Говорителят на Борисов в атака

Вече няма да влизам в обяснителен режим защо изобщо се занимавам с изявите на Сидеров. 

В интервю за Нова телевизия днес той се утвърди и в очите на незрящите в политическо отношение граждани като говорител и основен апологет на премиера Борисов сред управляващите. Дори водещата на предаването, която не го репликира за манипулативните му подхвърляния ( за тях ще стане дума по-долу), не се стърпя и му каза, че се изявява като “по-герб от ГЕРБ” .  Попита го дали ще си смени мнението за оставките на министрите ако и Борисов си го смени. Без да отвръща пряко, Сидеров на практика потвърди, като се опита да отговори “на парче”: Борисов има право да си сменя министрите , повтори още веднъж той.

Очевидно е, че самият Борисов не се чувства притеснен от западните партньори за тази близост с рекламното лице на кремълската пропагандна у нас. В противен случай би трябвало да се разграничи от тезите на своя идеолог. 

Именно като идеолог на национализма се самоизтъкна самият Сидеров, сипейки суперлативи за собственото си поведение. Определи го “скромно” като честно, принципно и т.н. – защо си стиснал ръката с Борисов и трябавло при това положение да го подкрепя. “Не че защитавам някой”, опита се да се измъкне от прекалената си сервилност той.

На Сидеровне му били важни конкретните хора във властта . С това твърдение обаче той изпадна в противоречие с истериите си в случаи, когато някой застрашава протежетата му , като назначеният от Борисов управител на Област София Илиан Тодоров. Заради проблемите на близкия си съратник с отговорностите около поддръжката на язовирите в областта Сидеров почти заплаши с разпадане на коалицията. Заподозря, че Тодоров бил държан отговорен за окаяното състояние на язовирите защото бил от Атака.

Политиканстващият адвокат на Борисов отправи другарска критика без конкретен адрес, но по подразбиране и към съуправляващите и техните медии, че не забелязвали нещо забележително, което се случвало в Европа. Тя се променяла и това се виждало от това, че за първи път ( дали?) Стив Банън пристигнал в Европа да създава националистическо движение. 

Дотук- добре , както казва онзи нещастник от вица, падайки от върха на небостъргач, когато минал покрай 10-тия етаж. Само че идеологът Сидеров обяви Банън за “представител на Белия дом”. Така на практика “върна на работа” крайнодесния Банън, прононсиран расист и ксенофоб, след като беше прогонен от Белия дом и се превърна от пръв поклонник на кандидата Тръмп в пръв враг на президента Тръмп. “Малка подробност”, нали. Кака Пена обаче едва ли е чувала за нея. Затова пък Сидеров й съобщи, че Банън е направил предизборната кампания на Тръмп. По подразбиране сега ще сплоти и такива като Сидеров в Европа, ако се вярва безкритично на манипулациите на идеолога.

Ако тази “врътка” с половината истина за Банън все пак е малко сложна за по-простоватите следовници на идеолога им, то приказките му на едро за необходимостта да се освободим от колониалната ни зависимост и лютите му клетви срещу големите чужди компании със сигурност попадат на благодатната почва на разораваната цели 45 години и наторяваната с носталгия по държавната икономика след това целина в главите на мнозина. 

Само че и тук идеологът “пропусна” истината. Защото големите чужди фирми у нас са руски. Това са Газпром, Лукойл или Росатом. Големите западни компании пасуват на българска територия, превзета от руската корупционна вълна. Големите концерни, като Шеврон, бяха прогонени след законно спечелен търг за проучване на предполагаемо огромните залежи от природен газ в България като за целта т.н. опозиция организира атмосферата на нетърпимост към американците с демонстрации, дирижирани от московската пета колона, експлоатираща страховете на хората от природно замърсяване. Борисов я канализира с мораториум. Беше показ(а)но как се гони американски гигант в полза на руския Газпром!

От настървението, с което Сидеров брани властовото статукво, уж безкористно – заради едните принципи, се вижда, че точно неговото прогонване от това статукво ще бъде последното нещо, което може да се случи в държавата. За което заслугата обаче не е негова, а на култовия му премиер, който си мълчи, когато Сидеров говори от негово име каквото си иска. 

Докато Борисов се обезличава, Сидеров все повече се превръща в негово лице. Досега това беше израз на двуличие, но вече става еднолична демонстрация как една дребна политическа фигура придобива несъразмерна тежест в управлението на страната, стига зад нея да стои друга страна, от чийто самодържец Борисов – явно основателно- се бои като пожарникар от газова бутилка по време на пожар в собствената му къща. 

 

 

19 мнения за “Говорителят на Борисов в атака”

 1. Извинявам се за погрешно даденото инфо за първото заседание по второто дело на РУБЛОФИЛА илиян тодоров срещу ИВО. Последно, не е на 10-ти, както писах на няколко пъти а на 27-ми септември от 10 часа. Съдията е Ева Пелова.

 2. ()олен ()ИДЕРов няма никаква “идеология” , а още по-малко е политик и “националист”.
  Това се вижда от примъкването му към СДС, преди 30 години, по заръка на ДС, където е бил вербуван ()олен ()ИДЕРов , , още по времето на соца.
  Точно тогава ()олен ()ИДЕРов пише във в-к Демокрация “одите” си за демократичните воини-освободители от великата армия на САЩ.
  По това време са и “актовите” фотоси на ()олен ()ИДЕРов във клюкарските списания. Но след това , при пришествието на “правителството” на Мутригруп, ()олен ()ИДЕРов се връща във своята исконна “служба” на ОБРЪЧите около ДС, като “говоритель” и “пиарчик” на Мутригуп.
  Т.е. само за 1-2 години ()олен ()ИДЕРов преминава от “журналист” пишещ “демократични оди” за победоносните американски воини, до “актов” модель и “общественик” , работещ за противниците на демокрацията и САЩ от туземният клон на кремълските чекистко-олигархични ОПГ-та от Мутригруп.
  Толкова за “идеологията” на ()олен ()ИДЕРов. Неговата генетична и житейска “идеология” е САМО платената рублопатия , но САМО във чуждестранна валута, както беше и по времето на соца с “отговорните” номерклатурни дрОгари!
  Дори и “формирането” на путлеристката “партия” на ()олен ()ИДЕРов – Атака, стана със рублите от путлеристките служби, но тъй като в НРБ няма контраразузнаване, а ОПГ-ДАНС е на директно подчинение на ОПГ-КГБ, то все още ()олен ()ИДЕРов не е обявен за персона нон-грата, заедно със хилядите “дипломати” от путлериското пАсольство!
  И докато е “вождь” на путлеристката Атака, ()олен ()ИДЕРов си отработва “първоначалният капитал” от рубли , вложен в “партията” му от путлеристките шпиони и “дипломати”!
  А освен това ()олен ()ИДЕРов обслужва и всички ЛОБИстки ОБРЪЧи , за да може да извършва “НАЦИоналистическите” си “екскурзии” до Брюксел , Париж и Варадеро.
  И след като ()олен ()ИДЕРОВ е НАЙ-постоянният обслужващ лакей на ОБРЪЧите на българо-кремълските и ченгесарските “братушки”, то няма как да не бъде и “залтниЯТ пръст” , на чекистката “подкрепа” за “правителствата” на ОБРЪЧгархски и , сега, на бокоТИКВАТА.
  Такава е ЕДИНСТВЕНАТА “партийна” и “НАЦИоналистическта” КАЗИОНна “идеология” на ()олен ()ИДЕРов през последните повече от 30-40 години – “служба” на ДС, и където има милиардни валутни и рублови ПОРЦИИ за “усвояване”.
  А пък през последнмите 20 години “върховен” раздавач на ПОРЦИИте в НРБ е …. бокоТИКВАТА , и няма как валутният рублофил ()олен ()ИДЕРов да не участва в ПОРЦИОНната “коалиция” на ба(л)кянският “ЕВРОфиль”! И бокоТИКВАТА е “ЕВРОфиль” ,не защото е “ЕВРОравит” “почитатель” на ЕС. – НЕ!
  Просто калинковоКРАСНОкожият “вождь” е ПОЧИТАТЕЛ на ЕВРО-то(ЕВРОпейската валута!). Така както ()олен ()ИДЕРов е РУБЛОфиль.
  Това е ОБЩАТА им “партийна” “идеология” – ВАЛУТОфилията ИМ, към ПОРЦИИте от еврофондовете и “бюджета” на НРБ!
  П.П. И за накрая, едно малко “занимательно” четиво и за бокТИКВАТА и, и за ()олен ()ИДЕРов, тнасящо се до истинските собственици на Лукой-Русия, от чекистко-мафиотските ОПГ:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B92E0B01B644
  И още една статия на Андрей Илларионов, в която се споменава и за това ,че още по времето на Ельцин , когато е получен ПЪРВИЯТ милиарден заем от МВФ, след рухването на СССР, са дадени още тогава над 1 милард долара за “стабилизирането” на ограбената чекистка банка на КГБ – Евробанка!
  Ето такъв “демокраД” е Ельцин. Още първият спасителен заем е раздаден на чекистите и тяхната “банка”-пирамида:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B920743EAAEC
  Това напомня и за десарските “банки”-пирамиди в НРБ, които фалираха през 90-те години, и през банкрута 1996-97г..
  А и сега има такива “банки”, при “управлението” на бокоТИКВАТА. А преди 4 години дори беше фалирана КТБ, където отидоха над 5 миларда от данъците и “бюджетас ИЗЛИШЪЦИТЕ” на бокоТИКВАТА, за сега. Което повиши задълженията на НРБ от 20% , до сегашните 30%. За сега!

 3. Тъй наречените “водещи” в т.нар. “национална” телевизия нова (не ползвам главни букви по съвсем обективни и обясними причини…) защо не го поздравиха с
  “Честит празник, тов. Сидеров!”?
  Щеше да е изненадващо, но точно на място!

 4. волен сидеров се държи кат “сламена вдовица” в мрежата. Споделя, че е страх да напише, че мъжът ѝ е в командировка, защото одма ще се намери наглец който да дойде в квартирата ѝ на адрес … . На всичкото отгоре, вратата на апартамента е незаключена.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 5. Вижте каква опорна точка за страната ни се разнася по рускоезичните ресурси от олгините тролове.
  Как только Болгария начала переговоры о вступлении в ЕС, сразу получила жёсткое условие: закрыть сначала 4 энергоблока из 6 на АЭС, а позже и вовсе ликвидировать станцию. Теперь Болгария покупает электроэнергию на внешнем рынке в разы дороже её реальной стоимости. Когда-то «лучшая в мире помидорная республика» не производит помидоры вовсе! До 80% всех овощей и фруктов привозные, а Болгария превратилась в самую нищую страну Европы.

 6. Според Tеория на игрите коалиции между двама и повече играчи са възможни и често наложителни.Целта е в конфликтни ситуации играчитe дa действат като един когато поотделно имат губещи позиции.C цeл победа и pазпределянето на общата печалба. Често се използва в бизнеса.

  В Тройната коалиция си бяха разпределили дяловете и цeлтa беше яснa.Oтделен въпрос e колко раздавачи на порции ,бивши тоталитарни издънки и строители на кухи Големи шлемове ca нужни за да се управлява една държава.

  Днеc отделните играчи нямат единно мнение какво всъщност e печалбата.
  Сидеров не крие че няма нищо против ,ако Борисов управлява както си знае.Едва ли има разминавания на тая тема c pуските му благодетели.Тоест интересите им в играта съвпадат.

  Oформя се коалиция в коалиция в коалициятa.Hяма още метод за подобни изчисления.Приложната математика май ще отстъпи път на инстинкта за самосъхранение.

 7. Помидори не произвеждаме,защото искат ръчичка да пипне,а благодарение старанията на комунистите селата ни се обезлюдиха и няма млади хора,които да се занимават с трудоемко зеленчукопроизводство.Затова още през 1985г.започнахме да внасяме по 120000-140000 тона картофи,20-25000 т.кромид лук от Полша и понеже не бяха предвидени в годишните протоколи за стокообмен,поляците поискаха и получиха девизни стоки-акумулатори за електрокари,гуми,тютюн и цигари и т.н.А сега гледам по БТВ ченгето Р.Радев да раздава акъл…Боже,защо не опази България?

 8. Не мога да не пусна фотогалерията на Дневник, за н-тото “оскверняване” на МОЧА. Най-радващи са в огромното си мнозинство коментарите отдолу. Явно общественото мнение, дотолкова доколкото го има, узрява, че капището на мракобесието трябва да си Оди. Каквото и да означава това.
  https://www.dnevnik.bg/photos/2018/09/09/3307983_snimka_na_denia_pametnikut_na_suvetskata_armiia_osumna/?ref=home_layer2

 9. Вековен юбилей от официализирането на Червеният Терор.

  Поэтому на просторах России происходили такие ужасы, которые старались скрывать в СССР, и до сих пор бояться описывать в кинематографе. Это был ад. Так, американский свидетель войны, генерал Нокс писал:

  «В Благовещенске были найдены офицеры с граммофонными иглами под ногтями, с вырванными глазами, со следами гвоздей на плечах на месте эполет. Их вид был ужасен…» Белых офицеров, взятых в плен, не щадили: на плечах вырезали погоны, вместо звездочек вколачивали гвозди, на лбу выжигали кокарды, на ногах сдирали кожу узкими полосками в виде лампас. Раненых офицеров медленно сжигали на огне. Поэтому видя неминуемый плен, офицеры-добровольцы старались покончить с собой или просили товарищей пристрелить их во имя дружбы.

  Во время наступления красных на Юге России: в Таганроге люди Сиверса бросили 50 связанных по рукам и ногам юнкеров и офицеров в горячую доменную печь. В Евпатории несколько сотен офицеров, после пыток, связанными бросили в море. Схожие зверства волной прокатились по всему Крыму: Севастополе, Ялте, Алуште, Симферополе и т. д. Страшные зверства творились на красном флоте. На гидрокрейсере «Румыния» пытали и расстреливали. На «Труворе» зверски измывались над жертвами: резали уши, нос, губы, половые органы, иногда и руки, а затем бросали в воду. На крейсере «Алмаз» помещался морской военный трибунал: офицеров бросали в печи, а зимой ставили голыми на палубу и поливали водой, пока они не превращались в глыбы льда. Это делали не фашисты, а обычные русские люди. При этом матросы зверствовали, к примеру, на Балтике, сразу после Февраля, до Октябрьской революции.

 10. Русняшките пропагандисти изгонени с ПОЗОР от Грузия:
  ВЪН – РУСИЯ-ОКУПАТОР – ПУТИН, МАХАЙ СЕ С ЛАЙНЯНИТЕ СИ ТРОЛОВЕ !!

 11. Поредно фиаско за кремъл в УКРАЙНА.
  Руската църква, дивизия на кагебе, и Украинската Църква.
  Проблемът наближава разрешението си.
  Както казват коментари, Константинополската Църква е майка на Украинската, а Украинската е майка на руската, но пък от нея се е родил такъв ИЗРОД, сега оглавен от генерал Гундяев, развъдник на великомосковски сатанизъм и руски шовинизъм, наречен “патриотизъм”…

 12. Още малко, за повече интересуващи се и знаещи език (не за затънали в неизменно блато на руски информационни сайтове, а и изразяващи се по руски…срам…)

  ИНСТИТУТ ДЖОН МАККЕЙН:
  “За да почетете ДЖОН МАККЕЙН, борете са за още по-голяма кауза”

  https://www.mccaininstitute.org/news/cindy-mccain-to-honor-john-mccain-fight-for-a-greater-cause/

 13. Мисля си, че пряко яловите им напъни, нито бялата златка би могъл да бъде лице на някого, нито банкянското човекоподобие би могло да го играе двуликия Янус, просто защото и двамата са задници…

 14. Здравейте приятели,За тези, които не са разбрали. Моля, прочетете текста и ни подкрепете:
  Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Никой не писа дали тази идея му харесва. Сега да кажа. Развихме идеята като аз имам на разположение 13 броя от “Измамата”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. Иска ми се това да не става за сметка на един дарител, защото получателите на даренията ще бъдат около 100 читалища. Това значи поне 300 броя книги. Защото само областните библиотеки са получили екземпляр от “Измамата”. Читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите.Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Моля, г-н Георги Николов да Ви изпратя списъка / непълен / на градовете, които са в моя обхват, за реализация на тази идея, с препоръка да бъде допълнен. И още – г-н Николов, предлагам Вие да разполагате с нашата обща сметка за дарения. Трябва да изберете още един софиянец, за да оперирате поне двама със средствата. … Само предложение…. Приятна вечер!

 15. Сидеров не говори от свое име. Говори от името на руснаците. А засега те държат на Борисов, мислейки, че ще им прокара интересите по-добре от Корнелия.В един момент ще се дръпнат, ако не им се получи, и ще видите какво се случва със Сидеров. Същото като с Пеевски.Чиито медии ласкаеха Борисов, но малко преди да падне и след като падна го разнесоха. А Пеевски зовеше от Народното събрание прокуратурата да се заеме с Борисов и Цветанов.В дует със Сидеров, между другото. Двамата обикаляха като отвързани песове депутатите на ГЕРБ /в опозиция/ и хамалски ги псуваха.

 16. ДО AWACS – ГЛЕДАХ 2ТЕ ВИДЕО. ИМА И ЗАБАВЕН МОМЕНТ – МЕЛОДИЯТА КОЯТО СВИРЯТ (ГРУЗИНСКОТО ВИДЕО) Е СУЛИКО.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.