“Единението” под единоначалието на главнокомандващия русофилството

Знаете ли защо комитетът от т.н. общественици, на който вчера официално пристана президентът Радев, се нарича “Единение”? Наречен е така, за не повтаря буквално думата съединение, но и да звучи подобно на нея. Съединението от 1885 г. им е прекалено “русофобско” събитие. 

Както вече отбелязах с дребен, но показателен пример, бях в едно балканско село на 6 септември тази година, когато местната управа, доминирана от ГЕРБ, солидарно с местните откровени комунисти отказа да открие читалището ( наречено на местен партизанин) на 6 септември с “аргумента”, че това не е техен празник. После същите си украсиха кръчмата с бели и розови балони на 9 септември. Как са празнували съкрушаването на българската независимост на тази дата през 1944 г. чрез съветския преврат, пропуснах да да полюбопитствам.

Най-българският празник, единственото по рода събитие в българската история, каквото е Съединението, за тях “не е български” празник”. Защото са болни от русофилия, а Съединението не е угодно за пропагандирането на руското влияние в България!

И все пак “единистите” хитруват типично по библиотекарски. Надяват се да захлебят от всенародния авторитет, с който се ползва Съединението, но като му спретнат един “възродителен процес” за рециклирана употреба. Сглобили депутация и отишли с прошение при президента си Радев, който благоволява да ги употребява. Съгласява се с предложената му роля да оглави Единението. Почти като Александър I Батенберг оглавява Съединението ( обаче допринася решително за неговото международно дипломатическо легитимиране, за което плаща с абдикацията си под бруталния натиск на отмъстителната Русия).

Греши онзи, който си мисли, че вменявам на “единистите” тази двойственост в иначе еднопосочното им усилия да угодят отново на руския интерес. Всичко е казано достатъчно откровено в едно интервю за проправителствен сайт от страна на очебийния инициатор и “неформален лидер” на групата, формирала поредната отечественофронтовска инициатива академик Георги Марков. Същият, който до 2010 г. ( видно от негово интервю в “Добруджанска трибуна”) заклеймяваше съветската окупация на България, а в още по-далечната 1993 г. беше в инициативния комитет за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София. https://ivo.bg/2015/04/01/как-руският-орденоносец-академик-гео/

Как точно го “преобърнаха” от Кремъл в обратната, изгодна за тях посока, за да започне да кълне след това “русофобите”, да се кичи с руски орден за заслуги в проруската дейност у нас, да брани Асад в Сирия от американците, да напада Макрон ( защото в Кремъл са му ядосани на либералната позиция) и да лъже откровено, че Чичо Сам бил изгонил Русия от България, това оставям на въображението на читателя. Но ще отбележа, че при него този кремълски “катарзис” настъпи пет години след преобръщането на Сидеров в ролята му на яростен путинист, нахлул в Народното събрание с проекта “Атака” и 4 години, след като днешният гръмогласен червен рупор на промосковската пропагандна Александър Симов публикува в блога си своите “ 20 причини да обичаш Америка”. 

Ето как академик Марков анонсира през април единението като идея, специално омесена за русофилска консумация, за да бъде поднесена като погача за употреба от президента Радев, обозначен като водач на русофилството в наши дни по право – след като беше селектиран от Москва и нейната пета колона, а Борисов му направи път да мине напред и дори се похвали с това по-късно.

Единение, единение, но без “русофибите” ( като президента Плевнелиев, откроен от Марков като негативен пример). Това е поредното русофилско напъване българите да бъдат призовани да се подравнят под руското знаме и руските опорни точки в името на това да бъдат забравени старите вражди, но на правилата на русофилството:

 

“Идеята ни е 6 септември – денят на Съединението, да стане ден на единението и да се поднесат венци, както на Гарнизонното стрелбище, където са разстреляли Вапцаров и много други, така и на параклиса на жертвите на комунизма. Трябва да се разбере, че в Гражданската война няма победители. Всички сме победени, трябва да настъпи съгласие и помирение. Как успяха да се помирят в Испания, в Гърция след техните кръвопролитни граждански войни? А тук политиците само ровят в незарасналите ни рани. Трябва да има помирение и начело на него да застане президентът Румен Радев”.  https://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/akad-georgi-markovanglosaksontsite-iskat-da-sblskat-germaniya-s-rusiya-a-plevneliev-e-izkustven-rusofob-i-pozor_news596251.html

Иначе казано, борците за налагане на московската правда у нас се опитват отново да приложат успешната формула за разбиване на “двуполюсния модел” чрез мадридския таран Симеон. Чрез него те успяха да разбият дясното политическо пространство, след което таранът им се присъедини към прокремълската левица у нас. Сега се опитват да приложат същия номер с претенцията да обединяват българите на крилата на президентския самолет, но вече не срещу десницата, а срещу онази част от обществото, която не приема да слугуваме на руските господари.

 

20 мнения за ““Единението” под единоначалието на главнокомандващия русофилството”

 1. Няма никакви “преобръщания”, на сидер или “историк” марков, или “профсъюзен” тренчо и хиляди като тях.
  Просто изпълняват трайна задача отпреди 1989-а, предвидена и разработена като проект, заедно с техни десета и кагебета, но убедени и възприели нея. И отначало, и сега, е ЕДНО И СЪЩО при тях. Първо, “вклиняват” се в синьото, викайки “долу русия” и “Да живее Америка”, да ги забележат сред редиците на демокрацията и по-късно да имат актив за това “черно на бяло”, фукайки се, каквото например често прави сайдер. А след това, застават си на трайните червени или проруски позиции.

  Междувременно:

  Отново нашенски, проруски червендясал МАЗОХИЗЪМ.
  Колкото по-дебел и по-дълъг ти го подават от русия, ти още повече си го навираш отзад, кефиш се, не искаш да е по-малък, не обявяваш желание да го смениш, дори и да има други.
  И да стане по-скъп, и пак най-скъп от на всички останали, ти пак и пак го искаш, предоговаряш, препотвърждаваш, и продължаваш да набиваш отзад.
  (за “газ” става въпрос, но няма разлиза с онова пак с три букви…)

  Та и Германия ще започва да внася Американски Природен Газ, един от най-евтиния в Света, и качествен.
  Кораби се поготвят, терминали и тъй нататък.
  Не лукойли, Не росенци, Не златевци…
  https://www.dw.com/en/us-sees-gas-exports-to-germany-by-2022/a-45516432?maca=en-linkedin-sharing

  ХРИСТО КАЗАНДЖИЕВ:

  От октомври 14% увеличение на газа, от 1 януари отново. Става още повече горещо!
  ЗАЩО НЯМА ПРЕГОВОРИ ЗА СВАЛЯНЕ НА ЦЕНАТА С ГАЗПРОМ !?!?
  КЪДЕ Е “ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА” !? Има ли такваз дума в лексиката в мозъка на боко и тайфата там.
  (Има ли там въобще “лексика” и “мозък” ??)

 2. И още малко:

  ВЕЛИСЛАВА ТАНЧЕВА:

  От глобите по арбитражните за “белене” всеки избирател & данъкоплатец у нас вече е платил по 2800 лв.
  От 16 млрд. лева несъбираемо ДДС и около 20 млрд. несъбрани данъци и акцизи през последните 17 години всеки е ощетен с около 5800 лв.
  Т.е. държавата ДЪЛЖИ на всеки избирател, данъкоплатец по около 9000 лв.!!

 3. Все пак, т.нар. “академик” -г.марков , явно съвсем е скаран и с реалността, и с историята и с историографията!
  Не може да има “единение” ,докато символите и пропагадността на ЧУЖДОземната ТЕРОРистичната организация БКП не само стърчат в сърцето на София и другите големи градове в НРБ, и се подклажда “носталгията” по колониалният правешки режим и неговият “партиен вождь” – тато-ди-тути-каскети!
  Няма как! Най-малкото ,защото НЯМА никаква “равнопоставеност” между пропагадността за комунистическият режим, извършвана “по наследство” чрез КАЗИОНните “държавни” “институции” в БОКОвската НРБ и “противостоящият” му от другата страна в “гражданската война” “монархофашизъм”!
  И за каква “гражданска война” говори т.нар. “академик”, след като БКП е НЕ нито “партия”, нито е българска, нито е избирана да “управлява” НРБ през периода 1944-89г..
  Какво общо има “НАЦИонализацията” и “колективизацията” със “гражданската война” в НРБ. Примерите с Испания и Гърция са меко казано смехотворни, особено когато са казани от такива “ерудити” , както “академик” г.марков.
  Още повече ,че БКП е назначена за колониална администрация от Сталин, събрани са НАЙ-НЕграмотните и ПРИМИТИВНИ лумпени и изроди ,за да унищожат българските традиции, българската история, българският дух, българската нация…. всичко българско, което да се “замени” от примитивната руска и съветска фейк-“идеология, “фейк-“историография” и фейк-“цивилизация”!
  По скоро т.нар “академик” г.марков ТРЯБВА да търси аналогияТА със “гражданските войни”, след Втората световна война, в окупираните от Сталин държави в Източна Европа – Полша,ГДР,Чехословакия,Унгария,Румъния,СФРЮ, Албания,Литва,Латвия,Естония и западните реСпубликите от СССР ,които бяха окупирани от Хитлер през войната.
  Комунизмът е обявен за ПРЕСТЪПЕН от Европарламента, и от съответният закон от 2000г. в България.
  Така че и дума не може да става нито за “гражданска война”, нито за “равнопоставеност” в “единението” така искано от т.нар. “академик” – г.марков!

 4. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Брилянтен анализ, който бих озаглавил „Измамата „Единение“.

  Смятам, че създаването на „Единение“(?) е знак, че у нас двуполюсното разделение ляво/дясно премина в по-истинското за/против имперското мислене. Не само в Европа, а и по света изборът е цивилизация срещу наследниците на Златната орда. Или с други думи растението, което дава плодове, срещу троскотът, който се стреми да го задуши. Нищо друго не можем да направим, освен здраво да ПЛЕВИМ. Без помисъл за „… за един ден“, а всекидневно.

  Според мен Г. Марков мина от „другия лагер“ не когато стана, а когато го направиха академик на БАН. Погледнете състава на академиците в България и определете приноса на най-учените за нашия обществен живот. Не знам дали са втори център след библиотекарския, но с нетърпение и усмивка очаквам деня, когато ни съобщят за влизането на В. Рашидов в този клуб. Ние си знаем начина, по който ни обогатява и ни прави живота по-смислен.

 6. ОРТИКАРИЯ от Българското, от Българщитата.
  Изприщване.
  Това е “единение”.
  Не СЪЕДИНЕНИЕ.
  Да, “девети”.
  Не, ШЕСТИ !
  Ако може, Повече и Повече руско да е. Да има руско присъствие. Да се усеща руски характер. Русизъм да има, руска боя. Руско начало. Всичко да е порусчено. Дори да е обратно на историята, дори да е обратното на нужното на България. Дори да е пречка и ВРАГ на България.
  Тогава става приемливо. Приятелско дори.
  Тогава може дори да изпаднеш в патос, и дори да ПОНЕЧИШ ДА ГО ЗАДУХАШ, ЗАСМУЧЕШ – като свирка от “български” женски вицепрезидент на руски кагебейски поп.
  ГАДНИ ГОВНЯРИ !!

 7. Рекурсивная рекурсия
  «Со своей стороны полагаю, что израильские летчики, в результате действий которых была создана угроза и погиб российский самолет – об этом свидетельствуют данные наших военных экспертов – вели себя по меньшей мере непрофессионально. Хочу сказать, что стыдно прятаться за спиной тех, кто обеспечивает в том числе твою безопасность, и, выполняя свой долг, не может отклониться от пули, которая адресована не тебе», — сказала Маша Захарова на брифинге в Санкт-Петербурге.

  В удивительные войны и истории все-таки вляпывается наш гениальный главнокомандующий. Наш партнер бомбит нашего союзника, наши военные обеспечивают безопасность нашего партнера, который бомбит нашего союзника, вследствие чего наш союзник сбивает наш самолет, обеспечивающий безопасность нашего партнера, бомбящего нашего союзника.
  “Дом, который построил Джек” завистливо вздыхает от такого сюжета. Рекурсивная рекурсия какая-то. Все-таки велик у нас президент, до такого накала идиотизма не только лишь все способны довести свою политику.

 8. Ченгесарското “задкулисие” започва поредната акция за вкарването България в про-руски коловози.
  С летчика начело…
  Като си помисля, как летци като Списаревски са умирали за България,
  а сега недоучили летци, ченгета и пожарникари я продават на Русия и я съсипват.

 9. Като гледам цитирания по-горе пасаж от Г. Марков се сещам за овча кожа. Но не за златното руно, а за кожата, наметната от вълка. Ако махнеш първото (долу ръцете от Съединението, намерете си друга дата) и последното (от Радев само Първанов е по-неподходящ за целта) изречение остава текст, под който аха да се подпиша. Още повече, че по радиото академикът се поправи и каза, че на гарнизонното стрелбище са разстрелвани и преди, и след девети септември. На гроба на децата от Ястребино бих поставил цветя, ама за Вапцаров още не съм решил (чакам да прочета коментарите).
  Та ако става дума за единение с путинофилите, по такъв повод едно време казвахме “Иди да прочетеш какво пише отзад на Руски паметник”

 10. Академик ли г. марков е изговорил много глупости. A в пъпа на интервюто се мъдри следното твърдение: “Само Путин е на ниво.”

 11. И партията, дето се канят на му сберат на пРезидента и тя ли ще се казва “Единая Болгария” като “Единая Россия” на бащицата им?
  Майцепродавци!

 12. Как ще поставям цветя на Вапцаров,когато той за долари продава своя народ,пренася сандъчета със взрив за взивяване на влакове,пренася оръжие за убиване на представители на законната власт и неудобни на комунистите хора.Позор за такива “Академици”Скед 9 ти септември са разстрелвани хора не само на гарнизонното стрелбищв,а на всякъде където им е попаднало на комунистите-едното от тях е например Гигинският манастир-обърнете се за доказателства към разказите на Данчо Кибрита-партизанин и комуниср от с.Ярджиловци-Пернишко.И го свържете с неочаквания интерес и грижи за манастира,воглаве с Отец Никанор,бивш брокер от американска борса,зарязал я,като Жорж Ганчев и дошъл обратно в България.Цел живот артисти.

 13. Не е по темата.
  /burckina-new.livejournal.com/1358959.html

 14. То и МУТРОмилиционерокожият “вождь” винету твърди ,че България е обявила война на Сталин. Още повече че “монархофашагите” са били толкова НЕкадърни, че не са започнали войната срещу СССР още на 22 юни 1941г., заедно със Третият райх, и другите участници в Тристранният пакт, а са решили да обявят “самостоятелно” война на Сталин чак на 5 септември 1944г., според винету?!!?!?
  Но освен това и другите “министри” на бокоТИКВАТА директно следват неговата комунистическа “пОлитики”, останали от времето на соца им!
  Ето вчера “дългогодишният” депесарски “министър” на земледелието , който за винету е НЕсменям, вчера предложи големите търговски вериги да не получават надценка върху оскъпеният заради “правителството” хляб?!?!?
  Т.е. “министъра” не предлага да се намали ДДС върху храните, лекарствата и книгите, а предлага тъговците да не получават своите заплати!!!!!
  Вместо това МУТРОмилиционеропитекЪТ бокоТИКВАТА УВЕЛИЧИ “заплатите” на цялата му КАЛИНКОВА бюрокраДция с 10%. Това увеличение идва именно от ОГРОМНОТО ДДС върху храните, лекарствата и книгите , и ПОВИШЕНИТЕ акцизи и осигуровки.
  Т.е. излиза ,че бокоТИКВАТА и неговите “дългогодишни министри” на етно-земледелието, си УВЕЛИЧАВАТ “заплатите” от ВИСОКИТЕ ДДС , акцизите и осигуровките, но НАГЛО искат от търговците на хляб да не си получават своите заплати,макар и без увеличение към тях!
  Но наглостта на бокоТИКВАТА и неговите “министри” е още по-голяма. Те ще “увеличат” заплатите в КАЛИНКОВАТА им бюрокрадция, но това няма да доведе до “повишение” на покупателната способност. Защото само до сега увеличението на горивата е повече от 10%. Путлеристките монополисти от Газпром са ЗАПОВЯДАЛИ на своят васал бокоТИКВАТА да увеличи цената на природният газ с над 25%, а след 3 месеца ще има още по-голямо повишение до над 35%.
  Освен това и петрола от другият монополист Лукойл се повишава със същите темпове.
  Но вместо бокоТИКВАТА и неговият “енергиен министър” да предоговорят нови цени за природният газ и петрол , както другите държави, което да доведе до стабилизиране на цената на хляба и другите услуги, те ще дадат над 1 милиард за “заплатите” на РАЗПЛУТАТА б’юрокраДция. И тези над 1,2 милиарда ще отидат пак в джоба на Газпром и Лукойл ,заради огромното повишение на горивата, което ще надуе всички цени , включително и цената на хляба.
  И вместо да се намалят цените на горивата , и да се намали ДДС върху хляба, бокоТИКВАТА и неговият етно-земледелски “министър” нагло предлагат на търговците на храни да намалят своите заплати, въпреки предстоящият скок на цените за всички стоки , заради повишените горива и повишените “заплати” боковските калинки?!?!?
  Това днес потвърди и “енергийният” министър на бокоТИКВАТА. Каза че те никога НЯМА да намалят ДДС върху храните, книгите и лекарствата, за да има за ПОРЦИОНният “бюджет” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”, от който да си раздадат УВЕЛИЧЕНИТЕ “заплати” и за ЛОБИстките им ОБРЪЧи!
  Единственият “съществен” въпрос за “енергийният министър” на бокоТИКВАТА е да могат да “усвояват” властовите ПОРЦИИ. И няма никакво значение, колко милиарди за заровени в беленският гьол от нейният “вождь” бокоТИКВАТА,. Също така няма значение дали ТЕЦ-Варна е на хидрофилософът доган, което може да доведе до фалит на “държавните” ТЕЦ-ве в Марица-изток, и дали ЧЕЗ ще на нейната приятелка – Гинка! Както няма значение , че има монопол на горивата в НРБ , заради ЛОБИстките закони приети от боковските пионки в парламенТа.
  Важното е да са във властта и да “усвояват” ПОРЦИИТЕ, и УВЕЛИЧЕНИЕТО на ПОРЦИИТЕ!
  П.П. И днес също приватизационният джендърски “вождь” на БКП – ниновна, потвърди за пореден път ,че БКП не е нито “лява” , че БКП не е нито “българска”, че БКП не нито “европейска”,че БКП никога НЕ е била и “партия”!
  Днес ниновна потвърди ,че БКП е директен клонинг на кремълските си гасудари.
  ниовна днес подкрепи своят фашизоиден путлеристки “братушка” – Орбан!
  С това ниновна ПОТВЪРДИ ,категорично, че БКП е путлеристка КАЗИОННА “опозиция” както на територията на НРБ, така и БКП е КАЗИОННА путлеристка “опозиция” и в Европарламента ,и на територията на целият ЕС.
  Навсякъде КАЗИНната путлеристка ниновна, и БКП, подкрепят путлериските клонинги на Путлер в ЕС. Без значение дали са “леви” или “десни”, дали упраляват , или са в “опозиция”, като нея! За КАЗИОНните агенти на Путлер , като путлеристкият джендър – ниновна, това няма значение!
  Важното е да гласуват против “джендърският” ЕС и Запада. Въпреки че ниновна е пратила своите отрочета именно в “джендърският” Запад, а не в “арийският” Сибирь, при своят чекистки начальник!
  Но и другите хибридни “социалисти” , около ниновна, също като нея разпространяват същата антиевропейска и и комунистичска пропагадност. Един от тях е “искперта” др.стойнев, който вчера предположи ,че ДДС върху хляба все пак може да спадне до 5%, но не пропусна да подхвърли и поредната примитивна хибридна фалшива новина, че големите вериги “печелили” половината от цената на продаваният от тях хляб.
  От всичко това се вижда ,че няма разлика между МУТРОмилиционеропитековият “вождь” – бокоТИКВАТА и неговите “коалиционни” путлериоти, и тяхната “опозиция” от БКП и ДПС.
  Порциите се раздават на всички….. от сърце…..
  За това нека всеки реши дали си заслужава да гласува и плаща УВЕЛИЧЕНИЕТО на “заплатите” на РАЗПЛУТАТА калинкова бюрокраДция на бокоТИКВАТА , които ще отидат за повишените цени на горивата. Дали си заслужава ДДС върху храните, книгите и лекарствата, заедно с повишените осигуровки , да отиват за ПОРЦИОНният “бюджет” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” , от който се раздават ПОРЦИИТЕ за ЛОБИстките ОБРЪЧи и техните енерго- и елктромонополисти.
  Да не забравяме също и за “джендърската опозиция” на бокоТИКВАТА, с която заедно обслужват путлериската агресия в НРБ и ЕС!!!

 15. В изповедта си пред „Труд“ „историк“ марков за пореден път показва пълната си комунистическа отдаденост и същност, и агонията, в която са изпаднали той и себеподобните му.

  Аман от „единения“. То не бяха бузлуджи, то не бяха копринки, та да се стигне чак до апогея на русофилските прояви-празника на измамата и лъжата 3-ти март покровителски приютил в лоното си и девети септември. Няма насита огромната им уста, сега зинала да погълне СЪЕДИНЕНИЕТО. Но пасаран, марков! Няма да мине! Както няма да мине и македониста и руски агент вапцаров за българин. Да „единенира“ БЪЛГАРИ и русофили- причинителите на най-тежките жестокости и беди за БЪЛГАРИТЕ, и то на ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ, Е НЕ САМО КОЩУНСТВО И СВЕТОТАТСТВО, но е и толкова възможно, колкото е възможно Сатаната да се покачи на Небето.
  СЪЕДИНЕНИЕТО ще си остане най-светлия, най-чистия, НАЙ- БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК. Сега и завинаги! ХО!

 16. Другарят георги марков, пореден “академик” (като а. лильов и подобни дренки, от същия комунистически дол) дълги десетилетия оглавяваше един от най-важните институти на комунистическа българия, историческия. И неговото списание по история. Важни, защото оттам се разработваха, публикуваха, популяризираха “правилните” тези за историята на комунизма, България, русия и т.н. Той имаше задачата института и списанието да не произведат нещо критично към русия.
  Иначе казано, ако се появи ИВО да предложи публикация (или пък някаква дискусия, семинар), казваща ИСТИНА за русия, тя тутакси ще бъде отречена и отказана като неистина. Но ако се появи пантата на андрей с такова нещо, представящо ЛЪЖА за русия, с непременно с хвалебствие и т.н., то тутакси ще бъде одобрено с “да”, пуснато да излезе, популяризирано и т.н.
  Същият марков, сега едва кретащ из същия исторически институт и из града, продължава да е началническа фигура там, блюстител на руското начало и червената боя, независимо, че има май сменени началници на института и изданията му.

  Така продължава да се управлява страната ни… с руски резидентури.. няма нужда те и свързаните хора да са “рублофили”, в смисъл да обичат тези руски пари и да работят при/според плащането им, т.е. от русия. Още по-опасно, те са УБЕДЕНИ, и като МОЖЕ, ще си продължават ТАКА с десетилетия…

 17. “Единение” на мене ми прилича повече на “заемка” от “Единна Русия”.
  За “академизма” на Г. Марков ще спомена случая с участието му в едно предаване на “История.бг”. Вече съм давал линк към статията на писателя Христо Карастоянов “Какво и е АНТИФАШИСТКОТО НА “СОБОЛЕВАТА АКЦИЯ”?”
  https://liternet.bg/publish5/hkarastoianov/sobolev.htm,
  в която има любопитен позив, разпространяван от комунистите в онова време. В предаването младеж от публиката попита за този позив. Марков сви уста и бързо смутолеви “а, няма такова нещо”.

 18. Понеже стана въпрос за червения академик Марков….. някой знае ли каква пенсия получава? Като академик пенсията му от НОИ е 3000 лв. Заслугата е на Станишев по време на тройната ги заковаха така. Въпроса е колко още получава персонално от БАН и от СУ???? Предполагам знаете че ВУЗ-овете дават персонални пенсии от бюджета си на заслужили пенсионери от 1000 до 4000 лв! А БАН дето не им стигат парите и младите учени са с по 700-800 лв, дава на своите пенсионери персонално до 10 000 лв. Та пита се в задачата по колко взима Марков? Знаейки това никой няма да се учудва на активност и позиция!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.