга на превзетия през март 2014 г. украински полуостров. Ето че конкуренцията им от т.н. опозиция у нас също бързат да засвидетелстват уважение към руския външнополитически приоритет, какъвто е легитимирането на руската окупация. 

3bbeb902998359a7b853ceae4bbb857b

 

 

Явно въпросните другари и другарки са решили да отпразнуват 9 септември в братска окупаторска атмосфера. Могат да бъдат видени на снимка в сайта на руската секция на БНР ( която помества кратка и безкритична информация) сред етнически българи, водени от известния путинофил Иван Абажер, радостно да позират с вдигнати ръце ( явно по указание на снимащия), за да се откроят и преброят.

Характерното в случая е, че ГЕРБ и нейният собственик Борисов имитират всякакви битки по най-различни теми с БСП, но за подобни провокации си мълчат. Както си мълчаха и по адрес на своя партньор във властта Сидеров при посещението му там. Как да се възмутят сега театрално – дори и да искаха, когато “пропуснаха” да го направят спрямо колегата си Сидеров?

Интересно щеше да бъде да узнаем, дали за визитата на българските социалисти щяхме да разберем “ в движение” по време на престоя им от 4 дни на окупираната украинска територия, ако не беше съобщение на руската агенция РИА Новости. На него се позовава куриозно тукашният сайт Pogled. Info. Куриозно, защото неговият собственик  Румен Петков ( на снимката, да не се бърка с Румен Петков от АБВ) е част от делегацията и очевидно е в центъра на събитията ( видно от снимките), но предоставя информация, сервирана от руската агенция. За да не сбърка акцента и да се подсигури с руската версия в интерпретирането на българската провокация.

Rumen_Petkov_chef_Pogled_info_15345

 

 

 

 

Като става дума за акцент, путинофилският сайт, който е определен от РИА Новости като “една от малкото медийни територии в България, в която се засяга темата за Русия и Крим”, произвежда и друг куриоз. Поместил е информацията си за делегацията в Крим на смесица от български и руски. За Велислава Дърева например пише на руски колко известна и награждавана е в България, и че е била депутат ( без да се посочва от коя партия). Но на български е добавено в Pogled.Info, че е член на НС на БСП, председател на комисията по вероизповеданието. Иначе казано, изтъкнато е допълнително, че тя е представителна за ръководството на БСП, с което иначе въпросният сайт и неговият издател официално са скарани в рамките на партийните вътрешни интриги.

http://pogled.info/svetoven/russia/golyama-delegatsiya-ot-balgariya-pristigna-na-poseshtenie-v-krim.97356

“Одна из самых известных болгарских журналистов и публицистов. Специализируется на телевидении, документальном кино, искусстве и культуре, международной политике. Была депутатом, Член е на НС на БСП, председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданието”.

“Черешката” на тази провокационна торта е снимка, публикувана в сайта Faktor.bg, на която се вижда делегацията да позира край паметник на руския окупатор в Крим, изобразен като гигант от някаква руска версия на междузвездни войни. При положение, че война за окупирането на Крим просто нямаше поради въздържанието на Украйна в момент на смята на властта в Киев и хаос в украинските институции, от който Путин и неговите войски се възползваха вероломно както Сталин при окупирането на България през септември 1944 г., когато българските власти отказват съпротива срещу настъпващата Червена армия, надявайки се страната да бъде подмината като “транзитна територия” по пътя на войната й с Германия. 

bsp_krim

 

 

 

 

 

Над цялата тази провокация блести с мълчанието си главният закрилник на московската пета колона у нас Бойко Борисов. Klub Z цитира представител на българското външно министерство да заявява само, че не то е уведомено за пътуването на въпросната българска делегация. Иначе казано, “това е положението” – заварено.

Ударението ( за онези, които се правят на ударени) в думата заварено може да бъде поставено и върху буквата е, защото заварката между опозиция и власт у нас е здрава и непоклатима като съветско – българската “дружба “ ( т.е. дружбата между мечката в превърнатата в овца наша страна) по време на НРБ.

22 мнения за “И “опозицията” от БСП тръгна по стъпките на управляващия Сидеров с провокация в Крим”

 1. ДругарЕте от снимката трябва да бъдат показвани на студентите по психиатрия. Това са пациенти с тежки увреждания на психиката вследствие на продължително подлагане на кремълска пропаганда.

 2. Господа не е по темата! Мога да кажа ЧЕСТИТО на нашите РУБЛОЛИЗЦИ и ПУТЛЕРИСТИ: Днес могат да ОБЛЕПЯТ ЖИЛИЩАТА си с най красивите РУБЛОТАПЕТИ! Бог да пази България! Бог да пази ЕС! GOD BLESS USA!IIC…..oIL.

 3. Колкото до делeгацията; защо тези не си останат там – а може и да отидат и по на СЕВЕР там ще им е МНОГО ДОБРЕ и на воля ще се КЪЛНЯТ в ОБИЧ на УЗОРПАТОРА ПУТЛЕР и ще си харчат обезсценените си РУБЛИЧКИ! Това се отнася и за цялата ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ начело с МУТРОПИТЕКА – АТАКА със СИДЕРКАТА – БКПБСП с КОРНЕЛКА!IIC…..oIL.

 4. ДГД от една долна, мръсна гад за майцепродавците-рублофили!

 5. Извинявам се за погрешно даденото инфо за първото заседание по второто дело на РУБЛОФИЛА илиян тодоров срещу ИВО. Последно, не е на 10-ти, както писах на няколко пъти а на 27-ми септември от 10 часа. Съдията е Ева Пелова.

 6. Тези нещастници на снимките, с вдигнатите ръце и около паметника на окупатора – много скоро ще съжаляват, че са имали ръце, за да ги вдигнат и крака – да отидат до там.

 7. Знаете ли, че и срещу Валери Симеонов някакви рублофили са завели дело – нещо от сорта, че били обидени заради думите на Симеонов за руския патриарх. Защо нищо не се казва по тоя повод, няма ли да направим нещо да защитим и Симеонов – той не е ли български гражданин, съден от гнусни антибългарски същества?

 8. Малко повече снимки от ВеликаБритания за двамата офицери от кагебе, убийци с новичок, и във връзка с типичните отричания на кремъл по въпроса с атаката срещу СЕРГЕЙ СКРИПАЛ:
  (разпространявани и в татковивата, от послушни “сми-централи”, подрезудентурни на десе и кагебе, като “блиц”, “дарак”, други тоже)
  https://www.thesun.co.uk/news/7180856/salisbury-novichok-poisoning-sergei-skripal-attack-suspects/

 9. AWZCS: Дано сега БАНДАТА на МУТРОПИТЕКА най накрая да повярват че това отравяне е дело на КРЕМЪЛ и подвласните служби на ПУТЛЕР! Цял свят повярваха на доказателствата на СКОТЛАНДЯРД само на нашите ГЛАВОЦИ им трябваше СПЕЦИАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. От Бългатия трябваше да бъдат изгонят не ЕДИН а СТО РУСКИ СВИНИ , да не говорим че Черноморието гъмжи от ТЯХ!IIC…..oIL.

 10. Докато бокоТИКВАТА е постоянно на екскурзии , тук си “избрал” поредният калинков министър, който сега , за “повтарящ” мандат е преназначил за “министър” на вънкашните “работи”.
  А, преди, този , същият калинков “министър” в предишният му мандат, беше назначен и “избран” от бокоТИКВАТА за министър на КРИВОсъдието.
  Но и на двете места , единственото задължение е да служи само за фасада и своят калинов “вождь” винету.
  Защото в последната година , бокоТИКВАТА иззе и повечето задължения , които са възложени на министрите на външните работи на нормални държави. Но боковата НРБ не е такава, и сега бокоТИКВАТА се “изявява” и ,като вънкашен “министър”, и даже правителственият самолет не лети само , докато дозареди горивото за поредният воаяж на “вождь”. И така винету вместо да си изпълнява задълженията и отговорностите ,като “премиер” на НРБ, той навлиза все повече и повече в сферата и на туризЪма, и още по-точно в “практикуването” на международният
  “държавен туризъм”, а едновременно с това ,както казахме, се изявява и като “дипломатическиЯТ” “корифей” на НРБ, който даже беше и “върховният председатель” на ЕС!!! Което показва ,че вече и министерството на “вънкашните” работи е излишно, както и “министерството” на туризЪма! Изобщо повечето “министерства” в НРБ са изпразнени от “съдържанието” си, особено и при такъв “международник” като Боко Ба(л)кянски!
  най-добре е да уволни всичките си “министерски” КАЛИНКИ, и да се самоназначи като “върховната” и най-автентична КАЛИНКА по всичкология!
  Може да започне с “финасовата” КАЛИНКА – горанов, който всяка година “НАпълва” ПОРЦИНния “бюджет” на бокоТИКВАТА с милиардни “ИЗЛИШЪЦИ” , които после “вождь” раздава на партийната и ПОРЦИОНната путлериотска бюрокраДция, за “министерствата”, “медиите”, калинковият РАЗПЛУТАТА “ЦАЦАратура” и “съдиите” си, за “антиКОРУПЦИОННАТА” КОНПИ , КФН,КБН,Сметната палата, АПИ, за “неЗАВИСИМАТА” БНБ , АП… и т.н…… , както и за ЛОБИстките ПОРЦИОНни ОБРЪЧи на бокоТИКВАТА!
  За това нека всеки реши какви дану=ъци и осигуровки да “внася” , и най-ВАЖНОТО – какви данъци и осигуровки да НЕ внася в ПОРЦИОНният “бюджет” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” на бокоТИКВАТА. Защото всяка година има над 10 милиарда ДЕФИЦИТ в НОИ и НЗОК, но бокоТИКВАТА си раздава , въпреки това, милиардните ПОРЦИОНни “ИЗЛИШЪЦИ”.
  И за това пенсиите са ниски, храните са по-нискокачествени и скъпи… и се доплаща за болниците и лекарствата над 4-5 милиарда, всяка година. Но пък има боковски “ИЗЛИШЪЦИ”, и ……. ПОРЦИИ!

 11. Извинявам се, че пак отклонявам от интересната тема, засегната от ИВО, и блестящо изложена с материала за милите хора “от България”, отишли в “русия”. Всъщност, те не са “от България”, защото това в руската публикация звучи, че те представят страната НИ; те са просто комуняги. С това свое действие, милите червени просто ПОДКРЕПЯТ за пореден път руска политика, в случая кримската окупация, т.е. врагът русия и кремъл, докато правителството, включително президент и премиер и кабинети, които на практика са техни хора, иначе в Брюксел само гласуват ПРОТИВ русия уж някакви си санкции, а и действия, съвместни военни учения и т.н.
  ПЪЛНА ПАРОДИЯ!

  ДЕМОКРАТИЧНИЯТ СВЯТ (вкл. основните страни от НАТО и ЕС), към който нашата България уж принадлежи, СЕ ОБЯВЯВА РЕШИТЕЛНО ПРОТИВ, разкритикува, призовава русия да ПРИЗНАЕ И НАПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА КАТО ПОСЛЕДЕЙСТВИЯ, след ХИМИЧЕСКАТА РУСКА АТАКА С НОВИЧОК В СОЛЗБЪРИ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ.

  СЪВМЕСТНО ЗАЯВЛЕНИЕ НА САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, КАНАДА.
  КОКТЕЙЛ ОТ ФАКТИ, както се казва.
  С КОИ сме ние?
  Пак снишени?
  ПАК С РУСИЯ??
  Не може ли дори на думи само да изречем някаква подкрепа??
  Та “да не дразним” си е ЧИСТА ПРОБА “ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО С РУСИЯ” ПРАКТИЧЕСКИ; само словесно звучащо “някъде помежду русия и западните”.
  Същото е “да, ЕС и НАТО, ама като Орбан”, т.е. пак повече с Русия, а не повече с истинския западен СТАНДАРТ, ЦЕННОСТИ.
  Пак руско вклинявани, чрез България и “българи”…

  https://www.washingtonpost.com/gdpr-consent/?destination=%2fworld%2feurope%2fus-3-other-nations-back-britain-over-russian-role-in-former-spys-poisoning%2f2018%2f09%2f06%2f835f7a96-b1e8-11e8-8b53-50116768e499_story.html%3f&utm_term=.9bd55c8ac519
  https://m.dw.com/en/germany-western-leaders-back-uk-novichok-allegations/a-45390297

  И малко за ГРУ, чиито ореол кремъл лъска с такива операции
  https://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-politics-45432713

 12. Cамо ….. би си направил ухиленa снимкa c подобнo умопомрачителнo творение на изкуството.
  Не са деца.Знаят зa двупосочните убийствата ,безмилостната пропаганда ,демагогията и тъжната история на Украйна.
  Tия любители на съвременния Сталин едва ли имат шанс да убедят някого в необходимостта oт своя култ.Oще по малко да имат последователи.Година 1953 мина отдавна.
  Само излагат на показ липсата на българско национално самосъзнание грижливо унищожаванo от подобeн култ в тоталитарните години.
  Ако Руската федерация плаща тоя цирк работата е още по зле ,понеже участващите явно са имали избор.

 13. Мернах вчера по сайтовете, мръсната сикаджийска шайка какво замисля за промяна в такса “смет”…
  Някой знае ли нещо по въпроса?

 14. Организатори на събора са Национално движение “Русофили”, Координационният съвет “България – Русия” и община Казанлък. Скандално обаче е, че държавни структури като Министерството на земеделието, храните и горите и на Държавната агенция по горите са оказали също подкрепа за реализирането на събора,

 15. По този повод реакцията трябва да бъде на ЕС и САЩ.Трябва да не си играят на жуменка с БСП а директно,без дипломатически заобикалки да покажат отношение,например за пребиваващите в САЩ комунистияески отрочета.Навремето истинските борци за демокрация не се побояха да напъдат Заяков/Пирински и др.комунистически шпиончета от САЩ.

 16. Изучение левых в чисто политических терминах ограничивает понимание и не дает должного объяснения. Левые – это психологическое отклонение, с теми же побуждениями, что и у серийного убийцы, насильника и вора. Те, кто при других обстоятельствах стали бы преступными социопатами, переадресовывают свои разрушительные импульсы через политику. На протяжении нескольких веков и на разных континентах курс левых был одинаковым. Поэтому мы являемся свидетелями чего-то иного, чем просто политика или протесты против несправедливости. В этом есть общие и постоянные особенности. Особенно социопатия и нарциссизм проявляются среди левых как константы. В общем, левые это интеллектуализированные психопаты.

  Как заметили многие ранние социологи и немногие другие, кому все еще хватает храбрости противостоять теперь в значительной степени левой ориентации общественных наук, левые придавали рационализацию или интеллектуализацию поведению, которое в других ситуациях было бы расценено в лучшем случае как преступное, если не склоняющееся к массовому убийству. У левых лидеров часто есть те же самые черты личности, что и у разнообразных социопатических и нарциссических лидеров всевозможных культов вроде Джима Джонса – который и сам был левым – но когда люди, подобные Троцкому, Мао Цзэдуну и Ленину возвышаются до руководства миллионами, вред от них распространяется значительно шире того вреда, который может причинить такой лидер культа как Чарльз Мэнсон (еще одна икона левых).

  Левая идеология была сформулирована теми, кто проецирует свои собственные личные, часто семейные, страхи и тревоги на все страны и цивилизации, в конфликте, который кажется родственным Эдипову, перенесенном с родительской власти на правительственную власть. Но мотив их, хоть и рационализированный, состоит не в том, чтобы исправить несправедливость, но чтобы разрушать.

  В доминирующих левых идеологиях, будь то у Старых, Новых или Будущих левых, примечательно то, что они стремятся в первую очередь разрушить в ходе быстрых мятежей традиционные человеческие связи, способствовавшие порядку в течение веков. Они не принимают при этом во внимание человеческие страдания, но высвобождают запредельную ярость во имя совершенно абстрактной концепции «человечества».

  Потому один социальный аналитик, Лотроп Стоддард, точно определил это как «восстание недочеловеков», и оно остается таковым независимо от любой «новой» и «возвышенной» обертки вокруг него, которую хотели бы оживить леваки.
  ИЗТОЧНИК : “The Psychopatic Left”
  Bolton Kerry

 17. На горните идиоти от снимката само туй от мен. Винаги има контрапункт. И то какъв.

 18. Господин НИКОЛОВ – свалям ви ШАПКА за GOD BLESS AMERICA!IIC…..oIL.

 19. До Валентин: Добронамерен съвет – преди да натрупате знание проверявайте източниците, които ползвате. Копираният текст е част от есето „Психопатичното ляво” на К. Болтън. Wikipedia: Kerry Raymond Bolton is a writer and political activist. He is involved in several nationalist and fascist political groups in New Zealand.
  Есето е включено в книга издадена от Black House Publishing. Издателската къща за себе си: Our titles include works by Anarchists, Atheists, Fascists, Marxists, Nationalists, Pacifists, Socialists, Syndicalists, Third Positionists, Zionists, and those beyond such labelling.
  Лотроп Стодард(цитиран)Wikipedia:.. был известным американским историком, журналистом, евгеником, политологом и расовым теоретиком, состоявшим в Ку-клукс-клане…”Лотроп Стоддард, точно определил это как «восстание недочеловеков»…Това „недочеловеков” на Вас явно нищо не Ви говори, но на мен ми говори много. Untermensch -букв. „подчовек”. Думата е използвана по отношение на евреите, а също и славяните и е асоциирана с нацистка Германия.
  И Фройдизмът няма място в политическата наука: Левая идеология была сформулирована теми, кто проецирует свои собственные личные, часто семейные, страхи и тревоги на все страны и цивилизации…Ако я нямаше Първата Световна война нямаше да има и Октомврийска революция, та ако ще нейните идеолози да проецираха личните и семйните си страхове по 24 часа в денонощието.

 20. Г-н КРАСНОСЕЛСКИ, много отрочета завършиха престижни западни университети през 90те. На Запад ще Ви кажат, че онези комунистически кадри, които са работили в западните страни са разбрали преимуществата на капиталистическата система и нуждата от демонтаж на комунизма.

 21. Разгледах сайта Поглед инфо споменат тук. „Българската делегация заяви, че Крим ще бъде вечно руски” (ентрефиле). Струва ми се, че мнозинството от гражданите са в междусайтовото прострнство. Що се касае до ГЕРБ и БСП, то май вече всичко е казано. А като си помисля, че БСП може да смени ГЕРБ просто спирам да мисля.

 22. @до Георги Николов
  Нищо не заплашва Валери Симеонов, докато принадлежи към ШАЙКАТА.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.