Сидеров потупа бащински по пагона и президента Радев – той отговаря мълчаливо с “рад стараться”

Миналата седмица самоназначилият се за говорител на властта Сидеров изрази радостта си от  гласуването на евродепутатите на ГЕРБ в Страсбург в защита на антиевропейския таран Виктор Орбан. 

Сидеров не за първи път се радва и държи да сподели радостта си с публиката от подобни успехи на управляващите. Стига те да се в крак с политиката на Кремъл. Особено радостен беше, когато Борисов отказа да се присъедини към мнозинството западни съюзници на Великобритания и не изгони от България символично поне един руски шпионин с дипломатическо прикритие, с което показа, че има повече доверие на руската, отколкото на британската версия за “аферата Скрипал”.

Както по отровителската тема с британски адрес и руско авторство, така и по други подобни въпроси радостта на Сидеров прелива в самохвалство. Той си приписвайки заслуги, създава си сам поводите за своята радост, предизвикана от правилната, според него, политика в тази държава. Радвайки се, че никой от съзаклятниците във властта не му оспорва претенциите, той с радост си предлага услугите ( все по-настоятелно ) да ги обучава в “неделно училище” и лично да ги учи как се прави политика. 

Вместо да му се обидят на нахалството, те го награждават с мълчаливото си съгласие. Той съответно продължава да ги поучава покровителствено – не само в неделя, а и в предавания по телевизиите в делнични дни.

И днес емблематичният за прокремълската политика на българските власти “учител” по политика на себеподобните си не пропусна да изрази радост от положителните тенденции в местната политика. Този път потупа бащински по пагоните генерала от запаса Румен Радев. Изрази радост от факта, че президентът се е “коригирал” ( в духа на препоръките на Сидеров) и е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, за да оглави най-сетне министерството.

Мимоходом ретранслаторът на московските директиви смъмри косвено шефа на правителството Борисов заради това, че Румяна Бъчварова заговорничела срещу него в качеството си на началник на кабинета му. Сидеров подозирал това поради обстоятелството, че нейни близки писали срещу кандидатурата на Борисов за министър на транспорта, след което премиерът се бил огънал.   

Не че има начин да се поставиш на негово място, но ти, читателю, би ли премълчал подобна високомерна гавра в качеството си на висш властник в държавата, на когото едно политическо джудже държи подобен тон? Едва ли. Освен ако не си му заложник като във вица за заека и мечката, която изхвърляла от вагона враговете на нахалния дългоушко, след като в купето той ги предизвиквал на бой в коридора.

“Железният” Сидеров ( направо като Джугашвили, приел псевдонима Сталин) всъщност се гъне само когато му поръчат да се снишава временно. В това сгънато положение обикаляше до неотдавна гостоприемните телевизионни трибуни, представяйки се за променен, улегнал и помъдрял ( все квалификации, с които сам се описваше). Идат обаче избори и Сидеров отново го втвърдяват, за да гони проценти влияние сред твърдия си електорат.  

Днес пред строя на властта главнокомандващият Румен Радев получи радостните поздравления от командващия руския парад на прокремълската пропаганда. Поощрителна награда, която Сидеров държи да връчи публично, за да се знае, че който е поел ангажименти към Москва, ще трябва да изтърпи полагаемите му се унижения до край.

Подобно на премълчаването от страна на Борисов, мълчанието на Радев  отвръща с “ рад стараться”!

 

23 мнения за “Сидеров потупа бащински по пагона и президента Радев – той отговаря мълчаливо с “рад стараться””

 1. Просто нямаше нужда от ()олен ()ИДЕРов в този случай, а и във всички останали случаи. Защото неговите начальници кукловоди са решили всичко и без нег.
  И той само си приписва някакво въображаемо “влияние” върху пОлитиката в НРБ!
  Едва ли има по-ЗАВИСИМИ “партии” в НРБ от “обединените” ИДИО….пардон! – “обединените” путлериоти!
  Тяханта КАЗИОННОСТь е ТОТАЛна, т.е. ЗАВИСИМИ са от всички – и от властта,и от “българската” ОБРЪЧгархия, и от своите “АРХИврагове” от ДПС и десетилетното “ЕТНОспонсорство” от доган , и НАЙ-много “обединените ИДИОТИ”са ЗАВИСИМИ от ПОРЦИНният си “мандатоноситель” – МУТРОмилиционеропитекЪТ бокоТИКВАТА!
  И всичко това говори за изцяло паразитната и ТОТАЛна КАЗИОНность на “обединените ИДИОТИ” от ВСИЧКИТЕ “държавни” и частниТЕ ИНТЕРЕСИ на всички ЛОБИстки ОБРЪЧи в НРБ. Но освен това , “обединените ИДИОТИ” са КАЗИОНно зависими и от альфа-чекисткият си начальник Путлер.
  Ето днес ЛОЙалният КАЗИОНен главатар на МВРО-ванЮ какакачАНСКИ каза ,че еврочиновниците нямали право да санкционират унгарският им фашизоиден “колега” Орбан, защото не са избирани?!?!?
  Сякаш ванЮ каракачАНСКИ не знае ,че не еврочиновниците гласуваха срещу Орбан в Европарламентът, а евродепутатите ,които са избрани от съответните членки на ЕС?!?
  Дори ЛОЙалният КАЗИОНен “воевода” ванЮ каракачански си има собствен евроДУПЕТАТ, и въпреки това разпространява антиевропейската пропагадност срещу еврочиновниците ,които не могат да гласуват срещу неговият хунски “братушка” – Орбан!
  А освен това ,самият ЛОЙален “воевода” – ванЮ каракачАНСКИ нека погледне собствената си “избирателна легитимност” , преди да казва че еврочиновниците нямали право да се месят във “вътрешните работи” на източноевропейските колонии на Путлер. Защото нито КАЗИОНната МВРО ,нито ванЮ каракачАНСКИ могат да съберат повече от 1-2% от гласовете в НРБ, въпреки тяхната ТОТАЛна зависимост от властта, от ченгесарите и тяхната ОБРЪЧгархия!
  И с тези НАРИСУВАНИ от властта 1-2% ванЮ каракачАНСКИ “претендира” за някаква илюзорна “легитимность”?!?!?
  Показателно е и по какъв начин ванЮ каракачАНСКИ пробута собственият си евроДУПЕТАТ в Брюксел, чрез източване на милиони от фалираната КТБ. Но нито той , нито неговият ортак Бареков са върнали дори стотинка от тези прахосани милиони ,с които ванЮ каракачАНСКИ вкара своят евроДУПЕТАТ в Европарламентът!!!!!
  Ето такива са “суверенните путлериоти” на МУТРОмилиционеропитекЪТ бокоТИКВАТА ,които той вкара като патерици ,които да го крепят във властта , докато раздава стотици милиарди за ПОРЦИОНно усвояване.
  Но все пак Брюксел не е справедлив спрямо Орбан! Защото Унгария е преди НРБ във всички класации, дори и по отношение на свободата на словото! Още повече ,че Унгария влезе в ЕС без допълнителни условия ,защото беше изпълнила изискванията за членство в ЕС. Докато НРБ НИКОГА НЕ е ИЗПЪЛНЯВАЛА нито ПРЕДприсъединителните, нито изискванията за ЕВРОзоната и Шенген!
  Това показва,че ЕС трябваше да започне със санкциите първо срещу БОКОвската НРБ и директно срещу бокоТИКВАТА! А едва след това срещу Орбан и Унгария!
  Защото и де-акто, и де-юре БОКОвската НРБ НЕ е член на ЕС!

 2. Как така проруските партии освен подкрепа от националните ни телевизии си имат и собствена телевизия, а пробългарска телевизия няма нито една. Как стават тези работи? Въпрос към всички цивилизовани държави. До кога масква ще ни управлява чрез подчинените си медии?

 3. Джуджета да искаш в България . Дали пък няма да “закичат” с лика на плужека ,всички столични булеварди във вид на “мини билбордчета” ? Както неотдавна , президента , премиера ? Хайде , по-благодарствено , моля !!!

 4. Малко встрани от темата, но не мога да не го споделя.

  Гледам сутринта “Денят започва с (х)алтура” по БНТ и зяпвам от изненада. Един от водещите се оказва “топ журналистът и водолаз” мартин заимов. Да, да, внукът на националния предател, генерал от НКВД, осъден на смърт и разстрелян за шпионаж в полза на СССР владимир заимов.

  Внучето поучаваше аудиторията като как да се борим с явлението търговия с аксесоари, рекламиращи фашизЪма (не е чувал, че правилният термин е “национал-социализъм”) и комунизЪма. Е, оплю САМО горкия фашизъм и макар камерата да показваше изобилно чаши, чинии, тениски и др. с лика на путин, петолъчки, сърпове, чукове, щампи “ссср” и “россия”. Не е чувал, види се, че и у нас има закон, обявяващ БКП и соцрежима за ПРЕСТЪПНИ. Ама това не е като да “репортерстваш” как потънала преди 100 г. американска гемия (мръсния US империализъм) замърсявала созополския плаж. Иска се повечко четене.

  А една от събеседничките, същество с неясен пол на име мартичка изговори куп глупости за “фашиста” ген. Колев – бил “стожер на монархо-фашизЪма”, водач на бранниците и прочее глупотевини, издаващи пълна неграмотност. Горкият национален герой и англофил сигурно се е обръщал в гроба си! А предателят “дедо володя” доволно се е кискал в казана си в пъклото и е мърморил, “А тъй деди, папкай, луд изяда и 3 зелника, ако има кой да му сипе!” Е, ние, матрялът, сипваме цвик в копанята на съществото водолаз-журналист, пък то ни облъчва с хибридни опорки, полуистини и чисти лъжи – все с нашите данъци. Ех, народе????

  Респект на Стопанина!

 5. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 6. По всички телевизий може да се чуе”парка Заимов”.Това е защото учителката по руски език не наложи безалтернативно име на парка,примерно Оборище или Балкан или още 20 подходящи имена…

 7. Две блестящи от г.т. на психологията статии на украинеца Анти-Колорадос, тамошният Иво Инджев за мен. Прочитайки ги стигащ до един-единствен извод. Великоруският шовинизъм=робско мислене, отдолу-догоре и отгоре-додолу.
  http://defence-line.org/2018/09/vzglyad-v-vygrebnuyu-yamu/#more-27480

  http://defence-line.org/2018/09/dzhokonda/#more-27490

 8. Боевое братство
  Сирийские источники (не официальные, но явно имеющие доступ), слегка обалдев от вероломства союзников, представили свою версию событий с российским самолетом, прозрачно намекая, что у российской С400 было гораздо больше шансов и возможности сбить свой самолёт, так как сами сирийцы работали под другими углами и в другое время. Карта, видимо, сознательно дана грубо, но хронометраж точный
  При этом сирийцы прямо говорят о том, что самолёт был сбит в зоне ответственности ПВО Хмеймима, по которой они не работают в принципе.
  Арестованный состав 44 батальона ПВО Сирии, судя по имеющейся информации, прошёл массовую политбеседу и отправлен к месту несения службы.
  Боевое братство крепчает.

  https://ic.pics.livejournal.com/el_murid/16552936/1095674/1095674_original.jpg

 9. АЭРОФЛОТ, АКСЕРСОАРИТЕ ГИ ОСТАВЯМЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ, А СЕГА ЗА „оплю САМО горкия фашизъм” и „МОНАРХО-ФАШИЗЪМА”. ВЪВ ВЪПРОСНИЯ ЗАКОН (2000 Г.) СЕ КАЗВА, ЧЕ БКП И СОЦ. РЕЖИМ СА ОТРГОВОРНИ ЗА „унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация“ и „моралния и икономическия упадък на държавата“…А присъединяването на България като военен съюзник към нацистка Германия не включва ли и посегателство срещу традиционните ценности на европейската цивилизация, както и не води ли до морален и икономически упадък? Да, спасили сме евреите в България от депортация, но сме ги задължили да носят жълта звезда и сме ги преместили в провинцията и в трудови лагери. И сме отговорни за депортирането на евреите от Македония. Явно не знаете, че съответният наш департамент е предприел мълниеносна подмяна на паспорти (три дни) на онези от тях, които са имали и бълг. гражданство. А касателно смесените семейни връзки (до каква степен на родство се простира анти-семитизмът) сме излезли даже по-усърдни и от германците. И най-вече, самият факт че сме съюзник на страната, която строи концлагерите и газовите камери в никакъв случай не е в полза на режима преди 1944. Нацистката идеология разглежда не само евреите, но и славяните като непълноценни, и циганите, и хомосексуалистите, и шизофрениците. А практиката мъжете, жените и децата от цели села, най-вече в Белорусия, да бъдат затваряни и изгаряни живи не е ли и тя в конфликт с човешките ценности? А опитите на д-р Менгеле? И през по-голямата част от това време ние сме съюзник на нацистите.
  A военната ни разходката из съседските територии до какво доведе – до контрибуции и репарации.
  Не знам дали цитираният нац. герой „се е обръщал в гроба”, но чичо ми, който имаше на ръката татуиран номер сигурно се обръщал заради „горкия фашизъм”. Независимо, от факта, че след това е бил и в комунистически лагер.

 10. Рада, не става въпрос за за това кой е бил по-лош, а за символите на епохта.

  Сигурно знаете, че през първата половина на 20-ти век почти целият “цивилизован” свят е бил влюбен в т.нар. наука евгеника. Случилото се в Германия по време на ВСВ е най-уродливата форма на тази глупост. Германците, типично за тях, са подходили прагматично и със съответната технологична дисциплина в унищожаването на хора, с цел подобряването на човешката раса. Сега звучи напълно идиотско, но няма да повярвате колко много БЪЛГАРИ (и не само) са напълно уверени, че това е правият път към просперитета.
  Концлагерите в нацистка Германия не са много по-различни от ГУЛаг в СССР. В ГУЛаг хората са умирали също доста методично, макар и да се наблюдава известна небрежност в подбора и пълна липса на научна обосновка. В СССР смъртта е на случаен припцип, а понякога е чиста производствена необходимост. Все пак – строи се най-справедливия човешки строй… Вероятно няма да повярвате колко БЪЛГАРИ (и не само) са напълно уверени, че това също е правият път към просперитета.

  И така, имаме расово прочистване и трудови лагери на смъртта. И имаме милиони съвременници, които твърдо вярват, че това е правилно и трябва да се опита отново.

  И тук идва подмяната на символите. И двата лагера са били социалистически. Фашизъм в Германия по време на ВСВ не е имало. Това не прави нацистите по-добри, разбира се. Нито прави фашизма по-приемлив… В Германия са управлявали национал-социалисти. Националсоциалистическа работническа партия!
  СССР, както всеки (би трябвало да) знае е Съюз на Съветските Социалистически Републики.

  Смъртта и в двата СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ лагера е била просто (счетоводна) справка.

  Двата СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ лагера! Аерофлот говори за символите. Никакви фашизми, монархо-алабализми не е имало в България. Били сме съюзник на национал-социалистите в Германия, а след това на социалистите в СССР. Забранени са СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ символи.

  Рада, подмяната на символите дава на хората, които покрепят социалистическите обществени експерименти, едно голямо извинение пред собствената им съвест. Те не са участвали, не са съпричастни, няма да бъдат виновни…

 11. РАДА се опитва да подхване дълга тема…
  Аз, като обикновен читател на коментарите, искам само да отбележа, че репликата “горкият фашизъм” не изразява опит за оправдаването му, а възмущение, че не е поставен наравно с “комунизма” (където му емястото)…. Поне аз така го прочетох.
  Съвсем друг е въпросът доколко това у нас е било фашизъм (нали ви казвам, дълга тема…).

 12. @Paда

  Както написах, повечко четене трябва, г-жо/г-це. Понеже ген. Колев подготвя сепаративните преговори в Кайро с UK, провалени от Муравиев. Затуй и убийството му се ръководи пряко от методи шаторов, под надзора на тогавашния резидент на НКВД в София, полк. Судоплатов. А концлагерите в Германия се строят по образец на ГУЛАГ при интензивна обмяна на опит между таваришчите и камарадите; първите савеЦки лагери се правят още с декрет на в.и.улянов-бланк, популярен с пандизчийския си ник “ленин”, още 1920 г. И на инструктажите на “Незабравка” внимавайте и си водете бележки.

  Стопанино, извинете ме за разводняването, и респект!

 13. Александр Яковлев отговоря на Рада:

  “А в России фашизм зародился в 1917 году, когда свершилась Октябрьская контрреволюция. Первые концлагеря были организованы при Ленине. Расцвет российского фашизма состоялся при Сталине. Каким еще термином обозначить то, что происходило в стране в течение трех с половиной десятилетий? Десятки миллионов погибших в концлагерях, в застенках, в расстрельных камерах. Жертвы коллективизации, замерзавшие в теплушках, а то и просто в степи. Голод тридцатых годов, унесший в могилы более пяти миллионов человек. Целые народы, выброшенные с родной земли и обреченные на вымирание. Расстрелянная культура, наука, обезглавленная армия. Казалось бы, кого еще сегодня нужно убеждать в том, что российский фашизм и его отцы-основатели принесли своему народу несчастье, превосходящее по масштабу гитлеровское нашествие. Но ведь почему-то выходят на уличные митинги агрессивные бабули, замороченные пожилые люди с профашистскими лозунгами и плакатами, призывающими к новым погромам и повторяющими убогие идеи провокаторов царской охранки и вождей германского нацизма: кто стоит за их согбенными спинами? Кто финансирует более полутора сотен националистических и профашистских изданий, выходящих сегодня в России?.. Кто подкладывает мины у рижской и московской синагог и занимается грязным вандализмом на еврейских кладбищах? Кому выгодны конфликты с чеченцами и «лицами кавказской национальности» на колхозном рынке и на столичной улице?

  Да что говорить, если еще недавно в Государственной думе можно было приобрести книжонки откровенно расистского содержания!..

  Пока фашизм не у власти. Времена государственной поддержки ксенофобии, расизма, антисемитизма прошли. Но интернационал-фашизм не исчез. Большевизм, который изо всех сил пытаются реанимировать в нашей стране «неокоммунисты», это и есть российская форма фашизма. Коммунизм как культурологическое учение, созданное на опыте накопления капитала в Англии, был лишь «теоретической шляпой». Политическую суть он стал обретать после Французской революции. А уже в невнятице «Коммунистического манифеста» зазвучали откровенно политические нотки:

  — насилие как повивальная бабка истории, а революции — «локомотив истории»;

  — отрицание гражданского общества, частной собственности и семьи;

  — воинствующий атеизм;

  — необходимость классовой борьбы (а ведь это — геноцидное понятие!)…

  На основе этих постулатов и возник большевизм, еще раз повторю — российская форма фашизма. Он не исчезал в нашей стране даже после смерти Сталина, подпитываемый идеями национализма, вражды между этническими группами, удобренный лозунгами махрового антисемитизма.”

 14. Горе не е ли думата за ген. Луков?
  АЭРОФЛОТ, няма разводняване. Трагично е, но все още сме в тази тема, приятелю.

 15. Отговорите към Рада са на равнището на БЛОГА НИ. Истинско университет на познанието и наслада за изкушените към словото. Иска ми се само г-н К. Ганев да не е толкова епизодичен във включванията си. Шапо!

 16. @ georgi nikolov,everyone else, Krasnoselski,

  Приятели, по-добре и Стопанина не може да го каже. Благодаря, за мен е чест. И да, за ген. Луков е думата.

  Честита 110-годишнина от НЕЗАВИСИМОСТТА, колкото и на “некои елементи” да им се бърка в здравето от този факт!

 17. БЪЛГАРИЯ – СМЪРТ ИЛИ СВОБОДА / партизанският призрак броди над страната

  Обръща се внимание към опасността от опити за връщане на комунизма в пълната му красота, когато смъртта ще залее страната с разруха. (младите не знаят, но старите помнят, бащите и децата им)

  Партизани от всички цветове, е възможно да предизвикат безредици до гражданска война с неизвестно число жертви, изложени пред олтара на Революцията и която, ще откъсне страната от цивилизацията.

  Показването на Демокрацията като причина за все още комунистическото псевдо-капиталистическо и демократично настояще, създава внушението за търсене виновника някъде другаде, не на мястото.

  При “Онгъла” на Москва, са събрани “патриоти” от всички нюанси на червения цвят и са готови да отнемат и малкото, което го имате.

  Убийството, Кражбата, Принудата, се оказват най-лесни в объркано и изгубено общество, което е гостоприемник на заболяване дълги години и което, се съобразява със собствени интереси, превърнати в “обществени и общонационални”.

  ЛЪЖАТА И ЛИЦЕМЕРИЕТО

  Набеждаването, лъжата и лицемерието броди с призрака на хиляди и десетки хиляди бродещи из страната в “търсене на виновника”, който ще се намери и при възможност, ще се разстреля, на място задължително без свидетели.

  Историята на България, все още не е започнала след 1989-та година.

  Историята на България след 1944-та година, все още не е завършила.

  facebook.com/groups/mdlbg.e/
  facebook.com/groups/MDLBG
  facebook.com/MDLBG.e

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.