Защо проевропейските противници на властта не подкрепиха вчерашния протест срещу нея

Не било голяма работа, че на вчерашния протест срещу властта се били появили хора с фланелки, чиито надписи и щампи прославят Русия или конкретно Сталин. Така ли?

СНИМКИ ОТ ВЧЕРАШНИЯ МИТИНГ ( публикувани в Klub Z и Faktor.bg)

20180916_cfecdb276f634854f3ef915e2e980c31_433291537089136485

 

 

 

 

 

Да, статистически не е кой знае какво да се явят няколко русофилски мутри във всяка тълпа. Като част от цялото не изглеждат представителни на фона на упорито развяваните български знамена ( в отсъствието на европейски, каквито винаги има на протести на демократичната общност срещу същата тази власт).   Но е много важен фактът, че такива русофилски екстремисти ги търпят и приемат за нормална част от множеството, отишло на площада да заяви политическа позиция. 

Демонстранти, прославящи Русия на Путин и на Сталин, изобщо не биха припарили на митинг срещу мимикриращото управление на България, представящо се за европейско. Затова и знамената на Европейския съюз на всяка демонстрация са жив упрек към Борисов и компанията му от путинофилстващи спътници в разиграването на България на геополитическата карта. Русите символи обаче са абсолютно нежелани там, където демонстрантите наистина са за европейско развитие на България. На такива събития  и никой не се и опитва да ги имплантира.

Който не е съгласен с това отрицание, нека си представи червен събор, на който някой смелчага да се разходи ако не с лика на Хитлер на гърдите си, то поне с щампа на осанката генерал Луков. Няма такъв самоубиец, нали. Но от демократично възмутените от властта българите се очаква да бъдат толкова големи демократи, че да приемат за нормално да преглътнат руската пропаганда. Щом са “либерали”, значи  трябва да могат изтърпят символиката на страната, която и днес е “тюрма на народите” и води своята хибридна война срещу България чрез долнопробна пропаганда, на която нито държавата, нито подчинените й медии ( дори и формално частните, зависими за лицензи и реклама от държавата) не оказват съпротива.

Изключително рядко явление е на протест на демократичната общност да се появи нещо по-различно от българското и европейското знаме ( случвало се е с украинското знаме като контрапункт на руската агресивност). Например – американското знаме не е такъв атрибут. Обратното, където са другарите и другарките, колкото и да се крият зад портрети на Левски, задължително се появява руското знаме и всякакъв друг политически кич от русофилската кухня.

НА СНИМКАТА ОТ СЪБОРА НА БСП НА БУЗЛУДЖА И ТАЗИ ГОДИНА: Руският акцент се откроява със съответното знаме

buzludja2

 

 

 

 

 

 

Левски би се обърнал в гроба, особено ако знаеше, че неговото предупреждение за поробването от онзи, които се е присетил ( след 12 войни с Османската империя) да ни освобождава, се е сбъднало в най-буквалния смисъл. 

Несъгласните с тези констатации трябва да си зададат въпроса, защо на вчерашния митинг нямаше познати лица от протестите срещу Борисов и пошлата му компания във властта от последните няколко години. Да не би всички да са се наговорили да се въздържат или пък – още по-невероятно- да са заобичали внезапно управниците?

Да, разделени сме и това е причината да не може да бъде свикан голям митинг на всички, които са против това управление. Само че заслугата за това не е на онези, които веят европейски знамена, а на обърнатите за вдъхновение на изток нашисти, които не веднъж ги горят по своите сборища. С тях нормалния български европеец наистина не иска да има нищо общо. 

Давайки си сметка, че горенето на европейски знамена ги злепоставя пред влиятелни кръгове от европейската левица и настройва българското проевропейско мнозинство срещу тях, вождовете на русофилските сборища стигнаха в отчаянието си пред екстремизма на своята тълпа до там, че я излъгаха най-нахално с молба да не гори ( този път) символа на обединена Европа. Било забранено по закон – демек, ако не беше забранено, нямаше да е проблем. 

images

 

 

 

 

Тъпа лъжа, както и цялата им постановка да демонстрират родолюбие с хоругви, на които Левски е светец ( макар БПЦ да отказва да го канонизира) чрез преклонената си главичка пред съветско-руската сабя. 

21 мнения за “Защо проевропейските противници на властта не подкрепиха вчерашния протест срещу нея”

 1. Ей, къде на майтап… но вече редовно чета този сайт. Поздрав на автора. Но нека бъде коректен писанията си. Паметника пред който се състоя протеста е на Цар Поробител! 140 г руско иго не стигат ли?
  Също един булевард в София /граф Игнатиев/ е къде по-правилно да се нарича “Убиеца на Левски”?

 2. Сега надявам се разбирате, че ако някой в случая ви каже “Така е,когато човек не иска да прави нищо винаги може да си намери оправдание.” няма да е прав.

 3. Всъщност,излъчените репортажи по някои телевизии показаха преди всичко малък брой митингуващи,от 200-300 до около 1000 (според някои коментатори).Телевизионни екипи не са били допускани наблизо,а исканията ,според мен,са несъстоятелни и бих казал глуповати.Не виждам как мислещи и крайно разочаровани от управляващата върхушка,могат да се включат в това “мероприятие”,въпреки заявените намерения акцията да продължи Тукидид да достигне до Брюксел

 4. Ето ги всички тези МАЙЦИПРОДАЖНИЦИ които афишират (ОСВОБОДИТЕЛЯ). Сигурен съм че баба им или майка им е минала под НОЖА на РУСКАТА ПАСМЕНА след 9. 9. 44 която си е оставила МРЪСНИЯ ГЕН върху ТЯХ – затова са влюбени до смърт та се обличат по този начин и развяват техния ПРОТИВЕН ПАРЦАЛ!IIC…..oIL.

 5. Не коментирам исканията на протеста. Идиотщини…. Но най-активни са хората които бранеха стадото на баба Дора!!!! Не разбрах само Нина Гергова /оная с брадавицата дето бранеше Ореха/ дали е била на протеста?

 6. А какви са исканията на въпросния митинг? И кой го организира?

 7. Видях множество снимки на протестиращите. Нито едно одухотворено излъчване по лицата на митингуващите. Даже нормално не мернах. А ватнишката символика съвсем ме отблъсна. НЕ е моето “мероприятие”.

 8. Здравейте господин Инджев, извинявам се че не е по темата но искам да ви попитам дали нямате планове да напишете една книга за последните дни на Царство България.

  Чест и почитания към вашия невероятен талант.

 9. Образци на сложно невежество. Книгите в такъв случай са безпомощни.

 10. Иво, читатели на блога!
  Много, много прости и (не)посредствени лица управляват Родината ни!
  Благодарение на целокупния народ…
  Бедна, бедна България – защо не умря при Гредетин?!

 11. На подобни “митинги” като тоя им се казва “аберацио иктус” (лат. “aberacio iktus”, юрид.”отклоняване на удара”).

  Срещу другарите от ГЭРП има много натрупано напрежение, ама като видиш КОЙ протестира – и ти се отщява!

  Всичко е точно!

 12. Вчера ми направи впечатление че на митинга уж от българи живеещи в чужбина не видях и едно знаме на ЕС. За сравнение, митинга на румънците живеещи в чужбина беше осеян с такива знамена. Реших за себе си че не бих подкрепил такъв митинг. Европа е нашата надежда и ако българи живеещи уж в чужбина правят митинг и не веят ЕС знамена то те не са патриоти.

 13. Прекрасно е,че показвате,кои са(ако не организаторите на протеста), то поне изпълнителите! Не отидохме на протеста -защото не знаехме кой го организира.

 14. Чух им мъдростите на организаторите на тези “протестиращи” в ЕвроДикоф от 14. 09. част 4 и ми стана ясно, че нямам работа там. Това са поредните бутафорни юнаци пуснати за отклоняване на вниманието. Достатъчно ми беше да чуя, че ще съставят правителство с гласуване по интернет от гражданите. Който иска може чуе и останалите глупости.
  Тези са ясни.

 15. Е. Гаврилов, мерси за информацията :)). Правителство избрано по Интернет е достатъчно налудна идея за да бъде подмината. Отивам да чуя.

 16. Изцяло съм съгласен с мнението на г-н Гаврилов. И аз ги слушах при т. н. журналист Диков.

 17. Кратка стравка:

  Най-развитите страни в света 2018 г. По отношение на показател “човек” основно.
  (ООН Програма за развитие)

  Вижте първите 30 от тях (на стр. 13)
  Те са ВСИЧКИТЕ ЗАПАДНИ, там на запад.
  Или другаде, но следващи точно западен път. Не друг.
  Аз съм “от тях”. Чувствам се така. Дори да съм 1 на 10 милиона нашенци.
  Аз не съм от друго. И не искам.
  ИСКАМ И БЪЛГАРИЯ да е така. НЕ ИСКАМ България да е с русия.

  ПРИ ТЕЗИ СТРАНИ СА стандартите, ценностите. Отнасящи се и пасващи на цял свят. Нужните.
  Там няма глупашки “освобождавания”, “братства”, издигани в култ.
  Няма “вярвания” в “освободители”.
  Там има каквото ТРЯБВА да има. Поне принципно. НО ЗАКОВАНО както трябва.

  РУСИЯ НЯМА МЯСТО ТАМ. НЕ МОЖЕ НИЕ ДА СЛЕДВАМЕ РУСИЯ. ТЯ НЕ Е ПРИМЕР В НИЩО!!
  Русия напоследък е само модернизатор на изтезания в затвори, ликвидиране на нужни критици и критика, отравяне на опоненти, смазване на маси, откъсване на чужди територии, безкрайни крайгранични конфликти, перчене с военна сила, хаквания на милиони западни сайтове, мешане в чужди избори, подхранване в чужбина на проруски “националисти и патриоти”, искане да погълне завинаги и чужди църкви включително чрез братски религии и подчиненост като Украйна, превратчета с кръв като в Македония и Черна Гора, перчене ни на мачо-путин, шовинизъм безкрай…
  НЕ. НЕ ИСКАМ!
  Не искам да е така!

  ДОЛУ РУСИЯ!

  ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА!

  http://hdr.undp.org/sites/default/files/2018_human_development_statistical_update.pdf

 18. Днес разбрах защо няма да ги стигнем румънците. По радиото румански журналист, участник в протестите, разказваше, че у тях повечето медийни магнати имат проблеми със закона, а някои доре са осъдени и се крият в чужбина. А нашите не само изобщо си нямат проблеми със закона (камо ли да ги осъди някой), а дори те са закона или поне чрез свои мекерета следят за спазването му…

 19. Театърът се играе на пълни обороти с подкрепата на цялата информационна машина в услуга на поробването ни от масква. Трябва да търсим изход от тази ситуация. Ето някои предложения. Всеки Българин трябва да разбере че русия-ссср е враг номер едно за България от преди и сега. Няма 77/78 освобождение а окупация. Няма турско робство, но има руско робство. Нашата древна история трябва да се изтрие и пренапише от трудовете на десетки истински историци и изследователи от близкото минало и днешнато настояще. И България не е малка държава.Зад нас по територия са много велики европейски държави. Съвременната ни история също трябва да се изтрие и пренапише от изследователи търсещи истината. Ние трябва да сме горди че сме освободили от руско робство пет държави граничещи с русия.

 20. Напълно съм съгласен с Иво Инджев- протестът беше жалък фарс. Говореха хора, които обясняваха термини от наказателното право по неграмотен начин. Срам е да си сред такива и се запитваш колко още невежата тълпа ще има думата?
  А това беше проруски протест и подкрепа нямаше. Може би, за да няма истински протест срещу нескопосниците от герб.

 21. Ще сгрешим,ако наречем организаторите на поредната тупурдия в центъра на столицата импулсивни,глупави или наивни хора. Напротив – дори в детайлите (липсата на определено знаме и провокативно щампованите тениски)личеше прецизна организация и целенасоченост.Не трябва човек да бъде много умен за да проумее,че някой си е наумил да сложи изборно юларче на част от задграничния(и местен) български електорат,тества как ще се възприеме идеята и пресмята дали може от обявения програмен тюрлюгювеч да приготви партия.Налага се – идват избори,а партийки от рода на западналата Светльо Виткова,,винаги вършат добра работа за политически инженеринг.Това, което инициаторите не можаха да скрият обаче,беше разминаването с европейската посока,изразено не само външно,но и в анархистично скалъпените политически искания.А липсата на подкрепа от останалата “опозиция”може да се обясни с желанието на организаторите и
  техните вдъхновители сами да преброят “дивите зайци”.С други думи,
  очаква се нова партия-кьорфишек с антиевропейска насоченост,подозрително близка до мераците на един български шоумен,радетел за лявата идея.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.