Младен по стъпките на Младенов?

Имаше един Петър Младенов, който излъга, че не бил казвал “ танковете да дойдат” и му се наложи след тази лъжа да се раздели с президентския си пост.

Дали в първото си телевизионно интервю като министър на вътрешните работи днес един Младен не тръгна по неговите стъпки?

В опит да замаже полицейския гаф с арестуването на журналисти край Радомир той повтори вече веднъж твърденията на свои подчинени, че това не било арест, а било “задържане” за изясняване на лицата с фенерчетата. Едва след това станало ясно,  че са журналисти ( и какво от това, че били журналисти, поясни миналата седмица шефът на ГДПОБ Ивайло Спиридонов) – при положение, че проблемът за изясняването на този факт е продължил часове, журналистите са били държани дълго с белезници и до последния момент им е бил отказан телефонен разговор въпреки изясняването на самоличността им.

Дотук – нищо ново, освен обстоятелството, че съгласуваната по веригата полицейска версия този път получава подкрепа от най-високото място в МВР. Нещо повече, Младен Маринов ни съобщи, че полицаите всъщност са спасявали подпалените документи.” Колегите намират мястото, намират чували с нарязани документи и огнище с документи, които не са нарязани, но са тлеели. Дори ги гасят, за да може да се спаси”, заяви Маринов по Нова телевизия тази сутрин.

От сайта Биволъ потвърдиха за  ivo.bg, че нямат доказателства кой точно е запалил документите и не са обвинявали в подобно нещо полицията. Обаче в същото време появилите се след ареста служители на ГДБОП са разбутали огъня, за чието потушаване е била извикана междувременно пожарна и на практика са го разпалили.

Къде се къса споменатата “верига” на полицейската версия? 

Въпросите за всеки логично разсъждаващ човек  са насочени преди всичко не толкова към последиците, колкото към причината изобщо да се стигне до събитията на полето, довели до белезниците за журналистите, информирали полицията, която нищичко не е знаела по свои канали за аутодафето с документите. Нима полицията цяла седмица не може да изясни този въпрос? И защо прокуратурата отказва да се заеме със случая през същата тази седмица?

Отговорът се появи в най-новата част от разследването на Биволъ  за онези, които си направят труда да го прочетат и осмислят. https://bivol.bg/gp4.html

И още един въпрос: дали на премиера Борисов, споменат в разследването на българския сайт, базиран в Париж, ще  му бъдат спестени тези въпроси по време на посещението му в САЩ този месец? Става дума все пак за Ню Йорк и Вашингтон, а не за Радомир и Правец.

 

Накрая да поясн, защо поставям в заглавието под въпрос хипотезата дали Младен върви по стъпките на Младенов. Защото наистина е малко вероятно грижливо източената и пренасочената през десетилетията гражданска енергия да окаже подобен натиск върху министър Младен Маринов, на какъвто беше подложен президентът Младенов. Днес опозиция и власт са се слели в едно в защита на общите им интереси в “разпределението на порциите”. И май само от далечната чужбина може да се очаква някаква значима реакция на този факт. Може, но едва ли ( ще научим) – с извинение за песимизма.

12 мнения за “Младен по стъпките на Младенов?”

 1. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. До Тони и неговите колеги от групата. Вземам повод от предпоследният абзац на статията. Излезе списъкът на Тръмп с кои правителствени и държавни ръководители ще се срещне по време на визитацията на баце по откриване на поредната сесия на ООН. Баанкянското слънце не фигурира дори в резервният лист. Фотосесия, тук пРЕЗИДЕНТ Фърчилков го изпревари-да и дотам. Е, винаги остава шансът “случайно” да го уцели около тоалетните и непринудено, с помощта на преводачката да го заговори за притесненията си около задаващата се оттам-насам магнитна буря. Тъкмо Президентът на САЩ ще разбере, че има “Законът Магнитски”. Ще да видим.

 3. Уважаеми съфорумци,
  Дали някой е слушал по-внимателно от мен декларацията на БСП по повод Денят на Независимостта?
  Изпуснах началото и първата част на най-важното изречение и не разбрах какво точно е получила България в Сан Стефано – свобода, независимост или светлата перспектива да стане Задунайская губерния (и да се влее в необятното славянско море на Руската империя)? Но по-нататък се казваше, че в Берлин Великите сили, следвайки своите интереси, отново я върнали под юрисдикцията на Високата порта.
  Е това “отново я върнали” така ме шашардиса, че не запомних дали беше точно “юрисдикцията на ВП” или само властта на Турция.
  Като изключвам вероятността Жаблянов да е казал “За да изтръгнат България от ноктите на Русия, Великите сили са били принудени да я върнат формално под юрисдикцията на Високата порта” , много ми е интересно как точно го е усукал?

  Г-н Инджев, подарихте ли книгата на бииблиотеката на НС? За Позитано 20 не питам – предполагам, че Ви е гнус.

  По повод на книгите за читалищата предлагам да помолим г-н Инджев, ако му е удобно, да обявява периодично някое място, където няколко часа ще пие кафе и дава автографи – като ще е подарък за читалищата да е истински – с автограф.

 4. Не може да се отрече ,че тъпотията на МУТРОмилиционеропитека бокоТИКВАТА е безгранична.
  Сега кукловодите му заповядаха да назначи и компроментираната милиционерска мутра ,която командваше милиционеропитеците, които охраняваха “правителството” на ОБРЪЧгархски и “златният пръст” на ()олен ()ИДЕРов ,който глaсува за избирането на “успелият” бизмесмем – пеевски ,за “шеф” на ОПГ-ДАНС!
  Т.е. сега бокоТИКВАТА се подигра , окончателно, и на хилядите герберокожи ,които протестираха срещу ОБРЪЧгархски , за да подкрепят калинковоКРАСНОкожият си “вождь” БАЙхуй! Преди това МУТРОмилиционеропитека бокоТИКВАТА назначи и друг участник в “костинбродската афера” – “партийката” Мая Манолова за “омбудсман” на НРБ.
  С всичко това бокоТИКВАТА показа своята “признателност” на “обикновените” герберокожи ,които го подкрепяха ,докато беше в “опозиция” на ОБРЪЧгархски!
  И крайният извод за “обикновените” герберокожи е, че когато гласуват за своят “вождь” бокоТИКВАТА, всъщност ГЛАСУВАТ за ДПС, доган и пеевски!
  Или по-просто – гласуваш за бокоТИКВАТА, получаваш – доган!
  Това се потвърждава и от прекалено “дългогодишният” земледелски “министър” на ДПС, останал още от времето на Кобурга, над 20 години, който бокоТИКВАТА все още не е уволнил.
  И така за 20 години, през земледелското министерство на ДПС са преминали над 20 милиарда субсидии. Отделно са и милиардите през фонд “Земледелие”. Допълнително и милиардите от горските ПОРЦИИ за доган, предизвикващи многобройни обезлесени зони.
  И всичко това само от 20-годишната “концесия” на ДПС и доган върху земледелието и горите на НРБ. Като през последните 10 години и бокоТИКВАТА е “върховен” вождь на НРБ!!!
  Като доган вече иска и други ПОРЦИИ, а а не само десетките милиарди “усвоени” от земледелието и горите, и хидрофилософските “консултации”. Сега “енергетикът” доган продължава и със “усвояването” на ТЕЦ-Варна и студеният резерв, даден му от “енергийният министър” на МУТРОмилиционеропитекЪТ – бокТИКВАТА! ДПС си купи и МОСВ, и “министерството” на икономиката от ()олен ()ИДЕРов. А сега с назначаването и на министър на милицията, останал още от ОБРЪЧгархски, доган и ДПС имат вече ПОВЕЧЕ “министри” от “мандатоносителя” – бокоТИКВАТА!
  “Енергетикът” доган вече навлиза и в министерството на енергетиката , като си присвои студеният резерв от “държавните” ТЕЦ-ве в Марица-изток!
  Така най-големите ТЕЦ-ове от Марица-изток ще фалират, но пък ще има достатъчно ПОРЦИИ за доганската ТЕЦ-Варна, НАЛИ!
  А ,когато ТЕЦ “Марица-изток” фалира, не само доган ще спечели от техният принудителен фалит, чрез източването им. Защото ,тогава, кукловодите на бокоТИКВАТА ще му заповядат да стартира беленският гьол, заради намалените мощности в Марица-изток, от което ще се раздадат и “усвоят” още 20-30 милиарда ПОРЦИИ за аец-белене!
  Така , след фалирането на ТЕЦ Марица-изток ще има енергопорции за всички! И за доган , и за ОБРЪЧната банка която му даде кредитите за ТЕЦ-Варна , а НАЙ-много за беленският гьол! Милиарди ….. ДЕСЕТКИ милиарди ………СТОТИЦИ МИЛИАРДИ за ПОРЦИОНната “енергетика” на МУТРОмилиционеропитекЪТ бокоТИКВАТА!
  А на фонът на това, етно-министъра на земледелието прояви своята типична номерклатурна НАГЛОСТ и арогантност ,като поиска търговските вериги да не получават заплати ,за да не се вдигне цената на хляба?!?!?
  А ,ЗАЩО, “дългогодишният” земледелски етно-министър НЕ се ОТКАЖЕ от своята заплата?!?!? А също така НЕКА бокоТИКВАТА и ЦЯЛАТА му РАЗПЛУТА калинкова бюрокраДция се ОТКАЖАТ от своите “заплати”, защото се вижда, че те НЯМАТ нужда от тях, докато си “усвояват” ПОЦИИТЕ! А пък в допълнение към това бокоТИКВАТА и неговата “финансова” КАЛИНКА – горанов даже искат да УВЕЛИЧАТ още с 10% техните си “заплати”!
  Така ще се спестят над 11 милиарда от “заплатите” на “министрите”, на бокоТИКВАТА, и цялата му РАЗПЛУТА калинкова бюрокраДция, и така ще паднат данъците, осигуровките и ДДС върху храните ,лекарствата и книгите.
  Нека МУТРОмилиционеропитека бокоТИКВАТА и неговият “дългогодишен” земледелски етно-министър първи се откажат от своите “заплати”, и тогава да искат и търговците на хляб да се откажат от техните ниски заплати!
  И без това си раздават и “усвояват” милиардите от “бюджета с ИЗЛИШЪЦИТЕ” и еврофондовете. Така че ще могат лесно да се ОТКАЖАТ от 11-те милиарда “бюджетни заплати” , предвидени от “финасовата” КАЛИНКА – горанов в неговият ежегоден “бюджет” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”!
  П.П. Без съмнение радомирските и пернишките МУТРОмилиционери са действали по заповед “свише”. Която е дошла или от ОПГ-ГДБОП, или от ОПГ-ДАНС, или от кампроментираният генсек-“министър” на милицията, или директно от МУТРОмилицинеропитековиЯТ си “вождь”- бокоТИКВАТА!
  Но дори и без изгорелите документи, все пак всички построени обекти от раследването на “Бивол”, могат да се проверят за вложените в тях средства и материали!
  Сега ще видим дали ще си ОПРАВДАЯТ ПОВИШЕНИТЕ “заплати” от ОПГ-МВР, ОПГ-ГДБОП, ОПГ-ДАНС, АОП, АП, КЗК, земледелското министерство и фонд “Земледелие”, МОСВ,……. и другите “икономически” ,”строителни” и “енергийни” министерства на бокоТИКВАТА!
  И , накрая, едно припомняне за герберокожите “гласоподаватели” на МУТРОмилиционеропитекЪТ – бокоТИКВАТА:
  – “гласуваш” за бокоТИКВАТА , получаш – доган!
  Така може и да си представят , че са “чистокръвни” милиционеропитекови герберокожи, но всъщност са си само най-обикновени етно-доганокожи!

 5. МЪЛНИЯ!
  ПОследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ.
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 27.09.2018 г. от 10:00 – очаквана зала № 28

  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми. Наскоро мернах снимка на бивш министър от РБ снимам сам-самичък в празната зала. Ужасна картина за мен.

 6. П.П.П. Може би ще трябва още малко по-точно да се изясни на на герберокожите ,че просто няма защо да гласуват за “посредниците” на доган , като “васалният” им калинковоКРАСНОкож “вождь” БАЙхуй! ТРЯБВА просто да гласуват ДИРЕКТНО за доган и ДПС, защото той е ПОРЦИОНният “експерт” на НРБ, и няма нужда да се гласува за ПОРЦИОНниТЕ му подизпълнители и дилетанти ,като бокоТИКВАТА!
  За това герберокожите няма смисъл да разпиляват гласовете за ДПС.
  И на следващите избори трябва да имат САМО един, единствен лозУнг: – бъди “истински” герберокож, гласувай ДИРЕКТНО за доган!

 7. Ха ха, много точно уловено, от ИВО, “младен-офците”.
  Разкритото отношение към журналисти е ужасяващо. То е като през комунизма. Те представляват Нищо. Признати са само онези, които прославят властта. Свободният ум, свободното разследване са заклеймени. Те “само търсят сензации”, т.е. как да не си затварят очите, а да изобличат истини и критикуват властта, която ПЪК не го иска да е така.
  Същото е отношението към младежта, особено протестиращата. Тя е “неосъзната”. Та ВСИЧКИТЕ ни бунтари по османско време са били 20-30-те си години!!
  СЪВЕСТТА НА НАЦИЯТА. ЖУРНАЛИСТИ, МЛАДЕЖ!
  Такова отрицателно всъщност е отношението на боко, на всички останали управляващи от тайфата, “опозиция” тоже, и затова няма нито свестен медиен закон, нито има свестни медии, а се ШИРИ слугинаж със затъпяващи вестници и публикации.

  Междувременно:

  За по-напреднали с материала:

  От Белингкат, както онзи ден цитира ИВО по случая със СЕРГЕЙ СКРИПАЛ1

 8. (който между другото е сътрудничел и на Испанското Разузнаване, в Борбата му срещу Нахалните пипала на руската олигархия в Испания, и Затова също е спечелил омраза, та и решение да бъде отровен)

  Слаба оценка, “двойка” (2-ка) на подготовката и осъществяването на операцията по ликвидиране на СКРИПАЛ.

  Разследването и публикациите на Белингкат потвърждават двамата “Александър Петров” и “Руслан Боширов” като действащи служители на ГРУ.
  На “сашо” паспортът има печат “да не се дават данни”, последван от номер. Същото има и “русланчо”. Както писа ИВО, позвъняване от журналисти на споменатия телефон е било отговорено от руското министерство на отбрана, т.е. централана на гру, която е в структурата на това министерство.

  Ето, малко за четене:
  От Белингкат: Анализ на страниците на паспортите на “двамцата” и потвърждението на връзката им с овенния шпионаж.
  https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/09/14/skripal-poisoning-suspects-passport-data-shows-link-security-services/
  https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/09/20/skripal-suspects-confirmed-gru-operatives-prior-european-operations-disclosed/

  Още малко:

  ВЕЛИЗАР ШАЛАМАНОВ:

  Какви са шансовете на офертата от Локхийд Мартин, производителите на Ф-16, и има ли това връзка със срещата Борисов-Тръмп.
  Американската база за 2 млрд. долара у нас.

 9. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

 10. Днес е ДЕН на НАЦИОНАЛЕН ТРАУР! Времето неумолимо изтича… Докато ни нахъсват и омагьосват ТАМ ГОРЕ ТАРТОРИТЕ на кремълските еничери от двете БКП-та, ГЕРБ и БСП… На ДЪНОТО на ЕС,България ЗАГИВА! Невидимо,неусетно,бавно, но сигурно! Починалите само за тази година, само до днес вече са 77 062 Само ОФИЦИАЛНО емигриралите за тази година, само до днес вече са 6 973 Или само за тази година,само до днес, българските граждани без разлика на техният етнос, и партийни пристрастия са се стопили вече с 35 986 България ЗАГИВА на НА ДЪНОТО на ЕС! Невидимо,неусетно,бавно, но сигурно! Фашисткият език на омразата, използван към българските граждани с различен етнос,и партийни пристрастия служи за прикритие на ГЕНОЦИДА извършван от Бойко Бекапето и пРезидента, които са най-верните еничери на султан Путин!А Сидеров, Каракачанов и ДС-патриоти-идиоти са башибозукът им. Български граждани, независимо от вашият етнос и партийни пристрастия, ОПОМНЕТЕ СЕ! СЪДБАТА на Аспарухова България е във ВАШИТЕ РЪЦЕ! “Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх.” /Франклин Делано Рузвелт / You must do the thing you think you cannot do. /Eleanor Roosevelt/

 11. АТАНАС ЧОБАНОВ:

  За решението на боко-тъпото да маане, временно или в отпуск, държавните служители и експерти, посочени в разследването на “БИВОЛЪ” за ЧУДОВИЩНАТА КОРУПЦИЯ С ЕВРОСРЕДСТВА, наречено ДЖИПИГЕЙТ !!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.