Руската етническа инвазия в България – “подробности от пейзажа” на туземното съучастие

Коментаторът SMS пише в ivo.bg за руската мигрантска инвазия в България, срещу която не само не се строят прегради по границата, но и получава съдействие от страна на покор(е)ната ни държава в лицето на институции ( като местната власт), и отделни продажници. Такива са на практика другарите и другарките, за които руският интерес е водещ в оценката им за каквото и да било в България.

 

Пример:  и тази година на 6 септември в едно ( наистина) китно балканско село, в което площадът, читалището и главната улица са наречени на местен комунистически герой, другарите и другарките – без значение от коя партия е кметът- се наложиха отново с бойкот на празника на Съединението. Нямало да отворят читалището. Не бил техен празник, казват те в подготовка за любимия им ден на съветската окупация 9 септември.

Познайте защо мразят най-българското събитие, саботирано от Русия през далечната, но паметна за злопаметните нашисти 1885 г. !

СНИМКА ( автор Емил Георгиев, Klub Z) Съборът на БСП на Бузлуджа това лято.

buzludja2

 

 

 

 

 

SMS:

Има ли още идиоти у нас, които продължават да вярват, че руският етнически окупационен десант , осъществен по Българското черноморие , е спонтанен акт, внезапно възникнало непреодолимо желание на хиляди руснаци да си купят недвижима собственост в България, а не става въпрос за целенасочена, добре организирана операция (диверсия) с отпускане на изключително изгодни заеми от руски държавни банки на избрани руски държавни служители , руски пенсионирани военни и други зависими от властта групи руснаци, за да си закупят недвижим имот в България, да получат статут на „постоянно пребиваващи” в страната ни и само 5 години след това и българско (европейско) гражданство. Какво цели „починът” сред купилите си имот у нас руснаци: „Приведи (в Болгарии) друг”?

Сега са плъзнали като хлебарки навсякъде из България, оглеждат, набелязват имоти за изкупуване с афинитет към държавна и общинска собственост, щото е най-лесно и евтино за изкупуване (само срещу няколко хилядарки в джоба на съответния държавен служител ставаш собственик на огромни, безценни парцели). Търсят имоти все край минерални извори, лечебна кал, уникални природни дадености, живописна традиционна архитектура и най-вече стратегически терени в пограничните райони като бивши застави и бивши военни поделения, свързани с националната сигурност на държавата ни, собственост на МО. И като знаем КОЙ е сегашният военен министър и чии интереси е сложен да защитава… Особено жалки в глупостта си са някои от бившите кметове на морските градчета, които се надяват, че престъпленията им срещу България и българските граждани ще бъдат забравени и ще останат неказани като заминат на задгранична държавна служба след „успешния” (за руснаците) мандат или се преместят да живеят в друго населено място! Защото за престъплението да раздадеш за жълти стотинки на руснаци най- красивите кътчета от българската земя, сякаш са ти бащиния, не може да има забрава и прошка нито за тях, нито за оядените им от охолство, безделие и корупция отрочета. Възмездието предстои !

„Форт Нокс” и други руски фирми пък са планирали да набучат София и Витоша с грозните си небостъргачи и да обсадят столицата и планината със затворени градчета-сателити… Тяхната учителка по руски Фандыговна вече им издава разрешения!

Семейство украинци споделиха за „специалните” инструкции, които получават постоянно пребиваващите руснаци, когато пристигнат в България: да се държат един за друг и да се защитават един друг, даже и когато сънародникът е престъпил закона или извършил престъпление, да не се сближават без нужда с местните (аборигени). Да си общуват вътре в етноса и да формират руски микро анклави като квартали, жилищни блокове, махали и т.н.

За улесняване на битовото и професионално устройване на постоянно пребиваващите е създадена мрежа от специални организации т.н. „информационни центрове”, които обслужват на руски език нуждаещите се от някакво съдействие братушки. 

Информационният център в Бургас (Руский юридический информационный центр, ric.bg, ул.”Славянска” -77, +359 (893) 654444, или http://russiabg.com/ ) за юридическа и всякаква друга помощ.

«Русский Центр-Бургас» оказывает помощь русскому сообществу в адаптации жизни в Болгарии.

Центр оказывает помощь:

• содействие при получении ВНЖ (Вид на жительство в Болгарии) и ПМЖ (Постоянное место жительства в Болгарии)

• оформление выгодной страховки (Доступно также оформление страховки онлайн)

• решение бухгалтерских, финансовых, юридических и бытовых проблем

• получение бизнес-визы в Болгарию, Шенгенской визы в страны Европы

• консультация при оформлении сделок с недвижимостью, объединении в ТСЖ

• подготовка документов для поступления в ВУЗы Болгарии

Русский Центр осуществляет сбор и подготовку пакета документов БЕСПЛАТНО!

Освен консултации на място „информационните центрове” насочват братушките към кои други местни офиси, обикновено съвпадащи с адресите на общинските клубове на русофили, да се обърнат за решаване на проблемите си. Примерно, ако на някого са му спрели тока или водата, защото не си ги е платил навреме, хванали са го, че краде в магазин и го чака глоба или най-често срещаното: сбил се е с някого в ресторант след запой, или пък са го притеснили в парка, защото е замърсил с боклуци и повръщано около пейките, където е запивал, или пък някъде из администрацията не са се отнесли към него с полагащото му се специално внимание, насреща винаги има рускоговорещ адвокат- българин, който нетърпеливо чака да приласкае пострадалия от неблагодарността на местните аборигени братушка и не само да защити почти винаги нелегитимния му интерес, но и с радост , ако се наложи, да му оближе и задника на двойния „асвабадитель”!

В супермаркет постоянно пребиваваща у нас руска дебелана, недоволна от обслужването на касата, започна да крещи популярната опорка: „А когда мы вас освобождали”…. За всеобща радост на опашката неблагорната касиерка имаше куража да я попита: „А Вы, лично, когда нас освобождали ?!”

Над братушката с трепет бдят „спасАтелите” на плажа да не би някой нагъл български абориген или някой друг смотан европеец да му заеме мястото за хавлията или да паркира (сакън!) на свещеното паркомясто, което си е и избрал, заради „когда мы вас освобождали…” Катаджиите пък въобще не подлагат на съмнение кой е виновен при настъпило ПТП, разбира се, че нахалните българи, които дръзват да пътуват , точно когато братушката пътува по пътищата на България и да му се пречкат пред гумите!

Тия нахалници, българите, понякога даже се опитват да му правят забележка на братушката ( и то на български!), ако случайно ги пререди на гишетата в пощата, общината, магазина и забравят за магическата опорка „ а когда мы вас освобожали…”.

На сергия край плажа нетърпелива рускиня пита възмутено: „А вы почему не говорите по русский?” Продавачът лаконично отговаря, че тук е България и говорим български. „А я думала что все болгары ДОЛЖНЬI говорить по русский!”.

От известно време постоянно пребиваващите по нашето черноморие руснаци упорито разпространяват слухове, че в Слънчев бряг и Свети влас имало хотели, собственост на украинци, в които отсядали и тренирали украински терористи- бандеровци. Те били въоръжени и не се знаело какво можело да направят, можело да стрелят по хората, да завземат някое населено място…(А защо да не предположим, че тези „украински” терорости са путинските вежливи зелени човечета под прикритието на „бандеровци”, а украинските собственици са просто подставени лица?).

Въобще, има ли още някой идиот в България, който да продължава да вярва в спонтанността на руския етнически окупационен десант по Българското черноморие и да не си дава сметка за дългосрочните последици от престъпното бездействие (едно ПРОДЪЛЖАВАЩО престъпление срещу собствения народ без прецедент в Българската история) на управляващите ни днес руски наемници и лично на министър председателя Борисов!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( по която от години има многобройни публикации в ivo.bg, вкл. с акцент върху държавното подпомагане на русофилския събор и подкрепата от ГЕРБ за него )

http://clubz.bg/72943-trqbva_li_dyrjavata_da_podpomaga_sybor_na_rusofilite

 

41 мнения за “Руската етническа инвазия в България – “подробности от пейзажа” на туземното съучастие”

 1. Просто няма начин руската инвазия и присъствие на население в България, с възможности вече няколкостотин хиляди, да не се забелязва и дори контролира по някакъв начин от Москва с оглед извличане на максимални политически и стратегически изгоди. Ще рече, идзграждане на база за действие, да настаняване на “добри” руски хора пратеници, на вече настанили се елементи у нас. А защо не, един ден, подпомагане на нов “9-и септември 1944 г.”.
  Което всичко това, се оценява от “милите” български хора, като добре дошло. Защо не няколко милиона руснаци да се настанят в слънчева България?? Това само топли, увеличава копринкенския потенциал и други притоплящи нещица!

  Междувременно:

  По повод публикацията на ИВО онзи ден Австрия и връзката с русия, а и аналогията у нас!

  МЕЖДУ СВОБОДНАТА ПАРТИЯ НА АВСТРИЯ И ЕДИННА РУСИЯ СЪЩЕСТВУВА ОФИЦИАЛЕН ДОГОВОР (!!)
  Навярно има и договореност с тайфата на с/а/идер нас. Та нали тази формация бе създадена чрез офицери от кагебе в София, по проект заедно с десе още отпреди 1989 г., прикрити като дипломати.
  А дали има такива ДОГОВОРЕНОСТИ и с боковистите, патриотите!? Сега е времето на “национализма” в Европа, дирижиран от русия…

 2. Някой интересува ли се от факта , че руснаците се заселват във България на напълно лъжливи основания.БТПП и Дирекция “Миграция” на МВР им издават разрешения за фирмено представителство , което във реалността въобще не съществува като дейност.Също така за да си купят къщи и земята към тях ,те регистрират празни, недействащи фирми, което също е нарушение ,което се търпи преднамерено.По мои преценки максимум 5% от руснаците имат основателни причини за пребиваване в България.За криминалната отговорност на гореспоменатите български институции неизбежно ще трябва да се постави въпроса все някога – ако искаме да я има България и ако не искаме да я направим като Крим и Донбас.

 3. Аз пък имам съвсем друго мнение по въпроса. От 2014 г. много руснаци, става дума за Слънчев бряг, си продадоха апартаментите. Един от тях не криеше, че е работил в службите. Между другото, той пръв след “кримнаш” се изнесе. Други се опитват, но искат по-високи цени и засега изчакват. Почти винаги купувачите са българи. Информацията ми е от извора, всичко това се случва около мен. За Поморие не зная, става дума за района на Слънчев бряг.

 4. Допълнителен е въпросът със пенсионерите.Нищо не пречи да заселим легално доста голямо количество 45-годишни военни пенсионери и да копираме 100% съдбата на Крим.

 5. Относно руските туристи по черноморието… Направи ми впечатление отношението на един млад монах към тях в голям черноморски манастир. При влизането на руснаци в църквата се втурваше към тях с поклони, говореше им на руски, помазваше челата им с миро, четеше им благословии и молитви с пре голямо внимание и уважение. Без малко и обувките им ще излъска. Толкова се престараваше, че чак руснаците го гледаха странно. Дори го помислих за руски монах, който е извикан специално да обслужва туристите, докато не го чух да си приказва по джиесема на български. На нас Българите не обръщаше никакво внимание, все едно сме квартални кучета объркали двора. Съжалявам, че бях в църква и трябваше да мълча! Но Христос обича всички и не е нито руснак, нито българин. Няма за него нация, няма партия, няма родословие, няма цар или просяк. . За него всички сме ученици, които трябва да се учат но не на лицемерие, подлости, насилие и лъжи а на любов и мъдрост! Защо обаче някои от уж най-устремените към него, забравят на кого служат…

 6. Тези които кръщават български градове , селища, върхове, улици и площади на имена на руски престъпници и убиици са истински български мазохисти.
  Паметниците на руските престъпници по българските земи са също израз на тази нагласа.

 7. Положението с руснаците е безнадеждно.Намериха ни цаката.Дигат дронове в центъра на София и снимат вътрешни градинки и стари къщи за изкупуване.При мен дойдоха с молба от терасата ми да вдигнат дрон за снимка,като ми обещаха да снимат покрива на кооперацията за евентуален ремонт.Отказах разбира се.
  Нали правителството на Костов изгони руски дипломати точно за организиране на про руска партия.Нещо като Атака.За това беше и оплюването на Костов,а не някаква приватизации на изтърбушени фабрики.Най ми е мъчно,че десни хора тогава не разбраха истината и се нахвърлиха срещу Костов,включително и пишещите в този блог.Много пъти ми се подиграваха ,че съм била пристрастна.А сега -ядец.Скоро няма да се появи решителен такъв държавник,а и няма да му позволят.От далеч ще го смачкат.
  Чакат ни черни и мизерни дни.Руснаците ни мразят и се държат с нас като с роби.Спомнете си държанието на руският патриарх към президента Радев.Но стават и чудеса,може пък да просветне.Дано.
  Сещам се за журналиста Диков-задава въпрос защо десните протестират за Белене,а не за майки на деца с увреждания.
  А бе човече Диков,ако руснаците почнат Белене ще ни ограбят,подчинят,направят роби и няма да има нито за здрави,нито за увредени нито за стари,нито за млади.Народът е тотално оглупял.Няма политици,няма интелектуалци,няма медии.Изпускаме златен шанс.

 8. Чл.5; Варна и Бургас постоянни натовски бази. Рашките аут от България.
  Г-н TNT изпраща специални поздрави за МОЧА.

 9. Ами положителното което виждам от заселването на руснаците по черноморието ни е, че много българи ще разберат що за стока са. Нагли, крадливи, безочливи и мразещи българите.
  Иначе трета година ходя на море в Гърция и може да е непатриотично, но започвам да съм доволен, че сме загубили беломорието. Защото сега ходя точно на същото беломорие и се чувствам много свободно. Гърците добре пазят брега от нагли олигарси. Спирам на пясъка, няма рекет под формата на платени паркинги, фекални води изтичащи от ресторанти и окупирани плажове.

 10. Акция “Приведи другa е доста популярна сред рускоезичните.Само един от примерите http://top-travel.com.ua/servis/accii/akcziya-prived.
  Възможно e да има и не толкова безобидни свързани например с целенасочена окупация.
  И български банки дават кредит.Pазбира със солидно обезщетение и лихва.
  Линк за актуална информация https://www.bglife.ru/forums/51/.

  Както и да е ,нo обидите не помагат.
  Обикновено водят до такивa безсмислени улични драми като гореописаните.Получава нещо като верига между абсолютно непознати хора.Всеки предава нататък каквото е получил от другия.

  Да се обвиняват десетки,хиляди или милиони ,че даже и един човек който няма нищо общо c Путин и неговата шайка ,е все едно всички да си заслужим определението идиоти ,понеже от десет години в България управлява бившия телохранител на бившия тоталитарен диктатор.
  И има над 1 милион избиратели.

  Партията на ръководителите с червени чугунени глави която убивашe в името на светлия комунизъм и в пряк смисъл ни подчини на Кремъл се гордее съc 120 годишна кървава история история.Hа изборите 2017 спечели 955 490 гласа….
  Логично ли е заради всичко това ,да сложим всички българи под един знаменател и да ce наречем виновни.Е ,може и така да е.

 11. „когда мы вас освобождали . . .” ??? Свещена простотия!

  Руско-турската “освободителна” война е осъществила само едно частично и преждевременно “освобождение” на една формираща се българска народност. Това вече е ясно на историческата наука. Виж например

  http://www.librev.com/index.php/2013-03-30-08-56-39/discussion/bulgaria/3491-predgovor-kam-vasil-levski-i-negovite-spodvizhnitzi-pred-turskiya-sad

  По онова време нито е имало “поробени българи”(96.7% от християнското население е било неграмотно при преоброяването от 1881г.) нито “турски поробители” (официалният език в османската империя е бил отоманския, в който турската лексика е не повече от 30%, а останалото е арабски и персийски заемки). Не е имало оформени нито българска, нито турска народност, а само отделни български възрожденци (в т.ч. и поборници), както и отделни турски радетели (младотурци) за европеизация на империята. Оформени са били само военно-политическите противопоставяния между двете империи – руската и османската, като националното самосъзнание на мнозинството мужици също е било в зачатъчни състояние. Друг е въпросът, че вече е била налице една аристократична руска култура, която е нямала нищо общо с културната мизерия на останалата част от населението в Русия.

  Така че, въпросната «освободителна» война е била между две династични империи (романовата и османската), която е изиграла роля на допълнително обстоятелство за оформянето както на българско, така и на турско самосъзнание на Балканите. Ролята на тази война е била както положителна (създаване на първото българско княжество), така и отрицателна – преждевременност на държавното строителство в условия на културна изостаналост на общественото съзнание и териториална разпокъсаност на християнското население и неговата икономическа дейност. И до ден днешен е трудно да се прецени доколко положителната страна на тази война е преобладавала над нейните отрицателните страни. При това положение, да се нарича «освободителна» тази война е крайно неоснователно.

  Само 7 години (от 1978 до 1985 г.) са били нужни на християнското население от двете страни на Балкана, за да се осъзнае като българско и да осъществи самостоятелно Съединението! Тово е било доказаното РАЖДАНЕ на българското националното самосъзнание! Всичко преди Съединението е било само подготовка и съзряване на българската нация. Затова и 6 Септември заслужава като никой друг да бъде НАЦИОНАЛЕН празник.

  Това, че един незрял народ е приел някога термин като „освобождение” в своята история, не означава че го е направил за вечни времена. Крайно време е да се изхвърли този термин от историята на България.

 12. Доживях, това което говоря и пиша от години за руската инвазия… да го прочета написано от друг! Поклон на автора. Засега около 600 000 са новите рускоговорящи български граждани. Те ще решават изхода на следващите избори!!! А за Крим-2 вече сме готови. Нека автора да проследи хронологията и мнозинствата в парламента променили закона и начина за получаване на българско гражданство от руските заселници….. много неща ще се избистрят!

 13. Това заселване на граждани от ЕВРАЗИЯ е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО от страна на бившата КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДС и КГБ със съдействието на ПРАВИТЕЛСТВАТА през тези 28 години . Всички виновници би трябвало да бъдат изправени пред народен ТРИБУНАЛ ако има такъв!IIC…..oIL.

 14. За всичко е виновен Борисов и Герб като изпълняващи решенията на БСП,второ голяма вина има и Англия и Сащ имам предвид мълвата се затворените фабрики за цигари били на Борисов и с тяхното затваряне му е гарантирано оставане на власт за неопределено дълго време.Това дали е истина не мога да твърдя но не виждам никакъв опит от ЕС и САЩ за натиск върху България да изгони и свали от власт ГЕРБ-БСП ,накрая да не стане руснаците да ни изкупят с съгласието на ЕС и САЩ

 15. Бях решил да не развалям хубавия форум с моите глупости, но BONEV ме провокира и аз да изкажа некои съображения.
  Според мен в средата на тридесетте години на миналия век в Германия много се е изписало как евреите изкупуват най-хубавите участъци край Нюрнберг.
  Ако корумпирани служители продават незаконно земи и сгради, това е престъпление само по себе си, независимо кой е купувачът. Много се наслушах от атакисти как турците изкупували Делиормана (сакън, да не се лашне форумът в това направление).
  Да се твърди, че руснаците са “Нагли, крадливи, безочливи и мразещи българите” е все едно да кажеш, че арабите са нагли, некъпани и пръскащи ислямизъм, а циганите – мързеливи и крадливи. Неведнъж г-н Инджев е писал какво е да се приписват колективна вина на една общност заради отвратителни нейни представители.
  Но най-важната – оставам с впечатление, че някой иска да ме накара да напълня гащите от страх, че руски пенсионери изкупуват имоти. Като мл.с-т от резерва искам да напомня, че ние сме потомци на героично племе и можем да се защитим (а бе, можем, можем, ама да е жив и здрав чл. 5). Ало – тук е НАТО! И Европа. Всеки може да говори на езика си! Да се сдружава и да си празнува празниците така, както ги разбира. Мислех да дам пример, че и българите в Чикаго се поддържат и дори на един 3 март бяха тържествено издигнали националния флаг пред кметството, ама реших да не давам идеи на Фандъкова…

 16. Към Караиванов:

  Грешите в едно и то много важно обстоятелство: евреите ( около 1 процент от населението на Германия по онова време), наистина са били набедени за някаква злонамереност.Купували са каквото им харесва и каквото са могли да си позволят. А не защото са употребени да послужат като пета колона на империя.

  Занимавали са се още от времето на средните векове с финанси по обективни причини. Станали са адски добри в тази област след вековна забрана на Църквата християните да вършат тази “мръсна работа”. Правели са го от позицията на оцеляващо малцинство. Къде е аналогията с хората на Путин днес у нас?

  Евреите не са имали държава зад гърба си, която да ги организира да изкупуват въпросните имоти.Не е имало тяхна държава, показала нагледно как се анексират територии на чужди държави на “основание”, че “бият Паниковски” (по Илф и Петров).

  Евреите са се борили за личното – и да, за колективното си оцеляване – в рамките на жестоко враждебна среда.

  Къде е аналогията с днешните руснаци и техния Путин, “бащицата”?

  Вярно е, че не бива да се обобщава. Но е също така вярно, че в нацистка Германия, в огромното си мнозинство, германците са подкрепяли режима. Почти както и днес в Русия се случва с руснаците в Русия вече 18 години, след като вождът им смаза жестоко чеченската съпротива в борбата й за независимост от Русия, което го направи велик в очите на Нацията.

  Харесвам и подкрепят изключенията, но не съм съгласен да се оневиняват “народите” за факта, че са произвели чудовища.

 17. Г-н Караиванов, и аз това казах на две рошави кучета пред пощата на площад ‘Журналист’ – че минаващото руско семейство е обикновено семейство; те обаче се съдраха да ги лаят. Чак след като прогониха семейството до фурната, опашатите се успокоиха и се запротягаха дружелюбно към следващите минувачи.

 18. Уважаеми г-н Инджев, Това с евреите не беше аналогия, а само неудачен намек, че не е много правилно да обвинявам някого, че си купува нещо само защото ми се струва, че е злонамерен.
  Позволих си да се намеся, само защото съм яростен, пещерен антипутинист и ми се струва, че преминаването от антипутинска към антируска реторика от една страна размива антипутинската (съществената), от друга страна дава възможност да обвиняват ако не Вас, то поне форума в липса на обективност (обобщаване).
  На един от проукраинските митинги имах удоволствието да държа плаката “Аз не съм русофоб, а тиранофоб” и се придържам към тази крилата фраза.
  Едно е да се каже, че руснаците са виновни, че допускат безобразията на Путин, а съвсем друго, че са нагли, крадливи и безочливи.
  Просто споделям своето мнение (и уважавам чуждото)

 19. Напълно съм уверен,че тази имотна инвазия се извършва стратегически планомерно и далечен мерник,както се извършваше в Крим и Донбас.60-70 год.от началото на заселването на тези територий с руснаци,а ето виждате сега резултатите.БКП/БСП трябва да бъде обявена като чуждестранна партия.

 20. Към “ВИСОК” : надявам се да не са 600 х. руск.говорящите “български граждани” ! колкото и да им се иска на продажниците на България да я ашладисат пак рашистка “губерния” , тряба да отворят “печатници” за документи на всеки ъгъл . Както когато гонеха българските турци . Дано не сме я докарали до там !

 21. @ “Nestor”,”караиванов” и още неколцина,

  Скъпи тролчета, мине-не мине време, току се изходите в блога с някоя перфидна хибридка-оплювка.

  Напр. на 17.07.2017, под статията на иван д. стоянов “Nestor” пак дава опорката за 97% неграмотни българи. Ами лъжете бе, “Nestor”! Цитирате историка “на свободна практика” (?!?!?!) александър везенков, който дава тази цифра, без да посочи източник, като данна от първото преброяване (1. I. 1881 г. ст. ст.) в Княжество България. Е, порових се в статистиките данни на ООН-тогава още Общество на народите, само за да открия, че данните са обърнати като ръкавица, сиреч ГРАМОТНИ са малко над 87%. То няма и как да бъде иначе,
  при положение, че всяко българско село има училище и читалище, в големите окръжни центрове (кааза) има гимназии, а стотици българи завършват висше образование в Берлин, Виена, Париж, Прага, Лайпциг, Петербург и Кайро.

  Не бива, значи, така, все пак тук сме хора с повече от 3 мозъчни гънки, не пишем с печатни букви, не мърдаме уста, като четем, и можем да броим повече от сто.

  Респект на Стопанина и на SMS!

 22. Г-н Инджев , най-новата Ви книга , не само прелита полюси и се двежи по паралели и меридиани.
  Разходи се и до много екзотично тюркоазено синьо бижу на далечни брегове / какво е далеч днес в космополитният свят ?/ . И не пропусна да бъде четена многократно на висок глас за всички желаещи и стремящи се към Истината . Самата четяща си даде сметка на колко малко знае за ИЗМАМАТА и милионите последствия от нея за всяко човешко същество в Родината !
  Благодаря ви за труда ,който сте положили !

 23. Преди 40 години на 11 09 1978 година почина отровен от комунистическите престъпници ГЕОРГИ МАРКОВ. Той паметник издигна за себе си неръкотворен.

 24. Руснаците ни купуват с нашите пари, но пък ние ги даваме с охота. Провокатори говорят срещу Русия и искат да знаят ние кои сме, а после си патим като ни изолират. Дори губим още повече ако сме си казали мнението. А в съюз с турците руснаците ни въртят още по- лош номер, защото не виждаме подлостите на “приятелите си”.
  Проблемът- прости и необразовани хора имат възможността да викат като горили и да се държат като горили с подкрепата на руски кукловоди.
  Нещата са напълно ясни- целта да се алкохолизира и унищожи българската нация, като бъде обезверена, че няма българска държава с цел пренасяне на големи маси руски поданици тук. Те пренасят Русия на топло и то със съдействието на Запада, основно на немците.

 25. Караиванов, изучи Гермавия в края на 20-те, хиперинфлацията, как парите на немците изчезнаха в еврейските банки като у нас в 96-та…. Хитлер печели мнозинство на изборите, защото обещава да национализира еврейското богатство и да върне парите на немците изгорели в инфлацията!!!! Е за правителство му помага Сталин като Коминтерна изкомандва ГКП да подкрепи Хитлер!
  Относно руската инвазия и предателството на властта…. някой ходил ли е в паспортен отдел в Бургас, Варна….. има ли гише обслужващо на руски език новите българи? Има и посредниците го знаят, обслужват ги с предимство! Дружествата на руските заселници вече са 140-180! Днес се намираме там където Коминтерна плащаше на актива и нелегалните терористи на БРПк… Вапцаров бе касиер на на терористичните групи!
  Учете руски език, скоро ще е официален, вече не ние ще решаваме резултата от изборите.

 26. когато в кърджалийско се говори на турски патрЕотите подскачат като ужилени,а когато във Варна се говори на руски патриоти просто няма

 27. Това официална политика на Русия.Над 30 години съм живял в Казанлък и 1.5 в Москва.Заради “АРСЕНАЛ”АД града е пълен с рускнини съпруги на Тулските инжене-ри.Слушал съм многократно как КГБ с измама или натиск са оженили нашите инженери и то за най големите буклуци. Повечето като се прибраха се разведоха.Наскоро купувах стока на която продавачката бе рускиня.Когато разбра че съм бил командирован в СССР и за такъв дълъг период от време и не съм си довел жена от там възкликна. “Ето недопстимо как тебя пустили наоборот в Булгарии.Малчалива и високоплатена инванзия на държавата Русия.Нека Крим Латвия ,Литва и Естония да бъдат урок на блгарските подлизурковци и блюдолизци.

 28. А на вас господин Инжев благодаря че винаги много точно и всеобхватно повдигате такива щекотливи въпроси които в прспктива биха били наистина голям проблем за Татковината ни.Бихте могли да повдигните и въпроса, защо всички рускини при запознаването си искат “Прошение” или брак с българите.Моето мнение че под натиска на двата икономически колоса Турция и Русия и безразличният поглед на Европа ликвидацията на българите е само въпрос на време.

 29. Към Митко Ковачев:

  Интересното е, че от времето на СССР ситуацията с големия мерак на рускините да се женят за българи, за да се махнат от “великата” си страна, не се е променила съществено. Единствената разлика е в това, че официалната съветска пропаганда не се занимаваше с очерняне на НРБ, докато днес подигравките и подритването на България в руските медии са масови. Въпреки това руснаците се натискат да дойдат да живеят в “най-бедната”, ” поробената от Запада” България. Този факт показва устойчивост на българската привлекателност, комбинирана с неофициалната политика на Кремъл чрез своите банки да поощряват заселването у нас.
  Каква може да бъде причината, освен изкуствено създаването на руско “присъствие” и какви други могат да бъдат причините за него, освен това “присъствие” един ден да бъде използвано за руските имперски цели.
  Не знаем точно какво са ни намислили, но имаме пред очите си примерите за употребата на руските малцинства другаде. В Абхазия създадоха ударно голяма група руски граждани чрез раздаване на руски паспорти. Последва окупация на основание, че тези новопокръстени “руснаци” трябва да бъдат защитени от Грузия.

 30. Г-н Инджев, рускините при соца се натискаха за България, защото като легенди се предаваше мълвата от турско-османските войни колко добър и богат е живота тук. После белогвардейците разнасяха славата ни. Майките надъхваха дъщерите си да се закачат за българин… заради по-доброто бъдеще за внуците! Имам няколко такива съседки… сами ми споделиха, че от баби и майки го знаят, без да са били в България, само по предания.
  Наскоро си лафих на риболов с един военен пенсионер от Хабаровск!!! Готин пич, имам познания в някои области и ме прие за свой и бе откровен. Военните заплати в заполярие, дален восток… са колосални…. но са в сметка, нито можеш да ги изтеглиш, нито да обърнеш във валута, нито да ги изхарчиш. По списък, “за заслуги” неговите пари са дадени за строителство в комплекс тук и той е заселен в БГ! Никой руснак не може да изтегли без официално разрешение парите си ида си купи сам жилище в БГ, дори изходна виза няма да му дадат. Има области, където още нямат паспорти, движение между градовете става с писмено разрешение….
  Това тук са масовата номенклатура на Путинова Русия. Тук са за заслуги и са бъдещите зелени човечета. Край Слънчака скучаят и ходят много на риболов на язовир Порой. За експеримента съм обикалял и заговарял рибарите, от 100 човека 90 са рускоговорящи, млади, яки пенсионери.
  Не са разговорливи от къде, са как са пенсионирани….наблюдавал съм как стоят мирно пред един Волода на 39 г!!!
  Нещата са много по-страшни и напреднали, отколкото можете да си представите.

 31. До „АЭРОФЛОТ”

  Прав сте, че трябва да се цитира първоизточника. За съжаление, не успях да намеря материал в интернет за преброяването в Княжеството през 1881. Затова ви представям преразказ на Александра Маркарян върху „Статистически сборникъ на Княжество България”, публикуван на уебсайт

  https://offnews.bg/obshtestvo/kak-e-izglezhdala-balgaria-v-tcifri-predi-124-godini-648704.html

  Там е написано следното: „От преброяването на 1 януари 1893 г. се вижда, че от общо 3 310 713 души население 2 793 272 са били неграмотни. С други думи населението се е състояло от 84.36% неграмотни и 15.64% грамотни хора.”

  Нямаме основания да се съмняваме в тези думи на А.Маркарян и първоизточника, който тя цитира. Съвсем естествено е, при това, след 14 години държавен живот, процентът на грамотното население да се е увеличил от въпросните 3.3% през 1881г., до 15.64% през 1893г. За тази тенденция към увеличаване на грамотността с годините, свидетелства и известното изследване на Р.Даскалов, което може да се види на стр. 367 от неговата публикация

  https://rdaskalov.files.wordpress.com/2013/12/rumen-daskalov-balgarskotoobstestvo-t-2.pdf ,

  където има таблица, ясно показваща, че през 1900 г. грамотността е била 29.8%, а през 1934 година е нараснала до 66.6%.

  Вие сте написали: „порових се в статистиките данни на ООН-тогава още Общество на народите, само за да открия, че данните са обърнати като ръкавица, сиреч ГРАМОТНИ са малко над 87%”. Това ваше твърдение не дава отговор на съществения въпрос – За коя година се отнасят въпросните 87% ? Все пак „Обществото на народите” е създадено през 1919 година, т.е. 38 години след въпросното преброяване от 1881 година! Или става въпрос за някакво преброяване след 1934 година?

  Ясно е, че вашите 87% грамотност, отнесени за 1881г., са много по-невероятни от въпросните 3.3%, упоменати от Александър Везенков, който наистина е пропуснал да цитира първоизточника. Едва ли, обаче, Везенков е излъгал. Последното приляга май повече на АЭРОФЛОТ.

 32. г-н ВИСОК, вие общувате с рускоговорящите и сигурно имате и друга информация за това ,че още от времето на Сталин повечето действащи и пенсионирани чекисти от КГБ, и фатмаците от червената армия нямат право да излизат извън границите на СССР, без позволението на КПСС и КГБ.
  Така че и сега путинските чекисти и фатмаци също не могат да излизат по собствена воля , ако не им е позволено от Путин или КГБ! И всичките са изпратени тук , защото не могат да напускат русия , дори и когато ги “пенсионират” в КГБ – под 35 години, а фатмаците – под 40-45 годишна възраст.
  Ето и малко предварителна информация за възрастта , на която Путлер “пенсионира” своите чекисти и фатмаци:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B96462B39B3C
  Прочетете последните няколко реда , там се съдържа тази информация!
  Така че не е никак чудно ,че чекистките “пенсионери”, шпиониращи в НРБ са под 39 години!

 33. До “към висок” точно чл.12! постоянно пребиваващите скоро ще навършат 5 г!!!! Коментирам следващите избори кой ще ги решава! При 600 000 официално постоянно пребиваващи? А членовете на техните семейства пак по чл.12? Разходи се край морето в Бургас сутрин…няма да чуеш българска реч! В момента започва строежа на няколко комплекса край морето “за руския пазар”!!!

 34. Късно е дори за коментари! Този път руските тайни служби направиха така, че нямаше нужда дори да ни “освобождават”… По-лошото е, че самите евро-комисари си гледат сеира как вероломно Русия си присвоява територии от общноста и… мълчат, защото въобще не им пука за нас! Иначе все някой щеше да забележи колко, и кои точно, закони на съюза се нарушава с тази “тиха” окупация на западното черноморие.

 35. Хм-м! Прочетох статията и коментарите. И ми е много любопитно дали някой от писалите си дава сметка, че украинците и молдовците, получили българско гражданство (логично е, Бесарабия е в Молдова и в Украйна), са в пъти повече от привиждащите се на бившите соц. деятели страшни нашественици от Русия. За “македонците” няма да отварям дума, защото този въпрос и много болезнен за нЕкои люде, предимно съветски възпитаници, женени/омъжени за другарки/другари от бившите социалистически държави.

 36. Каквито и да са процентите в 1881г., значимият факт е чл. 78 на Търновската конституция: Първоначалното учение е безплатно и задължително за всите подданници на Българското Княжество.
  В този период българското образование пристъпва здраво, проучват се американски и европейски образоватени системи (справка при Иречек). Картината е временно оплескана от спуснатите соболево-каулбарсови десантчици. След тях lentement mais sûrement, броят на училищата и процентът на образованите расте всяка година.

  ps: Несторе, ето „Статистически сборникъ на Княжество България”, който сте търсили. Файлът е тромав, както и статистиката: http://statlib.nsi.bg:8181/bg/lister.php?iid=DO-010000343&page=1

 37. Към Любопитен:

  Въпросът не е в това колко са получили гражданство – очевидно по собствена воля- а във факта, че граждани на Русия за нула време са станали собственици със съдействието на руска държава ( и нейните слуги тук) на СТОТИЦИ ХИЛЯДИ имоти в България.
  Нито македонци, нито украинци,нито молдовци – дошли да живеят, а не да владеят- не могат да се сравняват с мащаба на тази руска държавно спонсорирана далавера.
  Ако не разбирате тази “тънкост”, не се обаждайте повече тук.

 38. Потретвам, не кълвете на бройката получили гражданство по произход до 2017 г!!! Става въпрос за постоянно пребиваващите, които на 5-та година ще получат гражданство. Хиляди фиктивни фирми на рускоговорящи, няколко стотин хиляди апартамента, техните съпруги, деца, внуци… Няма ли незабавна промяна на закона за българското гражданство , до 4-5 г ще сме рускоговорящи в 1/3 от територията!

 39. До EVERYONE ELSE

  Благодаря за полезната информация! Тя ми помогна да открия по-точния материал на адрес

  http://statlib.nsi.bg:8181/bg/lister.php?iid=DO-010000007

  който, за съжаление показва страниците само до 19-та.

  Съгласен съм с вас, че да се вторачваме в процента, наистина не си струва. Дали са били 3, 5 или 2 – все едно. Било си е масова простотия, на която някой грамотен (1 на 30 !) е трябвало да им обяснява, че освен християнЕ (за това попът евентуално се е погрижил) са и българЕ.

  Особено показателна ми се стори констатацията на Р.Даскалов (цитирах труда му в предишния си пост), че училищата на “турски” (т.е. отомански, който е само на 30% турски) са били повече от тези на български език. Последният, все пак, е бил що годе развит в сравнение с “турския”, на който му предстоят още поне 40 години промени до реформата на Ататюрк.

 40. @ Джамбо

  Ако питаш този български свещеник защо се излага да сервилничи на руснаците, той ще ти каже, че така му е наредило началството. И с “началството” няма да има предвид Господ, а начальството на тези, които днес управляват България oт парламент, правителство и президентство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.